2 - افطار را با خوردن خرما، كشمش، عسل و بهطور كلی با یك قند طبیعی آغاز كنید. به این ترتیب اشتها كنترل میشود و زیادهخوری كمتر پیش میآید.
3 - خوردن چای شیرین كمرنگ، شیر گرم، فرنی و حلیم كمروغن در آغاز افطار مناسب است.
4 - خوردن نان و پنیر و سبزی (ضدعفونی شده) یا نان و پنیر و مغز گردو توصیه میشود.
5 - سبزی را در افطار میل كنید. چرا كه خوردن سبزی در سحری ممكن است منجر به تشنگی در طول روز بشود.
6 - از آشامیدن آب فراوان در وسط غذا خودداری كنید. آب در وسط غذا سبب رقیق شدن شیره گوارشی و اختلال در هضم میشود.
7 - در زمان بین افطار تا سحر، البته با رعایت فاصله با غذا، آب كافی بیاشامید.
8 - حتما برای صرف سحری، كمی زودتر از خواب برخیزید تا هم ضمن استفاده از بركات معنوی ساعات سحر و مناجات با خدا، بدون عجله و با آرامش خاطر سحری بخورید. حتی اگر میل به خوردن غذا در سحر ندارید، آب، چای، شیر و مانند اینها را فراموش نكنید.
9 - از خوردن تنقلات فراوان خودداری كنید.
10 - حتما در غذای افطار و به خصوص سحر میوه میل كنید. علاوه بر میوهجات فصل، از خیسانده برگه آلو، زردآلو، انجیر و مانند اینها هم میتوان به عنوان میوه استفاده كرد. گوجه فرنگی هم میتواند نقش میوه را داشته باشد.
11 - اگر در ماه رمضان دچار یبوست میشوید علاوه بر میوه از خورشهای ملین مثل خورش آلو و خورشهای سبزیدار بیشتر استفاده كنید.
12 - در طول زمان امساك (روزه) از رفتن به حمام داغ، خون دادن و كارهایی كه موجب ضعف و بیحالی میشود خودداری كنید.
13 - معده خالی در هنگام افطار تحمل غذای سنگین را ندارد، لذا خوردن غذاهای سهلالهضم و تقریبا نرم برای افطار مناسبتر است.
14 - اگر تخممرغ میل میكنید در درجه اول به صورت آبپز سفت و در درجه دوم به صورت نیمبند (به شرط آن كه سفیده آن منعقد شده باشد و زرده كمی حالت سفتی به خود گرفته باشد) میل كنید. تخممرغ نیمرو زیانبخش بوده و همچنین دیر هضمتر از تخم مرغ آبپز است.
15 - سالاد (بدون پیاز) مكمل خوبی برای غذاها در ماه مبارك رمضان است.
16 - بادنجان، فلفل و سایر ادویهها گاهی موجب احساس تشنگی در طول روز میشود.
17 - آشامیدن آب یخ یا نوشابه خیلی سرد برای معده خالی زیانبخش است.
18 - اگر به اقتضای فصل گرما یا فعالیتهای بدنی، در طول روزهداری زیاد عرق كردید، نمك از دست رفته توسط عرق را به صورتهای مختلف در افطار و سحر جبران كنید.
19 - از تغییرات شدید در عادات غذایی و خوردن غذاهای نامانوس یا غذاهایی كه برای شما ناراحتی به وجود میآورد لااقل در ماه رمضان خودداری كنید.
20 - كلهپاچه، سیرابی و شیردان موجب تشنگی زیاد میشود. لذا بهتر است میل نكنید ولی اگر مایلید میل كنید به صورت كمآب، كمنمك و آن هم در افطار میل كنید.