• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن خانواده > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
خانواده (بازدید: 66312)
يکشنبه 16/8/1389 - 18:16 -0 تشکر 248909
آموزش آشپزی

با توجه به اینکه اینجا انجمن خانواده است وجود یه تاپیک آشپزی ضروریه

تو این تاپیک با کمک همه ی شما دوستای خوبم میخواهیم که روش پختن غذاهای متنوع رو بذاریم

پس همه هر نوع غذایی رو که بلدن بذارن تا یه کتاب آشپزی از توش دربیاد

آقایون خانومها همه بیایید

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
دوشنبه 24/8/1389 - 16:31 - 0 تشکر 251144


پخت مرغ پلو یا پلو مرغ

مواد لازم :   
برنج  1000 گرم
گوشت مرغ  1500 گرم
زرشك  150 گرم
زیره  2 قاشق سوپخوری
زعفران  1 قاشق مرباخوری
روغن  150 گرم
شكر  2 قاشق سوپخوری

طرز تهیه :

برنج را خیس میکنیم و مرغ را می پزیم زرشک را بدقت تمیز میکنیم و میشوئیم با دو سه قاشق روغن کمی سرخ میکنیم و شکر را داخل زرشک میریزیم و برنج را آبکش میکنیم مرغ و زیره را لابلای برنج می گذاریم پلو را دم میکنیم موقع کشیدن زعفران حل شده در آب جوش را با کمی برنج و زرشک آماده شده مخلوط میکنیم و روی دیس پلو می دهیم و کمی روغن داغ کرده روی آن میدهیم ( زرشک را لای پلو نمیریزیم چون رنگ آن سیاه میشود و موقع کشیدن با پلو مخلوط می نمائیم ) مرغ را قطعه قطعه میکنیم و استخوانهایش را میگریم و بعد لای پلو میگذاریم .
در صورت رعایت مقادیر مواد اولیه این غذا برای 6 تا 8 نفر کافیست
طرز خیس کردن برنج بطریق زیر انجام میشود :
برنج را بدقت تمیز میکنیم با آب نیم گرم چند دفعه بدون اینکه زیاد چنگ بزنیم میشوئیم تا آب برنج کاملا زلال شود بعد روی برنج مقداری آب گرم بحدی که دست را نسوزاند ولی گرمی آن کاملا محسوس باشد میریزیم آب باید 4 انگشت تقریبا بالاتر از سطح برنج قرار بگیرد ، بعد بنسبت هر یک کیلو برنج یک کیلو سنگ نمک را شسته در پارچه سفیدی می پیچیم روی برنج قرار میدهیم بهتر است برنج را روز یا شب قبل خیس کنیم یا لااقل سه تا چهار ساعت قبل از طبخ خیس نمائیم در صورتیکه برای خیس کردن برنج فرصت بیشتری باشد مقدار نمک یک کیلو و در فرصت کم یک کیلونیم خواهد بود .

مرغ پلو - انواع پلو و چلو - آموزش آشپزی

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
دوشنبه 24/8/1389 - 16:31 - 0 تشکر 251145


طرز تهیه ته چین گوشت 

مواد لازم :   
برنج  1000 گرم
گوشت گوسفند  2000 گرم
ماست ساده كم چرب  1000 گرم
زعفران  2 گرم
روغن  250 قاشق مرباخوری
تخم مرغ  6 عدد
نمك  قدری

طرز تهیه :

گوشت را میپریم بطوریکه بعد از پختن یک استکان آب داشته باشد .استخوانهای گوشت را میگیریم زعفران را در کمی آب جوش حل میکنیم ماست را بهم میزنیم نصف از زعفران سائیده حل شده در آبجوش را با کمی نمک و فلفل و سه عدد زرده تخم مرغ داخل ماست میریزیم و بهم میزنیم و گوشت را در ماست می خوابانیم ( بهتر است گوشت را روز یا شب قبل در ماست بخوابانیم )پلو را آبکش میکنیم ته یک ظرف نسوز یا دیگ را دو سه عدد زرده تخم مرغ نصف از روغن و یکی دو ملاقه از ماستی که گوشت در ان خوابانده ایم در آن میریزیم و دو سه کفگیر برنج در این مایه میریزیم و مایه را در ته ظرف با پشت قاشق صاف میکنیم مقداری گوشت روی برنج می چینیم و مقداری برنج روی آن می ریزیم و بقیه گوشت را روی برنج چیده و با بقیه برنج روی گوشت را می پوشانیم و با قاشق برنج را کمی فشار میدهیم که به هم بچسبد آب گوشت را با بقیه زعفران و سه چهار قاشق سوپخوری روغن آب کرده و بقیه ماستی که در ظرف باقی مانده مخلوط میکنیم این مایه را روی سطح برنج میدهیم در ظرف را می بندیم و ظرف را در فر یا روی آتش قرار میدهیم بمدت یک ساعت و نیم تا دو ساعت میگذاریم دم بکشد ( حرارت فر 350 درجه فارنهایت ) توضیح اینکه هر قدر حرارت ملایم و مدت طبخ طولانی تر باشد ته دیگ ، ته چین تر میشود و موقع کشیدن کمی روغن داغ کرده روی ته چین میدهیم ته چین را در صورتیکه در ظرف نسوز آماده کردیم ممکن است بطور قالبی در دیس برگردانیم و در صورتی که در دیگ مسی تهیه نمودیم دیگ را از روی آتش بر میداریم و در ظرف آب سردی قرار میدهیم تا کمی سرد شود و موقع کشیدن بطوری که گوشت و برنج از هم جدا نشود تکه تکه با کفگیر در دیس میکشیم و دقت میکنیم ته دیگ آن با مقداری گوشت و برنج از دیگ جدا شود و این ته دیگ را روی دیس پلو می چینیم .
ممکن است ته چین را در تابه مسی متناسب با مقدار مواد تهیه کرد در این صورت قطر برنج کمتر و ته دیگ آن بیشتر میشود . و ممکن است دو کیلو ماست کیسه ای را در دستمالی بریزیم آب آن که گرفته شد و در حدود یک کیلو گردید مصرف کنیم .

