• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن مهدویت > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
مهدویت (بازدید: 5443)
پنج شنبه 5/8/1390 - 6:17 -0 تشکر 380390
قرار عاشقی 75(سجده طولانی)

 

 

بسم الله الرحمن الرحیم

السلام علیك یا بقیة الله الاعظم

همراهان مهدوی سلام

 

 

قال مولانا الامام المهدی-عجل الله تعالی فرجه الشریف- :
(سَجْدَةُ الشُّكْرِ مِنْ أَلْزَمِ السُّنَنِ وَأَوْجَبِها ... فَإِنَّ فَضْلَ الدُّعاءِ وَالتَّسْبیحِ بَعْدَ الْفَرائِضِ عَلَى الدُّعاءِ بِعَقیبِ النَّوافِلِ، كَفَضْلِ الْفَرائِضِ عَلَى النَّوافِلِ، وَالسَّجْدَةُ دُعاءٌ وَتَسْبیحٌ)
سجده ى شكر، از لازم ترین و واجب ترین مستحبات الهى است ... همانا، فضیلت دعا و تسبیح پس از واجبات بر دعاى بعد از نوافل، همانند فضیلت واجبات بر نوافل است. سجده، دعا و تسبیح است.
                                 
بحارالأنوار، ج53، ص161، ح3

 

 

عارف کامل عالم عامل مرحوم میرزا جواد ملکی تبریزی (کتاب المراقبات):

مرا نیز در روزگار تحصیل در نجف اشرف شیخ بزرگواری بود که پیشوا و پناه پارسیان و سالکان بود، از او خواستم که برترین عمل را که او خود آزموده و تأثیر نیکوهش را در بهبود حال سالک تجربه کرده، بریم بازگوید، او مرا سفارش کرد: اینکه در هر شبانه روز سجودی طولانی به جای آورم و در آن، این ذکر را به تکرار باز گویم:

"ذکر یونسیه"

«لا اله الاّ أنت سبحانک اِنّی کنت من الظالمین»

(خدایا به جز تو خدایی نیست، تو پاکی و این منم که بر خویش ستم کرده ام)

 

و قصد و نیتم از ین ذکر ین باشد که خدایا اینک جان من در زندان طبیعت گرفتار است و با زنجیرهای هوا و هوس بسته شده است، و من خود با رفتار نارویم خویش را بدین زندان و زنجیرها گرفتار کرده ام، و هرگز درباره تو چنین پندار نارویی نمی برم که بگویم تو با من چنین کرده ی، و تو مرا بدین زندان و زنجیرها درافکنده ی، هرگز، تو از این پندارها پاکی، و این منم که خویش را به بلا گرفتار ساخته ام.

آن بزرگ، همه یاران خویش را بدین سجده سفارش می کرد و آنان نیز این سفارش را به جای می آوردند و ذکر یاد شده را برخی هزار بار، برخی کمتر، برخی بیشتر و حتّی برخی سه هزار بار در سجده تکرار می کردند و آثار مبارک و سازنده آن را در خویش می یافتند.

 

 

شهادت امام جواد علیه السلام را به حضور شما خوبان تسلیت می گویم.

 

قرار این هفته :هر روز همگان سر برآستان نیاز و عبودیت نهیم. یک سجده طولانی (حد اقل 5 دقیقه) داشته باشیم. در سجده که نزدیکترین حالت بنده به خداست ظهور مولایمان مهدی روحی فداه را از خداوند منان تمنا کنیم. التماس دعا

 

قرار 76 را dehkade2010 گرامی برگزار کنند.

 

اللهم عجل لولیک الفرج

 

 

الهی به حق فاطمه ،عجل لفرج مولانا صاحب الزمان

دوشنبه 9/8/1390 - 23:9 - 0 تشکر 381866

بسم الله الرحمن الرحیم
السلام علیك یا ابا صالح المهدی
سلام


طلوع صبحدم

انتظارم را به گلبرگ شقایق می‌نویسم؛
تا بهاران باز روید؛ باز گوید.
بر تنِ خیسِ هزاران قطره قطره
آبِ باران می‌نویسم؛
تا شود بَر دشت‌ها جاری و آنگه
راه جوید؛ باز گوید.
بَر شمیم عِطر یاس و شبنمِ سردِ شبانگاهان نویسم؛
تا طلوعِ صبحدم با عِطر آن
بیدار گردد باز گوید
انتظارم را به نِی، نیزار و انبوه نِیستان‌ها نویسم؛
تا كه هر دَم با نِی و با نای، هم آواز گردد؛ باز گوید
انتظارم را به دل با اشك‌هایم می‌نویسم؛
تا شُكوهِ شِكوِه را
با راز گوید؛ باز گوید...

