• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 1493)
پنج شنبه 15/7/1389 - 11:35 -0 تشکر 239116
راه اینجاست

در اندیشة امام راحل (ره)، فرهنگ از گستره‌ای عمیق برخوردار است که در حوزة آن، همه رفتارها و نگرش‌ها تعریف می‌شوند.

اگرچه فرهنگ در اصطلاح خود، به مجموعة سنن و آداب و رسوم یک جامعه اطلاق می‌شود؛ اما در نگرش امام راحل(ره)، فرهنگ اسلامی فراتر از تعاریفی است که تاکنون از سوی دانشمندان و علما بیان شده است.

امام(ره) فرهنگ را کارخانه آدم‌سازی می‌داند:


«فرهنگ یک کارخانه آدم‌سازی است… فرهنگ سایه‌ای است از نبوت.»

( صحفیة نور، ج ۶، ۲۳۶ـ۲۳۷)


بدین‌ترتیب، امام راحل (ره)، با این نگرش عمیق از فرهنگ اسلامی، اهدافی را برای آن ترسیم فرمودند که در نوعِ خود قابل توجه و اهمیت است:

 

۱- تضمین استقلال جامعه

۲- معرفی صحیح احکام اسلام

۳- مبارزه تا نفی کامل فرهنگ کفر

۴-  خود‌باوری در سایه فرهنگ

۵-  اصلاح ساختار نظام تربیتی

۶- مقابله با تهاجم فرهنگی

 

هر کدام را توضیحی هست که در ادامه خواهد امد 

اما 

‌راه‌بردها و شیوه‌های تحقق اهداف فرهنگی از دیدگاه حضرت امام(ره)، باید به‌عنوان یک دستورالعمل مستمر و دائمی به‌کار گرفته شود.

تعلل در هر زمینه‌ای می‌تواند بر اهداف فرهنگی جامعه خدشه وارد نماید. از این جهت، هدف فرهنگی منهای راه‌برد فرهنگی، قابل تعقیب و دسترسی نخواهد بود.

مهم‌ترین راه‌بردهای فرهنگی از نظر امام‌خمینی(ره) را می‌توان به شرح زیر خلاصه کرد:

 

۱- قطع وابستگی فرهنگی

۲-  دفاع همه‌جانبه از ارزش‌های دینی

۳- تحول فرهنگی

۴- حضور مؤثر حوزة علمیه و روحانیت

۵-  توجه به مراکز آموزشی و تبلیغی

۶- مشارکت فعال زنان

۷- توجه به جوانان و مشکلات آنان

۸- مبارزه با رفاه‌طلبی

 

برای این استراتژی های هشت تایی که عرض کردم هم توضیحاتی هست که به امید حق خواهم نوشت

جمعه 16/7/1389 - 20:0 - 0 تشکر 239836

با تشکر از کاربر گرامی / soha_1990
لازم بذکر است فرهنگ با این تفاصیلی که فرمودید و کاملاً بجا بود تنها یک بعد از ابعاد جنگ نرم است. هر چند که شاید بتوان گفت از مهمترین ابعاد جنگ نرم محسوب می شود.
اما ما اکنون با پدیده ای به مراتب عظیم تر مواجه هستیم که از آن به جنگ نرم تعبیر می شود.
باشد که مطالعات تخصصی پیرامون جنگ فرهنگی دشمن یاری دهنده ما برای دفاع درجبهه جنگ نرم باشد.انشاءالله

 

مژده مژده پایگاه مجازی تحلیل و بررسی جنگ نرم افتتاح شد

 

  

