• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 2362)
دوشنبه 2/5/1391 - 4:40 -0 تشکر 477160
سلامت در روزه و روزه داری

روزه از دیدگاه دانشمندان  

کتر ( الکسیس کارل ) در کتاب انسان موجود ناشناخته می نویسد : ( با روزه داری قند خون در کبد می ریزد و چربی هایی که در زیر پوست ذخیره شده اند و پروتئین های عضلات و غدد و سلول های کبدی آزاد می شوند و به مصرف تغذیه می رسند ) . دکتر کارل می گوید : ( لزوم روزه داری در تمام ادیان تأکید شده است . در روزه ابتدا گرسنگی و گاهی نوعی تحریک عصبی و بعد ضعفی احساس می شود ، ولی درعین حال ، کیفیات پوشیده ای که اهمیت زیادی دارند ، به فعالیت می افتند و بالاخره تمام اعضاء مواد خاص خود را برای نگه داری و تعادل محیط داخلی و قلب قربانی می کنند و به این ترتیب روزه تمام بافت های بدنی را می شوید و آن ها را تازه می کند . )

دکتر ( ژان فروموزان ) روش معالجه با روزه را شست و شوی اعضای بدن تعبیر می کند که در آغاز روزه داری ، زبان باردار است ، عرق بدن زیاد است ، دهان بدبو است و گاه آب از بینی راه می افتد ، که همه این ها علامت شروع شست وشوی کامل بدن است . پس از سه چهار روز بو برطرف می شود . اسید اوریک ادرار کاهش می یابد و شخص احساس سبکی و خوشی خارق العاده ای می کند . در این حال اعضا هم استراحتی کافی دارند . دکتر ( تومانیانس ) راجع به فواید روزه داری می نویسد : ( فایده بزرگ کم خوردن و پرهیز نمودن از غذاها در یک مدت کوتاه آن است که چون معده در طول مدت یازده ماه مرتب پر از غذا بوده در مدت یک ماه روزه داری مواد غذایی خود را دفع می کند و همین طور کبد که برای حل و هضم غذا مجهور است دائماً صفرای خود را مصرف کند ، در مدت سی روز ترشحات صفراوی را صرف حل کردن باقی مانده غذای جمع شده خواهد کرد . دستگاه هاضمه در نتیجه کم خوردن غذا ، اندکی فراغت را حاصل نموده و رفع خستگی می نماید . روزه یعنی کم خوردن و کم آشامیدن در مدت معینی از سال و این بهترین راه معالجه وحفظ تندرستی است ، که طب قدیم و جدید را از این حیث متوجه خود ساخته . مخصوصاً امراضی را که بر دستگاه هاضمه ، به خصوص کلیه و کبد عارض می شود و به توسط دارو نمی توان آن ها را علاج نمود ، روزه به خوبی معالجه می نماید . چنانچه  بهترین دارو برای برطرف ساختن سوء هاضمه نیز روزه گرفتن است .

دکتر ( گونل پا ) فرانسوی می گوید : ( چهار پنجم بیماری ها از تخمیر غذا در روده ها ناشی می شود که همه با روزه اصلاح می گردد ) .

دکتر ( آلکسی سوفورین ) در کتاب خود می نویسد ( جسم به هنگام روزه به جای غذا از مواد باقی مانده در بدن استفاده کرده و آن ها را مصرف می نماید و بدین وسیله مواد کثیف و عفونی ای که در جسم هست و ریشه و خمیره بیماری ها از آن ها است . از بین می رود . روزه سبب بهبودی همه بیماری ها است . بنابراین شایسته است که جسم خود را به وسیله روزه ، نظیف و پاکیزه کنید .

دکتر ( کاریو ) امریکایی می نویسد : ( هر شخص بیمار باید در سال مدتی از غذا پرهیز کند . زیرا مادامی که غذا به تن می رسد میکروب ها در حال رشدند ، ولی هنگامی که از غذا پرهیز می کند ، میکروب ها رو به ضعف می روند ) . وی هم چنین می افزاید  ( روزه ای که اسلام واجب کرده ،‌ بزرگ ترین ضامن سلامتی تن می باشد

شنبه 7/5/1391 - 10:13 - 0 تشکر 482905

افزایش فشار خون و ریزش موها از عوارض تغذیه غلط در ماه رمضان است.
تغذیه در ماه رمضان از اهمیت خاصی برخوردار است و چنانچه به نكات ضروری تغذیه‌ای در این ماه توجه نشود ممكن است اختلالاتی در سلامت انسان به خصوص نوجوانان ایجاد كند.

