• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن مدیریت > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
مدیریت (بازدید: 1967)
چهارشنبه 13/2/1391 - 10:44 -0 تشکر 450125
مدیریت استرس در کار

نشانه‌ها و آثار استرس برای همه یکسان نیست، به این خاطر که واکنش افراد در برابر عوامل استرس‌زا با یکدیگر متفاوت است و به عوامل بی‌شماری از قبیل موقعیت و شرایط کاری مختلف، مدت زمان قرار گرفتن در معرض استرس، میزان استرس وارد شده به فرد و... بستگی دارد. نتایج مطالعات محققان (کوپر و پاگلیونی) نشان می‌دهد که تجربه فشار روانی نتیجه یک تعامل بین منابع مختلف فشار و فرد است. مدل ساختاری پیشنهادی این محققان بیانگر این است که تمامی افراد یک موقعیت واحد را استرس‌زا تصور نمی‌کنند و اختلافات فردی آنان از شخصیتی و تجارب زندگی، پاسخ آنان را به فشار روانی تحت‌الشعاع خود قرار می‌دهد.

يکشنبه 17/2/1391 - 10:25 - 0 تشکر 451246

چند شیوه تفکر منطقی
* به زمان حال توجه کنید (نتیجه‌گیری شتابزده نکنید) مثلاً: او قرار ملاقات ما را لغو کرد ولی گفت که فردا زنگ خواهد زد، بنابراین دلیلی براینکه همه چیز تمام شده است، وجود ندارد، من وقت آزاد خود را با کتابی که به تازگی خریده‌ام سپری خواهم کرد.
* به واقعیات تکیه کنید (از فاجعه‌آمیز کردن بپرهیزید) مثلاً: من در اولین امتحان خود کمترین نمره را گرفتم ولی این به معنی ناکامی در درس شیمی نخواهد بود. من متوجه نبودم که استاد چه می‌خواهد. من به دیدنش خواهم رفت و خواهم فهمید که در امتحان بعدی چه انتظاری دارد.
* واقع‌گرا و عینی باشید (از شخصی کردن اجتناب کنید) مثلاً: او خمیازه می‌کشید، احتمالاً خسته بوده است. این به معنی دوست نداشتن من توسط او نیست.
* خوش‌بین باشید (پیامدهای منفی را پیش‌بینی نکنید) مثلاً: من الان تنها هستم... زیرا او رفته است، این احساس در شرایط حاضر طبیعی است. حتی اگر من نتوانم کسی دیگر را به خوبی او پیدا بکنم، باز هم وقتی آماده باشم می‌توانم فردی جدید و متفاوت را پیدا کنم.
* با خود مهربان باشید (بایدها را بر خود تحمیل نکنید) مثلاً: این حق من است که با او موافق نباشم. او نمی‌خواهد مثل من باشد. عقاید خود من اعتبار لازم را دارند.
* دیدگاه خود را داشته باشید (برچسب‌های منفی را از خود دور کنید) مثلاً: من ممکن است که الان نتوانم، اما آن به معنی بازنده بودنم نیست.
* به طور مکرر از خودگویی مثبت و القای تلقینات سازنده استفاده کنید.

يکشنبه 17/2/1391 - 10:31 - 0 تشکر 451248

ادامه راهکارهایی که برای تقلیل استرس و بهبود سلامت روانی مفید است:

14. حداقل 15 دقیقه قبل از وقت کاری زودتر به محل کارتان برسید تا یک روز توام با آرامش در پیش داشته باشید.
15. به حافظه‌تان اعتماد نکنید و هر مطلبی را یادداشت کنید.


