• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
دانش و فن آوری (بازدید: 13702)
پنج شنبه 14/11/1389 - 19:39 -0 تشکر 279324
اخبار داخلی دانش و فن آوری (1)

 

اگر خبری خیلی لازم نبود تا در یك مبحث جداگانه مطرح شود، در این مبحث مطرح كنید. (البته با تاكید بر اخبار داخلی كشورمان)

 

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 18/11/1389 - 22:7 - 0 تشکر 280659

 تولید شناور موشک انداز سپاه با سرعت 85 نات  


فرمانده نیروی دریایی سپاه با اشاره به توانمدی بالای ایران در طراحی و ساخت شناورهای تندروی مسلح، گفت: هدف‌گذاری نیروی دریایی سپاه برای سال 90 این است که سرعت شناوری که روی آن سلاح و تجهیزات است را به 80 تا 85 نات برساند.


به گزارش فارس، سردار علی فدوی فرمانده نیروی دریایی سپاه در همایش ملی شناورهای تندرو که امروز یکشنبه در دانشگاه امیرکبیر برگزار می‌شود، گفت: یکی از اصلی‌ترین دستاوردهای امام(ره) و انقلاب، بیدار کردن دل‌ها و ایجاد باور توانستن بود و این باور در ملت ما به وجود آمد.
وی افزود: ما در طول تاریخ چند هزار ساله سرزمین‌مان با تهدید رو به رو بوده‌ایم و سمت و سوی تهدیدها همواره مرزهای خشکی بوده است. ولی بعد از انقلاب اسلامی یک تغییر اساسی در موضوع سمت تهدید سرزمین‌مان به وجود آمد و تهدید این سرزمین آمریکایی‌ها شدند. آمریکایی‌ها تنها از طریق دریا می‌توانند در همجواری ما قرار بگیرند و در این چند سال به دنبال دریاپایه کردن تهدیدهای ما بوده‌اند و اقدامات فراوانی در این خصوص انجام داده‌اند.
فدوی ادامه داد: سمت و سوی تهدیدهای ما از این پس دریا است و آنکه در رو به روی ما قرار گرفته آمریکاست که بر حسب مادی همه آنچه که در سطح عالی در جهان وجود دارد در اختیارش است. فاصله آمریکایی‌ها با کشورهای بعدی خود (اتحادیه اروپا) به لحاظ تکنولوژی، اقتصاد و فناوری بسیار زیاد است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه مبنای تعریف دریایی اکثر کشورها برگرفته از تعریف آمریکاست، اظهار داشت: طبیعی است با این تعریف نمی‌توان به مقابله صاحب تعریف رفت و لذا باید تعریف دریایی خاص خود را داشته باشیم تا بتوانیم با آمریکا مقابله کنیم.
وی با اشاره به جنگ تحمیلی و نقش آمریکا در پشتیبانی از عراق گفت: عراق با پشتبانی آمریکا قرار بود همه تجهیزات و مراکز ما را در خلیج فارس از بین ببرد که در این صورت هم واردات و هم صادرات کشورمان متوقف می‌شد و کشور شرایط سختی را پیش روی خود می‌دید و حتی توانایی‌هایی به عراق داده شده بود تا با جنگنده‌های خود تنگه هرمز را مورد هدف قرار دهد در حالی که فاصله آخرین پایگاه هوایی عراق تا تنگه هرمز بیش از هزار کیلومتر بود.
فدوی با بیان اینکه آمریکا در سال 65 تعداد زیادی شناور نظامی را وارد خلیج فارس کرد، خاطرنشان کرد: قرارگاه دریایی نوح سپاه در شملچه بود و زمانی که آمریکا وارد خلیج فارس شده بود به ما اطلاع دادند و به همین دلیل این قرارگاه به بوشهر منتقل شد و در منطقه حضور پیدا کرد و شکل‌دهی‌های اولیه صورت گرفت که پس از آن عبارت شناورهای تندروی سپاه برای اولین بار توسط آمریکایی‌ها به کار برده شد.
وی افزود: شناور تندرو به خودی خود در دنیا زیاد است و بنده با سازندگان و هدایت کنندگان این شناورها بسیار صحبت کردم ولی موضوعی که در ایران اتفاق افتاده و تولید علم محسوب می‌شود، شناورهای تندرویی است که در شرایط مختلف در دریا پایداری داشته باشد و بتوانند تمام سلاح‌ها را حمل کنند.
ادامه دارد...
منبع: javannewspaper.com

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 18/11/1389 - 22:19 - 0 تشکر 280675

ادامه:

شناور تندروی موشک‌انداز با سرعت 60 نات فقط در ایران وجود دارد

فدوی با اشاره به اهمیت موضوع حمل سلاح در شناورهای تندرو گفت: اینکه بر روی یک شناور 14 متری و با سرعت 60 نات موشک وجود داشته باشد بسیار اهمیت دارد و این شناور فقط در ایران وجود دارد. نیروی دریایی سپاه این توانایی را دارد که بر روی شناورهای تندرو مختلف موشک نصب کند.
فرمانده نیروی دریایی سپاه با اشاره به اهمیت موضوع بدنه در شناورهای تندرو اظهار داشت: برای اینکه روند شناور تندرو بودن حفظ شود نمی‌توان در بدنه این قایق‌ها تغییری ایجاد کرد و در همین جهت ما سعی کردیم آخرین پدیده‌های ساخته شده در خصوص شناورهای تندرو در جهان را بررسی کنیم.

