• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 5510)
جمعه 22/5/1389 - 19:11 -0 تشکر 220673
گزارش بارش شهابی برساووشی

سلام دوستان!

سه تن از اعضای انجمن نجوم تبیان بعد از یک شب رصدی طاقت فرسا! به مقصد الموت قزوین برای مشاهده شهاب باران،  بازگشتند.

آنچه در زیر می خوانید گزارش و عکسهای این شب رصدی 76 نفره است.

شنبه 23/5/1389 - 11:51 - 0 تشکر 220786

مرسی جالب بود. ممنون از گزارشهاتون دوستان. ما هم با یکروز تاخیر رفتیم اسلام آباد و شهابهای قشنگ و زیبایی دیدیم شاید حدوداً 20/25 تا. همونطور که تو قسمت گزارشات رصدی نوشتم یکیشون که با فریاد همه مواجه شد و ذوق بچه ها از همش عالی تر بود و به گفته دوستان شهابی بود که سر اون بزرگتر از یک مشت بود و ردش (اثر سوختگیش) رو که خودم دیدم حدودا 35 ثانیه باقی موند اکثرا هم به رنگ سبز و زرد باهم بودن. شما از هلال ماه گفتین منم می خوام از هلال ماه شب دوم بگم که توی شهر و هنگام رفتن به مکان عزیمت دیدیم و خیلی بزرگ و زیبا به رنگ زرد-نارنجی بود و نزدیک سیاره زهره. خیلی زیبا بود و شب به یاد موندنی. خیلی خوش گذشت به همه.
جای اونایی که نتونستن ببینن این شب رو هم خالی کردیم.

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

شنبه 23/5/1389 - 12:49 - 0 تشکر 220821

سلام........فقط اعلام حضور.......من هم در اسلام آباد به همراه "یاسی" در این رصد بودم ولی متاسفانه نتونستم بشناسمشون. ماشاءالله تعداد دوستان زیاد بود. گزارش من هم بجز رصد "شهابها" و رصد "خوشه پروین با چشم غیر مسلح، با دوربین دوچشمی و با تلسکوپ" چیز اضافه ای نداشت. خوشه پروین با دوربین دو چشمی خیلی زیباست.

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

شنبه 23/5/1389 - 14:2 - 0 تشکر 220845

واقعا خوش به حال همگی من توی خانه بودم و بنابراین 1 دونه بیشتر ندیدم ولی واقعا زیبا بود

بزرگترين افسوس آدمي اين است که حس ميکند ميخواهد اما نميتواند و به ياد مي آورد زماني را که ميتوانست اما نمي خواست....ئ

شنبه 23/5/1389 - 17:41 - 0 تشکر 220913

تشکر از برنامه خوبتون
از نمایشگاه هستم

Z.H

يکشنبه 24/5/1389 - 15:20 - 0 تشکر 221166

عكس از : ابراهیم حجاریان - طاهر باقری

مربوط به شب رصدی الموت

يکشنبه 24/5/1389 - 15:22 - 0 تشکر 221167

این هم عکس دسته جمعی

يکشنبه 24/5/1389 - 15:28 - 0 تشکر 221169

این هم گزارش آقا میرزا خلیل از این شب رصدی برگرفته از http://www.aloodeginoori.blogfa.com/ :
همیشه به دوستان و همکاران مبارزه با آلودگی نوری گفتم که شماها مثل سنگر سازان بی سنگر می مونید. چون سعی می کنید با مبارزه تون سنگر آسمان شب رو برای دوستداران آن حفظ کنید اما به واسطه درگیر شدن با نورهای زمینی کمتر فرصت استفاده از زیبایی آسمان را می برید. و سیل امواج پلید زمینی بر پیکرتون وارد میشه. و متاسفانه و ناخودآگاه توجه مان از آسمان به زمین می آید. و این چیزی نیست که حداقل من به واسطه آن عاشق نجوم شدم.

نجوم را دوست دارم چون منشا زمینی ندارد. مطالعه آن لازمه از زمین کندن است. و چه آرامش بخش. و این انسان عصر جدید است که می تواند در شبهای رصدی خود را از پلیدی های این عصر تطهیر کند.

