• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 2373)
دوشنبه 2/5/1391 - 4:40 -0 تشکر 477160
سلامت در روزه و روزه داری

روزه از دیدگاه دانشمندان  

کتر ( الکسیس کارل ) در کتاب انسان موجود ناشناخته می نویسد : ( با روزه داری قند خون در کبد می ریزد و چربی هایی که در زیر پوست ذخیره شده اند و پروتئین های عضلات و غدد و سلول های کبدی آزاد می شوند و به مصرف تغذیه می رسند ) . دکتر کارل می گوید : ( لزوم روزه داری در تمام ادیان تأکید شده است . در روزه ابتدا گرسنگی و گاهی نوعی تحریک عصبی و بعد ضعفی احساس می شود ، ولی درعین حال ، کیفیات پوشیده ای که اهمیت زیادی دارند ، به فعالیت می افتند و بالاخره تمام اعضاء مواد خاص خود را برای نگه داری و تعادل محیط داخلی و قلب قربانی می کنند و به این ترتیب روزه تمام بافت های بدنی را می شوید و آن ها را تازه می کند . )

دکتر ( ژان فروموزان ) روش معالجه با روزه را شست و شوی اعضای بدن تعبیر می کند که در آغاز روزه داری ، زبان باردار است ، عرق بدن زیاد است ، دهان بدبو است و گاه آب از بینی راه می افتد ، که همه این ها علامت شروع شست وشوی کامل بدن است . پس از سه چهار روز بو برطرف می شود . اسید اوریک ادرار کاهش می یابد و شخص احساس سبکی و خوشی خارق العاده ای می کند . در این حال اعضا هم استراحتی کافی دارند . دکتر ( تومانیانس ) راجع به فواید روزه داری می نویسد : ( فایده بزرگ کم خوردن و پرهیز نمودن از غذاها در یک مدت کوتاه آن است که چون معده در طول مدت یازده ماه مرتب پر از غذا بوده در مدت یک ماه روزه داری مواد غذایی خود را دفع می کند و همین طور کبد که برای حل و هضم غذا مجهور است دائماً صفرای خود را مصرف کند ، در مدت سی روز ترشحات صفراوی را صرف حل کردن باقی مانده غذای جمع شده خواهد کرد . دستگاه هاضمه در نتیجه کم خوردن غذا ، اندکی فراغت را حاصل نموده و رفع خستگی می نماید . روزه یعنی کم خوردن و کم آشامیدن در مدت معینی از سال و این بهترین راه معالجه وحفظ تندرستی است ، که طب قدیم و جدید را از این حیث متوجه خود ساخته . مخصوصاً امراضی را که بر دستگاه هاضمه ، به خصوص کلیه و کبد عارض می شود و به توسط دارو نمی توان آن ها را علاج نمود ، روزه به خوبی معالجه می نماید . چنانچه  بهترین دارو برای برطرف ساختن سوء هاضمه نیز روزه گرفتن است .

دکتر ( گونل پا ) فرانسوی می گوید : ( چهار پنجم بیماری ها از تخمیر غذا در روده ها ناشی می شود که همه با روزه اصلاح می گردد ) .

دکتر ( آلکسی سوفورین ) در کتاب خود می نویسد ( جسم به هنگام روزه به جای غذا از مواد باقی مانده در بدن استفاده کرده و آن ها را مصرف می نماید و بدین وسیله مواد کثیف و عفونی ای که در جسم هست و ریشه و خمیره بیماری ها از آن ها است . از بین می رود . روزه سبب بهبودی همه بیماری ها است . بنابراین شایسته است که جسم خود را به وسیله روزه ، نظیف و پاکیزه کنید .

دکتر ( کاریو ) امریکایی می نویسد : ( هر شخص بیمار باید در سال مدتی از غذا پرهیز کند . زیرا مادامی که غذا به تن می رسد میکروب ها در حال رشدند ، ولی هنگامی که از غذا پرهیز می کند ، میکروب ها رو به ضعف می روند ) . وی هم چنین می افزاید  ( روزه ای که اسلام واجب کرده ،‌ بزرگ ترین ضامن سلامتی تن می باشد

سه شنبه 17/5/1391 - 23:52 - 0 تشکر 496667

 روزه‌داری و مبتلایان به سنگ کلیه 


اگر شما هم دچار سنگ کلیه باشید، حتماً این سؤال برایتان پیش آمده که آیا می‌توانید بدون اینکه آسیبی به کلیه‌تان وارد شود روزه بگیرید یا خیر؟ دکتر صفری‌نژاد متخصص کلیه و مجاری ادرار در این باره می‌گوید: بطور کلی سابقه سنگ کلیه مانع از گرفتن روزه نیست. هر بیماری باید قبل از اخذ تصمیم در مورد چگونگی روزه‌داری، با پزشک معالج خود مشورت نماید.

ما در اصطلاح افراد مبتلا به سنگ کلیه داریم که به آنها سنگ ساز فعال می‌گوئیم یعنی این افراد هر شش ماه دو بار مبتلا به سنگ کلیه می‌شوند. این افراد اگر به مقدار کافی مایعات مصرف نکنند بسرعت سنگ می‌سازند. توصیه می‌شود این افراد در فصل گرما و طولانی‌مدت روزه نگیرند. بیمارانی که دارای سنگ حالب هستند تا موقع دفع سنگ و یا درمان آن نباید روزه بگیرند.

