• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 8377)
شنبه 5/9/1390 - 19:34 -0 تشکر 392986
آزمایشگاه علمی ناسا به سوی سیاره سرخ پرتاب شد/ آخرین اخبار از مریخ نورد کنجکاوی



"پیگیری آخرین تصاویر و اخبار از مریخ نورد کنجکاوی"

 

 

 

  آغاز بزرگترین ماموریت فضایی در مریخ

«كنجكاوی»، ناسا را به مریخ می‌برد!

 

جدیدترین كاوشگر مریخ ناسا، ساعتی پیش یعنی در عصر روز شنبه با موشك «اطلس پنج» از پایگاه فضایی كیپ‌كارناوال در فلوریدا به فضا پرتاب شد.

 

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، پروژه ناسا برای انتقال «آزمایشگاه علمی مریخ» بر سطح این سیاره سرخ‌رنگ، چشم‎انداز وسوسه‌انگیزی دارد.

این آزمایشگاه که به اسم «کیوریاسیتی»(كنجكاوی) شناخته می‌شود، رباتی به ارزش دو میلیارد و 500 میلیون دلار است که به نسبت سایر ربات‌ها در نوع خود، برای نشستن بر سطح یک سیاره دیگر، توانایی بیشتری دارد.

 

مریخ‌نورد كنجكاوی با وزن نزدیك به یك تن كه دیگر مریخ‌نوردهای ناسا را كوتوله جلوه می‌دهد، پیچیده‌ترین كاوشگر سیاره‌یی محسوب می‌شود.

موشك اطلس پنج و كاوشگر كنجكاوی كه كانون ماموریت 2.5 میلیارد دلاری آزمایشگاه علمی مریخ(MSL) محسوب می‌شود، ساعتی پیش به فضا پرتاب شدند.

 

این كاوشگر شش چرخ حدود پنج برابر بزرگتر از كاوشگرهای «فرصت» و «روح» است كه در سال 2004 برای بررسی امكان وجود نشانه‌هایی از آب در گذشته در مریخ فرود آمدند.

كنجكاوی با خود 10 ابزار علمی را حمل می‌كند كه دو برابر محموله دو مریخ‌نورد پیشین است.

 

از جمله این ابزار می‌توان به یك لیزر تبخیر سنگ و چرخ‌دنده برای شناسایی مولكولهای آلی اشاره كرد. این مریخ‌نورد همچنین از یك مته در انتهای بازوی روباتیك 2.1 متری خود برخوردار است كه به جمع‌آوری نمونه‌ها از سنگهای داخلی مریخ كمك می‌كند. این اولین كاوشگر روباتیك مریخ بوده از چنین قابلیتی برخوردار است.

 

كاوشگر كنجكاوی اگوست سال آینده در دهانه 160 كیلومتری گیل در سطح مریخ فرود آمده و به بررسی امكان برخورداری كنونی یا گذشته این سیاره از حیات میكروبی خواهد پرداخت.

 

این پرتاب نه تنها برای دانشمندان كه برای افرادی دیگر از جمله دختری كه نام «كنجكاوی» را برای این كاوشگر انتخاب كرده رویدادی فراموش نشدنی خواهد بود.

 

