• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن کامپیوتر > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
کامپیوتر (بازدید: 12512)
پنج شنبه 8/7/1389 - 10:14 -0 تشکر 236903
بانک مقالات مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات it

پادکست چیست ؟

پادکست چیزی شبیه یک شوی تلویزیونی است که با فرمت صدا منتشر میشود و شاید یک وبلاگ است که با فرمت صدا ایجاد میشه و نه بصورت متن. پادکست ها نیز مانند وبلاگ ها دارای موضوعات مختلفی هستند . ورزشی ، علمی ، تاریخی ، طنز ، خبری و غیره

چیزی که در مورد پادکست ها جالب است حالت صوتی آن ها است که علاوه بر دارا بودن جذابیت شنیداری شما را قادر میسازد تا آن را روی کامپوتر خود دانلود کنید و بعدا آن را روی PC و یا MP3-player خود گوش کنید. وقتی شما صدای شخص گوینده را به جای فونت های کامپیوتر میشنوید ، حس نزدیک تری نسبت به گوینده پادکست دارید که در متون یک وبلاگ به راحتی حس نمیشود. همین موضوع باعث رشد سرویس های بزرگی شده است که به شما پادکست رایگان میدهند.

سرویس های رایگان پادکست

پرشین کست : اولین سرویس پادکست فارسی است که علاوه بر یک وبلاگ جمع و جور، یک پادکست نیز به شما میدهد که فایل های صوتی گفتارهای خود را درآن آپلود کنید و دیگران علاوه بر دیدن متن وبلاگ شما ، صدای شما را نیز بشنوند . شما میتوانید برای صدای پس زمینه پادکست خود از موسیقی های ملایم استفاده کنید تا پادکست جذاب تری داشته باشید.

چگونه پادکست خود را در موتور های جستجو ثبت کنیم ؟

سایت یاهو بزرگترین سرویس جستجو و ثبت پادکست ها را راه اندازی نموده است و شما را قادر میسازد تا در میان میلیون ها پادکست جستجو کنید . همچنین در این سایت شما میتوانید براحتی پادکست خود را با موضوع خاصی ثبت کنید. برای ثبت پادکست خود به آدرس podcasts.yahoo.com/publish مراجعه کنید و لینک فید پادکست خود را وارد کنید تا پادکست های شما نیز در نتایج جستجوی یاهو ظاهر شوند.

شب هاي دراز بي عبادت چه کنم

طبعم به گناه کرده عادت چه کنم

گويند کريم است و گنه ميبخشد 

گيرم که ببخشد زخجالت چه کنم

دوشنبه 12/7/1389 - 14:11 - 0 تشکر 238085

فرمت NTFS چیست


فرمت NTFS
● ویندوز XP دو نوع فشرده سازی را در اختیار کاربر قرار می دهد در روش اول که مطمئنا با آن آشنا هستید میتوان با کیلک راست بر روی فایل یا شاخه > انتخاب Send To > انتخاب گزینه Compressed (Zipped) Folder آنرا را فشرده ساخت آنهم با پسوند ZIP اما روش دوم که خیلی جالبتر و در نوع خود بی همتاست به صورت زیر امکان پذیر است :

۱) در این روش سیستم فایل ویندوز XP بایستی حتما NTFS باشد (این سیستم فایلی بعد از دو سیستم آشنای FAT و FAT32 بوجود آمده و از سرعت و امنیت بیشتری در مقایسه با دو سیستم قبلی در نگهداری و ذخیره اطلاعات پشتیبانی می کند) برای اطلاع از سیستم فایل XP خودتان بر روی درایو حاوی ویندوز XP کلیک راست >انتخاب گزینه Properties > برگه General > در قسمت File system میتوانید نوع سیستم تخصیص داده را ببینید . اگر در این قسمت عبارت NTFS به چشم میخورد می توانید به مرحله ۲ عزیمت فرمایید و گرنه باید نوع سیستم فایلی را به NTFS تبدیل کنید آنهم با استفاده از فرمان زیر که باید آنرا در خط فرمان داس وارد کنیدconvert drive: /fs:ntfsکه به جای عبارت drive نام درایو حاوی XP را بگذارید به نکته های زیر توجه کنید

(نکته فوق العاده مهم ) توجه داشته باشید که محتوای درایو با سیستم NTFS هرگز به کمک سیستم عاملی که بر پایه یکی از دو سیستم FAT یا FAT32 استوار است قابل دسترسی نخواهد بود. مثل ویندوز98 و ME.

