• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 1178)
شنبه 14/5/1391 - 22:34 -0 تشکر 491387
تغذیه در ماه مبارک رمضان

  20 فرمان تغذیه در ماه رمضان

 

بسیاری از افراد با اینکه در ماه رمضان روزه می گیرند اما باز هم در این ماه دچار اضافه وزن می شوند،علت در چیست؟
 
 *هنگام افطار از آغاز كردن تغذیه با آب سرد،نوشابه و مانند اینها جدا خودداری كنید.به جای آب سرد كمی آب گرم یا چای میل كنید.
 
 *افطار را با خوردن خرما،كشمش،عسل و به‌‌طور كلی با یك قند طبیعی آغاز كنید.به این ترتیب اشتها كنترل می‌شود و زیاده‌خوری كم‌تر پیش می‌آید.
 
* خوردن چای شیرین كم‌رنگ،شیر گرم،فرنی و حلیم كم‌روغن در آغاز افطار مناسب است
 
 *خوردن نان و پنیر و سبزی (ضدعفونی شده) یا نان و پنیر و مغز گردو توصیه می‌شود.
 
 *سبزی را در افطار میل كنید.چرا كه خوردن سبزی در سحری ممكن است منجر به تشنگی در طول روز بشود.
 
 *از آشامیدن آب فراوان در وسط غذا خودداری كنید.آب در وسط غذا سبب رقیق شدن شیره گوارشی و اختلال در هضم می‌شود.
 
* در زمان بین افطار تا سحر،البته با رعایت فاصله با غذا،آب كافی بیاشامید.
 
 *حتما برای صرف سحری،كمی زودتر از خواب برخیزید تا هم ضمن استفاده از بركات معنوی ساعات سحر و مناجات با خدا،بدون عجله و با آرامش خاطر سحری بخورید.حتی اگر میل به خوردن غذا در سحر ندارید،آب،چای،شیر و مانند اینها را فراموش نكنید.
 
 * از خوردن تنقلات فراوان خودداری كنید.
 
 *حتما در غذای افطار و به خصوص سحر میوه میل كنید.علاوه بر میوه‌جات فصل،از خیسانده برگه آلو،زردآلو،انجیر و مانند اینها هم می‌توان به عنوان میوه استفاده كرد.گوجه فرنگی هم می‌تواند نقش میوه را داشته باشد.
 
 *اگر در ماه رمضان دچار یبوست می‌شوید علاوه بر میوه از خورش‌های ملین مثل خورش آلو و خورش‌های سبزی‌دار بیشتر استفاده كنید.
 
 * در طول زمان امساك (روزه) از رفتن به حمام داغ،خون دادن و كارهایی كه موجب ضعف و بی‌حالی می‌شود خودداری كنید.
 
 *معده خالی در هنگام افطار تحمل غذای سنگین را ندارد،لذا خوردن غذاهای سهل‌الهضم و تقریبا نرم برای افطار مناسب‌تر است.
 
 * اگر تخم‌مرغ میل می‌كنید در درجه اول به صورت آب‌پز سفت و در درجه دوم به صورت نیم‌بند (به شرط آن كه سفیده آن منعقد شده باشد و زرده كمی حالت سفتی به خود گرفته باشد) میل كنید.تخم‌مرغ نیمرو زیان‌بخش بوده و همچنین دیر هضم‌تر از تخم مرغ آب‌پز است.
 
 * سالاد (بدون پیاز) مكمل خوبی برای غذاها در ماه مبارك رمضان است.
 
 * بادمجان،فلفل و سایر ادویه‌ها گاهی موجب احساس تشنگی در طول روز می‌شود.
 
 * آشامیدن آب یخ یا نوشابه خیلی سرد برای معده خالی زیان‌بخش است.
 
 *اگر به اقتضای فصل گرما یا فعالیت‌های بدنی،در طول روزه‌داری زیاد عرق كردید،نمك از دست رفته توسط عرق را به صورت‌های مختلف در افطار و سحر جبران كنید.
 
 *از تغییرات شدید در عادات غذایی و خوردن غذاهای نامانوس یا غذاهایی كه برای شما ناراحتی به وجود می‌آورد لااقل در ماه رمضان خودداری كنید.
 
 * كله‌پاچه،سیرابی و شیردان موجب تشنگی زیاد می‌شود.لذا بهتر است میل نكنید ولی اگر مایلید میل كنید به صورت كم‌آب،كم‌نمك و آن هم در افطار میل كنید.
 

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

شنبه 14/5/1391 - 22:43 - 0 تشکر 491413

سفارشهای عمومی برا ی تغذیه در ماه مبارک رمضان



هنگام افطار از آغاز کردن غذا با آب سرد، نوشابهو مانند اینها  جداً خودداری کنید. به جای آب سرد کمی آب گرم یا چای میلکنید.

افطار را با خرما،کشمش،عسلو بطورکلی  با یک قند طبیعی آغازکنید. به این ترتیب اشتها کنترل می شود و پرخوری کمترپیش می‌آید.

خوردن چای شیرین کم رنگ، شیر گرم، فرنی و حلیمکم ‌روغن در آغاز افطار مناسب  است

نان و پنیر و سبزی (ضدعفونیشده)  و یا نان و پنیر و مغز گردو نیز خوب است.

سبزی را در افطار میل کنید. سبزی در سحری، گاهیمنجر به تشنگی در طول روز می‌شود.

 از آشامیدن آب فراوان در وسط غذا خودداری کنید. آب در وسط غذا سبب رقیق شدن شیره گوارشی و اختلال در هضم می‌شود.

در زمان بین افطار تا سحر، با رعایت فاصلهبا غذا، آب کافی بیاشامید.

 حتماً برای صرف سحری، کمی زودتر از خواب برخیزیدتا هم ضمن استفاده از برکات معنوی ساعات سحر و مناجات ، بدون عجله و با آرامشسحری بخورید. حتی اگر میل به خوردنغذا ندارید ، آب، چای، شیر و مانند این‌ها را فراموش نکنید.

از خوردن تنقلات فراوان ،انواع دسرها و شیرینی‌ها با شکر زیاد دربرنامه افطار و سحر خودداری کنید.

حتماً در غذای افطار و به خصوص سحر میوه میلکنید. علاوه بر میوه‌جات فصل، ازخیسانده برگه آلو، زردآلو، انجیر و مانند این ها هم می توان به عنوان میوه استفادهکرد. گوجهفرنگیهم می تواند نقش میوه را داشته باشد.

اگر در ماهرمضاندچاریبوستمی‌شوید. علاوه بر میوه از خورش‌های ملین مثل خورش آلو و خورش‌های سبزی‌دار بیشتراستفاده کنید.

در طول زمان روزه از رفتن به حمام داغ،خون دادن و کارهایی که موجب ضعف و بی‌حالی می‌شود خودداری کنید.

معده خالی در هنگام افطار تحمل غذای خشن راندارد، لذا خوردن غذاهای سهل الهضم و تقریباً نرم برای افطار مناسب‌تراست.

اگر تخم مرغ میل می کنید در درجه اول به صورتآب‌پز سفت و در درجه دوم به صورت نیم‌بند (به شرط آن که سفیده آن منعقد شده باشد وزرده کمی حالت سفتی به خود گرفته باشد) میل کنید. تخم مرغ نیمرو زیان بخش بوده وهمچنین دیر هضم‌تر از تخم مرغ آب‌پز است.

سالاد (بدون پیاز) مکمل خوبی برای غذاها در ماهمبارک رمضان است.

بادنجان، فلفل وادویه‌ها گاهی موجب احساستشنگی درطول روز می‌شود.

اگر به اقتضای فصل گرما یا فعالیت‌های بدنی، درطول روزه‌داری زیاد عرق کردید، نمک از دست رفته توسط عرق را، به صورت‌های مختلف درافطار و سحر جبران کنید.

از تغییرات شدید در عادات غذایی و خوردن غذاهاینامانوس یا غذاهایی که برای شما ناراحتی به وجود می‌آورد در ماه رمضانخودداری کنید.

کله‌پاچه و سیرابی موجب تشنگی زیادمی‌شود. لذا بهتر است میل نکنید ولی اگر مایلید میل کنید به صورت کم آب، کم نمک وآن هم درافطار میل کنید.

مصرف نوشابه‌های گازدار به طور کلی و در ماهمبارک رمضان به طور خاص ممکن است موجب تحریک در معده به خصوص درافراد مبتلا بهالتهاب معده (گاستریت) شود.

در ماه مبارک بیش از سایر اوقات به بهداشت دهانو دندان توجه کنید. حتماً بعد از صرف افطاری و سحری دندان‌های خود را به دقت مسواککنید. مسواک را طوری در لیوان قرار دهید که قسمت موئین آن بیرون بماند و زود خشکشود.

سیگار، دشمن سلامت شما و هم‌نشینان شما و باعثآزار مردم است. به برکت معنویت ماه رمضان برای ترک دائمیاین عادت زیان‌بخش تصمیم بگیرید .

