• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 4719)
دوشنبه 2/5/1391 - 5:32 -0 تشکر 477181
بهداشت و سلامت دوران بارداری

نجام آزمایش تیروئید قبل از بارداری ضروریست 

به دلیل افزایش دفع ید در دوران بارداری بهتر است مادران توسط آزمایشات غدد تیروئید از وضعیت عملكرد مناسب این غده اطمینان حاصل نمایند.

 

دكتر فیروزه عسگرانی متخصص غدد در خصوص لزوم انجام آزمایش تیروئید در زنان باردار اظهار داشت: تحقیقات نشان داده، بارداری سبب افزایش دفع ید در بدن زنان می شود همچنین جنین نیز به دلیل دریافت ید از بدن مادر باعث كاهش ید می شود بنابراین بهتر است زنان قبل از بارداری از نظر عملكرد غده تیروئید غربالگری شوند.

 

وی ادامه داد: تكامل سیستم عصبی جنین توسط هورمون های بدن مادر صورت می گیرد بنابراین مادر باید از نظر غده تیروئید وضعیت مناسبی داشته باشد.

 

عسگرانی علت بیماری های غده تیروئید را عمدتا خود ایمنی دانست و افزود: كمبود ید در مواد غذایی مطرح نیست زیرا در آب آشامیدنی و فرآورده های نان این كمبود جبران شده و عسگرانی در خصوص بیماری های ناشی از غده تیروئید در دوران بارداری بیان كرد: اگر مادر مبتلا به بیماری گواتر باشد و این بیماری در مرحله ساده باشد برای مادر و جنین هیچ مشكلی حاصل نمی شود ولی اگر غده تیروئید كم كار باشد ممكن است سقط جنین صورت گیرد و یا اینكه این كم كاری در رشد مغز جنین تاثیر بگذارد البته مادران باردار نگران نباشند زیرا با انجام آزمایش قبل از بارداری و یا بالا بردن دوز دارو در دوران بارداری می توان از بروز این خطرات جلوگیری كرد.

 

این متخصص غدد در ادامه افزود: هر چند پزشكان قبل از بارداری توسط انجام آزمایش تیروئید، عملكرد این غده را در زنان باردار زیر نظر دارند اما پیگیری عملكرد این غده در دوران بارداری نیز ادامه خواهد داشت و حتی بعد از زایمان تا سه روز نوزادان تحت آزمایشات غربالگری تیروئید هستند.

 

وی خاطر نشان كرد: بهتر است مادران از مصرف شلغم خام، بادام زمینی و كلم به دلیل كمك به دفع ید خودداری كرده و از مواد یددار نظیر نمك یددار و ماهی و میگو استفاده نمایند.

 

چهارشنبه 18/5/1391 - 21:38 - 0 تشکر 498561

کمردرد در زنان باردار !


حاملگی می تواند موجب وارد شدن فشار بر ناحیه پایین كمر شود. تخمین زده شده است كه بیش از پنجاه تا هشتاد درصد زنان باردار در زمانی از دوره حاملگی به كمر درد مبتلا خواهند شد.
با افزایش تعداد بارداریها شیوع كمر درد افزایش می یابد.




▪ دو فاكتور اصلی را در افزایش شیوع كمر درد در حاملگی دخیل می دانند:
۱) وجود جنین درلگن و قرار گیری آن در جلوی فقرات كمری باعث افزایش قوس كمری شده ، حمایت عضلات شكمی از وضعیت ستون فقرات را كاهش می دهد ، همزمان وزن جنین نیز فشارهای بیومكانیكی بر فقرات را افزایش داده ، مشكل بیمار بیشتر خواهد شد.
۲) هورمون ریلاكسین با كاهش سفتی كلاژنی ، لیگامانهای حمایت كننده مفاصل را شل كرده ، با این مكانیسم موجب افزایش حركات سمفیزپوبیس و ساكروایلیاك و ایجاد درد می شود.



● تنگی كانال نخاع كمری ، علل ، علامت ها و درمان
▪ تظاهرات و علل كمر درد در حاملگی:
۱) كمر درد ناشی از فشارهای مكانیكی روی فقرات كمری.
این حالت می تواند با درد راجعه به پا همراه باشد. این دردها معمولا بعد از پنج ماهگی شروع می شوند و جالب توجه اینكه با نزدیك شدن به انتهای بارداری روبه بهبودمی گذارند.
۲) در هر زن بارداری كه كمر درد مراجعه می كند، باید تشخیص های افتراقی مختلف را مد نظر قرار داد. خصوصا اگر طی سه ماهه اول ایجاد شده باشد پارگی دیسك بین مهره ای یكی از این تشخیص هاست كه به ندرت در طول بارداری اتفاق می افتد.
۳) درد مفصل ساكروایلیاك كه در پایین و خارج باسن، روی مفاصل ساكروایلیاك ایجاد می شود ، بعضا موجب درد راجعه به جلوی ران می گردد.
معمولا این درد شدیدتر و ناتوان كننده تر از درد مكانیكی ناشی از كشش كمری است.این درد معمولا تا آخر بارداری طول می كشد و در برخی موارد تا چند ماه بعد از زایمان هم ادامه می یابد.




● بررسی بیماران:
تست های آزمایشگاهی مختلف انجام می شوند، تصویر برداری با اشعه ایكس طی سه ماهه اول ممنوع است و ترجیح داده می شود كه در زمان های بعدی نیز انجام نشود مگر در صورت ضرورت.
MRI در طول بارداری توصیه نمی شوداما در مواردی كه انجام شده اند عارضه ای گزارش نشده است. اگر مشكل كمر درد بیمار یا درد مفصل ساكروایلیاك با عواقب وخیمی همراه باشد باید فواید و مضرات این بررسیها را سنجیده سپس تصمیم گیری كرد.




● درمان
اساس درمان این بیماران را استراحت مناسب تشكیل می دهد . كمر درد های شدید مشخصا به استراحت مطلق در بستر احتیاج دارند. اغلب كمر دردهای مكانیكی بیماران باكرستهای مخصوص درمان پذیر هستند ، در مشكلات مفصل ساكروایلیاك ، كرستهای مخصوصی كه بیشتر لگن را نگه می داردكمك كننده اندعدم استفاده از كفش های پاشنه بلند ، بلند نكردن اشیاء سنگین و … در این بیماران ارزشمند است.
استامینوفن به عنوان ضد درد می تواند مورد استفاده قرار گیرد امااز استیل سالیسیلیك و دارو های ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs)اجتناب می شود.
در صورت نیاز می توان از متوكاربامول استفاده كرد.
مانیپو لاسیون فقرات در زنان باردار اندیكاسیون ندارد.
مشكلات كمری به ندرت باعث نیاز به سقط جنین خواهد شد.
معمولا درد بیماران مبتلا به اختلالات مفصل ساكروایلیاك شدیدتر و مقاوم تر است، در بیماران مبتلابه سندرم های اختلال عصبی (كودااكواینا) و یا به طور شایعتر با درد سیاتیكی شدید و غیر پاسخ دهنده به دوره های طولانی مدت استراحت ما را مجبور به انجام عمل جراحی با بیحسی موضعی و مونیتورینگ جنینی می كند.




