• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
دانش و فن آوری (بازدید: 1845)
دوشنبه 5/4/1391 - 17:14 -0 تشکر 465699
فن آوری و نگهداری محصولات کشاورزی

مطلب این مبحث را از نشانی زیر انتخاب کردم.

http://zist1a2.mihanblog.com/post/18


فن اوری و نگهداری محصولات کشاورزی

 

نویسنده : ali rahsepar

دوشنبه 5/4/1391 - 17:21 - 0 تشکر 465711

ج ) نگهداری به طریقه جوشانیدن و غلیظ کردن :


بعضی از محصولات کشاورزی را می توان با کمک جوشانیدن و غلیظ کردن برای مدتی نگهداری کرد . لواشک ها و انواع رب ها از این نوع می باشد .

دوشنبه 5/4/1391 - 17:21 - 0 تشکر 465712

نکاتی که در این مورد باید رعایت کرد :


برای این کار از میوه های کاملاً رسیده و سالم استفاده کنید و مطمئن باشید که میوه ها کپک زده نیستند .


برای اینکه قابلیت نگهداری رب افزایش یابد در تهیه آن از 2 تا 5 درصد گوجه های نارس استفاده نمائید.


برای نگهداری رب حتماً از ظروف شیشه ای استفاده کنید و قبل از پر کردن ظروف و درب را به مدت 15 دقیقه در آب بجوشانید و پس از خشک شدن رب را به حالت داغ در آن بریزند و در مرحله آخر روی آن روغن اضافه کنید و شیشه ها را به مدت چند ثانیه وارونه نگاه دارید .

دوشنبه 5/4/1391 - 17:21 - 0 تشکر 465713

در تهیه لواشک میوه های ترش مناسب تر هستند .


از ترکیب چند میوه نیز می توان لواشک های با طعم و رنگهای گوناگون تهیه کرد .


اضافه کردن مقدار کمی نمک و شکر به خوش طعمی لواشک و ماندگاری آن کمک می کند .

دوشنبه 5/4/1391 - 17:22 - 0 تشکر 465714

د ) نگهداری بوسیله سرکه :


یکی از راههای بسیار متداول در شهر و روستا نگهداری میوه ها و سبزیها با استفاده از سرکه و تهیه ترشی می باشد در تهیه ترشی نکات زیر اهمیت فراوان دارد :


هرگز از ظروف مسی ، برنجی ، آهنی و پلاستیکی برای این کار استفاده نشود .


مواد مورد نظر برای تهیه ترشی باید هیچگونه رطوبتی نداشته باشد .


بهترین سرکه برای تهیه ترشی انگور می باشد .


ظروف شیشه ای و درب آنرا برای مدت 15 دقیقه در آبجوش بجوشانید و بعد از خشک شدن آنها را پر نمائید .


شیشه ها را در جای تاریک و خنک نگهداری کنید .

دوشنبه 5/4/1391 - 17:22 - 0 تشکر 465715

ر ) نگهداری بوسیله نمک :


بسیاری از سبزیجات و میوه ها را می توان با استفاده از آب و نمک و سرکه برای مدت کوتاهی نگهداری کرد . ( شور )

دوشنبه 5/4/1391 - 17:23 - 0 تشکر 465716

در تهیه شور به نکات زیر توجه کنید :


آب نمکی که برای تهیه شور استفاده می شود باید حتماً جوشیده و دارای 4 تا 7 درصد نمک باشد .


از ورود هوا به ظروف محتوی شور حداقل تا 20 روز جلوگیری شود و به همین خاطر بهتر است در ظرف شور لحیم شود یا با خمیر گرفته شود .


بعد از باز شدن باید در یخچال نگهداری شود .


در تهیه انواع شور دقت شود که تمام مواد زائد چسبیده به میوه و سبزی کاملاً جدا شود . چون وجود این مواد احتمالاً موجب کپک زدگی و نرم شدن شور می شود .


اگر از خیار در تهیه شور استفاده می شود خیارها باید سالم باشند و در زمان مصرف خورد شوند .


از ادویه جاتی مانند گلپر ، و یا سبزیجاتی مثل ترخون برای طعم و عطر بخشیدن به شور و ترشی می توان استفاده کرد .

دوشنبه 5/4/1391 - 17:23 - 0 تشکر 465717

ز ) نگهداری با استفاده از انبارهای مناسب :


یکی دیگر از روشهای بسیار مهم و متداول نگهداری مواد غذایی در انبار می باشد . انبارهایی که به طریق صحیح و علمی ساخته شده و به وسایل لازم مجهز باشد .

دوشنبه 5/4/1391 - 17:24 - 0 تشکر 465719

این انبارها باید شرایط زیر را داشته باشد :


در برابر رطوبت غیر قابل نفوذ باشد .


غیر قابل نفوذ به حرارت باشند .


در و پنجره های آن دارای تورهای سیمی باشند تا از نفوذ حشرات جلوگیری شود .


دارای نور کافی باشند ( نور غیر مستقیم ) و در آنها تهویه به خوبی انجام گیرد .


قفسه بندی شده باشند و برای کنترل درجه حرارت و رطوبت وسایل لازم را داشته باشد .


برای جلوگیری از فساد مواد غذایی نباید آنها را روی هم انباشته کرد بلکه آنها را باید در طبقه بندیهای مناسب قرار داد .


توجه داشته باشیم که گونی ها و کیسه های مواد غذایی را با فاصله ای معینی روی هم یا در کنار هم قرار دهیم .

دوشنبه 5/4/1391 - 17:24 - 0 تشکر 465720

و از روی هم انباشته شدن مواد غذایی به خصوص آنهایی که تنفس می کنند مثل غلات ، حبوبات و سبزیجات جلوگیری شود زیرا به کیفیت آنها صدمه می زند .

دوشنبه 5/4/1391 - 17:25 - 0 تشکر 465721

س ) نگهداری با استفاده از شکر :


با افزودن شربت یا شکر به میوه سبزی و پختن و رساندن آن به غلظت معینی می توان مربا یا مارمالاد آن میوه را تهیه کرد .

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.