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

شنبه 14/5/1391 - 22:44 - 0 تشکر 491414

16 مورد تغذیه ای در ماه رمضان



در هر روز از این برنامه غذایی ، پنج گروه اصلی هرم غذایی  یعنی گروه نان و غلات، گروه سبزی ها، گروه میوه ها، گروه شیر و لبنیات و گروه گوشت وجود دارد. شما باید روزانه از هر پنج گروه غذایی مصرف کنید تا بتوانید مواد مغذی مورد نیاز بدن خود را که شامل کربوهیدرات، چربی، پروتئین، ویتامین و املاح است، تأمین نمایید. در این صورت بدنی سالم و تندرست خواهید داشت و انرژی کافی برای انجام فعالیت های روزانه ی خود را بدست خواهید آورد. البته هر فردی با توجه به وضعیت جسمی خود ( لاغر یا چاق، پیر یا جوان، داشتن یک بیماری خاص ) می تواند یک ماده ی غذایی را کمتر یا بیشتر مصرف کند یا یک ماده ی غذایی را جانشین دیگری کند ؛ مثلاً فردی که دارای کلسترول خون بالا است ، می تواند به جای گوشت قرمز از گوشت مرغ استفاده کند یا فردی که چاق است و می خواهد لاغر شود می تواند به جای خامه از پنیر استفاده کند.


در هر صورت این برنامه به عنوان پایه ای برای یک فرد سالم و متناسب می باشد. حال با توجه به این صحبت ها، نکات تغذیه ای لازم را برای شما بیان می کنم :


1- مهم ترین مسئله این است که هر روز بعد از افطار ( یک تا چند ساعت بعد ) باید 3-2 عدد میوه متوسط مصرف کنید که با توجه به میوه های این فصل می توانید این میوه ها را بخورید : سیب  ، گلابی  ، انگور  ، هلو  ، شلیل ، هندوانه  ، خربزه  ، انجیر  و موز و ... . در مورد انگور یک خوشه معمولی معادل یک میوه است و در مورد هندوانه و خربزه یک قاچ 300 تا 400 گرمی معادل یک عدد میوه متوسط است.


همچنین اگر آبمیوه دوست دارید می توانید به جای یک عدد میوه، نصف تا یک لیوان آبمیوه مصرف کنید. البته به شرطی که آبمیوه طبیعی باشد و بصورت ساندیس و آبمیوه های پاکتی نباشد. ولی اگر تهیه آب میوه طبیعی برایتان سخت بود، می توانید از یک لیوان آب میوه پاکتی یا ساندیس استفاده کنید.


همچنین اگر اشتها داشتید می توانید در وعده ی سحر هم یک عدد میوه یا یک لیوان آبمیوه مصرف کنید. مثلاً به جای یک لیوان شیر معمولی، یک لیوان شیر موز بخورید.


2- گروه نان و غلات شامل انواع نان، برنج، ماکارونی و سیب زمینی  است. توصیه می کنم تا جایی که می توانید از ناه سبوس دار مثل نان سنگک استفاده کنید ، زیرا بعلت داشتن سبوس منبع خوبی از ویتامین های گروه B و فیبر غذایی است. ویتامین های گروه B در سوخت و ساز بدن و حفظ سلامت اعصاب و پوست و مو نقش مهمی دارند. فیبرهای غذایی هم در جلوگیری از یبوست و حفظ سلامتی روده ها مفید هستند.


البته اگر تهیه نان سنگک برایتان مشکل است، می توانید از بربری، تافتون ، لواش یا باگت استفاده کنید.


افرادی که مبتلا به دیابت  هستند، باید در مصرف مواد غذایی این گروه احتیاط کنند و طبق دستور پزشک عمل کنند ، چون این مواد غذایی به خصوص نان سفید و سیب زمینی سریعاً قند خون را افزایش می دهند.


همچنین افرادی که تری گلیسیرید خونشان (یک نوع چربی خون) بالاست، باید در مصرف مواد نشاسته ای (گروه نان و غلات) احتیاط کنند، زیرا کربوهیدرات موجود در این مواد غذایی در بدن تبدیل به تری گلیسیرید می شود.


3- گروه سبزی ها شامل سالاد، سبزی خوردن، سبزی پخته در غذا مثل سوپ، خورش و کوکو و ... می باشد. سبزی ها منبع خوبی از فیبر غذایی نامحلول، آنتی اکسیدان ها و ویتامین های A  و C هستند؛ مثلاً هویج و اسفناج از منابع خوب ویتامین A هستند.


سبزی ها شامل : خیار، گوجه فرنگی، اسفناج، کرفس ، بامیه ، هویج ، کاهو، انواع کلم  ، قارچ ، فلفل سبز، فلفل دلمه ای، بادنجان، کدو سبز، پیاز ، سیر و ... است.


دوستان عزیز در بخش " اجتماعی/ تغذیه / آشپزی اینترنتی "  سایت تبیان، طرز تهیه انواع غذاها و سالادهایی وجود دارد که در تهیه آنها از سبزی استفاده شده است . به عنوان نمونه تعدادی از غذاهای و سالادهای موجود در بخش آشپزی سایت را برایتان نام می برم.


سالادها : سالاد گل کلم – سالاد آلاسکا – سالاد خرما – سالاد روس - سالاد سیب – سالاد اسفناج – سالاد تبوله – سالاد بروکلی – سالاد قارچ – سالاد تابستانی – سالاد بادنجان .


غذاها : ته چین قارچ و بادنجان – خورش قارچ – خورش آلو و اسفناج – بادنحان و کدوی توپُر – خورش بامیه – خورش کرفس – خورش بادنجان – خورش کنگر – خورش هویج و به – خورش ریواس – کوکوی پیازچه – آش رشته – دلمه برگ مو – دلمه کلم – دلمه گوجه فرنگی – دلمه کرفس – دلمه فلفل سبز – دلمه بادنجان .


البته اینها نام تعدادی از سالادها و غذاهای موجود در این سایت است. برای مشاهده ی لیست کامل و آشنایی با طرز تهیه هر یک از آنها ، روی کلمات " غذاها  " و " سالادها  " کلیک کنید.


4- سعی کنید روزانه یک لیوان شیر و یک لیوان ماست را حتماً مصرف کنید. شیر و  لبنیات  منبع خوبی از کلسیم و ویتامین های A  و D  و B2  و B12  است.


افراد چاق و کسانی که کلسترول خونشان بالاست ، بهتر است نوع کم چرب آنها را تهیه کنند. ولی برای کودکان و نوجوانان با وزن متناسب و برای افراد لاغر شیر و ماست پرچرب ، کره و خامه هم مفید است. به جای نوشابه هم از دوغ  استفاده کنید.


کسانی هم که مزه شیرخالی را دوست ندارند، می توانند بصورت شیرعسل، شیر خرما، شیرکاکائو و شیر موز آن را مصرف کنند.


پنیر با اینکه جزء لبنیات است، ولی در تنظیم برنامه غذایی در گروه گوشت قرار دارد ، یعنی هر 30 گرم گوشت کم چرب ، معادل 30 گرم پنیر است.


5- گروه گوشت هم شامل گوشت قرمز ، مرغ ، ماهی ، تخم مرغ  ، حبوبات و آجیل است. این گروه منبع خوبی از پروتئین ، ویتامین های گروه B و املاحی مانند آهن ، روی و فسفر است. افرادی که دچار نقرس هستند ، باید گوشت و حبوبات را خیلی کم مصرف کنند. افرادی هم که دچار کلسترول خون بالا هستند باید جگر ، دل و قلوه ، کله پاچه و گوشت پرچرب را مصرف نکنند و به جای گوشت قرمز بیشتر از مرغ و ماهی استفاده کنند. ولی برای افراد کم خون مصرف انواع گوشت مفید است. بیماران قلبی  هم بهتر است تا حد ممکن گوشت قرمز را کمتر مصرف کنند.


غیر از بیمارانی که در بالا نام بردم، تمامی افراد سالم می توانند در حد نیاز خود از گوشت، تخم مرغ و حبوبات را مصرف کنند. به خصوص افراد ورزشکار برای ساخت عضله حتماً حتماً در کنار ورزش باید از منابع غنی پروتئینی مصرف کنند.


6- سبزی و میوه برای سلامتی بدن بسیار مفید هستند، پس تا جایی که می توانید از این مواد غذایی بیشتر مصرف کنید، البته افراد چاق بیشتر از 4-3 عدد میوه در روز مصرف نکنند.


7- آجیل  سرشار از مواد مغذی است، بنابراین می توانید بعد از افطار چند عدد بادام، فندق ، پسته و ... مصرف کنید.


8- از مصرف انواع دسرها و شیرینی هایی با شکر زیاد در برنامه افطار و سحر خودداری کنید. توصیه می کنم بجای مصرف زولبیا و بامیه، از خرما  استفاده کنید، به خصوص در افراد چاق، زیرا زولبیا و بامیه دارای قند و ورغن زیادی هستند و همانطور که می دانید یک فرد سالم باید در حد نیاز از چربی و قند استفاده کند نه بیش از نیاز بدن.


9- سعی کنید شام را دیر مصرف نکنید، حداکثر تا ساعت 9- 8 شام را بخورید، زیرا اگر با فاصله ی کمی از غذا خوردن بخوابید، هضم مواد غذایی دچار اشکال می شود، به خصوص اینکه با خوابیدن، متابولیسم بدن کاهش می یابد و غذاها بطور مؤثر نمی سوزند تا بدن از انرژی و مواد مغذی آنها استفاد کند.


10- در صورت دلخواه در سحری و افطار می توانید چای بنوشید ، فقط از مصرف چای  زیاد در سحری خودداری کنید ، زیرا کافئین موجود در چای دفع ادرار را افزایش می دهد و از این طریق نمک های معدنی که در طول روز بدن به آنها نیاز دارد، دفع می شوند .


11- مصرف گردو  با پنیر از اثرات شاید مضر پنیر در کاهش حافظه بکاهد، به همین دلیل من سعی کرده ام همراه با مصرف پنیر، حتماً گردو راهم ذکر کنم.


