• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 8143)
يکشنبه 3/5/1389 - 16:32 -0 تشکر 214365
اخبار روز نجوم


دوستان می توانند تمامی اخبار نجومی را در این تاپیک قرار دهند و دنبال کنند.
 

 #نکته 1
اگر خبری آنقدر جذاب و چالش برانگیز بود که بستر بحث و گفتگو در آن مهیا بود نیازی به قرار گرفتن در این تاپیک ندارد و می تواند خودش تاپیک مستقل شود، اما اگر بعد از یک هفته چندان مورد استقبال قرار نگرفت بحث مورد نظر توسط مدیر یا جانشین، به اینجا انتقال خواهد یافت.
 

 #نکته 2
قبلا در انجمن، مبحثی با نام « اخبار نجوم » وجود داشت که کاربر محترم MCLAREN آن را در تاریخ 4 ام تیر ماه 1387 ایجاد کرده بودند.

از زحمات ایشان قدردانی می نماییم.


 #نکته 3   
  قرار دادن لینک خبر لازم است.
 ← لطفا از قرار دادن تصاویر زیاد و سنگین، مربوط به اخبار خودداری نمایید، زیرا در غیر این صورت با افزایش تعداد اخبار، باز کردن صفحه دشوار خواهد شد./ تصاویر کم حجم مانعی ندارد.

 ← در صورت امکان، تیتر خبر را به صورت جداگانه از متن خبر، در اول خبر ذکر نمایید.

 


 ما مي توانيم ....

دوشنبه 11/5/1389 - 11:12 - 0 تشکر 217288

خبر 100 میلیون سیاره قابل سکونت در کهکشان دروغ بود ؟!


در کنفرانس تدگلوبال 2010، اخترشناسی با انتشار آماری عجیب که قرار بود محرمانه باقی بماند، مدعی شد 100 میلیون سیاره قابل سکونت در کهکشان ما وجود دارد. اما این خبر با واکنش منفی و گسترده دانشمندان روبرو شده است.


محمود حاج‌زمان

تلسکوپ فضایی کپلر که در سال 2009 / 1388 به فضا فرستاده شد، به شدت مشغول تلاش برای یافتن سیاراتی است که به دور ستاره مادر خود در حال گردش هستند. اما پیشرفت‌های انجام شده در در همین زمان اندک نیز بسیار سریع است. مدت کمی پس از قرار گرفتن تلسکوپ در مدار، گروه تحقیقاتی اطلاعات کلی مربوط به 5 سیاره تایید شده را منتشر کرد. همچنین اعلام شد که این گروه توانسته است 706 ستاره دیگر را که به نظر می‌رسد سیاره‌ای به دور آنها در حال چرخش است، پیدا کند.

به گزارش نیوساینتیست، ناسا به گروه تحقیاتی کپلر اجازه داد که اطلاعات مربوط به 400 مورد از این ستاره‌ها را که شامل پرنورترین و ساده‌ترین ستارگان برای مطالعه بود، تا فوریه 2011 / بهمن 1389 برای عموم منتشر نکند. این پنهان‌کاری باعث ناامیدی تعداد زیادی از ستاره‌شناسان و البته برافروخته شدن آتش اشتیاق آنان برای کشف سیارات بیشتر، به خصوص سیارات زمین‌مانند شد.

اما به نظر می‌رسد که اطلاعات به بیرون درز کرده باشد. دیمیتار ساسلوف از اعضای گروه تحقیقاتی جستجوی ستارگان تلسکوپ فضایی کپلر، در 16 جولای امسال (دو هفته پیش) در کنفرانس جهانیTED در آکسفورد شرکت کرد و در سخنرانی خود در این کنفرانس، نموداری را ارائه کرد که نشان می‌داد تلسکوپ کپلر 140 نامزد برای سیارات زمین‌مانند یافته که قطر آنها کمتر از دو برابر قطر زمین است.

