• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
ایران سرای من (بازدید: 1734)
سه شنبه 3/5/1391 - 23:39 -0 تشکر 479286
شگفتیهای طبیعت قزوین

قزوین كه لقب « باب الجنه» یا «دروازه بهشت» را به خود اختصاص داده از مناطق مهم ایران است كه در زمینه های تاریخی, طبیعی, اقتصادی, فرهنگی, صنعتی و گردشگری دارای اهمیت زیادی است.
قزوین ازجمله مناطق زیبا, با فرهنگ و متمدن ایران است كه در كنار طبیعت زیبا, خدادادی و مناظر بهشت گونه خود ازغنای تاریخی و فرهنگی قابل توجهی نیز برخورداراست. رودخانه های پرآب, قله های زیبا ومشهور, چشمه های آب گرم‏, حیات وحش, پوشش گیاهی غنی و دریاچه های چشم نوازاین منطقه؛ در كنار آثار متعدد تاریخی, معماری, فرهنگی, باستانی و مردمان هنردوست, سخت كوش و متمدن؛ مجموعه كم نظیری را دراین خطه از كشور ایران به وجود آورده است كه دیدار از آن ها برای همه گروه های گردشگری جذاب است.




چندگانگی طبیعت استان قزوین كه تحت تاثیر توپوگرافی خاص آن و مجاورت با نواحی مرتفع شمالی و غربی – كه به شكل گیری سیستم شبه آلپاین انجامیده – و آب و هوای گرم و مركزی ایران، سیمایی گونه گون یافته است تنوع زیست گیاهی و جانوری چشمگیری را پدید آورده كه برای اكوتوریستها و دوستداران طبیعت همواره جذاب به شمار می رود. دیدار سرچشمه های جوشان و زیبای نینه رود و خارود در رودبار موجی از شادابی و نشاط را در دل گردشگران ایجاد می كند و صحرای آتشناك و تفتیده بویین زهرا، نگاه را به افقهای دور از دسترس پیوند می دهد. آبشارهای شورانگیز گرمارود الموت، منصور آوج و ماهین تارم شكوه تواضع و فروتنی را عینیت می بخشند و صخره های آسمان سای بزكش اوان و دربند اندج، غرور و سربلندی را در جانها بر می انگیزند. گستره آبی آبگیرهای دریابك در شمار قزوین، رودك بویین زهرا و دریابك آوج آیینه ای از آسمان را پیش روی رهگذران خسته می نهند. عقاب طلایی الموت، هوبره دشت الله آباد، آهوی تیز تك باشگل، بزكوهی گریزپای خشچال، طرقه بنفش آبیك، پلنگ رودبار شهرستان، همنفس با دیگر موجودات زنده، الفبای حیات را هجی می كنند و حق زندگی را یادآور می شوند. مجتمع آب درمانی ارشیا در آبگرم خرقان، چشمه های آب معدنی سلطان بلاغ، آب ترش، آب لرزان، كش آباد، اسبمرد، هفت چشمه زوارك، هفت چشمه آوج، كسن بقین، آبگرم یله گنبد و... درد را از جانها می زدایند و تندرستی را به جسمها هدیه می دهند.
چشم اندازهای زیبای دره شاهرود، فشكلدره آبیك، دره سوگا رودبار شهرستان دربند كلج تارم، دره كوچنان الموت و... به همراه باغستانهای دیرساله قزوین، شالیزارهای حاشیه شاهرود، تاكستانهای انگور بار تاكستان و دشت، فندق زارهای درهم تنیده ناحیه رودبار شهرستان، سروها و چنارهای كهنسال كه هاله ای قدسی بر رویشان نشسته و دامنه های بكر خرقان و رامند خلوص طبیعت را به نمایش می گذارند و چشمها را میهمان دست نخورده ترین و اصیل ترین مناظر طبیعی می كنند.

سه شنبه 3/5/1391 - 23:52 - 0 تشکر 479308

و وضع صنایع آن
قزوین در شعاع ۱۲۰ کیلومتری تهران قرار نمی‌گیرد. طبق مصوبه‌ی دولت، برای جلوگیری از تمرکز بیشتر صنایع و جمعیت در تهران، احداث صنایع تا شعاع ۱۲۰ کیلومتری ممنوع است. در نتیجه صنایع جدید به‌سرعت در اطراف قزوین گسترش می‌یابند. شهر صنعتی البرز مهمترین شهر صنعتی در استان است.