ته چین گوشت - انواع پلو و چلو - آموزش آشپزی

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
دوشنبه 24/8/1389 - 16:34 - 0 تشکر 251147


زرشک پلو با مرغ 

مواد لازم:
برنج=یک کیلو
مرغ پاک کرده=1 عدد در حدود 1/5 کیلو
زرشک پاک کرده=100گرم
زیره=1 تا 2 قاشق سوپخوری
زعفران سائیده=یک قاشق چایخوری
روغن=150 گرم
کره=100 گرم
شکر=2 تا 3 قاشق سوپخوری
طرز تهیه:
برنج را خیس می کنیم. مرغ را می شوییم و با یکی دو عدد پیاز خرد کرده و یکی دو پر سیر و دو لیوان آب و کمی نمک می گذاریم بپزد،به طوری که زیاد له نشود و پس از پختن به اندازه نصف لیوان آب داشته باشد. آب مرغ را از صافی رد کرده ،زعفران را در کمی آب جوش حل می کنیم،نیمی از زعفران و نیمی از روغن را با آب مرغ مخلوط می کنیم و یک جوش می دهیم. زرشک را می شوییم و در صافی می ریزیم که آب آن گرفته شود و یک قاشق روغن در تابه می ریزیم تا آب شود. زرشک را در روغن کمی سرخ می کنیم،شکر را در زرشک می ریزیم و هم می زنیم تا حل شود. حرارت باید ملایم باشد.برنج را آبکش می کنیم. بقیه روغن را با نصف لیوان آب و کمی زعفران در ته دیگ می ریزیم و می گذاریم داغ شود. برنج را کم کم در دیگ می ریزیم و زیره را لابلای برنج می پاشیم. قطعات مرغ را لای پلو می گذاریم،دیگ را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و در آن را می بندیم. در دیگ که عرق کرد آب مرغ را روی برنج می دهیم و پلو را دم می کنیم. موقع کشیدن،دو سه کفگیر برنج برمی داریم و با بقیه زعفران و نیمی از زرشک مخلوط می کنیم. بقیه زرشک را با برنج داخل دیگ مخلوط می نماییم و در دیس می کشیم و قطعات مرغ را روی آن می ریزیم. با برنج زعفرانی مخلوط با زرشک روی مرغ را می پوشانیم. کره را آب می کنیم و روی پلو می دهیم.

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
دوشنبه 24/8/1389 - 16:39 - 0 تشکر 251149

زرشک پلوی مجلسی


مواد لازم برای 6 نفر:
برنج = 8 پیمانه
زرشك= 2 لیوان خیس خورده
شكر= یك قاشق غذا خوری
زعفران آب كرده = 1 استكان
روغن= به مقدار لازم
كره= 25 گرم
خلال بادام و بسته= (در صورت تمایل) جمعا نصف استكان
پیاز داغ * = 2 قاشق غذا خوری

طرز تهیه :
برنج را با مقدار زیادی نمك و آب سرد به مدت حداقل 5 ساعت بگذارید خیس بخورد .
قبل از خیس كردن برنج بهتر است برنج را بدون اینكه زیاد با دست هم بزنید چند بار با آب سرد كامل بشوئید تا آب روی آن كاملا زلال شود و بعد نمك را اضافه كنید و بگذارید بماند .
برای خیس كردن برنج به مقدار زیاد ( بیش از 10 پیمانه ) بهتر است از سنگ نمك پیچیده شده لای تنظیف استفاده كنید.
در یك قابلمه مناسب با اندازه كل برنج ، تا دو سوم آب بریزید و بدون نمك آب را جوش آورید وقتی آب جوشید 1 قاشق غذا خوری نمك به آن اضافه كنید و وقتی آب دوباره به جوش آمد ، آب روی برنج را كاملا خالی كنید و برنج را داخل آب در حال جوش بریزید . ( شعله زیر قابلمه زیاد باشد )