در هنگام نصب ویندوز XP نیز در مورد تبدیل سیستم فایلی به NTFS از شما سوال می شود که میتوانید با آن موافقت کنید همچنین فرایند تبدیل را می توانید به کمک برنامه سودمند Partition Magic به آسانی انجام دهید.

به شخصه هنوز برنامه ای ندیده ام که با این سیستم مشکل داشته باشد مگر اینکه اصلا با نصب در ویندوز XP سازگاری نداشته باشد.

فرایند تبدیل حدود ۱۵ تا ۴۵ دقیقه بسته به حجم درایو طول خواهد کشید.

فرمان بالا اطلاعات را پاک نخواهد کرد و طبیعتا نبایستی آسیبی به ویندوز برساند اما به پیامهای داده شده در حین کار حتما توجه کنید.

فرمان بالا بر روی هر درایوی قابل اجراست چه ویندوز روی آن باشد چه نباشد.

اگر خدای نکرده زمانی از این تبدیل پشیمان شدید می توانید با استفاده از برنامه Partition Magic به حالت اولیه بازگردید.

۲) اگر می خواهید یک درایو با سیستم فایلی NTFS را فشرده کنید بر روی آن کلیک راست > Properties > برگه General > انتخاب گزینه Compress drive to save disk space و اگر میخواهید فایل یا شاخه ای در درایو با سیستم فایلی NTFS را فشرده کنید بر روی آن کلیک راست > Properties > برگه General > دکمه Advanced > انتخاب گزینه Compress contents to save disk space

تذکر ۱) ویندوز پس از انتخاب فایل فشرده شده به سرعت آن را از حالت فشرده در می آورد و پس از بستن دوباره به سرعت آن را فشرده میکند بدون اینکه شما چیزی مشاهده کنید.

تذکر ۲) فشرده سازی می تواند تا حدی باعث کندی واکنش پذیری سیستم شود.

تذکر ۳) به کمک فشرده سازی می توانید تقریبا فضای اشغال شده را به نصف کاهش دهید.

تذکر ۴) فایلها شاخه ها و درایوهای فشرده شده به رنگ متفاوت نمایش داده می شوند.

تذکر ۵) عمل unzip هم به راحتی و برعکس روش گفته شده در بالا امکان پذیر است.
تذکر 6) ویندوز 98 و ویندوزهایی که بر پایه این ویندوز طراحی شده اند درایو های با فرمت NTFS را نمی شناسند.
تذکر 7) مناسبترین فرمت برای Cupter فیلم و Mix فرمت NTFS می باشد

شب هاي دراز بي عبادت چه کنم

طبعم به گناه کرده عادت چه کنم

گويند کريم است و گنه ميبخشد 

گيرم که ببخشد زخجالت چه کنم

دوشنبه 12/7/1389 - 14:11 - 0 تشکر 238086

دلیل فارسی بودن گوگل مدیر ایرانی آن است.

دلیل فارسی بودن گوگل مدیر ایرانی آن است.

