• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن معارف > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
معارف (بازدید: 8561)
جمعه 1/11/1389 - 16:37 -0 تشکر 276321
شیطان

فلسفه مهلت دادن به شیطان چیست؟


جواب: در پاسخ به این سؤال باید گفت: ادامه حیات شیطان به عنوان وجود یک نقطه منفى براى تقویت نقاط مثبت نه تنها ضرر نداشت، که مؤثر نیز بود، حتى قطع نظر از وجود شیطان، در درون خود ما، غرائز مختلفى وجود دارد، که چون در برابر نیروهاى عقلانى و روحانى قرار گیرند، یک میدان تضاد را تشکیل مى دهند که در این میدان پیشرفت، تکامل و پرورش وجود انسان صورت مى گیرد. ادامه حیات شیطان نیز تقویت مبانى این تضاد است. به تعبیر دیگر همیشه وجود یک راه راست با توجه به خطوط انحرافى پیرامون آن مشخص مى شود، و تا چنین مقایسه اى در میان نباشد، راه راست بازشناخته نخواهد شد. از این گذشته، همان طور که در بعضى از احادیث مى خوانیم، شیطان بعد از انجام آن گناه، سعادت و نجات خود را در جهان دیگر به کلى به خطر انداخت، و لذا در برابر عباداتى که کرده بود، تقاضاى عمر طولانى در این دنیا کرد که طبق قانون عدالت پروردگار، این تقاضا پذیرفته شد. این «نکته» مهم را نیز باید توجه داشت که: خداوند اگر چه شیطان را در انجام وسوسه هایش آزاد گذاشته ولى انسان را در برابر او بى دفاع قرار نداده است; زیرا:
اوّلاً ـ نیروى عقل و خرد به او بخشیده که مى تواند سدّ نیرومندى در مقابل وسوسه هاى شیطان به وجود آورد (مخصوصا اگر پرورش یابد و تربیت شود).
ثانیاً ـ فطرت پاک و عشق به تکامل را در درون وجود انسان به عنوان یک عامل سعادت قرار داده.
و ثالثاً ـ فرشتگانى که الهام بخش نیکى ها هستند، به کمک انسان هائى که مى خواهند از وسوسه هاى شیطان برکنار بمانند مى فرستد، آن چنان که قرآن مى فرماید:
إِنَّ الَّذینَ قالُوا رَبُّنَا اللّهُ ثُمَّ اسْتَقامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَیْهِمُ الْمَلائِکَةُ: «آنها که مى گویند پروردگار ما خداوند یکتا است و سپس استقامت به خرج مى دهند، فرشتگان بر آنها نازل مى شوند» (و براى تقویت روحیه آنان انواع بشارت ها و دلگرمى ها را به آنها الهام مى دهند).و در جاى دیگر مى خوانیم: إِذْ یُوحی رَبُّکَ إِلَى الْمَلائِکَةِ أَنِّی مَعَکُمْ فَثَبِّتُوا الَّذینَ آمَنُوا: «پروردگار تو به فرشتگان وحى مى کرد که من با شما هستم و به شما کمک مى کنم که افراد با ایمان را در مسیر حق کمک کنید و ثابت نگاه دارید».(1)

 

1. تفسیر نمونه، جلد 6، صفحه 140
 

 

شنبه 22/5/1390 - 23:7 - 0 تشکر 352232

سلام
اگر براتون امکان داره , کمی درباره اختیار فرشتگان صحبت کنید
چطور اختیاراتی؟

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
چهارشنبه 9/6/1390 - 0:59 - 0 تشکر 360652

farzane7 گفته است :
[quote=farzane7;698249;350773]سلام من یه سوال دارم در مورد شیطان:شیطان یه فرشته است فرشته ها هم تا اونجا که من میدونم اختیار ندارن وهمین هم باعث برتری انسان از اونا میشه پس شیطان چه جوری خدا رو نافرمانی کردو به انسان سجده نکرد؟؟ درحالی که از خودش اختیاری نداشت؟

عزیز شیطان فرشته نیست قرآن میفرماید کان من الجن ففسق عن امرربه شیطان جن بود واز فرمان خدایش سرپیچی کرد به سایت من رجوع کنflaah blogfa.com

دوشنبه 11/7/1390 - 0:15 - 0 تشکر 371828

میگن حرف ، حرف میاره .
بعضی وختا سؤالی که طرح میشه ، یا متنی که وجود داره . ابهامای زیادی رو ایجاد می کنه که اگه این ابهامات بی جواب بمونه سرانجامی بجز گمراهی نداره .
برای منم ابهامات زیادی وجود داره
مثلاً همینکه چطو میشه که شیطانی که چند هزار سال عبادت میکنه و فرمان برداره یهو از انجامه یه دستور خودداری می کنه ؟؟؟؟؟؟؟
آدمارو شیطان گول میزنه ، شیطان رو کی گول زد !!!!

