• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 43171)
جمعه 25/1/1391 - 15:25 -0 تشکر 445882
آشنایی با دارو ها

دراین مبحث سعی داریم شما را باداروهای رایج آشنا کنیم.

دوشنبه 13/6/1391 - 13:29 - 0 تشکر 542096

ایبوپروفن:قرص های ۲۰۰ میلی گرمیو ۴۰۰میلی گرمی،سوسپانسیون ۱۰۰ میلی گرمی.


موارد مصرف:تسکین درد،در درمان ارتریت روماتوئید،در تسکین دردهای قائدگی.


مقدار مصرف:۳ یا ۴ قرص در روز


عوارض جانبی:اسهال ، استفراغ،تهوع،سرگیجه،وزوزگوش،دفع خون از ادرار.


نکات مهم:*در بیماران حساس به آ.اس.آ نباید استفاده شود.


*در بیماران مبتلا به زخم معده نباید این دارو استفاده شود.


*در بیماران مبتلا به آسم نباید این دارو استفاده شود.


  *نام معروف و تجاری این دارو »بروفن» میباشد.

دوشنبه 13/6/1391 - 13:29 - 0 تشکر 542097

ناپروکسن:قرص ۲۵۰ میلی گرمی.


موارد مصرف:تسکین درد،درمان نقرص و تسکین دردهای قائدگی.


مقدار مصرف:۲ تا ۴ قرص در روز.


عوارض جانبی:اسهال، تهوع،سرگیجه،وزوزگوش،دفع خون در ادرار.

دوشنبه 13/6/1391 - 13:30 - 0 تشکر 542098

استامینوفن کدئین:قرصهای ۳۰۰ میلی گرمی.


موارد مصرف:در تسکین درد.


مقدار مصرف:دو قرص هر ۴ تا ۶ ساعت.


عوارض جانبی:بثورات جلدی،اختلالات خونی،حساسیت پوستی،صدمات کبدی.


نکات مهم:*در بیماران کبدی با احتیاط مصرف شود

سه شنبه 14/6/1391 - 7:13 - 0 تشکر 542866

malinaz گفته است :
[quote=malinaz;428027;535065]

» نکاتی در مورد قرصهای دیابتی


در جدول زیر خصوصیات داروهای این گروه ها بهمراه نام داروها آورده شده اند:

شماره
گروه
نام دارو مقدار مصرف روزانه
(میلی گرم)
فوائد

موارد منع مصرف

عوارض
گروه اول نسل اول:
کلروپروپامید

نسل دوم:
گِلی بن کلامید

5000-100

20-2/5 

کاهش قند خون ناشتا بیماریهای کلیه و کبد احتمال بروز هیپوگلیسیمی، افزایش وزن
گروه دوم مِت فورمین 2500-500 کاهش وزن، بهبود وضعیت چربی خون، عدم بروز حملات هیپوگلیسیمی بیماریهای کلیه و نارسایی قلبی
اسیدی بودن خون
عوارض گوارشی (تهوع و اسهال)
اسیدی شدن خون
گروه سوم آکاربوز
100-25
عدم بروز هیپوگلیسیمی بیماریهای کلیه و کبد سوء هاضمه، اختلالات کبدی
گروه چهارم روزی گِلی تازُن 8-2 کاهش نیاز به انسولین و داروهای گروه اول، کاهش چربی خون
(تری گلسیرید)
بیماریهای کبدی
نارسایی قلبی
آسیب سلولی
کبدی

سلام
سرکار ملیناز
وقتتون به خیر و شادی
به ادامه بحث مفیدتون بپردازید.
با شما همراهیم.
یه نکته رو در همین جدول میشه برداشت کرد:
منع مصرف سه گروه اول، بیماری های کلیه هست. با توجه به اینکه یکی از مهمترین و شایعترین عارضه های دیابت در طولانی مدت نارسایی و مشکل کلیوی هست، به مرور زمان نمیشه راحت از این داروها استفاده کرد.

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

سه شنبه 14/6/1391 - 15:8 - 0 تشکر 543203

سلام
برای همین هم است که برای بیماران که بیماری یکسان دارند داروهای متفاوت می دهند.
باید عوارض داروها درنظر گرفت وعلاوه برآن بیماری های فرد مبتلا وداروی مناسب تجویز شود.

