• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
ورزش و تندرستی (بازدید: 1379)
چهارشنبه 26/11/1390 - 21:28 -0 تشکر 431856
ورزش و عرفان

از ورزش و تربیت بدنی چه تلقی و برداشتی دارید؟

شنبه 6/12/1390 - 22:0 - 0 تشکر 435741

فلسفه ورزش را می‌توان به عنوان یکی از شاخه‌های فلسفه کاربردی هم به نظاره نشست. فلسفه کاربردی قصد دارد میزان کارآمدی آموزه‌های فلسفی را در حوزه‌های مختلف چون: اخلاق، سیاست، حقوق، اقتصاد، آموزش، ورزش و رسانه بررسی کند.

شنبه 6/12/1390 - 22:0 - 0 تشکر 435742

فلسفۀ ورزش اشتراکات بسیاری با فلسفۀ کاربردی دارد و بسیاری آن را ذیل فلسفۀ کاربردی می گنجانند. یعنی همان طورکه فلسفۀ کاربردی ، تحلیل فلسفی همۀ فنون و علوم از پزشکی و مهندسی گرفته تا حقوق و هنرها و زندگی رایج را مدنظر دارد و در این زمینه دتسوارهایی تجویری هم ارائه می کند فلسفۀ ورزش هم تحلیل فلسفی ورزش را هدف خود قرار می دهد و توصیه هایی را نیز ارائه می کند.

شنبه 6/12/1390 - 22:0 - 0 تشکر 435743

فلسفۀ ورزش البته نگاهی بی‌طرفانه نیز نسبت به ورزش دارد همان طور که فی‌المثل فلسفۀ علم نسبت به علم چنین رویه ای را اتخاذ می کند. ممکن است عالمان علوم ورزشی نگاه خاصی به تاریخ ورزش داشته باشند و برای مثال پیشرفت خطی آن را پررنگ کنند اما فیلسوفان ورزش و ورزش‌شناسی فلسفی از این پیش‌فرضهای پرمخاطره و پرمناقشه بری هستند همان طور که فیلسوف تاریخ برخلاف عالمان تاریخ نه تنها پیش فرضهای علم تاریخ را نمی پذیرد که آنها را موضوع بحث و تحلیل خود قرار می‌دهند.

شنبه 6/12/1390 - 22:1 - 0 تشکر 435744

اگر از تأثیر و تأثر معارف بشری سخن می گوییم نمی توانیم از تأثیر و تأثر فلسفۀ ورزش با معارف و فلسفه هایی چون: فلسفۀ علم، فلسفۀ هنر، فلسفۀ اخلاق ، فلسفۀ آموزش، فلسفۀ ذهن ، فلسفۀ سیاسی و فلسفۀ علوم اجتماعی که هم خانواده‌های فلسفۀ ورزش هستند سخن نگوییم . فلسفۀ ورزش از تحلیلهایی که در این شاخه‌ها از دانش فلسفی در مورد ورزش صورت گرفته بهره‌های فراوانی برده که به گوشه ای از این بهره‌ها اشاره می‌کنیم.

شنبه 6/12/1390 - 22:1 - 0 تشکر 435746

فلسفۀ ورزش به تحلیل گزاره های علوم ورزشی ایده های ورزشی اکتفا نمی‌کند و پژوهشهای هنجاری و توصیفی را نیز پیگیری می کند. بخصوص آنکه ما هم‌اکنون در دورۀ پساتحلیلی فلسفۀ تحلیلی قرار داریم و از آن خشکی اولیۀ فلسفۀ تحلیلی تا حدود زیادی کاسته شده و فلسفۀ تحلیلی هم اکنون بجد قصد برقراری ارتباط با جنبه‌های گوناگون زندگی بشری از جمله ورزش را در سر می پروراند.

شنبه 6/12/1390 - 22:2 - 0 تشکر 435747

فلسفۀ ورزش البته از روشهای خاصی بهره می‌جوید موضوعاتی را در برمی‌گیرد و به دنبال اهداف خاصی است. اما این بدان معنا نیست که فلسفۀ ورزش حوزه­ای قطعی و بدور از تکثر باشد. به همین جهت چه در حوزۀ روش ، و چه در گستره­های موضوع و غایت مناقشات فراوانی در باب این نوع از فلسفه وجود دارند، اما می­توان گفت که فلسفۀ ورزش روشش تحلیل فلسفی و موضوعش ورزش است.

بدین جهت همان­طور که فلسفۀ علم، کار علم­شناسی فلسفی را صورت می­دهد و به تحلیل مفاهیم، ویژگیهای زبان علم و... می‌پردازد ورزش شناسی فلسفی یا فلسفۀ ورزش نیز از یکسو وضعیت گزاره‌های ورزشی و زبان علوم ورزشی را مورد بررسی قرار می‌دهد و از سوی دیگر از کارکردهای انسانی ورزش سخن می گوید و نقش نهادهای ورزشی را برای آیندۀ بشریت وارسی می‌کند.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.