( برای اینكه آب داخل قابلمه سر نرود میتوانید قبل از اضافه كردن برنج ، دیواره های قابلمه را با مقدار كمی روغن چرب كنید ) 

زمان آب كش كردن برنج بستگی به نوع آن دارد ولی به طور كلی یك روش برای تشخیص این زمان وجود دارد كه میشود به آن استدلال كرد : معمولا 5-7 دقیقه بعد از جوشیدن برنج ، دانه های برنج در آب حالت شناور پیدا میكنند اگر در همین زمان یك كفگیر را داخل برنج ببرید و مقداری از برنج را ( حدود 20-30 دانه ) با كفگیر بردارید ، آب آن را خالی كنید و كفگیر را برگردانید ، اگر زمان آبكش كردن برنج باشد ، برنج ها از روی كفگیر نمیریزند و به كفگیر میچسبند . معمولا این بهترین زمان آبكش كردن برنج است .
( از این روش برای تشخیص بهترین زمان آب كش كردن ماكارونی هم میتوان استفاده كرد )



هنگام آبكش كردن برنج ، دقت كنید كه یک كاسه زیر آبكش قرار دهید تا كف آبكش با سطح سینك ظرفشویی تماس نداشته باشد تا آب برنج كاملا خارج شود و برنج خمیر نشود .
بعد از اینكه برنج را آبكش كردید چند دقیقه صبر كنید تا حرارت داخل برنج كمی خارج شود و بعد مقداری آب سرد روی برنج باز كنید تا نشاسته خارج شده به صورت مایع از داخل دانه های برنج ، شسته شود و برنج كاملا زنده درآید .
كف قابلمه را روغن بریزید و ته دیگ مورد نظر را بچینید و برنج را داخل قابلمه بریزید .
كمی حرارت زیر قابلمه را زیاد كنید تا برنج بخار كند و بعد یك استكان آب جوش را با یك قاشق غذا خوری روغن مخلوط كنید و به آرامی كناره های قابلمه بریزید و با ته كفگیر چند حفره روی سطح برنج ایجاد كنید تا بخار خارج شود و برنج را خمیر نكند و بعد از اینكه برنج بخار كرد ، اول دم كنی و درب قابلمه را ببیندید و بعد حرارت را كم كنید تا پلو دم بكشد .
برای این مقدار برنج بهتر است 2 ساعت زمان برای دم كشیدن آن در نظر بگیرید .
بعد از اینكه برنج دم كشید ، مقداری روغن داغ كنید ( كاملا داغ ) و با آب جوش مخلوط كنید ( مقدار آب جوش نصف مقدار روغن باشد بهتر است ) و قبل از هم زدن پلو روی آن بریزید و بعد برنج را با كفگیر از هم باز كنید و در ظرف مورد نظر بریزید .
برای تهیه نسا روی برنج :
یك تابه را روی حرارت بگذارید و كره را داخل آن بیندازید به محض اینكه كره شروع به ذوب شدن كرد ، زرشك را به آن اضافه كنید و سریع هم بزنید و بلافاصله شكر را اضافه كنید . اگر آب مرغ در دسترس دارید یك الی دو قاشق آب مرغ را به مخلوط زرشك و شكر اضافه كنید و بعد از اینكه مواد با هم مخلوط شدند حرارت زیر تابه را خاموش كنید .
به اندازه یك الی یك و نیم كفگیر از برنج را جداگانه با زعفران مخلوط كنید و بعد به زرشك اضافه كنید و به آرامی هم بزنید تا برنج ها نشكنند .
اگر از خلال پسته و بادام استفاده میكنید ، خلال ها را از یك ساعت قبل در آب سرد خیس كنید تا نرم شوند و در این مرحله به مخلوط اضافه كنید . البته استفاده از این خلال ها داخل نسا زرشك پلو زیاد مرسوم نیست به دلیل اینكه خلال ها كمی سفت هستند و هنگام میل كردن غذا حالت زیاد جالبی ندارند ولی در مجالس رسمی معمولا از این روش استفاده میشود .
بهتر است اگر زرشك پلو با مرغ سرو میشود در یك دیس جا دار اول مرغ ها را بچینید و مقداری از آب مرغ را روی مرغ ها بریزید و بعد پلو را روی مرغ ها بكشید و بعد نسا رو روی پلو ساده بریزید .