12- شیره انگور سرشار از مواد مغذی است، به خصوص برای افرادی که دچار ضعف در طی روز می شوند بسیار مفید است. اثرات مفید شیره انگور شامل : افزایش اشتها، تقویت کلی بدن، افزایش شیر در خانم های شیرده و ... است.


به جای عسل  یا مربا می توانید شیره ی انگور را با شیر یا خامه میل کنید. همچنین می توانید مقداری از این شیره، را در آب خنک بریزید و با افزودن کمی آب لیموی ترش  به آن، یک شربت خوشمزه درست کنید که برای افزایش اشتها خوب است و به جای نوشابه های گازدار می توانید آن را مصرف کنید. البته افراد دیابتی نباید از این شیره مصرف کنند.


13- بعضی از افراد عادت دارند در سحری هم غذای پخته مصرف کنند . این مسئله بستگی به میل و عادت غذایی آنها دارد. ولی مصرف یک وعده غذایی پخته در طی روز کافی است، مگر اینکه فرد لاغر یا کودک یا نوجوان باشد. در این صورت باید هر دو را هم کامل مصرف کند.


فراموش نکنید که پرخوری در هنگام سحر نه تنها از احساس گرسنگی در ساعات انتهایی روز جلوگیری نمی کند، بلکه در ساعات ابتدایی بعد از سحر، فشار زیادی را به معده و دستگاه گوارشی فرد وارد می کند که سبب بروز علائمی نظیر سوء هاضمه، درد و نفخ معده می شود. بنابراین سحری را سبک بخورید و از مصرف غذاهای چرب و پرحجم برای سحری پرهیز کنید.


14- من سعی کرده ام در این برنامه غذایی یک بار خورش سبزی دار، یک بار گوشت قرمز، یک بار گوشت مرغ، یک بار ماهی، یک بار پلو با حبوبات و یک بار پلو با سبزیجات قرار دهم. شما می توانید در هفته های بعدی ، بسته به سلیقه ی خود غذاهایی که معادل با این غذاها هستند را تهیه کنید. مثلاً بجای خورش کرفس، از خورش قورمه سبزی ، به جای لوبیا پلو از کلم پلو، به جای کتلت گوشت از کباب با برنج، به جای ته چین مرغ از جوجه کباب یا مرغ و پلو و به جای قیمه از آبگوشت استفاده کنید. ولی حتماً سعی کنید یک بار در هفته ماهی  بخورید که می تواند بصورت ماهی کبابی در فر  ، قلیه ماهی  ، ماهی شکم پر ، کتلت ماهی  یا ماهی سرخ شده در کمی روغن باشد. اگر گاهی اوقات امکان تهیه و پخت ماهی در هفته برای شما وجود نداشت، می توانید به جای آن از تن ماهی استفاده کنید ، البته افراد چاق نباید روغن تن را مصرف کنند.


15- شما می توانید غیر از غذاهای بالا ، از انواع سوپ، آش، کوکو، املت، دلمه و ... استفاده کنید. ولی سعی کنید تا جایی که امکان دارد خودتان در منزل غذا تهیه کنید و غذای بیرون را نخورید، زیرا در تهیه غذاهای بیرون که بیشتر انواع پیتزا و ساندویچ می باشد، از سوسیس و کالباس و سس زیادی استفاده شده است . این مواد دارای چربی بالا و مواد نگهدارنده هستند که در صورت مصرف زیاد برای سلامتی بدن مضر هستند، خصوصاً افراد چاق ، دارای چربی خون بالا و فشار خون بالا  وکسانی که ناراحتی معده دارند ، نباید اصلاً این مواد غذایی را مصرف کنند.


16- به مقدار کافی بین افطار تا وقت خواب  آب  بنوشید تا از کم آبی بدن جلوگیری شود.

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

شنبه 14/5/1391 - 22:44 - 0 تشکر 491416

در مورد تغذیه در ماه مبارک رمضان بیشتر بدانیم



روزه علاوه بر اینکه موجب ارتقای سلامت فردی، خانوادگی و اجتماعی افراد می‌گردد، خود آدابی دارد که رعایت آنها به‌ویژه در زمینه تغذیه سالم در ماه رمضان، موجب بهره‌‌وری بیشتر از فواید معنوی، بهداشتی و... در این ماه عزیز می‌شود.


در طول روزه‌داری دستگاه گوارش حدود چند ساعت خالی می‌ماند و در واقع این دستگاه و سایر دستگاه‌هایی که به نحوی در هضم و جذب مواد غذایی دخالت دارند استراحت می‌کنند و بعد از روزه‌داری به نحو بهتری اعمال خود را به انجام می‌رسانند.


مطالعات متعدد نقش موثر روزه‌داری را در بهبود بیماری‌های مختلف نشان می‌دهد. در اغلب بیماری‌هایی که عادات غلط غذایی، چاقی و افزایش وزن در بروز آنها دخالت دارند روزه‌داری مفید است.


مطالعات نشان داده است روزه گرفتن برای مبتلایان به چربی خون بالا بسیار مفید است و میزان چربی‌های نامطلوب موجود در خون را تنظیم می‌کند و موجب افزایش میزان چربی‌های مفید خون می‌شود. علاوه بر این برخی از بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم به کمک پزشک معالج و یک متخصص تغذیه به راحتی می‌توانند در این ماه روزه بگیرند و از آثار مفید آن بهره کافی را ببرند.


به طور کلی پیروی از یک برنامه غذایی صحیح در ایام ماه مبارک رمضان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است تا هم بتوان عادات غذایی غلط را اصلاح کرد و هم از برکات معنوی این ماه بهره برد.



سحری و افطاری سالم



در ماه مبارک رمضان نیز مانند همیشه پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل شامل چهار گروه اصلی غذایی (نان و غلات، میوه‌ها و سبزی‌ها، گوشت و حبوبات و تخم‌مرغ، شیر و لبنیات) ضروری است. با رعایت تنوع و تعادل در مصرف غذا نیازهای تغذیه‌ای شامل آب، املاح، ویتامین ها، ‌پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن تأمین می‌شود.


توصیه می‌شود افراد روزه‌دار همانند زمانی که روزه نیستند سه وعده غذا بخورند که وعده شامل افطار، شام و سحر است، اما در ماه مبارک رمضان سرو غذا در دفعات کمتر برای مثال دو بار در روز نیز اشکال ندارد و به شرایط جسمی و توانایی فرد بستگی دارد.


بهتر است غذای مصرفی در وعده سحری خصوصیات و ویژگی وعده ناهار را داشته باشد تا از ایجاد گرسنگی در طول روز پیشگیری شود.


با توجه به اینکه ساعت سرو افطار حدود ساعت ۱۸ است و تا وعده سحری فاصله طولانی است، می‌توان در فاصله افطار تا سحر یک وعده غذایی مثل شام سبک را سرو کرد که البته این به وضعیت خود شخص و تمایل او به سرو غذا بستگی دارد.



در هنگام افطار مصرف غذاهای سبک و مختصر شامل گروه‌‌های غذایی شیر و لبنیات (مانند شیر و ماست و پنیر) میوه‌ها و سبزی‌ها و نان و غلات (مانند برنج و نان) توصیه می‌شود، مانند نان و پنیر و سبزی که یکی از عادات خوب غذایی هموطنان در این ایام است.


نکته مهم شست‌وشوی کامل و ضد عفونی‌کردن سبزی مصرفی است که در این دوران باید بیش از پیش به آن توجه کرد. علاوه بر آن مصرف شیر گرم و فرنی و یا شیر برنج در هنگام افطار مناسب است. استفاده از مواد غذایی آبکی مثل سوپ، آش، حلیم بدون روغن (حلیم منبع خوبی از مواد نشاسته‌ای، فیبر، پتاسیم و منیزیم است) و همچنین مایعات به هنگام افطار و سحر موجب حفظ تعادل آب و املاح فرد روزه‌دار می‌شود.



سبزی و میوه فراموش نشود



استفاده از سبزی‌ها و میوه‌ها در هنگام افطار و همچنین در فاصله زمانی بین افطار تا سحر به دلیل اینکه منبع خوبی از فیبر هستند، برای دستگاه گوارش بسیار مفید است و مانع بروز یبوست می‌شود. توصیه می‌شود در وعده سحری مقدار مناسبی سبزی‌های گوناگون مصرف شود. سبزی‌ها با دارا بودن مواد مغذی مختلف و آب، علاوه بر تأمین ویتامین‌ها و املاح مورد نیاز بدن، از تشنگی فرد در طول روز جلوگیری می‌کنند.



اعتدال در مصرف شیرینی‌ها



مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری توصیه نمی‌شود. مصرف مواد غذایی شیرین با تحریک انسولین موجب ورود قند خون به داخل سلول‌ها و در نتیجه کاهش قند خون می‌شود. به این ترتیب مصرف مواد غذایی شیرین و حاوی قندهای ساده مثل شیرینی و شکلات در وعده سحری موجب می‌شود شخص زودتر گرسنه شود. انواع میوه را که حاوی مواد مغذی بسیار مفید برای سلامت بدن است بهتر است در وعده افطار و یا در فاصله افطار تا سحر مصرف کرد.


