• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 1336)
سه شنبه 18/5/1390 - 12:50 -0 تشکر 350108
پوشش‌متفاوت‌اعتراض‌ها در بی‌بی‌سی‎/ فتنه 88 را تقویت كردند، با تقدیر خداوند خودشان زمین خوردند




تصویر بزرگ

پلیس انگلیس برای‌مقابله‌با اعتراضات مردمی در پایتخت این کشور خودروهای زرهی را در خیابان‌ها مستقر کرده است.





به گزارش فرهنگ نیوز به نقل از فارس به نقل از روزنامه انگلیسی دیلی تلگراف، پلیس متروپولیتن خودروهای زرهی را در محله "ایلینگ " در غرب و "کلپهم " در جنوب لندن مستقر کرده است تا با تظاهرات مردمی مقابله کند.

کسانی که در محله ایلینگ حضور داشته‌اند از ناآرامی‌های گسترده در این منطقه خبر داده‌اند.

گزارش می‌شود شمار زیادی از خودروهای پارک‌شده به آتش کشیده شده بسیاری دیگر واژگون شده‌اند.

شیشه‌های تمام فروشگاه‌ها در خیابان‌ "هیون گرین " خرد شده‌ است.

پایگاه خبری الجزیره اعلام کرد ساختمان‌ها و خودروها در پایتخت انگلیس و دیگر شهرهای این کشور در بدترین ناآرامی‌ها در دهه‌های گذشته برای سومین شب متوالی به آتش کشیده شد.

بر اساس گزارش‌های رسیده ناآرامی‌ها به مناطق دیگری از لندن به غیر از تاتنهام کشیده شد و شهرهای دیگری چون بیرمنگام، لیورپول و بریستول نیز شاهد ناآرامی‌های گسترده بودند.

بی‌بی‌سی نیز گزارش داد پلیس در حالی با مردم درگیر شده است که چندین فروشگاه در محله‌های مختلف لندن غارت شد و یک فروشگاه بزرگ لوازم خانه و چند ساختمان به آتش کشیده شده اند.
دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس برای بررسی اوضاع تعطیلات و سفر خود را به ایتالیا نیمه‌تمام رها کرده است تا به لندن بازگردد.

دیلی تلگراف همچنین گزارش داد تاکنون بیش از 300 نفر در ناآرامی‌های انگلیس دستگیر شده‌اند. 

چهارشنبه 19/5/1390 - 12:21 - 0 تشکر 350562


گروه بین‌الملل- آتش شورش های خیابانی در لندن فروکش که نکرده، هیچ؛ به سه شهر دیگر انگلیس هم کشیده شده اما گویا رئیس پلیس لندن نگرانی های جدی تری هم دارد. او می گوید "کاری که ما باید در طی چند ماه آینده بکنیم تاکید روی این واقعیت مهم است که لندن یکی از امن‌ترین و بهترین شهرهای جهان است."



اشاره رئیس پلیس به برگزاری المپیک 2012 در سال آینده است. میزبانی المپیک 2012 در حالی به لندن رسیده است که یکی از اصلی ترین شرایط میزبانی این کشورها، امنیت و ثبات داخلی است.

بی تردید او و دیگر مقامات انگلیسی می دانند بازخورد چنین ناآرامی هایی در لندن تنها به داخل انگلیس متوجه نخواهد شد، بلکه وجهه خارجی دولت انگلیس را بیش از پیش شکننده خواهد کرد.



از سوی دیگر لندن تا چند شب پیش از این شهر آرامی نشان می داد اما به دنبال قتل یک جوان سیاه پوست به دست پلیس لندن، ناگهان زبانه های آتش فشان خاموش  اعتراض‌ها سر برآورد. این تجربه برخی کشورهای اروپایی را که از مشکلاتی مشابه انگلیس رنج می برند نیز در واهمه آشوب های  اجتماعی فرو می برد. پیش از این فرانسه چندین مرتبه با آشوب های اجتماعی این چنین مواجه شده بود.



در این میان هر چقدر مقام‌های انگلیسی بکوشند تا معترضان را تماما عده ای غارتگر و آشوبگر معرفی کنند اما گسترش سریع ناآرامی ها به شهرهای دیگر انگلستان مشخص کرده كه واقعیت فراتر از پرخاشگری عده ای راهزن در برخی محله های لندن است. اوضاع نابسامان اقتصادی، تبعیض و بی عدالتی بخشی از دلایلی است که معترضان را به خیابان ها کشانده است.



یک روز پس از آغاز ناآرامی ها در تاتنهام، نماینده تاتنهام مدعی شده بود، "آشوبگران از خارج از منطقه آمده بودند" اما گسترش اعتراض‌ها به بخش های مختلف لندن،  بیرمنگام و لیورپول نشان می دهد كه هر نقطه ای از انگلستان در حکم انبار باروت برای ثبات و امنیت انگلستان است.