سه شنبه 14/6/1391 - 15:15 - 0 تشکر 543220

برای مطالعه بیشتر درمورد قرص های کاهش دهنده قند خون می توانید به آدرس زیر مراجعه کنید:
http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=113423

دوشنبه 3/7/1391 - 13:50 - 0 تشکر 562194

آنچه باید در مورد داروی «فلوکستین» بدانید
شاید شما با این داروی عصر جدید آشنایی مختصری داشته باشید و چه بسا که بسیاری از شما با همان اطلاع اندک دست به تجویز آن برای خود و یا دوستانتان بنمایید،جالب تر این که بسیاری از توصیه کنندگان مصرف این دارو به خاطر تاثیر این دارو در کاهش وزن، آن را توصیه می نمایند و این چندان عاقلانه نیست .

هدف  از ارائه این مقاله بررسی بیشتر این دارو می باشد.اینکه تجویز سرخودی این دارو بدون توصیه پزشک چه قدر می تواند زیان بخش باشد بحث حائز اهمیتی است. شاید این دارو مانند بسیاری از داروهای دیگر عوارض جانبی خطرناکی در پی نداشته باشد و یا تاثیر آن خفیف باشد ولی نادیده گرفتن آن هم دور از اندیشه سالم است.. پس با هم مختصری راجع به عملکرد دارو، موارد منع مصرف، عوارض جانبی آن و ... می پردازیم.

فلوکستین یک داروی ضد افسردگی است .در حالت های افسردگی، اضطراب، ترس و .. که تعادل مواد شیمیایی مغز به هم می خورد این دارو به طور موثری می تواند عمل کند. همچنین در اختلالات وسواس، اختلال بولیمیا(نوعی اختلال تغذیه ای در زنان جوان)، اختلال روحی قبل از قاعدگی و...به کار می رود.قابل ذکر است که این دارو علاوه بر موارد مصرف و تجویز ذکر شده کاربردهای دیگری نیز دارد.

به طورکلی اغلب داروها در تداخل با دیگر داروهای مصرفی می تواند عوارض خطرناکی به همراه داشته باشد. در مورد داروی فلوکستین نیز  توصیه می شود که از مصرف همزمان آن با سایر داروهایی زیر خودداری نمایید.

pimozide (Orap),
thioridazine (Mellaril),
، مثل:monoamine oxidase inhibitor

isocarboxazid (Marplan), phenelzine (Nardil), rasagiline (Azilect), selegiline (Eldepryl, Emsam), or   tranylcypromine (Parnate).


مصرف همزمان این داروها با فلوکستین منجر به بروز عکس العمل های کشنده ای می شود.  به همین خاطر توصیه می شود که مثلا 14 روز بعد  monoamine oxidase inhibitor از قطع مصرف داروهای می توانید فلوکستین مصرف کنید.

یا برعکس ، 5 هفته بعد از قطع  هستید.MAOI مصرف فلوکستین مجاز به مصرف تیرودیزین یاهمچنین در صورت تجویز این دارو توسط پزشک، اگر دچار هر نوع آلرژی به دارو هستید یا مبتلا به سیروز کبدی، بیماری کلیوی، دیابت، صرع، افسردگی خفیف و یا سابقه سوء مصرف دارو هستید به پزشک اطلاع دهید.

همچنین اگر در اثر مصرف دارو در همان مراحل اولیه ، علائم افسردگی در شما شدیدتر شد و یا تفکر خودکشی به سراغ شما آمد ، پزشک را در جریان قرار دهید. سازمان غذا و دارو در امریکا معتقد است که مصرف داروهای ضد افسردگی همچون فلوکستین در دوران بارداری منجر به بروز مشکلات ریوی در نوزادان می شود. از طرفی قطع مصرف این دارو ممکن است منجر به بازگشت حالت افسردگی در این دوران شود. به همین دلیل توصیه می شود که اگر قصد باردار شدن دارید یا در حین مصرف دارو حامله شدید ، به پزشک اطلاع دهید.

از نکات قابل توجه دیگر این است که داروی فلوکستین از طریق شیر مادر قابل انتقال به کودک است لذا توصیه می شود که در زمان شیردهی از این دارو استفاده نکنید.
همچنین ا ز تجویز این دارو بدون توصیه پزشک  برای افراد زیر 18 سال اجتناب کنید.