تمام بدنه‌های شناورهای تندرو جهان در اختیار نیروی دریایی سپاه است

فدوی با بیان اینکه تمام بدنه‌های شناورهای تندرو جهان در اختیار نیروی دریایی سپاه است، تصریح کرد: ما رکورد سرعت شناور تندرو با موتور دیزلی با سرعت 126 نات را در جهان در اختیار داریم.
وی همچنین با اشاره به قایق تندرویی که سال گذشته در اختیار سپاه قرار گرفت، تأکید کرد: برای حمل این قایق به کشور با مشکلات زیادی از جمله مواجهه با ناو آمریکایی رو به رو بودیم و دیدیم رئیس جمهور آمریکا در این خصوص گفت، باید بررسی شود که چگونه این قایق به ایران رفته و ثانیا مراحلی که این قایق در ایران پیش رو دارد باید پیگیری شود.

در سال 90 سرعت شناور مسلح را به 80 تا 85 نات می‌رسانیم

فدوی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه بدنه‌هایی که در اختیار سپاه است، بعضا نتیجه کار 30 ساله یک طراح شناور است، گفت: وقتی ما با طراحان این شناورها صحبت می‌کنیم و به آنها اعلام می‌کنیم که می‌خواهیم بر روی شناور تندرو موشک نصب کنیم آنها این امر را غیرممکن می‌دانند و با ما همکاری نمی‌کنند ولی هدف‌گذاری نیروی دریایی سپاه برای سال 90 این است که سرعت شناوری که روی آن سلاح و تجهیزات است را به 80 تا 85 نات برساند و باید محدودیت‌های حمل سلاح در شناورهای تندرو رفع شود.

موتور دیزلی شناورهای تندرو با سرعت بالا بزودی در کشور تولید می‌شود

وی در ادامه تصریح کرد: موضوع دیگر در خصوص شناورهای تندرو، قدرت محرکه آن است که با تلاش‌هایی که در صنایع داخلی صورت گرفته به زودی تولیدکننده موتور دیزلی با سرعت مدنظر خود خواهیم بود.
فرمانده نیروی دریایی سپاه ادامه داد:‌ کاربری شناورهای تندرو با توجه به شرکت‌های سازنده آن صرفا برای مسابقات نیست و تبدیل کردن یک شناور تندرو 14متری به یک شناور تندرو حامل موشک مدنظر ما است.
وی ادامه داد: دانشگاه‌ها و مجامع علمی باید به صورت فعال و به روز در صحنه حاضر باشند و مشکلات این حوزه را به سرعت حل کند.
فدوی افزود: ایران در خصوص شناورها تحقیقات و تلاش‌های فراوانی می‌کند و شناور پرنده یکی از این حوزه‌هاست که ایران توانسته به خوبی در آن پیشرفت کند و آن را وارد نیروی دریایی کند.

تعداد زیادی شناور پرنده وارد نیروی دریایی می‌شود

فرمانده نیروی دریایی در سپاه ادامه داد: شناور پرنده موضوعی نیست که در دنیا استفاده عمومی شود، روسها کمی در این خصوص پیشرفت کرده‌اند ولی آمریکایی‌ها با تلاش‌هایی که در این خصوص انجام داده‌اند نتوانسته‌اند شناورهای پرنده را وارد نیروی دریایی‌شان کنند ولی ما در این امر موفق بوده‌ایم و به دنبال این هستیم که تعداد زیادی از این شناورها را وارد نیروی دریایی کنیم.
فدوی با بیان اینکه نیروی دریایی سپاه در شرایط خوبی به سر می‌برد، اظهار داشت:‌ یکی از موضوعاتی که آمریکا زیاد به آن اعتراف می‌کند توانمندی ایران در صحنه دریاست و این توانمندی در نیروهای ما وجود دارد که به هدف‌گذاری ما در سال‌های آینده برسیم.
وی در ادامه با اشاره به نقش مواد پلیمری در ساخت شناورها گفت: برای ساخت شناورها با مواد پلیمری کارهای زیادی صورت گرفته است و در جنگ تحمیلی نیز شاهد بودیم که 15هزار شناور با جنس فایبرگلاس در کشور ساخته شد و ما باید به این موضوع توجه ویژه‌ای کنیم.
فدوی در پایان اظهار داشت: ایران 2700 کیلومتر ساحل دریا دارد ولی کمتر از 2.7 درصد نسبت به دنیا از دریا استفاده می‌کند و فقیرترین قسمت کشور ما سواحل خلیج فارس و دریای عمان است که البته در آینده این موضوع حتما تغییر خواهد کرد زیرا دریا موجب رشد کشورها است. 