دیبا شریعت


اللهم عجل لولیك الفرج

 

الهی به حق فاطمه ،عجل لفرج مولانا صاحب الزمان

سه شنبه 10/8/1390 - 21:33 - 0 تشکر 382120

mahdialmontazar گفته است :
[quote=mahdialmontazar;536839;381561]

سلام ... وقت بخیر ... دست گلتون درد نکنه ... واقعا مثل یه کلاس درس شد برام ... خیلی عالی بود ... اجرتون با نبی معظم اسلام ...

سلام

خیلی خوش اومدین به قرارهای عاشقی انجمن خودتون

بازهم منتظر حضور خوبتان هستیم

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
پنج شنبه 12/8/1390 - 19:6 - 0 تشکر 382904

به نام خدا-سلام
انشا الله همه شیعیان در هر حال در خشوع وخضوع کامل در برابر امام زمان وخدای مهربانشان باشند

تشکر

قال الله عزّوجلّ:
تندي نكن با كسي كه تو را بر او مسلط كردند تا با تو تندي نكنم.(كافي2/303)

 

 اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فی فرج مولانا صاحب الزمان

 

..............................................................

وبلاگ من:شهر ما(کلیک کن حالش رو ببر)

جمعه 13/8/1390 - 11:16 - 0 تشکر 383082

سلام
شکری گرامی؛
ممنون از قراری که برگزار کردید

دهکده ما منتظریم...

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
جمعه 13/8/1390 - 17:24 - 0 تشکر 383187

بسم الله الرحمن الرحیم
السلام علیك یا ابا صالح المهدی
سلام

در سجده شكر است و چون از تعقیب نماز فارغ شدى پس سجده شكر بجا مى آورى و اجماعى علماء شیعه است كه سجده شكر سنّت است در وقت متجدّد شدن نعمتى یا دفع شدن بلائى و بهترین افرادش سجده بعد از نماز است براى شكر توفیق اداء نماز .
به سند معتبر از حضرت امام محمّد باقر علیه السلام روایتست كه پدرم امام زین العابدین علیه السلام هیچ نعمتى از خدا یاد نكرد مگر آنكه به شكر آن سجده كرد و هیچ آیه اى نخواند كه در آن سجده باشد مگر آنكه سجده مى كرد و دفع نكرد خدا از او بدى را كه از آن مى ترسید مگر آنكه سجده كرد و از هر نماز واجب كه فارغ مى شد بعد از آن سجده مى كرد و هر وقت كه توفیق مى یافت كه میان دو كس اصلاح كند براى شكر آن سجده مى كرد و در جمیع مواضع سجود آن حضرت اثر سجود بود به این سبب آن حضرت را سجّاد مى نامیدند .
و ایضاً به سند صحیح از حضرت صادق علیه السلام روایتست كه هر مؤ من كه از براى خدا سجده كند براى شكر نعمتى در غیر نماز حق تعالى براى او ده حسنه بنویسد و ده سیّئه محو كند و ده درجه در بهشت بلند گرداند و به سندهاى معتبره بسیار از آن حضرت منقولست كه نزدیكترین احوال بنده به خدا در حالتى است كه در سجده باشد و گریان باشد و در حدیث صحیح دیگر فرمود كه سجده شكر واجبست بر هر مسلمانى تمام مى كنى به آن نماز خود را و خوشنود مى گردانى به آن پروردگار خود را و ملائكه را از خود به عجب مى آورى بدرستى كه هرگاه كه بنده نماز كند و بعد از آن سجده شكر كند پروردگار عالمیان حجاب را از میان بنده و ملائكه بگشاید پس گوید اى ملائكه من نظر كنید بسوى بنده من كه ادا كرد فرض مرا و تمام كرد عهد مرا پس سجده كرد نزد من براى شكر آنچه من بر او انعام كرده ام اى ملائكه من او را چه باید داد گویند پروردگارا رحمت تو پس فرماید كه دیگر چه باید داد گویند پروردگارا بهشت تو باز فرماید كه دیگر چه باید داد گویند كفایت مهمّات او و برآوردن حاجات او پس حق تعالى مكرّر سؤ ال نماید و ملائكه جواب گویند تا آنكه ملائكه گویند پروردگارا دیگر ما چیزى نمى دانیم آنگاه خداوند كریم فرماید كه من او را شكر كنم چنانچه او مرا شكر كرد و اقبال كنم بسوى او به فضل خود و رحمت عظیم خود را در قیامت به او بنمایم .
و به سند صحیح از حضرت صادق علیه السلام منقولست كه خداوند عالمیان ابراهیم علیه السلام را براى آن خلیل خود گردانید كه سجده بر زمین بسیار مى كرد و در حدیث معتبر دیگر فرمود كه چون نعمتى از نعمتهاى خدا را به یاد آرى و در موضعى باشى كه كسى از مخالفان تو را نه بیند پهلوى روى خود را بر زمین نه و اگر در جائى باشى كه ایشان باشند و نتوانى سجده كرد دست بر پایین شكم خود گذار و خم شو براى تواضع و شكستگى نزد خدا و دست بر شكم گذاشتن براى آن است كه مخالفان گمان كنند كه پیچى در شكم تو بهم رسیده است .