سه شنبه 3/5/1391 - 23:52 - 0 تشکر 479309

و حوادث طبیعیِ آن
در یکصد سال اخیر دو زلزله‌ی شدید بخشهایی از استان قزوین را ویران کرده‌اند. یکی دهم شهریور سال ۱۳۴۱ با شدت ۷.۲ ریشتر در بویین‌زهرا و دیگری ۳۱ خرداد ۱۳۶۹ با شدت ۷.۳ ریشتر در رودبار. بالا بودن سطح آبهای زیرزمینی در دشت قزوین امکان ویرانی شدیدِ بناها را در صورت وقوع زلزله بالا می‌برد. البته این زلزله‌ها به شهر قزوین تا کنون آسیب جدی وارد نکرده‌اند.

چهارشنبه 4/5/1391 - 2:47 - 0 تشکر 479418

● شهرهای استان:
بویین زهرا -آبیک - تاکستان - قزوین

چهارشنبه 4/5/1391 - 2:48 - 0 تشکر 479420

مجموعه باغ صفوی قزوین

شهر قزوین در عصر صفویان،به علت قرارگیری بر سر راه جاده ابریشم و شرایط جغرافیایی و سیاسی آن زمان ،حائز اهمیت شد.به همین دلیل،توانست تا مدتی عنوان پایتختی صفویان را نصیب خود کند.
انتقال پایتخت از تبریز به قزوین باعث شد تا بناها و عمارتهایی با شکوه و در شان پایتختی آن،در این شهر بنا شود.از جمله این عمارتها و بناها می توان باغ صفوی را نام برد؛که مجموعه ای از چند بنا می باشد.
شاه طهماسب پس از استقرار در قزوین(به عنوان پایتخت جدید خود)دستور داد تا تل باغی بسازند و عمارتی را در آن بنا کنند؛بنا بر دستور شاه،معماران برجسته ایران گرد آمدند و باغی را طراحی کردند؛این باغ باغ صفوی نام گرفت.عمارتی نیز ،بنا به خواست شاه،در آن بنا شد و کاخ چهل ستون یا عمارت کلاه فرنگی نام گرفت.
بطور کلی این مجموعه از چند بنا تشکیل شده است که اکثرا تخریب شده اند و تعدادی از آنها در حال حاضر در دست مرمت هستند.
محدوده اصلی باغ دارای ۷ در وروردی بوده است که فقط یک در از آنها به نام سردر عالی قاپو باقی مانده است.
محل دقیق باغ را به علت تخریب و ساخت و سازهای اطراف نمی توان تعیین کرد.در حال حاضر،محوطه محصور خیابانهای پیغمبریه وامام خمینی را باغ صفوی می نامند.
سازمان میراث فرهنگی در صدد است بناهایی را که به حریم باغ تجاوز کرده اند و باعث تخریب و نابودی تدریجی این مجموعه گشته اند ،خریداری کرده و این مجموعه را بازسازی نماید.در حال حاضر مدرسه هایی که بین عمارت پهلوی و گراند هتل(دو بنا از این باغ) واقع شده اند خریداری شده است.