برلیانت بزرگمهر دبیر انجمن تغذیه ایران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران افزود: تغذیه در ماه رمضان باید به گونه‌ای باشد كه بتواند سلامت انسان را كاملا تامین كرده و از بروز اختلالات و مشكلاتی كه به علت تغذیه نامناسب در انسان بروز می‌كند پیشگیری ‌كند.
وی گفت: پیروی از الگوی غذایی صحیح در ماه رمضان برای افرادی كه عادت به ریزه خواری دارند بسیار مفید است و می‌تواند این عادت ناپسند را در آنان كنترل كرده و از بین ببرد، زیرا این افراد به علت روزه‌داری نمی‌توانند در طول روز به طور مداوم غذا بخورند و بتدریج در طول ماه رمضان می‌توانند با این عادت مبارزه كنند.
مشاور تغذیه و رژیم درمانی افزود: چاقی عارضه دیگری است كه با تغذیه صحیح در ماه رمضان و پیروی از برنامه غذایی مناسب می‌توان با آن مقابله كرد و وزن را به حد متعادل كاهش داد.
وی یبوست، چاقی، لاغری، كاهش قدرت ایمنی بدن و آسیب پذیری در برابر بیماری‌ها، سرگیجه و سردرد، عوارض عصبی مانند بی‌حوصلگی، افسردگی، عصبانیت و پرخاشگری، سستی، بی‌حالی، ‌خستگی، كم خونی، افزایش چربی‌های نامطلوب خون، سنگ مجاری ادراری، افزایش فشار خون، ریزش موها، خشك شدن و شكنندگی موها و ناخن‌ها و خشكی پوست را از عوامل بروز تغذیه غلط درماه رمضان عنوان كرد و در ادامه به بیماری یبوست در ماه رمضان اشاره كرد و گفت: یبوست از اختلالات شایعی است كه به علت كاهش مصرف آب، كمبود استفاه از میوه و سبزی و كمبود تحرك جسمی در ماه رمضان ایجاد می‌شود.
بزرگمهر گفت: برخی از افراد در ماه رمضان به جای آنكه وزن اضافی خود را از دست دهند دچار افزایش وزن و چاقی می‌شوند، این افراد در این ماه از غذاها یا میان وعده‌های چرب و سرخ‌كرده و موادی مانند حلوا، زولبیا، بامیه، انواع شیرینی‌ها را زیاد مصرف می کنند كه تعدیل در مصرف این مواد از افزایش وزن جلوگیری می‌كند

گدای فاطمه(س)

شنبه 7/5/1391 - 10:19 - 0 تشکر 482910

درمان یبوست در روزه داران 

سلامت نیوز: عضو مركز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه دانشگاه علوم پزشكی مشهد گفت: روزه داران به منظور تامین نیاز بدن به مایعات به ویژه در فصل تابستان و پیشگیری از یبوست و رفع آن ، نوشیدن آب فراوان به میزان 8 تا 12 لیوان در كنار مصرف مواد غذایی پرفیبر را در برنامه غذایی خود در نظر بگیرند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، دكتر مجید غیور مبرهن افزود: ساده بودن غذای مصرفی و نداشتن تفاوت زیاد با غذای روزمره فرد روزه‌دار، استفاده از سه وعده غذایی شامل سحری، ‌افطار و شام، ‌لزوم استفاده از پنج گروه مواد غذایی شامل نان، غلات، گوشت و تخم‌ مرغ ، شیر، لبنیات، میوه‌ها و سبزیجات از جمله اصول تغذیه صحیح در ماه رمضان است.

وی با اشاره به اینكه در ماه رمضان بدن به انرژی كمتری نسبت به روزهای دیگر سال نیاز دارد و بهتر است هر فرد 10 درصد از انرژی مورد نیاز خود را كاهش دهد، افزود: روزه داران بهتر است روزه خود را با غذاهای سبك همچون نان و پنیر ، شیر و خرما، سوپ های ولرم و سبك، آب یا چای ولرم همراه با خرما افطار كنند تا ازاین طریق از ولع خوردن غذای زیاد و بروز آسیب به دستگاه گوارش و اضافه وزن پیشگیری شود.

دانشیار گروه بیوشیمی و تغذیه كاربردی دانشگاه علوم پزشكی مشهد اظهار داشت: بهترین زمان برای خوردن شام 30 تا 45 دقیقه پس از افطار و خوردن غذاهای سبك است كه در این وعده می توان از غذاهای مشابه وعده ناهار در روزهای عادی اما به مقدار كمتر مصرف كرد.