روش مصرف داروی فلوکستین
در صورت تجویز پزشک از این دارو استفاده کنید. از مصرف طولانی مدت این دارو ، بدون توصیه پزشک اجتناب کنید، مقدار مصرف این دارو نیز باید دقیقا طبق دستور پزشک باشد.

از جویدن ، شکستن و یا باز کردن کپسول دارو خودداری کنید. این دارو باید در دستگاه گوارش به آرامی هضم و جذب شود.

درصورت مصرف فرم مایع دارو از وسایل اندازه گیری ویژه دارو استفاده کنید نه با قاشق چایخوری معمولی.

حدود 4 هفته بعد از مصرف دارو ممکن است تاثیر درمانی آن بروز کند.بنابر این از قطع مصرف دارو بدون توصیه پزشک اجتناب کنید، زیرا تاثیر بدی به همراه خواهد داشت.
اگر مصرف دارو برای درمان اختلالات روحی قبل از قاعدگی تجویز شده اغلب اولین دوز دارو با شروع قاعدگی یا 14 روز قبل تر مصرف می شود. در این مورد نیز باید طبق نظر پزشک عمل کنید.

دارو را در محلی دور از گرما و رطوبت نگهداری کنید.

اگر مصرف یک وعده دارو را فراموش کردید، بلافاصله بخورید.اما چنانچه در هنگام مصرف دوز بعدی ، وعده فراموش شده را به خاطر آوردید از مصرف آن اجتناب کنید . یعنی دوز فراموش شده را کنار بگذارید و از وعده بعدی شروع کنید.

اگر دچار اور دوز (مصرف بیش از اندازه دارو) شدید سریعا به اورژانس خبر دهید. از جمله علائم اور دوز عبارتند از تهوع، استفراغ، تب، خواب آلودگی، تپش قلب، گیجی، غش و کما.

از مصرف همزمان دارو با الکل اجتناب کنید، زیرا باعث افزایش عوارض جانبی دارو می شود.
در صورت مصرف دارو قدرت واکنش شما نسبت به محیط کمی کندتر می شود بنابر این باید مراقب رانندگی باشید و یا به طور کلی از انجام اموری که نیاز به هوشیاری و تمرکز دارد اجتناب کنید.

همچنین در صورتی که سایر داروهای خواب آور مثل مسکن ها را مصرف می کنید به پزشک اطلاع دهید زیرا مصرف همزمان این دو دارو باعث خواب آلودگی بیشتر می شود.

از جمله عوارض شایع ناشی از مصرف فلوکستین عبارتند از واکنش پوستی، تنگی نفس، تورم صورت ، لب ، زبان و یا گلو. در صورت مشاهده این علائم سریعا به اورژانس مراجعه کنید. همچنین اگر علائم زیر بدتر شد به پزشک اطلاع دهید. علائمی نظیر تغییر خلق و خو، حملات عصبی، بی خوابی، عصبانیت، ناارامی، بیش فعالی(روحی و فیزیکی)، تفکر خودکشی و  خود آزاری .از دیگر عوارض جانبی ناشی از مصرف دارو عبارتند از : تشنج، لرزه، سختی عضله و به طور کلی تشنج عضلانی، علائم پوستی مثل خارش، قرمزی و فلسی شدن ، از دست دادن تعادل و هماهنگی، تعریق، تپش قلب و گیجی.

سایر عوارض جانبی کمتر جدی دارو عبارتند از :
سرگیجه، ضعف و خواب آلودگی، آب ریزش بینی، درد گلو، سردرد و علائم سرماخوردگی، تهوع، اسهال و تغییر اشتها، تغییر وزن، کاهش میل جنسی و یا سختی دریافت لذت جنسی، خشکی دهان و افزایش تعریق.

