• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
ورزش و تندرستی (بازدید: 2895)
يکشنبه 1/12/1389 - 17:44 -0 تشکر 287410
๑۩۞۩๑بسکتبال๑۩۞۩๑

قوانین زمانی

بسکتبال در چهار دوره ۱۰ دقیقه‌ای (بین‌المللی) یا ۱۲ دقیقه‌ای (اِن.بی.اِی) انجام می‌شود. زمان استراحت بین دوره اول و دوم و بین دوره سوم و چهارم ۲ دقیقه و بین دوره دوم و سوم (بین دو نیمه) ۱۰ دقیقه‌است. وقت اضافه در بسکتبال ۵ دقیقه می‌باشد. پس از استراحت بین دو نیمه زمین حمله و دفاع دو تیم عوض می‌شود. اصطلاحاً به زمین حریف، زمین حمله و به زمین خودی زمین دفاع گفته می‌شود. زمان‌های گفته شده زمان واقعی بازی است. یعنی زمانی که توپ در جریان نیست وقت بازی متوقف می‌شود. مثلاً زمانی که خطایی رخ داده‌است یا هنگام پرتاب آزاد زمان متوقف می‌شود. به همین دلیل زمان انجام یک بازی کامل بیشتر از مجموع عددی زمان‌های بالا است و معمولاً حدود دو ساعت طول می‌کشد.

قانون دبل (Double)

دریبل کردن از زمانی شروع می‌شود که بازیکن کنترل توپ را دراختیار گرفته و با انداختن و زدن آن در تماس با زمین دوباره آن را قبل از اینکه به بازیکن دیگری برخورد کند لمس نماید. زمانی دریبل خاتمه می‌پذیرد که با دست آن را گرفته و یا اجازه دهد توپ در دست یا دست‌ها استراحت نماید. زمانیکه توپ با دست دریبل کننده در تماس نیست، تعداد گامهای برداشته محدود نخواهد بود. بازیکن مجاز نیست پس از خاتمه دریبل، برای بار دوم اقدام به دریبل نماید. درصورتی‌که این عمل را انجام دهد مرتکب تخلف «دبل» شده‌است.

قانون رانینگ (تراولینگ)



بازیکنی که توپ را دراختیار دارد می‌تواند یک پای خود را به هر سمتی که می‌خواهد، یک یا چند مرتبه حرکت دهد. درصورتیکه پای دیگرش که آن را پای «پیوت» می‌نامند ثابت باشد. رانینگ حرکتی است که بازیکن صاحب توپ در داخل زمین یک یا دو پای خود را بدون توجه به محدودیت فوق حرکت دهد یا گام‌های او با دریبل‌های بازیکن تناسب نداشته باشد.

دوشنبه 2/12/1389 - 1:41 - 0 تشکر 287591

استفاده کنندگان مکمل ها و داروها

متاسفانه اکثریت استفاده کنندگان مکمل ها وداروها را جوانان تشکیل می دهندو تاسف بیشتر از اینکه بیان کنیم ، سن استفاده از این داروها و مکمل ها روز به روزدر حال کاهش است و حتی جوانان زیر 18 سال نیز به طور روزافزونی به استفادهاز آنها می پذازند. عـلـــــل بیشماری در این مورد وجود دارد که تبلیغات ، اطلاعات ناصحیح ودسترسی آسان به این مواد از جمله این علل می باشند.
نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که صرف اینکه نوعی دارو و یا مکمل در لیست ممنوعه اتحادیه جهانی ضد دوپینگ قرار ندارد به معنای بی ضرر بودن و یا مفید بودن آن نیست. در خاتمه باید به سود جویی عده ای از افراد و ناآگاهی عده زیادی از ورزشکاران و مربیان و مسئولین اشاره کرد که عامل اصلی گسترش این مشکل در جوامع امروزی می باشد.