سه شنبه 12/7/1390 - 1:10 - 0 تشکر 372114

ye_soal_daram گفته است :
[quote=ye_soal_daram;718364;371828]میگن حرف ، حرف میاره .
بعضی وختا سؤالی که طرح میشه ، یا متنی که وجود داره . ابهامای زیادی رو ایجاد می کنه که اگه این ابهامات بی جواب بمونه سرانجامی بجز گمراهی نداره .
برای منم ابهامات زیادی وجود داره
مثلاً همینکه چطو میشه که شیطانی که چند هزار سال عبادت میکنه و فرمان برداره یهو از انجامه یه دستور خودداری می کنه ؟؟؟؟؟؟؟
آدمارو شیطان گول میزنه ، شیطان رو کی گول زد !!!!

سلام

بله شیطان فقط خدا رو عبادت میکرد ...عبدش بود....حتی خود شیطان معترفه که خالق خودش و همه چیز خداست....چون به خدا میگه به عزتت قسم بنده هات رو فریب میدم....یا ازش مهلت میخواد که تا وقت معینی زنده بمونه....پس به خدایی خدا معترفه و ایمان داره ولی وقتی موقع اطاعت میشه از نفس اماره اش اطاعت میکنه نه از خدا.... تکبرش و نفس اماره اش باعث شد که از اطاعت خدا سرپیچی کنه

همونطور که میدونین شیطان از جن بود و جنیان هم مث انسان ها اختیار دارن ونفس اماره

درسته اون موقع شیطان بیرونی وجود نداشت ولی نفس اماره شیطان که میشه شیطان درونیش اون رو به تکبر و سرپیچی از فرمان خدا وا داشت

 

 

يه سري به خدا بزنيم

خيلي زود

بي بهانه...

چهارشنبه 13/7/1390 - 6:29 - 0 تشکر 372378

jtayebe گفته است :
[quote=jtayebe;393644;352232]سلام
اگر براتون امکان داره , کمی درباره اختیار فرشتگان صحبت کنید
چطور اختیاراتی؟

به نام خدا

با عرض سلام وادب و احترام

با تشکر از حضرتعالی و سوال دقیق اتون

در این باره که آیا ملائکه اختیار دارند یا نه؟ دو نظر وجود دارد:

براساس براهین عقلى از آنجایى که ملائکه مجردند و «مقام معلوم» دارند، داراى اختیار نمى‏باشند.

 به استناد بعضى روایات به دست مى‏آید که ملائکه یا حداقل برخى از آنان تا حدودى داراى اختیار مى‏باشند.

ولی برخی بر این باورند که فرشتگان بر اساس متون اسلامى و آیات قرآن، نمى‏توانند برخلاف وظیفه‏اى که دارند اقدام کنند. بنابراین اختیار مصطلح در بین ما انسان‏ها، در آنها مطرح نیست؛ چون انسان مخیر است؛ یعنى، مى‏تواند انجام دهد و مى‏تواند انجام ندهد. از طرفى جبر نیز به معناى سلب اختیار از موجودى است که شأن اختیار را داشته باشد؛ مثلاً اگر انسانى را وادار کنند که کارى را برخلاف میل خودش انجام دهد، او را مجبور ساخته‏اند. بنابراین در فرشتگان جبر هم مطرح نیست.
لکن براى اختیار معناى دیگرى است که فرشتگان را هم شامل مى‏شود و آن این که کارى را که انجام مى‏دهند، از روى میل و رغبت است؛ بدون آن که از سوى عامل دیگرى تحت فشار قرار بگیرند. بنابراین تسبیح و تقدیس فرشتگان اختیارى است و آن چه را انجام می دهند، در کمال میل و رغبت انجام مى‏دهند
اضافه بر این که فرشتگان در انجام امور محوّله و مأموریت‏هاى خود هیچ گونه خطایى نمى‏کنند. از برخى آیات قرآن چنین برمى‏آید که لااقل گروهى از آنان در کمال اختیار، مطیع کامل فرمانهاى الهى‏اند و نیز چنین برمى‏آید که در اندیشه خود نیز از نوعی اختیار برخور دارند.
منبع:سایت گفتگوی دینی 