نوع پردازش رسانه های انگلیسی مشابه واکنش مقامات و رسانه های اروپایی به ماجرای عملیات تروریستی در نروژ است. چند هفته پیش به دنبال عملیات تروریستی اسلو، رسانه ها و مقامات اروپایی کوشیدند عملیات پیچیده تروریستی در اسلو را حاصل برنامه ریزی “آندرس برینگ برویك” تروریست دستگیر شده در ارتباط با این حوادث بدانند تا بر وجود عقبه های اجتماعی و فکری که به چنین حوادثی منجر می شوند، صحه نگذارند.



این در حالی است كه حتی در صورتی كه تمام افرادی كه در اعتراض به دولت انگلیس به خیابان‌ها ریخته‌اند، آشوبگر و شوروشی باشند، دیوید كامرون نخست‌وزیر باید برای این سؤال پاسخ داشته باشد كه وجود این‌همه اراذل و اوباش در قلب اروپا؛ لندن آیا معنای بدتری برای اروپایی‌ها نخواهد داشت و آیا تأیید كننده شكاف‌های عمیق قومی، فرهنگی و نژادی در سرزمین‌هایی نیست كه قرار بود تحت پرچم اتحادیه یكسان‌سازی اقتصادی، امنیتی، فرهنگی و سیاسی شوند.



شكاف‌هایی كه آن‌قدر عمیق شده كه اعضای پارلمان بریتانیا را از ادامه تعطیلات تابستانی به لندن باز می‌گرداند تا برای جلوگیری از الگو شدن این نحوه اعتراض‌ها برای سایر بخش‌های اروپا چاره‌اندیشی كنند، آن‌هم در شرایطی كه قاره سبز در شرایط بحرانی ناشی از بدهی‌های مالی قرار دارد و اعتراض‌های خیابانی در اسپانیا، یونان، پرتغال، ایتالیا، ایرلند و حتی فرانسه به‌اندازه كافی ظرفیت الگو شدن اعتراض‌های خیابانی لندن برای آن‌ها را دارد.



اما نكته جالب در انعكاس این اعتراض‌ها، پوشش رسانه‌ای كاملاً متفاوت آن‌ها در بخش فارسی و انگلیسی بی‌بی‌سی شبكه متعلق به وزارت‌خارجه و خاندان سلطنتی انگلیس است.

در این زمینه، بی‌بی‌سی فارسی كه هیچ‌گونه مصرف داخلی برای انگلیسی‌ها ندارد و آن‌ها نیز نمی‌توانند با آن ارتباط برقرار كنند، برای فرار كردن از تناقض مقایسه رویكردش در جریان فتنه 88 با اعتراض‌های اخیر لندن، از روز گذشته تا حدودی از اینكه همه معترضان را آشوبگر بخواند، خودداری می‌كند و حتی تحلیل‌هایی به نفع معترضان نیز منتشر می‌كند، اگرچه در روز اول اعتراض‌ها، همه معترضان را آشوبگر خواند و روز گذشته نیز خواستار برخورد با افرادی شد كه از طریق توئیتر دعوت به ادامه آشوب می‌كنند.



اما در بخش انگلیسی بی‌بی‌سی، تمام معترضان آشوبگر خوانده شده و با پرهیز از درگیری‌های میان پلیس و معترضان كه روز گذشته به قتل یكی از آن‌ها نیز انجامید، صرفاً صحنه‌های مربوط به آتش‌زدن خودروها، شكستن شیشه بانك‌ها و مغازه‌ها و غارت فروشگاه‌ها نمایش داده می‌شود و دیوید كامرون نیز با اعلام خبر اضافه شدن 10 هزار نیروی پلیس به خیابان‌های لندن، تهدید می‌كند كه آشوبگران به‌سزای اعمال‌شان خواهند رسید.



قطع تلفن‌های ارتباطی، پیشنهاد انسداد شبكه‌های اجتماعی، قتل اولین معترض در لندن، جو پلیسی و امنیتی كم‌سابقه در پایتخت و برخی دیگر از شهرهای انگلیس به‌طوری كه 16 هزار پلیس فقط در خیابان‌های شهر كوچك لندن مستقر شده‌اند، انتشار تصاویر و ویدئوهای متعدد از درگیری‌ها، آتش زدن خودروها و تعرض به اموال عمومی،‌ آشوبگر و اراذل و اوباش خواندن معترضان، بسته شدن مغازه‌ها به دستور پلیس، بازداشت بیش از هزار نفر تاكنون در شهرهای مختلف انگلیس، تسری اعتراض‌ها باز لندن به بیرمنگام، لیورپول، مركز و شمال انگلیس بخشی از واقعیتی است كه امروز در كشوری می‌گذرد كه دو سال در چنین روزهایی تمام ظرفیت داخلی و بین‌المللی خود را برای شعله‌ور كردن فتنه 88 ایران به‌كار گرفته بود.



سقوط بورس‌های لندن و نیویورك و نشانه‌های اوج گرفتن مجدد آتش زیر خاكستر بحران جهانی اقتصادی 2008، از هم پاشیدگی‌های فرهنگی، قومی، امنیتی و اقتصادی در اروپا است كه امروز دیگر اتحادیه هم نمی‌تواند آن‌ها را پنهان كند و سران اروپایی هر شب كه می‌خوابند باید دلهره این را داشته باشند كه ممكن است وقتی بیدار شوند، معترضان در میدان‌ها و خیابان‌های اصلی كشورشان در حال شعار دادن علیه آن‌ها باشند.