کراتین

یکی از معروفترین و پرفروش ترین مکمل های غذایی در دنیا که با استقبال زیادی از سوی ورزشکاران رشته های مختلف ورزشی قرار گرفته است Creatine است که در کشور ما تحت عنوان "کراتین" شناخته می شود.(تلفظ صحیحی آن کِری ِاِی تین می باشد و با کراتین (Keratin) که یکی از پروتئین های موجود در ساختار پوست بدن انسان است متفاوت است.با این وجود ما در ادامه متن برای راحتی متن ازهمان اصطلاح کراتین استفاده می کنیم که مقصودمان Creatine می باشد.)
کراتین در حقیقت ترکیبی از سه اسیدآمینه با نامهای گلیسین Glycine ،آرژنین Arginine و متیونین Methionine می باشد که به طور طبیعی در بدن ما در کبد ، کلیه و پانکراس تولید می شود.95 درصد کراتین تولید شده در بدن در عضلات و مابقی در قلب ، مغز و بیضه ها ذخیره می شود.میزان نیاز روزانه بدن به کراتین در افراد معمولی 2 تا 3 گرم در روز می باشد ، که حدود 50 درصد این میزان از مواد غذایی بدست می آید و مابقی آن در بدن سنتز می شود. همچنین کراتین به طور طبیعی در گوشت قرمز وگوشت ماهی موجود می باشد.

دوشنبه 2/12/1389 - 1:42 - 0 تشکر 287592

هدف از مصرف کراتین چیست؟

هدف اصلی استفاده از کراتین در حقیقت افزایش کارایی بدن می باشد.عملکرد کراتین در بدن به این صورت است که کراتین و فسفو کراتین تحت اثر آنزیم کراتین کینازCreatine Kinase تولید آدنوزین تری فسفات (ATP) از آدنوزین دی فسفات (ADP) را تسهیل می کند.این پروسه در حین فعالیتهای بی هوازی و کوتاه مدت با شدت بالا بسیار اهمیت پیدا می کند.همچنین تحقیقات نشان داده است که کراتین باعث افزایش وزن (توده بدون چربی بدن) و افزایش قدرت در دستها و پاها می شود.حتی برخی تحقیقات نشان داده است که کراتین بر روی فیبرهای عضلانی مختلف اثراتی دارد و احتمالاً باعث افزایش برخی از آنها می شود.


آیا واقعا ً کراتین موثر است؟

باید اذعان داشت که با توجه به تحقیقات انجام شده تاکنون به نظر می رسد که کراتین می تواند مؤثر باشد ، هرچند در همین تحقیقات که مؤثر بودن مصذف کراتین را اثبات کرده اند ،نشان داده شده است که 30 درصد افراد از مصرف کراتین هیچ سودی نمی برند به این دلیل که این افــــــــــراد در زمره گــــــــــــــروهی می باشند که بدن آنها به کراتین به صطلاح جواب نمیدهد(Creatine non-responders).البته احتمالاً دلیل آن این است که بدن آنها حداکثر میزان ممکن ذخیره فسفوکراتین را دارا می باشد و دیگر جایی برای ذخیره بیشتر نیست ، پس کراتین اضافی دفع می گردد.
همچنین کراتین فقط موجب افزایش کارایی در فعالیتهای کوتاه مدت بی هوازی است و درفعالیتهای استقامتی و هوازی نمی تواند کمک کننده باشد.البته نکته ای که در مورد کراتین و تمامی مکمل ها و داروها ی کمکی در ورزش وجود دارد اثر روانی آنها می باشد که بسیار تاثیر گذار است.بدین صورت که فرد مصرف کننده بر این باور است که مکمل باعث اثرات مثبت برروی او شده است و حتی اگر هیچ اثر فیزیولوژیکی نیز بر بدن وی نگذاشته باشد بازهم همان نیروی روانی حاصل می تواند بسیار تسهیل کننده و افزاینده کارایی بدن باشد.

کراتین را چگونه مصرف کنیم؟

یک دوره مصرف کراتین معمولاً به 2 مرحله تقسیم می شود که شامل مرحله بارگیری (Loading) و مرحله(Remaining) نگهداری می باشد.در مرحله اول که معمولاً 5 تا 7 روز به طول می کشد میزان مصرف 3/0 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز که این میزان در 4 یا 5 وعده در روز تقسیم می شود.
(معمولاً بین 20 تا 30 گرم در روز که با یک دوره 5 وعده ای هر وعده 4 تا 6 گرم را تشکیل می دهد).در مرحله نگهداری که بین 1 تا 3 ماه طول می کشد (غالباً توصیه می شود پس از یک دوره مصرف حداقل 1 تا2 هفته مصرف کراتین کامل قطع شود.) میزان مصرف 2 تا 4 گرم در روز و طی دو وعده می باشد.
نکته ای که باید متذکر شویم این است که همراه با مصرف کراتین می باید 6 تا 8 لیوان آب در روز نوشیده شود تا از کاهش آب بدن(Dehyderation) جلوگیری شود.همچنین مصرف غذاهای با کربوهیدرات بالا باعث افزایش جذب کراتین در بدن می شود در حالیکه مصرف کافئین جذب آن را مختل می کند.

