• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 3663)
يکشنبه 28/1/1390 - 18:2 -0 تشکر 308831
با اندازه ظاهری ماه مقایسه كنید

 

ماه، قمر زمین، نزدیكترین جرم آسمانی به ما است. ما معمولا ماه را در موقعیت های مختلفی می بینیم. گاهی اوقات در وسط آسمان و گاهی نزدیك به افق. بنابراین اگر ابعاد ظاهری سایر اجرام آسمانی را با اندازه ظاهری ماه مقایسه كنیم درك بهتری به ما می دهد.
 

 ما مي توانيم ....

جمعه 2/2/1390 - 9:27 - 0 تشکر 310560

aseman kavir گفته است :

از توجه دوستان متشكرم.

[quote=aseman kavir;230003;309340]
در ضمن به نظرتون نمیشه طوری عكس ها را كنار هم گذاشت كه آندرومدا بزرگتر از زمین و ماه باشه؟ و باز به عظمت خلقت پی برد یا برعكس ماه بزرگتر از اندرومدا؟

aseman kavir گرامی از دقت نظر شما هم متشكرم.
در پاسخ به سوال شما: نه نمی شود! ماه، آنگونه كه ما در آسمان می بینیم (ماه كامل) دایره ای با قطر حدود 0.5 درجه است. و آندرومدا داخل مستطیلی با ابعاد حدودی 2 درجه در 0.5 درجه جا می گیرد. بنابراین نمی توان ماه یا آندرومدا را بزرگتر یا كوچكتر در نظر گرفت.
البته باید این نكته را اضافه كنم كه تصویر آندرومدا و ماه كه قرار داده ام تناقض دارد.

تناقض (پارادوكس) تصویر: همانطور كه دیدید افق زمین، ماه و كهكشان آندرومدا در یك امتداد تقریبی و در یك قاب قرار گرفته اند. در حال كه چنین چیزی غیر ممكن است.
توضیح: صفحه مداری ماه، زاویه اندكی با صفحه دایره البروج دارد و تقریبا بر آن منطبق است. فیلم كوتاه زیر را ببینید. (حجم: 1.3 مگابایت، نوع: wmv)


بنابراین شما در هر نقطه زمین كه باشید، در تمام ایام سال، ماه را فقط در صورت های فلكی موسوم به "منطقه البروج" می توانید ببینید. منطقه البروج شامل 12 صورت فلکی (حمل، ثور، جوزأ، سرطان، اسد، سنبله، میزان، عقرب، قوس، جدی، دلو، حوت) است و پهنای نوار منطقه البروج تقریبا 16 درجه است. در حقیقت این منطقه به اندازه 8 درجه شمال و 8 درجه جنوب دایره البروج را شامل می شود. تصویر زیر را ببینید.


كهكشان آندرومدا در صورت فلكی "امراه المسلسله" واقع شده است و این صورت فلكی، جزو صورت های فلكی منطقه البروج نیست. پس امكان ندارد بتوان از روی زمین عكسی گرفت كه ماه و كهكشان آندرومدا در كنار هم قرار بگیرند.
در واقع هدف این تصویر، فقط مقایسه اندازه های ظاهری این اجرام آسمانی بوده است.


 ما مي توانيم ....

جمعه 2/2/1390 - 9:58 - 0 تشکر 310588

ممنون از توضیحاتتون جناب مهدوی. راستش یه خورده گیج شده بودم با این تصاویر و توضیحات. حالا چیزی که فهمیدم اینه: اندازه ظاهری ماه که نیم درجه هست، و اندازه ظاهری آندرومدا 0.5 در 2 درجه هست درسته؟ (یعنی عرض نیم در طول دو) ؟ اگه اشتباهه تصحیحش کنین. ممنون

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

شنبه 3/2/1390 - 11:43 - 0 تشکر 310905

soha89 گرامی، كاملا صحیح است.

درواقع اندازه ظاهری كهكشان آندرومدا از روی زمین، حدود 3 الی 4 برابر اندازه ظاهری ماه است. ماه كامل، از روی زمین، با چشم عادی و به وضوح دیده می شود، ولی كهكشان آندرومدا را نمی توان بدون تجهیزات رصدی دید. علتش این است كه درخشندگی ظاهری آندرومدا خیلی كمتر از ماه است و این كم نور بودن، سبب می شود كه نتوانیم با چشم غیر مسلح آن را ببینیم.