* در اكثر نواحی استان آذربایجان به خصوص شهر تبریز معمولا برای مجالس رسمی ، هنگام تهیه زرشك پلو ، از یك الی دو قاشق پیاز داغ داخل نسا نیز استفاده میكنند كه این حالت برای كسانی كه به مزه پیاز داغ علاقه دارند بسیار دلچسب خواهد بود . به شرط اینكه پیاز داغ را كاملا مجلسی سرخ كنید .
یعنی پیاز ها یك اندازه خلال شده باشند و روی حرارت ملایم سرخ شوند و بعد از سرخ شدن آنها را داخل یك آبكش قرار دهید تا روغن اضافه آنها چیده شود و بعد پودر زعفران را روی آنها بپاشید و آنها را هم بزنید و بگذارید سرد شود . این حالت باعث میشود پیاز ها كاملا جدا از هم باشند و ظاهری كاملا زیبا و یكدست داشته باشند .
برای ته دیگ زرشك پلو با مرغ بهتر است از ته چین استفاده كنید . به این ترتیب كه ماست و تخم مرغ را با هم مخلوط كنید ، به تناسب مواد مقداری از برنج داخل آبكش هم به مواد اضافه كنید همراه زعفران.  حدود یك چهارم سینه مرغ پخته را داخل مواد به صورت اسلایس های نازك بریزید و + دو قاشق روغن مخلوط كنید . مقداری روغن ته قابلمه بریزید و صبر كنید تا روغن داغ شود ، بعد مواد ته چین را روی روغن بریزید و درب قابلمه را بگذارید تا مواد كمی ببندند و بعد از 2 الی 3 دقیقه پلو ساده را روی آن بریزید و ...
نكته :
دقت كنید كه آماده كردن زرشك حداكثر 3-5 دقیقه بیشتر طول نكشد . در غیر این صورت زرشك به سرعت تغییر رنگ میدهد ( تیره میشود ) و ظاهر و طعم ناخوش آیندی به غذا میدهد .
برنج ساده را هرگز داخل تابه زرشك نریزید . به دلیل اینكه ممكن است خمیر شود . بهتر است حرارت زیر تابه زرشك را خاموش كنید ، برنج را جداگانه با زعفران مخلوط كنید و بعد برنج و زرشك را با هم مخلوط كنید.
استفاده از شكر به ذائقه افراد بستگی دارد ولی معمولا برای این مقدار زرشك همین مقدار شكر كافی است كه نه طعم غذا خیلی شیرین شود و نه خیلی ترش . بهتر است برای كوتاه تر كردن زمان آب شدن شكر در زرشك ، شكر را چند دقیقه بسائید و بعد به زرشك اضافه كنید .
برنج هرچه بیشتر خیس بخورد ، مقاومت آن در برابر مراحل پخت بیشتر میشود و احتمال خرد شدن آن كاهش میابد . ولی اگر عجله دارید برای تهیه برنج ، برنج را بعد از شستشوی كامل با مقداری آب جوش خیس كنید و به مدت 15 دقیقه درب ظرف حاوی برنج را بگذارید و دوباره آب برنج را عوض كنید و آب جوش روی آن بریزید و بعد مراحل را ادامه دهید .

زرشک پلو مجلسی - انواع پلو و چلو - آموزش آشپزی

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
سه شنبه 25/8/1389 - 13:16 - 0 تشکر 251343


سوپ قارچ با سس سفید

مواد لازم:
قارچ خرد شده=1 لیوان
آرد سفید=3 قاشق غذاخوری
پیاز ریز شده=1 عدد
كره=25 گرم
نمك و فلفل=به مقدار لازم
عصاره مرغ مگی=1 قرص
شیر=4 لیوان
خامه زده شده=1 لیوان(در صورت تمایل)

طرز تهیه:
1. پیازها در كره كمی سرخ كرده تا طلایی رنگ شود.
2. قارچ های خرد شده را به همراه ادویه به آن اضافه كرده تا زمانیكه طلایی رنگ شود سپس عصاره مرغ مگی به همراه آرد را به مواد اضافه كرده هم بزنید.
3. شیر را به مواد اضافه كرده و هم بزنید تا آرد در شیر حل شود سپس بگذارید مواد روی حرارت ملایم بماند تا زمانیكه كمی غلیظ شود.
4. در آخر خامه زده شده را به مواد اضافه كرده هم بزنید.
5. سوپ را در ظرف ریخته روی آن را با قرچ خرد شده كه كمی تفت داده اید تزئین كنید

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
سه شنبه 25/8/1389 - 13:17 - 0 تشکر 251344


كباب ترش یك نوع غذای محلی گیلانی

مـــــــــواد لازم :
گوشت راسته كبابی :: نیم كیلو
پیاز درشت :: 1 عدد
گوجه فرنگی :: 4 عدد
چوچاق (شیشاق) :: 1 قاشق غذا سوپ خوری
رب انار ترش :: 1 قاشق غذا خوری
گردوی چرخ شده :: 100 گرم
نمك و فلفل :: به میزان لازم
روغن یا كره :: نصف قاشق غذا خوری
آب :: نصف پیمانه پلو پزی

