• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن امور تربیتی > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
امور تربیتی (بازدید: 6333)
دوشنبه 4/2/1391 - 17:43 -0 تشکر 448048
تربیت کودک در 7 سال اول

« به نام خداوند بخشنده و مهربان »

با سلام خدمت همراهان عزیز

 بنا به خواست دوست و همراه گرامی انجمن ،قصد داریم در این بخش در مورد نحوه رفتار با کودک در سنین قبل از 7 سالگی ، که در اسلام از اون به عنوان دوره آقایی و سروری کودک یاد شده صحبت کنیم.



با ما همراه باشید.

دوشنبه 4/2/1391 - 17:59 - 0 تشکر 448055

پیامبر اکرم (ص ) می فرمایند : « کودک در 7 سال اول سید و آقاست ، در 7 سال دوم روحیه اطاعت و فرمانبرداری دارد ، و در 7 سال سوم وزیر و مشاور است .

حضرت علی (ع) نیز می فرمایند : فرزندت در 7 سال اول همانند ریحان و گل خوشبوست ، در 7 سال دوم خدمتگزار و مطیع تو و در 7 سال سوم ممکن است دوست یا دشمن تو باشد .


امام صادق ( ع) می فرماید : « کودک 7 سال بازی کند ، در 7 سال دوم خواندن و نوشتن بیاموزد و در 7
سال سوم حلال و حرام را بیاموزد. »


بنا براین همانطور که ملاحظه می شود :


بازی کردن و مانند گلی خوشبو بودن از ویژگی های بارز این دوره است که در رشد و تربیت نیز از اهمیت به سزایی برخوردار است. لغت سیّد به معنای آقا، بزرگتر و سرور است که می تواند اشاره به این باشد که کودک در هفت سال اول باید به اندازه ی کافی از نظر شخصیتی مورد احترام قرار گیرد و مرکز توجه اعضای خانواده باشد.


دوشنبه 4/2/1391 - 18:9 - 0 تشکر 448062


هم چنین در حدیث دیگری، در این دوره از کودک به ریحان (گل خوشبو) تعبیر شده بود که این تعبیر هم حاکی ازاهمیت دادن به کودک است. زیرا ریحان در عین لطافت و ظرافت نیاز به مراقبت شدید دارد تا تازگی و طراوت خود را همچنان حفظ کند.


از طرف دیگر ریحان به معنای رحمت نیز آمده است و به این معنا هم، لزوم توجّه، عنایت و التفات خانواده به کودک مشهود است.


 در این 7 سال دنیای کودک، بازی است و بازی همه ی زندگی اوست. بازی باعث رشد جسمی و روانی کودک می شود. بنابراین هفت سال اول از نظر دین مبین اسلام دوره ای است که کودک، محور تعیین کننده ی آن است و پدر و مادر باید تا حدّ امکان مطابق خواسته ها و نیازهای طبیعی کودک خود رفتار کنند.

دوشنبه 4/2/1391 - 18:56 - 0 تشکر 448074

کودک وقتی به دنیا میاد هیچ اطلاعاتی از این عالم نداره ، البته فطرتش به سمت یک سری از ارزشها متمایله ، ولی از جهت دانستنی ها هیچ ذخیره علمی نداره .
 او دوست داره که در این فضای بزرگ جست و خیز کنه ، این طرف و اون طرف بدوه ، همه چیزو لمس کنه ، هر حرفی که می شنوه بزنه و...
کودک موقع بازی فکرش به کار می افته ، و در صورت برخورد با مانع دنبال راه چاره می گرده ، و همین بازی موجب رشد فکری و پرورش او می شه .


ما ، در این سن می تونیم از طریق بازی آگاهی کودکمونو بالا ببریم و با خیلی از دانستنی ها آشنا ش کنیم . (البته به اقتضای سن و در حد در کش.)