چنین عددی گیج‌کننده به نظر می‌رسید، زیرا با نتایج رسمی منتشر شده مربوط به 306 ستاره در ماه ژوئن / خردادماه که تعداد این سیارات را تنها 38 سیاره اعلام می‌کرد، همخوانی نداشت.

این خبر به سرعت از سوی رسانه‌های جهان به عنوان یک کشف جدید و البته یک رسوایی منتشر شد. ریچارد کر از مجله ساینس، ارائه ساسلوف را یک رخنه اطلاعاتی می‌نامد. وی می‌گوید: «سخنرانی وی کاملا زننده بود، زیرا عمدتا بر مبنای یافته‌هایی بنا نهاده شده بود که اعضای گروه تحقیقاتی کپلر تصمیم گرفته‌اند به منظور بررسی‌های بیشتر، آنها را تا فوریه / بهمن آینده تنها برای خود نگه دارند.»

با این وجود، ساسلوف این مساله را رد می‌کند. وی می‌گوید در نمودار وی از همان اطلاعاتی استفاده شده که در اطلاعیه قبلی گروه منتشر شده بود. وی تنها این اطلاعات را بر اساس سیارات احتمالی که قطر آنها حداکثر 2.9 برابر زمین است، مجددا دسته‌بندی کرده است. اما نوشته‌های نمودار وی، قربانی رعایت فونت استاندارد کنفرانس شده و عدد 9 موجود در ضریب به جای گرد شدن به سمت بالا، از نمودار حذف شده است. وی می‌گوید: «نمودار ارائه شده قطعا اشتباه داشته است.»

زمین‌مانند یا ‌هم‌اندازه زمین؟
نامزدهای بزرگ‌تر سیارات در کنار نامزدهای کوچک‌تر ذکر می‌شود تا منعکس کننده این مطلب باشند که این سیارات، همگی اجسامی صخره‌ای هستند که می‌توانند برای اقامت آینده بشر مورد استفاده قرار گیرند. اما هنوز سیاره‌ای یافت نشده که در کمربند سبز قابل سکونت اطراف ستاره خود قرار داشته باشد. هیچ کدام از سیارات کوچک کشف شده‌ای که تاکنون گزارش شده‌اند و تنها بر اساس تحلیل یافته‌های 43 روز اول فعالیت تلسکوپ کپلر یافت شده‌اند، در فاصله مناسبی از ستاره مادر خود برای سکونت قرار ندارند. بنابراین هیچ کدام از 140 جسم یا همان سیارات زمین‌مانند که در سخنرانی ساسلوف به آنها اشاره شده است، مکان خوشایندی برای یک مسافرت تفریحی و گذراندن تعطیلات آخر هفته به شمار نمی‌روند!

ساسلوف در وبلاگ خود در سایت ناسا نوشته است: «همین عبارت زمین‌مانند است که باعث سردرگمی افراد شده است. برای برخی از دانشمندان همچون من که سیارات داخلی را مطالعه می‌کنند، عبارت زمین‌مانند یک مختصرنویسی ساده از هر توده‌ای است که شبیه زمین باشد. اما اغلب مردم گمان می‌کنند که عبارت زمین‌مانند به این معنا است که سیاره دارای اتمسفر، آب مایع و درجه حرارت مناسبی برای حیات است. به عبارت دیگر، واژه زمین‌مانند اغلب مترادف واژه قابل سکونت به کار برده می‌شود. بنابراین عبارات زمین‌مانند و اندازه زمین کاملا مشابه یکدیگر نیستند. به عنوان مثال، سیاره ناهید یک سیاره هم اندازه زمین است، اما دمای سطح آن به حدی بالا است که سرب را ذوب می‌کند.»

