• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 4701)
دوشنبه 2/5/1391 - 5:32 -0 تشکر 477181
بهداشت و سلامت دوران بارداری

نجام آزمایش تیروئید قبل از بارداری ضروریست 

به دلیل افزایش دفع ید در دوران بارداری بهتر است مادران توسط آزمایشات غدد تیروئید از وضعیت عملكرد مناسب این غده اطمینان حاصل نمایند.

 

دكتر فیروزه عسگرانی متخصص غدد در خصوص لزوم انجام آزمایش تیروئید در زنان باردار اظهار داشت: تحقیقات نشان داده، بارداری سبب افزایش دفع ید در بدن زنان می شود همچنین جنین نیز به دلیل دریافت ید از بدن مادر باعث كاهش ید می شود بنابراین بهتر است زنان قبل از بارداری از نظر عملكرد غده تیروئید غربالگری شوند.

 

وی ادامه داد: تكامل سیستم عصبی جنین توسط هورمون های بدن مادر صورت می گیرد بنابراین مادر باید از نظر غده تیروئید وضعیت مناسبی داشته باشد.

 

عسگرانی علت بیماری های غده تیروئید را عمدتا خود ایمنی دانست و افزود: كمبود ید در مواد غذایی مطرح نیست زیرا در آب آشامیدنی و فرآورده های نان این كمبود جبران شده و عسگرانی در خصوص بیماری های ناشی از غده تیروئید در دوران بارداری بیان كرد: اگر مادر مبتلا به بیماری گواتر باشد و این بیماری در مرحله ساده باشد برای مادر و جنین هیچ مشكلی حاصل نمی شود ولی اگر غده تیروئید كم كار باشد ممكن است سقط جنین صورت گیرد و یا اینكه این كم كاری در رشد مغز جنین تاثیر بگذارد البته مادران باردار نگران نباشند زیرا با انجام آزمایش قبل از بارداری و یا بالا بردن دوز دارو در دوران بارداری می توان از بروز این خطرات جلوگیری كرد.

 

این متخصص غدد در ادامه افزود: هر چند پزشكان قبل از بارداری توسط انجام آزمایش تیروئید، عملكرد این غده را در زنان باردار زیر نظر دارند اما پیگیری عملكرد این غده در دوران بارداری نیز ادامه خواهد داشت و حتی بعد از زایمان تا سه روز نوزادان تحت آزمایشات غربالگری تیروئید هستند.

 

وی خاطر نشان كرد: بهتر است مادران از مصرف شلغم خام، بادام زمینی و كلم به دلیل كمك به دفع ید خودداری كرده و از مواد یددار نظیر نمك یددار و ماهی و میگو استفاده نمایند.

 

شنبه 14/5/1391 - 23:53 - 0 تشکر 491601

با توجه به اینكه بیشتر رژ لب‌های موجود در بازار حاوی سرب هستند و این ماده برای جنین بسیار خطرناك است به زنان باردار توصیه می‌شود از رژ لب استفاده نكنند.
 خبرگزاری ایسنا: كارشناس مواد آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی جندی‌ شاپور اهواز گفت: با توجه به اینكه بیشتر رژ لب‌های موجود در بازار حاوی سرب هستند و این ماده برای جنین بسیار خطرناك است به زنان باردار توصیه می‌شود از رژ لب استفاده نكنند. 

دكتر زینب ظاهری اظهار كرد: در مواد اولیه‌ای كه برای تولید لوازم آرایشی و بهداشتی استفاده می‌شود در برخی موارد سرب و جیوه هم مشاهده می‌شود و میزان این مواد در لوازم آرایشی تقلبی بیشتر است. 

وی افزود: مواد اولیه استفاده شده در لوازم آرایشی و بهداشتی تقلبی كیفیت لازم را ندارند و امكان وجود فلزات سنگین در آنها وجود دارد و این فلزات در انسان ایجاد مسمومیت می‌كنند. 

ظاهری تصریح كرد: موادی مانند چربی‌ها، رنگ‌ها، اسانس و سرب به عنوان ماده اولیه در رژ لب استفاده می‌شود و حتی در مارك‌های مرغوب نیز مقدار زیادی سرب وجود دارد. 

شركت‌های تولید كننده حاضر نیستند سرب موجود در رژ لب را كاهش دهند زیرا سرب موجب جلا و خوش‌رنگ شدن آن می‌شود و همچنین میزان ماندگاری رژ لب را افزایش می‌دهد. 


كارشناس مواد آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی جندی‌ شاپور اهواز خاطرنشان كرد: با توجه به اینكه فلز سرب در همه رژ لب‌ها وجود دارد، به خانم‌های باردار توصیه می‌شود در دوران بارداری از این ماده آرایشی استفاده نكنند. اگرچه سرب موجود در رژ لب بسیار اندك است، ولی همین میزان كم نیز خطرناك است. 