چهارشنبه 4/5/1391 - 2:52 - 0 تشکر 479421

مجموعه باغ صفوی متشکل از چند بنا است که به معرفی هر یک از آنها می پردازیم:
۱) سر در عالی قاپو
۲) عمارت نادری
۳) عمارت پهلوی و عمارت قاجاری
۴) گراند هتل
۵) کاخ چهلستون (عمارت کلاه فرنگی)
۶) بقعه پیغمبریه
۱) سر در عالی قاپو
سر در عالی قاپو یکی از ۷ دروازه باغ صفوی بوده است.
این سردر در زمان شاه طهماسب ساخته و در زمان شاه عباس دچار تغییراتی شد؛که از جمله این تغییرات می توان به کوچکتر شدن طاق ورودی ها اشاره کرد.
در زمان قدیم،در مقابل این سردر خیابان سپه -اولین خیابان ایران-قرار داسته است،می توان تصور کرد که رفت و آمد و هیاهوی بسیاری در مقابل این سر در وجود داشته است.
سر در تشکیل شده است ار قوسی پنج او هفت و هشتی بسیار زیبا همراه با تزئینات -که اکثرا تخریب شده اند- و گنبدی که بر روی هشتی قرار گرفته است.
در دو طرف هشتی، پلکانهایی به سمت اتاقهای بالا که محل استقرار نگهبانان و نقاران بوده است، ختم می شوند.
جنس کف سردر سنگفرش و پایین تر از سطح خیابان کنونی و دارای شیبی کم به سمت داخل باغ می باشد،که انسان را به داخل باغ هدایت می کند.
متاسفانه تزئینات سردر مخصوصا نقاشی ها و دیگر تزئینات هشتی آن بطور کل تخریب شده اند و در حال حاضر تنها کاشیکاریهای معرق را در ورودی سر در :بالای قوس؛به عنوان ازاره در پایین بنا؛و در ردیفی در بدنه بنا که خطی روی آن نوشته شده است می بینیم.
این کتیبه خود از تزئینات سردر محسوب می شود.خط آن را علیرضا عباسی به خط ثلث جلی نوشته است و مضمون آن،تقدس و تکریم شاهان و آرزوی نابودی دشمنان آنهاست.
در دو سمت شرقی و غربی بنا نیز ساختمانهای دیگری قرار دارد.قسمت غربی را به عنوان چاپخانه تا سالهای اخیر استفاده می کرده اند که در ابتدا محل نگهداری ستوران بوده است.
قسمت شرقی که بعدها به بنا افزوده شده است نیز در ابتدا رختشویخانه بوده است و بعدها تبدیل به مدرسه ای به سبک اروپایی به نام امید شاه شد.
این بنا خشتی و بر روی پی سنگی قرار دارد.
۲) عمارت نادری
این بنا کاملا تخریب شده است و هیچ اثری از آن باقی نمانده است، و تنها نقشه های موجود در میراث فرهنگی حاکی از وجود این بنا در قدیم است.
احتمالا عمارت نادری ،از مهمترین عمارتهای این باغ محسوب می شده است.این بنا در داخل باغ،و در سمت شرق سردر عالی قاپو قرار داشته است.
۳) عمارت پهلوی و عمارت قاجاری
این دو بنا که در کنار یکدیگر قرار دارند،در دوره متفاوت ساخته شده اند:
عمارت قاجاری که دارای تزئینات و سرستونهای زیبایی است و در حال حاضردر حال مرمت و بازسازی است.در جلوی این عمارت حوضی قرار دارد که فضای زیبایی را ایجاد کرده است.
عمارت پهلوی،در زمان پهلوی ساهته شد و دارای تزئینات خاصی نمی باشد.این بنا در دو طبقه ساخته شده است.
بعدها هر دو بنا به عنوان شهربانی استفاده می شده است.طبقه پایین نقش بازداشتگاه را داشته است و طبقات فوقانی کاربرد اداری داشته اند.حیاط پشت این دو بنا نیز به عنوان حیاط زندان استفاده می شده است.
4) گراند هتل
بعد از حیاط به محوطه گراند هتی وارد می شویم که در حال حاضر،محصور و در حال بازسازی می باشد.
این هتل ،از اولین و قدیمی ترین هتلهای ایران است.
این بنا از داخل باغ ۳ طبقه و از خیابان ۲ طبقه دیده می شود و این امر به دلیل اختلاف سطح باغ و خیابان است.طبقات این هتل تشکیل شده است از ایوانهایی ستوندار و اطاقهایی برای استقرار مهمانان.در مقابل این هتل سینمایی به نام گراند سینما وجود داشته است که اکنون اثری از آن نمی بینیم-از داخل هتل به سینما راهی وجود داشته است-این سینما دوبار دچار سانحه آتش سوزی شد ؛بار اول آن را بازسازی کردند اما بار دوم سینما به کلی از بین رفت.
5) کاخ چهلستون(عمارت کلاه فرنگی)
این کاخ بدستور شاه طهماسب ساخته شد و از مهمترین بناهای این مجموعه و کلا ،شهر قزوین به حساب می آید.این عمارت بین باغی با درختان بلند و فضایی سر سبز قرار گرفته است که در حال حاضر سبزه میدان نام داردو محل تفریح و گذران اوقات فراغت مردم قزوین می باشد.
این بنا با تقلید از بناهای تبریز و با استفاده از مکتب اصفهانی ساخته شده است.با توجه به عمارتهای تبریز،شاه دستور داد این بنا را نیز مزین به نقاشی کنند تا تداعی کننده کاخهای تبریز باشد؛در نتیجه،بهترین و زبده ترین نقاشان جمع شدند و چهلستون را به نقاشی هایی با مضامین:قصه های شیرین و فرهاد،لیلی و مجنون،صحنه های رزم و مسابقات چوگان و شکار و....مزین کردند.از مهمترین ویژگی های این کاخ همین نقاشی های دیواری است.
متاسفانه به دلیل تغییر کابری بنا به ساختمانی نظامی و نیاز به فضایی خشک و به دور از تزئینات،تمامی نقاشی ها تخریب و یا روی آنها را با گچ پوشانده اند.
این بنا در حال حاضر،به عنوان موزه شهر قزوین محل نگهداری آثاری ارزشمند از خطاطی ها و کتابهای قدیمی و ...است.