اللهم عجل لولیك الفرج

 

الهی به حق فاطمه ،عجل لفرج مولانا صاحب الزمان

جمعه 13/8/1390 - 17:33 - 0 تشکر 383189

بسم الله الرحمن الرحیم
السلام علیك یا ابا صالح المهدی

و در روایت بسیار وارد شده است كه حق تعالى به حضرت موسى علیه السلام خطاب كرد كه مى دانى چرا تو را برگزیدم و از میان خلق تو را كلیم خود گردانیدم موسى گفت : نمى دانم اى پروردگار من فرمود: براى آنكه بر احوال بندگان خود مطلّع شدم در میان ایشان كسى ندیدم كه نزد من نفسش از تو ذلیل تر باشد بدرستى كه چون تو از نماز فارغ مى شوى دو طرف روى خود را بر خاك مى گذارى .
و به سند موثق از حضرت امام رضا علیه السلام منقولست كه سجده بعد از نماز واجب شكر خدا است بر آنكه توفیق داد بنده خود را بر آنكه ادا كرد فرض او را و كمتر آنچه در این سجده گویند آنست كه سه مرتبه بگوید شُكْراً لِلّهِ راوى پرسید كه چه معنى دارد شُكْراً لِلّهِ حضرت فرمود كه معنیش آن است كه این سجده از من شكر خدا است بر آنكه مرا توفیق داد كه به خدمت او قیام نمودم و فرض او را ادا كردم و شكر خدا موجب مزید نعمت و توفیق طاعت است و اگر در نماز تقصیرى مانده باشد كه به نافله ها تمام نشده باشد به این سجده تمام مى شود . كیفیت سجده
و اما كیفیّت این سجده به هر نحو كه واقع شود به عمل مى آید و احوط آن است كه اگر بر زمین باشد و تواند مانند سجده نماز بر هفت عضو سجده كند و پیشانى را بر چیزى گذارد كه در نماز بر آن مى گذارد و افضل آنست كه برخلاف سجده نماز دستها را بر زمین بخواباند و شكم را بر زمین برساند و سنّت است كه اوّل پیشانى را بر زمین گذارد پس طرف راست رو را پس طرف چپ رو را پس باز پیشانى را بر زمین گذارد و به این سبب دو سجده شكر مى گویند و ظاهراً بدون ذكر نیز به عمل مى آید و سنّت است كه ذكرى بكند و بهتر آن است كه از اذكار و ادعیه باشد كه مذكور خواهد شد و مستحبّ است كه این سجده را طول دهد
 سجده امام كاظم و امام رضا علیهماالسلام و بعضى از اصحاب ایشان
چنانچه منقولست كه حضرت امام موسى كاظم علیه السلام بعد از طلوع صبح سجده مى كرد تا وقت زوال و بعد از عصر تا شام و در حدیث دیگر وارد شده كه آن حضرت زیاده از ده سال هر روز بعد از طلوع آفتاب تا وقت زوال در سجده بودند و به سند صحیح منقولست كه حضرت امام رضا علیه السلام آنقدر در سجود مى ماند كه سنگ ریزه مسجد از عرق او تر مى شد و دو طرف روى خود را بر زمین مسجد مى چسبانید .
و در رجال كشّى مذكور است كه فضل بن شاذان به نزد ابن ابى عمیر آمد و او در سجده بود و سجده را بسیار طول داد چون سر برداشت و طول سجده او را مذكور ساختند گفت اگر سجود جمیل بن درّاج را مى دیدید سجود مرا طویل نمى شمردید و گفت روزى به نزد جمیل رفتم و او سجده را بسیار طول داد چون سر برداشت من گفتم كه سجده را طول دادید گفت كه اگر طول سجده معروف بن خَرَّ بوذ را مى دیدى سجده مرا سهل مى شمردى .
و ایضاً از فضل بن شاذان روایت كرده است كه حسن بن علىّ بن فضّال به صحرا مى رفت براى عبادت و سجده را چندان طول مى داد كه مرغ مى آمد و بر پشتش مى نشست به گمان آنكه جامه اى است افتاده و وحشیان بر دور او چرا مى كردند و از او وحشت نمى كردند و ایضاً روایت كرده است كه علىّ بن مهزیار(ره ) چون آفتاب طلوع مى كرد به سجده مى رفت و سر برنمى داشت تا براى هزار نفر از برادران خود دعا مى كرد مثل آنچه از براى خود دعا كرده بود و بر پیشانى او پینه بود مانند زانوى شتر از بسیارى طول سجود .
و ایضاً روایت كرده است كه ابن ابى عمیر بعد از نماز صبح به سجده شكر سر مى گذاشت و برنمى داشت مگر وقت ظهر و افضل آنست كه سجده شكر بعد از جمیع تعقیبات باشد و پیش از نوافل و در نماز مغرب اكثر گفته اند كه بعد از نوافل بجا آورد و بعضى پیش از نوافل گفته اند و ظاهراً هر دو خوبست و پیش از نوافل بجا آوردن افضل است چنانچه حمیرى از حضرت صاحب الزّمان علیه السلام روایت كرده است و اگر هر دو را به عمل آورد شاید بهتر باشد.