از کربوهیدرات‌های پیچیده مثل غلات از جمله گندم، جو و... حبوبات مثل عدس، لوبیا،‌ نان‌های سبوس‌دار و غذاهای حاوی فیبر مثل سبزی‌ها، حبوبات، غلات، میوه‌های با پوست، میوه‌های خشک مانند گلابی، آلو و انجیر و بادام در وعده‌های غذایی به خصوص سحری بیشتر استفاده کنید. این غذاها باعث می‌شوند احساس گرسنگی کمتری کنید، چون به آهستگی هضم می‌شوند.


توصیه می‌شود برای تأمین آب مورد نیاز پس از سرو افطار و تا قبل از خواب به تدریج انواع میوه، چای کمرنگ و سایر مایعات به ویژه آب برای جبران کم آبی بدن نوشیده شود.


در طول روزه‌داری دستگاه گوارش حدود چند ساعت خالی می‌ماند و در واقع این دستگاه و سایر دستگاه‌هایی که به نحوی در هضم و جذب مواد غذایی دخالت دارند استراحت می‌کنند و بعد از روزه‌داری به نحو بهتری اعمال خود را به انجام می‌رسانند.



خلاصه



در ماه مبارک رمضان نیز مانند همیشه پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل شامل چهار گروه اصلی غذایی (نان و غلات، میوه‌ها و سبزی‌ها، ‌گوشت و حبوبات و تخم‌مرغ، شیر و لبنیات)‌ ضروری است.


با رعایت تنوع و تعادل در مصرف غذا نیازهای تغذیه‌ای شامل آب، املاح، ‌ویتامین ها، پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن تأمین می‌شود.

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

شنبه 14/5/1391 - 22:44 - 0 تشکر 491417

توصیه های بهداشتی در ماه رمضان


مقدمه


در ماه مبارک رمضان ، رژیم غذایی ما نباید به نسبت قبل خیلی تغییر کند و در صورت امکان باید ساده باشد . رژیم غذایی همچنین باید طوری تنظیم شود که بر روی وزن تأثیر زیادی نداشته باشد . البته اگر فرد دچار اضافه وزن می باشد ، ماه رمضان فرصت مناسبی است تا وزن به حالت طبیعی برگردد .

با توجه به ساعات طولانی ناشتا بودن ، باید غذاهایی را مصرف کنیم که به کندی هضم می شوند مثل غذاهای حاوی فیبر زیاد . غذاهای دیرهضم معمولاً چند ساعت در دستگاه گوارش می مانند در حالیکه غذاهای سریع الهضم فقط 1 تا 2ساعت در معده باقی می مانند .

غذاهای دیر هضم



  • غذاهای دیر هضم عبارتند از : حبوبات و غلات مثل جو ، گندم ، جو دوسر ، لوبیا ، عدس ، آرد،‌ غلات برنج با پوست و غیره ( که کربوهیدراتها نامیده می شوند.



غذاهای سریع الهضم



  • غذاهای سریع الهضم عبارتند از : غذاهایی که حاوی قند ، آرد سفید و غیره هستند ( که به این گروه کربو هیدراتهای تصفیه شده گفته می شود ).



غذاهای فیبردار



  • غذاهای حاوی فیبر عبارتند از : غذاهای حاوی سبوس ، گندم سبوس دار ، غلات و حبوبات ، سبزیها مانند لوبیای سبز ، نخود ،‌ذرت ،‌ اسفناج ، برگ چغندر ، میوه های با پوست ، میوه خشک شده مثل برگه زردآلو ، انجیر ،‌ آلو خشک ، بادام و غیره .

  • غذاهای مصرفی باید در حالت تعادل با یکدیگر باشند . و از همه گروههای غذایی مثل میوه ، سبزیجات ،‌گوشت ، مرغ ، ماهی ، نان ، حبوبات و محصولات لبنی در رژیم غذایی باید وجود داشته باشد . غذاهای سرخ شده باید محدود شوند زیرا باعث عدم هضم ، سوزش سردل و اختلال در وزن می شوند .


از چه چیزهایی پرهیز کنیم ؟



  • 1 - غذاهای سرخ کردنی و چرب

  • 2- غذاهای حاوی قند زیاد

  • 3 - خوردن غذای زیاد بخصوص هنگام سحر

  • 4 - خوردن چای زیاد هنگام سحر ، چای باعث افزایش ادرار شده و از این طریق نمک های معدنی که در طول روز بدن به آنها نیاز دارد دفع می شوند .

  • 5 - سیگار : اگر شما نمی توانید سیگار را به یکباره قطع کنید از هفته های قبل از ماه رمضان شروع به مصرف کم آن کنید .



چه غذاهایی را مصرف کنیم ؟



  • 1 - مصرف کربوهیدراتهای مرکب در سحر که مدت طولانی تری هضم می شوند و باعث می شوند که شما کمتر گرسنه شوید .

  • 2- حلیم یک منبع عالی پروتئین بوده و از غذاهائی است که دیر هضم می شود .

  • 3- خرما یک منبع عالی قند ،‌فیبر ، کربوهیدرات ، پتاسیم و منیزیوم می باشد .

  • 4- مغز بادام غنی از پروتئین و فیبر بوده و حداقل چربی را دارا می باشد .

  • 5- موز یک منبع خوب پتاسیم ، منیزیوم و کربو هیدرات می باشد .

  • 6-مصرف زیاد آب یا آب میوه در صورت امکان در فاصله بین افطار و زمان خواب باعث تأمین آب مورد نیاز بدن می شود .


یبوست



  • یبوست می تواند باعث ایجاد بواسیر و شقاق های دردناک مقعد شود و باعث سوء هاضمه به همراه نفخ می شود .

  • علل یبوست : مصرف کربوهیدراتهای تصفیه شده ، مصرف کم آب و میزان ناکافی فیبر در غذا از علل عمده یبوست می باشند .

  • درمان : اجتناب از مصرف زیاد کربوهیدراتهای تصفیه شده ، افزایش مصرف آب ، استفاده از سبوس در نانها ، استفاده از آردهای قهوه ای .



سوء هاضمه و نفخ



  • علل : پرخوری ، مصرف زیاد غذاهای چرب و سرخ شده ، غذاهای تند و غذاهایی که ایجاد نفخ می کنند مثل تخم مرغ ،‌ کلم ، عدس ،‌ نوشابه های گازدار

  • درمان : از پرخوری اجتناب کنید ، آب میوه یا آب بنوشید . از غذاهای سرخ کردنی اجتناب کنید .



ضعف ( افت فشار خون )



  • علائم :افزایش تعریق ، ضعف ، خستگی ، کم شدن انرژی ، سرگیجه بخصوص هنگام برخاستن ، ظاهر رنگ پریده و احساس افتادن علائم افت فشار خون می باشند که بیشتر هنگام بعد از ظهر اتفاق می افتد .

  • علل : مصرف کمتر مایعات و کاهش مصرف نمک

  • درمان : به مکانهای گرم نروید و مصرف نمک و مایعات را افزایش دهید .

  • توجه : افت فشار خون باید با گرفتن فشار خون در هنگام بروز علائم تأیید شود . افراد دارای فشار خون بالا ممکن است در طول ماه رمضان نیاز به تنظیم مجدد داروهای خود توسط پزشک داشته باشند .


سردرد



  • علل : عدم مصرف کافئین و تنباکو ،‌انجام کار زیاد در طول روز ، کم خوابی و گرسنگی که معمولاً در طول روز بیشتر شده و در انتهای روز بدتر می شود . سردرد وقتی با افت فشار خون همراه شود می تواند منجر به سردرد شدید و حالت تهوع قبل از افطار شود .

  • درمان : در طول یکی دو هفته قبل از ماه رمضان بصورت تدریجی کافئین و تنباکو را قطع کنید . چای سبز و بدون کافئین ممکن است جایگزین خوبی باشد . همچنین برنامه خود را در طول ماه رمضان طوری ترتیب دهید تا خواب کافی داشته باشید .


کاهش قند خون



  • ضعف ، سرگیجه ، خستگی ،‌کاهش تمرکز ،‌ تعریق زیاد ، احساس لرز ، عدم توانائی برای فعالیت های فیزیکی ، سردرد ، طپش قلب از علائم کاهش قند خون می باشند .

  • علل در افراد غیر دیابتی :خوردن مقدار زیاد قند مثل کربوهیدراتهای تصفیه شده مخصوصاً در هنگام سحر باعث می شود که بدن مقدار زیادی انسولین تولید کرده و باعث افت قند خون بشود .

  • درمان :خوردن غذا هنگام سحر و محدود کردن نوشیدنی ها و غذاهای حاوی قند .

  • توجه : افراد دیابتی ممکن است به تنظیم مجدد داروهای خود در ماه رمضان احتیاج داشته باشند و باید با پزشک خود مشورت کنند .


انقباضات عضلانی



  • علل:مصرف ناکافی غذاهای حاوی کلسیم ، پتاسیم و منیزیوم

  • درمان :خوردن غذاهای غنی از مواد معدنی فوق برای مثال : سبزیجات ، میوه جات ، محصولات لبنی ، گوشت ، خرما

  • توجه : افراد تحت درمان فشار خون بالا و افراد دچار سنگ کلیه باید با پزشک خود مشورت کنند .



زخم معده ،‌ سوزش سردل ، التهاب معده



  • افزایش سطح اسید در معده خالی در ماه رمضان باعث تشدید مسائل فوق می شود . این شکل بصورت احساس سوزش در ناحیه معده و زیر دنده ها ظاهر شده و می تواند بطرف حلق گسترش یابد . غذاهای تند ، قهوه و کوکاکولا این حالت را بدتر می کنند .