دوشنبه 2/12/1389 - 1:43 - 0 تشکر 287593

اثرات جانبی کراتین

مصرف کراتین معمولاً همراه با اثراتی از قبیل کاهش آب بدن ، احساس ناراحتی و سوزش در نا حیه معده و شکم، کاهش اشتها وگرفتگی های عضلانی ونیز در مواردی ناراحتی های کلیوی نیز گزارش شده است.متاسفانه 3 مورد مرگ نیز در کشتی گیران آمریکایی که کراتین مصرف می کرده اند گزارش شده که البته بررسی های بعدی علت اصلی مرگ را از دست دادن آب بدن(Dehyderation) در اثر وزن کم کردن نشان داده است.
با این وجود از اثرکراتین در تشدید این وضعیت نباید گذشت.مصرف بیش از حد کراتین باعث افزایش فعالیت کبد می شود که با توجه به اینکه تحقیقات کمی به اثرات بلند مدت کراتین برروی بدن پرداخته و اکثر تحقیقات فقط اثرات کوتاه مدت آن را بررسی کرده ،هنوز از اثرات بلند مدت مصرف کراتین علی الخصوص مصرف بی رویه و با میزان بالاتراز مقدار لازم بر روی کبد و سایر اندام ها اطلاعات جامعی در اختیار نیست.
در تحقیقی که بر روی چندین ورزشکار که بین 1 تا 4 سال از کراتین استفاده می کردند انجام گرفت نتایجی مشابه با سایر تحقیقات مبنی براثراتی چون دردهای ناحیه شکم ، کاهش اشتها و گرفتگی های عضلانی که به صورت مقطعی اتفاق افتاده بود بدست آمد و هیچ اثر نامطلوبی حتی پس از 4 سال مصرف کراتین دیده نشد.
هرچند لازم بذکر است که تمامی ورزشکاران شرکت کننده در این تحقیق میزان مجازمصرف کراتین را در هردوره رعایت کرده بودند و از مصرف بیش از حد خودداری کرده بودند .همچنین این افراد پس از هر دوره مصرف، بین 2 تا 4 هفته مصرف کراتین را به طور کامل قطع کرده بودند.

و کلام آخر

با توجه به مطالبی که گفته شد باید اذعان داشت که با اینکه کراتین تا امروز جز مکمل های مجاز از دید اتحادیه ضد دوپینگ جهانی می باشد و همچنین مصرف کراتین می تواند در فعالیتهای بی هوازی با شدت بالا و کوتاه مدت نقش تسهیل کننده داشته باشد ، می باید در مصرف آن به نکاتی که گفته شد توجه کرد.مصرف بیش از اندازه کراتین و یا هر مکملی اگرحتی ضرری نداشته باشد تنها دور ریختن پول است زیرا بدن معمولاً میزان اضافی را دفع می کند. در پایان شایان ذکر است که مصرف کراتین برای سنین زیر 18 سال به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

دوشنبه 2/12/1389 - 1:44 - 0 تشکر 287594

اسیدهای آمینه

پروتئین ها از پرطرفدار ترین مکمل های غذایی ورزشی می باشند.مکمل های پروتئینی باعث بهبود تعدیل نیتروژن بدن وافزایش توده عضلانی ، جلوگیری از تجزیه پروتئین در حین تمرینات بلند مدت ، افزایش سنتز دوباره گلیکوژن عضلات پس از تمرین و جلوگیری از کم خونی ورزشی از طریق افزایش سنتزهموگلوبین ، میوگلوبین ، آنزیم های اکسیداتیو و میتوکندری در حین تمرینات هوازی می شوند.
هرچند این موضوع که ورزشکاران به میزان پروتئین بیشتری نیاز دارند یا نه ، هنوز کاملاً روشن نیست.البته با توجه به تحقیقات اخیر صورت گرفته توسط کالج پزشکی ورزشی آمریکا ، اتحادیه علوم غذایی آمریکا و محققین علوم غذایی کانادا در یک موضع مشترک در مورد تغذیه ورزشکاران ، به این نتیجه رسیده اند که افراد بسیار فعال از نظر بدنی به میزان بیشتری پروتئین نسبت به سایرین در روزنیاز دارند.(میزان پروتئین مورد نیاز برای افراد معمولی 8/0 تا 1 گرم در روز به ازای هر کیلوگرم وزن بدن می باشد.)
کارشناسان این گروه ها میزان مصرفی پروتئین را در ورزشکاران قدرتی تقریباً 6/1 تا 7/1 گرم و برای ورزشکاران استقامتی 2/1 تا 4/1 گرم در روز به ازای هر کیلوگرم وزن بدن توصیه کرده اند.
بر خلاف این اظهار نظر، آکادمی ملی علوم آمریکا اذعان داشته است که با توجه به کمبود شواهد عینی ،افرادی که از سلامت جسمانی برخوردارند چه در ورزشهای استقامتی و چه در ورزشهای قدرتی نیازی به مصرف پروتئین اضافی ندارند و اگر بدن فرد نیازی به پروتئین اضافی داشته باشد این مقدار از طریق غذای مصرفی روزانه تامین می شود، پس هیچ نیازی به مصرف مکمل های پروتئینی نمی باشد.

