• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
دانش و فن آوری (بازدید: 13682)
پنج شنبه 14/11/1389 - 19:39 -0 تشکر 279324
اخبار داخلی دانش و فن آوری (1)

 

اگر خبری خیلی لازم نبود تا در یك مبحث جداگانه مطرح شود، در این مبحث مطرح كنید. (البته با تاكید بر اخبار داخلی كشورمان)

 

 ما مي توانيم ....

پنج شنبه 19/3/1390 - 9:30 - 0 تشکر 329001

1390/03/17 ماهواره "نويد" دانشگاه علم و صنعت آماده پرتاب شد رئيس دانشگاه علم و صنعت ايران گفت: کار ساخت ماهواره نويد اين دانشگاه به پايان رسيده و آماده پرتاب است. محمد سعيد جبل‌عاملي رئيس دانشگاه علم و صنعت ايران در گفت‌وگو با فارس با اشاره به پروژه طراحي و ساخت ماهواره نويد در اين دانشگاه گفت: ما تنها وظيفه طراحي و ساخت اين ماهواره را بر عهده داشتيم که هم اکنون نمونه فضايي اين ماهواره نيز ساخته شده است. وظيفه پرتاب اين ماهواره بر عهده دانشگاه نيست، ما اين ماهواره را براي پرتاب آماده کرده و به سازمان فضايي سپرده‌ايم. حسين بلندي، مدير مرکز تحقيقات ماهواره دانشگاه علم و صنعت نيز گفت: از سال 86 فعاليت خود را براي طراحي و ساخت ماهواره در دانشگاه آغاز کرديم و در آن زمان هيچ کشوري حاضر به همکاري براي طراحي و ساخت ماهواره به صورت مشترک نشد، از اين رو تصميم به طراحي و ساخت ماهواره در داخل دانشگاه با دانش بومي گرفتيم. وي افزود: نمونه مهندسي ماهواره نويد سال 88 رونمايي شد و هم اکنون موفق به ساخت مدل فضايي اين ماهواره با دانش بومي شده ايم.ماهواره نويد 50 کيلوگرم وزن دارد و در مدار بيضي زمين در فاصله 250 تا 357 کيلومتري قرار مي‌گيرد.طول عمر تجهيزاتي اين ماهواره 1.5سال و طول عمر مداري آن 2 ماه است و سلول‌هاي خورشيدي اين ماهواره نيز همگي در داخل کشور طراحي و ساخته شده و قدرت تثبيت دوربين آن 400 متر است. منبع: khorasannews.com

 ما مي توانيم ....