وی افزود: همچنین از زمان شام تا وعده سحر خوردن پنج واحد میوه برای تامین ویتامینها و املاح معدنی مورد نیاز بدن ضروری است .

عضو مركز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه دانشگاه علوم پزشكی مشهد گفت: روزه‌داران باید از مصرف مواد قندی مصنوعی در وعده سحری بكاهند زیرا در صورت مصرف زیاد باعث ایجاد احساس كسالت، سردرد و نبود تمركز می‌شود و به جای آن از مواد غذایی حاوی پروتئین و دارای فیبر همچون حبوبات و برنج های مخلوط به دلیل آزاد كردن تدریجی انرژی و قند و حفظ مطلوب مایعات مصرف كنند.

به گفته ی وی مصرف غذاهای چرب و شیرین در ماه رمضان موجب نوسان شدید قند خون می شود

گدای فاطمه(س)

شنبه 7/5/1391 - 11:49 - 0 تشکر 482980

ورزشکاران از افطار تا سحر 8لیوان مایعات مصرف کنند
لطفعلی پورکاظمی در گفت‌وگو با فارس با اشاره به توصیه‌‌هایی برای ورزشکاران در زمینه تغذیه در ماه مبارک رمضان اظهار داشت: عده‌ای از ورزشکاران را حرفه‌ای و قهرمانان ملی تشکیل می‌دهند که مجبورند روزانه در ۲تا 3 مرحله به تمرینات حرفه‌ای در صبح و بعد از ظهر و گاهی در شب بپردازند بنابراین مدیریت زمانبندی و برنامه ریزی ساعات ورزش بسیار مهم است.

وی افزود: ورزشکاران حرفه‌ای روزانه به 4 تا 8 هزار کالری انرژی نیاز دارند تا در تمرینات و اردوهای ورزشی به طور فشرده و منظم آمادگی لازم برای حضور در مسابقات داخلی و خارجی را داشته باشند.پورکاظمی ادامه داد: توصیه‌ای که برای این گروه از ورزشکاران می‌توان ارائه کرد به خصوص برای بهره‌گیری از فواید ارزشمند ماه مبارک رمضان تا از تمرینات خود باز نمانند این است که پس از مصرف مختصری غذای سبک در افطار که شامل نشاسته بیشتر و کمی هم پروتئین است باید از مایعات زیادی استفاده کنند به طوری که بین افطار تا سحر باید حدود دو لیتر مایعات یعنی 8لیوان مایعات بنوشند.

وی با اشاره به گروه دیگری از ورزشکاران که بیشتر ورزش‌های همگانی انجام می‌دهند و تعداد آنها در حدود 10 تا 15 میلیون نفر است، گفت: این عده از ورزشکاران در فضاهای پارک‌ها و منازل برای سلامت عمومی خود روزانه نیم  تا 2ساعت به ورزش‌های روزمره می‌پردازند که روزه‌داری برای آنان مجاز است. فقط باید از شدت تمرینات خود بکاهند تا آب بدنشان از دست نرود و همچنین در ساعات گرم روز نیز ورزش نکنند و مراقبت‌های پزشکی روزه و ورزش را رعایت کنند.

گدای فاطمه(س)

شنبه 7/5/1391 - 22:14 - 0 تشکر 483375



سوء هاضمه در ماه رمضان


سلامت نیوز: یکی از مشکلاتی که بیشتر روزه داران در ماه مبارک رمضان با آن مواجه می شوند سوء هاضمه است که به دلیل پر خوری و مصرف زیاد غذاهای چرب، سرخ شده و حتی استفاده ازغذاهای تند می باشد.

سوء هاضمه با علائمی همچون سوزش معده ، اسهال ، احساس خفگی ، حالت تهوع ، یبوست ، درد در شکم همراه است.

اما مهمترین علت سوء هاضمه بخصوص در این ماه می توان به پرخوری ، مصرف زیاد غذاهای چرب و سرخ شده ، غذاهای تند و مصرف غذاهایی که ایجاد نفخ می کنند، مثل تخم مرغ ،‌ کلم ، عدس ،‌ نوشابه های گازدار نام برد.

با توجه به اینکه هر دردی درمانی دارد بنابراین افراد روزه دار باید از پرخوری اجتناب کنند، آب میوه یا آب بنوشند. از مصرف غذاهای سرخ کردنی اجتناب کنند.