اللهم عجل لولیك الفرج

 

الهی به حق فاطمه ،عجل لفرج مولانا صاحب الزمان

جمعه 13/8/1390 - 17:39 - 0 تشکر 383194

بسم الله الرحمن الرحیم
السلام علیك یا ابا صالح المهدی

 دعاهاى سجده شكر
امّا دعاهاى این سجده بسیار است و آسانتر آنها این چند امر است :
اوّل به سند معتبر از حضرت امام رضا علیه السلام منقولست كه اگر خواهى صد مرتبه شُكْراً شُكْراً بگو و اگر خواهى صد مرتبه عَفْواً عَفْواً و در عیون اخبارالرضا از رجاء بن ابى الضّحاك روایت كرده است كه حضرت امام رضا علیه السلام در راه خراسان هرگاه از تعقیب نماز ظهر فارغ مى شد به سجده شكر مى رفت و صد مرتبه مى گفت شُكْراً لِلّهِ و چون از تعقیب عصر فارغ مى شد صد مرتبه در سجده مى گفت حَمْداً لِلّهِ .
دویّم شیخ كلینى به سند معتبر از حضرت صادق علیه السلام روایت كرده است كه نزدیكترین احوال بنده بسوى خداى تعالى وقتى است كه بنده در سجود باشد و خداى خود را بخواند چون به سجده روى بگو:
یا رَبَّ الاَْرْبابِ وَیا مَلِكَ الْمُلُوكِ وَیا سَیِّدَ السّاداتِ وَیا جَبّارَ الْجَبابِرَةِ وَیا
اى پرورنده همه پرورندگان و اى پادشاه پادشاهان و اى آقاى همه آقایان و اى قاهر بر جباران و اى
اِلهَ الاْلِهَةِ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ
معبود معبودان (مجازى ) درود فرست بر محمد و آل محمد
پس حاجت خود را بطلب پس بگو:
فَاِنّى عَبْدُكَ ناصِیَتى فى قَبْضَتِكَ
پس من بنده توام كه سر رشته كارم در قبضه قدرت تو است
 پس هر دعا كه خواهى بكن كه خدا بخشنده است و برآوردن هیچ حاجت بر او دشوار نیست .
سوّم ایضاً كلینى به سند موثّق از حضرت صادق علیه السلام روایت كرده است كه شنیدم شبى پدرم در مسجد به سجود رفته مى گریست و این دعا مى خواند:سُبْحانَكَ اَللّهُمَّ اَنْتَ رِبّى حَقّا حَقّا سَجَدْتُ لَكَ یا رَبِّ تَعَبُّدا وَرِقّا اَللّهُمَّ اِنَّ
منزهى تو خدایا تو پروردگار منى براستى و درستى سجده كنم برایت پروردگارا از روى پرستش و بندگى خدایا
عَمَلى ضَعیفٌ فَضاعِفْهُ لى اَللّهُمَّ قِنى عَذابَكَ یَوْمَ تَبْعَثُ عِبادَكَ وَتُبْ عَلَىَّ
عمل من ضعیف (و اندك ) است پس آن را براى من دو چندان كن و نگاهم دار از روزى كه بندگانت را برانگیزى و توبه ام
اِنَّكَ اَنْتَ التَّوّابُ الرَّحیمُ
بپذیر كه همانا توئى توبه پذیر مهربان