نظریه توجیه کننده افزایش کارایی آمینو اسیدها

چنین بیان می شود که آمینو اسیدها از طرق مختلف از جمله افزایش ترشح هورمون های آنابولیک ، تعدیل مصرف سوخت در بدن درحین تمرین ، جلوگیری از اثرات نامناسب بیش تمرینی (Overtraining) و کاهش خستگی ذهنی موجب افزایش کارایی بدن می شوند.صد البته که این نظریه اثبات شده نیست و نکات مبهم بسیاری را در بر دارد.در ادامه چنـــدین نوع از شناخته شده ترین این ترکیبات را به طور خلاصه مورد بررسی قـــــرار می دهیم.

دوشنبه 2/12/1389 - 1:45 - 0 تشکر 287595

تریپتوفان(Tryptophan)

گفته می شود که مکمل تریپتوفان باعث افزایش تولید سروتونین (Serotonin) می شود که خود باعث تعدیل درد در هنگام تمرینات با شدت بالا می شود.البته با توجه به تحقیقات به عمل آمده نشان داده شده است که مصرف مکمل تریپتوفان در افزایش کارایی ورزشکاران مؤثر نمی باشد.

اسیدهای آمینه با زنجیره شاخه دار(BCAA)

چنین فرض می شود که مکمل BCAA (Branch Chain Amino Acids)ممکن است که باعث تأخیر در خستگی دستگاه عصبی مرکزی شده و بدین طریق موجب افزایش کارایی فرد درحین فعالیت های هوازی بلند مدت شود.در این مورد نیز، تحقیقات این فرضیه را حمایت نمی کنند و چنان که نتایج تحقیقات نشان داده است مصرف این مکمل تأثیری در کاهش خستگی ندارد.هرچند بسیاری از محققین اذعان کرده اند که تحقیقات بیشتری در این مورد لازم است.


گلوتامین(Glutamine)

به نظر می رسد که گلوتامین می تواند باعث بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن ، به خصوص پس از تمرینات شدید شود.همچنین گفته می شود که گلوتامین باعث تحریک سنتز گلیکوژن در عضلات شود.باید اذعان داشت که تحقیقات نشان داده است که با مصرف کربوهیدرات به اندازه کافی نیازی به مصرف مکمل گلوتامین نمی باشد زیرا با این شرایط (مصرف کربوهیدرات به اندازه کافی) مصرف گلوتامین هیچ مزیتی ندارد.
در تحقیقاتی که برروی گروهی که تنها یک ساعت قبل از شرکت در آزمون گلوتامین مصرف کرده بودند و همچنین گروهی که 6 هفته به طور منظم گلوتامین مصرف کرده بودند انجام گرفت ، هیچ مزیتی از نظر افزایش قدرت یا کاهش خستگی نسبت به گروه های موازی که در همین آزمونها از دارونما(Placebo) استفاده کرده بودند مشاهده نشد.این تحقیقات به خوبی به ما بیان می کند که اثرات مکمل ها بیشتر روانی می باشد تا جسمانی.

دوشنبه 2/12/1389 - 1:45 - 0 تشکر 287596

آسپارتات ها(Aspartates)

آسپارات پتاسیم و آسپارات منیزیوم از نمک های اسید آسپارات ( یک نوع اسید آمینه) می باشند .فرض بر این است که مصرف مکمل آنها باعث افزایش متابولیسم اسیدهای چرب و بهبود ذخیره سازی گلیکوژن در عضله و کاهش تجمع آمونیاک در حین تمرین می شود.در حدود نیمی از تحقیقات نشان داده است که مصرف این مکمل باعث افزایش کارایی در ورزشهای استقامتی می شود.هرچند هنوز تحقیقات بیشتری در این خصوص لازم است تا به طور یقین بتوان اظهار نظر کرد.


