• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 5842)
دوشنبه 9/2/1387 - 12:26 -0 تشکر 38417
خطر در كمین شماست!

بسم الله

در این تاپیك به مسایل بهداشتی غذائی میپردازیم.

فلینظر الانسان الی طعامه (عبس 24) انسان باید به غذای خویش بنگرد.

باتشكر

خادم الحسین مهدی

تكنسین غذا و دارو

خادم الحسین کربلائی مهدی

تکنسین داروئی

دوشنبه 13/3/1387 - 12:26 - 0 تشکر 41912

یک گزارش در ارتباط با بحران جهانی چاقی، بسیاری از ۲۵ شرکت بزرگ تولید اغذیه در جهان را متهم کرده که برای مبارزه با این معضل تنها به حرف زدن اکتفا می کنند.

این گزارش می گوید اغلب این شرکت ها "اشتیاقی" در پیروی از دستورالعمل های سازمان بهداشت جهانی برای مبارزه با چاقی، سرطان و بیماری های قلبی ندارند.
گزارش مذکور که توسط دانشگاه سیتی لندن تهیه شده می گوید به نظر می آید اغلب شرکت ها حتی "ذره ای" به این موضوع توجه نمی کنند. نویسندگان گزارش می گویند دستورالعمل های سازمان بهداشت جهانی از شرکت های غذایی انتظارات تازه ای دارد که از آن جمله می توان به ترویج رژیم های غذایی سالم، بهبود کیفیت محصولات غذایی و بازاریابی و تبلیغات مسئولانه اشاره کرد.
تهیه کنندگان گزارش حین بررسی میزان تلاش شرکت های غذایی علیه معضل چاقی به این نتیجه رسیده اند شرکت هایی که خود را دوست مصرف کنندگان معرفی کرده اند در حقیقت جزو بدترین ها در این زمینه بوده اند. تولیدکنندگانی که به دلیل فروش محصولات غذایی چاق کننده، پر نمک و قنددار زیر فشار قرار داشتند خود را در زمینه مبارزه با این مشکل بسیار فعال نشان داده اند.
نویسندگان گزارش می گویند: "یافته هایشان حاکی است شرکت های جهانی اغذیه هنوز کاملا به اهمیت و فوریت تغییراتی که باید در فراورده های خود اعمال کنند واقف نیستند".
گروه تهیه کننده گزارش گفته است که هزینه تغییرات نباید بعنوان بهانه مورد استفاده قرار گیرد چرا که حتی گردش مالی کوچکترین این شرکت ها پنج برابر بودجه سالانه سازمان بهداشت جهانی است.
تبلیغات
نویسندگان گزارش، حساب ها، سایت ها و گزارش های سالانه شرکت های بزرگ تولید اغذیه را برای تهیه آن مورد مطالعه قرار داده اند.
یافته های این گزارش حاکی است به رغم اینکه ۲۳ شرکت از ۲۵ شرکت مورد بررسی، تمایل خود را به پذیرش مسئولیت های اجتماعی، نشان داده اند، کمتر از نیمی از آنها در این زمینه به مسائل بهداشتی اشاره کرده اند.همچنین تنها ۱۱ شرکت از ۲۵ شرکت مورد بررسی، برنامه مدونی در زمینه چاقی یا غذای کودکان داشته یا نسبت به تولید محصولات سالم تر متعهد شده اند.
در این میان تنها چهار شرکت کدبری شوئپس (Cadbury Schweppes)، دنون (Danone)، نستله (Nestle) و یونی لور (Unilever)، سیاستی در ارتباط با نحوه تبلیغات خود در این زمینه داشته اند.
در زمینه سه معضل اصلی اغذیه، تنها ۱۰ شرکت از تلاش برای کاهش نمک، پنج شرکت از کاهش مواد قندی و چهار شرکت از کاهش مواد چاق کننده خبر داده اند.
بر اساس این گزارش، شرکت مک دونالد که بیشترین بحث ها در زمینه رژیم غذایی و سلامت حول آن دور می زند، هیچ التزامی در این زمینه به جز تغییر حجم وعده های غذایی، از خود نشان نداده است.
سخنگوی فدراسیون اغذیه و نوشیدنی که شرکت های بریتانیایی را نمایندگی می کند گفته است: "اگر نویسندگان گزارش مایلند شرکت های تولید غذا و نوشیدنی فعالیت های بیشتری را در زمینه بهداشت تغذیه انجام دهند، درها برویشان باز است".
وی افزوده است که در مانیفست غذا و سلامت این گروه، تعهد آنها برای مبارزه با معضلات پیرامون تغذیه و بهداشت به روشنی نشان داده شده است.
او گفته است: "این مانیفست شامل التزام به پایین آوردن سطح نمک، مواد قندی و مواد چاق کننده در اغذیه و تبلیغ روش زندگی بهداشتی برای جامعه و کارمندان خود شرکت هاست".