منبع: javannewspaper.com

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 18/11/1389 - 22:24 - 0 تشکر 280676

 برد عملیاتی بمب هوشمند قاصد 3 افزایش یافت

تهران- معاون هماهنگ كننده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از افزایش برد عملیاتی بمب هوشمند و هوا به زمین "قاصد 3 " برای مقابله با تهدیدات احتمالی خبر داد.

امیر سرتیپ خلبان "عزیز نصیرزاده" روز پنج شنبه در حاشیه محفل انس با قرآن كریم فرماندهان و كاركنان نیروی هوایی ارتش در پاسخ به سئوال خبرنگار ایرنا افزود: دقت عمل بمب هوشمند قاصد 3 همزمان با افزایش برد عملیاتی این سلاح افزایش یافته است تا اهداف مورد نظر را به طور دقیق مورد اصابت قرار دهد.
معاون نیروی هوایی ارتش در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار ایرنا درباره میزان برد عملیاتی قاصد 3 اظهار داشت: هم اكنون این سلاح كه از مهمات جنگنده های نیروی هوایی محسوب می شود، در حال آزمایش است و پس از قطعی شدن مسافت و برد دقیق این بمب، این دستاورد تازه را به اطلاع عموم خواهیم رساند.
نصیرزاده با یادآوری این كه شلیك و اصابت قاصد 3 به اهداف زمینی با بهره گیری از تجهیزات الكترونیك و رادار انجام می شود، گفت: در زمینه هدایت بمب و كشف اهداف، دستاوردهای خوبی داشته ایم كه به واسطه آن قادریم علاوه بر شناسایی اهداف از فاصله دور، بمب را به صورت دقیق به سمت اهداف هدایت كنیم.
معاون هماهنگ كننده نیروی هوایی ارتش در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار ایرنا مبنی بر این كه آیا قاصد 3 برای مقابله با تهدیدات احتمالی نیروهای فرامنطقه ای حاضر در منطقه ارتقا یافته است؟ اظهار داشت: ارتش و نیروهای مسلح وظیفه دارند كه خود را بر اساس تهدیدات احتمالی وفق دهند و تجهیزات خود را به روز كنند و نیروی هوایی ارتش نیز از این امر مستثنی نیست و قطعاً قاصد 3 برای مقابله با تهدیدات احتمالی است.
نصیرزاده در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار سیاسی ایرنا درباره خبر خوش نیروی هوایی ارتش در دهه فجر امسال گفت: ما به طور مداوم در حال تحقیق، پژوهش، نوسازی، بهینه سازی و ارتقای سیستم ها هستیم و هم اكنون، به روز كردن تجهیزات نیروی هوایی ارتش را در دستور كار داریم.
وی با بیان این كه فرایند اعلام دستاوردهای نظامی متفاوت از سایر دستاوردها در حوزه هایی نظیر تجاری است، خاطرنشان كرد: دستاوردها را در زمان خاص خود به اطلاع ملت شریف ایران می رسانیم.
پیش از این، نسل دوم قاصد با برد بیش از 50 كیلومتر ساخته شده بود كه تیرماه 1388 در رزمایش هوایی میلاد نور ولایت با موفقیت آزمایش شد و در این رزمایش بمب‌ها بدون نیاز به كنترل خلبان پرواز و به هدف مورد نظر اصابت كردند.

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 18/11/1389 - 22:26 - 0 تشکر 280678

گامهای خوبی برای ساخت موشکهای اس300 برداشته شده است

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با اعلام اینکه وزارت دفاع ساخت موشکهای برد بلند را در دستور کار دارد گفت: انشاءالله به حول و قوه الهی و همت متخصصان داخلی در آینده ای نزدیک بتوانیم به تولید انبوه سامانه های پدافند هوایی برد بلند بومی برسیم.

سردار سرتیپ پاسدار احمد وحیدی وزیر دفاع وپشتیبانی نیروهای مسح جمهوری اسلامی ایران در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص ساخت موشکهای برد بلند "اس300" گفت: وزارت دفاع ساخت موشکهای برد بلند را در دستور کار دارد و تاکنون گامهای خوبی هم در این زمینه برداشته است.

وی با بیان اینکه البته این فرآیند مستلزم طی زمان مورد نیاز است، گفت: ما اساسا بدنبال ساخت موشکهای دوربلند "اس300" و "اس400" نیستیم بلکه بدنبال تولید سامانه های پدافند هوایی برد بلند بومی خود هستیم.

وزیر دفاع وپشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: انشاءالله به حول و قوه الهی و همت متخصصان داخلی در آینده ای نزدیک بتوانیم به تولید انبوه سامانه های پدافند هوایی برد بلند بومی برسیم.