طــــــــرز تهیه :
ابتدا گوشت را به وسیله بیفتك كوب می‌كوبیم تا كاملا"" نازك و خرد شود سپس پیاز را رنده می‌كنیم و با گردو و چوچاق (سبزی معطر محلی گیلان) و رب انار و نمك و فلفل مخلوط می‌كنیم . حالا می‌توانیم آن را در ظرف مورد نظر بریزیم . شعله گاز را كم می‌كنیم و مخلوط را در روغن و آب می‌گذاریم تا گوشت بپزد . سپس گوجه ها را كبابی و یا سرخ می‌كنیم و بعد از آماده شدن آن گوشت را در اطراف می‌چنیم.

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
سه شنبه 25/8/1389 - 13:17 - 0 تشکر 251346


پیتزای ماكارونی با سبزیجات


مواد لازم برای 2 نفر:
سویا: 2 پیمانه
ماكارونی فرمی یا رشته‌ای: 500 گرم
قارچ پخته شده: یك فنجان
روغن مایع: 3 قاشق غذاخوری
هویج: یك عدد متوسط
ذرت پخته شده: یك‌ پیمانه
نخود فرنگی پخته شده: یك پیمانه
پودرآویشن: به مقدار دلخواه
شیر: یك پیمانه
آرد: یك‌ پیمانه
كره: 100 گرم

طرز تهیه: ماكارونی را در ظرف آب جوش بریزید و بگذارید مغز پخت شود سپس آبكشی كنید. اگر از ماكارونی رشته‌ای استفاده‌ می‌كنید باید آن را به تكه‌های كوچك ریز كنید. 
سویا را در آب ریخته و به مدت 10 دقیقه اجازه دهید بجوشد سپس آبكشی كنید. سویا را كمی با دست بفشارید تا آب آن گرفته شود. سویا را در روغن مایع كمی تفت دهید و نمك و فلفل و زردچوبه را به آن اضافه‌كنید. قارچ، ذرت، نخود فرنگی و فلفل دلمه‌ای را به سویا اضافه كرده و خوب مخلوط كنید.
كف ظرف مخصوص پخت پیتزا را چرب و ماكارونی را ته ظرف پهن كنید و روی آن سس مخصوص پیتزا بریزید تا ماكارونی چسبندگی پیدا كند. روی ماكارونی را مواد مخلوط شده بریزید و سپس روی مواد را پنیر پیتزا ریخته وروی پنیر هویج رنده‌ شده، را بریزید و در فر 180 درجه سانتی‌گراد بگذارید تا پیتزا طلایی شود.


سس مخصوص پیتزا :


100گرم كره را در ظرفی حرارت ملایم دهید تا رقیق شود یك پیمانه آرد را آرام به آن اضافه كنید و تفت دهید یك پیمانه شیر را هم به آرد و كره اضافه كنید و مدام هم بزنید تا سس یكدست و غلیظ شود.


نكته: به جای سس پیتزا، برای چسبندگی ماكارونی می‌توانید از 2 عدد تخم مرغ استفاده‌كنید ابتدا تخم‌مرغ‌ها را شكسته و خوب هم بزنید تا كاملاً رقیق شود سپس با ماكارونی مخلوط كنید. و در ظرف مخصوص پیتزا بریزید.


ذرت كه به فارسی بلال نامیده می‌شود، گیاهی است یكساله كه ارتفاع آن تا 4متر هم می‌رسد. این گیاه بومی آمریكای مركزی و مكزیك است و از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه‌یافته است. ذرت حاوی انرژی، آب، پروتئین،‌ چربی، ویتامین‌های گروه B و مواد معدنی است.
برگ‌های ذرت متناوب و دراز است. رنگ زرد ذرت مربوط به موادی به نام زئین و زیازانتین است. همچنین كاكل ذرت حاوی گوگرد، فسفر، سیلیسیم، آهن، كلسیم، منیزیم، سدیم و مقدار زیادی پتاسیم بوده و این پتاسیم ادرارآور است و درد و ناراحتی‌های دستگاه ادراری را تسكین می‌دهد. برای دم كردن كاكل ذرت،‌ مقدار 30 گرم از آن را در یك لیتر آب جوش ریخته و به مدت 5 دقیقه دم می‌كنند. ذرت از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك و دارای ارزش غذایی فراوانی است. استفاده مداوم از ذرت از پوسیدگی دندان جلوگیری می‌كند، مصرف روغن ذرت باعث كاهش كلسترول خون می‌شود. همچنین روغن ذرت برای درمان اگزما و بیماری‌های پوستی مفید است. به‌غیر از كاكل و دانه‌های ذرت از برگ، ریشه و ساقه آن نیز استفاده‌های طبی می‌شود.