WWW.JangeNarm1388.com

شنبه 17/7/1389 - 9:37 - 0 تشکر 239911

۵ توجه به مراکز آموزشی و تبلیغی
اهتمام به برنامه‌ ریزی صحیح و هدف‌ دار در نظام آموزشی و تبلیغی کشور، نقش اصلی را در تحقق اهداف فرهنگی جامعه ایفا می‌کند. دشمنان نیز برای نفوذ در این مراکز،‌ بیش‌ تر از جاهای دیگر، تلاش می‌کنند.از این جهت امام راحل(ره) فرمودند:
«و اما در دانشگاه،‌ نقشه آن است که جوانان را از فرهنگ و ادب و ارزش‌های خودی منحرف کنند و به‌ سوی شرق یا غرب بکشانند و دولت‌‌ مردان را از بین اینان انتخاب و بر سرنوشت کشورها حکومت دهند و به‌دست آن‌ها هر چه می‌خواهند،‌انجام دهند.» همان، ج ۲۱،‌ ص ۱۸۵
بنابراین با ایجاد زمینه‌های مناسب سیاسی و اجتماعی هر چه بیش‌ تر برای دانشجویان عزیز، باید درک و شناخت آنانرا نسبت‌ به شگردهای دشمنان انقلاب اسلامی ارتقاء‌ داد،‌ تا با عناصر فاسد  ومروّجین فرهنگ بیگانه در محیط دانشگاه مبارزه کنند.
امام راحل(ره) ریشة‌ توطئه ونقشه دشمنان را از دبستان تا دانشگاه دانسته و هدف عمدة آنان را، ایجاد بدبینی نسبت‌ به اسلام و روحانیت ترسیم فرمودند:

«در گذشته از یک طرف از دبستان‌ها تا دانشگاه‌‌ها کوشش شد که معلّمان و دبیران و رؤسای دانشگاه‌ها از بین غرب‌زدگان یا شرق‌زدگان و منحرفان از اسلام و سایر ادیان انتخاب و به کار گماشته شوند ومتعهد مؤمن در اقلیت قرار گیرند که قشر مؤثر را که در آتیه حکومت را به‌دست می‌گیرند،‌از کودکی تا نوجوانی و جوانی طوری تربیت کنند که از ادیان مطلقاً و اسلام به‌ خصوص و از وابستگان به ادیان، خصوصاً روحانیون و مبلّغان متنفر باشند».صحیفة‌نور،‌ ج ۲۱،‌ص۱۸۲
بر این اساس،‌ تبلیغ و تعلیم برای جوانان و تلاش برای سلامت محیط‌ های آموزشی و فرهنگی،‌هویتی ملی و شرعی پیدا می‌کند. چنان‌چه امام راحل(ره)فرمودند:
«الآن حجت بر ما بیش‌تر است و اهمیت تبلیغات هم زیادتر. نتیجه این‌که تبلیغ یک حرفه نیست؛ منبع درآمد نیست.مراسم‌‌های بی‌روح و بی‌محتوا نیست؛‌ یک وظیفة‌ الهی است.» همان، ج ۲۱،‌ ص ۱۷۵
هم‌چنین امام راحل (ره) برای وسایل ارتباط‌ جمعی،‌ به‌‌ ویژه رادیو و تلویزیون نقش تبلیغی مؤثری قائل بودند:
«می‌تواند این دستگاه بااندک انحرافی،‌ میلیون‌ها مردم را منحرف کند و با اندک اشتباهی، مردم را به اشتباه بیندازد… دستگاهی است که با صحت آن،‌ بسیاری از مردم در داخل و خارج صحیح می‌شوند و با فساد آن،‌ فاسد می‌شوند.» همان،‌ ج۱۸،‌ ص۲۴۲

شنبه 17/7/1389 - 9:44 - 0 تشکر 239922

۶ مشارکت فعال زنان
زنان از ارکان مهم نظام سیاسی و فرهنگی جامعه به‌ شمار می‌آیند. نگرش امام راحل(ره) به زن و نقش او در عرصه‌های مختلف سیاسی و اجتماعی از شگفتی‌های روزگار ماست.
امام(ره) در عظمت مقام زن فرمودند:
«زن نقش بزرگی در اجتماع دارد. زن مظهر تحقق آمال بشر است. زن پرورش‌ ده زنان و مردان ارجمند است. از دامن زن،‌ مرد به معراج می‌رود. دامن زن، محل تربیت بزرگ‌زنان و بزرگ‌مردان است.» صحیفة‌ نور،‌ ج۶، ص۱۹۴