● زایمان:
معمولا نیاز به تغییر روشهای معمولی زایمان نیست مگر اینكه بیمار دچار پارگی علامتدار دیسك بین مهره ای شده باشد، در اینگونه موارد سزارین روش انتخابی زایمان است.
پس از زایمان بهتر است تا شش هفته صبر كنیم ، در طول این مدت اغلب كمر درد های مكانیكی بهبود خواهند یافت.
برنامه های ورزشی مرتب قبل از بارداری تا سه ماهه اول می توانند از شدت سندرم های مكانیكی لومبوساكرال بكاهند.
ورزشها را می توان در سه ماهه دوم و سوم نیز ادامه داداما تأثیر كمتری در كنترل علائم دارند .




● پیش آگهی نهایی:
متأسفانه وقوع كمردرددرطول بارداری بدین معنی است كه بایددر بارداری های بعدی منتظركمردردهای زودرس تروشدیدتر باشیم.

چهارشنبه 18/5/1391 - 21:39 - 0 تشکر 498565

اثرات موسیقی در دوران بارداری


موسیقی اضطراب جنینی دوران بارداری را كاهش می‌دهد. كودك اولین درس‌های یادگیری زبان را در رحم مادر می‌آموزد حرف‌های مادر در قالب آواز و ریتم بسیارموثرتر وگیراتر از صحبت كردن عادی است



موسیقی در حین زایمان و بارداری بر كاهش اضطراب، درد و دلهره مادر اثر مطلوبی دارد. زنانی كه در حین زایمان به موسیقی گوش می‌سپرند، نسبت به دیگر افراد خاطره‌ای دلپذیرتر و دلنشین‌تر از زایمان خود دارند به ویژه زمانی كه موزیك درمانی با تكنیك‌های آرام‌سازی همراه می‌گردد. یكی از علل ناهنجاری‌های جنینی اضطراب حین بارداری می‌باشد. اضطراب سطح عوامل بیولوژیكی خون را تغییر داده و پیامدهای ناگواری بر جای خواهد گذاشت، در حالی كه با گوش سپردن به اصوات ملایم، می‌توان در كاهش استرس اقدام نمود.
در ادامه این مقاله اشاره شده است كه دانشمدان معتقدند ریتم و آهنگ مورد علاقه كودكان برگرفته از آواهایی است كه در دروان جنینی خود شنیده‌اند. جنین آدمی به تمامی صداهای رحمی گوش می‌دهد و واكنش نشان می‌دهد. می‌دهد و واكنش نشان می‌دهد. اصوات آرامحركات او را آرام و اصوات تند حركاتش را تند می‌نمایند.
گوش‌های جنین از سومین هفته بارداری تا هفته ۲۸ رو به تكامل می‌گذارد. پس مناسبترین زمان برای شروع برنامه‌های تحریكی قبل از تولد از اواسط سه ماهه دوم بارداری است.گفتنی است، هرچند اثبات مطالب فوق از جهت درك اصوات توسط جنین مشكل می‌باشد، اما از مدارك به دست آمده بعد از تولد می‌توان تا حدودی صدق مطالب فوق را تائید نمود.



چهارشنبه 18/5/1391 - 21:40 - 0 تشکر 498570

از كجا بفهمیم دوقلو بارداریم؟


اگر کودکتان، دوقلو باشد تعجب می کنید؟ این نشانه ها را بخوانید تا به این موضوع پی ببرید.
حالا که باردار هستید اگر متوجه شوید دوقلو باردارید، تعجب می کنید؟
در آمریکا، از هر ۱۰۰ زن باردار، سه نفرشان دوقلو زایمان می کنند. اگر شما یکی از آنها باشید، ممکن است که بعضی از این علائم را داشته باشید. اگر این علائم را نداشته باشید پس جزء آنها نیستید. در این مقاله نشانه هایی وجود دارد که نشان می دهد شما بیش از یک بچه باردارید.



علائم بارداری دو چندان می شود:
حالت تهوع صبح ها خیلی بیشتر از بارداری های نرمال و عادی است. سوء هاضمه، تورم و خستگی هم در این گونه بارداری ها شدیدتر است. اگرچه این علائم نشانه این است که دوقلو باردارید اما ممکن است گاهی اوقات این علائم ناشی از آن باشد که بارداری شما از بارداری های نرمال سخت تر است.


سه ماهه اول بارداری تان سنگین می شوید:
درطول سه ماهه اول بارداری دوقلو، ممکن است که وزنتان بیشتر از آن حدی باشد که یک خانم باردار معمولی می تواند داشته باشد.


اندازه رحم تان بزرگتر است:
اگر اندازه رحم تان بزرگتر از حدی باشد که در آن زمان بایستی باشد، ممکن است پزشک تان شک کند که شما دوقلو زایمان می کنید. اما این به این معنی نیست که شما دوقلو باردارید بلکه این فقط یک نشانه است. اگر زایمان اول تان نیست، ممکن است اندازه رحم نسبت به زایمان اول تان کمی تغییر کرده باشد.


ضربان قلب چند گانه:
پزشکتان درطول معینات قبل از زایمان ، بیش از یك ضربان قلب می شنود.


حرکت های جنین بیشتر می شود:
اگر زایمان اولتان نیست، نسبت به بارداری قبلی لگد زدن های بیشتری از جنین احساس می کنید.


چگونه دوقلوها شکل می گیرند؟
هیچ کس نمی تواند در به دنیا آوردن دوقلوهای همسان تاثیرگذار باشد و زمینه آن را فراهم کند. وقتی که تخمک به صورت خودکار بارور می شود به دو نیم تقسیم می شود و دوقلوهای همسان شکل می گیرند.


دوقلوهای غیر همسان زمانی که تخمک ها به وسیله اسپرم های مختلف در یك زمان بارور می شوند شکل می گیرند.