۶) بقعه پیغمبریه
این بقعه آرامگاه چهار تن از پیامبران مسیحی به نامهای سلام ، سلوم ، القیا ، سهولی می باشد علاوه بر این پیامبران امامزاده صالح بن حسن نیز در این مکان مدفون است و همچنان دایر و محل زیارت مریدان آنان است.

پریا کریمی

چهارشنبه 4/5/1391 - 2:56 - 0 تشکر 479422

تاریخِ کوچکِ قزوین

● مراغیها آمدند
در این زمان، پس از تصرف شهر مراغه توسط اعراب مسلمان، جماعتی از این شهر به قزوین و مناطق کوهستانیِ اطراف کوچیدند که هنوز هم با عنوان مراغیها یا کله‌بزیها در قزوین و الموت زندگی می‌کنند.
● دژِ کشوین
قزوین، شهری پادگانی بوده است. گفته‌اند شاپور دوم (معروف به شاپور ذوالاکتاف)، شاه ساسانی، ۴۴۰ سال قبل از هجرت، پادگانی برای کنترلِ شورشیانِ ساکن در رشته‌کوه البرز بنا کرد و آن را «شادشاپور» نام نهاد. اعراب مسلمان در ۲۴ هجری قمری به قزوین رسیدند و چون یارای جنگیدن در کوههای الموت را نداشتند در همان جا متوقف شدند. بنابراین، یک بار دیگر قزوین پادگانی نظامی شد و سپاه مسلمین در آنجا مستقر شدند.
● باب‌الجَنّه
هجوم اعراب نتوانست ساکنان الموت را به پذیرش اسلام وادار کند. جنگ با این مردمان جسور و سختکوش نیز بسیار دشوار بود. گفته‌اند در این زمان احادیثی از زبان پیامبر در مدح قزوین و قزوینیان منتشر و این شهر از قول پیامبر گرامی اسلام «باب‌الجنه» (یا به فارسی، مینودر) نامیده شد. ساکنان الموت که بخشی از دیلمیان به شمار می‌رفتند، سرانجام به‌تدریج و به‌اختیار مسلمان شدند و اغلب به مذهب علویان و سپس شیعیان درآمدند.
● حکمرانیِ شیعیان
در قرن چهارم هجری دیلمیانِ شیعه، بر بخش بزرگی از ایران حکومت می‌کردند و قزوین نیز یکی از این مناطق بود.
برای مدتی صاحب ابن عَبّاد، وزیرِ دانشمند فخرالدوله‌ی دیلمی، به قزوین آمد و بناهایی ارزشمند به جا گذاشت. پس از آن، تعدادی از نوادگان جعفر طیّار ــ عموی امام علی(ع) که در جنگ موته دو دست خود را از دست داده و به شهادت رسیده و به همین مناسبت پیامبر(ص) او را «طیّار» نامیده بود ــ به مدت شصت سال بر قزوین فرمان راندند.
● اسماعیلیان می‌آیند
در قرن پنجم هجری، ترکان سلجوقی امپراتوری خود را از ماوراء‌النهر تا روم شرقی گستردند و امپراتوری بیزانس را از میان بردند. امیر زاهد خُمارتاش از سوی ملکشاه سلجوقی به حکمرانی قزوین آمد و بناهایی به پا کرد که مقصوره‌ی مسجد جامع از جمله‌ی آنهاست. هجوم ترکان سلجوقی به ضعف خلافت عباسی انجامید و فضایی را به وجود آورد که در آن اسماعیلیانِ ایران به بیشترین قدرت خود دست یافتند. در سال ۴۸۳ حسن صباح پا به الموت گذاشت و قلعه‌ی الموت را مرکز فعالیتهای سیاسی و دینی خود کرد و علیه ترکان قیام نمود. او تعدادی از بزرگترین مقامات حکومت سلجوقی و خلافت عباسی و حتی رهبران مسیحیِ جنگهای صلیبی را ترور کرد و رعبی عظیم در دل دشمنان خود انداخت، به طوری که حتی مغولان نیز به دیده‌ی ترس و وحشت به اسماعیلیان و الموت می‌نگریستند.
● مغولان آمدند و سوختند و بردند