وی ادامه داد: سرب بر روی سیستم اعصاب مركزی تاثیر منفی دارد و اثرات آن نیز در بلندمدت ظاهر می‌شود. تاثیر این فلز بر روی جنین بسیار بیشتر از افراد بزرگسال است و به همین دلیل خانم‌های باردار نباید از این ماده استفاده كنند در صورتی كه سرب وارد بدن جنین شود ممكن است اختلالاتی مانند عقب‌ماندگی، كاهش یادگیری و اختلال روانی در كودك ایجاد ‌شود. 

ظاهری تاكید كرد: هرگونه ماده شیمیایی قطعا عوارضی در پی دارد و حتی كرم‌های مرطوب‌كننده نیز ممكن است موجب بروز حساسیت پوستی در فرد شوند در نتیجه به خانم‌ها به‌ ویژه دختران جوان توصیه می‌شود كمتر از مواد آرایشی استفاده كنند. 

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

دوشنبه 16/5/1391 - 17:4 - 0 تشکر 494481

«فنیل كتونوری» در ماههای اولیه حاملگی قابل تشخیص است 
نویسنده:پروین محمدی
منبع:روزنامه قدس
آمارها نشان می دهد تنها در یكی از كشورهای جهان (آمریكا) سالانه هزینه ای معادل 5/2 میلیارد دلار صرف تشخیص و درمان مشكلات كودكان مبتلا به نقصهای مادرزادی می شود كه برخی از این بیماریها كشنده و مرگبار هستند به عقیده پژوهشگران، مشكلات و دردسرهای اقتصادی ناشی از ناهنجاریهای مادرزادی تنها بخشی از آسیبهایی است كه این بیماریها به خانواده ها و جوامع وارد می كنند، در حالی كه بخش مهم دیگر، مشكلات روانی و اجتماعی و عاطفی حاصل از آنهاست. در ضمن وجود این بیماران باعث می شود بخش مهمی از نیروهای بهداشتی و بودجه و اعتبارات درمانی جوامع صرف آنان شود و به دیگر بخشهای جامعه كمتر اختصاص یابد، به همین دلیل هرگونه تلاش برای كاستن از میزان این نقایص در نهایت به نفع كل جامعه خواهد بود.
به اعتقاد دكتر «گرین» محقق طرح بررسی نقایص مادرزادی در آمریكا این آمارها به معنای آن نیست كه زنان باردار باید درباره وضعیت جنین خود و یا بارداری نگران باشند اما در هر صورت این موارد از واقعیتهایی است كه باید قبول كنیم و درصدد چاره آن برآییم.وی معتقد است: اگر درباره این بیماریها اطلاع رسانی كافی شود می توان با آگاه سازی مردم درباره علل ایجاد كننده آنها، راههای پیشگیری، تشخیص و درمان به موقع و... تا حدود زیادی از مشكلات و دردسرهای عاطفی، اجتماعی و اقتصادی ناشی از ناهنجاریهای مادرزادی و آسیبهایی كه به خانواده ها و جامعه وارد می شود جلوگیری كرد. «فنیل كتونوری» یكی از این نوع بیماریهاست كه بد نیست درباره آن بیشتر بدانیم.

* خانم دكتر اشرف زاده «فنیل آلانین» چیست و چه نقشی در بدن دارد؟

** مواد گوشتی (پروتئین ها)، لبنیات و حبوبات دارای اسید آمینه ای هستند كه «فنیل آلانین» نام دارد. این ماده پس از ورود به بدن توسط آنزیمی به نام «فنیل آلانین هیدروكسیلاز» شكسته و به تیروزین تبدیل می شود. تیروزین نیز سپس شكسته شده و مواد متعددی از جمله رنگ دانه پوست و مو از آن ساخته شده و متابولیت های نهایی آن از بدن دفع می شود.پس چنانچه آنزیم «فنیل آلانین هیدروكسیلاز» كه فقط در كبد ساخته می شود به دلیل اختلالات ژنی وجود نداشته باشد «فنیل آلانین» وارد شده به بدن، در بافتهای مختلف از جمله مغز تجمع یافته و سبب آسیبهای متعددی به این بافت (مغز) می شود این بیماری كه «فنیل كتونوریا» نام دارد به صورت اتوزومال مغلوب به ارث می رسد.

* در چه كسانی این بیماری مشاهده می شود و شیوه انتقال بیماری چگونه است؟

** ژن این بیماری بر روی كروموزم 12 قرار گرفته است. چنانچه والدین هر دو حامل این ژن باشند (كه معمولاً در ازدواجهای خویشاوندی این احتمال بالاتر است) 25 درصد فرزندانشان احتمال دارد كه به فنیل كتونوریا مبتلا باشند. شیوع این بیماری یك در 10 تا پانزده هزار است.