به هر حال پس از مدتی طولانی دور ماندن از شبهای رصد با خیل مشتاقان آسمان شب آگهی موسسه آواستار و تور دوست خوبم آقای امام را دیدم. برنامه ریزی دقیق. و تعطیلی همه مشغله هام از ملزومات آن شرکت کردن در آن بود. قبل از برنامه میزان آلودگی نوری منطقه را با ایشان چک کردم. با سه دوربین عکاسی و ۱ دوچشمی راهی سفر شدم. اینطوری معلوم بود می خواستم دلی از عذا در بیارم. به روستای گازورخان که رسیدیم دم اذان بود. خانه معلم روستا. گروه های دیگه ای هم بودن. از راضی نشدنشان برای خاموش کردم برخی از لامپ ها متوجه شدیم که نجومی نیستند. بنده خدا آقای امام می دونم چه حسی داشت. بالاخره بردن ۷۰ نفر به همچین برنامه ای آسان نیست.

ساعت ۱۱ بود. دیدم اینجوری فایده نداره. کوله ام را برداشتم و از رودخانه رد شدم به سمت ته جاده و پس از آن کمی کوهپیمایی تن دادم. منظره ای عجیب پیش رویم هویدا شد. هیبت کوه الموت و بر فراز آن قلعه حسن صباح(به قول بچه ها حاج حسن آقا) کمی خوف در دلم انداخت. کمی شبیه به کرکس نشته می ماند. با خودم گفتم این همان کوهیه که توی روز هم دیدی. بالاخره عشق به آسمان غلبه کرد و بر فراز تپه ای سکنی گزیدم. آرام آرام.بدون هیاهو. خودم بودم و بارش شهاب ها. ت‍َله ی دوربین ها را برای به دام انداختن شهاب ها به کار انداختم و خودم دراز کشیدم و با آهنگ هایی که برای این لحظه تدارک دیده بودم دلم را به خالق این زیبایی ها نزدیک تر می کردم.

خدایا ممنون که انقدر به فکر ما بودی.

تا صبح با دوستانی که حالا به من پیوسته بودند نظاره گر تیرهای از کمان در رفته ای بودیم که زیبایی آسمان را دوچندان می کردند. نزدیک سحرگاه نیز چند شهاب و آذرخش با رخنمایی شان سایه مخلوقات را بر زمین انداختند.

بعد از اذان صبح به سمت قلعه حمله ور شدیم. قصد بر گرفتن تصویر طلوع بر فراز قلعه بود که بعدها فهمیدیم بدلیل وجود کوه های مرتفع تر این امکان وجود نداشت. اما واقعا این حاج حسن چه قلعه ای داشت. حتما وقت بگذارید و به آنجا بروید.

از دوستانی که کمی معطل ما شدند در حرکت معذرت می خوام.

يکشنبه 24/5/1389 - 15:43 - 0 تشکر 221175

mohagh گفته است :
[quote=mohagh;397731;220675]اولین چیزی که توجه بر انگیز بود تعداد شرکت کنندگان در این برنامه بود.
در ابتدا قرار بود تنها 36 نفر برای بارش شهابی عازم الموت شوند اما آنقدر شهاب باران زیبا است که تعداد شرکت کنندگان این برنامه را دو برابر کند. خلاصه با 5 مینی بوس و به سرپرستی آقای امام ساعت 1:30 از تهران به مقصد الموت حرکت کردیم.
جاده الموت واقعا زیبا بود و یک جورایی با جاده چالوس برابری می کرد. اینویزیبل عکسهای زیادی از راه گرفت که فکر کنم به زودی در اینجا به نمایش بگذارد.
ساعت تقریبا 8:10 بود که از داخل اتوبوس هلال ماه و زهره را پیدا کردم و از دیدن هلال ماه رمضان واقعا لذت بردم.
ساعت 8:35 هم در همان داخل اتوبوس افطار کردیم و بالاخره تقریبا ساعت 9 رسیدیم الموت.
الموت واقعا سرد بود. خیلی سرد. به طوری که در اواسط شب واقعا بدن پتو نمی شد کاری کرد.
ادامه دارد ...