شاید روزی كه دولت انگلیس برای فرار فتنه‌گران از ایران به مقصد لندن و تقویت كانون اصلی فتنه فراخوان داد و حتی شورای پنج نفره شامل سروش، كدیور، بزرگان، مهاجرانی و گنجی با حمایت مستقیم MI6 آغاز به فعالیت كرد و البته بعد از چند ماه نیز از هم پاشیده شد، انگلیسی‌ها تصور نمی‌كردند كه این فتنه روزی یقه آن‌ها را نیز خواهد گرفت.



هبر معظم انقلاب اسلامی یكشنبه‌شب در دیدار با مسئولان نظام به زیبایی گرفتاری امروز غربی‌ها در كشورهای خودشان و را تبیین كردند:

«اوضاع منطقه درست عكس سیاست‌هاى قدرت‌هاى غربى و آمریكا و صهیونیسم بین‌الملل دارد پیش می‌رود. آنها راجع به ایران برنامه‌هایى داشتند؛ درست عكس آنچه كه آنها می‌خواستند، خداى متعال مقدر كرد و پیش آمد. آنها ایران را تحریم كردند، اما بحران اقتصادى گریبان خودشان را گرفت. آنها فتنه‌ى 88 را براى زمین زدن جمهورى اسلامى تقویت كردند - یا تدارك كردند، یا لااقل پشتیبانى و تقویت كردند - اما نظام‌ها و رژیم‌هاى وابسته‌ى به خودشان یكى پس از دیگرى زمین خورده یا متزلزل شده. آنها به عراق و افغانستان حمله كردند، براى اینكه ایران را محاصره كنند – بزرگان‌شان گفتند كه این براى محاصره‌ى ایران است - اما خودشان محاصره شدند؛ پاشان در گل فرو رفته، به دام افتادند. آنچه كه آنها درباره‌ى ما تدبیر و عمل كردند، خداى متعال عكسش را مقدر كرد و نشد.»

چهارشنبه 19/5/1390 - 23:33 - 0 تشکر 350866

واکنش شدید احمدی نژاد به حوادث انگلیس
رئیس جمهور با انتقاد شدید از سركوب معترضان توسط پلیس انگلستان تأكید كرد كه به مسئولان انگلیسی ‌‌‌نصیحت می‌كنم رفتار وحشیانه خود را اصلاح كنند، چرا‌كه این رفتار وحشیانه با مردم مطلقا قابل قبول نیست.
فارس:

محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهور كه در پایان جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران حاضر شده بود، در پاسخ به سؤالی در خصوص موضع نظام جمهوری اسلامی در قبال سركوب مردم معترض در انگلستان توسط دولت این كشور گفت: ریشه مشكلات امروز دنیا به نوع مدیریت بر جوامع برمی‌گردد. توده‌های مردم نوعا طرفدار عدالت، صلح، همبستگی و زندگی مسالمت‌‌آمیز هستند.

وی ریشه و عامل اصلی تبعیض‌ها، مشكلات و ظلم‌های موجود جهان را مدیریت‌های حاكم بر جوامع عنوان و تصریح كرد: طی سده اخیر بدترین نوع مدیریت تاریخ بر جوامع انسانی حاكم شد؛ از یك لحاظ حتی بدتر از دوره استعماری و برده‌داری بود.

رئیس جمهور با اشاره به كشته شدن بیش از ۱۰۰ میلیون انسان طی قرن گذشته گفت كه این كشت و كشتار حاصل مدیریت حاكم بر جهان بود.

احمدی‌نژاد افزود: كینه ورزی، فاصله طبقاتی و فقر قریب به ۳ میلیارد انسان كه یك میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفر آن در فقر مطلق هستند، حاصل مدیریت حاكم بر جهان است كه صد سال و قبل از آن ۳۰۰ سال سیستم سرمایه‌داری به وجود آمد و همه انسان‌ها را كارگر خود قرار داد كه در آن حرف ملت‌ها شنیده نمی‌شود و امروز جلوه روشن آن را در انگلستان می‌بینیم.

وی همچنین با اشاره به مصاحبه خبرنگار یورو‌نیوز با وی گفت: این خبرنگار در خصوص اپوزیسیون در ایران از بنده پرسید كه من جواب دادم آیا در خود این كشورهای غربی اپوزیسیون وجود دارد كه آن خبرنگار گفت بله، در‌حالی‌كه به اعتقاد بنده همه این سیاستمداران یكی هستند و اپوزیسیون همان مردم و توده‌های مردم هستند كه امروز در خیابان‌های لندن كتك می‌خورند.

رئیس جمهور یادآور شد: این چه طرز رفتار با مردمی است كه از فقر و تبعیض به ستوه آمده‌اند، در حالی كه اینها مدعی هستند الگو و معیار زندگی حقوق بشر را به جهان ارائه می‌كند ولی ما زشت‌ترین رفتارها را در هجمه پلیس لندن به مردم این كشور می‌بینیم.