عواملی که در مشخص شدن دوقلوهای همسانیا غیر همسان نقش دارند شامل موارد زیر می باشد:
مصرف داروهای باروری یا لقاح مصنوعی.


داروهای باروری، باعث می شود که درطول یک سیکل، تخمدان ها بیشتر از یک تخمک آزاد کنند. در لقاح مصنوعی یا IVF ممكن است بیش از یك رویان در رحم جایگزین شود.




سن مناسب:
در خانم هایی که بیشتر از ۳۰ سال سن دارند، احتمال اینكه در تخمک گذاری تخمک های بیشتری آزاد کنند بیشتر است.


زایمان قبلی یا چندقلوهای قبلی:
اگر قبلا بچه ای به دنیا آورده اید، یا زایمان چندقلویی داشته اید، شما شانس بیشتری برای دوقلویی دارید.





سابقه فامیلی:
اگر دوقلوهای همسان در خانواده تان دارید، شانس تان برای داشتن دوقلو زیاد می شود.


نژاد: خانم های سیاهپوست بیشتر از خانم هایی که پوست سفیدتری دارند احتمال بارداری چندقلو دارند. در خانم های آسیایی و اسپانیایی احتمال كمتری وجود دارد




.


سونوگرافی:
اگر پزشکتان به بارداری چندقلو شك كند برای شما سونوگرافی تجویز می كند که معمولا در اوایل سه ماهه دوم بارداری مشخص می شود .اگر تست نشان داد که شما دوقلو باردار هستید، امكان اینكه پزشک بتواند بگوید که دوقلوهای شما همسان یا ناهمسان هستند وجود دارد.
گاهی اوقات، یکی از قلها از بین می رود که به این بیماری سندرم قل ناپدید شده می گویند. از بین رفتن یکی از دوقلوها به علت ناهنجاری های کروموزمی است اما دانشمندان هنوز خیلی از این بابت مطمئن نیستند. اگر یکی از دوقلوها در اوایل بارداری از بین برود، معمولا خطری برای قل دیگر نیست.




مراقبت های پیش از تولد
اگر دوقلو باردارید، ماما یا پزشکتان باید شما را بیشتر از کسی که یک بچه باردار است ویزیت کند. زیرا خطرهای بیشتری برای چندقلوها وجود دارد. بیشتر ویزیت شدن شما پیش از بارداری از عوارض و خطرات احتمالی پیشگیری می کند.

چهارشنبه 18/5/1391 - 21:42 - 0 تشکر 498579

بهداشت دوران بارداری



بارداری از زمانی شروع می‌شود که تخم حاصل لقاح (عبارت است از بارور شدن سلول جنسی زن ”تخمک“ به‌وسیله سلول جنسی مرد ”اسپرماتوزوئید“) در رحم جایگزین شود.
▪ تلقیح، تخمک‌گذاری، برخورد یاخته نر و تخمک
▪ نقسیم
▪ ترکیب
▪ لانه‌گزینی
اگرچه بارداری یک مرحله کاملاً طبیعی در زندگی هر مادر است و امری غیرعادی تلقی نمی‌شود اما بی‌توجهی نسبت به بهداشت حاملگی و مراقبت‌های این دوران می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری برای مادر و جنین او به همراه داشته باشد.
هر چند با پیشرفت‌های علمی حاصل شده و بهبود این مراقبت‌ها، مرگ و میر مادران به‌دلیل عوارض بارداری بسیار کاهش یافته است با این وجود هنوز مهم‌ترین علت مرگ و میر مادران باردار به‌خصوص در کشورهای در حال توسعه، ناشی از ضعف مراقبت در دوران حاملگی است.
این موضوع هنگامی اهمیت می‌یابد که بدانیم در بسیاری از موارد تنها با آگاهی دادن به خانواده‌ها و شناخت عوامل خطر می‌توان از این مسائل پیشگیری نمود.





● اهداف مراقبت‌های دوران حاملگی
هدف از مراقبت‌های دوران حاملگی تأمین و حفظ سلامت مادر و جنین او است در طی این مراقبت‌ها مادران برای زایمانی طبیعی آماده می‌شوند. آموزش‌های لازم را در زمینه خطرات، عوارض و مسائل طبیعی همراه حاملگی فرا می‌گیرند که نتیجه آن حفظ سلامت جسمی و روحی مادر و کاهش مرگ و میر مادران به‌دلیل عوارض بارداری می‌شود.
از نظر سلامت جنین، این مراقبت‌ها به کاهش سقط جنین کمک کرده، از تولد نوزادان نارس یا کم‌وزن پیشگیری می‌نماید. از سوی دیگر این مراقبت‌ها با افزایش سلامتی جنین و تقویت بنیه او باعث کاهش مرگ و میر نوزادان می‌شود.





● سن مناسب حاملگی
بهترین سن برای بارداری بین ۳۵-۱۸ سالگی است. حاملگی‌های زودرس به‌دلیل عدم بلوغ فیزیولوژیک نداشتن آمادگی و اطلاعات لازم مشکلاتی را ایجاد می‌کند. واضح است که لگن هم مانند قد تا چند سال پس از بلوغ به رشد خود ادامه می‌دهد و در صورت ناکافی بودن رشد به‌خصوص در حاملگی‌های سنین پائین که لگن هنوز به رشد کافی و کامل خود نرسیده است می‌تواند برای مادر باردار خطراتی را به دنبال داشته باشد. این موضوع به‌خصوص هنگامی اهمیت می‌یابد که بدانیم افزایش نیازهای تغذیه‌ای دوران بارداری با این پدیده تداخل کرده، این زنان نه تنها در حاملگی فعلی که در حاملگی‌های آنی نیز در مخاطره خواهند بود.
▪ بلوغ فیزیولوژیک: به تکامل ساختار و عملکرد ارگان‌ها و دستگاه‌های بدن گفته می‌شود که طی آن فرد برای تولیدمثل آمادگی لازم را کسب می‌کند.
از طرفی حاملگی‌های سنین بالا نیز با عوارض زیادی برای مادر و جنین همراه خواهد بود نقایص مادرزادی در کودکانی که از مادران مسن متولد می‌شوند به مراتب بیشتر است و این مادران در معرض خطر بیشتری قرار دارند.





● زمان شروع مراقبت‌های دوران بارداری
بهترین زمان شروع این مراقبت‌ها، اولین زمانی است که زن متوجه بارداری خویش می‌شود. که در این‌صورت از نظر حامله بودن مورد بررسی قرار می‌گیرد و در صورت مثبت شدن آزمایش‌های مرسوم حاملگی، مراقبت‌ها شروع می‌شود.