البته زنان شجاع و متعهد ایران اسلامی با مشارکت فعال و غرورآفرین خود در صحنه‌های پیروزی انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس،‌ شایستگی‌ها و قابلیت‌های خود را نشانداده‌اند،‌ و امام راحل (ره) با علم به فداکاری‌ها و خدمات بی‌ شائبه زنان مؤمن ومتعهد، تعریفی در خور شأن و منزلت آنان ارائه فرمودند:
«ثمرات ارزشمند حضور زنان ایران اسلامی در همة عرصه‌ها،‌ از صفحات خواندنی تاریخ انقلاب اسلامی است که آیندگان در مورد آن قضاوت خواهند کرد».

شنبه 17/7/1389 - 9:45 - 0 تشکر 239924

۷ توجه به جوانان و مشکلات آنان
توجه مستمر به نیازهای جوانان و فراهم‌کردن زمنیه‌ های لازم برای رشد و تعالی آنان، همواره مورد توجه امام راحل (ره) بوده است. امام راحل(ره) بین مشکلات اقتصادی جوانان و حفظ دین،‌ رابطة مستقیم برقرار می‌نمایند:
«این جوان… فردا که فارغ‌التحصیل می‌شود،‌ سرگردان است. اگر معاشش فراهم نشود،‌ نمی‌تواند دین خود را حفظ کند.» همان،‌ج۱،‌ ص۶۵

بدین‌ترتیب،‌ بهترین راه برای حفظ جوانان و هدایت استعدادها و توانمندی‌های آنان در مسیر اعتلای اهداف فرهنگی و سیاسی جامعه، درک درست و منطقی جوان،‌ آشنایی کامل به نیازهای او و سپس برنامه‌ ریزی بر اساس این دو عنصر است که می‌تواند جوانان ما را از مضرات وتأثیرات تهاجم فرهنگی حفظ کند و نیروی خلاق و کارآمد آن‌ها را به استخدام جامعه واهداف ملی و دینی آن درآورد.
آن‌چه به عنوان فرهنگ بسیجی امروز در جامعة ما موضوعیت پیدا کرده، بهترین راه نجات و هدایت جوانان است که باید با همت و پشتکار مسؤولان و دولت‌ مردان به اجرا درآید.

شنبه 17/7/1389 - 9:58 - 0 تشکر 239936

۸ مبارزه با رفاه‌ طلبی
مأموریت فرهنگ هر جامعه،‌ تقویت عوامل مؤثر در دفاع همه‌جانبه است و آن‌ چه آفت بزرگ عوامل دفاع در همة‌ زمینه‌ها به‌ حساب می‌آید، گرایش جامعه به رفاه‌ طلبی و دنیاگرایی است.
از این جهت، فرهنگ یکجامعه در تقابل دائمی با این روی‌ کرد خطرناک است.
 امام راحل(ره)‌ با عنایت به اینمطلب،‌ مبارزه را با رفاه‌طلبی قابل جمع نمی‌ داند و گسترش چنین اندیشه‌ای را مغایراستقلال، آزادی و اهداف الهی حکومت اسلامی می‌داند:
«ملت عزیز ما که مبارزان حقیقی و راستین ارزش‌های اسلامی هستند،‌ به‌خوبی دریافته‌ اند که مبارزه با رفاه‌طلبی سازگار نیست و آن‌ها که تصور می‌کنند مبارزه در راه استقلال و آزادی مستضعفین ومحرومان جهان،‌ با سرمایه‌داری و رفاه‌طلبی منافات ندارد، با الفبای مبارزه بی‌گانه‌اند و آن‌هایی هم که تصور می‌کنند سرمایه‌داران و مرفهان بی‌درد،‌ با نصیحت و پند واندرز  متنبه می‌شوند و به مبارزان راه آزادی پیوسته و یا به آنان کمک می‌کنند،‌ آبدر هاون می‌کوبند.
 بحث مبارزه و رفاه،‌ بحث قیام و راحت‌طلبی، بحث دنیاخواهی وآخرت‌جویی، دو مقوله‌ای است که هرگز با هم جمع نمی‌شوند و تنها آن‌هایی تا آخر با ما هستند که درد  فقر و محرومیت و استضعاف را چشیده باشند.
 فقرا و متدینین بی‌بضاعت،‌گردانندگان و برپادارندگان واقعی انقلاب‌ها هستند.»
صحیفة‌ نور، ج ۲۰‌،‌ ص ۲۳۵.