احمدی‌نژاد خطاب به مسئولین انگلیس توصیه كرد كه توجه كنند دنیا عوض شده و دوره اینكه چند خانواده سرمایه‌دار با استعمار مردم برای خود ثروت‌اندوزی كنند، به پایان رسیده است.

وی با بیان اینكه مسئولین انگلیس باید حرف ملت‌شان را شنیده و آن را بپذیرند،‌ اظهار داشت: فقر و طاقت مردم انگلیس از این تبعیض‌ها و فقر به سر آمده است، از همین رو فریاد می‌زنند و می‌گویند امیدی به آینده در این كشور وجود ندارد؛ ما كه رفتیم به فكر جوانان باشید.

رئیس جمهور با اشاره به وجود بحران اقتصادی در اروپا، آن‌را حاصل سیاست‌های مدیران اروپا و آمریكا دانست و گفت كه چرا مردم باید تاوان این مدیریت را بپردازند.

"مسئولان انگلیس معترضان این كشور را قاچاقچیان مواد مخدر و اراذل و اوباش معرفی می‌كنند. سؤال این است كه آیا این تعداد قاچاقچی مواد مخدر در انگلستان وجود دارد كه اگر اینگونه باشد، باید دور انگلستان یك دیواری كشیده شود و همه آنها محاكمه شوند تا سایر ملت‌ها در امان باشند ".

احمدی‌نژاد با بیان اینكه دولتمردان انگلیس به جای دخالت در امور سایر كشورها، لشكركشی به افغانستان، لیبی و منطقه ما به فكر حل مشكل مردم خودشان باشند، خاطرنشان كرد: این سیاستمداران كه با استعمار مردمشان برای خود ثروت‌اندوزی كردند، حساب بانكی خود را به مردم اعلام و از آن سیاست‌ها به نفع مردم خود استفاده كنند.

وی در ادامه سخنان خود مجددا همه را خطاب قرار داد و تأكید كرد:‌ همه بدانند كه انسان‌ها بیدار شدند. دوره‌ای كه ۴ نفر در لندن با اعزام نیروی نظامی نصف مردم دنیا را به استعمار بكشند و دوره‌ای كه با انتشار چند خبر دورغین ذهن مردم را منحرف كنند، گذشته است، بنابر‌این ‌نصیحت می‌كنم رفتار وحشیانه خود را اصلاح كنند، چرا‌كه این رفتار وحشیانه با مردم مطلقا قابل قبول نیست.

رئیس جمهور با بیان اینكه سیاستمداران انگلیس به مردم آزادی و فرصت دخالت در امور اصلی جامعه‌شان را بدهند، گفت: بنده نگران انفجار اجتماعی در غرب هستم كه كسی نتواند آن‌را كنترل كند.

احمدی‌نژاد با اشاره به تحمیل جنگ اول و دوم جهانی بر مردم اروپا كه سود آن به جیب سرمایه‌داران آمریكایی سرازیر شد، خاطرنشان كرد: الان دوباره می‌خواهند ضرری كه به دنبال سیاست‌های غلط اینها به وجود آمده را از جیب مردمشان بردارند كه بنده به مدیران اروپایی نصیحت می‌كنم كنار مردم بنشینند و حرف آنها را شنیده و عادلانه و عاقلانه تصمیم بگیرند.

وی با انتقاد از سكوت سازمان ملل و شورای امنیت در قبال سركوب مردم انگلستان گفت: اگر یك صدم این سركوب‌ها در سایر كشورها اتفاق می‌افتاد، این سازمان‌های مدعی حقوق بشر خود را خفه می‌كردند اما باید پرسید چرا الان ساكت هستند؟ چه اتفاقی باید بیفتد كه شما عكس‌العمل نشان دهید؟ آیا اصلا می‌توانیدحركتی انجام دهید؟

رئیس جمهور اتفاقات انگلستان را آزمایشی برای كارآمدی سازمان ملل و شورای امنیت دانست و خطاب به آنها اظهار داشت: اگر نمی‌توانید در مقابل این اتفاقات كاری انجام دهید، یعنی نمی‌توانید دنیا را اداره كنید.

احمدی‌نژاد افزود: حرف‌های ما دلسوزانه است چرا‌كه ‌می‌خواهیم همه انسان‌ها در آرامش زندگی كنند.

وی با اشاره به ماه مبارك رمضان ابراز امیدواری كرد كه لطف خداوند شامل حال همه مردم دنیا شود.

رئیس جمهور بر ادامه این گفت‌وگو با خبرنگاران در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینكه با توجه به قحطی به وجود آمده در سومالی شاهد هیچ‌گونه اجماع جهانی نیستیم؛ باید چه كرد؟ یادآور شد: این هم از نمادهای همان مدیریت حاكم بر جهان است.

احمدی‌نژاد ادامه داد:‌ اگر به دولت آمریكا و ناتو گفته شود ۱۰ هزار بمب را بر سر مردم لیبی بریزید، یك روزه این كار را انجام می‌دهند اما الان كه گفته می‌شود به مردم سومالی كمك كنید، ۶ ماه طول می‌كشد كه این اشكال از مدیریت و سیستم حاكم بوده و معلوم است نمی‌توانند این كار را بكنند چرا‌كه فكر آن را نكردند.