   

مدیر انجمن حوزه علمیه 

تماس بامن:

forum:www.mahdiyavar.mihanbb.com

e-mail:ya_lasaratelhosain@yahoo.com


 

جمعه 6/8/1390 - 21:23 - 0 تشکر 380871

چگونه در آیه تطهیر ثابت كنیم اهل بیت همان 5 تن آل عبا میباشند؟

شنبه 7/8/1390 - 6:5 - 0 تشکر 380931

narges199344 گفته است :
[quote=narges199344;725948;380871]چگونه در آیه تطهیر ثابت كنیم اهل بیت همان 5 تن آل عبا میباشند؟

به نام خدا

با عرض سلام و خوش آمدگویی

ممنون از سوال زیبا و خوب شما

یه کم طولانی هست ولی جای دقت داره

آیه تطهیر را در مورد اهل بیت چگونه اثبات می کنیم؟
پاسخ:

عبارت " انما یرید الله لیذهب عنکم الرجس اهل البیت و یطهرکم تطهیرا"در بین آیاتی آمده که مربوط به همسران رسول خداست ، یعنی هم مخاطب آیات قبل و هم آیات بعد همسران است ، ولی مخاطب این عبارت به دلایل متعدد همسران نیست، از جمله:
1- آیات قبل همه با صیغه جمع مونث مخاطب یا غایب آمده ،مثلا:"ان کنتن" ،"تردن"،"تعالین"، "امتعکن"و...؛ ولی به ناگاه در این عبارت ضمیر عوض شده و ضمیر جمع مذکر می آید: "عنکم"،"یطهرکم"؛این نشان می دهد که مخاطب این عبارت زنان نیستند.
2-آیات قبل و بعد خطاب به زنان پیامبر است و بر این تصریح شده است. در ابتدای آیات آمده :"یا ایها النبی قل لازواجک ... "و باز در آیات بعد تصریح می کند : "یا نساء النبی من ...یا نساء النبی لستن... " ولی به ناگاه در این عبارت مخاطب را با عنوان "اهل البیت" یاد می کند و این هم نشان می دهد مخاطب غیر از مخاطب قبلی است.
3-این عبارت دلالت بر اراده خاص خدا بر طهارت و عصمت اهل بیت دارد ، زیرا اراده عمومی خدا بر پاکی همه انسان ها است . ارسال کتب و مبعوث کردن پیامبران برای محقق ساختن آن اراده عمومی است . خداوند در سوره مائده بعد از بیان احکام وضو و غسل و تیمم می فرماید :
«ما یرید الله لیجعل علیکم من حرج و لکن یرید لیطهرکم و لیتم نعمته علیکم»(1)
در این جا سخن از اراده اختصاصی است چون با "انما" آورده که دلالت بر انحصار دارد. پس غیر از اراده عمومی است و به همین جهت دلالت بر عصمت دارد اما هیچ کس ادعا نکرده زنان پیامبر معصوم بوده اند، بلکه همه بر معصوم نبودن آنان اتفاق دارند ، به خصوص که قرآن بر گناهکار بودن بعضی صراحت دارد. در سوره تحریم راجع به بعضی زنان پیامبر آمده:
" ان تتوبا الی الله فقد صغت قلوبکما و ان تظاهرا علیه فان الله هو مولیه و ..."(2)
در سوره احزاب آمده :"ان الله اعد للمحسنات منکن اجرا عظیما"(3)
در همین سوره آنان به خانه نشینی بعد از پیامبر و دوری از سردمداری جریانات سیاسی امر شدند :
"و قرن فی بیوتکن"(4) اما بعضی از آنان از این فرمان صریح سر پیچی کردند .پس معلوم می شود زنان قطعا منظور نبوده اند.
4-"اهل بیت " که مخاطب آیه تطهیر است، یک عنوان است که مصداق های مختلفی می تواند داشته باشد . اهل خانه یک فرد می تواند خودش ، زن یا زنانش، فرزندان، پدر و مادرش که با او زندگی می کنند و کسان دیگری که تحت تکفل او هستند ، باشند. قرآن ساره ، همسر حضرت ابراهیم را جزو اهل بیت ایشان می شمارد . ملائکه خطاب به ساره می گویند:
"رحمت الله و برکاته علیکم اهل البیت"(5) .
علاوه اینکه ما شیعیان، علی را که داماد و پسر عمو ی پیامبر است و زهرا را که جزو دختران پیامبر است و حسن و حسین را که دختر زاده های پیامبرند، جزو اهل بیت می شماریم ، حال آن که پیامبر دامادها و دخترها و دختر زاده های دیگر هم داشته است .
پس باید گفت مصداق اهل بیت افراد فراوانی می تواند باشد، ولی در این جا اهل بیت با وصف عصمت آمده و بسیاری از اینان معصوم نبوده اند . نمی دانیم کدامین معصوم بوده اند. پس در این جا برای شناسایی مصداق ها راهی جز مراجعه به شخص پیامبر نداریم.
5 - حدیث رسول خدا که تنها راه شناسایی مصداق های اهل بیت است ، به ما اعلام می کند اهل بیت فقط امام علی ، امام حسن، امام حسین و حضرت زهرا علیهم السلام بودند که اصحاب پنجگانه کسا را تشکیل دادند . دیگران هر چند از جانب پیامبر به خیر و صلاح معرفی شدند، ولی از اهل بیت به شمار نیامدند . بنا بر روایات متعدد پیامبر بارها با پیچاندن عبا به دور خود و این چهار نفر اعلام کرد این افراد اهل بیت هستند و جز این ها نیست . به همین جهت دو تن از همسران در دو بار که رسول خدا اهل بیت خود را زیر عبا جمع و آن ها را معرفی و برای آن ها دعا می کرد، خواستند به زیر عبا و در جمع اهل بیت وارد شوند، ولی رسول خدا ضمن تایید آن ها اجازه ورود آن ها به زمره اهل بیت را نداد ، همچنان که در مباهله پیامبر جز این چهار کس را با خود نبرد.
بنا بر این آیه تطهیر دلالت بر عصمت اهل بیت دارد. اهل بیت گر چه می تواند مصداق های مختلف داشته باشد، ولی اهل بیت معصوم را فقط خدا و پیامبر می شناشد. جز معرفی پیامبر، هیچ راهی برای شناسایی آنان وجود ندارد. می توانیم با دلایلی بفهمیم که بعضی جزو اهل بیت نیستند ، زیرا گناه آشکار کرده اند، ولی نمی توانیم بدانیم چه کسانی جزو اهل بیت هستند، چون عصمت امری درونی است و جز خدا کسی بدان علم ندارد . پس راه شناسایی اهل بیت معصوم فقط مراجعه به پیامبر است و پیامبر هم زنانش را جزو اهل بیت نشمرده است.
پی نوشت ها:
1. مائده(5)آیه6.
2. تحریم(66)آیه4.
3. احزاب(33)آیه 29.
4. همان،آیه33.
5. هود(11)آیه 73.
منبع:سایت پاسخگو(مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی) 

   

مدیر انجمن حوزه علمیه 

تماس بامن:

forum:www.mahdiyavar.mihanbb.com

e-mail:ya_lasaratelhosain@yahoo.com


 

چهارشنبه 18/8/1390 - 17:2 - 0 تشکر 385358

farzane7 گفته است :
[quote=farzane7;698249;350773]سلام من یه سوال دارم در مورد شیطان:شیطان یه فرشته است فرشته ها هم تا اونجا که من میدونم اختیار ندارن وهمین هم باعث برتری انسان از اونا میشه پس شیطان چه جوری خدا رو نافرمانی کردو به انسان سجده نکرد؟؟ درحالی که از خودش اختیاری نداشت؟

گمون کنم از اجنه بود که اختار داشت و دارد...

چهارشنبه 25/8/1390 - 21:48 - 0 تشکر 388792

خیلی خوب بود .

جمعه 11/9/1390 - 12:5 - 0 تشکر 395447

مطالب جالبی بود خیلی كمكمكرد

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.