• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن ادبيـــات > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
ادبيـــات (بازدید: 847)
يکشنبه 13/1/1391 - 8:38 -0 تشکر 443902
شهید اول

شیخ شمس الدین محمد بن مکی بن احمد عاملی نبطی جزینی معروف به شهید اول یکی از فقهای بزرگ شیعه است. او در سال ۷۳۴ هجری قمری، برابر ۷۱۲ خورشیدی، متولد و در سال ۷۸۶ هجری قمری، برابر ۷۶۳ خورشیدی، در دمشق به جرم شیعه‌گری کشته شد. او از استادان بسیاری، مانند فخر المحققین پسر علامه حلی و سیّد ضیاءالدین عبد الله حلی و سید عمید الدین بن عبد المطلب حلی، بهره گرفت

يکشنبه 13/1/1391 - 8:46 - 0 تشکر 443913

تألیفات شهید اول:



  1. اختصار الجعفر

  2. الاربعون حدیثا

  3. الاربعون مساله

  4. الاعتقادیه

  5. الالفیة فی فقه الصلوة

  6. الباقیات الصالحات.

  7. البیان در فقه (مطبوع)

  8. التکلیف یا تکلیفیه

  9. جامع البین یا الجامع بین شرحی الاخوین

  10. حاشیه شرح ارشاد علا مه حلی که نامش (غایة المراد فی شرح نکت الارشاد) می‌باشد

  11. حاشیه قواعد علا مه

  12. خلاصة الاعتبار فی الحج و الاعتمار

  13. الدروس الشرعیه فی فقه الامامیه (مطبوع)

  14. الذکری در فقه امامیه (مطبوع)

  15. القواعد الکلیه فی الاصول و الفروع، که به (قواعد شهید) معروف است.

  16. اللمعة الدمشقیه که جز کتابهای درسی حوزه علمیه‌است.

  17. مجامیع ثلثه در سه مجلد.

  18. النفلیه که با الفوائد المکیه که شرح شهید ثانی بر همان کتاب می‌باشد.

  19. المزار.

  20. المسائل، که به (مسائل ابن مکی) معروف است.

دوشنبه 14/1/1391 - 7:55 - 0 تشکر 444122

اساتید و مشایخ روایتى:


از سید صدر کرکى نقل شده اسـت کـه شهید اول بـیـش از هـزار اجازه روایتى و اجتهادى از اساتید را با خود همراه داشته است که در محضر بیشتر آنان تلمذ نموده بود.
1 ـ فـخـرالمحققین , پسر علا مه حلى .
2 ـ سید عمید الدین بن عبدالمطلب حلى .
3 ـ سید ضیا الدین عبداللّه حلى .
مشایخ روایتی:
1 ـ سید تاج الدین بن معیة حسینى .
2 ـ سید علا الدین بن زهره حسینى .
3 ـ شیخ على بن طران مطار آبادى ملقب به (رضى الدین ).
4 ـ الشیخ رضى الدین على بن احمد مزیدى .
5 ـ شیخ جلال الدین محمد بن الشیخ شمس الدین حارثى .
6 ـ شیخ محمد بن جعفر مشهدى .
7 ـ شـیـخ قطب الدین بویهى رازى .

دوشنبه 14/1/1391 - 7:55 - 0 تشکر 444123

شاگردان:


حـوزه عـلمى پر برکت شهید اول بهره وران و شاگردان متعددى را پرورده است که هر کدام سند اعتبار و حجت وقت در علم و عمل بوده اند.
1 ـ شیخ مقداد سیورى صاحب کتاب (التنقیح ).
2 ـ شیخ حسن بن سلیمان حلى صاحب کتاب (مختصر بصائر الدرجات ).
3 ـ سید بدرالدین حسن بن ایوب مشهور به نجم الدین اعرج الحسینى .
4 ـ صاحب کتاب المحجة البیضا در طهارت .
5 ـ شیخ شمس الدین محمد مشهور به ابن عبدالعال کرکى عاملى .
6 ـ شیخ زین الدین على بن خازن حائرى

دوشنبه 14/1/1391 - 7:56 - 0 تشکر 444124

خاندان :


شـهـید اول در خانواده علم و فضیلت رشد و نما یافته بود پدر, جد, تا چندین پشت از علما و فقها بـوده انـد, آنچنان که فرزندان و خاندان او اعم از پسر و دختر, از دانشمندان و اهل کمال و معرفت بـوده انـد و از او سـه پـسر مجتهد و عالم و یک همسر فقیهه و یک دختر عالمه و فاضله به یادگار مانده است.