یکی از موثرترین موارد برای هضم راحت تر مواد غذایی و پیشگیری از سوء هاضمه بهتر است کمی آب لیمو ترش تازه را در ۲۵۰ تا ۵۰۰ میلی لیتر آب چکانده و قبل از سحری بنوشید. این نوشیدنی ساده به پاک شدن معده از هرگونه مواد باقی مانده و حذف هر نوع اسید کمک خواهد کرد.

یا می توانید یک قاشق چایخوری یا غذاخوری از سرکه و یا نکتار سیب را با ۲۵۰ تا ۵۰۰ میلی لیتر آب مخلوط نموده و میل نمایید. غذا را کامل و درست بجوید زیرا اولین مرحله و مهمترین مکانیزم هضم غذا، جویدن است.

استفاده از سبزیجات همراه غذا نیز به هضم غذا کمک می کند. البته برخی از گیاهان دارویی نیز وجود دارند که برای کمک به فرآیند هضم بسیار مفید و شناخته شده هستند. از جمله این گیاهان می توان به توت قرمز ، هِل ، میخک ، رازیانه ، زنجبیل و دارچین اشاره کرد.

منبع: مجله پزشکی مادر

سه شنبه 10/5/1391 - 21:18 - 0 تشکر 486989

 خواب در ماه مبارک رمضان


زمان مناسب خواب در ماه مبارک رمضان
خواب برای سلامت و بازسازی سیستم اعصاب، سیستم ایمنی و سیستم عضلانی - اسکلتی انسان‌ها و جانوران اهمیت دارد.

اگر برنامه‌ریزی درستی نداشته باشید، خواب و خوراک‌تان به هم می‌خورد، خسته و بی‌حوصله می‌شوید و کارایی‌تان پایین می‌آید. با یک برنامه‌ریزی دقیق و رعایت نکات ساده می‌توانید خودتان را با این تغییرات هماهنگ کنید، به راحتی روزه بگیرید و از مزایای معنوی این ماه بهره بیشتری ببرید.

تغییر زمان صرف وعده های غذایی در ماه رمضان می تواند خواب افراد را تحت تأثیر قرار دهد. افراد روزه دار باید به منظور صرف وعده سحری قبل از اذان صبح از خواب بیدار شوند و غذا بخورند. این امر باعث می شود چرخه خواب در ماه رمضان مانند روزهای معمول سال نباشد. به عبارت دیگر خواب به صورت مداوم نباشد.

در این ماه رمضان علاوه بر وعده‌های غذایی ساعت خواب هم تغییر می‌کند. شب زودتر بخوابید تا بتوانید یکی دو ساعت قبل از اذان از خواب بیدار شوید. بلافاصله بعد از خوردن غذا دراز نکشید، این کار باعث سوء‌هاضمه و برگشت غذا از معده می‌شود.

روزه داری ماه رمضان منجر به تأخیر در چرخه خواب و بیداری، کاهش خواب عمیق و کاهش هوشیاری در طول روز می شود. عوامل گوناگونی از جمله الگوی دریافت رژیمی، تغییرات هورمونی و استرس می توانند کمیت و کیفیت خواب را در ماه رمضان تغییر دهند.

در ساعات دیگر روز به اندازه کافی بخوابید تا سحر خواب نمانید یا از شدت خواب آلودگی از خوردن سحری منصرف نشوید.

ساعت‌های اولیه روز، بهترین زمان برای فعالیت‌های فکری است. بهتر است این ساعت از روز بیدار بمانید و کارهایی که احتیاج به تمرکز و قدرت فکری بیشتری دارند را انجام دهید و در ساعت‌های انتهایی روز بخوابید. بعدازظهر و قبل از افطار که کم‌انرژی‌تر شده‌اید و قند خونتان پایین آمده، زمان مناسبی برای خواب است.منبع: سلامت نیوز

جمعه 13/5/1391 - 1:1 - 0 تشکر 489379

http://image.tafrihi.com/2012/07/137276-200x140.jpg

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه خوردن چای برای رفع تشنگی پس از سحری اشتباه است، گفت:روزه داران برای رفع تشنگی از میوه‌های مانند خربزه و هندوانه که نگهدارنده آب هستند تغذیه کنند…

احمدرضا فرسار با اشاره به فرا رسیدن ایام ماه مبارک رمضان در قالب توصیه‌های بهداشتی به مردم اظهار داشت: روزه های سال جاری که به دلیل گرما و طولانی بودن ساعات روز بسیار طولانی است که در این زمینه افراد در نوع تغذیه خود به خصوص در زمان سحر باید دقت بیشتری داشته باشند.

وی تصریح کرد: افراد دقت کنند که این باور که چای پس از سحری می‌تواند باعث رفع تشنگی شود درست نیست زیرا چای دفع مکرر کلیه را در بر دارد.