16. برای زندگی شخصی و کاری خود برنامه‌ریزی داشته باشید و سعی نکنید همیشه فراتر از برنامه حرکت کنید. اگر کاری را نمی‌توانید به موقع انجام دهید قول آن را ندهید و به هر تقاضایی «بله» نگویید.
17. در رابطه با معیارهای کاری واقع‌بین باشید.
18. همیشه شوخ‌طبعی را حفظ کنید. حتی عوامل استرس‌زا نیز می‌توانند گاهی جالب و خنده‌دار باشند.
19. خودخوری نکنید و مشکلات و مسائل خود را در درون خود نریزید.
20. زمانی را صرف نفس کشیدن عمیق و مراقبه کنید به ویژه وقتی که احساس استرس شدید می‌کنید.
21. هر روز عصر برنامه‌های کاری فردا را اولویت‌بندی کنید و برای آنها مهلت تعیین کنید.
22. به اصول مدیریت زمان اهمیت داده و از افرادی که وقتتان را تلف می‌کنند دوری کنید. همچنین قبل از آنکه به کسی تلفن بزنید از خود سئوال کنید آیا این تلفن مهم است؟
23. سعی کنید زمانی به اداره بروید که با شلوغی خیابان و ازدحام و ترافیک همراه نباشد.
24. از خودتان همیشه سئوال کنید آیا می‌شود بخشی از کار را به دیگری تفویض کرد؟
25. همیشه از دریچه دید دیگران به قضایا بنگرید. گوش کنید تا بتوانید دیدگاه دیگران را بشناسید.
26. مثبت‌اندیش باشید و ضمن شناخت و قبول محدودیتها و ضعف‌های خود به جای تمرکز روی آنها روی نقاط قوت و منابع خودتان تمرکز و تاکید کنید؛ در ضمن به جنبه‌های مثبت موقعیت استرس‌زا توجه کنید.
27. سخت نگیرید، چون خیلی از مشکلات امری طبیعی است و ارزش نگرانی ندارد.
28. یاد بگیرید برنامه ورزشی و رژیم غذایی مناسب، تفریح و بازی و سرگرمی داشته باشید.
29. با احساسات و عواطف دوستانه انرژی مثبت ایجاد کنید.
30. مدیران سازمانها نیز می‌توانند در فرایند کارمندیابی، جذب و گزینش با انجام مصاحبه‌های شغلی و از طریق استراتژی‌های مصاحبه همچون استراتژی استرس، متقاضی شغل را در موقعیت‌های فشار روحی، روانی یا عصبی قرار داده و عکس‌العمل وی را در خصوص میزان استرس‌پذیری او ثبت کنند تا ملاکی برای تصمیم‌گیری در خصوص جذب و گزینش وی باشد. همچنین می‌توانند برای سایر کارکنان خود نیز با اجرای طرح‌های مختلف، میزان تحمل‌پذیری آنان را بالا ببرند تا بتوانند عوامل مختلف را خنثی کرده و کمتر با تنش و استرس روبرو شوند. افزایش توان تحمل کارکنان در مقابل تنشها و استرس‌های شغلی موجب صرفه‌جویی در وقت و افزایش بهره‌وری فردی و سازمانی می‌شود.
31. یکی دیگر از اموری که از وظایف و اختیارات مدیران سازمانها در بحث بهبود و بازسازی فاکتورهای بهداشت روانی است، توجه به موضوع «کیفیت زندگی کار» است. کیفیت زندگی کار یعنی نوع نگرش افراد نسبت به شغل خود. یعنی این که تا چه میزان اعتماد متقابل، توجه، قدرشناسی، کار جالب و فرصت‌های مناسب برای سرمایه‌گذاری (مادی و معنوی) در محیط کار توسط مدیران برای کارکنان فراهم شده است.
درجه کیفیت زندگی کاری درون سازمان از طریق اندازه‌گیری رضایت، غیبت کم و انگیزه بالا در کارکنان برآورد می‌شود.
32. مدیران سازمانها با بهره‌گیری از قابلیت‌های علومی همچون ارگونومی می‌توانند به رفع عوامل استرس‌زا از محیط کار کمک کنند، چرا که علم ارگونومی با مطالعه قابلیت‌ها و شرایط انسان، استرس‌های محیط کار، آشنایی کامل به نیروهای استاتیک و دینامیک بدن انسان، احتیاط، خستگی، آموزش و طراحی ابزارها به حمایت انسان در حین کار آمده است و با رعایت اصول آن فشار کار و خستگی‌های بی‌مورد کاهش می‌یابد، در نتیجه کارایی نیز افزایش پیدا می‌کند و در نهایت می‌توان گفت با اجرای این اصول، هم منافع کارگران و هم منافع کارفرمایان تامین می‌شود.
