• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن خانواده > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
خانواده (بازدید: 8135)
سه شنبه 23/3/1391 - 15:53 -0 تشکر 461249
خانه،خانواده واحادیث

سلام

با توجه به اهمیتی که اسلام برای استحکام خانواده قائله این مبحث رو ایجاد می کنم تا احادیثی رو که در این مورد از ائمه وجود داره در اون ثبت کنیم...این احادیث میتونه چراغ راه همه ما برای حرکت بسوی داشتن خانواده ای با ینیان دینی باشه...
احادیثی که ثبت می کنیم باید به مواردی از قبیل حقوق زوجین،حق فرزندان به والدین وبالعکس،محیط درونی خانه،ظاهر فیزیکی خانه و....باشه .
چراغ اول رو بنده روشن می کنم ومنتظر احادیث انتخابی شما هم هستم..

رسول اللّه صلى الله علیه و آله :
لَعَثرَةٌ فی كَدٍّ حَلالٍ عَلى عَیِّلٍ مَحجوبٍ أفضَلُ عِندَ اللّه ِ مِن ضَربِ سَیفٍ حَولاً كامِلاً لا یَجِفُّ دَما مَعَ إمامٍ عادِلٍ ؛
پیامبر خدا صلى الله علیه و آله :
جهاد در طلب روزى براى خانواده ناتوان ، نزد خداوند برتر است از یك سال پیوسته شمشیر زدن همراه امام عادل .
كنز العمّال : 4 / 6 / 9209 .


پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله وسلم) می‏فرمایند:
خیر الرجال من امتی الذین لایتطاولون علی اهلیهم و یحنون علیهم ولا یظلمونهم ؛
بهترین مردان امت من، آن کسانی هستند که نسبت‏به خانواده خود خشن و متکبر نباشند و بر آنان ترحم و نوازش کنند و به آنان آزار نرسانند .
مکارم الاخلاق، ص‏216 .


قال الامام الصّادق - علیه السّلام - : بیتُ الغناء بیتٌ لا تُؤمَنُ فیه الفجیعةُ و لا تُجابُ فیه الدَّعوةُ و لا تَدخلُه الملائكة.
امام صادق - علیه السّلام - فرمودند: خانه ای كه در آن غناء و ساز و آواز نواخته شود، از مصیبت ها و بلاهای دردناك در امان نیست و دعا در آن خانه مستجاب نمی گردد و فرشتگان به آن خانه وارد نمی شوند.
«دعائم الاسلام، ج 2، ص 280»

                          این نیز بگذرد.....
سه شنبه 16/7/1392 - 11:37 - 0 تشکر 665628




در کتاب  بحار الانوار بابی در رابطه با خنده بودن زن آمده است ، زنی كه حضورش  تاثیر مطلوبی بر خانواده دارد می‌تواند زندگی خوب و آرامش بخشی را فراهم کند و این آرامش را به همسرش منتقل کند .


خُلق حسن مسری است که از سوی زن و مرد می‌تواند به یکدیگر منتقل شود اما ، در حقیقت خانم ها بیش از آقایان تاثیر گذارند یعنی  زن موثر است و مرد متاثر .


فضای خانواده با حضور زنی خوب و عفیف ،پاك و طاهر می شود . خانمی خدمت حضرت رسول اكرم صلی الله علیه و اله رسید و از ایشان سوال كرد وظایف ما نسبت به همسرانمان چیست ؟ حضرت فرمودند : یكی از وظایف زن حسن خلق نسبت به همسر است ، زن گفت: حتی اگر ظالم باشد ؟ حضرت فرمودند حتی اگر ظالم باشد ، دوباره پرسید و حضرت دوباره همان پاسخ را دادند ،


از درایت در روایت در می‌آید ، زن با مهربانی و الطاف خویش می تواند همسر ظالم خود را عادل كند ، خدای سبحان این قوه و تاثیر را در وجود زن به ودیعه گذاشته ، اما  باید دانست هر تغییر رفتاری به زمان لازم احتیاج دارد تغییر رفتار امری یکباره نیست . زیرا اصلاح رفتاری به نوعی زیر مجموعه تربیت است و تربیت از ماده ربّ و رُب است ، همانطور که رُب به آسانی به عمل نمی‌‌آید و به  زمان زیادی احتیاج دارد تا گوجه فرنگی رب شود تربیت  نیز همین گونه زمان بردار است .




خدا در همین نزدیکی است
سه شنبه 16/7/1392 - 11:42 - 0 تشکر 665629


تربیت زمان بردار است اما برای شروع آن باید شتاب کرد البته ممکن است گفته شود قران امر عجله را مذموم می‌داند و در ذم انسان می‌گوید . خُلِقَ الانسان عجولا اما تفاسیر می‌گوید : این عجله در امور عدمی و شر به کار رفته است که فرد در آنها نباید عجول باشد . اما اگر انسان در خیرات و کسب کمالات سرعت یابد ، خدای سبحان اولا استعدادهای او را شکوفا می‌کند و ثانیا او را به بهشت وصل خود می‌رساند .