  • درمانهای طبی برای کنترل سطح اسید در معده وجود دارند وافراد مبتلا قبل از روزه گرفتن باید با پزشک خود مشورت کنند .


سنگ کلیه



  • سنگ کلیه ممکن است در افرادی که آب کم می نوشند ایجاد شود . بنابراین مصرف زیاد مایعات برای جلوگیری از تشکیل سنگ ضروری می باشد .


درد مفاصل



  • علل : در طول ماه رمضان که نمازهای بیشتری خوانده می شود فشار روی مفاصل زانو افزایش می یابد . در افراد مسن و یا افراد دچار التهاب مفاصل این مسئله باعث درد ، سفتی ، تورم و احساس ناراحتی می شود .


درمان : وزن را کم کنید تا زانوها مجبور نباشند وزن بیشتری را تحمل کنند . قبل از ماه رمضان اندام تحتانی را ورزش دهید تا برای فشار اضافی وارده آماده باشند . آمادگی بدنی باعث می شود تا نماز راحت تر خوانده شود .

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

شنبه 14/5/1391 - 22:45 - 0 تشکر 491418

توصیه‌های وزارت بهداشت ودرمان درماه مبارک رمضان



به گزارش روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در این اطلاعیه‌ هموطنان به رعایت اصول بهداشتی وتغذیه‌ای در ماه مبارك رمضان دعوت شده‌اند.
بر اساس این اطلاعیه استفاده از چهارگروه اصلی غذایی (نان، غلات، میوه‌ها، و سبزیها، گوشت و حبوبات و تخم‌مرغ و لبینات ‌در برنامه غذایی ضروری است.
توصیه می‌شود افراد روزه‌دار همانند زمانی كه روزه‌دار نیستند سه وعده غذا بخورند كه این وعده‌ها شامل افطار، شام و سحر است. البته مصرف غذا در دفعات كمتر، مثلا 2 بار در روز اشكالی ندارد و بهتر است غذای مصرفی در وعده سحری خصوصیات و ویژگی وعده ناهار را داشته باشد.
وزارت بهداشت اضافه كرد: مصرف شیر گرم و فرنی یا شیربرنج در هنگام افطار مناسب است همچنین استفاده از مواد غذایی آبكی، مثل سوپ، آش، حلیم، بدون روغن و مایعات به هنگام افطار و سحر موجب حفظ تعادل آب و املاح فرد روزه‌دار می‌شود.
استفاده از سبزیها و میوه‌ها در زمان افطار و در فاصله زمانی بین افطار تا سحر به دلیل اینكه منبع خوبی از فیبر هستند برای دستگاه گوارش بسیار مفید است و مانع بروز یبوست می‌شود.
مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری توصیه نمی‌شود، مصرف مواد غذایی شیرین با تحریك انسولین موجب ورود قند خون به داخل سلولها و در نتیجه كاهش قند خون می‌شود همچنین مصرف مواد غذایی شیرین و حاوی قندهای ساده مثل شیرینی و شكلات در وعده سحری موجب می‌شود، شخص زودتر گرسنه شود.
برای تامین آب مورد نیاز پس از صرف افطار و تا قبل از خواب به تدریج انواع میوه، چای كمرنگ و سایر مایعات به ویژه آب برای جبران كم ‌آبی بدن نوشیده شود .
وزارت بهداشت همچنین توصیه كرد: افطار را بهتر است با كمی آب گرم یا چای آغاز كرد و پس از آن می‌توان ازخرما یا كشمكش استفاده كرد زیرا این دو سبب كنترل اشتها می‌شود


مصرف خرما درماه مبارك رمضان در تنظیم خون بسیار مفید است .
- به جای مصرف انواع شیرینی‌ها مثل زولبیا، و بامیه كه فقط حاوی انرژی وفاقد مواد مغذی (ویتامین‌ها و املاح) هستند ازمواد غذایی طبیعی شیرین مثل خرما؛ كشمش وانواع میوه استفاده شود.
- مصرف اب زیاد به هنگام صرف افطار سبب اختلال در هضم مواد غذایی می‌شود. همچنین مصرف مقدار زیاد اب بعد از صرف سحری نیز توصیه نمی‌شود.
از مصرف غذاهای چرب و سرخ‌كردنی و غذاهای حاوی مقادیر زیاد قندهای ساده مثل قند و شكر پرهیز شود.
همچنین از نوشیدن بیش از اندازه چای در وعده سحری اجتناب شود زیرا چای باعث افزایش ادرار و از دست رفتن نمكهای معدنی بدن می‌شود.
بر اساس توصیه‌های وزارت بهداشت از مصرف تنقلات زیاد در فاصله افطار تا سحر پرهیز شود این مواد موجب می‌شود هنگام سحر به دلیل پربودن معده، میل به غذا كاهش پیدا كند به طور كلی توصیه می‌شود به جای غذاهای چرب و سرخ‌شده از غذاهای آب‌‌پز، بخارپز و كبابی استفاده شود
.

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

شنبه 14/5/1391 - 22:45 - 0 تشکر 491419

كیمیاى روزه دارى



نگاهى به تغذیه صحیح در ماه مبارك رمضان





من سر نخورم كه سرگران است پاچه نخورم كه استخوان است
بریان نخورم كه هم زیان است من نور خورم كه قوت جان است
* * *
حكمت اصلى روزه دارى گام نهادن در مسیر تقوا و پرهیز از گناهان است و فواید بهداشتى و درمانى روزه دارى از ثمرات فرعى اما حیاتى آن محسوب مى شود. روزه مایه استقرار و تثبیت اخلاص نزد انسان، آرامش روان و ایمن بودن از آشفتگى و اضطراب است و آثار بهداشتى و درمانى فراوانى دارد. آنچه از آیه ۱۸۴ سوره بقره استنباط مى شود این است كه :«فلسفه روزه قراردادن انسان در مسیر دستیابى به تقواست.»
اگرچه مؤمن فقط به قصد اطاعت از خداوند روزه مى گیرد، اماعلاوه بر بركات معنوى، از فواید جسمى و روانى روزه نیز سود مى برد. تحقیقات فراوانى در
۳۰
سال اخیر درباره آثار روزه بر جسم صورت گرفته كه ثابت كرده است روزه دارى صحیح كه با كاهش مصرف غذا همراه است، ثمراتى چون كم شدن چربى هاى ذخیره، كم شدن میزان چربى خون و كلسترول و فعال شدن سیستم ایمنى بدن را به دنبال دارد. البته به شرطى كه برنامه غذایى منظمى براى افطار و سحر تنظیم شود.

درماه مبارك رمضان ۳۰درصد كمتر بخورید

دكتر مسعود كیمیاگر، متخصص تغذیه، درگفت و گو با «ایران» درباره برنامه غذایى منظم ماه مبارك رمضان مى گوید: «باید توجه داشت كه در ماه مبارك رمضان در مجموع نسبت به ماه هاى دیگر باید ۳۰ درصد كمتر غذا بخوریم تا فواید روزه و قصد اصلى آن محقق شود. از این طریق هم احساس گرسنگان به ما دست مى دهد و هم وعده غذایى كه از آن پرهیز مى كنیم در اختیار نیازمندان قرار مى گیرد. كمتر غذاخوردن موجب مى شود تا ماده غذایى بیشترى براى سایر افراد فراهم و فشار به محیط زیست كمتر شود.»

سحرى را هرگز فراموش نكنید

دكتر كیمیاگر با تأكید بر این كه غذاى ماه رمضان حتماً در دو وعده افطار و سحرى خورده شود، مى گوید:«افطار و شام را نیز با هم در یك وعده غذایى قرار ندهید. به دلیل این كه افطار خیلى گرسنه اید بهتر است حجم غذایى كه مى خورید كاهش دهید و شام را نیز با فاصله و جداى از افطار بخورید.
حتماً روزه خود را با یك مایع ولرم و گرم مانند چاى، شیر ، آب جوش، سوپ یا آش باز كنید. البته به شرطى كه غلظت آش همانند سوپ بوده و سفت و شفته نباشد.»
وى با تأكید بر این كه خوردن سحر بخصوص براى نوجوانان و جوانان واجب است ، تأكید مى كند: «هرگز بدون سحرى روزه نگیرید. سحر را همانند صبحانه اى كامل یا ناهارى متوسط بخورید و براى این كه در طول روز كمتر احساس تشنگى كنید حتماً در سحرى از سبزیجات، كاهو، كلم، گوجه، خیار و نان سبوسدار، بیشتر استفاده كنید و درعوض پلو، ماكارونى و مواد نشاسته اى كمترى بخورید. البته حتماً میوه را در برنامه غذایى سحر خود بگنجانید.»

چه كسانى روه نگیرند

دكتر كیمیاگر مى گوید:«بیماران دیابتى نوع یك كه انسولین مصرف مى كنند، افرادى كه در ساعات خاص دارو مى خورند ، زنان شیرده، زنان باردار (پس از ۴ ماهگى)، افراد داراى مشكلات اعصاب و روان، سالمندان ناتوان و افرادى كه نباید خون و ادرار آنها غلیظ شود، از جمله افرادى هستند كه از روزه گرفتن منع شده اند.»
وى مى گوید: «زنان شیردهى كه شیرخوار آنها تغذیه كمكى دارد مى توانند با خوردن آب كافى و تأمین نیاز بدن خود، روزه بگیرند. همچنین بیماران دیابتى نوع
۲ كه قندخون آنهاكنترل شده است، مادران باردارى كه از برنامه غذایى خوبى برخوردار بوده اند پس از ۴ ماهگى و سالمندانى كه توان لازم را دارند مى توانند روزه بگیرند.»