فرسار خاطرنشان کرد: روزه داران سعی کنند پس از سحر چای پر رنگ نخورند که باعث تشنگی می‌شود و روزه داران برای رفع تشنگی بهتر است که از میوه‌های مانند خربزه و هندوانه که نگهدارنده آب هستند مصرف کنند.

عده ای دائم مینالند که گل سرخ خار دارد، ما باید شاد باشیم که خارها گل دارند.
جمعه 13/5/1391 - 11:4 - 0 تشکر 489803

1 - هنگام افطار از آغاز كردن تغذیه با آب سرد، نوشابه و مانند اینها جدا خودداری كنید. به جای آب سرد كمی آب گرم یا چای میل كنید.

2 - افطار را با خوردن خرما، كشمش، عسل و به‌‌طور كلی با یك قند طبیعی آغاز كنید. به این ترتیب اشتها كنترل می‌شود و زیاده‌خوری كم‌تر پیش می‌آید.

3 - خوردن چای شیرین كم‌رنگ، شیر گرم، فرنی و حلیم كم‌روغن در آغاز افطار مناسب است.

4 - خوردن نان و پنیر و سبزی (ضدعفونی شده) یا نان و پنیر و مغز گردو توصیه می‌شود.

5 - سبزی را در افطار میل كنید. چرا كه خوردن سبزی در سحری ممكن است منجر به تشنگی در طول روز بشود.

6 - از آشامیدن آب فراوان در وسط غذا خودداری كنید. آب در وسط غذا سبب رقیق شدن شیره گوارشی و اختلال در هضم می‌شود.

7 - در زمان بین افطار تا سحر، البته با رعایت فاصله با غذا، آب كافی بیاشامید.

8 - حتما برای صرف سحری، كمی زودتر از خواب برخیزید تا هم ضمن استفاده از بركات معنوی ساعات سحر و مناجات با خدا، بدون عجله و با آرامش خاطر سحری بخورید. حتی اگر میل به خوردن غذا در سحر ندارید، آب، چای، شیر و مانند اینها را فراموش نكنید.

9 - از خوردن تنقلات فراوان خودداری كنید.

10 - حتما در غذای افطار و به خصوص سحر میوه میل كنید. علاوه بر میوه‌جات فصل، از خیسانده برگه آلو، زردآلو، انجیر و مانند اینها هم می‌توان به عنوان میوه استفاده كرد. گوجه فرنگی هم می‌تواند نقش میوه را داشته باشد.

11 - اگر در ماه رمضان دچار یبوست می‌شوید علاوه بر میوه از خورش‌های ملین مثل خورش آلو و خورش‌های سبزی‌دار بیشتر استفاده كنید.

12 - در طول زمان امساك (روزه) از رفتن به حمام داغ، خون دادن و كارهایی كه موجب ضعف و بی‌حالی می‌شود خودداری كنید.

13 - معده خالی در هنگام افطار تحمل غذای سنگین را ندارد، لذا خوردن غذاهای سهل‌الهضم و تقریبا نرم برای افطار مناسب‌تر است.

14 - اگر تخم‌مرغ میل می‌كنید در درجه اول به صورت آب‌پز سفت و در درجه دوم به صورت نیم‌بند (به شرط آن كه سفیده آن منعقد شده باشد و زرده كمی حالت سفتی به خود گرفته باشد) میل كنید. تخم‌مرغ نیمرو زیان‌بخش بوده و همچنین دیر هضم‌تر از تخم مرغ آب‌پز است.

15 - سالاد (بدون پیاز) مكمل خوبی برای غذاها در ماه مبارك رمضان است.

16 - بادنجان، فلفل و سایر ادویه‌ها گاهی موجب احساس تشنگی در طول روز می‌شود.

17 - آشامیدن آب یخ یا نوشابه خیلی سرد برای معده خالی زیان‌بخش است.

18 - اگر به اقتضای فصل گرما یا فعالیت‌های بدنی، در طول روزه‌داری زیاد عرق كردید، نمك از دست رفته توسط عرق را به صورت‌های مختلف در افطار و سحر جبران كنید.

19 - از تغییرات شدید در عادات غذایی و خوردن غذاهای نامانوس یا غذاهایی كه برای شما ناراحتی به وجود می‌آورد لااقل در ماه رمضان خودداری كنید.

20 - كله‌پاچه، سیرابی و شیردان موجب تشنگی زیاد می‌شود. لذا بهتر است میل نكنید ولی اگر مایلید میل كنید به صورت كم‌آب، كم‌نمك و آن هم در افطار میل كنید.