ایسنا

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

يکشنبه 14/8/1391 - 0:28 - 0 تشکر 571369

خودبینی کنجکاوی








حدود ۳ ماه پیش مریخنورد کنجکاوی با کلی هیاهو و سر و صدا راهی سیارهی سرخ شد تا سرنخی از حیات روی آن پیدا کند. این نخستینباری بود که فضاپیمایی برای جستوجوی حیات به مریخ فرستاده میشد به همین سبب فرود امن و سالم آن روی سیاره هیجان ویژهای را به همراه داشت. هنگامی که نخستین تصاویر از سطح مریخ به زمین مخابره شد بسیاری از مردم٬ به خصوص اعضای گروه مأموریت از فرط خوشحالی در پوست خود نمیگنجیدند. از آن زمان به بعد که ۸۴ روز مریخی میگذرد٬ هر روز تصاویری از دوربینهای گوناگون کنجکاوی به زمین مخابره میشود که علاوه بر بررسی مسیر حرکت٬ حاوی اطلاعات ارزشمند زمینشناسیاند. اما بهتازگی تصویری روی وبگاه رسمی ناسا منتشر شده است که کنجکاوی به کمک دوربین MAHLI از خودش گرفته است.
برای دیدن نمایی بزرگتر روی تصاویر کلیک کنید







دو تصویری که دوربین NavCam از دوربین MAHLI و بازوی متصل به آن در روزهای مریخی ۵۷ و ۵۸ گرفته است



معمولاً گروه مأموریت٬ برای بررسی میزان خاک گرفتگی ابزارها و پوشش چرخها تصمیم میگیرد تا یک عکس تمام رخ از کنجکاوی بگیرد. در میان ۱۷ دوربین موجود در کنجکاوی دوربین MAHLI تنها دوربینی است که ممکن است در دورترین حالت از مریخنورد قرار بگیرد. بنابراین موقعیت مناسبی برای گرفتن یک عکس تمامرخ از کنجکاوی دارد. تصویر بالا یک تصویر موزاییکی شامل ۵۵ نما از بخشهای گوناگون مریخنورد است که در کنار یکدیگر قرار داده شدهاند. این تصویر بسیار تصحیح شده است و سعی شده تا بسیاری از انحناهای موجود رفع شود و طبیعی به نظر برسد. البته چرخ جلو هنوز کمی بیش از حد بزرگ به نظر میرسد که علتش هم نزدیکی دوربین به سوژه است. اگر بهخوبی روی دوربین ChemCam که حکم سر مریخنورد را دارد٬ زوم کنید میتوانید انعکاس دوربین MAHLI را روی آن ببینید. به نظر میآید که سازندهی این تصویر محل اتصال بازوی دوربین MAHLI به مریخنورد را حذف کرده است تا تصویر تمامرخ زیباتر به نظر آید.

یکی از امتیازهایی که گروه مأموریت برای علاقهمندان در نظر گرفته است٬ دسترسی به آرشیو تصاویر خام است. به این ترتیب علاقهمندان میتوانند به صورت داوطلبانه این مجموعهی عکسها را در کنار یکدیگر قرار دهند و نسخهی خودشان را از کنجکاوی بسازند. برای مثال اگر به این انجمن انگلیسی زبان سر بزنید خواهید دید که علاقهمندان٬ به صورت خود جوش٬ پیش از آنکه تصویر موزاییکی اصلی روی وبگاه ناسا منتشر شود٬ تصاویر موزاییکی دلخواه خودشان را درست کردهاند و به نمایش عموم درآوردهاند. حتی یکی از آنها موفق شده است تا از مجموعهی این تصاویر نسخهی ۳D نیز تهیه کند.


اگر شما هم علاقهمندید تا نسخهی موزاییکی خودتان را از کنجکاوی بسازید٬ میتوانید از طریق لینک زیر به تصاویر خام دوربین MAHLI و دیگر دوربینها دست پیدا کنید:

http://mars.jpl.nasa.gov/msl/multimedia/raw

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

پنج شنبه 16/9/1391 - 21:20 - 0 تشکر 577717

نشانه‌ای از حیات در مریخ یافت نشد

با اتمام نخستین آزمایش شیمیایی کاوشگر کنجکاوی از خاک سیاره سرخ دانشمندان اعلام کردند هیچ نشانه ای از حیات یافت نشده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، این کاوشگر در حال جستجوی مواد تشکیل دهنده خاک و سنگهای مریخ است که ممکن است از حیات پشتیبانی کنند.


اما در نخستین روند بررسی از خاک تحلیل شده، هیچ نشانه قطعی از اجزای سازنده شیمیایی حیات یافت نشده است.