این متخصص تغذیه با بیان این كه بازده كارى افرادى كه سحرى نمى خورند از ساعت ۱۱ به بعد پائین مى آید، توضیح مى دهد:«سردرد و سرگیجه روزه دار به علت افت قندخون اوست. این افراد باید حجم غذاى خود را هنگام سحر بیشتر كرده و از مواد قندى بیشترى استفاده كنند اما اگر این سردرد و سرگیجه به حدى است كه مخل كار و آموختن افراد و پرخاشگرى آنها مى شود، بایدحتماً به پزشك مراجعه كنند.»
وى درباره «علت گر گرفتگى» عده اى قبل از خوردن افطار مى گوید: «هورمون انسولین و قندخون روزه دار كم و تجزیه چربى ها بیشتر مى شود.افرادى كه قبل از افطار دچار گرگرفتگى مى شوند باید سوخت و ساز متابولیسم چربى خود را بررسى كنند شاید یكى از علت هاى این امر نخوردن سحرى باشد.»


دكتر محمدمهدى اصفهانى، عضو هیأت علمى دانشگاه علوم پزشكى ایران نیز درباره خواص روزه دارى براى سلامت بدن توضیح مى دهد: «اگرچه در طول سال چربى ها در نقاط خاصى از بدن جمع مى شوند اما در هنگام روزه دارى این چربى ها به صورت یكنواخت مى سوزند. البته ممكن است در ساعات اولیه روزه دارى مقدار قندخون كاهش پیدا كند اما بدن به سرعت قند ذخیره اى یعنى گلیكوژن كبد و عضلات را آزاد كرده و مانع كاهش شدید قندخون مى شود.»
وى مى گوید:«خوراك اصلى سلول هاى مغز، گلوكز یا قندخون است، در طول روزه دارى بدن سعى مى كند براى مصرف مغز گلوكز كافى را نگه داشته و بیشتر از سوخت چربى ها استفاده كند. بعضى تحقیقات نشان مى دهد در هنگام روزه دارى كلسترول خوب خون یعنى
HDL افزایش و كلسترول بد خون یعنى LDL
كاهش مى یابد.»
دكتر اصفهانى مى افزاید: «دركوتاه ترین روزها روزه داران
۱۱ و در درازترین روزها ۱۷ ساعت از خوردن و آشامیدن امساك مى كنند و اگر برنامه ریزى صحیح تغذیه اى داشته باشند، به سادگى مى توانند رمضان و روزه دارى خوبى را پشت سر بگذارند. بنابراین توصیه مى شود در این زمان مقدار دریافت غذاى بدن خود را نسبت به سایر ایام سال كاهش دهند. كاهش حدود ۲۰درصد از كالرى مصرفى براى بیشتر مردم به هنگام روزه دارى سودمند است. البته این مقدار كاهش براى نوجوانان در حال رشد توصیه نمى شود.»
به گفته وى بهتر است هنگام افطار جداً از بازكردن روزه با آب سرد آن هم به مقدار زیاد پرهیز شود. همچنین از آنجا كه آشامیدن آب بین غذا و به مقدار زیاد موجب رقیق شدن شیره گوارش و اختلال در هضم غذا مى شود باید از این موضوع نیز بشدت پرهیز كرد.
عضو هیأت علمى دانشگاه علوم پزشكى ایران مصرف سبزیجات تازه و ضدعفونى شده را در افطار سودمند مى داند و مى گوید: «سبزیجات علاوه بر ویتامین هاى مختلف ، الیاف گیاهى (فیبر) فراوانى دارند و مصرف آنها به پیشگیرى از یبوست كمك مى كند.اما چون ممكن است سبزیجات خام سبب تشنگى شوند، توصیه مى شود روزه داران، هنگام سحر به جاى سبزیجات از میوه استفاده كنند.»
وى مى افزاید:«به جوانان توصیه مى شود حداقل یك لیوان شیر یا معادل آن ماست را در برنامه افطار و سحر خود قرار دهند و از گوشت، پنیر و تخم مرغ نیز استفاده كنند. نوجوانان همچنین باید
۷
ساعت خواب آرام داشته باشند تا هنگام سحر بتوانند نشاط خود را حفظ كنند.»
دكتر اصفهانى توضیح مى دهد: «براى جلوگیرى از یبوست به دلیل كم شدن مصرف آب در ماه رمضان، حتماً از سبزیجات پخته و خام، میوه ، خورشت هاى آلو و كرفس و میوه ها استفاده و چاى پررنگ را از برنامه غذایى خود حذف كنید. همچنین از مصرف تنقلات در حجم زیاد پرهیز كرده و به مقدار خیلى كم از زولبیا و بامیه قناعت كنید.»
وى تأكید مى كند:«حتماً بعد از صرف سحرى و خواندن نماز صبح قدرى بیدار بمانید و مشغول دعا یا مطالعه شویدو اگر احتیاج به استراحت دارید، بعد از طلوع آفتاب كمى بخوابید.»

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

شنبه 14/5/1391 - 22:45 - 0 تشکر 491420


تغدیه در ماه مبارک رمضان





منبع:جام جم انلاین


در طول روزه داری ، دستگاه گوارش برای چند ساعت خالی می ماند و در واقع این دستگاه و دیگر دستگاه هایی که به نحوی در هضم و جذب موادغذایی دخالت دارند ، استراحت می کنند و پس از روزه داری به نحو بهتری اعمال خود را انجام می دهند.
براساس مطالعات ، روزه برای کسانی که چربی خون بالا دارند ، بسیار مفید است و میزان چربی های نامطلوب موجود در خون را تنظیم می کند.
همچنین براساس مطالعات انجام گرفته ، اسید اوریک خون در ماه مبارک رمضان کاهش می یابد و
در بیشتر بیماری هایی که عادات غلط غذایی ، چاقی و افزایش وزن در آنها دخالت دارند، روزه داری مفید است.
پیروی از یک برنامه غذایی صحیح در ایام ماه مبارک رمضان از اهمیت ویژه ای برخوردار است تا هم بتوان عادات غذایی غلط را اصلاح کرد و هم از برکات معنوی این ماه بهره برد. در ماه مبارک رمضان نیز مانند همیشه باید از برنامه های غذایی متنوع و متعادل شامل 4 گروه اصلی غذایی نان ، غلات ، میوه ها، سبزی ها، گوشت ، حبوبات ، تخم مرغ ، شیر و لبنیات استفاده کرد. باید توجه کرد که با رعایت تنوع و تعادل در مصرف غذا، نیازهای تغذیه ای شامل آب ، املاح ، ویتامین ها، پروتئین و انرژی بدن تامین شود.


توصیه می شود افراد روزه دار، مانند زمانی که روزه نیستند 3 وعده غذا بخورند که این وعده ها شامل افطار، شام و سحر است اما در ماه مبارک رمضان ، صرف غذا در دفعات کمتر مثلا 2 بار در روز نیز اشکالی ندارد و به شرایط جسمی و توانایی فرد بستگی دارد.با توجه به این که زمان صرف افطار، حدود ساعت 6 بعدازظهر است و تا وعده بعدی فاصله طولانی است ، می توان در فاصله افطار تا سحر یک وعده غذایی مثل شام را صرف کرد که این وضعیت به شخص و میل او به غذا خوردن بستگی دارد.



هنگام افطار مصرف غذاهای سبک و مختصر شامل گروههای غذایی لبنیات (مانند شیر و ماست و پنیر) میوه ها ، سبزیها ، نان و غلات (مانند برنج و نان) توصیه می شود. همچنین خوب است ، چای مصرفی در افطار کمرنگ باشد ، بعلاوه مصرف شیر گرم و فرنی یا شیربرنج هنگام افطار مناسب است.
استفاده از مواد غذایی آبکی مثل سوپ ، آش ، حلیم بدون روغن و همچنین مایعات هنگام افطار و سحر موجب حفظ تعادل آب و املاح فرد روزه دار می شود.بعلاوه استفاده از سبزی و میوه ها هنگام افطار و همچنین در فاصله زمانی بین افطار تا سحر به دلیل این که منبع خوبی از فیبر هستند برای دستگاه گوارش بسیار مفید است و مانع بروز
یبوست می شود.
همچنین برای تامین آب مورد نیاز بدن پس از افطار و تا قبل از خواب ، مایعات بویژه آب بنوشید که کم آبی بدنتان جبران شود.


یکی از عادات غلط غذایی روزه داران این است که به دلیل تشنگی زیاد، هنگام افطار آب سرد ، نوشابه یا... استفاده می کنند که توصیه می شود ، افطار خود را با کمی آب گرم یا چای آغاز کنند. پس از آن می توانند از خرما یا کشمش استفاده نمایند زیرا این مواد باعث کنترل اشتها می شود و از بیش خواری هنگام افطار ممانعت می کند. مصرف خرما در ماه مبارک رمضان در تنظیم قند خون بسیار مفید است بنابراین توصیه می شود که در وعده افطار تا جای ممکن 3 تا 5 عدد خرما مصرف کنند.


از مصرف بیش از حد خرما نیز مانند دیگر شیرینی ها باید پرهیز شود. به طور کلی به جای مصرف انواع شیرینی ها مثل زولبیا و بامیه که فقط حاوی انرژی و بدون مواد مغذی (ویتامین ها و املاح) هستند ، استفاده شود.