آرژنین (Arginine)

مکمل آرژنین می تواند موجب افزایش سنتز اکسید نیتریک(NO) شود که خود NO موجب انبساط عروق خونی و تسریع جریان خون و افزایش ظرفیت استقامتی می شود.البته این اثر تنها در مورد بیماران قلبی-عروقی بررسی شده است و در مورد ورزشکاران تندرست هنوز نتایجی بدست نیامده است.

ارتینین،لیزین و آرژنین(Orthinine,lysine,arginine)

ارتینین ، لیزین و آرژنین معمولاً با هدف افزایش تولید هورمون رشد(GH) مورد مصرف قرار می گیرند تا موجب افزایش توده عضلانی بدن و قدرت شود. با این وجود هیچ یک از تحقیقاتی که تا کنون انجام شده است چنین اثری(افزایش تولید هورمون رشد(GH)) را در مورد این سه اسید آمینه و یا هیچ یک از سایر اسیدهای آمینه نشان نداده است.

تایروسین(Tyrosine)

تایروسین یک پیش ماده برای هورمونهای کاتکولامینی(Catecholamine) و میانجی های عصبی(Neurotransmitters) به ویژه اپی نفرین (Epinephrine)، نوراپی نفرین(Norepinephrine) و دوپ آمین(Dopamine) می باشد.البته تحقیقات این اثرات را تأیید نمی کند و چنانچه تا کنون مشاهده شده تایروسین هیچ اثری بر روی توان بی هوازی ، استقامت هوازی و یا قدرت عضلانی ندارد.

دوشنبه 2/12/1389 - 1:46 - 0 تشکر 287597

تورین(Taurine)

تورین یک اسیدآمینه غیر ضروری حاوی سولفور است که در برخی از فرآیندهای متابولیک از قبیل فعالیت های آنتی اکسیدانی و انقباض قلب شرکت دارد.تـــــــورین یکی از ترکیبات نوشابه های شناخته شده با نام انــــــرژی زا می باشد.
انواع گوناگونی از این نوشابه ها با نام های تجاری مختلف در بازار وجود دارد که ا زمعروف ترین آنها می توان به RedBull و یاHype اشاره کرد.این نوشابه ها حاوی تورین و کافئین می باشند.نتایجی مبنی بر مفید بودن مصرف تورین بر روی فاکتورهای هوازی در بدن نشان داده شده است که به نظر بیشتر مربوط به خاصیت آنتی اکسیدانی آن می باشد که درجهت اثبات این موارد تحقیقات بیشتری لازم است.

نوشابه های حاوی اسیدهای آمینه

با یک بررسی کلی به تمامی تحقیقات انجام شده به این نتیجه کلی می توان رسید که استفاده از نوشابه های حاوی اسیدهای آمینه و یا مصرف غذاهای پروتئین دار مانند گو شت و مرغ و یا غیره بعد از تمرین به ویژه اگرهمراه با غذاهای کربوهیدرات دار باشد می تواند به بازیابی بدنی (Recovery) کمک کند.

پروتئین وی (Whey) و کلوستروم(Colustrum)

Wheyپروتئین از مایع Whey (آب پنیر) در حین تولید پنیر تهیه می شود.کلوستروم نیز اولین شیری است که توسط گاوها داده می شود.هر دو این ترکیبات منابع غنی پروتئین ، ویتامین ها و مواد معدنی می باشند.تحقیقاتی که در مورد مصرف این دو مکمل انجام گرفته نتایج متضادی را نشان می دهد به طوریکه به طور قطع نمی توان در مورد آنها اظهار نظر کرد.