امید کردستانی، نایب‌رئیس ارشد بخش فروش و عملکرد جهانی در شرکت اینترنتی گوگل است.در حالی که یاهو ایران را از لیست کشورهای موجود در این سایت حذف کرده است اما گوگل به لطف مدیر ایرانی خود همچنان زبان فارسی را به رسمیت می شناسد.
امید کردستانی در تهران به دنیا آمده و در سن چهارده سالگی، پس از مرگ پدرش به کالیفرنیا رفته‌است.
وی مدرک کارشناسی مهندسی برق خود را از دانشگاه ایالتی سن‌خوزه گرفته‌است. وی همچنین در سال 1991 مدرک کارشناسی‌ارشد خود را در رشته «مدیریت بازرگانی» (MBA) از دانشگاه استنفورد گرفت.
وی به دلیل داشتن نام خانوادگی کردستانی, گاهی اشتباهاً چنان پنداشته شده‌است که کرد است ولی از هر دو طرف مادری و پدری اصلیت تهرانی دارد و همچنین متولد و بزرگ شده تهران است و زبان مادری فارسی دارد.
و دارای سابقه‌ای بیش از 12 سال در زمینه فناوری سطح بالا در شرکت‌های پیشروی اینترنتی مانند نت‌اسکیپ است. او همچنین نائب‌رئیس بخش توسعه، کسب و کار و فروش در این شرکت بود و توانست بازده مالی وب‌گاه نت‌اسکیپ را در عرض 18 ماه از 88 میلیون دلار در سال به بیش از 200میلیون دلار در سال برساند.
او کارش را در نت‌اسکیپ در بخش فروش اُای‌ام (OEM) آغاز کرد و در طی دوره چهار ساله که در آن شرکت حضور داشت مسئولیت برقراری ارتباطات تجاری با شرکت‌هایی چون ای‌بِی، سیتی‌بانک، آمریکن‌آن‌لاین، آمازون، تراولاسیتی، اینتل و اکسایت را برعهده داشت.
کردستانی پیش از آغاز کار در نت‌اسکیپ در بخش‌هایی چون بازاریابی، مدیریت محصول و توسعه،کسب و کار در شرکت‌هایی چون 3DO، Go و هیولت-پکارد فعالیت می‌کرده‌است.
کردستانی در 8 می 2006 در مجله تایم به عنوان یکی از صد نفری که دنیا را شکل داده‌اند نام گرفته‌است .
وی هم اکنون یکی از بزرگترین مدیران ارشد شرکت گوگل است.

شب هاي دراز بي عبادت چه کنم

طبعم به گناه کرده عادت چه کنم

گويند کريم است و گنه ميبخشد 

گيرم که ببخشد زخجالت چه کنم

دوشنبه 12/7/1389 - 14:11 - 0 تشکر 238087

آشنائى با عناصر یک شبکه محلى

آشنائى با عناصر یک شبکه محلى
با این که هر شبکه محلى داراى ویژگى ها و خصایص منحصربفرد مختص به خود مى باشد که به نوعى آن را از سایر شبکه ها متمایز مى نماید ، ولى در زمان پیاده سازى و اجراى یک شبکه محلى ، اکثر آنان از استانداردها و عناصر شبکه اى مشابه اى استفاده مى نمایند . شبکه هاى WAN نیز داراى وضعیتى مشابه شبکه هاى محلى بوده و امروزه در این نوع شبکه ها از مجموعه اى گسترده از اتصالات (از Dial-up تا broadband ) استفاده مى گردد که بر پهناى باند ، قیمت و تجهیزات مورد نیاز به منظور برپاسازى این نوع شبکه ها تاثیر مى گذارد .
در ادامه به برخى از مهمترین ویژگى ها و عناصر شبکه اى استفاده شده در شبکه هاى محلى اشاره مى گردد :

رسانه هاى انتقال داده در شبکه هاى کامپیوترى ، ستون فقرات یک شبکه را تشکیل مى دهند . هر شبکه کامپیوترى مى تواند با استفاده از رسانه هاى انتقال داده متفاوتى ایجاد گردد . وظیفه رسانه هاى انتقال داده ، حمل اطلاعات در یک شبکه محلى مى باشد . شبکه هاى محلى بدون کابل از اتمسفر به عنوان رسانه انتقال داده استفاده مى نمایند . رسانه هاى انتقال داده عناصر لایه یک و یا فیزیکى شبکه هاى محلى مى باشند .