وی همچنین در خصوص ادعای شبکه تلویزیونی "سی ان ان" مبنی بر سرمایه گذاری وی ( 32 میلیون دلار در امارات متحده عربی، 65 میلیون دلار در ترکیه، 122 میلیون دلار در آلمان) در بانکهای کشورهای دیگر گفت:  ما همه را به آنها می بخشیم، بروند بگیرند.
سردار وحیدی در مورد افتتاح پروژه های این وزارتخانه در دهه فجر نیز گفت: وزارت دفاع پروژه هایی در عرصه های هوافضا، موشکی و الکترونیکی را در دهه فجر آماده افتتاح وبهره برداری دارد که بخشی از آنها افتتاح شده وبرخی دیگر هم در دست افتتاح است.

سردار وحیدی در خصوص اینکه با توجه به پیشرفتهایی که هم اکنون در زمینه هوافضا به آنها دست یافته ایم تصور می کنید تا چند سال آینده ایران بتواند انسان به فضا بفرستد، گفت: آقای رئیس جمهور از مسئولان ذیربط خواستند زودتر از 10 سال این امر اتفاق بیفتد و من هم امیدوارم که در این مدت بتوان به خواسته رئیس جمهور پاسخ  مثبت داد.

 ما مي توانيم ....

چهارشنبه 20/11/1389 - 23:7 - 0 تشکر 281588

محققان ایرانی به فناوری ساخت روبات هوشمند در لقاح مصنوعی دست یافتند

محققان دانشگاههای علوم پزشکی شهیدبهشتی و صنعتی امیرکبیر به فناوری ساخت روبات هوشمند برای تزریق در لقاح مصنوعی نام "سینا 101" دست یافتند.

به گزارش خبرنگار مهر، روبات هوشمند برای تزریق در لقاح مصنوعی به کمک محققان پژوهشکده فناوری‌های نو از دانشگاه صنعتی امیرکبیر و محققان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ساخته شده است. سید مهدی رضاعی سرپرستی این پروژه را برعهده داشته است.

دکتر محمدرضا رزاقی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به توانمندیهای ایران در زمینه درمان ناباروری گفت: خوشبختانه در کشور برای درمان ناباروری فعالیت های بسیار قابل توجهی انجام شده و یکی از روشهای مرسوم در این حوزه IVF یا لقاح مصنوعی است.

وی افزود: در این روش باید کمک کرد که احتمال کاشت موفقیت آمیز جنین در رحم مادر بالا رود.

سیدمهدی رضاعی استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر در ادامه این مراسم گفت: این این دستگاه سال آینده با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به مرحله آزمون با سلول انسانی می رسد.

وی افزود: در این دستگاه با استفاده از ایجاد حس حرکت در مقیاس میکروسکوپی و کنترل از راه دور علاوه بر افزایش موفقیت در مرحله نخست، احتمال کاشت موفقیت آمیز جنین در رحم مادر را نیز به علت جلوگیری از تغییر شکل سلول در هنگام بارورسازی بالا بردیم.

رئیس پژوهشکده فناوری‌های نو دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به سابقه این طرح تحقیقاتی گفت: این برای اولین‌بار در دنیا بود که ما موفق شدیم عملیات تزریق داخل سلولی را با نیرو در مرحله نیمه صنعتی انجام دهیم این در حالی است که در دیگر مراکز تحقیقاتی دنیا، این فرآیند هنوز وارد مرحله نیمه صنعتی نشده است.

وی خاطرنشان کرد: مهمترین بخش این دستگاه احساس برخورد سوزن با سلول در دست کاربر است و ما نیروی برخورد را که بسیار جزئی (چند میلی نیوتن) است بزرگنمایی می‌کنیم (در حد چند نیوتن) به این ترتیب کاربر می‌تواند کاملا لحظه برخورد سوزن با جدار تخمک را احساس کند و می‌تواند کنترل بیشتری داشته باشد.

در مراسم رونمایی این دو پروژه دکتر محمدرضا رزاقی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر حسین سالارآملی معاون فناوری معانت علمی ریاست جمهوری حضور داشتند. همچنین در ساخت این دستگاه محمدرضا زارع نژاد و حامد غفاری راد نیز همکاری داشته اند.

 ما مي توانيم ....

چهارشنبه 20/11/1389 - 23:13 - 0 تشکر 281592

چهار ماهواره ایرانی در نوبت پرتاب/ در سدسازی و توربین سازی خودکفا شدیم

سعید سهراب پور رئیس سابق دانشگاه صنعتی شریف با تشریح دستاوردهای علمی ایران در حوزه علم و صنعت گفت: چهار ماهواره در سازمان فضایی یا دانشگاهها ساخته شده که برخی آماده پرتاب هستند. قرار است اوایل سال 90 یکی از این ماهواره‌ها پرتاب شوند.

سعید سهراب پور در گفتگو با خبرنگار مهر در آستانه سی و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی درباره دستاوردهای علمی دانشگاهها گفت: در حال حاضر سه دانشگاه صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر و علم و صنعت ایران در حال کار بر روی ماهواره هستند و ماهواره‌های محصول این سه دانشگاه سال آینده پرتاب می شوند.