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
سه شنبه 25/8/1389 - 13:20 - 0 تشکر 251347

طرز تهیه کلم پلو 

كلم ‌پلو از جمله پلوهای مخلوطی است كه پخت آن در فصل پاییز رواج بیشتری دارد زیرا در این فصل علاوه بر كلم برگ – یا همان كلم ‌پیچ – كلم قمری نیز یافت می‌شود.

پختن كلم‌پلو با هر دوی این كلم‌ها به طور جداگانه و حتی به صورت مخلوطی از 2 نوع كلم عملی است؛ البته با توجه به اینكه هر دو كلم از یك خانواده هستند، مزه و طعمی شبیه به هم دارند. دستور غذای زیر نیز با كلم قمری یا به قول بعضی‌ها كلم سنگی داده شده است.

  مواد لازم برای 8 نفر:-

  برنج، یك كیلوگرم
- كلم قمری، 2 عدد متوسط
- گوشت قیمه‌ای، 750 گرم
- پیاز، 2 عدد متوسط
- نمك، فلفل، زردچوبه و زعفران به میزان لازم
- روغن به مقدار لازم

  طرز تهیه:
1 – ابتدا برنج را شسته و در مقدار لازم آب خیس كنید؛ سپس پیازها را بشویید و پس از پوست‌كندن، به صورت خلالی یا ریز خرد كنید. كلم‌قمری‌ها را نیز شسته و پوست بگیرید؛ سپس به صورت نگینی خرد كنید.
2 – تابه‌ای نسبتا گود آماده كرده و مقداری روغن در آن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا خوب داغ شود. سپس نیمی از پیازهای خردشده را با كمی زردچوبه در روغن تفت دهید تا پیاز نرم شود. پس از آن، گوشت قیمه‌ای را به پیاز داغ اضافه كرده و همراه آن تفت دهید. حالا 2 پیمانه آب به مواد بیفزایید و شعله اجاق گاز را زیاد كنید. وقتی آب به جوش آمد، شعله اجاق گاز را كم كرده و در تابه را بگذارید و صبر كنید تا گوشت بپزد. زمان لازم برای پخت گوشت حدود یك ساعت است. پس از پایان پخت گوشت، نمك، فلفل و زعفران را به اندازه مورد نیاز به آن اضافه كنید و 2 الی 3 دقیقه حرارت دهید و سپس زیر تابه را خاموش كرده و آن را كنار بگذارید.
3 – در تابه دیگری مقداری روغن ریخته و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود؛ سپس باقیمانده پیازهای خرد شده را در روغن تفت دهید تا كمی طلایی رنگ بشود. پس از آن، كلم‌ها را – كه به صورت نگینی خرد شده‌اند – به روغن و پیاز اضافه كرده و مقداری زعفران به آن بیفزایید و بگذارید روی اجاق گاز، تا پخته و نرم شوند.
4 – پس از تكمیل مرحله سرخ شدن، گوشت قیمه‌ای مخلوط با پیاز را به كلم‌های سرخ شده اضافه كنید. به این ترتیب، مایه كلم آماده است.
5 – حالا برنج را مانند روش معمول پخت برنج آب‌كشی، در آب جوشانده و سپس آب‌كشی كنید؛ سپس قابلمه بزرگی آماده كرده و پس از ریختن مقداری روغن در آن، كف دیگ را با سیب‌زمینی یا نان پوشش دهید؛ البته برای این منظور از برگ كلم برگ نیز می‌توانید استفاده كنید.
سپس چند كفگیر از برنج آب‌كش شده را كف قابلمه بریزید و پس از آن مخلوط مایه را روی برنج بپاشید. این كار را به صورت لایه لایه با برنج و مایه آن‌قدر تكرار كنید تا مواد تمام شود. حالا برنج را به روش معمول دم كنید. دم كشیدن این پلو معمولا یك تا 5/1 ساعت زمان لازم دارد.
نكته یك: اگر می‌خواهید به جای كلم قمری از كلم پیچ یا همان كلم‌برگ استفاده كنید، همان مراحل بالا را انجام دهید؛ فقط كلم‌ها را به صورت خلالی خرد كنید.
نكته 2: شما می‌توانید به جای گوشت قیمه‌ای از كوفته‌های ریز سرخ‌شده استفاده كنید و آن را همراه مایه،  لابه‌لای برنج بپاشید.

