• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعلیم و تربیت (بازدید: 1424)
جمعه 9/10/1390 - 17:43 -0 تشکر 409348
مطالعه صحیح چگونه؟؟؟!؟!؟!؟

با نام خدا و سلام

با توجه به فصل امتحانات و

برنامه ریزی اکثر دانش اموزان و دانشجویان برای مطالعه دروس

در این تاپیک از دوستان می خواهیم تا

روش مطالعه خود را بیان کنند و به تحلیل انواع مطالعه کتابهای درسی بپردازیم.

 

********************************************

قطعا همراهی همه دوستان می تونه به همه ما در انتخاب یک شیوه خوب مطالعه کمک کند.

«اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم» 

رواق منظر چشم من آشیانه توست         کرم نما و فرود آ که خانه خانه توست

انجمن تعلیم و تربیتیها 

چهارشنبه 14/10/1390 - 21:23 - 0 تشکر 412286

ادامه:
3 - مرحله خواندن:

در این مرحله به خواندن دقیق و كامل مطالب كتاب پرداخته، كه هدف فهمیدن كلیات و جزئیات مطالب و نیز پاسخگوی به سؤالات مرحله قبل می‌باشد. در مرحله خواندن برای فهم بهتر مطالب می‌توان از كارهایی مثل یادداشت برداری، علامت گذاری و خلاصه نویسی بهره جست.‏

4 - مرحله تفكر

در این مرحله هنگام خواندن، ساختن سوالها، و ایجاد ارتباط بین دانسته‌های خود، درباره مطلب فكر كنید. در این موردنیز مهمترین اصل همان بسط معنایی است. بسط معنایی ممكن است در مراحل پنجم و ششم نیز یعنی در مراحل از حفظ گفتنی و مرور كردن نقشی داشته باشد.

«اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم» 

رواق منظر چشم من آشیانه توست         کرم نما و فرود آ که خانه خانه توست

انجمن تعلیم و تربیتیها 

چهارشنبه 14/10/1390 - 21:24 - 0 تشکر 412289

5 - مرحله از حفظ گفتنی:

در این مرحله باید بدون مراجعه به كتاب به یادگیری مطالب خوانده شده پرداخته شود و بار دیگر به سوالاتی كه خود فرد طرح كرده بود پاسخ دهد. در اینجا باید مطالب آموخته شده را در قالب كلمات برای خود كرده، در غیراینصورت لازم است كه مجدداً به خواندمطالبی كه آموخته نشده پرداخته شود. مرحله از حفظ گفتنی در پایان هر بخش انجام می‌گیرد و وقتی بخشهای یك فصل به اتمام رسید به مرحله بعد، یعنی مرور كردن یا آزمون وارد می‌شویم.

6 - مرحله مرور كردن:

این مرحله، كه مرحله آزمون نیز می‌باشد، در پایان هر فصل انجام می‌گیرد. دراینجا به مرور موضوعات اصلی و نكات مهم و نیز ارتباط مفاهیم مختلف به یكدیگر پرداخته و در صورت برخورد با موضوعات مورد اشكال به متن اصلی یا مرجع مراجعه شود. یكی از راههای كمك به این مرحله پاسخگوئی به سئوالات و تمرینات پایان فصل است: اجرای این مرحله می‌تواند مقداری از اضطراب امتحان را كاهش دهد.‏

«اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم» 

رواق منظر چشم من آشیانه توست         کرم نما و فرود آ که خانه خانه توست

انجمن تعلیم و تربیتیها 

جمعه 16/10/1390 - 17:11 - 0 تشکر 412815

با نام خدا و سلام
اما روش دوم:
روش مطالعه دقیق خوانی که شامل سه تکنیک مهم هست:
1 - تكنیك‌خلاصه برداری:

به نوشتن عبارت، مفاهیم و موضوعات كلیدی متن پرداخته، بطوری كه در مرور مطالب با نگاه كردن و خواندن خلاصه‌ها، همه مطالب خوانده شده را یادآوری كند. یك روش بسیار مطلوب این است كه از خلاصه‌ها نیز دوباره خلاصه‌برداری شود.