در افرادی که دارای سنگ کلیه از نوع عفونی هستند و عفونت فعال کلیه دارند، روزه‌داری توصیه نمی‌شود. افرادی که جنس سنگ آنها سیستئین است هم نباید روزه بگیرند. افرادی که بیش از 50 درصد عملکرد کلیه‌های خود را به علت سنگ کلیه از دست داده‌اند صلاح نیست روزه بگیرند. اما افرادی که دارای یک سنگ منفرد در قسمتی از کلیه بوده که چندین سال است، بدون تغییر باقی مانده است، می‌توانند روزه بگیرند. این افراد باید حتما ما بین افطاری و سحری حداقل 8 لیوان آب علاوه از میزان مورد نیاز برای رفع تشنگی بنوشند.

ممکن است بپرسید پزشکان چه توصیه‌هایی درباره تغذیه این بیماران دارند: متخصصان معتقدند بیماری که سنگ کلیه دارد، باید آنقدر آب و سایر مایعات در روز مصرف نماید که حجم ادرار وی حداقل دو لیتر در روز باشد. بهترین اقدام برای جلوگیری از تشکیل سنگ، همین مصرف مقادیر زیاد مایعات است. البته بیمارانی که سنگ سیستینی دارند، به مقادیر خیلی زیاد آب نیاز دارند و باید حجم ادرار روزانه آنها حداقل 3 لیتر باشد.

یکی از موادی که اثر مهارکنندگی قوی در تشکیل سنگ دارد، سیترات است. بررسیها نشان داده‌اند که آبلیمو و آب پرتقال چون دارای سیترات هستند، از تشکیل سنگ جلوگیری می‌کنند. سیترات از تجمع کریستالها برای تشکیل سنگ جلوگیری می‌کند. باید متذکر شد که آب مرکبات برای جلوگیری از تشکیل سنگ اگزالات کلسیمی و اسید اوریک مفید و در افرادی که دارای سنگ فسفات کلسیم هستند مضر است.

قهوه و چایی نیز از خطر تشکیل سنگ می‌کاهند، ولی باید در نظر داشت که آنها حاوی اگزالات هستند بنابراین نباید زیاد مصرف شوند. افرادی که دارای سنگ اگزالات کلسیمی هستند باید از نوشیدن آب گریپ فوروت و کوکاکولا (نوشابه قهوه‌ای) هم اجتناب کنند. اخیرا مصرف قره‌قاط برای جلوگیری از عفونتهای ادراری مرسوم شده است و بصورت کپسول در داروخانه‌ها موجود است، ولی حاوی مقادیر زیاد اگزالات می‌باشد و ممکن است تشکیل سنگ اگزالات کلسیمی را تشدید کند.

در بیمارانی که دارای سنگ کلیه هستند، محدودیت مصرف نمک، بهتر از محدودیت مصرف کلسیم است. میزان مجاز سدیم مصرفی در روز 2400 میلی‌گرم یا 4/2 گرم است. بنابر این لازم است از خوردن غذاهای شور مانند سوسیس، سوپ و سبزیجات کنسرو شده، غذاهای منجمد و فرآوری شده، غذای گوشتی و فست‌فودها خودداری کنید. در ضمن یادتان باشد اگر می‌خواهید نمک مصرفی خود را محدود کنید، باید بر چسب مواد غذایی را از نظر سدیم مخفی شده در آنها نیز کنترل کنید. مانند: منوسدیم گلوتامات، بیکربنات سدیم (جوش شیرین)، پودر خمیر مایه که حاوی جوش شیرین است، دی‌سدیم فسفات، سدیم آلژینات و نیترات یا نیتریت سدیم.

افرادی که دارای سنگ اسید اوریکی هستند، نباید میزان مصرف گوشت روزانه در آنها بیش از 150 گرم باشد. پروتئین‌های حیوانی غیر لبنی ممکن است خطر سنگ‌های کلسیمی را زیاد کنند، چون آنها میزان ترشح کلسیم از ادرار را زیاد و میزان ترشح سیترات را کم می‌کنند.

اسفناج، ریواس، آجیل و غلات اگزالات ادرار را زیاد می‌کنند بنابر این در کسانی که سنگ‌های اگزالات کلسیم می‌سازند لازم است از این مواد اجتناب کنند. همچنین خوردن مواد غذایی حاوی کلسیم مثل لبنیات، میزان اگزالات ادرار را کم می‌کند. کلسیم به اگزالات موجود در دستگاه گوارش متصل شده و آنرا دفع می‌کند. اینکه می‌گویند افرادی که سنگ کلیه دارند کلسیم و از جمله لبنیات مصرف نکنند، باور نادرستی است.

در حقیقت اگر افرادی که دارای سنگ اگزالات کلسیمی هستند، مواد لبنی و کلسیم استفاده نکنند، میزان سنگ سازی در آنها افزایش می‌یابد و در ضمن دچار پوکی استخوان نیز می‌شوند. توصیه می‌شود که این بیماران در روز حداقل 800 میلی گرم کلسیم مصرف نمایند.بد نیست بدانید یک فنجان شیر کم چرب حاوی 300 میلی گرم کلسیم است.

مکمل‌هایی که حاوی ویتامین C یا D هستند ممکن است در تشکیل سنگ دخیل باشند. افرادی که دارای سنگ کلیه هستند، نباید در روز بیش از 500 میلی گرم ویتامین C مصرف کنند. مکمل‌های کلسیمی باید با وعده‌های غذایی مصرف شوند تا به اگزالات متصل شده و دفع شوند. فردی که دارای سنگ کلیه است، قبل از مصرف هر نوع مکمل و مواد معدنی باید با پزشک مشورت نمایند.

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.