33. همچنین سازمانها برای مقابله با تاثیرات منفی استرس می‌توانند اقدامات ذیل را مورد توجه قرار دهند: متناسب‌سازی حجم کار با استعدادها و توانایی‌های کارمند، طراحی شغل به گونه‌ای که به فرد انگیزه دهد و امکان استفاده از مهارت‌های فرد در آن کار وجود داشته باشد، وظایف و مسئولیت‌های افراد به وضوح مشخص شده باشد، به کارمندان امکان مشارکت در تصمیم‌گیری در کار خود داده شود، امکان بهبود ارتباطات، پیشرفت شغلی و تشویق به صورت برابر تسهیل شود، امکان تبادلات اجتماعی بین کارمندان فراهم شود و...
34. اگر به دلیل جبر زمانه به کاری اشتغال دارید که چندان مطابق میل شما نیست، روش‌هایی را پیشنهاد می‌کنیم تا تبعات آن به حداقل برسد: قبل از هر چیز صبر خود را بالا ببرید. به خود بقبولانید فعلاً وضع موجود همین است، اگرچه مطلوب نیست. دیگران در این ارتباط چندان مقصر نیستند و شرایط، اضطراری است و به تعبیری در شرایط اضطراری انسان ممکن است حتی گوشت مردار را نیز بخورد. در مرحله بعد بهتر است همین کاری را که از آن ناراضی و متنفرید تا آنجا که می‌توانید خوب انجام دهید. به این ترتیب از ارباب رجوع و مدیران خود بازخوردهایی دریافت خواهید کرد که می‌تواند در تغییر روحیه شما موثر واقع شود.
35. چند نفس عمیق بکشید و سعی کنید مشکل خود را در ژرف‌نمایی قرار دهید. از خود سئوال کنید «آیا این مشکل تا یک سال دیگر باقی می‌ماند؟ یا تا ده سال می‌ماند؟» اگر پاسخ «نه» است، پس بسیار سخت نگیرید.
36. کار دیگری به غیر از آنچه که در حال حاضر انجام می‌دهید و سبب استرس شماست، انجام دهید. می‌توانید استراحت کنید، کتابی بخوانید، به یک دوست تلفن بزنید، یک فیلم تماشا کنید، پیاده‌روی کنید یا هر چیز دیگر. وقتی که احساس می‌کنید که تمایل به پرخاشگری دارید، کار شما بازده ندارد. تنها 10 دقیقه طول می‌کشد که سطح استرس شما کاهش یابد!
37. استرس دیگران را تقبل نکنید و به خاطر داشته باشید که شما می‌توانید تنها خودتان را تغییر دهید نه دیگران را.
ضمناً آنچه که می‌توانید تغییر دهید را شناسایی کنید و بپذیرید که چیزهایی وجود دارند که شما هرگز تغییر نخواهید داد.
38. وظایف با بیشترین استرس یا سخت‌ترین کارها را اول از همه در طول روز انجام دهید و برنامه‌ریزی کنید. زیرا زمانی است که شما بیشترین انعطاف‌پذیری را در مقابل استرس دارید که باعث از بین رفتن منبع استرس خواهد شد.
39. در کلاس مدیتیشن و یوگا ثبت‌نام کنید (تا از فواید تمرین‌های روحی گروهی نیز بهره‌مند شوید) یا به باشگاه ورزشی و ایروبیک یا سایر باشگاه‌های ورزشی بروید تا بدان طریق، مسیر تمرکز خود را تغییر داده و از نو اولویت‌های خود را طبقه‌بندی کنید. اگر در مراحل آخر خستگی قرار دارید و بیش از پیش از پای درآمده‌اید و احساس بی‌انگیزگی شما بسیار زیاد شده است و هیچ علاقه‌ای به شغل و کار خود ندارید، از یک متخصص خوب یا یک روانشناس کمک بگیرید.
40. بد نیست در کنار کار روزمره به عنوان سرگرمی به کارهای مورد علاقه خود نیز بپردازید.
این کار روحیه شما را بهتر خواهد کرد. همچنین می‌توانید استرس و ناراحتی‌های شغلی خود را در فرصت‌هایی که در انتهای روز یا هفته پیدا می‌کنید، با رفتن به طبیعت و کوه و غیره فراموش کنید یا می‌توانید از نزدیکان و عزیزان خود طلب مشورت و حمایت کنید، اما اگر واقعاً هیچ کدام از این روشها کمکی به شما نمی‌کند و شما همچنان با شغل خود درگیری دارید، مطمئن باشید ادامه کار به ریسک بیماری‌های قلبی و ناراحتی‌های روانی نمی‌ارزد.