* علایم بیماری «فنیل كتونوریا» چیست؟

** كودك مبتلا به بیماری «فنیل كتونوری» در ابتدای تولد بدون علامت است، اما بتدریج در پایان چند ماه اول دچار تأخیر در تكامل، استفراغ، كاهش رشد، روشن شدن رنگ موهای سر و چشم و تشنج می شود. سپس با افزایش سن، كوچكی دور سر، بیقراری، كاهش توجه، حركات تكراری دستها و اندام ها و عقب ماندگی ذهنی بروز می كند.

* آیا قبل از اینكه علایم بروز كند می توان تشخیص داد كودك به «فنیل كتونوری» مبتلا است؟

** در روز دوم یا سوم تولد با آزمایش تشخیصی كه هم از طریق ادرار و هم از طریق دو قطره خون میسر است می توان بیماری را تشخیص داد، البته اگر از طریق خون آزمایش انجام شود بهتر است. برای اندازه گیری سطح «فنیل آلانین» خون باید 48 تا 72 ساعت بعد از تولد كودك تست انجام پذیرد. اگر سطح «فنیل آلانین» بالاتر از 20 میلی گرم در دسی لیتر باشد و سطح تیروزین نرمال و متابولیت های ادراری «فنیل آلانین» بالا باشد و از طرفی غلظت فاكتور تتراهیدروبیوپترین هم نرمال باشد، تشخیص «فنیل كتونوریا» مسجل است.

* آیا این بیماری درمان شدنی است؟

** این بیماری درمان دارویی ندارد، ولی از طریق رژیم مناسب غذایی می توان سطح «فنیل آلانین» را در حد نرمال نگه داشت و از این رو با تشخیص زودرس بیماری (از روز سوم تولد) و شروع تغذیه كودك با شیرهای مخصوص تحت عنوان phenylalanine یا Lofenalae و... سطح «فنیل آلانین» در حد 3 تا 15 میلی گرم در دسی لیتر نگه داشته می شود، ولی باید به موازات آن ویتامین ها، كلسیم و كالری كافی به كودك برسد. بعد از 6 ماهگی نیز غذاهای مخصوص بتدریج شروع می شود.

* كودك بعد از شیرخوارگی با توجه به مشكلی كه در تغذیه با مواد پروتئینی دارد باید از چه موادغذایی استفاده كند؟

** با افزایش سن چون كودك به تغذیه نیاز بیشتری دارد می تواند از سیب زمینی، سبزیها، انواع میوه، نشاسته، چربی، برنج و نان ها و به مقدار كمتر از حبوبات و شیر مخصوص استفاده نماید. البته در فواصل منظم باید سطح «فنیل آلانین» سرم اندازه گیری شود.

* با توجه به نیاز انسان به تمام مواد غذایی و به خصوص سن رشد كودك و دوران بلوغ آیا در زمینه سایر مواد غذایی كمبودی پیدا نمی كند؟

** ادامه رژیم غذایی مخصوص 10 تا 12 سالگی پیشنهاد می شود و بعد از این سن (10 سال به بالا) می توان یك روز تعطیل برای رژیم غذایی در نظر گرفت تا كودك از رژیم غذایی آزاد استفاده نماید و در واقع هر چه دلش می خواهد بخورد. در بیشتر مجامع علمی پیشنهاد می شود رژیم غذایی تا دوران بلوغ ادامه یابد.

* در خصوص درمان بیماران مبتلا به «فنیل كتونوری» زمان چقدر نقش دارد؟ یعنی بهتر است هر چه سریعتر در اندیشه درمان باشند یا تأخیر در درمان، تأثیری در بهبود ندارد؟

** در صورت تشخیص زودرس و شروع شیر مخصوص «فنیل كتونوری» از ابتدای نوزادی پیش آگهی خوب خواهد بود و كودك مبتلا می تواند از هوش خوب و رفتار مناسب برخوردار شود، ولی تأخیر در درمان به بروز عقب ماندگی ذهنی، كوچكی دور سر و اختلالات رفتاری منجر خواهد شد.

* آیا تشخیص قبل از تولد امكان پذیر است؟

** خوشبختانه با شناخت ژن این بیماری امروزه تشخیص آن در ماههای اول حاملگی امكان پذیر است.در بسیاری از كشورها و حتی در بعضی از شهرهای ایران غربالگری برای فنیل كتونور یا از طریق دو قطره خون به صورت روتین برای تمامی نوزادان پس از تولد انجام می شود (مانند هیپوتیروئیدی)

* آیا دخترانی كه به فنیل كتونوری مبتلا هستند می توانند ازدواج كنند و حامله شوند؟

** دختران مبتلا به فنیل كتونوری كه به موقع تشخیص داده شده و بزرگ شدند و از عقل نرمال برخوردارند می توانند ازدواج كنند، اما در هنگام حاملگی باید تحت اندازه گیری سرمی فنیل آلانین سرم قرار گیرند، چون اگر سطح فنیل آلانین سرم در این افراد بالا باشد. ممكن است فرزندشان با دور سر كوچك و عقب مانده به دنیا بیاید.

اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
سه شنبه 17/5/1391 - 1:4 - 0 تشکر 495447

منبع:روزنامه كیهان
  • زمانی كه قصد باردار شدن دارند، باید حداقل یك بار به پزشك مراجعه كنند تا از نظر احتمال ابتلا به هرگونه بیماری مورد معاینه قرار بگیرند.
  • این امر در تشخیص امراض مختلفی كه ممكن است سلامت جنین را در طی بارداری به خطر اندازد، بسیار موثر است. در روند مراقبت های قبل از بارداری، احتمال دارد كه یك فرد به انجام یك بار معاینه نیاز داشته باشد و فرد دیگر در كنار این معاینات، به برخی آزمایشات تكمیلی هم نیازمند باشد كه در هر صورت انجام اقدامات مراقبتی لازم از سوی مادر در دوران بارداری از اهمیت بسیار بالایی در پیشگیری از بیماریهای گوناگون در جنین دارد.انجام معاینات پزشكی، كمبود ویتامین ها، مواد معدنی و بسیاری مواد موثر دیگر در آماده سازی بدن برای باردار شدن را مشخص می كند. علاوه بر این كه زنان باید سه ماه قبل از اقدام به بارداری مصرف روزانه اسیدفولیك را آغاز كنند، رعایت مراقبت های پزشكی، تاثیر به سزایی در تشخیص كمبود سایر مواد مورد نیاز بدن كه تنها با مصرف دارو تامین می شوند نیز دارد.
  • معاینات پزشكی با نزدیك شدن به زمان زایمان بیشتر می شود.زنان باید پس از ازدواج، حتی در صورتی كه هیچ مشكل خاصی نداشته باشند، حداقل سالی یك بار به متخصص مراجعه كنند. اگرچه انجام معاینات پزشكی پس از ازدواج و قبل از بارداری در تامین سلامت زنان بسیار موثر است با این وجود این مراقبت ها در طی دوران بارداری اهمیت بیشتری پیدا می كند.
  • علاوه بر این كه پزشك، مراقبت های لازم در این دوران را از نظر استراحت، تغذیه، بسیاری مواد دیگر مشخص می كند، الزامیست زنان باردار حداقل تا ماه هفتم، ماهی یك بار به پزشك مراجعه كنند.این معاینات در ماه هفتم و هشتم به دو بار در ماه و در ماه نهم به هفته ای یكبار می رسد كه الزامیست همه زنان باردار انجام این معاینات را جدی بگیرند.
  • یك هفته پس از زایمان حتما به پزشك مراجعه كنید.
  • در كنار مراقبت های دوران بارداری كه هم شامل مراقبت های شخصی و هم معاینات پزشكی است برنامه ریزی برای معاینات پزشكی پس از زایمان نیز اهمیت دارد.
  • مادران باید یك هفته پس از زایمان حتما به پزشك مراجعه كنند تا احتمال وقوع هرگونه عارضه برای مادر و نوزاد تشخیص داده شود.
  • معاینات پزشكی پس از زایمان، در ادامه به شش هفته بعد از اولین معاینه می رسد.توجه و دقت به این مراقبت ها علاوه بر تشخیص امراض احتمالی، در تعیین روش های پیشگیری از بارداری طبق شرایط جسمی مادر نیز مهم است.
  • اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
    سه شنبه 17/5/1391 - 6:48 - 0 تشکر 495711