قصد داشتم گزارشم را بسیار پربارتر و بهتر بنویسم ولی چون سرگرم جمع آوری عکس های این شب رصدی شدم از گزارش غفلت کردم و با توجه به توضیحات سایر دوستان فکر نمی کنم نیازی به زیاده گویی من باشد.

اما فقط به شرح همین نکته بسنده می کنم که از ساعت 2:30 تا 3:14 من و دوستم روی زمین دراز کشیدیم و شروع کردیم به شمارش شهاب ها، در عرض 44 دقیقه 42 شهاب با قدرهای مختلف و رنگ های متفاوت دیدیم. این در حالیست که ما تنها نیمی از آسمان را پوشش داده بودیم و نیمی دیگر را نظاره گر نبودیم!

يکشنبه 24/5/1389 - 17:11 - 0 تشکر 221207

با سلام

اینم چندتا راهكار برای عكاسی از این پدیده:

راهکارهایی برای بهترین عکاسی از شهاب باران


نشریه پاپ ساینس در آخرین شب از نمایش آسمانی شهاب باران برساوشی راهکارهایی را برای عکاسی موفق از چنین پدیده های آسمانی منتشر کرده است.به گزارش خبرگزاری مهر، هر سال در ماه آگوست آسمان شب توسط شهاب باران برساوشی بمباران می شود، پدیده ای که برای عکاسی فوق العاده است. اما قبل از اینکه دوربینهای خود را به سوی آسمان نشانه بگیرید، چند راهنمایی ساده برای اطمینان از اینکه عکسهای زیبایی به ثبت خواهید رساند می تواند کارساز باشد:

تاریکترین منطقه ممکن را بیابید: اگر در شهری بزرگ و درخشان که چراغهای متعدد خیابانهای آن را در شب به روشنی روز کرده زندگی می کنید، شانس چندانی برای عکاسی از یک شهاب سرگردان در آسمان نخواهید داشت. برای عکاسی از چنین پدیده ای نیاز به زمان نوردهی طولانی مدت و دریچه باز دیافراگم است و این به آن معنی است که نورهای محیطی به فریم عکس وارد شده و تصویر اصلی و مورد نظر عکاس را در میان شدت و فراوانی خود ناپدی خواهند کرد. در صورت امکان برای عکاسی از شهاب باران باید به خارج از شهر رفت، جایی که چراغهای خیابانها و علامتهای نئونی بسیار محدودند و یا اصلا وجود ندارند، فقط فراموش نکنید برای کار گذاشتن ابزار عکاسی و مشاهده نشانه های کوچک بر روی دوربین در تاریکی به تعدادی چراغ قوه نیز نیاز دارید.

بیدار بمانید: بهترین زمان برای مشاهده شهاب باران پس از نیمه شب است اما با امتداد یافتن شب صحنه های هیجان انگیزتری برای دیدن و ثبت کردن شکل می گیرند و عکاسانی که بتوانند تا صبح بیدار بمانند می توانند عکسهای زیبایی را در آرشیو خود ثبت کنند.

به کلید شاتر دست نزنید: همه می دانند که داشتن سه پایه برای نوردهی طولانی مدت حیاتی است اما ارزش یک دکلانشور یا کنترل از راه دور معمولا دست کم گرفته می شود. دور نگاه داشتن انگشت دست از کلید شاتر دوربین می تواند از مکدر شدن تصاویر جلوگیری کند، به ویژه اگر سه پایه بر روی سطحی ناهموار قرار داشته باشد. در صورتی که نخواهید یکی از ابزارهای کنترل از راه دور را خریداری کنید، می توانید از گزینه "سلف تایمر" دوربین استفاده کنید تا شاتر دوربین به خودی خود و بدون نیاز به لمس انگشتهای دست باز نگه داشته شود.
جسمی را در پیش زمینه بگنجانید: اگر تمامی منظره یاب خود را با تصویر آسمان پر کنید، آنچه در انتها خواهید داشت تنها توده ای از رشته های نورانی و درخشان خواهد بود. اجسام دیگری مانند کوه ها را داخل کادر عکس قرار دهید، حتی اگر این اجسام کاملا تاریک باشند و تنها سایه ای ضد نور از آنها به جا بماند. این کار با وجود اینکه درجه سختی عکاسی را بالاتر خواهد برد، اما نتیجه عکاسی را برای شما خوشایند خواهد کرد. عکسبرداری در قالب RAW نیز می تواند بسیار کارآمد باشد زیرا بعدها می توانید "وایت بالانس" عکسهایی که در این قالب به ثبت رسانده اید را کمی تغییر دهید.