چهارشنبه 20/2/1391 - 11:14 - 0 تشکر 451972

در اوضاع سخت اقتصادی، كنار ‌آمدن با مشكلات شغلی بیش از حد، سخت به‌نظر می‌رسد‌.


استرسی كه ما همراه خود به محل كار می‌بریم و حتی استرسی كه در محل كار منتظر ما است، طغیان می‌كند و بدین‌ترتیب كاركنان‌، مدیران و كارگران همه و همه فشار مضاعفی را تجربه خواهند كرد.


چهارشنبه 20/2/1391 - 11:14 - 0 تشکر 451973

با اینکه وجود كمی استرس در زندگی روزانه عادی است، ولی استرس زیاد، سطح بهره‌وری را كاهش داده و از لحاظ جسمی و روانی صدماتی به همراه دارد، پس یافتن راهكارهایی برای مقابله با آن بسیار حائز اهمیت است. خوشبختانه راه‌های زیادی برای كاهش استرس وجود دارد كه مقاله زیر به بررسی برخی از آنها می‌پردازد

چهارشنبه 20/2/1391 - 11:15 - 0 تشکر 451974

خوشبختانه راه‌های زیادی برای كاهش استرس وجود دارد كه مقاله زیر به بررسی برخی از آنها می‌پردازد.


برای كارگران در هر نقطه از جهان، وجود اقتصاد مریض و نابسامان، مساوی است با نگرانی‌های فكری و روانی این قشر. با توجه به اینكه استرس‌های كاری در شرایط بحران اقتصادی، رشد افزونی دارد، بسیار مهم است كه راه‌های جدید و معقول‌تری را برای كنار آمدن با این شرایط تجربه كنیم.

چهارشنبه 20/2/1391 - 11:15 - 0 تشکر 451976

توانایی كنترل استرس در محیط كاری می‌تواند طعم موفقیت را در زمان ناامیدی و شكست به ما بچشاند.


می‌دانید كه احساسات افراد به راحتی به دیگران منتقل می شود، بنابراین استرس می‌تواند بر كیفیت ارتباط شما با دیگران تاثیر بگذارد‌. راهكارهای مثبت و مناسب برای مقابله با استرس به معنای تاثیر‌گذاری مثبت بر محیط اطراف خود و تاثیر‌پذیری كمتر از شرایط یاس و ناامیدی است

چهارشنبه 20/2/1391 - 11:15 - 0 تشکر 451977

علائم و نشانه‌های استرس:


- احساس اضطراب، تحریك‌پذیری و یا افسردگی


- بی‌علاقگی و از دست‌دادن تعلقات شغلی


- كاهش تمركز


- ناراحتی‌های شكمی


- كاهش میل ‌جنسی


- بی‌قراری در هنگام خواب


- خستگی مفرط حین كار


- پرش عضلات و یا سردرد


- گوشه‌گیری از اجتماع


- استفاده مداوم از داروهای محرك روان

چهارشنبه 20/2/1391 - 11:18 - 0 تشکر 451980

علائم استرس مضاعف:


هنگامی‌كه افراد احساس درماندگی می‌كنند، اعتماد به‌نفس خود را از دست داده و تحریك‌پذیر و گوشه‌گیر می‌شوند، بهره‌وری و اثربخشی شان كاهش یافته، در نتیجه پاداش و مزایای آنان نیز كاهش می‌یابد‌.


اگر علائم استرس، ناخودآگاه افزایش یابد می‌تواند به مشكلات بزرگی ختم شود‌.


جدا از تاثیر منفی استرس بر رضایت شغلی و اجرایی كار‌، استرس مزمن و یا حاد، مطمئنا بر سلامت جسمی و روحی شما تاثیر منفی خواهد گذاشت.

چهارشنبه 27/2/1391 - 9:49 - 0 تشکر 454164

کنترل استرس در محل کار



اسـترس در مـحل کـار تاثیری منفی بر کار و همچنین خود
فـرد خواهد داشت. این استرس، نگرانی های احساسی،
مالی و امنیتی برای کارفرمایان و مدیران ایجاد می کند. از
ایـنــرو، کنترل استرس در محل کار و تلاش برای کاهش آن
از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

چهارشنبه 27/2/1391 - 9:49 - 0 تشکر 454166

چرا باید کارفرمایان نگران استرس های کاری باشند؟


استرس و فشار روحی واقعه ای کاملاً طبیعی است. اما، با افزایش نیازهای زندگی کاری و شخصی، استرس در محل کار مشکلی است که ممکن است نتایج جسمی، فکری و مالی هم برای کارفرما و هم برای کارمندان به دنبال داشته باشد. تحقیقات نشان داده است که کار توام با استرس و محیط های کاری پر استرس موجب افزایش غیبت، دیرکرد و تمایل کارمندان به ترک شغلشان، خواهد شد، که همه ی این موارد تاثیر منفی بر موفقیت شرکت می گذارد. کارفرمایان، مدیران، ناظران، و صاحبان شرکت، دلایل زیادی برای توجه به میزان استرس کارمندانشان دارند.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.