• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن شمال > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
شمال (بازدید: 8166)
چهارشنبه 27/11/1389 - 14:14 -0 تشکر 284820
سوادکوه شهر عشق و دانش

الا ای سوادکوه، ای باصفا

تویی مأمن شور وعشق و وفا

 

 

پنج شنبه 11/1/1390 - 11:2 - 0 تشکر 302658

موقعیت جغرافیایی سوادكوه
این شهرستان در دامنه شمالی كوههای البرز و در 75 كیلومتری جنوب غربی ساری ودر مسیر راه اصلی تهران به شمال«ازگدوك تا هفت تن» واقع شده است. شهر پل سفید مركز این شهرستان است كه از شمال به قایم شهر، از شرق به ساری، از جنوب به رشته كوه البرز واز غرب به شهرستان بابل محدود می شود. این شهرستان كلا در منطقه كوهستانی وپایكوههای البرز مركزی واقع شده است. شهرستان سواد كوه از تركیب وتوسعه فضاهای روستایی، مناطق دره ای وكوهستانی شكل گرفته واز مناظر زیبای طبیعی، اعتدال آب و هوا و پوشش گیاهی انبوه برخوردار است. گفته می شود زیباترین چشم اندازهای پاییزی را در این نقطه از مازندران میتوان دید.

پنج شنبه 11/1/1390 - 11:3 - 0 تشکر 302659

پوشش گیاهی:
آب و هوای سوادكوه معتدل مرطوب می باشد. ریزشهای جوی در شهرستان زیاد بوده واز نظر اب و هوایی شرایط لازم را به عمل آ ورده اند درنتیجه در سراسر شهرستان پوشش گیاهی غالب را درختان جنگلی تشكیل می دهند كه به طو ر عمده شامل درختان پهن برگ خزان دار می باشد بگونه ای كه هفتاد الی هشتاد درصد ارتفاعات سواد كوه پوشیده از درختان جنگلی میباشد وسایر ارتفاعات رانیز مراتع در اختیار خود دارند كه مورد استفاده دامداران است . كمتر نقاطی از سواد كوه را می توان یافت زمین خالی از پوشش گیاهی باشد.


در ارتباط با پوشش گیاهی نیز ما با سه بخش روبرو هستیم؛

1. جلگه و دشت: در قسمت دشت و جلگه ای شهرستان كه عمدتاً در شمال آن گسترش دارد اكثر زمینها به زیر كشت های مختلفی چون برنج،باغات میوه و محصولات جالیزی رفته اند و سایر قسمتها را جنگل فرا گرفته است و پوشش گیاهی غالب نیز پوشش جنگلی است كه از نوع درختان پهن برگ خزاندار می باشد.

2. بخش كوهپایه ای: در این بخش كه عمدتاً قسمتهای مركزی و میانی شهرستان را شامل می گردد. پوشش گیاهی غالب پوشش جنگلی از نوع درختان پهن برگ خزاندار می باشد كه نسبت به بخش جلگه و دشت وسعت بیشتری دارد .

3. بخش كوهستانی : این بخش كه به طور عمده قسمتهای جنوبی و جنوب غربی را در بر می گیرد از كوههای مرتفع پوشیده شده است.پوشش گیاهی غالب در این بخش از شهرتان سوادكوه را مراتع تشكیل می دهند. در ارتفاعات حدود 2000 متری نیز درختان عمدتاً از نوع درختان سوزنی برگ هستند كه علت آن سرما و یخبندان در ارتفاعات بالای شهرستان است.