وی در همین زمینه ادامه داد: لیبی را می‌بینیم كه بمب‌باران می‌كنند. ما می‌گوییم با این هواپیماها به جای بمباران لیبی مواد غذایی به مردم سومالی برسانید و ما حاضریم در این كار مشاركت كنیم.

رئیس جمهور به اختصاص ۲۵ میلیارد تومان كالا برای ارسال به مردم قحطی زده لیبی اشاره و خاطرنشان كرد: از مردم‌مان نیز می‌خواهیم به مردم سومالی كمك كنند.

احمدی‌نژاد دلیل عدم كمك آمریكا و اروپا را به مردم قحطی زده سومالی را نبود سود مادی در این كار برای آنها دانست و گفت: نگاه آنها به این موضوعات انسانی نیست و انسان‌ها برایشان اولویت ندارد و اولویت آنها دید خودشان است. امیدوارم با همت همه ملت‌ها این مشكلات به صورت ریشه‌ای حل شود.

چهارشنبه 19/5/1390 - 23:40 - 0 تشکر 350874


3 نفر دیگر در انگلیس كشته شدند

پس از آنكه یك انگلیسی معترض دیروز به طرز مشكوكی به قتل رسید رسانه‌ها از مرگ سه نفر دیگر در بیرمنگام خبر می‌دهند.

چند روز پس از كشته شدن یك جوان به دست پلیس در شهر تاتنهام و آغاز اعتراضات خیابانی، پلیس انگلیس دیروز (سه‌شنبه) در بیانیه‌ای از كشته شدن اولین جوان انگلیسی در سه روز اعتراضات خیابانی مردم این كشور خبر داد.

اما ماجرا به همین جا ختم نشد و با گسترش دامنه اعتراضات طبقه محروم انگلیس امروز روزنامه دیلی تلگراف از مرگ سه نفر دیگر در بیرمنگام خبر داد.

گفته می‌شود ظاهرا این سه نفر در سانحه رانندگی جان خود را از دست داده‌اند و پلیس وست میدلندز اعلام كرده است كه تحقیقات در این خصوص را آغاز كرده است.

بر اساس گزارش دیلی تلگراف، افراد فوق عابر پیاده بوده و یك خودرو در منطقه "وینسون گرین " در ساعت بامداد به آنها برخورد كرده است.

اعتراض‌های لندن لندن از سه شب پیش و در پی كشته شدن یكی از شهروندان به وسیله پلیس در تاتنهام شروع شد.

شهروندان روز شنبه در یك راهپیمایی آرام كشته شدن مارك دوگان 29 ساله را محكوم كردند ولی این اعتراض شب‌هنگام به اعتراض و ناآرامی تبدیل شد كه یك‌شنبه، دوشنبه و همینطور سه شنبه نیز ادامه یافت.

پنج شنبه 20/5/1390 - 5:26 - 0 تشکر 350945

تریبون مستضعفین - دو نوجوان انگلیسی به علت انتشار آن‌چه پیام‌های حاوی خشونت و تشویق مردم به شورش در فیس بوک خوانده می‌شود در دادگاه حاضر می‌شوند.

به گزارش هافینگتون پست یک نوجوان ۱۶ ساله عصر سه شنبه در یک عملیات پلیس در جنوب گلسکو دستگیر شد. این نوجوان متهم به انتشار پیام‌هایی است که دیگران را تشویق به بی‌نظمی در مناطق لندن می‌کند.

وی قرار است در دادگاه کلانتر گلاسکو حاضر شود. پلیس تیساید تایید کرد که یک پسر ۱۸ ساله را به اتهام منتشر کردن پیام‌هایی مبنی بر تجمع در مرکز شهر داندی با اسلحه و شورش، دستگیر کرده است.

پلیس ادعا می‌کند فرد مذکور قصد داشته با استفاده از فیس بوک با دیگر افراد معترض ارتباط برقرار کند و به صورت گروهی اقدام به غارت فروشگاه‌ها کند.

چهار روز پیش تعداد زیادی از شهروندان انگلیسی به خاطر مشکلات مختلف دست به اعتراضات گسترده در لندن زدند و از آن روز شهرهای بسیاری به آشوب کشیده شده و صحنه اعتراضات مردمی گشته است. به گفته منابع غربی این وسعت از اعتراضات و خشونت‌ها تقریبا در انگیس بی سابقه است.

پنج شنبه 20/5/1390 - 16:12 - 0 تشکر 351078

نظرات جالب کاربران انگلیسی درباره موضع ایران در وب سایت اسکای نیوز
اسکای نیوز:چرا ایران درباره آشوب‌های لندن اظهار نظر می‌کند؟
كاربرانگلیسی: اگردخالت بداست، چرا شما در امور ایران دخالت كردید؟!

گروه بین الملل: هشدار مقامات ایرانی به مقامات انگلیسی درخصوص رفتار انسانی با معترضان، توجه رسانه‌ها و استقبال قابل توجه افکار عمومی غربی را به خود جلب کرده است.