    همزمانی بارداری و شیردهی اثرات منفی بر وزن گیری کودک تا 6 ماهگی دارد.
    به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، میترا کولیوند از دانشکده پرستاری، مامایی و پیراپزشکی در مقاله ای با عنوان "شیردهی در بارداری، چالشی بزرگ" که در دومین همایش سراسری ارتقای سلامت زنان با محور خانواده سالم ارائه شد، به تاثیر بارداری بر کمیت و کیفیت تولید شیر و در نتیجه رشد و سلامتی شیرخوار پرداخته است.
    در این مقاله آمده است: بسیاری از زنان شیرده در مواجه با بارداری، به شدت متعجب می شوند، در واقع بسیاری از آنها به هیچ وجه قصد بارداری نداشته‌اند و تعدادی دیگر گمان می کنند که بارداری در دوران شیردهی، غیر متحمل و یا ناممکن است.
    علی رغم اینکه همزمانی نگهداری از یک شیرخوار با بارداری جدید سخت می باشد، تعدادی از زنان جهت اطمینان از قرابت سنی کودکان یا به دلیل سن بالای خود و ... خواستار این وضعیت هستند اما مساله مهم بعد از پذیرش بارداری، تصمیم گیری در مورد ادامه یا ختم شیردهی است.
    مطالعات حاضر نشان داده شیردهی در دوران بارداری در سراسر دنیا و به خصوص کشورهای کمتر توسعه یافته و یا فقیر، امری شناخته شده و نسبتا شایع است. در بنگلادش حدود 20 درصد زنان همزمان باردار و شیرده بوده و به شیردهی تا ماه آخر ادامه می دهند. در گواتمالا 50 درصد زنان باردار کودکان قبلی خود را شیر داده و در پرو 10 درصد زنان قبل از سنین مدرسه کودک و نیز تا آخر ماه حاملگی بعدی شیر می‌دهند. این وضعیت در میان زنان آمریکایی نیز (بدون آمار مشخص) گزارش شده است.
    علی رغم مطالعات بسیار زیاد انجام شده در زمینه شیر مادر، تحقیقات انجام شده بر روی سود یا زیان شیردهی در بارداری بسیار نادر است.
    تاثیر بارداری بر کمیت و کیفیت تولید شیر و در نتیجه رشد و سلامتی شیرخوار، تاثیر تحریکات پستانی حین مکیدن بر عضله رحم و عاقبت بارداری، همچنین وضعیت جسمانی و روانی مادر از همزمانی این دو پروسه بسیار مهم، فیزیولوژیک و سرانجام کمیت و کیفیت شیر کامل تولید شده جهت شیرخوار بعدی چهار جنبه اساسی چالش شیردهی در بارداری را تشکیل داده که هر یک نیازمند مطالعات علمی متعدد و ارزیابی های دقیق است.
    مطالعات انسانی انجام شده در این زمینه بسیار نادر و نتایج آن بنا بر اذعان محققان نیاز به مطالعات بیشتر جهت پاسخگویی به این چالش دارد.
    نتایج مهمترین مطالعه انسانی نشان داده همزمانی بارداری و شیردهی اثرات منفی بر وزن گیری کودک تا شش ماهگی دارد در حالیکه در یک مطالعه محدودتر نوزادان جدید سالم و مناسب سن حاملگی خود بودند.
    همچنین تعدادی از موسسات بین المللی ترویج تغذیه با شیر مادر، طی سالها فعالیت خود تنها در موارد بسیار محدودی از جمله سابقه زایمان زودرس، تهدید به سقط و علایم زایمان زودرس در بارداری فعلی، کاهش وزن مادر و خونریزی توصیه به قطع شیردهی در بارداری كرده‌اند.
    با توجه به اطلاعات موجود و عدم وجود اظهار نظر علمی قطعی در منابع معتبر زنان و مامایی، تصمیم گیرنده در این چالش بزرگ "مادر" است. در بعضی شرایط مادر احساس می کند نیازهای شیرخوار به حدی زیاد است که او باید به وسیله تداوم شیردهی به ارتباط با شیرخوار و پاسخگویی به نیازهای او ادامه داده و راه حل برای بارداری فعلی را به طبیعت واگذارد و در شرایط دیگری مادر هر کار ممکنی را برای حفظ بارداری از جمله قطع شیردهی، انجام می دهد.
    به نظر می رسد وظیفه پزشک، ماما و سایر اعضای تیم بهداشتی این است که با دادن آگاهی های لازم، حمایت عاطفی و رعایت حق انتخاب مادر، تصمیم گیری را به وی واگذار كنند.

    سه شنبه 17/5/1391 - 12:28 - 0 تشکر 496127

    آیا زنان باردار مجاز به استفاده از لوسیون های حمام آفتاب هستند؟ 
    برخلاف عقیده، عموم و شایعات موجود در بین مردم استفاده از لوسیون های حمام آفتاب (برنزه کننده ها) کمتراز خود آفتاب گرفتن ضرر دارد. سوختگی ها و برنزه شدگی های پوست احتمال بوجود آمدن چین و چروک را در پوست زیاد می کند. حال دیگر مهم نیست چگونه این سوختیها روی پوست بوجود آمده باشند .

    تابش خورشید (آفتاب) برروی پوست صورت و پیشانی باعت بروز لکه هایی در صورت می شود که این امر در  زنان باردار که خود به دلیل تغییرات هورمونی مستعد به وجود آمدن لک هستند بیشتر  نمود پیدا می کنند. بنابراین به زنان باردار توصیه می شود که در صورت امکان کمتر در معرض آفتاب و نور مستقیم خورشید قرار گیرند.