درختان بومی سوادكوه عمدتاً از گونه های توسكا ، افرا ، انجیلی، كلهو، تلكا، تل، ولیك، زرشك، هلی كالون، انجیرك، بارانك، توس، سیاه توسه، خاس، آلوكك كچف، (ممرز ییلاقی )، بلندمازو، ولولی، سرخدار، ال، جل، ون(زبان گنجشك)، اوجا، ممرز، لرگ وبعضا گونه های بلوط، راش، ملج،آزاد، نمدار،سرو، صنوبر ودرختان شمشاد كه از گونه های كمیاب و ممنوع القطع هستند می باشد وگیاهان بومی سواد كوه شامل قیاق( یونجه بومی) كه علوفه برای چرای گوسفندان و حیوانات اهلی می باشد چماز(سرخس) وپلهم
كه عمدتاً جهت كود گیاهی برای شالیزارها مورد استفاده قرار می گیرند و گل بنفشه كه به رنگهای بنفش و سفید دیده می شود و همچنین یاسمن و انواع عشقه نیز در آن یافت می شود و سایر گلها و گیاهانی كه در سایر نقاط استان مازندران دیده می شود.

همچنین درختانی كه در باغات نقاط مختلف سوادكوه دیده می شوند عبارتند از : ازگیل، انار، گردو، سیب، آلوچه، هلو، توت، انگور، به، گیلاس، تمشك و انواع مركبات از قبیل نارنج، نارنگی، پرتقال، لیموی ترش و شیرین و پرتوی می باشد.
اقسام میوه های زمینی از قبیل خیار، كدو، بادمجان، لوبیا، باقلا و ... در آن كشت می شود

پنج شنبه 11/1/1390 - 11:3 - 0 تشکر 302661

ویژگیهای اراضی جنگلی
از نظر ارتفاع سه تیپ ناهمواری با مشخصات ویژه در شهرستان سواد كوه قابل تشخیص است كه عبارتند از؛

1. تا ارتفاع پانصد متری زمین عمدتا بصورت جلگه ودشت می باشدكه پوشیده از جنگل و درختان جنگلی می باشد و اكثر زمبنها زیر كشت برنج،مركبات و سبزیجات می باشند . در حقیقت زمینهای كشاورزی كه در سطح شهرستان دارای ارزش اقتصادی می باشند در این محدوده می باشند.

2. از ارتفاع پانصد تا هزار و پانصد متری منطقه پایكوهی« پرتاس» است كه در حقیقت پایكوههای دامنه شمالی رشته كوههای البرز مركزی را در بر می گیرد. این منطقه پوشیده از درختان انبوه جنگلی از نوع درختان پهن برگ خزان دار می باشد و زمینهای كشاورزی عمدتاًٌ به كشت گندم و جو اختصاص دارند و اندكی باغداری نیز رواج دارد و قسمت وسیعی از این محدوده را مراتع طبیعی تشكیل می دهند.

3. از ارتفاع هزار و پانصد متر به بالا منطقه كوهستانی « اپر تاس» است كه ارتفاعات بلند با پوشش گیا هی درختان ارس و درختچه ها وبوته های خار ویا خالی از پوشش گیاهی را به خود اختصاص می دهد. در این منطقه گاه ارتفاع بعضی كوهها به بیش از سه هزارو پانصد متر بالغ می گر دد مانند كوههای شلفین ودر چنین ارتفا عاتی برفهایی كه در زمستان برروی قلل این ارتفاعات جمع شده اند گاه تااواسط تابستان نیز باقی می مانند و بصورت لكه های سفید برروی قلل نمایان هستند.
ساختمان زمین شناسی : درشهرستان سواد كوه از قدیمی ترین تاجدید ترین تشكیلات زمین شناسی یافت می شود بگونه ای كه از یك طرف در شمال شیرگاه تشكیلات زمین شناسی دوران كواتر نری «دوران چهارم زمین شناسی» رامشاهده می كنیم. همچنین در جنوب غربی ورسك نیز تشكیلات دوران كواتر نری مشاهده می گردد واز طرف دیگر در شرق وجنوب ورسك تشكیلات پالیو زوییك «دوران اول زمین شناسی» را نیز مشاهده می كنیم. اما به طور عمده ارتفاعات وناهمواریهای ساد كوه از تشكیلات كر تاسه، ژوراسیك وتریاس كه مربوط به دوران دوم زمین شناسی هستند تشكیل یافته اند وبطور عمده از جنس ماسه سنگ، سنگ آ هك، مارن، سیلت، شیل،آرژلیت وكنگلو مرا میباشد

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.