• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن دانشجویی > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
دانشجویی (بازدید: 4385)
يکشنبه 8/12/1389 - 19:21 -0 تشکر 291461
اطلاعات حقوقی

ولایت:

ولی قهری:کسی است که قانونا میتونه اموال محجور واداره کنه و ولی قانونی هم بهش میگن.ولی خاص به پدر وجد پدری گفته میشه.اول ولی خاص عهده دار اموال محجوره واگه نبود دادگاه قیم تعیین میکنه.اگر ولی قهری محجور بشه یا در مورد ولایت ناتوان بشه قیم برای محجور انتخاب میشه یعنی شرایط ولی مانع اعمال ولایت میشه.

 

نغمه  

يکشنبه 8/12/1389 - 19:56 - 0 تشکر 291472

به نام خدا - سلام .
ممنون نغمه خانم که این تایپیکو زدی .
دوستان علاقه مند با خواندن عنوان این تایپک حتما از اطلاعات شما و دیگر دوستان استفاده می کنند .
در ضمن دوستان حقوقی هم در این جا مطالب شونو ثبت می کنند .
به دلایل ساختار های موجود در انجمن های تبیان جبوریم که به صورت یک تایپیک مطالبتونو به نمایش در بیاریم .
پس خواهش می کنم مطالب دیگر خود را هم در این تایپیک بنویسید .
در ضمن مطالب حقوقی قبلی هم به این تایپیک منتقل شد .
بازم ممنون از شما .

 برای امام زمان صلوات فرستادی ؟      

خدایا شکرت که هر چه دادی بهترین بود . 


 

سه شنبه 10/12/1389 - 9:36 - 0 تشکر 292114

جهت کسب اطلاعات بیشتر به عناوین حقوقی نوشته حبیب الله صابری مراجعه شود. مجازات ها:حدود-قصاص- دیات -تعزیرات-مجازات های بازدارنده.حدود:مجازاتیه که نوع ومیزانش در شرع مشخص شده باشه.مثل مجازات سرقت که در شرایطی قطع دسته.انواع حدود(جرایمی که حد دارند):1-زنا 2-لواط 3-مساحقه 4-قوادی 5-قذف 6-شرب خمر 7-محاربه فی الارض 8-سرقت .قصاص:کیفری که جانی به ان محکوک میشه.وباید با جنایتش برابر باشه.مثل قصاص نفس(قتل) وقصاص جرح(ایراد جرح)دیات :مالی است که برای جنایت داده میشه مثلا ازبین بردن 2چشم سالم موجب دیه کامل است .تعزیرات :مجازاتی که در شرع نوع ومیزان آن مشخص شده است.وبه عبارتی مجازاتیه که رئیس دادگاه صلاخ ومصلحت تشخیص میده.مثل جزای نقدی وشلاق که شلاق در تعزیرات حداکثر 74ضربه است.

مجازات های بازدارنده : برای حفظ نظم ومصلحت اجتماع صادر میشهودر مقابل تخلف از مقررات  است.

نغمه

پنج شنبه 12/12/1389 - 8:22 - 0 تشکر 293416

حقوق اشخاص نسبت به اموال :الف) مالکیت:حقی که شخص نسبت به عین مالی داره. ب ) حق انتفاع :حقی است که در آن عین مال برای دیگری است ولی شخص دیگری از آن استفاده میکند که میتواند به صورت:1 - عمری(به مدت طول عمرطرفین یا ثالث باشد)، 2- رقبی(برای مدت معینی که صاحب ما مشخص میکنه)، 3 - سکنی(حق سکونت در ملکی است که یا میتونه عمری باشه یا سکنی4 -حبس مطلق(زمان معینی ندارد ومعمولا تا زمان فوته) 5 -حبس موبد (وصداقش وقفه که عین مال حفظ میشه ومنافعش تا زمانی نامعلوم استفاده میشه) 6_وقف (در آن عین مال حبس ومنافعش تسبیل می شود) ج ) حق ارتفاق :حقی است برای شخص در ملک دیگری . تفاوت ارتفاق و انتفاع:1_ارتفاق دائم است ولی ا نتفاع موقت. 2_ارتفاق به تبع ملکه ولی انتفاع قابل نقل وانتقاله. 3_ارتفاق غیرمنقوله ولی انتفاع منقوله. نغمه

پنج شنبه 12/12/1389 - 10:27 - 0 تشکر 293497

اولین وکلای زن ایران :