از مصرف آب زیاد هنگام افطار باید خودداری کنید چراکه باعث اختلال در هضم مواد غذایی می شود . پس از صرف سحری نیز بسیاری از مردم از ترس تشنگی ، مقدار زیادی آب می نوشند که کار درستی نیست.
همچنین باید توجه کرد که از مصرف تنقلات زیاد در فاصله افطار تا سحر پرهیز شود چراکه این گونه مواد دیرهضم هستند و موجب می شوند که هنگام سحر به دلیل پری معده میل به غذا کاهش پیدا کند.


از مصرف مواد غذایی سنگین ، دیرهضم ، پرچرب و سرخ شده هنگام افطار مثل حلیم و آش با روغن زیاد خودداری کنید و همیشه بکوشید به جای غذاهای چرب و سرخ شده از غذاهای آبدار و بخارپز شده استفاده کنید و باید توجه کرد که افراط در مصرف انواع شیرینی ها هنگام افطار ، باعث چاقی و اضافه وزن می شود.


اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

شنبه 14/5/1391 - 22:45 - 0 تشکر 491421

عبادت به اضافه سلامت



رژیم این یک ماه با 11 ماه دیگر سال فرق دارد. شیوه زندگی در ماه رمضان شکل دیگری است.


برنامه زندگی از روال عادی و روزمره خارج می‌شود. برنامه خواب و خوراک و استراحت و زمان دید و بازدید‌های خانوادگی تغییر می‌کند.


اگر برنامه‌ریزی درستی نداشته باشید، خواب و خوراک‌تان به هم می‌خورد، خسته و بی‌حوصله می‌شوید و کارایی‌تان پایین می‌آید. با یک برنامه‌ریزی دقیق و رعایت نکات ساده می‌توانید خودتان را با این تغییرات هماهنگ کنید، به راحتی روزه بگیرید و از مزایای معنوی این ماه بهره بیشتری ببرید.


"روزه‌داری بزرگ‌ترین فرصت برای تقویت و آمادگی جسمانی است". این جمله را پاراسلسوس درباره روزه گفته است.
بقراط پدر علم پزشكی هم معتقد است؛ "روزه‌داری
همان توانایی انسان در جهت درمان خود است كه به عنوان فرصتی برای بدن فراهم می‌شود"


در اولین کنگره بین‌المللی روزه و سلامت که سال 1994 در کازابلانکا برگزار شد، دبیرخانه این کنگره بیش از 50 عنوان مقاله از محققان مسلمان و غیرمسلمان سراسر جهان درباره تاثیر روزه بر سلامت دریافت کرد. نتایج هیچ‌کدام از پژوهش‌ها نشان نداد روزه برای سلامتی مضر است یا باعث بدترشدن بیماری می‌شود. واقعیت این است که اگر روزه‌داری طبق اصول صحیح انجام شود برای سلامت مفید است و اگر به شیوه غلط انجام شود، می‌تواند آسیب‌های جدی به سلامتی وارد کند.


بررسی‌ها نشان داده است روزه باعث استراحت دستگاه گوارش، کاهش قند خون، کاهش کلسترول و کاهش فشارخون سیستولیک و همچنین کاهش استرس می‌شود. اما به شرط اینكه چند نكته را در روزهای روزه‌داری رعایت كنیم


سحری چه بخوریم؟

سحری مهم‌ترین وعده غذایی روزه‌دارهاست چون انرژی لازم را در طول روز تامین می‌کند. بیدارنشدن برای سحری باعث می‌شود در طول روز بی‌حال و تشنه و گرسنه باشید. این کار در طولانی‌مدت به سلامت‌تان آسیب می‌رساند. بهتر است  ساعتی قبل از اذان صبح از خواب بیدار شوید تا آرامش و وقت کافی برای غذاخوردن داشته باشید و از ورود حجم زیاد غذا در زمان کم به معده جلوگیری کنید.


وعده غذایی سحری باید متنوع و شامل تمام گروه‌های غذایی باشد. کارشناسان تغذیه توصیه می‌کنند در این وعده از غذاهای پرفیبر استفاده کنید. این غذاها مدت بیشتری در سیستم گوارش می‌مانند و باعث می‌شوند در طول روز دیرتر احساس گرسنگی کنید. هضم غذاهای فیبردار حدود 8 ساعت طول می‌کشد، در حالی که غذاهای زود هضم در مدت 3 تا 4 ساعت هضم می‌شوند.


نوشیدن چای در سحر توصیه نمی‌شود. چون باعث دفع ادرار می‌شود و در این صورت ممکن است بدن مواد معدنی‌ای که در طول روز به آن نیاز دارد را در ابتدای روز از دست بدهد.
بعد از غذا دندان‌هایتان را خوب مسواک بزنید. استفاده از نخ دندان و شستن دهان با آب نمک از بوی بد دهان در طول روز پیشگیری می‌کند.
نکته آخر اینکه پس از
خوردن سحری حداقل یك ساعت برای هضم غذا بیدار بمانید.


افطار  و شام

چای کم‌رنگ، شیر، خرما، حلوا یا شله زرد، سوپ رقیق، نان و پنیر و سبزی از غذاهای مناسب برای افطار است. بهتر است روزه‌تان را با خرما و شیر یا چای کم رنگ باز کنید. در نوشیدن مایعات زیاده‌روی نکنید. مصرف زیاد مایعات هنگام افطار به معده فشار می‌آورد و باعث سوء‌هاضمه می‌شود. کمی استراحت کنید و خوردن بیشتر را به زمان شام موکول کنید.


در وعده افطار مصرف مواد قندی ساده برای بالابردن میزان قند خون لازم است، اما باید مراقب باشید در مصرف مواد قندی زیاده‌روی نکنید. شاید باور نکنید اما یکی از علت‌های افت قند خون بعد از افطار مصرف زیاد مواد قندی است. علتش هم این است که در لحظه افطار قند خون به پایین ترین مقدار رسیده و بعد از خوردن غذا قند خون یکباره بالا می‌رود.


بدن برای مقابله با افزایش قند خون هورمون انسولین ترشح می‌کند و این هورمون به فاصله نیم تا یک ساعت بعد از خوردن غذا قند خون را به حالت اولیه می‌رساند. اما معمولا از آنجایی که قندهای ساده و تصفیه شده در رژیم غذایی ما زیاد است، انسولین زیادی هم ترشح می‌شود و همین باعث می‌شود بدن دچار افت قند خون شود. بهتر است شام چند ساعت بعد از افطار میل شود. کارشناسان تغذیه توصیه می‌کنند افطار و شام را همزمان میل نکنید. این کار به سیستم گوارش فشار وارد می‌کند.


تامین آب بدن

به دلیل اینکه در طول روز نمی‌توانید آب بنوشید، ممکن است بدن دچار کمبود آب شود. مصرف آب، چای کم‌رنگ، شیر، دوغ رقیق و کم‌نمک و آب‌میوه تازه را فراموش نكنید. از زمان افطار تا هنگام خواب، حداقل 4 لیوان آب بنوشید.


برای جبران آب بدن از سالاد، سبزیجات و میوه استفاده کنید. یکی از مشکلاتی که در اثر مصرف کم آب اتفاق می‌افتد، یبوست است. مصرف غذاهای فیبردار مانند حبوبات و سبزیجات و استفاده از روغن زیتون و آرد سبوس‌دار در تهیه غذا و مصرف میوه‌های خشک مانند برگه هلو، زردآلو، آلو و انجیر خشک برای پیشگیری از این حالت مفید است.


خواب و روزه‌داری

در این ماه علاوه بر وعده‌های غذایی ساعت خواب هم تغییر می‌کند. شب زودتر بخوابید تا بتوانید یکی دو ساعت قبل از اذان از خواب بیدار شوید. غذایتان را با آرامش میل کنید. بلافاصله بعد از خوردن غذا دراز نکشید، این کار باعث سوء‌هاضمه و برگشت غذا از معده می‌شود.


در ساعات دیگر روز به اندازه کافی بخوابید تا سحر خواب نمانید یا از شدت خواب آلودگی از خوردن سحری منصرف نشوید.


ساعت‌های اولیه روز، بعد از خواب شبانه و خوردن غذا بهترین زمان برای فعالیت‌های فکری است. بهتر است این ساعت از روز بیدار بمانید و کارهایی که احتیاج به تمرکز و قدرت فکری بیشتری دارند را انجام دهید و در ساعت‌های انتهایی روز بخوابید. بعدازظهر و قبل از افطار که کم‌انرژی‌تر شده‌اید و قند خونتان پایین آمده، زمان مناسبی برای خواب است. این خواب نیمروزی باعث می‌شود تا بعد از افطار سرحال‌تر باشید.


روزه و ورزش

شاید تصور کنید چون روزه هستید نباید ورزش کنید و تحرک زیادی داشته باشید، اما اصلا این‌طور نیست. اتفاقا یک ورزش ملایم مانند پیاده‌روی و نرمش‌های کششی می‌تواند خستگی را از تن شما بیرون کند و انرژی‌تان را بیشتر کند. پس هر وقت احساس خستگی کردید کمی نرمش کنید، چند نفس عمیق بکشید و تاثیر آن را در شادابی‌تان ببینید.


نرمش‌های سنگین و نرمش‌هایی که بعد از آن عرق کنید برای ساعات روزه داری مناسب نیستند. ورزش‌های سبک را انتخاب کنید، مثلا بعد از شام به پیاده روی بروید و آرام قدم بزنید. یا از مهمانی که بر می‌گردید مسافتی را در کنار خانواده قدم بزنید.


