• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
ورزش و تندرستی (بازدید: 1606)
يکشنبه 1/5/1391 - 3:5 -0 تشکر 475905
پارکور

پارکور (به فرانسوی: Parkour) یا هنر جابجایی (به فرانسوی: L"art du déplacement) یا شهرنوردی به پیشنهاد گروه رها  یک راه نوین برای تعامل با محیط اطراف فقط با استفاده از توانایی‌های انسان است.


پرونده:Battle in the Bubble.jpg

يکشنبه 1/5/1391 - 17:12 - 0 تشکر 476423

يکشنبه 1/5/1391 - 17:12 - 0 تشکر 476424

يکشنبه 1/5/1391 - 17:13 - 0 تشکر 476425

يکشنبه 1/5/1391 - 17:13 - 0 تشکر 476427

يکشنبه 1/5/1391 - 17:14 - 0 تشکر 476430

این رشته در ایران، ورزشی ناآشنا و غریب است و تا به حال خیلی کم، اسم آن را در رسانه‌ها یا بین افراد ورزشکار شنیده‌ایم و متاسفانه علاوه بر آن درک درستی نیز از این رشته وجود ندارد.


هنگامی که شما به یک ارتفاع می‌رسید به دنبال پله‌ای برای پایین آمدن از آن هستید اما یک پارکورکار یا همان ترسیور از آن ارتفاع به شکل زیبایی می‌پرد یا وقتی که به یک مانع می‌رسید مسیرتان را عوض می‌کنید اما آن ورزشکار با یک حرکت سریع از آن مانع عبور می‌کند.


خیلی از افراد اعتقاد دارند که از در و دیوار بالا و پایین رفتن ورزش نیست یا عده‌ای می‌گویند وقتی پله هست، چرا از دیوار بپریم. در جواب این سوالات می‌توان گفت چرا وقتی با وسایلی مثل هلی‌کوپتر می‌توان به بالای کوه رسید، عده‌ای کوهنوردی می‌کنند؟


ذات پارکور گذر از موانع است. بیشتر ورزشکاران این رشته به دلیل علاقه و لذت‌بخش بودن، این ورزش را ادامه می‌دهند؛ در پارکور مثل سایر ورزش‌ها، ذهن شما از مشکلات روزمره آزاد شده، میزان استرس کاهش می‌یابد. این ورزش به شما یاد می‌دهد چطور با مشکلات مبارزه کنید و کم کم یاد می‌گیرید نباید به خاطر یک مانع مسیرتان را عوض کنید، بلکه باید موانع را پشت سر بگذارید.


پارکور نیز مانند همه ورزش‌ها، دنیایی از تکنیک و فلسفه است. یک انسان عادی اگر از ارتفاع ۴ متری بپرد بدون شک آسیب می‌بیند اما یک پارکورکار به آسانی از همان ارتفاع با استفاده از تکنیک‌هایی بدون هیچ آسیبی می‌پرد.

يکشنبه 1/5/1391 - 17:15 - 0 تشکر 476434

زمان تولد پارکور مشخص نیست اما از قدیم که انسان به شکار کردن و شکار نشدن نیاز داشته، به وجود آمده اما جرقه‌های آن به شکل امروزی توسط یک سرباز فرانسوی در جنگ ویتنام به نام “دیموند بل” زده شد، زیرا در جنگ نیز به هنری برای تعقیب و گریز و امداد و نجات نیاز بود.


۲۸ سال پیش پسر دیموند بل، یعنی “دیوید بل” به همراه فردی به نام “سباستین فوکان”، بعضی حرکات پدر را با بازی‌های کودکانه خود آمیخت، هنگامی که بزرگتر شد متوجه شد که این حرکات فراتر از یک بازی کودکانه هستند و به کار بردن هنر در حرکات پارکور به شکل امروزی تبدیل شد.


در اصل پدران این رشته که در حال حاضر نیز به این کار ادامه می‌دهند، دیوید بل و سباستین فوکان هستند که فوکان بعدها شاخه جدیدی به نام “فری رانینگ(Free running)” را پایه‌گذاری کرد.


تا به حال فیلم‌های زیادی در مورد این ورزش ساخته شده که می‌توان به معروفترین آنها یعنی “یاماکازی” که نام اولین گروه پارکور در جهان است و فیلم “بلوک ۱۳″ اشاره کرد.


گروه “نل” اولین گروه پارکور در مشهد است که بسیاری از اسامی و اصطلاحات را برای اولین بار در مشهد به کار برد.


“حسین غیور”، مدیر این گروه ۲۰ سال دارد و بیشتر از ۳ سال است که با پارکور زندگی می‌کند. او در حال حاضر دانشجوی رشته مترجمی زبان انگلیسی است.