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

جمعه 13/5/1391 - 11:4 - 0 تشکر 489804

هدف ما از روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان علاوه بر اجر معنوی آن، بهره بردن از منافع جسمانی و روانی این ماه مبارک است. البته ماه رمضان امسال به دلیل مصادف شدن با روزهای گرم و طولانی تابستان دارای حساسیت و تحمل بیشتری است که با یک برنامه تغذیه ای درست هنگام افطار و سحر می توانیم بدون هیچگونه مشکلی از مزایای آن بهره ببریم و به مشکلاتی مانند ضعف بدنی، افت فشار، تشنگی و گرسنگی نیز دچار نشویم.

رعایت راهکارهای ساده تغذیه ای در افطار و سحر می تواند روزه داران را به منظور دریافت منافع بدنی و تسهیل بهره مندی از مزایای روحانی این ماه مبارک یاری کند زیرا یک فرد بیمار به درستی نمی تواند از برکات ماه رمضان فیض ببرد.


1. برای اینکه کمتر هنگام روزه داری تشنه شوید بهتر است در برنامه غذایی سحری از خوردن غذاهایی مثل انواع کوکو، بادمجان، سوسیس و کالباس، سس مایونز و سیر و پیاز و همچنین غذاهای چرب و پرنمک که سبب تشنگی زیاد در طول روز می شود پرهیز کنید.

2. سعی کنید از غذاهای آب پز شده و خورشت های آبدار و کم نمک استفاده کنید.

3. خوردن مواد شیرین مانند زولبیا و بامیه هنگام سحر سبب افت سریع قند خون و احساس گرسنگی در طول روز می شود.

4. بعد از خوردن سحری، بهتر است هنگام مسواک زدن برای کاهش تشنگی و خشکی دهان، از حجم کمتری خمیر دندان استفاده کنید.

5. سعی کنید در ماه رمضان میوه های آبدار و سبزیجات بیشتری مصرف کنید تا در طول روز دچار تشنگی نشوید.

6. بهتر است هنگام افطار از مخلوط آبلیموی تازه با آب یا چای کمرنگ یا شربت خاکشیر به جای قهوه و چای پر رنگ استفاده کنید.

7. خوردن 8 تا 12 لیوان آب از افطار تا هنگام سحر سبب می شود تا شما در طول روز کمتر دچار تشنگی شوید.

8. برای اینکه بعد از خوردن افطار و سحری دچار سوزش معده و ترش کردن نشوید بهتر است از غذاهای سبک و کم چرب استفاده کنید. در ضمن مایعات را پس از اتمام غذا بخورید و بلافاصله بعد از خوردن سحری به رختخواب نروید.

9. بهتر است افطار خود را با یک استکان آب ولرم یا یک فنجان شیر و عسل باز کنید و از خوردن غذا و شیرینی جات فراوان هنگام افطار بپرهیزید تا دچار سنگینی و مشکلات معده نشوید.

10. سعی کنید وعده های غذایی مانند پلو و خورشت را دو ساعت بعد از افطار میل کنید تا هضم آن آسان باشد.

11. برای جلوگیری از بروز یبوست و مشکلات روده، بعد از خوردن افطار آلو و انجیر خیس شده و میوه هایی همچون گلابی، هلو و هندوانه میل کنید.

12. ورزش سبک و پیاده روی بعد از افطار به هضم غذا و جلوگیری از یبوست کمک زیادی می کند.

13. وعده سحری را به هیچ عنوان حذف نکنید زیرا ادامه دادن به این روال در طول ماه رمضان سبب افت بدنی و تحلیل عضلانی خواهد شد.

14. نان و پنیر کم نمک با سبزی یا گردو با یک لیوان شیر از بهترین خوردنی ها برای سحر محسوب می شود زیرا علاوه بر حجم سبک دارای قوت بسیار است.

15. برای اینکه در طول روز کمتر تشنه شوید بهتر است علاوه بر خوردن آب فراوان در فاصله افطار تا سحر، از کربوهیدرات هایی همچون نان و غلات و ماکارونی سبوس دار در وعده افطار و سحر استفاده کنید. این مواد سبب می شود گلیکوژن بدن در حد نرمال حفظ شده و فرد کمتر دچار تشنگی شود.