    آیا زنان باردار مجاز به استفاده از کرمهای ضدآفتاب هستند؟

    هیچ دلیل ثبت شده ای وجود ندارد که مواد شیمیایی موجود در کرمهای ضد آفتاب که از طریق پوست جذب می شوند به هر میزانی که باشد به مادر یا به جنین آسیبی رسانده باشد. اگر شما بخواهید که بیش از حد محتاط باشید می توانید از یک نوع کرم ضدآفتاب غیرشیمیایی استفاده نمایید.

    فر کردن دائمی و صاف کردن مو در زنان باردار

    مانند رنگ کردن این دو کار نیز با مواد شیمیایی ارتباط دارد وبا پوست سر شما تماس پیدا می کند در نتیجه در پوست شما جذب خواهند شد. بیشتر تحقیقات (البته تحقیقات محدود) نشان داده اند که فر کردن و صاف کردن ضرری برای شما نخواهد داشت اما بهتر است تا سه ماهه دوم یا سوم صبر کنید.

    سه شنبه 17/5/1391 - 16:27 - 0 تشکر 496218

    سلام به shadbi عزیز
    میتونی کمی اطلاعات در مورد اثرات دیابت بر بارداری و مراقبت هاش بهمون بدی ؟ البته به صورت مختصر و مفید ؟

     

    thank you for attention

    چهارشنبه 18/5/1391 - 1:48 - 0 تشکر 496868

    بهبود شرایط تغذیه در باردارى علاوه بر اینكه بر سلامت مادر و جنین تاثیر مى گذارد از بروز برخى عوارض باردارى كه از تغییرات هورمونى حاصل مى شوند پیشگیرى مى كند.یكى از عوارض شایع دوران باردارى، تهوع و استفراغ است. نخستین اقدام براى رفع آن مصرف یك تكه نان و پنیر یا بیسكویت پیش از خارج شدن از بستر و سپس خوردن صبحانه سبك و زودهضم شامل نان، مربا، سیب زمینى پخته و غلات پخته است. كاهش تعداد وعده هاى غذایى از دیگر اقدامات رفع تهوع و استفراغ حاملگى به شمار مى رود. یكى دیگر از عوارض دوران باردارى سوزش پشت جناغ یا اصطلاحاً ترش كردن است كه به علت برگشت غذا از معده به مرى به علت بزرگ شدن رحم و فشار بر روى معده رخ مى دهد.براى درمان این عارضه توصیه مى شود وعده غذا را زیاد و حجم آن را كم كرده و از غذاهاى نفاخ و گازدار و پرچرب كمتر استفاده كنید. توصیه هاى زیر را نیز فراموش نكنید.

  • بلافاصله بعد از صرف غذا، نخوابید .
  • طى روز زیاد دولا و راست نشوید.
  • در موقع خوابیدن نیز به پهلوى راست و كمى خمیده بخوابید و سر را نسبت به تنه بالا قرار دهید.
    براى پیشگیرى از یبوست كه یكى از شایع ترین عوارض باردارى است از مصرف غذاهاى پرفیبر مثل سبزیجات، میوه جات و ملین هاى طبیعى مثل آب آلو و انجیر غافل نشوید. مصرف غلات و نان هاى سبوس دار و انجام روزانه پیاده روى نیز در رفع این عارضه بسیار مفید است.
  • اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
    چهارشنبه 18/5/1391 - 21:17 - 0 تشکر 498482

    كاهش تهوع دوران بارداری با نوشیدن اسموتی



    تابستان به همراه خود میوه ها و سبزیجات تازه و رسیده می آورد. تابستان با وجود تمام لذت هایش، گرما را نیز با خود همراه می كند و این گرما باعث افزایش حالت تهوع در خانم های باردار می شود. برای جلوگیری از گرما زدگی و كاهش حالت تهوع در این فصل به خانم های باردار نوشیدنی تازه و خنك اسموتی توصیه می شود. این نوشیدنی در یك چشم بهم زدن آماده می شود.
    مواد لازم:


    ۱/۲ فنجان توت فرنگی یخ زده

    ۱ فنجان اسفناج

    ۱/۳ فنجان گردو
    ۱ فنجان آب سیب
    ۱/۲ فنجان ماست
    ۱ عدد موز یخ زده
    ۱ قاشق چایخوری عسل
    دستور تهیه:


    توت فرنگی، اسفناج و گردو را در مخلوط كن ریخته و آنها را مخلوط می كنیم. سپس آب سیب، ماست، موز، عسل را به آن اضافه می كنیم و مجدد مخلوط كن را روشن می كنیم تا یك مایع تقریباًغلیظ و یك دست تهیه شود. سپس آن را در لیوان سرو می كنیم.