● علایم حاملگی
اولین و معمول‌ترین علامت حاملگی در خانم‌ها قطع قاعدگی (عادت ماهانه) است علایم دیگری نظیر بزرگ شدن و حساس شدن پستان‌ها، تهوع و استفراغ صبحگاهی و تکرر ادرار نیز در بعضی از خانم‌های باردار دیده می‌شود البته بعضی از زنان ممکن است همه این علایم و عده‌ای دیگر، تعدادی از آنها را تجربه کنند.
یکی دیگر از علایم حاملگی ویار است. ویار، به معنای حساس شدن زن حامله نسبت به بعضی چیزهای اطرافش می‌باشد مثلاً ممکن است از بعضی بوها شدیداً ناراحت شود یا از برخی دیگر بسیار خوشش بیاید یا از بعضی غذاها متنفر شود و برعکس به خوردن بعضی مواد شدیداً تمایل پیدا کند. ویار غذائی رایج‌ترین نوع ویارها در زن حامله است.




● تشخیص حاملگی
تشخیص قطعی حاملگی با انجام آزمایش‌های خاص نظیر سونوگرافی، حس کردن حرکات و شنیدن صدای قلب جنین از سوی پزشک با فرد دوره دیده حاصل می‌شود با این حال، در صورتی‌که با انجام آزمایش‌های معمولی نظیر آزمایش ادرار (تست گراویندکس) احتمال حاملگی تأیید شود خانم‌ها باید بلافاصله برای مراقبت به پزشک یا واحدهای بهداشت خانواده مراجعه نمایند.
مراقبت‌های دوران بارداری شامل موارد زیر است:
۱) معمولاً در اولین معاینه شرح حال دقیقی از مادر گرفته می‌شود که در طی آن درباره سابقه بیماری مادر (مثلاً بیماری قلبی یا کلیوی) سابقه حاملگی‌های قبلی، سابقه جراحی نیز سؤال می‌شود و تاریخ احتمالی، زایمان با توجه به تاریخ آخرین قاعدگی محاسبه می‌شود.
۲) معاینه کامل انجام می‌شود. در این حال، تمام اندام‌ها مورد معاینه قرار می‌گیرند تا در صورتی‌که مشکلی وجود داشته باشد مشخص گردد. علایم حیاتی، و فشار خون مادر کنترل می‌شود.
۳) آزمایش‌هائی درخواست می‌شود که شامل موارد زیر است:
▪ اندازه‌گیری هموگلوبین – هماتوکریت و شمارش پلاکت‌ها
▪ تعیین گروه و RH
▪ بررسی از نظر دیابت
▪ آزمایش ادرار از نظر وجود عفونت
▪ آزمایش VDRL برای تشخیص سفلیس
▪ تست پاپ اسمیر
▪ پاپ اسمیر: نوعی آزمایش است که از زنان در سنین باروری انجام می‌شود و هدف آن کشف سرطان دهانه رحم در مراحل اولیه است.
آزمایش‌های دیگر نیز ممکن است برحسب مورد ضروری باشد و بعضی از این آزمایش‌ها در طول بارداری تکرار شود.
۴) به مادر، در زمینه بارداری آموزش داده می‌شود. ارائه اطلاعات کافی به خانم حامله از ضروری‌ترین اقدامات در مراقبت‌های دوران بارداری است در این مرحله به مادر گفته می‌شود که:
الف) چه تغییراتی در طی دوران بارداری طبیعی است.
ب) چه تغییراتی در دوران بارداری غیرطبیعی است.
ج) بر چه اقداماتی در دوران بارداری تأکید کند.
د) در دوران بارداری از چه مواردی باید پرهیز کند.
هـ) با مواردی نظیر تغذیه، لباس پوشیدن، حمام گرفتن، استراحت و … در طی بارداری چگونه برخورد نماید.





● تعیین تاریخ زایمان
از زمانی که لقاح انجام می‌گیرد، حاملگی شروع می‌شود تقریباً ۲۶ روز ادامه می‌یابد. اگر مبنا را بر تاریخ آخرین قاعدگی بگذاریم از اولین روز آخرین قاعدگی تا تولد بچه حدود ۲۸۰ روز طول می‌کشد.
ساده‌ترین روش تعیین تاریخ زایمان این است که تاریخ اولین روز آخرین قاعدگی یعنی روز شروع خونریزی را در نظر گرفته، ۷ روز به آن اضافه کنیم و سه ماه به عقب برگردیم و یک سال اضافه نمائیم به‌عنوان مثال اگر اولین روز آخرین قاعدگی ششم تیر ماه ۷۹ باشد تاریخ احتمالی زایمان سیزدهم فروردین سال ۸۰ خواهد بود.


چهارشنبه 18/5/1391 - 21:43 - 0 تشکر 498586

۲۶ نكته كلیدی برای دوران بارداری


این مقاله با استفاده از معتبرترین منابع، متداول ترین نكاتی را كه مادران در این ۹ ماه شك دارند انجام بدهند یا نه، به شما معرفی می كند.




ورزش و سرگرمی


۱٫آیا می توان آهسته دوید؟


بله.اگر در دوران بارداری خونریزی غیرطبیعی نداشته اید و دویدن هم شما را خطر زایمان زودهنگام، پره اكلامپسی (مسمومیت دوران بارداری)، جدا شدن جفت پیش از زایمان (پریویای جفت) قرار نمی دهد، بروید بدوید؛ البته پیش از آن حتما با پزشكتان مشورت كنید.




2.آیا می توان به اسكی رفت ؟


بهتر است در این چند ماه از تمام ورزش هایی كه احتمال واژگون شدن در آنها بالا است دوری كنید.




3.آیا می توان تمرینات یوگا انجام داد؟


یوگا در دوران بارداری می تواند بسیار سودمند واقع شود؛ زیرا این تمرینات به روح و جسم آرامش می بخشند. در یكی از این دوره ها ثبت نام كنید. اما اگر ۳ ماهه اولتان تمام شده دیگر حركات به پشت خوابیده را انجام ندهید؛ زیرا سبب كاهش خون رسانی به رحم خواهند شد. به علاوه اگر در ۳ ماهه دوم و سوم قرار دارید از حركات وارونه ای و همچنین یوگای داغ پرهیز كنید.




4.آیا می توان دوچرخه سواری كرد؟


استفاده از دوچرخه ثابت بلامانع است. اما دوچرخه های متحرك نه. هر چه دوچرخه ای كه انتخاب می كنید بزرگ تر باشد مشكلات تان با آن بیشتر شده و احتمال زمین خوردن تان هم بسیار بالا می رود.