افراد بسیار کمی حتی در میان وکلا از این موضوع اطلاع دارند که اولین وکلای زن ایران چه کسانی بوده‌اند. خدیجه کشاورز، کاترین سعید خانیان و مهرانگیز منوچهریان سه وکیل زن ایرانی هستند که اگرچه از برخی جنبه‌های زندگیشان، اطلاعات اندکی در دست است اما بدون شک مسیر وکالت زنان در سال‌های بعد با تلاش، انگیزه و اراده آن‌ها هموار شده است؛ به نحوی که اکنون آمارها نشان می‌دهد از کل شرکت‌کنندگان در آزمون وکالت سال 85، حدود 41 درصد را خانم‌ها تشکیل می‌دهند.

خدیجه کشاورز؛ اولین وکیل زن ایران از نظر تقدم زمانی

خدیجه کشاورز به لحاظ تقدم زمانی اولین وکیل زن ایران محسوب می‌شود که در 21 فروردین سال 1316 پروانه وکالت پایه دو دریافت کرد. گفته می‌شود هنگامی که وی درخواست پروانه وکالت داده بود یک عضو کانون وکلای آن دوره- که تحت نظارت دادگستری بود- اعتراض کرد که اگر قرار باشد زنی پروانه وکالت بگیرد من از ادامه شغل وکالت معذورم اما رییس هیات مدیره یعنی سیدهاشم وکیل پروانه وکالت خانم کشاورز را می‌پذیرد.

متولد سال 1283 در ناحیه سه حسن‌آباد است. او دکترای حقوق خود را از دانشکده تولوز گرفت و عنوان پایان‌نامه او "کار زنان و کودکان در امور کارگری در ایران" است.

کشاورز در سال 24 به دلیل این‌که نتوانسته بود در فاصله سال‌های 16تا 24 وکالت کند، درخواست تمدید پروانه پایه دو می‌دهد و در 9 مهرماه سال 25 تقاضای پروانه وکالت پایه یک می‌کند. وی در متن درخواست خود با توضیح این‌که " یک بار در سال 1316 و پس از آن در سال 1324 تقاضای پروانه وکالت دادگستری کردم متاسفانه برخلاف قانون به اینجانب پروانه درجه دو وکالت دادگستری داده‌اند؛ اینک تقاضا دارم مقرر فرمایید که پروانه پایه یک که قانونا استحقاق آن را دارم صادرشود." در پاسخ درخواست عنوان می‌شود که "چون دکتر در حقوق است و در تاریخ 25 تیرماه 25 دو سال سابقه وکالت او تکمیل می‌شود؛ بنابراین صدور پروانه مورد تقاضا بر طبق شق 3 ماده 3 قانون وکالت بلا مانع است" به این ترتیب در 25 مهر سال 25 با صدور پروانه پایه یک او موافقت می‌شود.

او با وجود موانع فرهنگی بسیار آن زمان به اشتغال به حرفه وکالت دادگستری اصرار می‌کند و در تحولات آن زمان نیز نقش داشته است؛ همسر وی فریدون کشاورز مدتی در کابینه قوام‌السلطنه وزیر فرهنگ بود که پس از ترور محمدرضا شاه از کشور متواری شد و کشاورز نیز همراه همسرش به کشورهایی مانند فرانسه، عراق، الجزایر و نهایتا سویس رفت. وی در دهه 60 در خارج از ایران درگذشت.

کاترینا سعید خانیان؛ وکیل سفارت شوروی

از کاترین سعید خانیان اطلاعات بسیار کمی در دست است. با اینکه زمان دقیق گرفتن پروانه وکالت او در دست نیست اما شنیده‌ها حاکی از آن است که وی دومین وکیل زن از نظر تقدم تاریخی محسوب می‌شود.

گفته می‌شود که وی با سفارت شوروی همکاری داشت و وکیل شوروی بوده است و وکالت‌های دادگاهی را نمی‌پذیرفت. سعیدخانیان به زبان روسی تسلط داشت و حدود سال 1310 یعنی ده دوازده سال پس از انقلاب کبیر روسیه که حدود سال 1918 بود فارغ‌التحصیل شد. البته به نظر می‌رسد که او بیشتر از کشاورز کار وکالت را به شکل عملی انجام داده است اما زیاد در ایران فعالیت نداشته و بعدها نیز به پاریس می‌رود.