پاول ماهافی از مرکز پرواز فضایی گادارد ناسا گفت: هیچ تشخیص قطعی از مواد ارگانیک و آلی در مریخ در این نقطه نیافته ایم اما به جستجوی خود در محیط های مختلف منطقه گودال گیل ادامه خواهیم داد.


 



این در حالی است که این کاوشگر شش چرخ، آب و مخلوطی از مواد شیمیایی دیگر را کشف کرده است.


نتایج این تحقیقات در نشست اتحادیه زمین فیزیکی آمریکا در سان فرانسیسکو ارائه شده است.


اظهار نظر یکی از دانشمندان ارشد پروژه کنجکاوی در دو هفته پیش، به گمانه زنی هایی مبنی بر اینکه کنجکاوی مواد آلی برپایه کربن یافته است منجر شد. کربن یکی از مهمترین و ضرورتی ترین مولفه ها برای حیات است.



اگرچه گفته می شود تجهیزات کاوشگر کنجکاوی نشانه هایی از ترکیبات آلی را بر روی مریخ یافته اما ناسا از تایید آنها سرباز زده است.


آزمایشگاه کنجکاوی با نمونه برداری از خاک مریخ موفق شده است مواد حاوی آب، سولفور و کلرین را تشخیص دهد.


منطقه گودال گیل که کنجکاوی در حال بررسی آن است در واقع منطقه مسطحی است که هنوز چندین کیلومتر از مقصد و هدف اصلی کنجکاوی برای جستجو، فاصله دارد. کنجکاوی قصد دارد به زودی روانه منطقه کوهستانی ماونت شارپ برود و رد حیات را در آن جستجو کند.


 


خبرگزاری مهر

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

يکشنبه 17/10/1391 - 22:10 - 0 تشکر 583076

«گل مریخی»، کشف جدید کنجکاوی در مریخ




مریخ نورد «کنجکاوی» ناسا در جدیدترین اکتشافات خود بر سطح سیاره سرخ موفق به تهیه عکس از تخته سنگ پیچ در پیچ به شکل مار و «گل مریخی» در دل یک سنگ شده است.



به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کنجکاوی پیش از این تکه های پلاستیک شفاف را بر سطح مریخ مشاهده کرده بود که مشخص شد این قطعات از خود مریخ نورد جدا شده اند.



در جدیدترین تصاویری که توسط مریخ نورد ناسا تهیه شده است، یک شکل عجیب و شفاف شبیه «گل» در دل یک سنگ مشاهده می شود.



تصویر موسوم به «گل مریخی» در تاریخ 19 دسامبر ( 29 آذر) توسط ابزار تصویرساز میکروسکوپ مانند در انتهای بازوی رباتیک کنجکاوی تهیه شده است. ناسا نسخه خام این تصویر را در وب سایت رسمی مأموریت مریخ نورد منتشر کرده است و بازدیدکنندگان سایت، تعبیر «گل مریخی» را برای این عکس انتخاب کرده اند.





«گای وبستر»، سخنگوی آزمایشگاه پیشرانش جت (JPL) ناسا تأکید می کند: به نظر می رسد که این شکل عجیب و شفاف بخشی از تخته سنگ بوده و به مریخ نورد کنجکاوی تعلق ندارد.



ناسا روز جمعه چهارم ژانویه (15 دی) تصویر پانورامای جدیدی از محل حضور مریخ نورد کنجکاوی موسوم به Yellowknife Bay در دهانه گیل مریخ منتشر کرد.



در مرکز این تصویر نیز تخته سنگ های پیچ در پیچ دیده می شوند که شبیه یک مار بزرگ است. این سنگ که ناسا از آن با تعبیر «رودخانه مار» (Snake River) یاد می کند، یک خط نازک از سنگ های تیره در پی هم هستند.



ایسنا

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.