پنج شنبه 19/3/1390 - 9:34 - 0 تشکر 329005

1390/03/18 توليد نانوکامپوزيت گاماتيتانيوم آلومينايد عرفاني- محققان کشورمان انحصار آمريکا را در ساخت مواد مصرفي موتور توربيني شاتل هاي فضايي و هواپيماهاي مافوق صوت شکستند. کاوه آذري مجري طرح که با استفاده از فناوري نانو موفق به توليد «پايلوت نانوکامپوزيتي گاماتيتانيوم آلومينايد» شده است، با بيان اين خبر در گفت وگو با خراسان تصريح کرد: امروزه با پيشرفت فناوري، استفاده از مواد سبک و مقاوم در ساخت قطعات موتورها و سيستم هاي هوايي ضروري است. هم چنين با توجه به اين که بهينه سازي موتورهاي هوايي موجب افزايش سرعت حمل و نقل هوايي مي شود لذا استفاده از سازه هاي سبک و مقاوم در دماي بالا در بدنه آن ها اجتناب ناپذير است.اين مهندس مواد و فضا اضافه کرد: اين طرح، جزو طرح هاي نوآوري دانشگاه صنعتي امير کبير است و کاربرد مواد ساخته شده در اين طرح در ساخت قطعاتي نظير پره ها، ديسک هاي توربين و کمپرسور شاتل هاي فضايي و هواپيماي مافوق صوت است. وي افزود: استفاده از «نانوکامپوزيت  گاما تيتانيوم آلومينايد» در موتور توربيني شاتل هاي فضايي و هواپيماهاي مافوق صوت علاوه بر تحمل و مقاومت در برابر شوک هاي حرارتي بالا در محيط هاي هيدروژن دار، افزايش طول عمر مواد به کار گرفته شده را نيز به دنبال دارد. عمر مفيد مواد معمول تنها حدود ?? ساعت گزارش شده در حالي که مدت زمان کارکرد موثر اين مواد پيشرفته به بيش از هزار و ??? ساعت مي رسد.علاوه بر اين ، استفاده از مواد پيشرفته به جاي مواد معمول وزن موتور هواپيما را تا ?? درصد کاهش مي دهد.وي ادامه داد: تاکنون تلاش هاي زيادي در بهينه سازي خواص و ترکيب شيميايي مواد معمول صورت گرفته اما برخي خواص فيزيکي مانند بالا بودن نقطه ذوب، چگالي و هم چنين برخي شرايط کاربردي مانند دماي بالا، سرعت چرخش و در نتيجه تنش هاي اعمالي زياد به قطعات، محدوديت هايي را براي استفاده از اين مواد در موتور هواپيماهاي پيشرفته به وجود آورده است. بنابراين افزايش بهره وري در موتورها، هنوز يکي از اهداف مهم صنايع و شرکت هاي هوايي جهان محسوب مي شود که البته تحقق آن جز با به کارگيري مواد نوين امکان پذير نخواهد بود.آذري در تشريح جزئيات ساخت نانوکامپوزيت گاما تيتانيوم آلومينايد اظهار داشت: اين مواد در گروه مواد پيشرفته ترکيبات بين فلزي و در فازهاي منظم بين ? عنصر فلزي قرار دارند. در تکنيک طراحي و ساخت نانوکامپوزيت گاما که با ذرات تقويت کننده آلومينايد(Al2o3) همراه بود به طور مستقيم از پودرهاي تيتانيوم آلومينايد(ALTIO2)، استفاده شد و در نهايت کامپوزيت گاما تيتانيوم آلومينايد به دست آمد. منبع: khorasannews.com

 ما مي توانيم ....

پنج شنبه 19/3/1390 - 9:40 - 0 تشکر 329009

????/??/?? سامانه راهبري جراحي هوشمند سامانه راهبري جراحي هوشمند Intellingent Sugery System که به همت متخصصين ايراني در مرکز رشد لوازم و تجهيزات پزشکي دانشگاه علوم پزشکي تهران طراحي و ساخته شده در بيمارستان امام (ره) رونمايي مي‌شود. به گزارش خبرنگار مهر، اين سامانه راهبري جراحي هوشمند با کاربرد در جراحي هاي گوش و حلق و بيني و جراحي مغز و اعصاب از سوي متخصصين و مهندسين ايراني مرکز رشد لوازم و تجهيزات پزشکي دانشگاه علوم پزشکي تهران طراحي و ساخته شده و در بالين مورد آزمايش و بهره برداري قرار گرفته است. بر اساس گزارش مرکز تحقيقات علوم و تکنولوژي پزشکي دانشگاه علوم پزشکي تهران سامانه راهبري جراحي هوشمند يا سيستم Navigation استفاده عملي از فناوري هاي جديد در علوم پزشکي و روش بکارگيري تکنيکهاي پيشرفته نمايش است. در اين سامانه آناليز اطلاعات بر روي تصاوير بدست آمده از روشهاي مرسوم مثل سي تي اسکن و ام آر آي انجام مي گيرد و با استفاده از سيستم هاي ردگيري دقيق و تخصصي اطلاعات براي تشخيص و درمان در اختيار جراح قرار مي دهد. اين سيستم ردگيري مي تواند موقعيت و جهت اشياء را در فضا مشخص کند و با استفاده از آن مي توان موقعيت ابزار جراحي را ردگيري کرد و آن را در تصاوير دو بعدي و يا مدلهاي سه بعدي تهيه کرد و به پزشک نشان داد تا وي بتواند با اطلاعات کاملتري از محل ابزار خود و بافت پيش رو، عمل مورد نظر را با حداکثر دقت انجام دهد. اين سامانه ترکيبي از بهترين سخت افزارها و نرم افزارهاست و شرايط ويژه و قابل قبولي براي دسترسي و بررسي اطلاعات مورد نياز در فيلدهاي جراحي در اختيار جراح قرار مي دهد. دوربين تخصصي ردگيري ديد وسيعي به جراح مي دهد و بدون هيچ مشکلي در ناحيه مورد نظر در اتاق عمل قرار مي گيرد. روش کنترل داده ها در اين سيستم به اين صورت است که جراح يا دستيار وي، تصاوير قبل از عمل را در سيستم بارگذاري مي کند و کنترلها و تستهاي اعتبار سنجي بصورت مناسب به کاربر داده مي شود. جراح مي تواند کليه داده ها را در پايگاه داده‌ها به صورت اتوماتيک ذخيره و تمامي فرآيندها را در رايانه قابل حمل خود طرح ريزي و به راحتي به سيستم موجود در اتاق عمل منتقل کند. در واقع پزشک مي تواند فرآيند جراحي خود را قبل از عمل شبيه سازي و اثرات احتمالي آن را بررسي و در صورت لزوم رويکرد متفاوتي را بکار ببرد و با استفاده از آن عمل انطباق را به صورت دقيق و راحت، بين وضعيت فعلي بيمار و داده‌هايي که قبل از عمل از وي گرفته شده، ايجاد کند. منبع: خبرگزاري مهر