هر رسانه انتقال داده داراى مزایا و محدودیت هاى مختص به خود مى باشد . طول کابل ، قیمت و نحوه نصب از مهمترین ویژگى هاى رسانه هاى انتقال داده مى باشند .

اترنت ، متداولترین تکنولوژى استفاده شده در شبکه هاى محلى مى باشد که اولین مرتبه با همکارى سه شرکت دیجیتال ، اینتل و زیراکس و با نام DIX ارائه گردید . در ادامه و در سال 1983 موسسه IEEE با استفاده از DIX ، استاندارد IEEE 802.3 را مطرح نمود . در ادامه استانداردهاى متعددى توسط کمیته هاى تخصصى IEEE ارائه گردید .

قبل از انتخاب یک مدل خاص اترنت براى پیاده سازى شبکه ، مى بایست کانکتورهاى مورد نیاز براى هر نمونه پیاده سازى را بررسى نمود . در این رابطه لازم است سطح کارآئى مورد نیاز در شبکه نیز بررسى گردد .

مشخصه هاى کابل و کانکتورهاى مورد نیاز براى پیاده سازى هر یک از نمونه هاى اترنت ، متاثر از استانداردهاى ارائه شده توسط انجمن هاى صنایع الکترونیک و مخابرات ( EIA/TIA ) مى باشد .

با توجه به لایه فیزیکى مربوطه ، از اتصالات متفاوتى در شبکه هاى اترنت استفاده مى گردد . کانکتور RJ-45 ( برگرفته از registered jack ) متداولترین نمونه در این زمینه است .

براى اتصال دستگاه هاى شبکه اى از کابل ها ى متفاوتى استفاده مى گردد . مثلا" براى اتصال سوئیچ به روتر ، سوئیچ به کامپیوتر ، هاب به کامپیوتر از کابل هاى straight-through و براى اتصال سوئیچ به سوئیچ ، سوئیچ به هاب ، هاب به هاب ، روتر به روتر ، کامپیوتر به کامپیوتر و روتر به کامپیوتر از کابل هاى crossover استفاده مى گردد .

Repeater ، یک سیگنال را دریافت و با تولید مجدد آن ، امکان ارسال آن را در مسافت هاى طولانى تر قبل از تضعیف سیگنال فراهم مى نماید . در زمان توسعه سگمنت هاى یک شبکه محلى، مى بایست از استانداردهاى موجود در این زمینه استفاده نمود . مثلا" نمى توان بیش از چهار repeater را بین کامپیوترهاى میزبان در یک شبکه استفاده نمود .

هاب در واقع repeater هاى چند پورته مى باشند . در اغلب موارد تفاوت بین دو دستگاه فوق ، تعداد پورت هاى ارائه شده توسط هر یک از آنان است . با این که یک repeater معمولا" داراى صرفا" دو پورت مى باشد ، یک هاب مى تواند داراى چهار تا بیست و چهار پورت باشد . در شبکه هاى Ethernet 10BAST-T و یا Ethernet 100BASE-T استفاده از هاب بسیار متداول است . با استفاده از هاب ، توپولوژى شبکه از bus خطى که در آن هر دستگاه مستقیما" به ستون فقرات شبکه متصل مى گردد ، به یک مدل ستاره و یا star تبدیل مى شود . داده دریافتى بر روى یک پورت هاب براى سایر پورت هاى متصل شده به یک سگمنت شبکه اى مشابه نیز ارسال مى گردد . ( بجزء پورتى که داده را ارسال نموده است ) . به موازات افزایش دستگاه هاى متصل شده به یک هاب ، احتمال بروز تصادم و یا Collision افزایش مى یابد . یک تصادم زمانى بروز مى نماید که دو و یا بیش از دو ایستگاه در یک لحظه اقدام به ارسال داده در شبکه نمایند . در صورت بروز یک تصادم ، تمامى داده ها از بین خواهد رفت . هر دستگاه متصل شده به یک سگمنت مشابه شبکه ، عضوى از یک collision domain مى باشند .