"سلامتی، فقط بیمار نبودن شما نیست، بلکه رفاه کامل جسمی، روانی و اجتماعی هر فرد است"

همراه شما دوستان گرامی در تالار بهداشت وسلامت

چهارشنبه 29/3/1387 - 19:45 - 0 تشکر 43985

 عزیزان همراه سلام

یکی از مهمترین اطلاعاتی که ما باید در مورد خودمون داشته باشیم مزاج هاست مزاج ها به ما کمک می کنند تا بدن خودمون رو بهتر بشناسیم و در موقع بیماری خیلی راحت تر دلیل اون رو بفهمیم و حتی برای درمان بیماری اقدام کنیم جالب اینجاست که خودمون دلیل بیماری خودمون رو متوجه می شیم و خودمون بدون دارو می تونیم با تغذیه مناسب دوباره سلامتی مون رو بدست بیاریم

مزاجها

انواع مزاجها

افراد از نظر نوع مزاج به چهار دسته تقسیم می شوند: 1)افراد صفراوی مزاج 2) افراد سوداوی مزاج 3) افراد بلغمی مزاج 4) افراد دموی مزاج

صفراوی
صفرا ترشحات كبد است که رنگ آن زرد كه جزء آتش بوده گرم و خشك است و گرما زیاد تولید می كند.ph~8.5
 است

بیماری صفرا
كسانی كه صفرا زیاد تولید می كنند - سر درد – شقیقه نبض میزند -زردی سفیدی چشم – سیاهی رفتن چشم – سرگیجه - طعم دهانشان تلخ شده  ترش كردن گلو وقتی صفرا داخل معده بیاید –تشنگی- سوزش جگر زیر دنده راست آنها خیلی گرم است و حداقل دو درجه تب دارند و لبهای آنها دچارخشکی بوده پوست سرشان ترك خورده و می سوزد و بعنوان شوره و حتی ریشه مژه و دور پلك سوخته و پوسته پوسته می شود – پوست زبر – رنگ ادرار زرد تیره –ابرو میریزد – علاقه زیاد به آب یخ و یخ – تند خو بهانه گیر -موها تکه تکه میریزد. – دیدن خواب هولناك افتادن از بلندی جنگ و ستیز
علت:
غذاهای چرب و شیرین صفرا را زیاد می كند.
غذای مضر برای صفرا مزاج ها:
پرخوری – بعد از غذای مختصر دوباره غذا خوردن – آش رشته – ماكارونی سیر (مطلقا نخورید مزاج كبد گرم و تر است و سیر تبدیل به آتش شده و بیمار حالش بد می شود)-شیرینی
درمان:
انار و شاتوت بهترین دارو است – زرشك – تمشك – زردآلو – هلو – خیار كاهو – هویج – روغن زیتون – كنجد – سیب – گلابی – سوپ جو – كدو خورشتی خوراك قارچ – كدو حلوایی – اسفناج – گشنیز – نخود فرنگی – عدس - ماش - جو دو سر – لیمو عمانی

سوداوی

سودا سرد و خشك از جنس خاك و رسوب خون است و PH=6 است و در طحال تولید می شود و طحال را فعال می كند. PH
 خون باید بالای 7 باشد و اگر به 7 برسد به حالت اغماء و غش می رود) اگر سودا زیاد شود طعم دهان شور می شود – بوی عفونت دهان و كابوس می بیند و دچار افسردگی و خستگی – خود خوری – فكر زیاد بدون آنكه بداند – لاغری – بی نشاطی – یبوست شدید هفته ای یك بار– مدفوع قیری و سیاه – سوزش هنگام دفع ادرار – ادرار تیره خاكستری می شود – حالت تهوع– حس تاریكی چشم و شب كوری – تیرگی رنگ پوست و صورت – سوزش معده– خارش زیاد بدن وترك خوردن پوست – قلنج معده
علت
غذا های مانده و بیات و شور و نمك سود سودا را زیاد می كند
غذای مضر برای سوداوی مزاج ها
عدس - نوشابه با غذا - ماهی دودی – غذای مانده و بیات – نمك سود – خیار شور – گوشت پیر (رنگ قرمز تیره) – پنیر نباید بخورند
درمان
خوردن غذای گرم و تر – ملین – سوپ جو (با پاچه گوسفند – كمی زنجبیل زعفران) بعد از سلامتی عسل و قدومه شیرازی مرتب استفاده كنید – توت با آب گرم طهارت کند- انجیر – خرما – كشمش – هل – دارچین – زیره  زعفران