اسکای نیوز در گزارشی نوشت: مقامات ایرانی هشدار صریحی را به دولت بریتانیا ابراز کرده‌اند. مهمان‌پرست سخنگوی وزارت امور خارجه از پلیس لندن خواسته تا در برابر تظاهرات‌کنندگان خویشتنداری کند.

مهمان‌پرست  دولت بریتانیا را دعوت کرده تا با "اغتشاشگران" باب گفتگو را باز کند و به خواسته‌های آنها به منظور آرام کردن اوضاع گوش کند. وی همچنین از سازمان‌‎های مستقل حقوق بشر خواسته است تا به بررسی مرگ مارک دوگان بپردازند که هفته گذشته توسط پلیس هدف گلوله قرار گرفت.

اسکای نیوز ادامه داد: حتی تهران ابراز اشتیاق کرده که نمایندگان خود را به انگلستان بفرستد و بدین ترتیب تفسیر خود را از وقایع صورت دهد. حسین ابراهیمی از اعضای کمیسیون سیاست خارجی مجلس ایران گفته: "مجلس شورای اسلامی آمادگی خود را برای ارسال یک هیئت حقوق بشر به بریتانیا به منظور بررسی نقض حقوق بشر در  این کشور اعلام می‌‎دارد. ما از دولت بریتانیا و سفارت این رژیم در تهران می خواهیم تا بستر مناسب را برای حضور گزارشگران حقوق بشر ایران در بریتانیا فراهم آورند و از بهانه‌های غیر واقعی  خودداری کنند."

در حالی که اسکای نیوز و دیگر رسانه‌های غربی تلاش کرده‌اند واکنش افکار عمومی و مخاطبان خود را به این اقدام ایران برانگیزند اما در اتفاقی جالب، واکنش‌های افکار عمومی اكثراً در حمایت از اقدام ایران بوده است.

كاربری با عنوان Dharte010 در ذیل خبر اسكای نیوز عنوان كرده است: اگر بریتانیایی‌ها می‌توانند به کار مردم كشورهای دیگر سرک بکشند، خوب ایرانی‌ها هم می‌توانند. می‌خواهم بدانم که آیا حالا رهبران جهان شجاعت دارند كه بگویند که "دیوید کامرون تمام مشروعیت خود را از دست داده است و باید قدرت را رها کند؟!""

Defiant1337نیز عنوان كرده است: ایرانی‌ها می‌دانند که چگونه مردم جهان سوم را کنترل کنند.

Digiman كاربر انگلیسی عنوان كرده است: ایران؟ این کشوریه که مخالفینش را سنگسار می‌كند!

Crimson Gold دیگر كاربر انگلیسی نیز عنوان كرده است: خوب وقتی که دولتی مثل دولت كامرون داریم که در امور ملت‌های دیگر دخالت می‌کند، باید انتظار واكنش متقابل آن را هم داشت. من طرفدار ایران نیستم ولی رسانه و دولت ما از تبلیغات بر علیه کشوری مثل ایران همیشه استفاده کرده است.

‌كاربر دیگری با عنوان Johny نیز عنوان كرده كه: من از سخنان آقای مهمان پرست و عضو كمیسیون سیاست خارجی مجلس ایران استقبال می‌کنم. چون  این طوری حداقل می‌توانیم متوجه شویم که آیا مارک دوگان واقعاً توسط پلیس کشته شده است یا نه!

Vnews دیگر مخاطب اسكای نیوز نیز تصریح كرده كه: احساس می‌کنم که باید این پیشنهاد را با آغوش باز بپذیریم.  مگر ما نبودیم که اول سنگ پرتاب کرده ایم؟!

SomeGuy نیز خاطرنشان كرده: بچه‌ها قبول کنید که خیلی خنده داره! این یک پیشنهاد جدی نیست. ایران فقط با این کار می‌خواد زبان به طعنه گویی باز کنه و حال بریتانیا رو بگیره. اینکه این طعنه و ریشخند در صحنه بین‌الملل نشون داده شده واقعاً خنده داره.

كاربر دیگری با نام Tweetybird تصریح كرد است: ایران حق داره از شورش‌های لندن استفاده  تبلیغاتی کنه. چرا؟ چون دیگه خسته شدم از این مطبوعات بریتانیا كه یکسره از کشورهای خارجی به عنوان تبلیغات استفاده می‌کنند و بعد هم با این تاکتیک، نفرت بیشتری نسبت به خارجی‌های بریتانیا  ایجاد می‌کنند. فقط ببینید اسکای داره چکار میکنه!

Dharte010 در نظر دیگری كه برای اسكای نیوز گذاشته، تصریح كرده است: اینکه آقای احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور منتخب ایرانه، یک حقیقت است. مطمئناً اونا انتخابات دارند و کاملا حق دارن در بریتانیا دخالت  داشته باشند. همانطور که بریتانیا سالهاست که دخالت‌های زیادی را در کشور آنها صورت داده است. 