5.آیا می توان بدنسازی كرد؟


تمرینات بدنسازی سبك در دوران بارداری مشكلی ایجاد نخواهند كرد. ابتدا با پزشك تان مشورت كرده و اطمینان كسب كنید كدام ورزش هایی كه قبلا انجام می دادید هنوز هم برایتان مجاز هستند. وزنه های سبك (۶-۲ كیلویی) را انتخاب كنید و به هیچ وجه در حالت خوابیده وزنه را برندارید.




6.آیا می توان با هواپیما سفر كرد؟


سفرهای خارجی تا حدود هفته ۳۵ و سفرهای داخلی تا هفته ۳۶ بی خطر هستند. سفر كردن در ۳ ماهه دوم بسیار راحت است زیرا شكم شما محكم و قوی تر شده است. سعی كنید صندلی های مجاور راهروی هواپیما را انتخاب كنید تا به راحتی از جایتان بلند شوید و دسترسی به سرویس بهداشتی هم برایتان آسان تر باشد. حتما كارت شناسایی، لیستی از مشخصات، تلفن تماس، آدرس و همچنین اطلاعات پزشكی از جمله گروه خونی، حساسیت ها، بیماری مزمن و خطرات احتمالی بارداری تان را به همراه داشته باشید.




7.استخر می شود رفت؟


شنا بهترین ورزش است و تا آخر دوران حاملگی امکان پذیر است. عضلات برای زایمان طبیعی آماده می شود، حتی زایمان در آب را راحتتر می کند. هیچ مشکل خاصی برای خانم ها ایجاد نمی شود و فقط کرال به پشت برای آنها می تواند خطرساز باشد.








بهداشت و زیبایی


۸٫آیا می توان مانیكور یا پدیكور كرد؟


خود عمل مانیكور مشكلی را برای شما ایجاد نخواهد كرد؛ اما حتما ابزار این كار را خریداری كنید و از آرایشگر بخواهید با ابزار خودتان ناخن هایتان را درست كند بدین ترتیب خطر عفونت را كم می كنید. در این دوران از مراجعه به سالن های زیبایی كه مانند دخمه هستند و بوی مواد شیمیایی مثلا انواع لاك ها، استون، مواد دكلره، رنگ ها، اسپری های مو و… در آنها پیچیده جدا خودداری كنید. به سالن هایی بروید كه هواكش و تهویه های مناسب دارند تا بخارهای مواد آرایشی را بیرون بكشند. اگر می خواهید خودتان در خانه ناخن هایتان را درست كنید، این كار را در كنار پنجره انجام دید تا بخار مواد شیمیایی را استشمام نكنید.





9.آیا می توان به سونا یا جكوزی رفت؟


دمای بالای سونا و جكوزی می تواند بر رشد داخل رحمی جنین تاثیرات منفی بگذارد. هنگام استحمام مراقب باشید دمای آب از ۳۸ درجه سانتی گراد بالاتر نرود؛ به عبارتی روی پوست تان احساس سوزش نداشته باشید.




10.آیا می توان درمان های آكنه را دامه داد؟


از انواع رتینوئیدها، سالسیلیك اسید، رتین A پرهیز كنید؛ به هر حال با پزشك زنان و پزشك متخصص پوست حتما مشورت كنید.




11.آیا می توان از دستگاه های برنزه كننده استفاده كرد؟


تا به حال موردی گزارش نشده كه بتوان استفاده از دستگاه های برنزه كننده را در دوران بارداری خطرناك اعلام كرد؛ اما دلایل قابل توجهی وجود دارند كه به عنوان یك مادر شما را مجاب به احتیاط می كنند. دمای این دستگاه بسیار بالاست و ممكن است برای فرزندتان خطرناك باشد، به خصوص در ۳ ماهه اول بارداری. این دستگاه ها خطر سرطان پوست را بالا می برند. نگران لكه های پوستی ناشی از تغییرات هورمون در دوران بارداری نباشید. اگر می خواهید پوست تان آفتاب سوخته به نظر برسد از محصولات اتوبرنزه كه برای جنین و خودتان بی خطر هستند، استفاده كنید.




12.آیا می توان به جلسات ماساژ رفت؟


بله. اگر متخصص ماساژ، ماساژ های دوران بارداری را بلد است اشكالی ندارد. حتما از تخصص، تجربه و مهارت های متصدی مربوطه اطمینان كسب كنید. هنگام دراز كشیدن به سمت چپ از یك بالش كمك بگیرید، می توانید از میزهای مخصوص ماساژ بارداران كه حفره ای برای قرار گرفتن شكم دارند استفاده كنید. بعضی از متخصصان ماساژ را در ۳ ماهه اول منع می كنند، پس قبل از هر اقدامی با پزشك تان مشورت كنید.




13.آیا می توان موها را رنگ كرد؟


با وجود این كه تمام پژوهش ها ثابت كرده اند رنگ كردن موها در این دوران خطری را به وجود نمی آورد؛ اما بهتر است وقت های آریشگاه تان را برای بعد از ۳ ماهه اول تنظیم كنید تا چنین خود را در شرایط فوق ایمن در بدن بپرورانید. بعد از این ۳ ماهه اكثر اعضای بدن جنین، رشد حساس خود را كرده اند.




14.آیا می توان واكسن آنفلوانزا زد؟


بله، اگر در دوران بارداری تان دچار آنفلوانزا شدید احتمال دارد وضعیت تان كمی وخیم شود و مثلا دچار سینه پهلو هم بشوید كه نه برای شما و نه برای فرزندتان خوب است.




15.آیا می توان به درمان حساسیت ادامه داد؟


شما می توانید تحت نظارت پزشك تان به درمان های حساسیتی خود ادامه دهید؛ اما اگر تازه برای نخستین بار می خواهید این درمان ها را شروع كنید دست نگه دارید.




16.آیا می توان قرص خواب مصرف كرد؟


اگر چه انواعی از قرص های خواب وجود دارند كه در دوران بارداری مشكلی ایجاد نمی كنند؛ اما به هر حال بهتر است برای جلوگیری از عوارض كمبود خواب (از جمله افسردگی) برای درمان این مشكل نظر پزشك تان را هم جویا شوید.




17.آیا می توان از مسكن های بدون نیاز به نسخه پزشك مصرف كرد؟


مصرف استامینوفن بلامانع است؛ اما به هیچ وجه سراغ آسپرین‌، ادویل، ایبوپروفن و مورتین نروید؛ زیرا این داروها بر گردش خون جنین تاثیرگذار هستند.




