بسم رب المهدی
سلام
****
شهادت مظلومانه امام امتمون و اولین مظلوم امامان،علی ابن ابی طالب(ع) رو تسلیت عرض می کنم.
****
بشر همواره بدنبال راز طول عمر جاویدان بوده و هسـت. ما با بكار بستن شیوه صحیح تغذیه و مصرف خوراكیهـایمغذی قادر خواهیم بود تا طول عمر خود را افزایش دهیم. ایـن خـوراكـی ها كـه بـواسطه دارا بودن خواص ضـد پیری مشهور میباشند حاوی مواد خاصی می باشند كه بنظـر میرسد قابلیت بدن ما را برای مبارزه با اغلب بیماریــهایشایع و تهدید كننده افزایش میدهند. اكــنون به برخی از این خوراكی ها اشاره میكنیم:
1- سیب
تركیبات: سـیب سـرشار از چندین آنتی اكسیدان قـوی بخصوص كوئرستین و همچنین حاوی مقادیر زیادی از فیبر قابل حل پكتین میباشد.
خواص غذایی: كـوئـرستین این آنتی اكسیدان قوی با لخته شدن و هـمچنین سرطان خون مبارزه می كند. مصرف به اندازه پكتین نیز كمك می كند تا كـلستـرول خون كاهش یافته و سموم سرطانزا از جریان خون حذف گردند.
بهترین روش مصرف:خام و همراه با پوست به خـاطر آنكه این پوست سیب است كه حاوی كوئرستین میباشد.
2- موز
تركیبات: موز حاوی مقادیر بسیار زیادی از پتاسیم، منیزیم و اسید فولیك می باشد.
خواص غذایی: پتاسیـم با فـشار خـون بـالا مبـارزه كـرده و خـطر سـكتـه های قلبی را كاهــش می دهد. اسید فولیك نیز برای رشد مـناسب بافتـهای بــدن ضـروری بــوده و از بیماریهای قلبی جلوگیری بعمل می آورد.
بهترین روش مصرف: تنها پوست آن را جدا كرده و میل كنید.
3- تخم مرغ
تركیبات: تخم مرغ غنی از كولین، پروتئین و كاراتیـنوئیدهای لوتین و زاكسانتین است.
خواص غذایی: كولین موجود در تخم مرغ در حفظ حافظه در دوران پیری موثر میباشد. از آن گذشته كاراتینوئیدهای موجود در تخم مرغ از ایجاد آب مروارید كه میتـواند منجر به كوری گردد جلوگیری بعمل می آورد.
بهترین روش مصرف: بصورت آب پـز، سفت پز، نیمرو و املت تفاوتی نمی كند تـنها از آغشته كردن زیاد تخم مرغ به روغن و كره اجتناب ورزید.
4- سیر
تركیبات: همانند بسـیـاری از غـذاهـای ضـد پـیـری سـیر نـیز منبع بسیار خوبی از آنتی اكسیدان ها میباشد.
خواص غذایی: سیر در خون مانند یك ماده ضد انعقاد عمل می نماید و خـطر سكته را كاهش داده و با انهدام سلولهای سرطانی، دوره زندگی بیماران سرطانی را نیز افزایش میدهد.
بهترین روش مصرف: با آنكه سیر سبب بوی دهان میگردد اما اگر بصورت خام مصرف گردد بسیار سودمند خواهد بود مثلا بصورت پودر بعنوان چاشنی سالاد.
5- لوبیا
تركیبات: سرشار از فیبر قابل حل می باشد.
خواص غذایی:فیبر سلامتی دستگاه گوارش شما را حفظ نموده و سـیستم گوارشی سالم از ابتلای به سرطان روده بزرگ و دیابت پیشگیری بعمل می آورد. فـیـبـر قـابل حل همچنین سبب كاهش كلسترول و قند خون می گردد.
بهترین روش مصرف: لوبیا بصورت خشك و كنسرو شده هر دو مفید میباشند.
6- گردو
تركیبات: یك مشت گردو به همان میزان حاوی اسید چـرب امـگا 3 میباشد كه 100 گرم ماهی آزاد دارا میباشد.
خواص غذایی: نـه تـنـها امـگا 3 به حل لخته های خون كمك می كند، بـلكه از التـهاب مفاصل و افسردگی نیز جلوگیری بعمل می آورد.
بهترین روش مصرف: هنگامیكه گردو از پوسته خود خارج میگردد، تازه تر از هر زمانی می باشد اما اگر در مكان خنك و خشك نگهداری شود، تـا 2 هفـتـه تـازگی خود را حفظ می كند. می توان بصورت خام و یا همراه با سالاد استفاده كرد.
یا علی مدد