بلغمی
بدن علیه خودش انقلاب می كند و رماتیسم مفصلی می آورد .مثل كشك و آب یا سفیده تخم مرغ است ومربوط به سیستم لنفاوی یا سیستم ایمنی یا است.از جنس آب وسرد و تر است و كسانی كه سردی زیاد بخورند (ماست ترشی)بلغم فعال می شود. وزیر چشم پف كرده - مزه دهانشان ترش می شود – پوست شل و ول و سفید و آبكی می شود – پوست مقطعی سفید می شود (برص) و موها زود سفید می شود و مو – لك قهوه ای در سفیدی چشم و سردی دست وپا و پا درد و زانو درد – لرزش دست و پا (پاركینسون) دیر هضم شدن غذا – درد معده – تنگی نفس موقع خوردن غذا - قلنج می كنند و دوست دارند ماساژ بدهند و درد كمر و بین شانه ها و گرفتگی ماهیچه پشت گردن - كسل و خواب آلود جاری شدن آب از دهان در خواب – دچار تپش قلب وقتی از خواب بیدار می شود - رقیق بودن آب بینی – ترشح بینی – سرفه زیاد - فراموشی – دفع ادرار زیاد همراه با فشار ضعف مثانه .
علت:
غذاهای لبنیات و ترشی و سركه بلغم را زیاد می كند.
غذای مضر برای بلغمی مزاج ها:
لبنیات – ترشی – لیته – شور – سیب زمینی – عدس – قارچ – گوشت گاو و گوساله – گوشت سفید(برای رماتیسمی ها بد بوده و درد را زیاد می كند)- چای قهوه – نسكافه – میوه ترش و كال – نارنگی – كیوی – گرمك(سرد است) – خیار پوست كنده – لیمو شیرین – سوپ جو با زنجبیل
درمان:
گوشت (شتر – گوسفند - كبوتر – سار – گنجشك) – ادویه جات (هل – دارچین زنجبیل – زیره – زعفران – زنیا – سرنجان – خولنجان – سیر- موسیر – خردل) - سبزیجات(كرفس – نعناع – ریحان – جعفری – ترخون – مرزه) - كلم – مارچوبه هویج - كدوحلوایی - لیمو ترش – گندم – نخود – گردو هندی – قدومه شیرازی

دموی
از جنس هوا و گرم وتر است وبرای رساندن غذا واكسیژن به سلولها است.و اگر زیاد شود مزه دهان شیرین می شود- سر سنگین شده
– چرت زدن  كم حواس –كش آمدن آب دهان – زبان قرمز می شود مثل آنكه رب انار یا زرشك خورده باشد و بدن دچار خارش و دمل و جوش ریز بیشتر در گردن بین كتف شده از لثه خون می آید و مضطرب میشود.
علت :
پرخوری وخوردن بیش از حد خون را زیاد می كند
غذای مضر برای دموی مزاج ها:
پر خوری - بادنجان – غذای نشاسته ای – آب یخ –شیرینی - غذای ممنوعه
درمان:
ناشتا (خاك شیر - بالهنگ – تخم ریحان – تخم مل – قدومه شیرازی – بالنگو اسفرزه) یكی از اینها را در آب بریزید حجمش زیاد می شود و بخورید حركات دودی روده را زیاد كرده و روده براحتی كار می كند – استفاده از ترشی طبیعی فصل (شاتوت - زرشك – لیمو ترش – آب نارنج – مركبات) – سوپ جو – نان جو - سالاد با روغن زیتون و آب لیمو قبل از غذا – جوانه ها – سبزی – میوه