18.آیا می توان داروی ضد افسردگی مصرف كرد؟


درمان افسردگی هم برای شما ضروری است هم برای فرزندتان. این روزها داروهای ضد افسردگی بسیاری تولید شده اند كه می توانید از پزشك تان بخواهید آنها را برایتان تجویز كند. به علاوه می توانید از جلسات مشاوره ای هم بهره ببرید.








خوردنی ها و آشامیدنی ها


۱۹٫آیا می توان سوسیس و كالباس خورد؟


فرآورده های گوشتی و به طور كلی غذاهای آماده باید حتما در مایكروویو یا آب جوش گرم شوند.




20.آیا می توان پنیر خورد؟


محصولات لبنی محلی و غیرپاستوریزه می توانند سبب عفونت لیستریوز، سالمونلیوز و سایر بیماری های مرتبط با غذا شوند. پس بهتر است تا آنجا كه ممكن است از مصرف شیر، پنیر و ماست محلی خودداری كنید.




21.آیا می توان ماهی خورد؟


بعضی ماهی ها ممكن است حاوی مقادیر بالای جیوه باشند. این ماده می تواند سبب تاخیرات رشدی در جنین شود. ماهی های پرورشی مانند ماهی های آزاد آلوده به این ماده سمی نیستند، پس لازم نیست خیلی نگران باشید، می توانید با خیال راحت هر هفته حداقل یك وعده ماهی آزاد و میگو میل كنید.




22.آیا می توان شیرین كننده های مصنوعی خورد؟


شیرین كننده های مصنوعی به جنین شما آسیبی نمی رسانند؛ اما بعضی متخصصان هنوز به این مواد مشكوك هستند. استفاده از ساخارین و آسپارتام به مقادیر محدود اشكالی ندارد و بهتر است به جای نوشیدنی های حاوی این قندهای مصنوعی، از آب و آبمیوه های طبیعی میل كنید.




23.آیا می توان از مایكروویو استفاده كرد؟


هنوز به طور علمی ثابت نشده كه مایكروویو بر سلامت مادر و جنین تاثیر سوء دارد.




24.آیا می توان كره بادام زمینی خورد؟


هنوز نشانه ای از بروز حساسیت در جنین به دنبال استفاده از بادام زمینی و كره بادام زمینی مشاهده نشده است؛ به هر حال اگر در خانواده شما سابقه حساسیت های گوناگون دیده شده با پزشك تان مشورت كنید.




25.آیا می توان قهوه خورد؟


كافئین می تواند به راحتی از جفت عبور كرده و روی ضربان قلب جنین تأثیر بگذارد؛ پس مصرف قهوه را در این دوره محدود كنید. معمولا متخصصان تا ۳۰۰ میلی گرم كافئین در روز را برای مادران باردار مجاز می دانند. هر ۲۵۰ میلی لیتر قهوه، ۱۵۰ میلی گرم، ۳۵۰ میلی لیتر نوشابه ۵۰-۳۵ میلی گرم و ۲۵۰ میلی لیتر چای سیاه ۴۰ میلی گرم كافئین دارد.



26.آیا می توان چای گیاهی خورد؟


بسیاری از چای های گیاهی برای دوران بارداری خطری در بر ندارد. بهتر است پیش از استفاده از انواع مختلف چای نظر پزشك تان را هم جویا شوید. بهترین انتخاب شما چای های طعم دار و چای سبز است.

چهارشنبه 18/5/1391 - 21:44 - 0 تشکر 498594

۷ مساله زیبا در زندگی یك خانم باردار



بارداری دوره‌ای است كه در آن هم حس خوشحالی دارید هم نگرانی. بدن و شیوه زندگی شما همزمان تغییر می‌كند اما میان تمامی این تحولات، چیزهایی هم هست كه بسیار دوست‌داشتنی‌اند و هر خانم بارداری شاید بعد از فارغ‌ شدن دلتنگ آنها شود.



1) حركت جنین در رحم

در ۳ ماهه دوم بارداری، تقریبا در ماه پنجم مادران متوجه حركت جنین در شكمشان می‌شوند. این لحظات فوق‌العاده شیرین و دوست‌داشتنی است. تقسیم لذت این لحظات با همسر و دعوت از او برای آنكه با دست‌ گذاشتن روی شكم، او هم بتواند این حركات را حس كند بسیار عالی است.




2) جلب توجه دیگران

وقتی باردارید بیشتر در چشم هستید. همه مراقب شما هستند و هوای شما را دارند. در مترو بلند می‌شوند تا بنشینید، همسرتان هر چه بخواهید فراهم می‌كند و مادرتان مداوم با شما تماس می‌گیرد تا كم و كسری نداشته باشید. صبحانه را در رختخواب می‌خورید و همه در انجام كارهای خانه به شما كمك می‌كنند تا مبادا دست به سیاه و سفید بزنید.



3) دكوربندی اتاق نوزاد

خانم‌های باردار عاشق درست كردن اتاق برای فرزندی هستند كه به زودی به جمعشان خواهد پیوست. مجلات كودك می‌خرند تا ببینند چه رنگی برای اتاق كودكشان مناسب‌تر است؟ چه مدل تختی باید بخرند و چه عروسك‌هایی زیباتر به چشم می‌آید؟




4) «به جای دو نفر» غذا خوردن

در دوران بارداری هیچ‌كس به شما نمی‌گوید چرا غذا می‌خوری یا چرا زیاد خوردی! این تنها دوره‌ای است كه بدون عذاب‌وجدان و با این توجیه كه ویار دارید هر چه می‌خواهید می‌خورید… اما مراقب باشید و فكر اضافه وزن بعد از زایمان را هم بكنید. طی یك دوره بارداری نرمال باید حدود ۱۰ تا ۱۲ كیلو وزن اضافه كنید.




5) انتخاب یك شیوه زندگی صحیح

اكثر زنان در دوران بارداری سیگار را ترك می‌كنند، الكل و موادغذایی مضر نمی‌خورند و به بهداشت خود بیشتر توجه می‌كنند. شنا، ورزش موردعلاقه زنان باردار است كه حین انجام آن احساس سبكی می‌كنند.




6) رویاهای زیبا دیدن

به دلیل مسایل هورمونی در دوران بارداری خانم‌ها بیشتر خواب می‌بینند. باردار بودن تخیل را بارور می‌كند و نیاز به خواب بیشتر كمك‌كننده است. سعی نكنید این خواب‌ها را تعبیر كنید بلكه تنها از آنها و به یادآوریشان لذت ببرید.