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 11/7/1390 - 18:59 - 0 تشکر 372010

رونمایی از پنج دستاورد جدید فناوری نانو با حضور رئیس جمهور

صبح امروز با حضور دکتر محمود احمدی نژاد از پنج دستاورد جدید در زمینه فناوری نانو در محل نهاد ریاست جمهوری رونمایی شد. این دستاوردهای جدید، شامل چهار نوع از تجهیزات آزمایشگاهی و یک نوع نانو دارو است و در چهارمین جشنواره و نمایشگاه فناوری نانو برای بازدید عموم ارائه می‌شود.

دستگاه‌ تعیین سطح ویژه نانومواد (BET) با قابلیت تعیین مشخصات مواد نانوساختار، دستگاه زدایش عمیق یونی (DRIE) با قابلیت ایجاد ساختارهای میکرومتری و نانومتری بصورت عمودی و عمیق، الکتروفورز موئین، با قابلیت شناسائی کیفی و کمی داروها، دستگاه اسپکت حیوانی (HiReSPECT) با قابلیت تصویربرداری از حیوانات کوچک و نانوداروی سیناداکسوزوم، پنج دستاوردی هستند که امروز با حضور رئیس جمهور رونمایی شدند.

از ویژگی‌های دستگاه تعیین سطح ویژه نانومواد (BET) می‌توان به کاربرد آن در تعیین مشخصات کاتالیست‌ها، نانوکاتالیست‌ها، جاذب‌ها و غشاها (انواع مختلف من جمله مواد نانو متخلخل)، نانوالیاف، نانولوله‌ها و لایه‌های نازک اشاره کرد. این دستگاه یکی از پرکاربردترین دستگاه‌ها در تعیین مشخصات مواد نانوساختار از جمله نانوذرات فلزی، اکسید فلزی، سولفیدی، نانو لوله‌ها، نانوالیاف و نانوجاذب‌ها است.

دستگاه الکتروفورز موئین مدل CEP 1000 بر پایه ی کروماتوگرافی کار می کند ولی به جای استفاده از لوله های معمولی از لوله هایی با قطر 70 تا 100 میکرومتر در آن استفاده می شود. سیال مورد بررسی با اعمال ولتاژ در این لوله ها جریان می یابد و اجزای آن در طول مسییر از هم جدا می شوند. این دستگاه با داشتن ویژگی‌هایی چون زمان تجزیه و تحلیل کم و بازدهی بالا، نیاز به حداقل مقدار نمونه و حلال‌های مورد نیاز، می‌تواند نیاز بسیاری از آزمایشگاه‌ها را برطرف کند. این سیستم، محدوده وسیع و متنوعی از صنایع مانند آنالیزمواد غذایی، داروئی، بیولوژیکی، تجزیه و تحلیل آلودگی‌های محیط زیست و مشخصه‌یابی نانو مواد را پوشش می‌دهد.