وی گفت: ماهواره دانشگاه صنعتی شریف پیشرفت خیلی خوبی دارد و احتمال می رود سال آینده آماده پرتاب شود.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان افزود: ماهواره ای نیز چند سال پیش در کشور ساخته شد و قرار بود آن را پرتاب کنند اما به دلیل تحریم موفق به پرتاب آن نشدیم. اما هم اکنون کشور در تکنولوژی ماهواره‌ بر به توانایی بسیار بالایی دست یافته است.

وی ادامه داد: همین روزها یکی از این ماهواره‌های ساخت کشور پرتاب می شوند. ماهواره‌ای که چندی پیش پرتاب شد سه یا چهار ماه بیشتر بالا نبود اما این ماهواره‌هایی که یکی از آنها به زودی در قبل یا بعد از نوروز 90 پرتاب می‌شود در حد 5/1 تا 2 سال بالا می‌ماند و عکس و اطلاعات ارسال می‌کند. ماهواره‌های جدیدمان هر چند کوچک هستند اما قابلیت ارسال اطلاعات و عکسبرداری و ارسال آنها را دارند.

رئیس سابق دانشگاه صنعتی شریف خاطرنشان کرد: مسئله مهم کشور در زمینه ماهواره این بود که نمی‌توانستیم آن را پرتاب کنیم. امیدواریم به زودی و در روزی که ممکن است قبل از نوروز 89 یا پس از آن باشد این ماهواره را پرتاب کنیم.

سهراب پور در توضیح بیشتر درباره جزئیات این ماهواره‌ها به مهر گفت: چهار ماهواره در سازمان فضایی یا دانشگاهها ساخته شده که برخی آماده پرتاب هستند. قرار است اوایل سال 90 یکی از این ماهواره‌ها پرتاب شوند.

وی در ادامه به نفوذ دستاوردهای علمی جمهوری اسلامی به حوزه کاربرد و صنعت اشاره کرد و گفت: پس از انقلاب اسلامی در حوزه فعالیت های علمی، اجرایی و در حوزه کاربردی و صنعتی فعالیت های خیلی خوبی در کشور انجام شده که خیلی بی سابقه بوده است که یکی از آنها خودکفایی در صنعت سدسازی بوده که این دستاورد مهندسان ایرانی است. سدهای کرج، دز و جاجرود از جمله سدهایی هستند که خارجی ها ساخته اند اما امروز سدسازی در ایران بومی شده است. همچنین در  پروژه های سدسازی در خارج کشور نیز توانایی داریم.

سهراب پور افزود: جمهوری اسلامی ایران توانسته در زمینه طراحی کامل توربین‌های آبی نیز خودکفا شود چرا که پیش از این طراحی توربین‌های آبی را خارجی‌ها انجام می‌دادند اما در حال حاضر نه تنها طراحی کامل این توربین‌ها در داخل کشور انجام می‌شود بلکه توانایی ساخت توربین‌ها را نیز پیدا کرده‌ایم و همه مراحل از طراحی تا نصب توربین‌های آبی در داخل کشور انجام می‌شود.

 ما مي توانيم ....

پنج شنبه 21/11/1389 - 17:28 - 0 تشکر 281775

 پرتاب ماهواره فجر، نقطه شروع سفرهای فضایی است

تهران-مدیر صنعت سامانه های فضایی شركت صنایع الكترونیك ایران(صاایران) گفت: انتقال، نگهداشت و سفرهای فضایی باماموریت مانور مداری صورت می گیرد و پرتاب ماهواره فجر كه ماموریت مانور مداری دارد می تواند نقطه شروع سفرهای فضایی باشد.