7- صرف وقت برای خود

خانم‌ها در دوران بارداری وقت زیادی دارند كه به خود برسند. مرخصی زایمان دارند و معمولا اطرافیان در انجام كارهای روزمره به آنها كمك می‌كنند. فرصت كافی دارند كه استراحت كنند و به كارهای موردعلاقه‌شان بپردازند. خلاصه از این چند ماه لذت ببرند!

چهارشنبه 18/5/1391 - 21:48 - 0 تشکر 498614

پر استرس ترین روزهای زنان


هرچه زن باردار حمایت خانوادگی و اقتصادی كمتری را شاهد باشد و احساس امنیت كمتری را تجربه كند وانگیزه بچه‌دار شدن ضعیف‌تر باشد، برای غلبه بر ترس قدرت كمتری دارد.



نازنین اولین بارداری خود را تجربه می‌كند. روزها پای اینترنت می‌نشیند و همه حرف و حدیث‌هایی را كه در مورد بچه‌دار شدن و علائم خودش شنیده است، جمع می‌كند. به سایت‌ها و تالارهای گفت‌وگو سر می‌زند و از هركس كه می‌شناسد در مورد بارداری و ریزه‌كاری‌هایش سوال می‌كند. حالا ۳ كتاب در مورد بارداری و جنین خوانده است اما هنوز استرس دارد. استرس زیادتر هم برابر است با حال بدتر و تهوع بیشتر.


نازنین دیگر دارد از این وضع كلافه می‌شود، اما استرس و دلشوره یك لحظه او را رها نمی‌كند.


دائم از خودش سوال می‌كند: من وقتی نمی‌دانستم حامله‌ام استامینوفن خورده‌ام و موهایم را رنگ كرده‌ام. شاید كارهای دیگری هم كرده باشم كه مضر بوده است و یادم نمی‌آید. اگر كودكم صدمه دیده باشد چه؟ اگر دكتر نفهمد بچه مشكل دارد و به موقع اقدام نكنیم چه؟ اصلا مشكلات جنین، درمانی دارد؟ اگر فرزندم را از دست بدهم چه؟


این استرس‌ها حتی در خواب هم رهایش نمی‌كند.


**مادرش می‌گوید: باید می‌گفتند حاملگی مثل یك هندوانه سر بسته است نه ازدواج. در ازدواج تو مختصری در مورد طرف مقابلت می‌دانی، اما در بارداری تا بچه به دنیا نیاید، مطمئن نمی‌شوی كه بچه سالم است و بدون مشكل به دنیا آمده است و تا قبل از آن، این‌ نگرانی‌ها طبیعی است، اما باید سعی كنیم آن را كنترل كنیم.




وضعیت جسمی مادر در كنار تغییرات هورمونی و نگرانی‌های ناشی از پدیده‌های ناشناخته دوران بارداری این دوران را به پراسترس‌ترین دوران زندگی زنان بدل می‌كند




هر كسی كه یك‌بار بچه‌دار شده باشد، استرس‌های دوران بارداری را تجربه كرده است. شاید با تعدد دفعات بارداری این استرس كاهش یابد، اما همیشه نگرانی از سلامت فرزند و توانایی‌های شخصی، مادران باردار را نگران می‌كند.


برخی بارداری و زایمان را یكی از بحران‌های سه‌گانه در زندگی زنان می‌دانند و معتقدند كه حداقل به اندازه‌ 2 بحران دیگر یعنی بلوغ و یائسگی اهمیت دارد.


نسترن فقیهی، روان‌شناس معتقد است وضعیت جسمی مادر در كنار تغییرات هورمونی و نگرانی‌های ناشی از پدیده‌های ناشناخته دوران بارداری این دوران را به پراسترس‌ترین دوران زندگی زنان بدل می‌كند.


وی ادامه می‌دهد: گاهی در بارداری‌های ناخواسته مادران غافلگیر می‌شوند و استرس ناشی از شرایط پیش‌بینی نشده شغلی، اقتصادی و حتی پذیرش نقش مادری بر استرس آنان اضافه می‌شود.





زنان معمولا در بارداری اول بیش از بارداری‌های دیگر این استرس‌ها را تجربه می‌كنند.


وی ترس از زایمان خصوصا زایمان طبیعی را یكی دیگر از استرس‌هایی می‌داند كه مادران جوان با آن درگیر هستند.


فقیهی می‌افزاید: سخنانی درباره زایمان‌های سخت طبیعی و عوارض آن كه در میان محافل زنانه رد و بدل می‌شود و شایعاتی در مورد افتادگی مثانه و رحم و بریدگی‌های عمیق‌ هنگام وضع حمل در حالی كه مادر بهوش است، بر این ترس دامن می‌زند. گرچه در برخی بیمارستان‌ها بی‌حسی موضعی هنگام زایمان طبیعی صورت می‌گیرد كه آن را به تجربه‌ای شیرین و بدون درد بدل می‌كند، اما خیلی از مادران اطلاع درستی از این شیوه ندارند و خیلی از بیمارستان‌ها نیز از این شیوه‌ها استفاده نمی‌كنند.


جهش‌های ژنتیك، سقط جنین و بیماری‌های ارثی یكی دیگر از عوامل ترس مادران باردار است.


گسترش كلاس‌های بارداری در سطح جامعه و آموزش مادران باردار برای غلبه بر استرس می‌تواند به بهبود وضعیت روانی مادران باردار كمك كند.


داشتن شبكه‌ای از حامیان خانوادگی و دوستان،‌ شركت همسر خانم باردار در كلاس‌ها و جلسات مشاوره قبل از بارداری و استفاده از راهنمایی‌های مشاوران خانواده برای غلبه بر استرس‌ها، بارداری توام با آرامشی را برای مادران جوان ایجاد می‌كند.




هرچه زن باردار حمایت خانوادگی و اقتصادی كمتری را شاهد باشد و احساس امنیت كمتری را تجربه كند وانگیزه بچه‌دار شدن ضعیف‌تر باشد، برای غلبه بر ترس قدرت كمتری دارد




شما همچنین می‌توانید از تكنیك‌های ‌آرام‌سازی دعا، ‌گوش دادن به قرآن و ذكر‌های گوناگون كه به آرامش كمك می‌كنند، استفاده كنید. سپردن جنین كوچك به دست‌های توانگری كه او را آفریده است و اكنون دارد در وجود شما به او شكل می‌دهد، شما را آرام خواهد كرد. در كنار ‌ وظایف تغذیه‌ای و نرمش‌های مورد نیاز دوران بارداری از مشورت پزشك خود نیز بهره‌مند شوید.