  چهارم ایضاً كلینى به سند معتبر روایت كرده است كه حضرت امام موسى علیه السلام در سجده این دعا را مى خواند:
اَعُوذُ بِكَ مِنْ نارٍ حَرُّها لا یُطْفى
پناه مى برم به تو از آتشى كه حرارتش خاموش نگردد
وَاَعُوذُ بِكَ مِنْ نارٍ جَدیدُها لا یَبْلى وَاَعُوذُ بِكَ مِنْ نارٍ عَطْشانُها لا یُرْوى
و پناه مى برم به تو از آتشى كه تازه اش كهنه نگردد و پناه مى برم به تو از آتشى كه تشنه اش سیراب نگردد
وَاَعُوذُ بِكَ مِنْ نارٍ مَسْلُوبُها لا یُكْسى
و پناه برم به تو از آتشى كه هر كه در آن برهنه گردد پوشانده نشود
  پنجم ایضاً كلینى به سند معتبر روایت كرده است كه شكایت كرد مردى به حضرت صادق علیه السلام كه امّ ولدى دارم و او علیل است حضرت فرمود كه به او بگو بعد از هر نماز واجب در سجده شكر بگوید:
یا رَؤُفُ یا رَحیمُ یا رَبِّ یا سَیِّدى
اى بنده نواز اى مهربان اى پروردگار اى آقاى من
پس حاجت خود را بطلبد .
 ششم در روایات معتبره بسیار منقولست كه حضرت صادق و كاظم علیه السلام در سجده شكر بسیار مى فرمودند:
اَسْئَلُكَ الرّاحَةَ عَنْدَ الْمَوْتِ وَالْعَفْوَ عِنْدَ الْحِسابِ
از تو خواهم آسودگى هنگام مرگ و گذشت هنگام حساب
  هفتم به سند صحیح از حضرت صادق علیه السلام مرویست كه در سجده مى گفتند:
سَجَدَ وَجْهِىَ اللَّئیمُ لِوَجْهِ رَبّىَ الْكَریمِ
سجده كند روى پست من براى روى بزرگوار پروردگارم
 هشتم در بعضى از كتب معتبره از حضرت امیرالمؤ منین علیه السلام روایت شده كه بهترین سخنان نزد حق تعالى آن است كه بنده در سجده سه مرتبه بگوید:
اِنّى ظَلَمْتُ نَفْسى فَاغْفِرْ لى
من به خویشتن ستم كردم پس بیامرزم
  نهم در جعفریّات به سند صحیح از حضرت صادق علیه السلام روایت كرده است كه حضرت رسول صلى الله علیه و آله چون سر به سجده مى گذاشت این دعا را مى خواند:
اَللّهُمَّ مَغْفِرَتُكَ اَوْسَعُ مِنْ ذُ نُوبى وَرَحْمَتُكَ اَلاَرْجى عِنْدى مِنْ عَمَلى فَاغْفِرْ لى
خدایا دامنه آمرزشت وسیع تر از گناهان من است و پرتو رحمتت امیدوار كننده تر از عمل من است پس بیامرز
ذُ نُوبى یا حَیّا لا یَمُوتُ
گناهانم را اى زنده اى كه نمیرد

http://www.edki69.blogfa.com/post-92.aspx

اللهم عجل لولیك الفرج

 

الهی به حق فاطمه ،عجل لفرج مولانا صاحب الزمان

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.