مهرانگیز منوچهریان؛ برنده دو جایزه بین‌المللی

اگرچه مهرانگیز منوچهریان اولین وکیل زن ایران به لحاظ زمانی نیست اما از نظر ابعاد کاری و فعالیت‌های حرفه‌یی می‌تواند شاخص‌ترین چهره در میان این سه زن باشد. وی به دلیل فعالیت‌هایش برنده جایزه صلح حقوق بشر سازمان ملل متحد در سال 1968 و برنده جایزه صلح مرکز صلح جهانی از طریق حقوق درسال 1971 بوده است.

مهرانگیز منوچهریان متولد اول مهرماه 1285 در مشهد است و تاریخ وفات او 14 تیرماه 1379 است. او مدرک دکترای خود را در رشته حقوق قضایی (جزا) در سال 1341 از دانشگاه تهران می‌گیرد و پایان نامه خود را با موضوع جرایم اطفال- طرح‌ تاسیس محاکم اختصاصی اطفال ارایه می‌دهد. وی در مهرماه 36 درخواست می‌کند که کانون وکلای ایران جهت مطالعه در محاکم اختصاصی اطفال و بنگاه‌های وابسته با آن نهاد او را به کشورهای فرانسه، انگلستان، اسپانیا، سوییس، بلژیک، ایتالیا، آلمان، هلند و کشورهای متحد آمریکا معرفی کند.

منوچهریان در سال 36 پروانه وکالت پایه یک دریافت می‌کند و طی سال‌های 27 تا 61 وکیل پایه یک دادگستری و مشاورحقوقی محسوب می‌شده است. او سناتور انتصابی مجلس سنا در سال‌های 1342 تا 1351 و مشاور حقوقی و جرم شناس در کانون هدایت کودک وابسته به انجمن ملی حمایت کودکان درسال‌های 1341 تا 1345 بوده است. اسناد موجود در پرونده وی نشان می‌دهد که در آبان سال‌های 34 تا 41 و 44 تا 55 و57 تا 59 پروانه وکالت وی تمدید شده است. وی در جلسه 13 تیرماه 1347 هیات مدیره کانون وکلا به عضویت کمیسیون بین‌المللی کانون وکلا انتخاب شد. در حالی‌که گفته می‌شود در آن زمان زنان را در کانون وکلا نمی‌پذیرفتند.

در کتاب "سناتور؛ فعالیت‌های مهرانگیز منوچهریان بر بستر مبارزات حقوقی زنان در ایران" نوشته احمدی خراسانی و پروین اردلان که در سال 82 به چاپ رسیده است، درباره سوابق وی آمده است: او مسلط به زبان فرانسه و انگلیسی و آشنا به زبان‌های آلمانی و عربی بوده، دبیر فلسفه و روانشناسی در سال‌های 1317 تا 32 در دبیرستان‌های تهران و دانشسرای عالی- استاد حقوق جزا درسال‌های 43- 47 در موسسه عالی حسابداری، استاد حقوق در بخش قضایی و مشاوران اجتماعی دانشگاه ملی ایران 45- 46، استاد مرکز آموزش سازمان امور استخدامی کشور در سال‌های 48- 50 بوده است.

همچنین عنوان شده است که وی موسس و رییس و بعدها عضو اتحادیه زنان حقوقدان ایران بوده است که به قول توران شهریاری، کارآموز وی این اقدام منوچهریان یکی از اجتماعات بسیار مهم محسوب می‌شد که در آن بیش از 50 زن حقوقدان از سراسر جهان به تهران آمدند و جلسه جهانی زنان حقوقدان در ایران تاسیس شد.

او همچنین عضو کانون وکلای دادگستری ایران از سال 28 ، عضو اتحادیه بین‌المللی وکلای دادگستری، عضو اتحادیه بین‌المللی زنان حقوقدان، رییس افتخاری مادام العمر اتحادیه بین‌المللی زنان حقوقدان از سال 1963، عضو مرکز صلح جهانی از طریق حقوق، عضو انجمن آمریکایی حقوق بین‌المللی، عضو کمیته مکاتبات وابسته به شورای ملی زنان آمریکا، موسس و رییس سازمان داوطلبان حمایت خانواده، عضو انجمن بین‌المللی حقوقدانان، عضو اتحادیه بین‌المجالس و اولین زن عضو هیات منصفه مطبوعات بوده است.

منوچهریان در 26 کنفرانس شرکت کرد و 39 عنوان ترجمه و تالیف و 15 مورد ترجمه میثاق های بین المللی از وی برجا مانده است.