نگرانی و تشویش شما تنها چیزی است كه وضع را بدتر می‌كند و كودك شما به آن هیچ نیازی ندارد.




اگر كودكی سالم می‌خواهید آرام باشید، زیرا:


افسردگی در حین بارداری بر رشد فرزندان تاثیر منفی دارد. افسردگی مادران در حین بارداری احتمال بروز مشكلات ادراكی و رفتاری را در فرزندان بیش‌از ۳۰ درصد افزایش می‌دهد.


تحقیقات نشان می‌دهد سطح بالاى استرس‌هاى روانى ـ اجتماعى در طول دوران باردارى خطر زایمان زودرس و در نتیجه تولد نوزاد با وزن كمتر از میزان طبیعى را افزایش مى‌دهد.



مطالعات نشان مى‌دهد میزان خطر زایمان زودرس در مادران تحت استرس ۵‌/‌1 تا ۲ برابر بیشتر است.


در مطالعه‌اى كه روى ۲ هزار و ۸۲۸ مادر انجام گرفت‌ معلوم شد‌ احساس ناراحتى در مورد باردار شدن (ناشاد بودن از باردارى) و انكار حاملگى در طول باردارى توسط مادر (با جملاتى نظیر: مطمئن نبودم كه باردارى را مى‌خواهم، نمى‌خواستم مردم بدانند كه من باردار هستم، نمى‌دانستم كه حامله شدم، نمى‌خواستم به باردار بودنم فكر كنم) روى وزن هنگام تولد نوزاد اثر منفى دارد.


درواقع مادرانى كه نوزادان آنها وزن بسیار پایین داشتند (كمتر از ۱۵۰۰ گرم) بیشتر نارضایتى و ناراحتى از باردارى‌شان را داشته‌اند.


تاخیر در رشد داخل رحمی جنین از دیگر مشكلاتی است كه استرس مادر باردار به وجود می‌آورد.


استرس‌هاى دوره باردارى علاوه بر ایجاد عوارض در دوران باردارى و زایمان روى فرآیند رشد و تكامل ذهنى ـ روانى اثر سوء دارد و موجب اختلالات رفتارى در دوران كودكى مى‌شود. قرارگیرى در معرض استرس بویژه در اوایل باردارى، بر رشد و تكامل مغز جنین اثر نامطلوبى گذاشته و موجب ضعف در توانایى‌هاى زبانى (كلامى) و هوش عمومى مى‌شود. بعضى از مطالعات این اثرات را درازمدت و ماندگار توصیف كردند، ولى بررسى‌هاى بیشترى براى اثبات این موضوع لازم است.


افزایش فشار خون حاملگى، زجر جنینى، مشكلات سلامتى در سال اول زندگى شیرخوار، مشكلات و اختلال‌هاى رفتارى و هیجانى در ۴ سالگى از دیگر عوارض داشتن استرس شدید در طول دوران بارداری است.


چهارشنبه 18/5/1391 - 21:48 - 0 تشکر 498616

توصیه هایی برای لباس پوشیدن در بارداری!


آیاشما باردار هستید و برای نحوه ی لباس پوشیدن خود به مشکل برخورد کرده ایدو نمی‌دانید که چه لباسی را انتخاب کنید ؟ ما برای دوره بارداری و لباسپوشیدن تان چندین توصیه داریم .



۱٫ از لباس‌های که جنس ترکیبی و مصنوعی دارند دوری کنید ، زیرا حساسیت زا هستند و باعث آلرژی شما می‌شوند .


۲٫ بهتر است از جنس‌های طبیعی و نرمی مانند : کتان ، نخ ، پشم استفاده کنید و بخصوص جنس و بافت نخ از همه ی این بافت‌ها بهتر است .


۳٫ از لباس‌های که در قسمت‌های شکم ، و پاها خیلی تنگ هستند استفاده نکنید و نپوشید زیرا به فرزندی که داخل شکم دارید ضرر می‌رسانید .


۴٫ بیشتر از لباس‌های استفاده کنید که حالت دامن و یا پیراهن‌های آزاد را دارند و به آنها لباس بارداری گفته می‌شود استفاده کنید .


۵٫ از سوتین‌های مخصوص دوره ی بارداریاستفاده کنید و حتما از گن‌های مخصوص دوره ی بارداری استفاده کنید . اگرتوصیه می‌کنیم که از سوتین و یا از گن‌های مخصوص استفاده کنید ، علت ایناست که به علت بارردای اعضای بدنتان بزرگ می‌شوند و بعد از فارغ شدن بهمشکل برخورد خواهید کرد ، اگر این توصیه‌ها را اجرا نمائید به همان فورماولیه زمان قبل از بارداری خواهید برگشت .


۶٫ اگر در فصل زمستان و در زمان سردی هوا باردارهستید ، توصیه می‌شود که حتما یک شلوار گرم را در زیر شلوار ، دامن و یاپیراهن خود بپوشید که سرما به بدن شما نفوذ نکند و دچار مشکل نشوید .


۷٫ برای لباس پوشیدنتان در فصل زمستان متذکر می‌شویم که اگر می‌خواهید از پلیور استفاده کنید ، بهتر است از پلیور‌های بی آستین استفاده کنید . زیرا پلیورهای آستین داربه علت آستینی که دارند و در نتیجه تنگ تر می‌شوند ، خانم‌های باردار رااذیت می‌کند . و اگر هم بخواهند که یک سایز بزرگ تر را استفاده کنند ،شاید در ناحیه ی آستین بزرگ تر باشد اما جلوه ی خوبی را به شما نمی‌دهد .


۸٫ در سه ی ماه ی اول بارداریاگر مایل نیستید که کسی بفهمد که شما باردارید بهتر است از لباس‌های گشاداما شلوارهای معمولی خودتان استفاده کنید زیرا هنوز و در این دو یا سه ماهی اول شکمتان آن قدر بزرگ نشده است ، که شلوارهایتان را نتوانید استفادهکنید اگر این نکات را رعایت کنید کسی تا سه ماه اول به این موضوع پینخواهد برد . این نکته را متذکر شدیم زیرا بعضی از خانم‌ها دوست دارندباردار شدنشان را کسی متوجه نشود .


۹٫ در ماههای بعدی توصیه می‌شود از لباس‌هائی استفاده کنید که دارای جنسی لخت هستند و پارچه آنها می‌افتد و به بدن شما نمی‌چسبد .


برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.