تحلیل محتوای این فراز از بیانات گهربار امام راحل (ره)‌، به قدری عمیق و پرجاذبه است که از جهتی می‌توان آن را عصارة‌ راهبرد و مخلّص سیاست دفاعی معظم‌ له و منشور حفظارزش‌ها و دستاورد‌های هشت سال دفاع مقدس به‌شمار آورد که بی‌شک عدول از این شیوه پیامدهای مرگباری را به‌ دنبال خواهد داشت. اگر به جای تقویت انگیزه‌های دفاعی جامعه، به رفاه و دنیا خواهی رو آوریم یا به جای حمایت از محرومین، ناخواسته سرمایه‌ دارا ن را تقویت کنیم،‌ آن روز نه‌ تنها از خط مبارزه عدول کرده‌ایم،‌ بلکه باید شاهد مرگ تدریجی ارزش‌های انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نیز باشیم؛ چنان‌چه امام راحل (ره)‌فرمودند:
«خدا نیاورد آن روزی را که سیاست ما و سیاست مسؤولین کشور ما، پشت‌کردن به دفاع از محرومین و رو آوردن به حمایت از سرمایه‌ دارها گردد  و اغنیا و ثروت‌مندان از اعتبار و عنایت بیش‌تری برخوردار شوند.» صحیفة نور،‌ ج ۲۰، ص۱۲۹

مروری کوتاه در تاریخ صدر اسلام و بررسی سیر حوادث، پس از عروج ملکوتی رسول اکرم(ص)،‌گواه این واقعیت است که آفت بزرگ اسلام و جامعة‌ اسلامی، توسعة فرهنگ رفاه‌ طلبی وتکاثر بوده است.
بسیاری از بزرگان قوم با سوء استفاده از موقعیت‌ها، کاسب‌ مَنِشی وحرام‌خواری، به زراندوزان و ملاّکان بزرگ مبدّل گشتند و آن‌چنان فرهنگ جامعه راتحت تأثیر قرار دادند که ملاک ارزش در همه جا دینار و زر سرخ بوده است؛ به‌گونه‌ای که حتی فریاد مظلومانة مولای متقیان علی(ع) و دفاع وی از عدالت و زهد اسلامی نیزنتوانست مانع تهاجم فرهنگ تکاثر و ثروت‌اندوزی شود.
 امام راحل(ره) باعنایت به این پیشینة‌ تاریخی و با صراحت تمام،‌ رفاه‌ طلبی را به‌ سان عدول از خط حمایت ازمحرومان و تبدیل جامعه به میدان عیش و نوش ثروت‌اندوزان و نشانة‌ شکاف عمیق در خط مبارزه و دفاع از ارزش‌های اسلامی معرفی می‌کرد
.

شنبه 17/7/1389 - 10:29 - 0 تشکر 239947

reza2005nejad گفته است :
[quote=reza2005nejad;288281;239836]با تشکر از کاربر گرامی / soha_1990
لازم بذکر است فرهنگ با این تفاصیلی که فرمودید و کاملاً بجا بود تنها یک بعد از ابعاد جنگ نرماست. هر چند که شاید بتوان گفت از مهمترین ابعاد جنگ نرم محسوب می شود.


اما ما اکنون با پدیده ای به مراتب عظیم تر مواجه هستیم که از آن به جنگ نرم تعبیر می شود.


باشد که مطالعات تخصصی پیرامون جنگ فرهنگی دشمن یاری دهنده ما برای دفاع درجبهه جنگ نرم باشد.انشاءالله

سلام ممنون برادرم .

شنبه 17/7/1389 - 11:17 - 0 تشکر 239993

منبع: تریبون مستضعفین

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.