ورزشكاران در ماه رمضان نسبت به افراد عادی نیاز بیشتری به پروتئین، قند و ویتامین‌ها دارند. باید حدود 3 ساعت بعد از افطار ورزش را شروع کرد تا غذای مصرف شده فرصت هضم پیدا كند. بین خوردن غذا و شروع ورزش باید فاصله‌ای باشد كه جریان خون بتواند به راحتی به عضلات بدن برسد.


ممکن است كمبود قند در بدن باعث بروز مشكلاتی شود كه ورزشكاران روزه‌دار می‌توانند با مصرف مواد قندی و كربوهیدرات‌ها مانند ماكارونی، عسل، سیب زمینی،قند و شیرینی‌جات در فاصله بین سحر و افطار این كمبود را جبران كنند.


قهرمانان روزه‌دار
برخی از قهرمانان ورزشی در جریان ماه مبارك رمضان نگران‌اند كه آیا می‌توانند باز هم به فعالیت‌های ورزشی‌شان ادامه دهند یا نه. پاسخ این است كه می‌توان با مشورت پزشكان و همچنین مربیان باتجربه، ضمن روزه‌داری، تمرین‌ها را هم تا حد ممكن ادامه داد.


در ماه رمضان تمرین‌های ورزشی باید سبك‌تر باشد، چون هنگام ورزش، بدن نمك و آب زیادی از دست می‌دهد و در ورزش‌های شدید منجر به ضعف شدید بدن می‌شود. ورزشكاران به دلیل فعالیتی كه دارند و موقع تمرین بیشتر عرق می‌كنند و با مصرف ‌یك و نیم تا 2 لیتر آب یا مایعات شیرین به جز چای، مشكلی از این بابت نخواهند داشت.


بعد از انجام فعالیت ورزشی تا زمانی كه تشنه هستید، می‌توانید آب یا مایعات بنوشید. همچنین مصرف مایعات با غلظت ‌‌5درصد مواد قندی در حین تمرین و بعد از آن برای جبران افت قند خون مفیدتر‌ است.

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

شنبه 14/5/1391 - 22:45 - 0 تشکر 491423


برنامه تغذیه ای مناسب در ماه رمضان همزمان با فصل تابستان




  دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشكی اعلام كرد: افراد باید قبل از آغاز ماه مبارك رمضان،‌ در مورد شرایط فردی و تاثیرات روزه بر سلامتی با پزشك خود مشورت كنند و برنامه ریزی مناسبی برای غذا و خواب داشته باشند و دست کم سعی كنند كه برنامه غذایی جدید به گونه ای باشد كه منجر به افزایش وزن نشود.







بنابراین گزارش،‌ سحری یكی از وعده های غذایی اصلی در ماه مبارك رمضان است و بسیاری از پزشكان و متخصصان تاكید ویژه ای بر خوردن سحری دارند و برای این وعده غذایی بهتر است غذاهای حاوی قندها یا كربو هیدرات های پیچیده، میوه، سبزی و آب كافی مصرف شود زیرا كربوهیدرات های پیچیده دیرهضم هستند بنابراین احساس گرسنگی كمتری در طول روز ایجاد می شود كه شامل برنج، مرغ، ماهی، سویا،‌ گوشت، تخم مرغ، میوه تازه و سبزی می شوند.







برپایه این گزارش، افراد باید هنگام سحر از مصرف غذاهای سرخ شده، چرب، ادویه دار و حاوی قند زیاد خودداری كرده و از خوردن مواد غذایی در حجم زیاد بپرهیزند. همچنین از نوشیدن چای زیاد اجتناب كنند، زیرا كافئین موجود در چای، باعث دفع مقادیر زیادی آب و نمك های معدنی مورد نیاز بدن می شود.







بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه، بهتر است هنگام سحر آب كافی نوشیده كه نوشیدن دو لیوان آب توصیه می شود و از خوردن نمك، فلفل و ترشی خودداری شود.







خوردن چند خرما و یا كشمش و مقداری عسل در انتهای سحر بسیار مناسب است و پس از خوردن سحری نخ دندان و مسواك زدن را فراموش نشود همچنین برای خوشبو ماندن دهان، قسمت داخلی لب ها، سقف دهان و زبان نیز مسواك شود.

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

شنبه 14/5/1391 - 22:46 - 0 تشکر 491424

قبل از هر چیز و پیش از آغاز كلام، لازم میدانم که فرا رسیدن این ماه مبارک رمضان را خدمت تمامی مسلمانان، به خصوص داوطلبان عزیزی که با توکل خدا سرگرم مطالعهی دروس خود هستند، تبریک عرض کنم. 

روزهداری در فصول گرم نظیر همین ماه رمضان، مستلزم این است که فرد روزهدار اطلاعات و آگاهیهای لازم در ارتباط با نحوهی تغذیه صحیح در وعدهی افطار تا وعدهی سحر را داشته باشد تا بتواند ساعات روزهداری را با موفقیت و سلامتی طی کند. 

داوطلبانی که در ماه مبارک رمضان به مطالعهی دروس خود مشغول هستند، باید بدانند که با پیروی از یک الگوی صحیح غذایی، نه تنها میتوان بر گرسنگی و ضعف غلبه کرد، بلکه میتوان با تمرکز و یادگیری مناسب به مطالعهی دروس ادامه داد. 

آنچه که در طول ایام ماه رمضان در رابطه با افزایش توان روزهدار در امر مطالعه اهمیت دارد، این است که فرد روزهدار بداند چه مواد غذایی مصرف کند تا در طول روز دچار نوسانات قند خون نشود؛ پس یک نکتهی کلیدی این است که در وعدهی سحر به جای استفاده از قندهای ساده نظیر شلهزرد، حلوا، قند و شکر، شیرینی، مربا و عسل از قندهای مرکب نظیر نان، برنج و ماکارانی استفاده شود؛ چرا که مصرف قندهای ساده به سرعت، سبب افت قند خون میشود، لذا مطالعه کننده در همان ساعات ابتدایی روز دچار افت قند خون شده و این مسأله، سردرد و عدم تمرکز در یادگیری را به همراه دارد. 

یکی از بهترین وعدههای غذایی در ماه مبارک رمضان، در وعدهی سحر، ماکارانی میباشد. ماکارانی حاوی نشاستهای است که دیر هضم است و مدت زمان بیشتری فرد را سیر نگه میدارد. به طوری که بعد از مصرف این وعدهی غذایی، فرد حدود 6 ساعت احساس گرسنگی نخواهد کرد. به طور کلی، مواد غذایی نانی، بهتر از مواد غذایی حاوی برنج، سبب سیری و افزایش تمرکز داوطلب روزهدار خواهد شد. 

هدف اصلی در ماه مبارک رمضان این است که در طول ساعات ابتدایی روز که داوطلب بیشترین توان یادگیری را دارد، غذای اصلی مغز یعنی قند گلوکز تأمین شود. اگر میخواهید بهترین بازده را در ساعات ماه مبارک رمضان داشته باشید، به جای مصرف مواد غذایی گوشتی در وعدهی سحر، از مواد غذایی نشاستهای نظیر سیبزمینی، نان، برنج و به خصوص ماکارانی استفاده کنید. 

از نکات مهم برای تمرکز و یادگیری در طول روزهای ماه رمضان، تنظیم آب بدن است. برخی به اشتباه فکر میکنند که در وعدهی سحر باید تعداد بسیاری لیوان آب نوشید، غافل از این که ما به شما داوطلب کنکور توصیه میکنیم که به جای مصرف این همه آب، مواد غذایی استفاده کنید که سبب دفع آب از بدن نشود. به عنوان مثال، مصرف چای به دلیل دارا بودن مقادیر بالای کافئین، دفع ادرار را فزایش داده، لذا فرد دچار بیآبی و تشنگی میشود. 

البته چنانچه بسیار علاقمند به مصرف چای در وعدهی سحر هستید، حتماً آن را کمرنگ بنوشید تا غلظت کمتری از کافئین به بدن وارد شود. یکی از بهترین مواد غذایی که سبب نگهداری آب در بدن و رفع تشنگی در ساعات روز ماه مبارک رمضان میشود، مصرف میوهجاتی نظیر زردآلو، هلو و انگور در وعدهی سحر میباشد. این نکته را فراموش نکنیم که جهت افزایش تمرکز و تأمین قند کافی برای سلولهای مغزی، چه در وعدهی افطار و چه در وعدهی سحر، از نان سبوسدار نظیر نان سنگک استفاده کنید؛ چرا که نان سنگک به دلیل دارا بودن سبوس، کمتر سبب افت ناگهانی قند خون خواهد شد.


کلسیم و فسفر در بسیاری از واکنشهای سیستم مغزی و آزاد کردن انرژی در بدن نقش دارند، لذا از آنجا که در ماه مبارک رمضان، تعداد وعدههای غذایی کمتر میشود، متأسفانه برخی از داوطلبان نسبت به مصرف شیر و ماست، غافل میشوند. مصرف شیر ولرم، چه در وعدهی سحر و چه افطار، بسیار مؤثر میباشد. مصرف مواد غذایی حاوی ویتامینهای گروه B و ویتامین E نظیر آجیل و گردو در وعدهی شام بعد از افطار بسیار در تمرکز و حافظه مؤثر است.


مصرف تخم مرغ پخته، به خصوص در وعدهی افطار میتواند پروتئینهای مورد نیاز برای واکنشهای مغز را فراهم آورد.

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.