غیور در خصوص نحوه آشنایی‌اش با پارکور به خبرنگار ورزشی ایسنا، منطقه خراسان، این طور توضیح می‌دهد: حدود ۳ سال و نیم پیش از طریق یک جمله با آن آشنا شدم و تصمیم گرفتم اطلاعات بیشتری در مورد آن کسب کنم. پیش از اینکه پارکور را آغاز کنم، “فری استار بایسیکلینگ” یا همان اجرای حرکات نمایشی با دوچرخه را که جزو خطرناک‌ترین ورزش‌های دنیاست، دنبال می‌کردم اما پس از یک آسیب‌دیدگی شدید و منع شدن از ادامه این ورزش توسط پزشک، این رشته را کنار گذاشتم و پس از سپری شدن دوره نقاهت، پاراکور را با وجود خطرهای زیاد آن آغاز کردم.


وی با تاکید بر اینکه پارکور تلفیقی از هنر، فلسفه و ورزش است، درباره ماهیت این رشته می‌گوید: ما در زندگی به موانع نیاز داریم تا بتوانیم پیشرفت کنیم که در پارکور به آن می‌رسیم. ۹۰ درصد این ورزش تمرکز و ۱۰ درصد آن نیروی بدنی فرد است. پارکور را انتقال از نقطه الف به نقطه ب با بهترین حالت در کمترین زمان می‌دانند.


غیور با اشاره به تاریخچه این رشته تصریح کرد: ۲۲ سال است که این رشته رسمی شده و ۶ سال است که پارکور وارد ایران شده است. مدتی پس از اجرای پارکور؛ فوکان، دوست و همبازی دوران کودکی دیوید بل در سفر خود به انگلیس حرکات آکروباتیک را به پاراکور اضافه و شاخه جدیدی به نام فری رانینگ را ابداع کرد و تفاوت آن با پارکور در نوع طرز تفکر برای گذر از موانع است.


لیدر گروه نل، مشکلاتی را که در حال حاضر ورزشکاران این رشته با آن مواجه هستند، این‌طور عنوان می‌کند: از آنجایی که مشهد یک شهر مذهبی است و شهرداری نیز این ورزش را غربی می‌داند، اجازه تمرین در پارک‌ها را به ما نمی‌دهند. مشکل اساسی ما نداشتن مکان تمرین است در حالی که محل اصلی این ورزش خیابانها و سطح شهر است.


وی ادامه داد: شهرداری مشهد، در سراسر شهر زمین ورزشی برای رشته‌هایی مثل فوتبال، بسکتبال و حتی اسکیت‌بورد احداث کرده است، اگر حتی ۲ زمین از آن‌ها را با حداقل امکانات به ما اختصاص دهند، ما حاضریم بقیه امکانات آن از جمله نصب موانع و چمن را خودمان قبول کنیم! این در حالی است که آماده کردن چنین زمینی بسیار کم‌هزینه‌تر از ساخت زمین والیبال است.

يکشنبه 1/5/1391 - 17:16 - 0 تشکر 476436

غیور با اشاره به اینکه پارکور حدود ۲ سال است که به همراه ایروبیک حرفه‌ای زیر نظر هیئت ورزشی آمادگی جسمانی است، اظهار داشت: پس از تقاضانامه‌ای که به هیئت دادیم، جلسه‌ای با حضور رییس هیئت آمادگی جسمانی برگزار و قرار شد که از ما و رشته ما پشتیبانی شود و قول‌های مساعدی دادند و قرار شد مشکل اصلی ما یعنی مکان تمرین حل شود، زیرا در مشهد حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ پارکورکار از مبتدی تا حرفه‌ای مشغول انجام این ورزش هستند.


لیدر گروه نل درباره شروع فعالیت این گروه به ایسنا گفت: حدود ۳ سال است که با هم از طریق وبلاگ آشنا شده‌ و این گروه را تشکیل داده‌ایم. نل یک واژه کره‌ای به معنای آینده و فردا است که برای این گروه به پیشنهاد یکی از بچه‌ها انتخاب کرده‌ایم. بیشتر طول روز با هم هستیم و تمریناتمان را ادامه می‌دهیم، به تازگی نیز با کمک یک مربی و صاحب باشگاه ژیمناستیک، او ساعتی از باشگاهش را در اختیار ما قرار می‌دهد تا تمریناتمان را همراه علاقه‌مندان دیگر به این رشته در آن ادامه دهیم.


وی وسایل مورد نیاز برای انجام پارکور را یک جفت کفش کتانی، یک دست لباس راحتی و یک خیابان بی‌انتها می‌داند و می‌گوید: این ورزش سن خاصی ندارد و هر کسی با هر سطح آمادگی جسمانی می‌تواند آن را در حد خود دنبال کند. ورزش‌های ریسکی مانند پارکور مسابقات ندارند، در عوض فستیوال‌هایی برگزار می‌شود که در آن‌ها پارکورکارها کار هم دیگر را تکمیل می‌کنند. یکی از این فستیوال‌ها شهریور ماه در مشهد برگزار شد.