    چهارشنبه 18/5/1391 - 21:24 - 0 تشکر 498498

    عوارض استفاده قرص های ضد بارداری



    روش‌های تنظیم خانواده دارای فواید و خطراتی است. یكی از روش‌های متداول، استفاده از قرص‌های ضدبارداری است. بعضی از خانم‌ها در نتیجه مصرف این قرص‌ها دچار عوارض جانبی خفیف می‌شوند.


    این علائم تهدیدی برای سلامت به شمار نمی‌رود و معمولا با مصرف مداوم یا تغییر نوع قرص تخفیف می‌یابد.


    عوارض ناشی از استروژن قرص‌ها:
    تهوع،حساسیت سینه‌ها،احتباس مایع، افسردگی، خواب‌آلودگی و تغییرات خلقی.عوارض ناشی از پروژسترون قرص‌ها: افزایش وزن، آكنه و عصبی شدن.
    افزایش تشكیل سنگ كیسه صفرا نیز گزارش شده است.در موارد زیر مصرف قرص‌های ضدبارداری ممنوع است:


    * سابقه وجود لخته خون در رگ‌ها و ریه و نارسایی قلبی،


    * بیماری عروق مغز یا قلب،


    * فشار خون درمان نشده،


    * دیابت با عوارض عروقی،


    * سن بالای ۳۵ سال به همراه مصرف سیگار،


    * تومور‌های وابسته به استروژن،


    * سرطان پستان،


    * خونریزی زنانه غیرطبیعی كه تشخیص داده نشده،


    * تومور پرولاكتینومای هیپوفیز،


    * حاملگی ثابت شده یا مشكوك،


    * بیماری كبدی فعال،


    * سوءجذب روده‌ای،


    * مصرف قرص ریفامپین.
    در موارد زیر مصرف قرص بلامانع است:
    سابقه فشار خون ناشی از حاملگی، واریس عروق سطحی، سابقه بیماری كبدی با وجود آنزیم‌های طبیعی، بیماری سلول داسی شكل و روی هم افتادگی بدون علامت دریچه میترال قلب.


    موارد احتیاط در مصرف قرص:
    سردرد میگرنی، قاعدگی با فواصل زیاد و افسردگی.


    فواید جانبی قرص‌ها:
    كاهش بروز كیست‌های تخمدانی، سرطان تخمدان، درد قاعدگی، سرطان رحم، بیماری خوش خیم پستان، خونریزی قاعدگی، كاهش بروز عفونت‌های ناشی از مقاربت، آرتریت روماتوئید، حاملگی نابجا و پوكی استخوان.


    نكات قابل توجه در بعضی بیماری‌ها
    سرطان رحم: در خانم‌هایی كه حداقل یك‌سال قرص مصرف كرده‌اند،حدود۵۰ درصد كاهش خطر ابتلا به سرطان رحم دیده شده كه حداقل تا۱۰ سال بعد از قطع مصرف قرص باقی می‌ماند،البته این اثر حفاظتی برای خانم‌هایی كه سابقه زایمان ندارند،بیشتر است.


    سرطان تخمدان:
    مصرف قرص برای حداقل ۶ ماه، اثر حفاظتی خود را گذاشته و تا حدود ۱۰ سال بعد از قطع مصرف باقی خواهد ماند. این كاهش در میزان بروز سرطان تخمدان فقط در مصرف‌كنندگانی است كه كمتر از ۴ فرزند دارند.


    حاملگی بعد از قطع مصرف قرص:
    تقریبأ ۲۰ درصد از خانم‌هایی كه مصرف قرص را قطع كرده‌اند بعد از حدود ۶ ماه تأخیر، امكان باروری یافته و بعد از گذشت یك‌سال از نظر میزان باروری، سقط‌های خودبه‌خود، اختلالات كروموزومی‌ در جنین و نقایص تولد در شرایط عادی خواهد بود.مصرف قرص‌های تركیبی بعد از زایمان، میزان ترشح شیر مادر را كاهش می‌دهد، اما بر كیفیت آن تأثیری ندارد. فرآورده‌های محتوی فقط پروژستین، میزان شیر را كاهش نمی‌دهند و استفاده از آنها برای مادران شیردهی كه می‌خواهند قرص مصرف كنند، تجویز می‌شود.

    چهارشنبه 18/5/1391 - 21:25 - 0 تشکر 498500

    بانوان باردار مراقب این آنزیم خاص باشند!



    دانشمندان متوجه تغییرات خطرناک یکی از آنزیم‌های فعال در حاملگی شده‌اند که بیش از حد بالا بودن سطح آن، احتمال نازایی و بیش از حد پایین بودن سطحش، احتمال سقط جنین را افزایش می‌دهد.