گروه ترجمه سلامت نیوز

دوشنبه 3/7/1391 - 22:3 - 0 تشکر 562292

لوراتادین

دسته دارویی:

آنتی هیستامین نسل دوم

فارماكوكینتیك:


این دارو بعد از تجویزخوراكی سریعا ازدستگاه گوارش جذب می شود ودر مدت یك ساعت به حداكثر غلظت پلاسمایی خود می رسد. درصورتیكه با غذا استفاده شود، فراهمی زیستی آن افزایش می یابد.این دارو در كبد توسط سیتوكروم P450 و ایزوآنزیمهای 3A4 و 2D6 متابولیزه می شود. مهمترین متابولیت این دارو دزلوراتادین ((Desloratadine است كه یك متابولیت فعال و قوی است. نیمه عمر لوراتادین، 28 ساعت بوده و حدود 98% به پروتئین های پلاسما متصل می شود. لوراتادین و متابولیت آن در شیر ترشح می شوند ولی عبور آنها از سد خونی – مغزی ناچیز است. قسمت اعظم دارو بصورت متابولیت از طریق ادرار و مدفوع دفع می گردد.

مكانیسم اثر:

لوراتادین از مشتقات پی پریدین و یك آنتی هیستامین نسل دوم است. این دارو مهاركننده اختصاصی گیرنده H1 است. واكنشهای آنتی ژن – آنتی بادی باعث آزادسازی هیستامین می گردد و این دارو علائم ناشی از آزاد شدن هیستامین را مهار می كند. همچنین این دسته از داروها در مدلهای حیوانی و در محیط آزمایشگاهی اثرات ضد التهابی متنوعی داشته اند. البته اهمیت بالینی این مساله هنوز مشخص نشده است. این دارو در وضعیت های آلرژیك كه با علائمی همچون آب ریزش بینی، كهیر و كونژونكتیویت همراه است، بسیار موثر می باشد. لوراتادین به میزان ناچیزی از سد خونی – مغزی عبور می كند بنابراین برخلاف آنتی هیستامین های نسل اول ایجاد خواب آلودگی نمی كند. همچنین این دارو برخلاف بسیاری از داروهای نسل اول فاقد خصوصیات آنتی كولینرژیك می باشد. لوراتادین در مقایسه با داروهای قدیمی تر (نسل اول) طول اثر بیشتری دارد به طوری كه استفاده از آن به صورت یك تا دو بار در روز ممكن است.

موارد مصرف :

مهمترین موارد مصرف این دارو رینیت آلرژیك (به منظور بهبود علائم نازال و غیر نازال) و كهیر مزمن ایدیوپاتیك می باشد.

مقدار و نحوه تجویز:

بزرگسالان و كودكان 6 سال به بالا: mg 10 یكبار در روز.
كودكان 2 تا 5 سال: mg 5 (5 میلی لیتر شربت) یك بار در روز.

موارد منع مصرف:

حساسیت به دارو یا هر یك از اجزای فرمولاسیون

موارد احتیاط:

در بیماران با نارسایی كبدی و كلیوی این دارو باید با احتیاط مصرف شود. توصیه می شود كه در این بیماران لوراتادین بصورت mg 10 یك روز در میان استفاده شود.

مصرف در بارداری و شیردهی:
این دارو در دوران بارداری درگروه B قرار می گیرد. در بعضی مطالعات این دارو اثر سویی بر جنین نداشته است ولی بعضی مطالعات نشان می دهند كه در موارد بسیار نادر این دارو در 3 ماه اول بارداری باعث هیپویپادیاس می شود. آكادمی اطفال آمریكا این دارو را با شیردهی سازگار می داند در حالی كه عده ای معتقدند كه بهتر است این دارو در دوران شیردهی استفاده نشود.
عوارض جانبی:
این دارو به خوبی تحمل می شود و در موارد نادری ممكن است عوارض زیر را ایجاد كند:
تهوع، اسهال، استفراغ، درد اپی گاستر، تعریق، خستگی، پاراستزی، افت فشار خون، ریزش مو، اختلالات خواب و واكنشهای حساسیتی (برونكواسپاسم و آنژیوادم).
تداخلات دارویی :
استفاده توام از داروهایی كه مهاركننده ایزوآنزیمهای 3A4 و 2D6 هستند و یا از طریق این ایزوآنزیمها متابولیزه می شوند، می تواند منجر به تغییر غلظت پلاسمایی لوراتادین ویا هر كدام ازداروها شود. بنابراین داروهایی مانند سایمیتیدین، اریترومایسین، كتوكونازول، فلوكونازول، كینیدین و فلوكستین می توانند از طریق مهار آنزیمهای كبدی 3A4 و 2D6 منجر به افزایش غلظت پلاسمایی لوراتادین شوند. 
بسته بندی :
قرص های 10 میلی گرمی، جعبه 100 عددی

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.