کلم پلو - انواع پلو و چلو - آموزش آشپزی

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
سه شنبه 25/8/1389 - 13:24 - 0 تشکر 251349


پخت ته چین اسفناج 

ته‌چین از جمله غذاهایی است كه معمولا در فهرست غذاهای مهمانی‌های رسمی قرار می‌گیرد
این غذا را با انواع و اقسام سبزیجات می‌توان درست كرد. بنابراین شما می‌توانید با توجه به سبزی موجود در آن فصل، ته‌چین مناسب آن زمان را بپزید. به عنوان مثال ته‌چین اسفناج غذایی پاییزی و زمستانی‌ است كه به طرز پخت آن در زیر می‌پردازیم:

مواد لازم:

- برنج، 2 پیمانه
- زرده تخم‌مرغ، 3 عدد
- ماست، 4 قاشق سوپ‌خوری
- گوشت چرخ‌كرده، 250گرم
- پیاز، 2 عدد بزرگ
- اسفناج، 500 گرم
- كره، 25گرم
- روغن مایع به مقدار لازم
- نمك و فلفل به میزان لازم
- پودر زعفران، یك قاشق چای‌خوری سرپر
توضیح: پودر زعفران را در 3 قاشق سوپ‌خوری آب جوشیده داغ حل كرده و سپس روی كتری در حال جوش بگذارید تا دم بكشد. پس از آن در مراحل پخت، از این زعفران دم شده استفاده كنید.

طرز تهیه:

1 – ابتدا برنج را شسته و همراه مقداری نمك به مدت حداقل 2 ساعت خیس كنید. در این فاصله زمانی، اسفناج را پاك كرده و پس از شستن، به صورت درشت خرد كنید. سپس پیاز را پوست كنده و به صورت خلالی خرد كنید. حالا در تابه‌ای متوسط، مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود. پس از آن، پیازهای خلال شده را در روغن به اندازه‌ای تفت دهید تا طلایی رنگ شود؛ بعد اسفناج خرد شده را به آن اضافه كرده و كمی نمك روی آن بپاشید. پس از اینكه اسفناج نیز سرخ شد، شعله اجاق گاز را خاموش كنید و مخلوط پیاز و اسفناج سرخ شده را كنار بگذارید.
2 – از طرفی دیگر، یك عدد پیاز را در گوشت چرخ كرده، رنده كنید و بعد از اضافه كردن نمك و فلفل و یك قاشق سوپ‌خوری محلول زعفران، آن را در روغن داغ شده در تابه، تفت داده و بپزید. پس از آنكه گوشت سرخ شد و آب آن نیز تبخیر شد، حرارت را خاموش كنید.
نكته: شما می‌توانید گوشت چرخ كرده را به صورت كوفته‌های ریز درآورده و در میان برنج بریزید.
3 – داخل قابلمه متوسطی تا نیمه آب بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا آب به جوش آید. سپس برنج را در آب در حال جوش ریخته و پس از نیم‌پز شدن، داخل سبد آبكشی كنید.
4 – كاسه بلوری بزرگی آماده كنید و زرده‌های تخم‌مرغ را در آن بریزید. سپس 4 قاشق ماست به آن اضافه كنید و پس از افزودن 2 قاشق باقیمانده محلول زعفران، مخلوط را خوب با چنگال هم بزنید. حالا برنج آبكش‌شده را داخل كاسه بریزید و با قاشق بزرگ، آرام مخلوط كنید تا برنج كاملا به مخلوط ماست و زعفران و تخم‌مرغ آغشته شود.
5 ـ در یك تابه گود و نچسب، مقداری روغن ریخته و نیمی از برنج را داخل آن بریزید. سپس مخلوط اسفناج و پیاز داغ را روی برنج ریخته و با پشت قاشق، سطح آن را صاف كنید تا به طور یكنواخت روی برنج پخش شود. گوشت چرخ كرده، لایه بعدی این ته‌چین است؛ بنابراین سطح اسفناج را با گوشت سرخ شده به طور كامل بپوشانید. در مرحله آخر، باقیمانده برنج را روی گوشت بریزید و دوباره با پشت قاشق، سطح آن را صاف كنید. حالا تابه را با در روی شعله متوسط اجاق‌گاز قرار دهید. پس از اینكه بخار از تابه بیرون زد، زیر آن را كم كرده و كره را با كمی روغن روی برنج بریزید و آن را دم كنید. مدت زمان لازم برای دم كشیدن ته‌چین اسفناج، حدود 2ساعت است. پس از این مدت، یك سینی یا دیس گرد را بر دهانه تابه قرار داده و آن را برگردانید.

روش دیگر
ته‌چین را به جای اجاق گاز، داخل فر نیز می‌توانید درست كنید. بنابراین به جای تابه از ظرف پیركس گرد استفاده كرده و پس از چرب كردن كف و دیواره ظرف با كمی روغن، مطابق روش فوق مواد را به صورت لایه لایه بریزید؛ سپس ظرف را روی طبقه وسط فر ـ كه از پیش به مدت یك ربع روی 180 درجه سانتی‌گراد گرم شده است ـ قرار دهید. مدت زمان لازم برای پخت ته‌چین در فر، یك ساعت و نیم است.
نكته: برای آنكه ته‌چین به صورت سالم از داخل ظرف پیركس برگردانده شود، پیش از قرار دادن در فر، روی برنج را كمی روغن ریخته و پس از بیرون آوردن ظرف از فر، با استفاده از نوك چاقو، برنج را از دیواره ظرف جدا كنید.