Fools for fools
كاربر انگلیسی دیگری با آوردن این جمله از خبر اسكای نیوز كه "تهران ظاهراً مشتاق است تا نمایندگان خود را به انگلستان بفرستد و بدین ترتیب تفسیر خود را از وقایع صورت دهد" ادامه داده است: واقعاً نمیشه اونا رو محکوم کرد. تفسیرهای فاسد ما اینقدر سریع رنگ عوض می‌کند که هیچ وقت نمی دونند چطوری و کی متوقفش کنند. بی صبرانه منتظرم ببینم عکس العمل دنیا چه خواهد بود اگر حکومت ما و پلیس ما مجبور شوند از خشونت علیه شهروندان "یاغی" خودشان استفاده کنند.

سه شنبه 1/6/1390 - 0:12 - 0 تشکر 357158



مجری راشاتودی: پلیس بریتانیا تلاش زیادی برای پایان دادن به اعتراضات به خرج داد. بیش از 3 هزار نفر دستگیر و بیش از هزار نفر گناهکار شناخته شده‌اند. احکام عجیبی صادر شده، مثلاً جوان 23 ساله‌ای بخاطر دزدیدن یک جعبه آب معدنی به 6 ماه زندان محکوم شده است.

آقای دیوید کامرون اینگونه محکومیت‌ها ستایش کرده و گفته: "انگلستان یک کشور توسعه یافته با یک نظام حقوقی پیشرفته است که این احکام را صادر می‌کند." اما بسیاری از منتقدان می‌گویند که این مسئله نوعی افراطی‌گری است که از طرف حکومت اعمال شده و البته آنچه در روزهای آینده قرار است اتفاق بیفتد، نگران‌کننده‌تر است.

الکس جونز مجری رادیویی است که خواستار بررسی دقیق‌تر این قضایاست و در حال حاضر، از هوستون تگزاس با ما صحبت می‌کند. من می‌خواهم گفتگو را با قضیه دو جوانی آغاز کنم که تصمیم به ایجاد صفحه فیس‌بوکی با موضوع تظاهرات گرفتند که البته این تظاهرات هرگز به وقوع نپیوست اما بخاطر آن به 4 سال زندان محکوم شدند. نظرتان در این خصوص چیست؟

آلکس جونز: اگر بخواهیم کلان‌تر به قضیه نگاه کنیم، آنچه که دقیقاً در روز اول اعتراضات، یعنی روز یکشنبه اتفاق افتاد این بود که اعتراضات، به شکلی آرام در حال وقوع بود اما طی مکانیزمی، ناگهان به تعدادی اوباش خبر رسید که این روزها، موقعیت خوبی برای غارت و دزدی در سطح شهر است. بعد از آن، به صورت ناگهانی اعتراضات آرام و مردمی، جای خود را به اغتشاشات و دزدی داد. پلیس در برابر یاغی‌گری‌ها کاملاً سکوت کرد و ما هر روز شاهد آتش‌سوزی‌ها و غارتگری‌های بیشتری بودیم. چهار روز بعد، پارلمان وارد قضیه شد و خواستار برخورد شدید پلیس شد و شبکه‌های اجتماعی را مورد حمله قرار داد. بعد از آن بود که افرادی که در زمینه اعتراضات فعالیت داشتند دستگیر شدند و اعتراضات بدینگونه قلع و قم شد.

نکته این است که چرا پارلمان از پلیس نمی‌پرسد که به چه دلیل در مراحل ابتدایی حملات یاغی‌ها به ساختمان‌ها، اقدامی در مقابله با یاغی‌ها انجام نداد و اجازه داد تا آن‌ها دست به خرابکاری‌های بیشتری بزنند اما به یک دفعه وارد صحنه شد و اعتراضات را قلع و قم کرد و از آن پس، شروع به برخوردهای شدید با فعالان شبکه‎های اجتماعی کرده است؟

مجری راشاتودی: به نظر شما دلیلش چیست؟

آلکس جونز: دلیلش این است که وزارت دفاع انگلیس در گزارش سال 2007 خود، پیش‌بینی کرده بود که ریاضت‌های اقتصادی که تا پنج سال بعد در پیش روست، باعث اعتراضات شدید سیاسی و شورش‌های مردمی در انگلیس می‌شود. همین اتفاق هم افتاد و مردم زیر بار این فشارها دست به اعتراض زدند. اما دولت انگلیس برای سرکوب این اعتراضات، به طور غیرمستقیم از اوباش کمک گرفت به این صورت که شایعاتی از منابع نامعلوم برای یاغی‌ها ارسال شد که امکان غارت از فروشگاه‎ها فراهم شده و از این طریق، آن‌ها را وارد جمعیت‌های معترضین کرد. بعد از آن نیز کاملاً دست اوباش را برای آتش زدن ساختمان‌ها و دزدی از مغازه‌ها باز گذاشت تا جنس معترضین را دزد و یاغی نشان دهد و اکثریت جامعه را علیه آن‌ها بشوراند و بعد، طی یک واکنش سریع به قلع و قم معترضین دست زد.