در قرن ششم و اوایل قرن هفتم خوارزمشاهیان توانستند بخشهایی از امپراتوری سلجوقی را تصرف کنند و از این امپراتوری فقط بخشی را در ناحیه‌ی ترکیه‌ی امروزی بر جای بگذارند. باقی‌مانده‌ی سلجوقیان در آن ناحیه سرانجام و پس از اضمحلال خلافت عباسی، امپراتوری عثمانی را تأسیس کردند و خود را تا اوایل قرن بیستم میلادی حفظ نمودند. در قرن هفتم، سلطان محمد خوارزمشاه خطر مغولان را درنیافت و ناگهان ایران و خلافت عباسی را با هجوم خانمانسوزی روبه‌رو کرد که مسیر تاریخ در ایران و جهان را دگرگون نمود و یکی از سیاهترین صفحات تاریخ جهان را رقم زد. سلطان محمد نتوانست در برابر مغولان تاب بیاورد و برای فرار از آنها از شهری به شهری رفت و سرانجام به قزوین آمد. او مدتی در قزوین ماند و سپس از راه الموت به گیلان و مازندران و از آنجا به جزیره‌ی آبسکون در دریای خزر رفت و همانجا در خواری مُرد. توقف کوتاه او در قزوین، لشگر مغول را به آنجا کشاند و به این ترتیب بیش از ۱۲ هزار تن از قزوینیان کشته شدند و عمده‌ی شهر ویران گردید. مشهور است که زنان قزوینی برای اینکه به اسارت مغولان درنیایند، اغلب خود را در چاهها سرنگون کردند. مغولان فقط می‌خواستند سلطان محمد را برای خونخواهی کسانی که در شهر اُترار کشته بود بگیرند و ابتدا قصد تصرف ایران را نداشتند.
● پایان کار اسماعیلیان
۳۵ سال بعد هلاکوخان برای نابودی اسماعیلیان از منگوقاآن در چین مأموریت گرفت و با بزرگترین لشگر مغول تا آن زمان به طرف قزوین آمد و به کوههای الموت حمله برد. او سرانجام توانست جانشینان حسن صباح را شکست دهد و بزرگترین دغدغه‌ی مغولان در ایران را از میان ببرد. پس از این توفیق او به طرف بغداد، مرکز خلافت عباسی، حرکت کرد و پس از ۵۰۰ سال طومار این خلافت را در هم پیچید. هلاکو پس از بازگشتِ پیروزمندانه از بغداد، به مراغه رفت و سلسله‌ی ایلخانان را به وجود آورد.
● در همسایگی پایتخت
ایلخان مغول، اُلجایتو که مسلمان شده و نام خود را به سلطان محمد خدابنده تغییر داده بود، شهر سلطانیه را به پایتختی برگزید. این انتخاب قزوین را همسایه‌ی پایتخت کرد و به شهر رونق بخشید.
● اولین سفیر خارجی به ایران آمد
در قرن نهم هجری مغولان رفته‌رفته مضمحل شدند. ضعف ایلخانان ایران و دیگر سلسله‌های مغولی، یکی از سرداران مغول به نام تیمور را به یورشی دوباره به ایران و هند برانگیخت. هند در حمله‌ی چنگیزخان از آسیب به دور مانده بود. اما تیمور هند را نیز اشغال کرد و حکومت تیموریان را تأسیس نمود. تیموریان ایران را صفویان نابود کردند، اما تیموریانِ هند باز ماندند و سلسله‌ی گورکانیان را به وجود آوردند که تا اشغال هندوستان توسط انگلیسیها بر جای بودند. در زمان حکومت تیمور، اروپاییان که مسلمین را از اندلس بیرون کرده و پادشاهی اسپانیا را به وجود آورده بودند، اولین سفیر خارجی خود را به دربار ایران فرستادند که کلاویخو نام داشت و سفرنامه‌ی او، مهمترین سند وقایع‌نگاریِ قرن نهم هجری به شمار می‌رود. این شخص سر راه خود به قزوین هم آمد و در مورد آن چیزهایی نوشت.
● قزوین پایتخت شد