وی اعتقاد دارد که پارکور کاربرد زیادی در زندگی دارد و با آن می‌توان بر ترس غلبه کرد و این ورزش باعث ایجاد تمرکز می‌شود و فرد با انجام آن با محیط یکی می‌شود اما باعث آسیب‌هایی نیز می‌شود که شکستگی‌ها و کوفتگی‌های زیاد از آن جمله هستند.


غیور در مورد جایگاه دختران در این رشته نیز اظهار داشت: باز هم به دلیل اینکه اینجا یک شهر مذهبی است، نمی‌توانیم به دختران پارکور آموزش دهیم، در حالی که در تهران و اصفهان دختران خیلی راحت به این ورزش مشغول هستند! در تهران باشگاهی با مربی خانم وجود دارد که دختران می‌توانند در آن شرکت کنند.

يکشنبه 1/5/1391 - 17:16 - 0 تشکر 476437

مسعود ۱۹ ساله و در مقطع پیش دانشگاهی مشغول تحصیل است، او یکی دیگر از اعضای گروه نل است که در مورد آشنایی‌اش با این رشته و این گروه می‌گوید: ۳ سال و نیم پیش از طریق یک مجله و جست‌وجو در اینترنت به وبلاگ حسین رسیدم و از آنجا این ورزش را شروع کردم.


وی درباره نظر خانواده‌اش در مورد این ورزش اظهار داشت: در ابتدا خانواده اطلاع دقیقی نداشتند و مخالفت می‌کردند، البته بعد از سه سال هنوز به این خاطر که آخر این ورزش مشخص نیست، مخالف هستند.


مسعود تصریح کرد: قرار است تا ابد پارکور را ادامه بدهم؛ فعلا که معتاد این ورزش شده‌ام چون لذت خاصی دارد.


سعید، یکی دیگر از پارکور کاران گروه نل هم در مقطع پیش دانشگاهی درس می‌خواند و در شرف آزمون کنکور است و با اینکه پارکور به درسش لطمه می‌زند ولی می‌گوید که نمی‌تواند آن را کنار بگذارد!


وی نیز مثل بچه‌های دیگر از طریق اینترنت با گروه نل آشنا شده است.


سعید در خصوص آشنایی مردم با این رشته اظهار داشت: اوایل کسی با این حرکات آشنا نبود و بیشتر مسخره‌مان می‌کردند، اما الان آشنایی مردم بیشتر شده و اغلب اوقات با علاقه حرکات را تماشا می‌کنند.


سعید اعتقاد دارد اگر از فلسفه پارکور یعنی گذشتن از موانع استفاده کنی می‌توانی موفق باشی و تا به حال ورزشی را که جذابیت پارکور را داشته باشد، ندیده است.


سعید از کاربرد عملی پارکور در زندگی روزمره این‌طور می‌گوید: وقتی جایی نیاز به بالا رفتن از ارتفاع باشد اینکار بر عهده من است. یک روز عجله داشتیم و در حالی که خیابان بسته شده بود، از طریق رد شدن از موانع و داربست‌ها به مقصد رسیدیم.


وی در پاسخ به این سوال که عمر این ورزش چقدر است و اینکه تا کی می‌خواهد به پارکور ادامه بدهد، به ایسنا گفت: در منزله یک نقاشی کشیده‌ام که در آن یک مسیر بی‌نهایت وجود دارد که این مسیر همان راه پارکور است و من در اول مسیر هستم و این راه نهایت ندارد.


سروش هم که ۱۹ سال دارد و برای کنکور آماده می‌شود معتقد است، این ورزش مکان خاصی ندارد و هر کجا در خیابان یا پارک می‌توان آن را انجام داد و می‌گوید: هر ورزشی که انجام می‌دهم مانند پارکور به من نمی‌چسبد و از لحاظ درجه آسیب‌پذیری نیز این ورزش مانند همه ورزش‌ها خطرات خاص خود را دارد.


سعید پنجمین عضو این گروه را تشکیل می‌دهد که ۲ سال است پارکور را آغاز کرده و قبل از آشنایی با این رشته این فکر را داشته که از روی بالکن غلت می‌زند، روی زمین می‌پرد و فرار می‌کند. او می‌گوید که همیشه دوست داشته که این کار را انجام بدهد اما چگونگی آن را نمی‌دانسته که پس از دیدن فیلم “یاماکازی” و “بلوک ۱۳″ و چند کلیپ دیگر با پارکور آشنا شده و بالاخره از بالکن پریده و به آرزویش رسیده است.


به گفته سعید تا به حال حدود ۱۰ ورزش را تجربه کرده و حالا پارکور را انتخاب کرده است.


وی می‌گوید: در پارکور آسیب زیادی دید‌ه‌ام ولی زخم‌هایش را دوست دارم، با پارکور فکرت باز می‌شود و باید فکر کنی که در این منطقه کوچک چه حرکاتی را می‌توانی انجام دهی و این لذت‌بخش است.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.