"مهدی نصیری سروی" روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، ماهواره فجر را نخستین ماهواره بومی كشور دانست و گفت: ماموریت اصلی این ماهوراه مانور مداری است كه ماموریت بسیار كلیدی است.
وی با بیان این كه این ماهواره، نخستین ماهواره سنجشی در فضا خواهد بود اظهار داشت كه مانورمداری ماموریت اولیه این ماهواره و سنجش مداری ماموریت ثانویه آن است.
مدیر صنعت سامانه های فضایی شركت صنایع الكترونیك ایران، استفاده از سلول های خورشیدی را از دیگر ویژگی های این ماهواره دانست و گفت: عمر این ماهواره یكسال و نیم است و توانمندی های بسیاری دارد.
وی افزود: با پرتاب ماهواره فجر، دریچه ای جدید از انواع ماموریت های فضایی برای دانشمندان فضایی كشور، گشوده می شود و می تواند پنجره ای برای سفرهای فضایی آینده باشد.
نصیری سروی با تاكید بر این كه این ماهواره از لحاظ زمان بندی و ویژگی بسیار منحصربه فرد است اظهار داشت كه زمان ایده تا محصول این ماهواره 11 ماه یعنی كمتر از یكسال است و كه یك سوم میانگین كشورهای پیشرفته است.
وی اظهار داشت كه ساخت ماهواره در كشورهای پیشرفته بین 18 تا 30 ماه است در حالی كه ما توانستیم در زمان 11 ماه آن را تحقق بخشیم كه نشانه توانمندی بالای جمهوری اسلامی ایران است.
نصیری سروی افزود: همچنین این ماهواره از نظر صرفه جویی تا 75 درصد میانگین قیمت جهانی كاهش هزینه داشته است.
وی با بیان این كه در ساخت این ماهواره، بسیجی از امكانات كشور در بخش دفاعی،خصوصی و دانشگاهی صورت گرفته است گفت:این مساله نمونه عملی تحقق شعار همت مضاعف و كار مضاعف است كه رهبر معظم انقلاب همواره بر آن تاكید داشته اند.
وی تصریح كرد كه ماهواره فجر پس از انجام یكسری تست های مشترك با پرتاب گر،پرتاب خواهد شد.
وی گفت: در سالی كه مزین به سال همت مضاعف و كار مضاعف است دانشمدان ما به خوبی توانستند با لبیك عملی این كار دشوار را انجام دهند و ما می توانیم با تلاش های بیشتر فاصله مان را با غربی ها كم كنیم و یا حتی از آنان پیش بیافتیم.
نصیری سروی همچنین از رونمایی ماهواره طلوع در سال آینده خبر داد و گفت: این ماهواره یك ماهواره سنجشی است كه عمر آن سه سال می باشد و توانمندی های بالایی دارد.
وی با بیان این كه تحریم ها شدت كار دانشمندان ما را افزایش داد گفت: با این تحریم ها نه تنها ما انگیزه خود را از دست ندادیم بلكه انگیزه مان چندین برابر شد، زیرا ما امروز شاهد هستیم این ماهواره به صورت بومی ساخته شده است.
چهار ماهواره ملی فجر ، رصد ، امیر كبیر 1 و ظفر روز گذشته با حضور رییس‌جمهوری در نمایشگاه توانمندی‌ها و دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در عرصه هوافضا ، رونمایی شد.
ماهواره فجر اولین ماهواره بومی جمهوری اسلامی ایران است كه ماموریت مانور مداری دارد، این ماهواره از زیرسامانه پیشرانش گاز سرد برای انتقال مداری استفاده می كند.
علاوه بر زیر سامانه پیشرانش گاز سرد،ماهواره فجر از رانشگر پالس پلاسمایی كه یك رانشگر الكتریكی با ضربه ویژه بسیار بالا است به عنوان محموله فرعی بهره گیری می كند این رانشگر جدید باعث دوران ماهواره حول مركز جرم خواهد شد همچنین به منظور اهداف نقشه برداری این ماهواره از یك محموله دوربین نیز استفاده می كند كه این ماهوراه را بعنوان اولین ماهواره بومی سنجشی كشور در فضا ثبت خواهد كرد.

 ما مي توانيم ....

شنبه 23/11/1389 - 21:29 - 0 تشکر 282837

رئیس مركز تحقیقات ماهواره دانشگاه علم‌و‌صنعت خبر داد:
اعلام زمان پرتاب ماهواره‌های دانشجویی؛ "نوید " سال90 "ظفر " 91

بلندی گفت: ماهواره دانشجویی نوید نیمه اول سال 90 و ماهواره ظفر نیز تا سال 91 به فضا پرتاب می‌شود.

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری فارس، حسین بلندی مدیر مركز تحقیقات ماهواره دانشگاه علم و صنعت ایران صبح امروز(شنبه) در جمع خبرنگاران با تاكید بر اهمیت علوم و فناوری فضایی گفت: اگر ما صاحب تكنولوژی فضایی شویم رشد در این حوزه در زندگی روز مره مردم ما اثر مستقیم می‌گذرد.

وی ادامه داد: بعد از تصویب و تشكیل سازمان فضایی ایران بخشی از مسئولیت طراحی و ساخت ماهواره به دانشگاه‌ها و مراكز تحقیقاتی واگذار شد و ما اولین پیشنهاد را به سازمان فضایی دادیم.

مدیر مركز تحقیقات ماهواره دانشگاه علم و صنعت افزود: ماهواره نوید با قرار گرفتن در مدار، پیام مهدی (عج) را ارسال خواهد كرد.

بلندی گفت: ما از سال 86 فعالیت خود را برای طراحی و ساخت ماهواره در دانشگاه كشور آغاز كردیم و در آن زمان هیچ كشوری حاضر به همكاری برای طراحی و ساخت ماهواره به صورت مشترك حاضر به همكاری نشد، از این رو تصمیم به طراحی و ساخت ماهواره در داخل دانشگاه با دانش بومی شدیم.

وی افزود: نمونه مهندسی ماهواره نوید سال گذشته رونمایی شد و ما هم اكنون موفق به ساخت مدل فضایی این ماهواره با دانش بومی شدیم.

رئیس مركز تحقیقات ماهواره دانشگاه علم و صنعت افزود: این ماهواره وزنی معادل 50 كیلوگرم دارد و در مدار بیضی زمین در فاصله 250 تا 357 كیلومتری زمین قرار می‌گیرد.