در برخى موارد لازم است که یک شبکه بزرگ محلى به سگمنت هاى کوچکتر و قابل مدیریتى تقسیم گردد. هدف از انجام این کار کاهش ترافیک و افزایش حوزه جغرافیائى یک شبکه است . از دستگاه هاى شبکه اى متفاوتى به منظور اتصال سگمنت هاى متفاوت یک شبکه به یکدیگر استفاده مى گردد . Bridge ، سوئیچ ، روتر و gateway نمونه هائى در این زمینه مى باشند . سوئیچ و Bridge در لایه Data Link مدل مرجع OSI کار مى کنند . وظیفه Bridge ، اتخاذ تصمیم هوشمندانه در خصوص ارسال یک سیگنال به سگمنت بعدى شبکه است . پس از دریافت یک فریم توسط Bridge ، آدرس MAC مقصد فریم در جدول Bridge بررسى تا مشخص گردد که آیا ضرورتى به فیلترینگ فریم وجود دارد و یا مى بایست فریم به سمت یک سگمنت دیگر هدایت گردد .
فرآیند تصمیم گیرى با توجه به مجموعه قوانین زیر انجام مى شود :
□ در صورتى که دستگاه مقصد بر روى سگمنت مشابه باشد ، Bridge فریم دریافتى را بلاک و آن را براى سایر سگمنت ها ارسال نمى نماید . به فرآیند فوق، فیلترینگ مى گویند .
□ در صورتى که دستگاه مقصد بر روى یک سگمنت دیگر باشد ، Bridge آن را به سگمنت مورد نظر فوروارد مى نماید .
□ در صورتى که آدرس مقصد براى Bridge ناشناخته باشد ، Bridge فریم را براى تمامى سگمنت هاى موجود در شبکه بجزء سگمنتى که فریم را از آن دریافت نموده است ، فوروارد مى نماید . به فرآیند فوق flooding مى گویند. استفاده مناسب از Bridge ، افزایش کارآئى یک شبکه را به دنبال خواهد داشت .

از سوئیچ در برخى موارد به عنوان یک bridge چند پورته نام برده مى شود . با این که یک Bridge معمولى ممکن است داراى صرفا" دو پورت باشد که دو سگمنت شبکه را به یکدیگر متصل مى نماید ، سوئیچ مى تواند داراى چندین پورت باشد. همانند bridge ، سوئیچ ها داراى دانش و آگاهى لازم در خصوص بسته هاى اطلاعاتى دریافتى از دستگاه هاى متفاوت موجود در شبکه مى باشند و دانش خود را نیز متناسب با شرایط موجود ارتقاء مى دهند(یادگیرى) . سوئیچ ها از اطلاعات فوق به منظور ایجاد جداول موسوم به جداول فورواردینگ استفاده نموده تا در ادامه قادر به تعیین مقصد داده ارسالى توسط یک کامپیوتر براى کامپیوتر دیگر موجود بر روى شبکه باشند .

با این که سوئیچ و Bridge داراى شباهت هائى با یکدیگر مى باشند ، ولى سوئیچ ها دستگاه هائى بمراتب پیشرفته تر و حرفه اى تر نسبت به Bridge مى باشند . همانگونه که اشاره گردید ، معیار اتخاذ تصمیم Bridge براى فورواردینگ یک فریم ، آدرس MAC یک فریم است . سوئیچ داراى چندین پورت است که سگمنت هاى متفاوت شبکه به آنان متصل مى گردند . سوئیچ ها با توجه به تاثیر محسوس آنان در افزایش کارآئى شبکه از طریق بهبود سرعت و پهناى باند ، به یکى از متداولترین دستگاه هاى ارتباطى شبکه تبدیل شده اند .

سوئیچینگ ، یک فن آورى است که کاهش ترافیک و افزایش پهناى باند در شبکه هاى محلى اترنت را به دنبال خواهد داشت . سوئیچ ها را بسادگى مى توان جایگزین هاب نمود ، چراکه آنان از زیرساخت سیستم کابل موجود مى توانند استفاده نمایند .