2 - تكنیك سازماندهی مطالب:

این تكنیك باعث افزایش درك و سرعت یادگیری و سهولت در بازیابی مطالب آموخته شده می‌شود. برای سازماندهی مطالب استخراج سه بخش از متن اصلی مورد مطالعه لازم است كه عبارتند از :
۱) موضوع اصلی : موضوعی كه تمامی مطالب را در بر می‌گیرد و بقیه مطالب حول و حوش آن می‌چرخد.
۲) نكته‌های اصلی : خطوط و اندیشه‌های اصلی ومهم هستند كه در مجموع موضوع اصلی را می‌سازند و از صراحت بیشتری برخوردار است.
۳) نكات جزئی : اطلاعات جزئی‌تر هستند كه بصورت مثالها، نمونه‌ها، عكس‌ و تصویر اطلاعات واقعی مطرح می‌گردند.



3 - تكنیك علامت‌گذاری در متن که در بالا هم مطرح گردید و یکی از عوامل مهم در مرور بهتر مطالب و نیز در ذهن ماندن آن ها می شود:

در این تكنیك علامتهایی را بر روی متن اصلی انجام داده، از قبیل علامت‌گذاری به شكلهای مختلف در متن، خط كشیدن زیر عبارات مهم، حاشیه‌نویسی و ...، این موارد بسته به سلیقه‌های افراد متفاوت می‌باشد. اما نكته مهمی كه در هر نوع علامت‌گذاری حائز اهمیت است این است كه، بهتر است همانند تكنیك سازمان‌دهی، مطالب را در سه دسته مجزا موضوع اصلی، نكته اصلی، موارد جزئی قرار داده و آنها را با علامتهای مختلف نشان دهید. در كنار روش مطالعه عوامل محیطی نیز در میزان یادگیری تأثیر دارد. یك محیط مناسب باعث توجه و تمركز بهتر و بیشتری می‌شود.‏

«اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم» 

رواق منظر چشم من آشیانه توست         کرم نما و فرود آ که خانه خانه توست

انجمن تعلیم و تربیتیها 

شنبه 17/10/1390 - 15:46 - 0 تشکر 413499

با نام خدا و سلام
اما دو نکته مهم و اساسی:
1 -حذف عوامل مزاحم فكری

مواردی هست كه بخش عظیمی از وقت و فعالیت ذهنی را موضوعاتی به خود مشغول می‌دارند كه هیچ رابطه با موضوع ندارند، موضوعاتی مانند : رفتار معلمان و استادان، افزایش شهریه و نوع رفت و آمد و ... برخی از موضوعاتی هستند كه موقع مطالعه اگر به آنها فكر شود از كارایی مطالعه می‌كاهد. برخی حتی خیال پردازیهایشان را موقع مطالعه انجام می‌دهند؛ كه به شدت فكر را آشفته كرده و تمركز را از بین می‌برد. توصیه كلی این است كه اگر ذهن خود را از افكار مختلف پاك كنید تا بر روی موضوع مورد مطالعه تمركز كنید، مطالعه را كنار بگذارید و زمانی مطالعه را شروع كنید كه سرحال، علاقمند و متمركز هستید.


2 - فراهم كردن محیط مناسب:

محل و مكانی كه مطالعه در آنجا انجام می‌شود باید مناسب باشد. منظور از محل مناسب مكانی است كه آرام، ساكت و دور از عوامل مزاحم محیطی باشد، این باعث تمركز بهتر روی موضوع مطالعه می‌شود. بعضی افراد محل و زمانی را برای مطالعه انتخاب می‌كنند كه بسیار شلوغ و پر سر و صدا است و بعضی از افراد رختخواب را برای مطالعه انتخاب می‌كنند و توقع یادگیری سطح مطلوب را دارند، ولی از این حقیقت غافلند كه این محلها بدترین محل برای مطالعه است.

«اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم» 

رواق منظر چشم من آشیانه توست         کرم نما و فرود آ که خانه خانه توست

انجمن تعلیم و تربیتیها 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.