بلندی گفت: طول عمر تجهیزاتی این ماهواره یك و نیم سال و طول عمر مداری آن 2 ماه است و سلول‌های خورشیدی این مواره نیز همگی در داخل كشور طراحی و ساخته شده است.

وی خاطرنشان كرد: این ماهواره در نیمه اول سال 90 پرتاب می‌شود و قدرت تثبیت دوربین آن 400 متر است.

* ماهواره ملی ظفر سال 91 به فضا پرتاب می‌شود

رئیس مركز تحقیقات ماهواره دانشگاه علم و صنعت گفت: نمونه مهندسی ماهواری ملی ظفر هم اكنون ساخته شد و در دهه فجر توسط رئیس جمهور رونمایی شد.

وی ادامه داد: این ماهواره با پرتابگر داخلی به فضا می‌رود و در مدار 500 كیلومتری زمین قرار می‌گیرد؛ طول عمر مداری این مدار یك و نیم سال است.

بلندی ادامه داد: این ماهواره مجهز به 3 دوبین است كه قادر به تهیه تصاویر رنگی با دقت 80 متری است و دقت سیستم كنترل این ماهواره 300 درصد نسبت به ماهواره نوید پیشرفت داشته است.

وی گفت: این ماهواره قادر به ذخیره و ارسال پیام با حجم یك صفحه A4 است.

بلندی گفت: وزن این ماهواره 90 كیلوگرم است كه در سال 91 به فضا پرتاب می‌شود.

مدیر مركز تحقیقات ماهواره دانشگاه علم و صنعت خاطرنشان كرد: این ماهواره قادر به تشخیص معادن، ذخایر نفت و گاز، جنگل‌ها ، امراض گیاهان و آلودگی محیط زیست است و ماهواره ملی ظفر یك ماهواره صد در صد عملیاتی است.

 ما مي توانيم ....

يکشنبه 24/11/1389 - 23:9 - 0 تشکر 283524

جزئیات ارسال فضانورد ایرانی به فضا تا سال 1404/ میمون به فضا می‌فرستیم

عضو سازمان فضایی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران طبق سند چشم انداز تا سال 1404 انسان به فضا ارسال می کند گفت: در حال حاضر مطالعاتی در این زمینه در دستور کار قرار دارد که در فاز موجودات زنده غیر انسانی این مطالعات پس از موش بر روی میمون در حال انجام است.

دکتر فتح الله امی در گفتگو با خبرنگار مهر، علوم و فنون هوافضا را جزء فناوریها و تکنولوژیهای پیشرفته و نوین دانست و افزود: در دنیا کشورهای محدودی هستند که وارد این عرصه شدند چرا که یا توانمندی علمی آن را ندارند و یا از حمایت کننده مالی برخوردار نیستند از این رو کشورهایی که در علوم هوا فضا سرمایه گذاری می کنند کم هستند.
وی با اشاره به وضعیت و جایگاه ایران در این حوزه اظهار داشت: یکی از کشورهایی که در این زمینه اقدام به سرمایه گذاری کرده ایران است. این توجه ویژه به دلیل سیاستگداریهای راهبردی کشور و تاکیدات سند چشم انداز بوده است از این رو کشور در مسیر کشورهای صاحب تکنولوژی هوافضا در حرکت است.

عضو سازمان فضایی با تاکید بر اینکه کشور در حوزه طراحی و ساخت ماهواره برها پیشرفت خوبی داشته است خاطرنشان کرد: ما با دستیابی به فناوری ماهواره برها توانمندی پرتاب ماهواره را داریم ولی به طور کلی می توان گفت در صنعت فضا پیشرفت های خوبی داشتیم ولی در بخش هوا هنوز وضعیت مطلوبی نداریم.

وی با اشاره به اقدامات کشور در حوزه ارسال انسان به فضا به مهر گفت: موضوع پرتاب انسان به فضا از بحث پرتاب ماهواره از نظر ماموریت ویژه ای که بر عهده بخش ماموریتی سیستم است متفاوت است. به این معنا که در ارسال ماهواره به فضا، اصراری به بازگشت آن نیست و زمانی که مدت زمان مامورت ماهواره تمام می شود به عنوان زباله فضایی در فضا رها می شود.

امی ادامه داد: ولی انسانی که به عنوان فضانورد به فضا می رود حتما باید به زمین برگردد لذا آن قسمت مفید ماهواره بر حامل کپسول زیستی است تا انسان را به فضا ببرد و بعد از انجام ماموریت مجددا سالم به زمین بازگرداند.

وی با بیان اینکه ما در این زمینه در گامهای اولیه این تکنولوژی هستیم، اضافه کرد: در حال حاضر مطالعاتی بر روی موجودات زنده غیر از انسان در حال انجام است ولی انسان با سایر موجودات زنده تفاوت ماهوی به لحاظ ضرورت سالم بازگشتن به زمین را دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس یادآور شد: طبق برنامه زمان بندی و مطالعاتی که انجام شده است پیش بینی می شود که اگر همه پیش بینی ها محقق شود ارسال انسان به فضا تا سال 1404 محقق می شود.