سوئیچ ها داراى سرعتى بمراتب بیشتر از Bridge بوده و قادر به حمایت از پتانسیل هاى جدیدى نظیر شبکه هاى VLAN مى باشند .

یک سوئیچ اترنت داراى مزایاى متعددى است ، مثلا" به کاربران متعددى اجازه داده مى شود که به صورت موازى از طریق مدارات مجازى و سگمنت هاى اختصاصى شبکه در یک محیط عارى از تصادم ، با یکدیگر ارتباط برقرار نمایند . بدین ترتیب از پهناى باند موجود به صورت بهینه استفاده مى گردد .

روتر مسئولیت روتینگ بسته هاى اطلاعاتى از مبداء به مقصد را در شبکه هاى محلى برعهده دارد و امکان ارتباطى را براى شبکه هاى WAN فراهم مى نماید . در شبکه هاى محلى روتر شامل broadcast بوده و سرویس هاى ترجمه آدرس محلى نظیر ARP و RARP را ارائه مى نماید و مى تواند با استفاده از یک ساختار Subnetwork ، شبکه را سگمنت نماید . به منظور ارائه سرویس هاى فوق ، روتر مى بایست به LAN و WAN متصل باشد .

وظیفه کارت شبکه ( NIC ) ، اتصال یک دستگاه میزبان به محیط انتقال شبکه است . کارت شبکه یک برد مدار چاپى است که درون یکى از اسلات هاى موجود بر روى برداصلى کامپیوتر و یا دستگاه جانبى یک کامپیوتر نصب مى گردد . اندازه کارت شبکه بر روى کامپیوترهاى Laptop و یا notebook به اندازه یک کارت اعتبارى است .

کارت هاى شبکه به منزله دستگاه هاى لایه دوم مدل مرجع OSI مى باشند ، چراکه هر کارت شبکه به همراه خود یک کد منحصربفرد را که به آن آدرس MAC مى گویند ، ارائه مى نماید . از آدرس فوق به منظور کنترل مبادله اطلاعات در شبکه استفاده مى گردد .

هر کارت شبکه داراى کانکتورهائى است که امکان اتصال آن را به محیط انتقال فراهم مى نماید . در برخى موارد ممکن است نوع کانکتور موجود بر روى یک کارت شبکه با نوع رسانه انتقال داده مطابقت ننماید . مثلا" در روترهاى سیسکو مدل 2500 از یک کانکتور AUI استفاده شده است و براى اتصال به یک کابل اترنت UTP cat 5 مى بایست از یک transmitter/receiver که به آنان transceiver گفته مى شود ، استفاده گردد . transceiver ، مسئولیت تبدیل یک نوع سیگنال و یا کانکتور به نوع دیگرى را برعهده دارد . به عنوان نمونه ، یک transceiver مى تواند یک اینترفیس AUI پانزده پین را به یک RJ-45 jack متصل نماید . transceiver ، به عنوان یک دستگاه لایه یک شبکه ایفاى وظیفه مى نماید چراکه صرفا" با بیت ها کار مى نماید و داراى اطلاعات آدرس دهى خاصى و یا پروتکل هاى لایه بالاتر نمى باشد .

شب هاي دراز بي عبادت چه کنم

طبعم به گناه کرده عادت چه کنم

گويند کريم است و گنه ميبخشد 

گيرم که ببخشد زخجالت چه کنم

دوشنبه 12/7/1389 - 14:11 - 0 تشکر 238089

علت بیرون نیامدن درب سی دی رام و یا رایتر

علت بیرون نیامدن درب سی دی رام و یا رایتر شما به خاطر این است که موتور اجکت ان ضعیف شده و چون پولی روی موتوری که سی دی روی ان مینشیند به اهنربای روی ان میچسبد و موتور قدرت ندارد تا با فشار در را باز کند اما روش حل مشکل