از لنز پرسرعت و واید استفاده کنید: این نقاط درخشان و کوچک آسمانی برای مدت طولانی در برابر لنزهای دوربین قرار نخواهند داشت از این رو بهترین راه برای اینکه بتوان به بیشترین مدت زمان عبور آنها از برابر لنزها دست یافت، باز نگاه داشتن دریچه دیافراگم در بالاترین میزان ممکن است. از آنجایی که شهاب ها به صورت نامنظم از آسمان عبور می کنند استفاده از لنز واید می تواند فرصت عکاسی از یکی از این شهابهای درخشان را در طول شب افزایش دهد.
از درجه حساسیت (ISO) مناسب استفاده کنید: در عصر دیجیتال استفاده از شیوه آزمون و خطا برای تعیین درجه درست حساسیت بسیار ساده است. هر دوربین عکاسی در برابر نوردهی در تاریکی واکنش متفاوتی دارد، از این رو از درجه حساسیت 800 آغاز کنید و آن را مطابق شرایط نوری و توانایی های دوربین تنظیم کنید. استفاده از درجه های بالای حساسیت معمولا پارازیتهایی را در تصویر به وجود می آورد اما بهتر است از شکل گیری پارازیتهای پیکسلی درخشان و آزار دهنده در تصویر جلوگیری کرد. یکی از روشها برای این کار استفاده از تکنیک کادر تاریک است که در آن به جای ثبت یک تصویر با مدت نوردهی بالا، چند تصویر با مدت نوردهی پایین تر، مثلا 5 دقیقه ای ثبت می شوند و با حذف نرم افزاری بخشهای تاریک عکسها و ترکیب بخشهای درخشان از بروز پارازیتهای نورانی و پیکسل دار در تصویر جلوگیری می شود.

زمان نوردهی را معین کنید: بیشتر دوربینهای دیجیتال با نوردهی 30 ثانیه ای مشکلی ندارند و پارازیها در این مدت زمان شکل نمی گیرند، این مدت زمان مناسبی برای جلوگیری از آغاز شکل گیری پارازیتها و خارج شدن آنها از کنترل عکاس است. همچنین نوردهی 30 ثانیه ای می تواند از تبدیل شدن ستاره ها به خطوط باریک و درخشان در تصویر جلوگیری کند.

هدف خود را در آسمان شناسایی کنید: زمانی که به آسمان نگاه می کنید، شهابها از یک صورت فلکی برای مثال از صورت فلکی برساوش در آسمان شمالی سرچشمه گرفته و دیده خواهند شد. برای چند دقیقه بدون منظره یاب دوربین به آسمان نگاه کنید تا دقیقا بدانید شهابها از کدام سو و به کدام جهت در حرکتند.

پشت سر هم عکس بگیرید: شهابها مانند شعله های آتش بازی کاملا غیر منتظره هستند و این ویژگی بخشی از خوشایند بودن عکاسی کردن از آنها است. از اینکه پشت سر هم عکس بیاندازید نترسید، هیچ چیز ناراحت کننده تر از این نیست که تنها چند ثانیه پس از بسته شدن دریچه شاتر شهابی درخشان از برابر دیدگان شما و دوربینتان در تاریکی آسمان گذشته و ناپدید شود.
منبع :خبرگزاری مهر
موفق باشید.
یاهوووووووو

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
يکشنبه 24/5/1389 - 21:19 - 0 تشکر 221288

این هم عکس های من از داخل مینی بوس از طبیعت در راه:

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.