    به گزارش بی‌بی‌سی، دانشمندان امپریال‌کالج لندن این نتیجه را پس از نمونه‌برداری از سطح داخلی رحم بیش از ۱۰۰ زن بدست آورده و مقاله‌اش را در Nature Medicine به چاپ رسانده‌اند. به گفته آنان، سطح آنزیم SGK1 در بانوان مبتلا به نازایی بی‌علت بسیار بالاتر بود و این در حالی است که سطح این آنزیم در افرادی‌که سقط جنین را تجربه کرده بودند، بسیار پایین بود.


    بر اساس آمارهای جهانی، از هر ۶ زن یک نفر برای باردار شدن دچار مشکلاتی می‌شود و در هر ۱۰۰ زن که موفق به بارداری می‌شوند، یک نفر سقط جنین‌های مکرر (۳ بار یا بیشتر) را تجربه می‌کند.


    این گروه تحقیقاتی همچنین با مطالعه بر روی موش‌ها متوجه شدند در بازه‌های زمانی که ممکن است موش‌ها باردار شوند، سطح SGK1 در دیواره رحم‌شان کاهش می‌یابد؛ اما وقتی نمونه‌های کپی شده بیشتری از ژن SGK1 در دیواره رحم آن‌ها جاگذاری شد، این موش‌ها قادر به بارداری نبودند.


    محققان می‌گویند این تحقیقات احتمالا به این معنی است که آماده شدن رحم برای پذیرایی رویان، مستلزم کاهش سطح SGK1 است.


    البته پایین ماندن سطح SGK1 در طول بارداری ظاهرا مشکلات دیگری را به دنبال دارد. وقتی محققان ژن SGK1 را مسدود کردند، موش‌ها هیچ مشکلی برای باردار شدن نداشتند، اما نوزادان‌شان کوچک‌تر به دنیا آمدند و نشانه‌هایی از خون‌ریزی داشتند.


    به این ترتیب احتمال می‌رود کمبود SGK1 بیشتر باعث سقط جنین می‌شود.


    پروفسور ژان بروزنز که سرپرستی این تحقیقات را در امپریال‌کالج لندن به عهده دارد، می‌گوید: «آزمایش‌های ما بر روی موش‌ها، این احتمال را قوی‌تر می‌کند که برای باردار شدن، کمبود SGK1 در دوره باروری کاملا ضروری است، اما نمونه بافت‌های انسانی نشان می‌دهد که سطح این آنزیم، در دوره باروری زنانی که برای بارداری دچار مشکل هستند، همچنان بالا باقی می‌ماند.


    به نظرم ما در آینده می‌توانیم ترشحات رحم را با دارو کنترل کنیم و قبل از آن‌که این زنان مجبور به استفاده از IVF شوند، ترشح SGK1 را متوقف کنیم».
    بعد از اینکه رویان در رحم جای می‌گیرد، دیواره رحم تغییر ساختار داده و به غشائی به نام «دسیدوآ» (Decidua) تبدیل می‌شود.


    تست‌های آزمایشگاهی نشان داده که پایین بودن سطح این آنزیم می‌تواند به قابلیت سلول‌های دسیدوآ برای دفاع از خود در مقابل تنش‌های اکسید شدن که طی آن فعل و انفعالات شیمیایی شدیدی در سلول‌ها رخ می‌دهد، آسیب برساند.


    دکتر سالکر، یکی دیگر از محققان این گروه می‌گوید: «ما متوجه شدیم که پایین بودن سطح SGK1 غشای رحم را در مقابل تنش‌های سلولی آسیب‌پذیر می‌کند و همین امر می‌تواند علتی باشد برای این‌که چرا در میان زنانی که دچار سقط‌های مکرر می‌شوند، کمبود SGK1 شایع‌تر است. در آینده ممکن است برای شناسایی موارد غیر‌طبیعی که باعث افزایش خطرات و مشکلات بارداری می‌شود، از غشای رحم بافت‌برداری کنیم تا قبل از بارداری، درمان شوند.


    پروفسور ریچارد فلمینگ از مرکز تحقیقات طب نازایی گلاسگو، این تحقیقات را «دلگرم‌کننده» خواند و گفت: «حالا که چنین مدرک واضح و روشنی در دست داریم، کارها بهتر از قبل پیش خواهد رفت


    حالا آنزیمی داریم که می‌توانیم برای ادامه تحقیقات، روی آن متمرکز شویم. با این حال ممکن است شناسایی این آنزیم تنها یک روی سکه باشد و کنترل کردنش روی دیگر سکه؛ در واقع هنوز مشخص نیست که محققان بتوانند در قدم بعدی، یعنی کنترل سطح آنزیم SGK1، همچنان موفق باشند».

    برو به انجمن
    انجمن فعال در هفته گذشته
    مدیر فعال در هفته گذشته
    آخرین مطالب
    • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
      آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
    • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
      جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
    • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
      خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
    • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
      پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
    • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
      اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.