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

جمعه 13/5/1391 - 20:14 - 0 تشکر 490368

نظر مراجع مختلف درباره سیگارکشیدن روزه دار/ آیا سیگار روزه را باطل نمی کند؟ 

دین - در حال حاضر بر اساس آمارها ۲۵ درصد جمعیت ایران سیگار می‌کشند! بسیاری از این افراد در ماه رمضان، مدعی هستند که مراجع تقلید کشیدن سیگار را سبب باطل شدن روزه نمی‌دانند!این افراد برای اینکه بتوانند برای سیگار کشیدن خود در این ماه بهانه شرعی بتراشند، به هر ریسمانی چنگ می‌اندازند. برخی‌شان معتقدند که دود سیگار به حلقشان نمی‌رسد، برخی با اشاره به اینکه سیگار جزو خوراکی‌ها نیست، سیگارکشی خود را توجیه می‌کنند و برخی دیگر هم عادت و حتی سرد درد خود را عاملی برای سیگار کشیدن قلمداد می‌کنند.


نظر مراجع در ارتباط با کشیدن سیگار


از آنجا که برای آگاهی از باید و نباید‌های احکام دینی، باید به مراجع تقلید رجوع کرد، پاسخ این سؤال را که آیا سیگار کشیدن روزه را باطل می‌کند یا نه، در رساله‌ها و استفتائات این علمای دینی جست‌وجو کردیم. در این رابطه، در


پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری در بخش استفتائات جدید و در پاسخ به سؤال آیا کسى که معتاد به سیگار است و باید در روز حتماً چند سیگار بکشد، مى‌تواند روزه بگیرد و روزه او صحیح است؟ آمده است:«بنابر احتیاط واجب روزه‌دار باید از دود‌هاى انواع دخانیات خوددارى کند و در صورت اضطرار وجوب روزه ساقط نیست.»



آیت‌الله العظمی صافی گلپایگانی در استفتایی در پاسخ به سؤال کشیدن سیگار و استعمال قلیان آیا مبطل روزه هست، اظهار کرده است: «بنابر احتیاط واجب، روزه‌دار نباید دود سیگار یا قلیان را به حلق برساند» و در پاسخ به این پرسش که «آیا کشیدن سیگار، به صورتی که دود آن را فرو نبرند، روزه را باطل مى‌کند؟» تأکید دارد:« اگر دود آن را فرو نبرند روزه را باطل نمى‌کند، ولى تظاهر به آن در این صورت، مناسب نیست و به احترام ماه مبارک ترک شود.»



در رساله آیت‌الله حسین وحید خراسانی نیز آمده است: «بنابر احتیاط واجب، سیگار روزه را باطل می‌کند ولی اگر کسی این کار را انجام داد واجب است در بقیه روز از مفطرات (چیزهایی که روزه را باطل می‌کند) پرهیز کند و قضا و کفاره بنابر احتیاط بر او واجب می‌شود.» مرحوم آیت‌الله محمدتقی بهجت نیز کشیدن سیگار حتی در حالت عادی را حرام می‌داند. آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی نیز در رساله خود، احتیاط واجب را این دانسته‌اند که روزه‌دار از کشیدن سیگار و تنباکو و سایر دخانیات پرهیز کند و بخار غلیظ نیز به حلق نرساند.

یکی از بهانه‌های سیگاری‌ها برای سیگار کشیدن در ماه مبارک رمضان این است که می‌گویند دود را وارد حلق‌شان نمی‌کنند.

اما آیت‌الله نوری همدانی در خصوص این افراد گفته‌است:« این افراد تنها توجیهی برای خود ساخته‌اند و سیگار کشیدن از مبطلات روزه است. » این مرجع شیعی همچنین درباره این موضوع که آیا روزه فردی که درکنار کسی که در حال استعمال دخانیات است نشسته باشد باطل می‌شود یا نه، حکم داده ‌است: «اگر دود وارد حلق روزه‌دار نشود، روزه وی صحیح است.»

 آیت‌الله جعفر سبحانی نیز در خصوص نشستن روزه‌دار کنار فرد سیگاری، تصریح کرده‌است که اگر دود به حلق روزه‌دار راه نیابد، روزه وی صحیح خواهد بود.

سیگار کشیدن اشکالی ندارد!

در شرایطی که بسیاری از مراجع معتقدند که سیگار روزه را باطل می‌کند اما در کمال تعجب برخی سایت‌های اطلاع‌رسانی با انتشار نظری متفاوت، نوعی دوگانگی و شک را در میان مردم به وجود آورده‌اند. در این سایت‌ها و در بخش «پاسخ به پرسش‌های دینی» در پاسخ به این پرسش که آیا استشمام دود سیگار روزه را باطل می‌کند، نوشته شده است: «دود سیگار اگر غلیظ باشد و انسان آن را فرو ببرد، روزه باطل می‌شود اما اگر غلیظ نباشد، اشکالی ایجاد نمی‌کند!» البته در این سایت‌ها روشن نشده است که میزان غلظت دود با چه دستگاهی قابل اندازه‌گیری است!