این نكته را هم توجه داشته باشید كه كهكشان آندرومدا یك كهكشان مارپیچی و تقریبا متقارن است كه نسبتا از پهلو و با زاویه، نسبت به كهكشان راه شیری قرار دارد. اگر از روبرو قرار داشت، اندازه ظاهری آن باز هم بزرگتر دیده می شد.


یك عكس دیگر

چند سحابی سیاره نما

منبع: apod.nasa.gov

در این تصویر، دایره سفید رنگ، اندازه ظاهری ماه را نشان می دهد و در پس آن 9 سحابی را مشاهده می كنید. در این تصویر نیز مقیاس كاملا رعایت شده است.

آیا می توانید نام سحابی ها را به ترتیب به من بگویید؟

 ما مي توانيم ....

شنبه 3/2/1390 - 12:31 - 0 تشکر 310913

ممنون مهدوی عزیز
نههههه. هیچ کدومش برام آشنا نیست. چرا؟؟ :(

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

يکشنبه 4/2/1390 - 23:12 - 0 تشکر 311457


سحابی‌های سیاره نما مرحله‌ای کوتاه اما باشکوه در تحول ستاره‌ای هستند که توسط ستارگان خورشید مانند به بیرون پرتاب می‌شوند. پوشش گازی در این سحابی‌ها توسط یک منبع بسیار داغ مرکزی یونیزه شده است، منبعی که هسته در خود فروریخته ستاره‌ای است که سوخت آن برای همجوشی هسته‌ای رو به پایان است. تقارن‌های سادهٔ این سحابی‌ها، در حالی که در زمینه‌ای کیهانی می‌درخشند، فریبنده است و به طرح این پوس‌تر سحابی سیاره نما الهام بخشیده است. این در این پوس‌تر ۹ سحابی سیاره نما در یک جدول ۳x۳، برای مقایسه به تصویر کشیده شده است. البته طرفداران سحابی‌های سیاره نما باید بتوانند اجرام مسیه این پوس‌تر را تشخیص دهند. این اجرام عبارتند از: M۲۷ - سحابی دمبل، M۷۶ – دمبل کوچک و M۵۷ – سحابی حلقه. همچنین NGC ۶۵۴۳ موسوم به سحابی چشم گربه. سحابی‌های گمنام شامل «مدوسا» و «حشره» می‌شوند. تمام تصاویر به وسیله داده‌های مفصلی حاصل از فیلترهای باند باریک ایجاد شده‌اند و در اندازه زاویه یکسانی که ۲۰ دقیقهٔ قوسی (۱. ۳ درجه) را پوشش می‌دهد، نشان داده شده‌اند. در این مقیاس، دایرهٔ خاکستری، اندازه ظاهری ماه کامل را نمایش می‌دهد. این سحابی‌های سیاره نما سرنوشت خورشید خودمان را تداعی می‌کنند که در ۵ میلیارد سال آینده سوخت آن برای همجوشی هسته‌ای به پایان می‌رسد.

منبع: سایت مجله نجوم

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 5/2/1390 - 1:16 - 0 تشکر 311486

ممنون از دوستان
اه من تازه فهیمدم که سیاه وسفید میبینیم چه بد همیشه ارزوم بود این کهکشانا وسحابیای خوشگلو از پشت تلسکوپ ببینم
میشه درمورده این موضوع بیشتر بگید؟؟؟؟؟

خیلی وقت ها خدا پشت خطه ولی مامشغولیم

پاشو جواب بده الان پشته خطه ...

دوشنبه 5/2/1390 - 1:18 - 0 تشکر 311487

خیلی جالبند مقایسه ها ممنون مهدوی عزیز

خیلی وقت ها خدا پشت خطه ولی مامشغولیم

پاشو جواب بده الان پشته خطه ...

دوشنبه 5/2/1390 - 11:26 - 0 تشکر 311558

من عکسو بزرگ نکرده بودم. دمبل کوچیکو حدس زدم اما بقیه رو نه. اونای دیگه رو همیشه عکس بزرگشونو دیده بودم. ممنون از توضیحات مهدوی عزیز

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

چهارشنبه 14/2/1390 - 22:9 - 0 تشکر 314737

ولی فکر کنم جدی جدی محاق دزدیده شده !!!!

خیلی وقت ها خدا پشت خطه ولی مامشغولیم

پاشو جواب بده الان پشته خطه ...

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.