1 - موتور اجکت سی دی رام را تعویض کنید

2 - از مدار تقویت که در بخش مشکلات ویدو سی دی ها وجود دارد برای موتور استفاده کنید

3 - یا همیشه یک سی دی بدون کاربرد در سی دی رام در مواقع لازم نبودن سی دی رام بذارید تا مغناطیس اهنربا موتور دیسک گردان را کمتر کند

شب هاي دراز بي عبادت چه کنم

طبعم به گناه کرده عادت چه کنم

گويند کريم است و گنه ميبخشد 

گيرم که ببخشد زخجالت چه کنم

يکشنبه 18/7/1389 - 12:2 - 0 تشکر 240406

سلام.خسته نباشید.من در مورد وایرلس یه مقاله تاپ می خوام هرچه زودتر باشه ممنون می شم موضوع جدید و به روز.در ضمن من نمی دونم از کجا از سایت تبیان درخواست مقاله بدم و بگیرم

چهارشنبه 21/7/1389 - 3:6 - 0 تشکر 241194

مشكل اصلی من در جیمیل نداشتن امكان فارسی‌نویسی صحیح بوده و هست!
همانطور كه می‌دانید زبان‌هایی مثل فارسی،‌ راست به چپ یا در اصطلاح Right to Left هستند، اما مشكلی كه Gmail دارد این است كه هنگام ارسال ایمیل، امكان راست‌نویسی به شما نمی‌دهد! به همین خاطر هنگام ارسال ایمیل، اگر در بین متن از عدد یا حروف استفاده كنید، همه چیز به هم می‌خورد!
چون معمولا ما زبان پیش‌فرض محیط جی‌میل را English US انتخاب می‌كنیم و خوب، انگلیسی‌ها زبانشان چپ‌چین است!
البته گوگل در بسیاری از محصولاتش (مثل Google Docs و ...) امكان راست‌نویسی را داده است، اما نمی‌دانم چرا در محصول اصلی‌اش این امكان را قرار نداده!
اما امروز گفتم هر طور شده باید این مشكل را رفع كنم، تا اینكه بالاخره موفق شدم!
اولاً خواهش می‌كنم نگویید از برنامه Outlook و Thunderbird و ... استفاده كن، چون اصلا از آن‌ها خوشم نمی‌آید، ضمن اینكه در كافی‌نت و امثالهم در دسترس نیست.
یكی از راه‌های كمی مسخره این است كه به دلیل ارائه نشدن ایمیل به زبان فارسی، از بالای صفحه روی Settings كلیك كنید و در بخش Language،‌ زبان Arabic را انتخاب كنید... از این پس خواهید دید كه در هنگام ارسال ایمیل، دكمه Right to Left (این دكمه: ) به ادیتور اضافه شده است. اما مشكل اینجاست كه كلاً اسكین ایمیل شما (كلمات و ...) عربی می‌شود و طبیعی‌ست كه ما چیزی نمی‌فهمیم! (حتی اگر فارسی هم می‌بود، باز به آن عادت نداشتیم!)
پس چه كار كنیم؟
من راه‌حل‌هایی كه خودم استفاده می‌كنم را می‌گویم:
توجه: هر دو راه حل من در مرورگر فایرفكس جواب می‌‌دهد!
اولین راه حل، بسیار ساده است! تنها كافی‌ست افزونه 7 كیلوبایتی Gmail RTL را از [ اینجا ] بر روی فایرفكس خود نصب كنید! از این پس دو دكمه به مرورگرتان افزوده خواهد شد.
راه حل دوم كمی حرفه‌ای‌تر است:
از بخش settings>Language به جای زبان عربی، زبان English UK را انتخاب كنید!