منبع : طب قرآنی دات کام

جمعه 18/2/1388 - 20:9 - 0 تشکر 111319

  • تغذیه مناسب برای طول عمر بیشتر...
  • بشر همواره بدنبال راز طول عمر جاویدان بوده و هسـت. ما با بکار بستن شیوه صحیح تغذیه و مصرف خوراکیهـای مغذی قادر خواهیم بود تا طول عمر خود را افزایش دهیم. ایـن خـوراکـی ها کـه بـواسطه دارا بودن خواص ضـد پیری مشهور میباشند حاوی مواد خاصی می باشند که بنظـر میرسد قابلیت بدن ما را برای مبارزه با اغلب بیماریــهای شایع و تهدید کننده افزایش میدهند. اکــنون به برخی از این خوراکی ها اشاره میکنیم:
  • 1- سیب:
  • ترکیبات: سـیب سـرشار از چندین آنتی اکسیدان قـوی بخصوص کوئرستین و همچنین حاوی مقادیر زیادی از فیبر قابل حل پکتین میباشد.
  • خواص غذایی: کـوئـرستین این آنتی اکسیدان قوی با لخته شدن و هـمچنین سرطان خون مبارزه می کند. مصرف به اندازه پکتین نیز کمک می کند تا کـلستـرول خون کاهش یافته و سموم سرطانزا از جریان خون حذف گردند.
  • بهترین روش مصرف:خام و همراه با پوست به خـاطر آنکه این پوست سیب است که حاوی کوئرستین میباشد.
  • 2- موز:
  • ترکیبات: موز حاوی مقادیر بسیار زیادی از پتاسیم، منیزیم و اسید فولیک می باشد.
  • خواص غذایی: پتاسیـم با فـشار خـون بـالا مبـارزه کـرده و خـطر سـکتـه های قلبی را کاهــش می دهد. اسید فولیک نیز برای رشد مـناسب بافتـهای بــدن ضـروری بــوده و از بیماریهای قلبی جلوگیری بعمل می آورد.
  • بهترین روش مصرف: تنها پوست آن را جدا کرده و میل کنید.
  • 3- تخم مرغ:
  • ترکیبات: تخم مرغ غنی از کولین، پروتئین و کاراتیـنوئیدهای لوتین و زاکسانتین است.
  • خواص غذایی: کولین موجود در تخم مرغ در حفظ حافظه در دوران پیری موثر میباشد. از آن گذشته کاراتینوئیدهای موجود در تخم مرغ از ایجاد آب مروارید که میتـواند منجر به کوری گردد جلوگیری بعمل می آورد.
  • بهترین روش مصرف: بصورت آب پـز، سفت پز، نیمرو و املت تفاوتی نمی کند تـنها از آغشته کردن زیاد تخم مرغ به روغن و کره اجتناب ورزید.
  • 4- سیر:
  • ترکیبات: همانند بسـیـاری از غـذاهـای ضـد پـیـری سـیر نـیز منبع بسیار خوبی از آنتی اکسیدان ها میباشد.
  • خواص غذایی: سیر در خون مانند یک ماده ضد انعقاد عمل می نماید و خـطر سکته را کاهش داده و با انهدام سلولهای سرطانی، دوره زندگی بیماران سرطانی را نیز افزایش میدهد.
  • بهترین روش مصرف: با آنکه سیر سبب بوی دهان میگردد اما اگر بصورت خام مصرف گردد بسیار سودمند خواهد بود مثلا بصورت پودر بعنوان چاشنی سالاد.
  • 5- لوبیا:
  • ترکیبات: سرشار از فیبر قابل حل می باشد.
  • خواص غذایی:فیبر سلامتی دستگاه گوارش شما را حفظ نموده و سـیستم گوارشی سالم از ابتلای به سرطان روده بزرگ و دیابت پیشگیری بعمل می آورد. فـیـبـر قـابل حل همچنین سبب کاهش کلسترول و قند خون می گردد.
  • بهترین روش مصرف: لوبیا بصورت خشک و کنسرو شده هر دو مفید میباشند.
  • 6- گردو:
  • ترکیبات: یک مشت گردو به همان میزان حاوی اسید چـرب امـگا 3 میباشد که 100 گرم ماهی آزاد دارا میباشد.
  • خواص غذایی: نـه تـنـها امـگا 3 به حل لخته های خون کمک می کند، بـلکه از التـهاب مفاصل و افسردگی نیز جلوگیری بعمل می آورد.
  • بهترین روش مصرف: هنگامیکه گردو از پوسته خود خارج میگردد، تازه تر از هر زمانی می باشد اما اگر در مکان خنک و خشک نگهداری شود، تـا 2 هفـتـه تـازگی خود را حفظ می کند. می توان بصورت خام و یا همراه با سالاد استفاده کرد.
  • 7 – سویا:
  • ترکیبات: حاوی هورمون ازوفلاون می باشد.