در قرن دهم هجری، اسماعیل صفوی که نوجوانی ۱۳ساله بود، رهبر فرقه‌ای شد که بنیان‌گذار آن شیخ صفی‌الدین اردبیلی بود و ریشه‌های شیعی داشت. با قتل برادر اسماعیل توسط یکی از حکام محلی، پیروان این فرقه از ایران و عثمانی و شام گرد اسماعیل را گرفتند و به خونخواهی برخاستند. کار اسماعیل بالا گرفت و او پیوسته قدرتمند شد و به‌زودی بخش بزرگی از سرزمین ایران را به تصرف درآورد. سرانجام در جنگ چالدران از عثمانی که مجهز به توپ و اسلحه‌های مدرن بود به‌شدت شکست خورد و افسرده شد. او از آن پس دیگر در هیچ جنگی شخصاً شرکت نکرد و به عیش و طرب مشغول گردید. پس از مرگ اسماعیل، پسرش تهماسب به شاهی رسید. او بلافاصله، برای دور ماندن از آسیب هولناک عثمانی، پایتخت را از تبریز به قزوین برد و این شهر را رونق بسیار بخشید. در هیچ روزگاری قزوین بدین رونق و آبادی نبوده است که در روزگار تهماسب.
● اصفهان کوچک
اما در اوایل قرن یازدهم هجری، کم‌آبی قزوین و همچنان نزدیکی آن به سرحدّ ایران و عثمانی، عباس اول، جانشین تهماسب را بر آن داشت که راهی اصفهان شود و این شهر را به پایتختی برگزیند. شاهان صفوی بناهای بسیاری در اصفهان تأسیس کردند که نمونه‌های کوچکتر آن را در قزوین ساخته بودند. از این رو است که قزوین را اصفهان کوچک نیز نامیده‌اند.
● قزوین دوباره پایتخت شد، اما...
در اواخر دوره‌ی صفوی، زمانی که سلطان حسین، به دست خود و در اوج انفعال و ضعف تاج شاهی را بر سر محمود افغان گذاشت، پسرش تهماسب دوم، به قزوین آمد و آنجا را پایتخت جدید صفوی نامید. اما کاری از پیش نبرد و سرانجام نادرِ افشار که برای بازگرداندن تاج شاهی به صفویان برخاسته بود، در دشت مغان از سپاه ایران برای شاهی خود تأیید گرفت و به قزوین آمد تا تاج بر سر بگذارد. اما قزوین را پایتخت نکرد و بلافاصله به اصفهان رفت و سرانجام برای دولت مستعجل و پرشتاب خود مشهد را به پایتختی برگزید.
● مشروطه‌خواهان و کودتاچیان در قزوین
در قرن دوازدهم هجری، با قدرت گرفتن ایل قاجار، تهران به پایتختی انتخاب شد و یک بار دیگر قزوین در همسایگی یک پایتخت قرار گرفت. در جریان انقلاب مشروطه، قزوین از شهرهای مهمّ مشروطه‌طلب به شمار می‌رفت. جمعی از رهبران نظامی و فکری و ادبی مشروطه قزوینی بودند. در جریان استبداد صغیر که محمدعلی شاه مجلس را به توپ بست، مشروطه‌خواهان رشت را به تصرف درآوردند و با جمعی از مبارزان مسلح راهی تهران شدند. آنها بر سر راه تهران، قزوین را نیز فتح کردند و تعدادی از طرفداران استبداد را کشتند. آزادی‌خواهان قزوین به آنها پیوستند و از آنجا راهی تهران شدند و تهران را به تصرف درآوردند. سرانجام، مهمترین رویداد سیاسی قزوین در اواخر قرن سیزدهم به وقوع پیوست. مأموران انگلیسی، رضا خان و سیدضیا را در گراند هتل قزوین گرد هم آوردند و طرح کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹ هجری شمسی را درانداختند. رضا خان سربازان خود را از قزوین به طرف تهران به حرکت درآورد و این شهر را تصرف کرد و به دنبال آن تومار قاجار را در هم پیچید.


برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.