امی همچنین به تجربه کشور در زمینه ارسال محموله زیستی به فضا اشاره کرد و گفت: با یک بار تجربه نمی توان دستاوردهای مورد انتظار را به دست آورد. این تجربیات نیاز دارد که صدها بار دیگر تکرار شود تا زمینه مناسب برای ارسال انسان به فضا فراهم شود.

وی از ادامه تحقیقات در زمینه ارسال محموله های زیستی به فضا خبر داد و اظهار داشت: مطالعات در این زمینه ادامه دارد و در حال حاضر برنامه هایی برای انجام تست های مورد نیاز در دستور کار قرار دارد.

عضو سازمان فضایی با اشاره به تجربه اول کشور در زمینه پرتاب محموله زیستی به فضا یادآور شد: موجوداتی که در محموله زیستی ارسال شد موش بود. این موجود به علت اینکه تحمل خوبی که در برابر فشار ناشی از شتاب گرانشی دارد، انتخاب شد.

امی، میزان این فشار را 7 تا 8 جیوه ذکر و خاطرنشان کرد: پس از موش، میمون تحمل خوبی نسبت به فشار ناشی از شتاب گرانشی دارد از این رو در حال حاضر بر روی میمون کار می شود.

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 25/11/1389 - 0:32 - 0 تشکر 283557

ساخت نمونه واقعی پهپاد سفره ماهی

امیر نصیر زاده گفت:سال گذشته نمونه کوچک هواپیمای بدون سرنشین و رادار گریز "سفره ماهی" با موفقیت به پرواز درآمد و در حال حاضر نمونه واقعی آن در حال آزمایش و تولید است.

به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق به نقل از ایسنا،  امیر نصیرزاده معاون هماهنگ کننده نیروی هوایی ارتش از طراحی و ساخت شبیه‌سازهای تمام هواپیماهای در اختیار نیروی هوایی ارتش به صورت کاملا بومی خبر داد.

وی با اشاره به تلاش‌های نیروی هوایی ارتش برای ساخت هواپیماهای بدون سرنشین، اظهار کرد: سال گذشته نمونه کوچک هواپیمای بدون سرنشین و رادار گریز "سفره ماهی" با موفقیت به پرواز درآمد و در حال حاضر نمونه واقعی آن در حال آزمایش و تولید است. البته پروژه تولید هواپیما یک پروسه طولانی است و چند سالی به طول می‌انجامد.

معاون هماهنگ کننده نیروی هوایی ارتش با تاکید بر اینکه " گامهای بسیار خوبی در زمینه تولید هواپیماهای بدون سرنشین برداشته‌ایم"، افزود: هواپیمای سفره ماهی‌ تنها یک نمونه از پروژه‌های ماست. یکی از اهداف اصلی ما حرکت به سمت تولید هواپیماهای بدون سرنشین بومی است، چراکه دنیا نیز به این سمت و سو حرکت می‌کند.

نصیرزاده، رادار گریز بودن یک هواپیما را یکی از نقاط موفقیت آن دانست و گفت: یک وسیله پرونده زمانی موفق‌تر است که در رادارهای دشمن دیده نشود و ما نیز در این جهت گام برداشته‌ایم و سفره ماهی اولین مورد این تلاش‌ها بود که اعلام شد. ما متناسب با تهدیدات، گام‌های خوبی برداشته‌ایم و یکی از آنها تولید هواپیمای بدون سرنشین سفره ماهی بود که کاملا بومی و پیشرفته است.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه " توقفی برای پروژه‌های نیروی هوایی و پیشرفت و تحقیقات ما وجود ندارد"، تصریح کرد: گامهای بسیار موثری در زمینه جنگ الکترونیک برداشته‌ایم و آزمایش‌های آن با موفقیت انجام شده است.

معاون هماهنگ کننده نیروی هوایی ارتش همچنین به ساخت شبیه‌سازهای مختلف در این نیرو اشاره کرد و گفت: در خصوص ساخت شبیه‌سازها گام‌های بسیار خوبی برداشته‌ایم. فناوری شبیه ساز، پیچیده‌تر از هواپیماست، با این حال ما در حال حاضر شبیه‌ساز تمام هواپیماهایی را که در اختیار داریم، ساخته‌ایم.

نصیرزاده در پایان اظهار کرد: ‌در زمینه ساخت مهمات هوشمند نیز تلاشهای زیادی صورت گرفته است و به عنوان نمونه می‌توان به بمب قاصد اشاره کرد که یک بمب دورزن و نقطه زن است. در حال حاضر تست این بمب انجام شده است و در تلاش هستیم که برد آن را زیاد کنیم تا به بیش از 100 کیلومتر افزایش پیدا کند.
منبع: mashreghnews.ir

 ما مي توانيم ....

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.