شهریاری:‌ نسل مادربزرگ‌ها راه دانشکده حقوق را بر روی زنان گشودند

توران شهریاری که خود ششمین وکیل زن ایران محسوب می‌شود و دوره کارآموزی‌اش را نزد منوچهریان گذرانده به ایسنا می‌گوید: مهرانگیز منوچهریان راه دانشکده حقوق را بر روی زنان گشود و در نتیجه ممارست آن‌ها رشته‌ای به نام حقوق جزا به خصوص برای کودکان بزهکار در دانشگاه ملی (شهید بهشتی) ایجاد شد و منوچهریان اولین زنی است که در دانشگاه تهران حقوق ایرانی را خوانده بود.

وی با اشاره به این‌که اکنون درصد زنان شرکت کننده در آزمون‌های وکالت و اختبار افزایش یافته که نتیجه تلاش‌های این سه نفر است می‌گوید: تعداد زنان بیش از 30 نفر در سال 42 نبود. منوچهریان یک کتاب در انتقاد از قوانین به لحاظ حقوق زن به چاپ رساند که اولین کتابی است که یک زن حقوقدان نوشته است.

وی با اشاره به این‌که منوچهریان زنی بود که به خاطر ماده 14 قانون گذرنامه از مقام سناتور استعفا کرد گفت: وقتی او از سمت سناتوری استعفا کرد، اشرف هم خوشش آمد که او دیگر سناتور نیست. ‌در آن زمان اشرف نمی‌خواست زنی بالاتر از او باشد و به همین دلیل اجازه نداد که افتخارات او رو شود.

شهریاری با بیان این‌که آن‌ها نسل مادربزرگ‌ها محسوب می‌شوند، به ایسنا می‌گوید: بیشتر فعالیت آن‌ها فرهنگی بود و مسلما آگاهی و اطلاعات زنان در حال حاضر به دلیل گسترش ارتباطات بین‌المللی بسیار بیشتر است. در آن زمان کار زن را خیلی جدی نمی‌گرفتند ولی این‌ها رفتند و مقاومت کردند.

گزارش از خبرنگار حقوقی ایسنا

 

 

 

جمعه 13/12/1389 - 9:12 - 0 تشکر 294020

اقسام عقود:1_عقد لازم:حق فسخ فقط در موالرد معین برای طرفین وجود داره.2_عقد جایز:هر وقت طرفین بخوان میتونن فسخ کنن معامله رو.3_عقد منجز:تاثیرر آن موقوف به امردیگری نیست.مثلا در فروش یک میز فروشنده بگه به فلان قیمت فروختم وخریدار هم قبول کنه.4_عقد معلق:تاثیر آن موقوف به امر دیگری است.مثلا در فروش میز فروشنده بگه فروختم به شرط اینکه فلان کار انجام بشه. سقوط تعهدات :1_وفای به عهد :انجام تعهد2 _اقاله :توافق 2 طرف برای فسخ3 _ابراء :داین از حق خودش به اختیار خودش بگذره.4 _تبدیل عهد :طرفین به تعهد دیگری توافق کنند.5_تهاتر :2 نفر به طور همزمان در مقابل یکدیگر مدیون باشند.مالکیت ما فی الذمه :مدیون ما فی الذمه خودش بشه ذمه بری میشه. برای اطلاعات بیشتر به کتاب انحلال وانعقاد قرار دادها نوشته پرویز نوین مراجعه شود نغمه

شنبه 14/12/1389 - 17:26 - 0 تشکر 294372

[quote=hamedjonami;232940;287662]
به نام خدا - سلام .
آغازبه کارتونو تبریک می گم .
نغمه خانم همین طوری خوبه . دوستان حقوقی دیگه هم اگه خواستند در همین جا مطالبو ثبت می کنند .
دوستانم اگه سوالی داشتند همین جا می پرسند . 
حالا اولین سوالو من کلید می زنم :
دختری که دارای سن قانونی است و  پدرم  ندارد آیا برای ازدواج نیاز به اجازه ی برادرش دارد یا نه ؟ 

به نام خداوند

 با سلام

جواب سوال شما اینه که اگر دختر دارای جد پدری (پدرزبزرگ) هستند موافقت ایشان لازم است در غیر این صورت تام الاختیار است (فتوا:از حجه الدانشجویان خودم) البته ناگفته نماند که خوردن شکر اضافه (خودسری) اِند حرام است