  • خواص غذایی: کاهش سطح کلستـرول بد خون یا همان LDL که سـبب کـاهش فشار خون و جلوگیری از حملات قلبی می گردد.بهترین روش مصرف: بر خلاف عقیده عموم سویا می تواند خوش طعم و قابل مصرف گردد. برای این کار سویا را همراه با سس سویا و یا آب لیمو ترش و یا با دیگر سبزیجات آن را سرخ کنید.
  • 8- اسفناج:
  • ترکیبات: منبع خوبی از اسید فولیک و ویـتامین های A و C بوده و هم اندازه سیر حاوی آنتی اکسیدان می باشد.
  • خواص غذایی: یـک سـبـزی چـنـد مـنـظـوره اسـت که با سرطان، بـیـماریـهای قـلبـی و اختلالات روانی مبارزه می کند.
  • بهترین روش مصرف: اسفناج نپخته و یا بخارپز بسیار ایده آل می باشد.
  • 9- گل کلم:
  • ترکیبات: گل کلم بیش از هر میوه از خانواده مرکبات حاوی ویتامین C میباشد. کلسیم بیشتری از یک لیوان شیر و فیـبـر آن از یک تـکه نـان سـفیـد بـیـشتر بـوده و دارای مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است.
  • خواص غذایی: یک ضد سرطان بسیار قدرتمند میباشد چون بدن را تحریک می کـند تا مواد نابود کننده سلولهـای سـرطـانی را تـولید کـند. هـمـچنیـن از بـیماریهای قلبی، آب مروارید و زخم معده پیشگیری می کند.
  • بهترین روش مصرف: خام و یا بخار پز.
  • 10- ماهی:
  • ترکیبات: ماهی های آزاد، قزل آلا و شاه ماهی حاوی مقادیر زیادی امگا 3 می باشند.
  • خواص غذایی: کاهش فشار خون و پیشگیری از سکته و لخته شدن خون.
  • بهترین روش مصرف: پخته، کبابی و سرخ شده آن مطلوب می باشد.
  • 11- لیمو ترش:
  • ترکیبات: لیمو ترش غنی از ویتامین C میباشد.
  • خواص غذایی: نه تنها به بدن کمک می کند تا در برابر عفونتها از خود دفاع کند، بـلکه طبیعت اسیدی آن خواص ضد باکتریایی دارد که آن را قادر مـیسازد با زخمهای دهانی و گلو درد مبارزه کند.
  • بهترین روش مصرف: با چکاندن لیمو ترش تازه روی ماهی و یا داخـل یـک لیـوان آب و یا بعنوان چاشنی در سس و سالاد.
  • 12- پیاز:
  • ترکیبات: حاوی ویتامین C زیاد و آنتی اکسیدان کوئرستین و سولفور می باشد.
  • خواص غذایی: با آنکه سبب بوی بد دهان میگردد اما کمک میکند به کنترل بسیاری از بیماریهای تنفسی همچون آسم و دیگر بیماریهای التهابی. همـچنـیـن سطح کلسترول خوب خون را یا همان HDL را افزایش داده و سلولها را در برابر سرطان محافظت میکند.
  • بهترین روش مصرف: خام همراه با سالاد و یا با ساندویچ.
  • 13- گوجه فرنگی:
  • ترکیبات: حاوی آنتی اکسیدان لایکوپین می باشد.
  • خواص غذایی: سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.کاهش خطر برخی از سرطانها خصوصا سرطانهای پروستات، ریه و معده. بهترین روش مصرف: بهـتـرین زمان وقتی است که گـوجه فـرنـگی داغ بـاشـد! گـوجـه فـرنـگی پـخـتـه حاوی مقادیر بیشتری لایکوپین نسبت به گوجه فرنگی خام می بـاشـد. همچنین گوجه فرنگی کنسر شده و سس گوجه فرنگی بتـرتیب 3و 5 برابر گوجه فرنگی تازه حاوی لایکوپین میباشند.
  • 14- چای سبز:
  • ترکیبات: حاوی آنتی ااکسیدانهای کاتچین و پلی فنول و ویتامینهای A,C,D می باشد.
  • خواص غذایی: از شـمشـیـر سـامـورایـی قـدرتـمـندتـر است! زیرا که از اکسـیـداسیون سلولها که میتواند منجر به سرطان گردد جلوگیری می کند. سـیستم ایــمنی را تقویت نموده و خون را رقیق می سازد.
  • بهترین روش مصرف: تنها آب جوش به آن اضافه کرده و میل کنید.

 .:. واسه ديدن امضاء , اينجا کليک کنيد .:. 
      =========> (کيليک نکني سنگين تري)                              
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.