دستگاه زدایش عمیق یونی  DRIE، قابلیت ایجاد ساختارهای میکرومتری و نانومتری بصورت عمودی و عمیق را دارد. زدایش موادی چون Si، Si3N4، SiO2 و ساخت نانوسیم‌ها و نانو حفره‌ها به عنوان لایه فعال در آشکار سازهای نوری، نانو حسگرهای نیرو و گاز، ادوات بر مبنای کریستال‌های فوتونی، منابع نوری، سوزن AFM و ادوات میکروالکترومکانیکی همچون ریزشتاب سنج‌ها، ریز فشارسنج‌ها، ژیروسکپ‌های میکرومتری، با استفاده از این دستگاه امکان‌پذیر است. استفاده از گازهای مناسب در این دستگاه همچنین نیاز به پلیمرها را منتفی ساخته و از طرف دیگر ساختارهای بسیار منحصر به فردی نیز ایجاد می‌کند.

تصویربرداری از حیوانات کوچک شاخه جدیدی از تصویربرداری است که با استفاده از دستگاه اسپکت حیوانی (HiReSPECT) امکان‌پذیر خواهد بود. عملکرد این دستگاه بدین ترتیب است که رادیودارو یا نانوداروی مورد نظر در رگ موش تزریق می‌شود و سپس دستگاه با سیستم آشکارسازی خود تعدادی تصویر دوبعدی از زوایای مختلف در بازه 360 درجه از موش تهیه می‌کند. سپس یک نرم‌افزار کامپیوتری با استفاده از داده‌های به‌دست آمده، یک تصویر سه‌بعدی از نحوه و میزان پراکندگی دارو در موش را بازسازی خواهد کرد.

نانوداروی  سیناداکسوزوم یک نوع آنتی بیوتیک است که در انواع سرطان ناحیه شکمی کاربرد دارد. عملکرد این دارو به گونه‌ای است که داکسیل به DNA ‌متصل شده و ساخت اسید نوکلئیک را مهار می‌کند.

دوکسوروبیسین که برای درمان سرطان استفاده می شود، درواقع یک سم سلولی است که چون انتخابی عمل نمی کند، غلظت آن در بافت های سالم و توموری تقریبا برابر است. در نانوداروی جدید، این ماده درون نانو کپسول های لیپوزومی محبوس می شود تا هم اثرات جانبی آن کاهش یابد هم اثرگذاری دارویی آن بالا رود. قطر این نانو دارو در حدود 100 نانومتر است و علاوه بر اینکه کوچکی آن برای ورود به بافت پرعروق تومورها مناسب است، توانایی انتقال یک حجم قابل توجه از دارو را نیز دارد. همچنین حلالیت بهتر دارو، سمیت کمتر، مدت زمان بیشتر باقی ماندن در سلول هدف و تسهیل ورود به داخل سلول از دیگر مزایای آن عنوان شده است. 

شایان ذکر است چهارمین جشنواره و نمایشگاه فناوری نانو در روزهای 13 الی 17مهرماه سال جاری در محل سالن خلیج فارس نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود.

منبع: پایگاه اینترنتی ستاد توسعه فناوری نانو 

 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

دوشنبه 11/7/1390 - 19:2 - 0 تشکر 372011

نشست خبری چهارمین جشنواره فناوری نانو برگزار شد

نشست خبری چهارمین جشنوار فناوری نانو ظهر روز دوشنبه با حضور دکتر آقامیری معاون فناوری و نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دکتر سعید سرکار دبیر ستاد توسعه فناوری نانو و جمعی از خبرنگاران در محل ساختمان معاونت علی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد.

دکتر سرکار در این نشست ضمن تشکر از خبرنگاران برای گسترش تفکر فناوری نانو و ایجاد زمینه آشنایی مردم با این فناوری در خصوص جشنواره چهارم توضیحاتی ارائه داد.

ایشان از حضور160 شرکت و موسسه در جشنواره چهارم خبر داد. همچنین به گفته دکتر سرکار 100 شرکت دانش‌بنیان نیز که محصولات آنها گواهی تاییدیه نانومقیاس دریافت کرده‌اند نیز در جشنواره امسال حضور دارند. 22 دانشگاه و پژوهشگاه، 11 پارک علم و فناوری و مرکز رشد، 15 آزمایشگاه، 11 انجمن علمی، 7 نشریه و 7 شرکت خارجی و نیز بخش آموزش عمومی از دیگر بخش‌های جشنواره امسال هستند.