تو که تنها نمي موني، من تنها رو دعا کن

خاطراطمو نگه دار، اما دستامو رها کن

شنبه 14/12/1389 - 19:19 - 0 تشکر 294394

tanhai_tom گفته است :
[quote=tanhai_tom;311919;294372][quote=hamedjonami;232940;287662] 

به نام خدا - سلام .
آغازبه کارتونو تبریک می گم .
نغمه خانم همین طوری خوبه . دوستان حقوقی دیگه هم اگه خواستند در همین جا مطالبو ثبت می کنند .
دوستانم اگه سوالی داشتند همین جا می پرسند . 
حالا اولین سوالو من کلید می زنم :
دختری که دارای سن قانونی است و  پدرم  ندارد آیا برای ازدواج نیاز به اجازه ی برادرش دارد یا نه ؟ 

به نام خداوند

 با سلام

جواب سوال شما اینه که اگر دختر دارای جد پدری (پدرزبزرگ) هستند موافقت ایشان لازم است در غیر این صورت تام الاختیار است (فتوا:از حجه الدانشجویان خودم) البته ناگفته نماند که خوردن شکر اضافه (خودسری) اِند حرام است 

به نام خدا - سلام . 

دوست عزیز ممنون از جوابتون . حالا راستی خوردن شکر اضافه حالا اندش نه معمولیش حرامه یا شوخی کردید ؟

 برای امام زمان صلوات فرستادی ؟      

خدایا شکرت که هر چه دادی بهترین بود . 


 

يکشنبه 15/12/1389 - 11:16 - 0 تشکر 294591

به نام خداوند
با سلام
hamedjonami عزیز خط آخر را شوخی کردم. این فتوا رو خودم تعیین کردم. (ولی جدای از شوخی جهت خانم هایی که دور از تک تک شما پدر ندارند گفتم که یه موقع خودمختار نشن هر کی از در که نه، از سر کوچه رسید بله رو بگن یا این که برن برای خودشان منزل مستقل تهیه کنن چون پدر یا جد پدری ندارن و اختیارشان دست خودشانه به هر حال احترام به خانواده از شخصیت کسی کم نمی کنه) مگه نه عزیزانم؟

تو که تنها نمي موني، من تنها رو دعا کن

خاطراطمو نگه دار، اما دستامو رها کن

يکشنبه 15/12/1389 - 19:19 - 0 تشکر 294699

به نام خدا - سلام .

بابا دمتون گرم . هم فتوا می دید هم مشاوره ی خانواده هم که هستید . دستتون درد نکنه که به فکر دخترای با شرایط گفته شده هستید :D

راست اگه رشتتون حقوقه منتظر مطالب حقوقی شما مانند نغمه خانم و خانم نیک بنیاد هستیما . 
در ضمن پیشنهاد می کنم در مسابقه ی انجمن شرکت کنید و یک کارگاه آموزشی به اسم توصیه های ازدواج بزنید . خدا رو چی دید شاید جزو برندگان شدید . منتظر شرکت شما در مسابقه ی انجمن هستیم . خانم نیک بنیاد که شرکت کردن . نغمه خانم و دیگر دوستان حقوقی از شما هم دعوت به عمل می آید .

 برای امام زمان صلوات فرستادی ؟      

خدایا شکرت که هر چه دادی بهترین بود . 


 

يکشنبه 15/12/1389 - 20:30 - 0 تشکر 294739

به نام خداوند
سلامی دوباره
با شرمندگی باید اعلام کنم که نخیر بنده رشتم حسابداریه ولی تا دلتون بخواد با دوستم که رشتش حقوق بود توی کلاسای حقوق سرک می کشیدم تازه توی بحث ها شرکت هم می کردم اسممو توی لیست دانشجویان می نوشتم با بعضی از اساتید رشته حقوق هم رفیق شدم (خوب دانشگاه پیام زور یه مفادی هم داره دیگه)
برای مسابقه هم اقا ما می ترسیم اینقدر حساب و کتاب از این بندگان خدا بکشیم که از ازدواج و توصیه هاش پشیمان بشن (نه ...نه تعارف نکنید لطفاً، من خودمو می شناسم که دارم می گم)
شما بزنید ما نظر می دیم (هلوووووووو بیا برو تو گلو)
در ضمن لطفا متن های کوتاه بزنید حوصله ی من سر رفت بس که مطالب طولانیه

تو که تنها نمي موني، من تنها رو دعا کن

خاطراطمو نگه دار، اما دستامو رها کن

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.