اما ادامه ماجرا جالب‌تر است. پلیس به جای بازجویی و یافتن مجرمان واقعی که آتش روشن کرده بودند و آتش‌نشان‌ها را مورد حمله قرار داده بودند، تعدادی افراد معمولی را که در فیس‌بوک فعالیت داشتند مورد تعقیب قرار داد تا واهمه استفاده از فیس بوک و توییتر علیه خود را در ذهن دیگران برانگیزد. 

البته این اولین بار نیست که دولت‌های غربی به رغم حمله به دیگر کشورها در موضوع آزادی بیان، برای سرکوب اعتراضات دست به چنین روش‌هایی می‌زنند. 12 سال پیش یعنی در سال 1999 در سیاتل آمریکا اتفاقی مشابه رخ داد. عده زیادی از مردم در اعتراض عملکرد سازمان تجارت جهانی به خیابان‌ها آمدند. اعتراضات داشت به روزهای حساسی نزدیک می‌شد که عده‌ای اراذل و اوباش توسط پلیس آمریکا استخدام شدند و شروع به خرابکاری کردند. پلیس هم آنها را مورد تعقیب قرار نمی‌داد تا جایی که صدای مردم درآمد که چرا پلیس جدیت ندارد و کاری نمی‌کند. این شد که معترضانی که به صورت مسالمت آمیز علیه WTOاعتراض می‌کردند، توسط پلیس مورد حمله قرار گرفتند.این کار یک عملیات روانی جنگی است که در وب‌سایت‌های prisonplanet.com و infowars.com نیز توضیح داده شده است. ما اتفاقات لندن را پیش‌بینی می‌کردیم و می‌دانستیم که قرار است این اعتراضات اینگونه سرکوب شود.

مجری راشا تودی: آلکس! شنیدن این نکات واقعاً جالب بود. نکته جالب دیگر این است که زمان زیادی نمی‌گذرد که دولت ایالات متحده، مصر را بخاطر قطع کردن سرویس اینترنت و شبکه‌های فیس‌بوک و توییتر مورد انتقاد قرار می‌داد. این در حالی است که در آمریکا، بسیاری از ادارات پلیس همچون پلیس نیویورک وجود دارد که مدام در حال رصد کردن رسانه‌های اجتماعی هستند.

آلکس جونز: دقیقاً! یکی از شنوندگان رادیو داستانی را تعریف می‌کرد که برایش اتفاق افتاده بود. او از طریق رسانه اجتماعی، خواستار راه اندازی تظاهراتی مسالمت‌آمیز علیه خزانه‌داری آمریکا شد که یک ساختار واقعی قدرت محسوب می‌شود. «پل ران» گزارشگر ما می‌گفت هنگامی که آن شنونده به محل رسیده بود، بیش از 50 پلیس در محل حاضر بودند!

به حوادث هفته گذشته سان فرانسیسکو نگاهی بیندازید که قرار بود تظاهرات مسالمت‌آمیزی برگزار شود. در یک سوم شهر، موبایل‌ها آنتن نمی‌داد آن هم بخاطر یک تظاهرات مسالمت‌آمیزی که قرار بود انجام شود. دولت آمریکا، دولت انگلستان و سایر اعضای ناتو، حسنی مبارک را بخاطر قطع اینترنت در طول هفته‌ها اغتشاش و اعتراض و غارتگری در مصر، مورد انتقاد قرار دادند درحالی که در آمریکا برای یک اعتراض مسالمت‌آمیز، موبایل همه قطع می‌شود.

مجری راشا تودی: دولت انگلستان پس از این سرکوب خشن، سخن از نظارت کامل پلیس بر شهر و حفظ امنیت زده است. نظر شما چیست؟

آلکس جونز: هرگز چنین چیزی صحت ندارد بلکه این اعتراضات به اعتراضات زیرپوستی تبدیل می‌شود. در واقع دولت سعی کرد از وقوع تظاهرات سیاسی عمومی علیه دولت، یعنی آنچه که در یونان، ایرلند و بسیاری از جاهای دیگر رخ داد و بیان‌گر فروپاشی اقتصادی بود، جلوگیری کند. پلیس با مشاهده عمومی شدن این اعتراضات به مقاومت روی آورد. اگر تظاهرکنندگان برای ورود به خیابان دهم داونینگ استریت که محل استقرار پارلمان است تلاش می‌کردند، بوسیله گلوله‌های پلاستیکی مورد شلیک قرار نمی‌گرفتند بلکه با گلوله‌های واقعی مورد اصابت واقع می‌شدند. بنابراین چیزی که ما شاهد آن بودیم بسیار جدی است.

مجری راشاتودی: پیش‌بینی شما در مورد کنترل رسانه‌های اجتماعی و اینترنت در غرب چیست؟

ما بیش از پیش شاهد کنترل اینترنت توسط دولت‌‎های غربی خواهیم بود اما حرکت پلیس بریتانیا اتفاقی بود که نشان داد کشورهایی از این دست تلاش دارند این نحو از اعتراضات را سرکوب کنند. اگر ما به پا نخیزیم و در اعتراض به آن سخنی نگوییم، این مسئله آغازی برای پایان دادن به آزادی بیان در کشورهای غربی خواهد بود.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.