ته چین اسفناج - انواع پلو و چلو - آموزش آشپزی

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
سه شنبه 25/8/1389 - 13:25 - 0 تشکر 251350


فلفل پلو با مرغ 

فلفل‌پلو، اگرچه در مرحله اول، غذایی عجیب و خیلی تند و تیز و متعلق به كشور هندوستان به نظر می‌رسد
ولی آن‌قدر هم كه فكر می‌كنید، تند نیست، زیرا به طور كلی فلفل سیاه بیشتر از آنكه طعم تندی داشته باشد، دارای عطر و بوی خاصی است؛ در ضمن شما می‌توانید با توجه به ذائقه‌تان، میزان فلفل را كم یا زیاد كنید. ولی به هر صورت، فلفل حتی در میزان كم نیز طعم تندی دارد كه برای دوستداران این طعم، بسیار خوشایند و دلچسب است؛ بنابراین اگر از جمله این افراد هستید و می‌خواهید غذایی متفاوت بخورید، آن را امتحان كنید. این غذا به راحتی آماده می‌شود.

  مواد لازم برای 4 نفر:

- برنج، 4 پیمانه
- دانه فلفل سیاه، یك قاشق سوپ‌خوری
- مرغ، یك كیلو و 200 گرم
- نمك به میزان لازم
- زعفران ساییده شده به مقدار كافی
- پیاز،2 عدد متوسط
- زردچوبه، نوك قاشق چای‌خوری

  طرز تهیه:

1 - ابتدا برنج را پاك كرده و پس از شستن، چند ساعت در آب خیس كنید؛ سپس پیازها را پوست كنده و به صورت درشت خرد كنید.
2 - قابلمه‌ای متوسط آماده كرده و تكه‌های مرغ پاك شده و شسته شده مرغ را به همراه 4لیوان آب در آن بریزید و بگذارید به جوش آید.
بعد از آنكه كف روی آب را گرفتید، مقداری نمك، زردچوبه، یك دوم قاشق چای‌خوری زعفران ساییده شده و همچنین پیازهای خرد شده را به آب آن اضافه كنید و بگذارید مرغ به طور كامل بپزد.
نكته: در صورتی كه احساس كردید مرغ كمی بوی ناخوشایندی می‌دهد، 2عدد هویج را پوست گرفته و هنگام پخت، داخل آب آن بریزید.هویج بوی زهم مرغ را به خوبی خواهد گرفت.
3 - بعد از آنكه مرغ خوب پخته شد، آب آن را صاف كرده و در كاسه‌ای بریزید.
4 - قابلمه‌ای متناسب برای 4 پیمانه برنج آماده كنید و برنج خیس‌كرده را بدون آب در آن بریزید، سپس به جای آب به‌همان میزان، آب مرغ صاف شده اضافه كنید.
برای این كار بهتر است آب مرغ را هنگام ریختن در قابلمه، پیمانه كنید. (روش پخت این برنج كته است؛ پس به روش معمول به همان تعداد پیمانه برنج، آب نیاز دارد).
نكته: اگر آب مرغ- با توجه به میزان برنج- كافی نبود، آب جوشیده به آن اضافه كنید.
5 - حالا نوبت دانه‌های فلفل سیاه است. پس از اضافه كردن دانه‌های فلفل، قابلمه را روی شعله زیاد اجاق گاز قرار دهید تا به جوش آید.
بعد از اینكه آب بخار شد، كمی روغن یا كره روی برنج ریخته و دم‌كنی را روی قابلمه قرار دهید.
نكته 1: حین جوشیدن برنج، آب آن را بچشید و در صورتی كه نمكش كم بود، كمی نمك اضافه كنید.
نكته 2: فلفل‌ها را پیش از ریختن داخل برنج پاك كرده و بشویید چون ممكن است بین آنها چوب یا سنگریزه وجود داشته یا خاكی باشد.
نكته 3: اگر رژیم كم‌چربی دارید، با توجه به اینكه برنج در آب مرغ پخته می‌شود، دیگر نیازی به اضافه كردن روغن هنگام دم كردن نیست؛ به‌خصوص اگر در میان تكه‌های مرغ، بال هم موجود باشد.
در پایان، این پلوی خوش‌طعم و معطر را همراه مرغ سروكنید و از خوردن آن لذت ببرید.

فلفل پلو با مرغ - انواع پلو و چلو - آموزش آشپزی

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.