گدای فاطمه(س)

شنبه 14/5/1391 - 13:28 - 0 تشکر 491045

حتما شنیده اید که برخی اظهار می کنند در ماه رمضان وزن اضافه می کنند و یا اینکه مصرف مواد غذایی در ماه رمضان چند برابر شده و خرج خانواده ها افزایش می یابد.

به گزارش بانکی دات آی آر، یکی از پدیده های رایج ماه مبارک حرص زدن زیاد یا Shopaholic است. وقتی در ساعت های پیش از افطار به مغازه می روید باید بدانید که خرجتان چند برابر است.

انسان گرسنه خواهی نخواهی حرص می زند و چیزهایی می خرد که چندان هم به آنها نیازی ندارد اگرچه این یک قانون نیست و برای همه افراد صدق نمی کند اما در مورد خیلی ها صادق است.

سعید، دانش آموز که در حال خرید از یکی از سوپرمارکت های غرب تهران است در این خصوص به خبرنگار ما گفت: من فکر می کنم در ماه رمضان خرید خانه ما بیشتر می شود یا دست کم تعداد دفعاتی که مادرم مرا به خرید می فرستد زیاد تر می شود.

ما در ماه های معمولی سال کمتر خرما و عسل مصرف می کنیم اما مادر اصرار دارد در این ماه برای تقویت ما حتما از این مواد خرید کنیم. سپس با خنده ادامه می دهد مصرف تخم مرغ و سیب زمینی ما در این ماه دوبرابر می شود و من معمولا بعد از ماه رمضان تا چند وقت اسم تخم مرغ و سیب زمینی پشتم را می لرزاند.

وقتی دلیلش را جویا شدم متوجه شدم که در منزل آنها بیشتر افطار ها با این مواد غذایی تهیه می شود.

بی شک عادات غذایی خانواده های روزه دار در ماه مبارک رمضان تغییر می کند اما به دلیل ترس از چند ساعت متوالی گرسنگی خیلی ها در فاصله افطار تا سحر چند برابر روز های معمولی غذا می خورند. و صد البته چون بعد از آن می خوابند احتمال افزایش وزنشان خواهی نخواهی بیشتر می شود.

مریم خانه دار به خبرنگار ما می گوید: من سعی می کنم قبل از افطار به سوپر مارکت های بزرگ یا فروشگاه های زنجیره ای سرنزنم چون احساس گرسنگی سبب می شود خرید های بیشتر از نیاز خانواده انجام بدهم که با فلسفه ماه رمضان و روزه در تضاد است.

وی می افزاید: دلیلش را نمی دانم شاید گرسنگی و ولع باشد اما تجربه به من ثابت کرده خیلی از این خریدهایی که در این زمان انجام می دهم اصلا مورد نیازنیست و به همین دلیل قبل از افطار کمتر خرید می کنم. خوشبختانه بعد از افطار خیلی از فروشگاه ها باز هستند و شهر زنده تر از همیشه است به همین دلیل با اعضای خانواده پس از افطار خرید می کنم.

ولع خرید گریبانگیر افردای می شود که بیش از حد خرید کرده و نوعی اعتیاد به خرید دارند، اما روانشناسان و جامعه شناسان با اینکه اشتیاق به خرید را واقعیتی انکارناپذیر می دانند معتقدند این پدیده در جوامع امروزی از حد ضرورت فراتر رفته است.

وسواس یکی از اختلالات اضطرابی است که به صورت افکار وسواسی، به زور و برخلاف میل شخص وارد ذهن فرد می‌شود. در این حالت، فرد به پوچ بودن این مشکلات واقف است اما قادر به دور کردن آن نیست و در برابر برخی اعمال قادر به مقاومت نیست که یکی از آنها خرید است.


Shopaholic  به افرادی اطلاق می شود که بیش از حد خرید کرده و در واقع نوعی اعتیاد به خرید کردن دارند. این نوع افراد حتی علاقه ای به چانه زدن هم ندارند.

البته به نظر می رسد تهیه لیست خرید همیشه کارساز خواهد بود.  اگر دقیقا نوشته باشید به چه چیز هایی نیاز دارید و به لیستتان پایبند باشید کمتر با چیزهایی که نمی خواهید به خانه برمی گردید.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.