دوشنبه 2/12/1389 - 1:47 - 0 تشکر 287598

کلام آخر

مصرف پروتئین زیاد(8/2 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن یا کمتر) در ورزشکاران حرفه ای اثرات مضری بر روی کلیه این افراد نشان نداده است. هرچند افرادی که مشکل دیابتی و یا سنگ های کلیوی دارند می بایست در این مورد بیشتر حساس باشند. بیشتر مکمل های پروتئینی اگر دارای مواد اضافی نباشند می توانند مفید واقع شوند، البته در صورتیکه میزان مصرف آنها از حد مجاز توصیه شده توسط متخصصین تغذیه ، بالاتر نرود. نکته قابل تعمق این است که این اثرات بر روی ورزشکاران حرفه ای بررسی شده که به طبع ، نیاز به مصرف پروتئین بیشتری دارند، پس سایر افرادی که به طور حرفه ای به ورزش نمی پردازند نیاز به مصرف پروتئین اضافی ندارند مگر در موارد خاص و با تشخیص متخصص .
در کنار تمام این بحث ها باید خاطر نشان کرد که با یک رژیم غذایی منظم و زیر نظر متخصصین تغذیه ، ما می توانیم پروتئین مورد نیاز بدن خود را از مواد غذایی که به طور معمول در طی شبانه روز مصرف می کنیم، تأمین نماییم و نیازی به مصرف مکمل نخواهیم داشت.به طور کلی مصرف مکمل ها هزینه بالا یی دارد و هنوز به طور قطع، اثرات مثبت آنها بر عملکرد بدن ،و مهم تر از آن اثرات منفی جانبی مصرف آنها در دراز مدت به دست نیامده است.
در پایان خاطر نشان می کنیم که مصرف مکمل های اسیدهای آمینه توسط سازمان جهانی ضد دوپینگ ممنوع (WADA) نمی باشد.هرچند این به معنی تأیید همه آنها نمی باشد.

محمد بهروز عابدینی(Mo.A)

منبع"irbasketball

سه شنبه 3/12/1389 - 21:7 - 0 تشکر 288725

And1 چیست؟
بسکتبال خیابانی تنها در یک نیمه از زمین بازی می‌شود حلقه‌های موجود در این نوع از بازی بسیار محکم و ضخیم است زیرا حرکات نمایشی که در این نوع از بسکتبال صورت می‌گیرد بسیار روی حلقه اثر میگدارد (مثل دانک) واگر حلقه ضعیف باشد شکسته می‌شود.

قوانین بسکتبال خیابانی (street BALL)


* بازی از پشت یک نیمه توسط یکی از دو تیم صورت می‌پذیرد.
* تعداد هر تیم نباید از ۳ نفر بیشتر باشد (البته چون این قانون رسمی نیست بیش از ۳ نفر نیز ممکن می‌باشد اما چون زمین شلوغ و بازی کردن درآن دشوار می‌شود بهتر است از ۳ نفر در هر تیم استفاده شود)
* اگر تعداد یک تیم ۲ نفر و تعداد تیم مقابل ۳ نفر باشد پرتاب‌های اوت(out) تیمی که ۲ نفر است آزاد است(البته این قانون نیز توافقی است)
* هر تیمی که گل زد خودش از پشت نیمه بازی را را شروع می‌کند یعنی توپ را به تیم مقابل نمی‌دهد.
* اگر یار تیم ما توپ را به حلقه زد و توپ وارد سبد نشد و در موقعیت ذوزنقه به دست ما رسید باید از آن محیط خارج شویم و بعد به سوی حلقه پرتاب کنیم در غیر این صورت خطا صورت پذیرفته‌است.
* دراین نوع بازی خطاهای ۲۴و۳و۸ ثانیه وجود ندارد.
* اگر توپ از نیمه زمین خارج شود اوت(out) است.
* قوانین رانینگ(runnig)ودبل (Double)دراین بازی وجود دارد.



منبع:IRBASKETBALL

سه شنبه 3/12/1389 - 21:8 - 0 تشکر 288726

مدیریت در داوری بسکتبال


یکی از عوامل مؤثر در مدیریت بازی توسط داوران، رفتار و کردار اونها در برابر بازیکنان، مربیان و غیره است.

اگر بسکتبال بازی و یا حتی تماشا کرده باشین حتما شما هم برخوردهای متفاوت داوران در سطوح مختلف رو دیدین که سعی می کنن از دید خودشون به بهترین نحو شرایط مختلف رو مدیریت کنن. البته اینکه در این زمینه تا چه حد موفق هستن، موضوعیه که حتما باید بررسی بشه. متاسفانه بعضی مواقع این اتفاق نمیفته و بهمین دلیل هم اشتباهات داوران در برقراری ارتباط تکرار و بعضا بدتر و بدتر میشن.


مثلا خیلی از داوران علاقمندن که به مربیان معترض بگن: "شما مربیگری کنین، من هم داوری می کنم"! یا صحبتهائی از این قبیل که باعث چالش بیشتر میشن، مثل: "بشین!"، "برگردین به منطقه نیکمت تیمتون!"، "شما نمیخواد داوری کنین!".

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.