دوشنبه 14/1/1391 - 7:57 - 0 تشکر 444125

شهید و شهادت:


واژه شـهـیـد و نـیـز واژه هـاى هـم خـانواده آن , آن چنان مفاهیم بلند و با شکوه را از اعماق کلام بـر مى تابانند و نورى گرم و گرماى نورانى را در جان دل روشن و شعله ور مى سازند که انسان را مـجـذوب عـظـمـتـها و اوج گیریهاى خویش مى سازند و تاریخ را مبهوت و حیران در نگرش آن مى نمایند, و فقیه بزرگوار شهید اول , فقیه نامدار قرن هشتم , از خیل انبوه این کاروان نور بوده و هـسـت , ولـى تنها شهید این مکتب نبوده و نیست , آنچنان که آخرین آنان نیز نخواهد بود چـون فـراوانـنـد مردان با فضیلت و بزرگوارى از هم عقیده ها و هم مکتبهاى او, که در برابر بساط ظـلـم و جـهـل و عـناد و تعصب و ضلالت , دچار امواج فتنه ها و طوفانها شده اند و عاملان خود را گـرفـتـار وبـال اعـمـال خـویـش نـموده و خود را به فوز عظیم و کامیابى از شهد شـیـریـن شـهـادت رسـانـده انـد موسوعه بزرگ علا مه امینى (شهدا الفضیلة ) آلبومى است از این شهیدان , و تابلویى است از این بزرگان که شهد شهادت بر آنان گوارا و مبارک باد!.

دوشنبه 14/1/1391 - 7:57 - 0 تشکر 444126

شهادت شیخ:


عـامـل شهادت را سعایت و پرونده سازى در مورد تشیع او و ابراز برخى از مقالات بر ضد معتقدات گروههاى اسلامى بوده است که نقل و بازگویى آنها ما را با جهانى از قساوت و عناد و جهل رو به رو مـى سـازد چـه بـهـتـر قضاوت و حکم او را به خداوند احکم الحاکمین واگذار نماییم تفصیل شـهـادت آن فـقـیـه بزرگوار را مى توان از نوشته شیخ حر عاملى و روضات الجنات , ج 7 , ص 12 استفاده نمود. شهادت او در روز پنجشنبه نهم جمادى الاولى سال 786 هـ. ق در عـهد سلطنت یرقوق , با فتواى قاضى مالکى و شافعى , پس از تـحـمـل یـک سال حبس و زندان در قلعه شام , در دمشق صورت گرفت و با کینه ها و عداوتهاى دیرینه اى که از او داشتند ,بدن شریفش را به دار کشیده و سنگسار کرده و مورد اهانت ها قرار دادند.

دوشنبه 14/1/1391 - 8:1 - 0 تشکر 444128

شهید اول در نگاه دیگران
شهید ثانی درباره او می گوید: «استاد محقق ما، متبحر دقیق، جامع افتخار علم و سعادت و مرتبه عمل و شهادت، محمد بن مکی که خداوند همان گونه که انجام او را شرافت داد، درجه اش را نیز عالی گرداند».
صاحب «اعیان الشیعة» درباره او می نویسد: «او پیشوایی از پیشوایان علمای شیعه، مناری از مناره های آنان، ستونی از ستونهای آنان و فقیه بزرگی از فقهای بزرگ آنان بود که فقاهت او ضرب المثل است و جزئی از مفاخر و بزرگان جبل عامل می باشد».
حر عاملی در «امل ال؛ مل» می نویسد: «او فقیهی محدث، متبحر، کامل، جامع معقول و منقول، زاهد، عابد، پرهیزگار، شاعر، ادیب، نویسنده و یگانه زمانه خود بود که در عصر خود نظیر نداشت».
محقق کرکی درباره او می گوید: «فقیه اهل بیت در زمان خود، مناره فقها، الگوی محققان و دقت کنندگان».
میرزای نوری در «مستدرک الوسائل» درباره شهید اول می نویسد: «جامع فنون فضائل و حاوی درجات عالی و دارای نفس زکیه».

دوشنبه 14/1/1391 - 8:2 - 0 تشکر 444129

محفل شهید اول همواره محل نشست و برخاست اهل فضل و ادب و طلاب معروف نواحی گوناگون بود. هیچ گاه خانه او از بازدید کنندگان و نیازمندان خالی نبود. خانه او همچنان که پناهگاه علما در تدریس بود، ملجأ نیازمندان نیز بود. اشتغال او به درس و تدریس فقه و اصول و رجال و حدیث و علوم عقلی و ادبیات مانع از آن نمی شد که ارتباط خود را با سیاستمداران و برنامه ریزی برای دانش انقلابی قطع کند. این امر باعث شده بود نفوذ او از شام خارج شود و تا نقاط دور دست از جمله ایران گسترش یابد. در آن زمان، بین دراویش به سرکردگی پهلوان حسن دامغانی و سایر مردم آگاه درگیری وجود داشت. دراویش برداشتهای نادرستی از تشیع داشتند و بیش از آنکه حقایق تشیع را بگیرند، به ظواهر آن پرداخته بودند. از دید دراویش، تشیع فقط ولایت بود، البته ولایتی که هیچ قاعده معینی نداشته باشد. در مقابل این جریان بیشتر آگاهان فهم دیگری از تشیع داشتند و سعی می کردند تا شبهات آنان را بزدایند. از این رو، نامه ای به شهید اول نوشتند و از ایشان خواستند به ایران بیایند، ولی شیخ محمد بن مکی به دلایل زیر این درخواست را نپذیرفت.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.