روایت می‌گوید :« رَحِمَ اللَّهُ عَبْداً أَحْسَنَ فِیمَا بَیْنَهُ وَ بَیْنَ زَوْجَتِهِ فَإِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ قَدْ مَلَّكَهُ نَاصِیَتَهَا وَ جَعَلَهُ الْقَیِّمَ عَلَیْهَا » « خداى رحمت كند بنده‏اى را كه رابطه میان خود و زنش را نیكو سازد، كه خداوند عز و جل سرنوشت زن را بدست او داده و وى را قیم و اختیاردار او نموده‏ »[2]


خدا رحمت كند مردی را كه رابطه‌ی خوب و نیكویی با همسرخود دارد . خداوند او را به گونه ای قرار داده كه سرنوشت این زن بر عهده‌ی او باشد و مرد را قیّم زن خویش قرار داده است .  خداوند در حقیقت مرد را به جهت توجه اش به خانواده و به خصوص همسر مورد عنایت خاص خود قرار داده است. روایت می‌گوید: خدا رحمت کند . رحم کردن خداوند سبحان آن است که مرد را در انجام خیرات و وظایفش نسبت به همسر و خانواده یاری می‌کند و این توفیق نصیب او نمی‌شود مگر تحت رحمت خاص حق باشد .






خدا در همین نزدیکی است
سه شنبه 16/7/1392 - 11:43 - 0 تشکر 665630


مجددا در ادامه کلاس روایتی را ذکر می‌کنیم خانمی نزد پیامبر (ص) رفت و پرسید چه کاری انجام دهم  که همسرخوبی باشم ؟ حضرت فرمودند: شما نمازت را بخوان ، حج ات را انجام بده ، واجباتت را کوتاهی مکن و از همسرت اطاعت کن تا زن خوبی باشی.



دقت در روایت می‌گوید :‌اطاعت از همسر نقش اساسی ای در اقامۀ واجبات دارد ، زیرا پیامبر اطاعت از همسر را در کنار نماز خواندن ، انجام حج ، و پایبندی به واجبات ذکر کرده است و این شاید از آن روست که اطاعت زن از همسر سبب می‌شود فضای خانواده آرامش لازم را پیدا کند. یکی از ارکان اساسی اقامه واجبات داشتن فضایی سالم در خانه و خانواده است .


حضرت رسول اطاعت از همسر را در کنار نماز و حج قرار داده است .


خدا در همین نزدیکی است
سه شنبه 16/7/1392 - 11:49 - 0 تشکر 665632




«.. لَا طَاعَةَ لِمَخْلُوقٍ فِی مَعْصِیَةِ الْخَالِق‏ ... » «حق مالك تو اینست كه فرمانش برى و نافرمانیش نكنى جز در مورد سخط خدا زیرا مخلوق حق طاعت در برابر خالق ندارد» [3]


تنها زمانی که معصیت خالق صورت بگیرد ،  زن از اطاعت همسر بازداشته می‌شود اگر زن حقیقتا مطیع همسر باشد باید که به درخواستهای مشروع او پاسخ گو باشد.


برای آنکه پای تحکم و زورگویی در روابط خانوادگی حاکم نگردد ،  باید که زن  به در خواستهای مشروع  همسرش پاسخ گو باشد. این اطاعت نه تنها به نفع همسر است بلکه برای خود او بیش از مرد نافع است . زیرا اولا روحیه تسلیم را در وجودش جایگزین می کند زیرا تسلیم بودن و عبد گشتن بالاترین مرحله ای است که انسان برای آن خلق شده است  آن کس که در مقابل خلق تواضع داشته باشد تسلیم خود خدای سبحان خواهد شد . اگر زن بپذیرد که در مقابل همسر به امر حق تسلیم شود  در حقیقت در مقابل خداوند سبحان تسلیم شده است .


اما اگر زن در مقابل  درخواست های شرعی همسر مطیع نباشد در حقیقت در برابر فرمان حق مطیع نبوده است  . شریعت برای چنین زنی حرمت قائل  نیست .


احترام در سایه اطاعت از خدا ایجاد می شود نه با سرپیچی از اطاعت حق  زنی نزد همسرش از توجه خاصی برخوردار است . از آن روست که آن زن نزد حضرت حق حرمت دارد و خداوند جلوه صحبت خود را در دل مرد به نمایش می‌گذارد و مضاعف می‌کند .




خدا در همین نزدیکی است
سه شنبه 16/7/1392 - 11:51 - 0 تشکر 665633




«[4]ْ... وَ اللَّهُ یُضاعِفُ لِمَنْ یَشاء...». خدا می تواند جمال زن وکمال زن را مضاعف کندوآنرا چندین برابر به تصویر کشید  . و محبت همسرش را نسبت به او مضاعف کند .


هر کس که با خدا معامله کند خداوند اعمال او را مضاعف می کند یعنی تمام کمالات را نه آنچنان که هست بلکه چند برابر به چشم دیگران می آورد .


هر زنی باید نیرویی بسیار قوی برای همسرش باشد یا به عبارتی دیگر بالی برای پرواز او باشد زن خوب مایه پرش و پرواز همسر است و زن بد دشمن مرد است .


امام صادق می فرمایند: «ْ أغلب الأعداء للمؤمن زوجة السّوء.» « از حضرت صادق علیه السّلام روایت شده كه فرمود: غالب‏ترین دشمنان مؤمن، زن بد است.» چون زن باید وجودش آرامش بخش باشد اما زن بد چنین نیست .


درروایت وارد شده اگر یک شب بین زن و مرد دلخوری حاکم باشد ، نماز زن قبول نمی شود. روایت می‌توانست شامل زن و مرد باشد و چنین بگوید که نماز زن و مرد هیچ یک پذیرفته حضرت حق نیست . اما تنها در نماز زن تاکید می‌کند . زیرا زن در بر طرف کردن کدورت ها  نقش مهم و  فوری دارد. اما نقش آقایان در رفع کدورت دردراز مدت  و زمان بر است.







خدا در همین نزدیکی است
سه شنبه 16/7/1392 - 11:51 - 0 تشکر 665634

 منبع http://emamraoof.ir

خدا در همین نزدیکی است
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.