دوشنبه 4/2/1391 - 19:0 - 0 تشکر 448075

رفتار کودکانه بزرگسالان ، صحبت کردن به روش بچه ها و بازی پدرو مادر با کودک برای او نه تنهابسیار لذت بخشه ، بلکه وجود او را از محبت سیراب کرده و خود باوری و اعتماد به نفس به او می ده .

پیامبر اکرم (ص) در این باره می فرمایند : « هر کس کودکی نزد او باشد باید سلوکش با او به روش کودکان باشد. »

دوشنبه 4/2/1391 - 19:3 - 0 تشکر 448076

امروزه این بخش از دوران زندگی کودک را برای در یافت برنامه های آموزشی کلاسیک مناسب نمی دونن و ارائه بازی های سرگرم کننده را برای آمادگی و رشد استعداد کودک پیشنهاد می کنن.

دوشنبه 4/2/1391 - 19:7 - 0 تشکر 448077

البته در این دوران همونطور که قبلا هم اشاره شد ، روان پاک کودک برای گرایش به خدا پرستی آماده است و بهره گرفتن از این سرمایه و کاشتن بذر ایمان در سرشت او به گونه ای ساده و قابل فهم کاری شایسته و متناسب با نیاز های اوست.

سه شنبه 5/2/1391 - 8:39 - 0 تشکر 448130

با سلام
ممنون از اینکه لطف کردید و درخواست بنده رو اجابت کردید. استفاده کردم فقط دقیقا نمیدونم که در این سن کودک باید چقدر آزادی عمل برای انجام کارهاش داشته باشه ؟ اینطور که شنیدم در این سن نباید زیاد به کودک تذکر داد ولی از جهت دیگه پس تربیت و آموزش آداب تا چه حد باید انجام بشه و محدودش چیست؟

با تشکر مجدد


خدا در همین نزدیکی است
پنج شنبه 7/2/1391 - 22:12 - 0 تشکر 448669

با نام خدا و سلام
چون که با کودک سر و کارت فتاد .......پس زبان کودکی باید گشاد
موضوع جالبی بود بنظرم موضوعات تربیتی در این دوران زندگی بسیار دقیقتر و کامل تر توسط کودک آموخته می شوند بنابراین باید با شیوه هایی که به مذاق کودک خوش تر می آید و با شیوه هایی کودکانه (داستان شعر و ....) باید مفاهیم اخلاقی و تربیتی را به او آموخت.

«اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم» 

رواق منظر چشم من آشیانه توست         کرم نما و فرود آ که خانه خانه توست

انجمن تعلیم و تربیتیها 

يکشنبه 10/2/1391 - 14:2 - 0 تشکر 449117

سلام و عرض معذرت به دلیل وقفه ای که در ادامه بحث افتاد .
متاسفانه چند روزی که مسافرت بودم دسترسی به اینترنت نداشتم .

يکشنبه 10/2/1391 - 14:24 - 0 تشکر 449137

heaven_h گفته است :
[quote=heaven_h;612899;448130]

با سلام
ممنون از اینکه لطف کردید و درخواست بنده رو اجابت کردید. استفاده کردم فقط دقیقا نمیدونم که در این سن کودک باید چقدر آزادی عمل برای انجام کارهاش داشته باشه ؟ اینطور که شنیدم در این سن نباید زیاد به کودک تذکر داد ولی از جهت دیگه پس تربیت و آموزش آداب تا چه حد باید انجام بشه و محدودش چیست؟

با تشکر مجدد


سلام
خواهش می کنم، وظیفست .


آزادی عمل باید تا حدی باشه که آسیبی به کودک وارد نشه ، چه از نظر شخصیت، چه جسمی .
تربیت و آموزش به بچه ها ، همونطور که قبلا اشاره شددرقالب بازی ، شعر و قصه می تونه باشه .

در ادامه درباره بعضی از نکات مهم تربیتی این دوره بیشتر بحث خواهیم کرد.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.