بعد از چند ثانیه وقتی همه ماژول‌های این زبان نصب شد،‌ در بالای صفحه روی Compose mail كلیك كنید و به ادیتور خود دقت كنید!
این ادیتور یك ادیتور كاملاً حرفه‌ایست كه حتی امكان ارسال شكلك را هم به شما می‌دهد![IMG]chrome://gmskins/skin/mozilla_wink.png[/IMG]



به تصویر دقت كنید، من هنوز نوشته‌هایم را RTL نكرده‌ام، می‌بینید كه سه نقطه‌ای كه من در پایان نوشته‌ام زده‌ام، در ابتدای آن قرار می‌گیرد!
ویرایش:
متأسفم اما تعدادی از دوستان پیغام دادند كه این امكانات به ادیتور آن‌ها اضافه نشده! الان كه چك كردم، متوجه شدم كه این امكانات در صورتی اضافه خواهد شد كه اولاً مرورگر شما Firefox باشد و ثانیا افزونه Gmail Skins بر روی آن نصب شده باشد
اگر به ادیتور دقت كنید، می‌بنید كه 5 امكان جدید به آن اضافه شده است. از سمت راست،
- گزینه‌ای برای اضافه كردن عكس‌هاش شما در Picasaweb به ایمیلتان (بسیار مفید!)
- گزینه‌ای برای اضافه كردن شكلك
- گزینه‌ای برای عكس از روی اینترنت (باید URL عكس را داشته باشید)
- گزینه‌ای برای اضافه كردن Table (جدول)
- و گزینه‌ای برای اضافه كردن كدهای HTML (باورتان می‌شود؟!)
گزینه آخر برایم واقعا جالب و بحث‌برانگیز است! باید دید تا چه می‌شود از كدهای HTML در ایمیل استفاده كرد؟ (بعداً حسابی با آن ور می‌روم!)
به هر حال، اگر كمی حرفه‌ای باشید، الان متوجه شده‌اید كه ترفند من چیست! كافی‌ست روی دكمه‌ آخر (در تصویر بالا، با فلش مشخص شده است) كلیك كنید و كد مربوط به Right to Left شدن در HTML را به آن بدهید! همین!
كد مربوطه و نتیجه نهایی در تصویر زیر مشخص است:


به نقطه‌ها و علامت تعجب دقت كنید! نامه شما كاملا راست‌چین نوشته می‌شود و كاملاً راست‌چین به دست مخاطبتان خواهد رسید! (تست كرده‌ام) دیگر نگران استفاده از اعداد و حروف انگلیسی در بین متن نباشید، همه چیز به درستی مشاهده می‌شود...
این كد را می‌توانید به خاطر بسپرید یا جایی بر روی كامپیوترتان داشته باشید و از آن در نامه‌های بعدی استفاده كنید.
امیدوارم این ترفند مورد استفاده فارسی‌زبانان قرار گیرد. البته من دارم یك ایمیل آماده می‌كنم كهخ به بخش پشتیبانی Gmail بفرستم و از آن‌ها بخواهم كه این دكمه‌ها را به ادیتورشان اضافه كنند تا نیازی به كدنویسی نباشد...
ضمناً نكته دیگری كه می‌خواستم درباره Gmail بگویم، امكان ارسال ایمیل از طرف یك ایمیل دیگر بود! شما می‌توانید در Gmail از طرف ایمیلتان در Yahoo نیز ایمیل بفرستید! اگر به دو عكس بالاتر دقت كنید، در بخش "From" امكان انتخاب وجود دارد... این به خاطر آن است كه من چند ایمیل را به جی‌میل اضافه كرده‌ام و از طرف هر كدام كه بخواهم می‌توانم ایمیل بفرستم! مثلاً شما اگر به ایمیل من در جی‌میل ایمیل بزنید، من از طرف ایمیل سایت به شما جواب می‌دهم و ...
برای اضافه كردن ایمیل‌های مختلف به بخش From باز هم به بخش Settings بروید و به تب Accounts بروید. در آن‌جا در بخش send mail as هر چقدر كه خواستید ایمیل اضافه كنید!

چرخ يک گاري در حسرت واماندن اسب , اسب در حسرت خوابيدن گاري چي , مرد گاري چي در حسرت مرگ!

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.