دبیر ستاد از جمله ویژگی‌های جشنواره امسال به برگزاری هشتمین نشست مجمع آسیایی نانو در ایران با حضور 11 کشور عضو آسیایی و 4 کشور اروپایی به عنوان ناظر، اشاره کرد. به گفته دکتر سرکار در نشست سال گذشته، ایران و کره جنوبی هر دو متقاضی برگزاری هشتمین نشست مجمع آسیایی نانو بودند اما ایران به دلیل فعالیت‌های بیشتر به عنوان میزبان هشتمین نشست انتخاب شد.

همچنین دبیر ستاد در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص مرکز نانومترولوژی گفت: « تمام تجهیزات مورد نیاز خریداری و تهیه شده و این مرکز تا چند ماه آینده راه‌اندازی خواهد شد». وی در خصوص فعالیت‌های این مرکز به آنالیز، ارزیابی و تایید کیفیت محصولات مبتنی بر فناوری نانو اشاره کرد.

شایان ذکر چهارمین جشنواره و نمایشگاه فناوری نانو در روزهای 13 تا 17 مهرماه 1390 در محل سالن خلیج فارس نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار خواهد شد.

منبع: پایگاه اینترنتی ستاد توسعه فناوری نانو 

 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

دوشنبه 11/7/1390 - 23:40 - 0 تشکر 372087

سلام
اتفاقا امروز خبرش رو دیدم یه گزارش هم درباره دستاوردهای نانو نشون داد

شاید تقدیر قابل تغییرنباشد،اما تغییر قابل تقدیر است.
سه شنبه 12/7/1390 - 0:6 - 0 تشکر 372095

ببخشید یادم رفت بپرسم شما هم در نمایشگاه شرکت می کنید؟

شاید تقدیر قابل تغییرنباشد،اما تغییر قابل تقدیر است.
سه شنبه 12/7/1390 - 23:13 - 0 تشکر 372340

haniehz گفته است :
[quote=haniehz;454874;372095]ببخشید یادم رفت بپرسم شما هم در نمایشگاه شرکت می کنید؟

سلام دوست من؛

بله هستم. پوشش‌های خبری جشنواره و موارد اجرایی اون با بنده و همکارانم ه.

خوشحال میشیم شما هم حضور داشته باشید.

همینجا از فرصت استفاده میکنم و عذرخواهی خودم رو بابت افت فعالیت خودم در این ایام تقدیم میکنم.

امیدوارم دوستان در این مدت بنده رو یاری کنند.

ممنون

 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

جمعه 15/7/1390 - 19:48 - 0 تشکر 372985

ملك الشعرا گفته است :

سلام دوست من؛

بله هستم. پوشش‌های خبری جشنواره و موارد اجرایی اون با بنده و همکارانم ه.

خوشحال میشیم شما هم حضور داشته باشید.

همینجا از فرصت استفاده میکنم و عذرخواهی خودم رو بابت افت فعالیت خودم در این ایام تقدیم میکنم.

امیدوارم دوستان در این مدت بنده رو یاری کنند.

ممنون

haniehz گفته است :
[quote=ملك الشعرا;119644;372340]

[quote=haniehz;454874;372095]ببخشید یادم رفت بپرسم شما هم در نمایشگاه شرکت می کنید؟

من بیام ؟ بابا این نمایشگاه ها مال از ما بهترونه بازم واسه تهرانی ها 

حیف که شهرستان هستم وگرنه حتما شرکت میکردم

شاید تقدیر قابل تغییرنباشد،اما تغییر قابل تقدیر است.
پنج شنبه 21/7/1390 - 18:46 - 0 تشکر 374163

ببخشید دوست من نشد زودتر پاسختون رو بدم. خیلی دوست داشتم همه دوستان تبیانی حضور داشتند و یک دیدار دسته جمعی از این نمایشگاه داشتند. من هم با کمال میل به همه دوستان نمایشگاه رو معرفی می کردم اما خب موقعیت دوستان اجازه این امر رو نداد ایشالا سری بعدی.

 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.