شاید ما هنوز موفق به کشف سیارات مورد نظر خود نشده باشیم، اما ستاره‌شناسان انتظار دارند که تعدادی سیاره را که مشخصاتی مشابه زمین داشته باشند، پیدا کنند. جستجوی تغییرات متناوب در طیف نور ستارگان که می‌تواند حرکت وجود یک سیاره را در نزدیکی آنها آشکار کند، مشخص کرده که سیاراتی با ابعاد تنها چند برابر زمین، معمولا خیلی نزدیک به سیاره مادری خود گردش می‌کنند؛ در نتیجه دمای سطح آن‌ها بسیار بالاتر از آنی خواهد بود که موجودات زنده بتوانند آن را تحمل کنند.

گرگ لاگلین از دانشگاه کالیفرنیا می‌گوید: «از آن‌جایی‌که ما سیارات زیادی را در مدارهای نزدیک به ستارگان یافته‌ایم، انتظار داریم که بتوانیم سیارات زیادی را نیز در مدارهای دورتر کشف کنیم. این مطلب که سیارات زمین‌مانند در ناحیه قابل سکونت اطراف ستارگان نادر باشند، خیلی شگفت‌آور خواهد بود.»


منبع : khabaronline.ir
کد : N-1388

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

دوشنبه 11/5/1389 - 14:11 - 0 تشکر 217324

سیستم خنک کننده ایستگاه فضایی مشکل پیدا کرد


در پی خاموش شدن ناگهانی نیمی از سیستم خنک کننده ایستگاه بین المللی فضایی، خدمه ایستگاه مجبور به کاستن از مصرف انرژی شده اند.


مقام های ناسا تاکید کردند که سه فضانورد آمریکایی و سه فضانورد روسی در ایستگاه در معرض هیچ خطری نیستند.هم اکنون در مورد فرستادن فضانوردان به بیرون ایستگاه برای رفع مشکل در هفته جاری بحث می شود.ناسا می گوید که بدون سیستم کنترل هوا، دمای آن روی ایستگاه که خورشید به آن می تابد می تواند به 121 درجه سانتیگراد برسد و در طرف دیگر که در سایه است به منهای 157 درجه سانتیگراد افت کند.در بیانیه ناسا آمده است: "ممکن است جایی در وسط ایستگاه هوا مساعد باشد، اما تلاش برای یافتن آن کار لذت بخشی نخواهد بود."

زنگ خطر
مشکل شنبه شب زمانی شروع شد که یکی از دو خط لوله حاوی آمونیاک خاموش شد که زنگ خطرها در سراسر ایستگاه را به صدا درآورد.وظیفه این دو خط لوله آمونیاک آن است که تجهیزات الکترونیکی ایستگاه داغ نشود.

تریسی کالدول دایسون فضانورد ایستگاه بعضی از دستگاه های مرتبط را خاموش کرد و داگلاس ویلاک دیگر فضانورد ایستگاه یک کابل مخصوص نصب کرد تا اتاق ها خنک بماند.کنترل کننده های پرواز سعی کرده اند پمپ آمونیاک را اوایل روز یکشنبه دوباره کار بیاندازند که موفق نشدند.

هر تعمیری که در ادامه هفته جاری انجام شود شامل عوض کردن پمپ خراب آمونیاک خواهد بود، کار دشواری که به دو پیاده روی فضایی در خارج از ایستگاه نیاز دارد.دو پمپ یدکی در بیرون ایستگاه ذخیره شده است.

طبق برنامه قبلی قرار بود که دو نفر از آمریکایی های سرنشین ایستگاه روز پنجشنبه یک پیاده روی برای تعمیرات عادی انجام دهند.

قرار نیست هیچ شاتلی تا پیش از نوامبر به ایستگاه سفر کند.


منبع : bbc
کد : N-1389

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

دوشنبه 11/5/1389 - 15:37 - 0 تشکر 217353

یکی از مخازن خنک کننده ایستگاه

دوشنبه 11/5/1389 - 16:24 - 0 تشکر 217383

ممنون از تکمیل خبر محاق عزیز

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

سه شنبه 12/5/1389 - 23:28 - 0 تشکر 217830

آسمان 802 گیگابایتی/ ساخت بزرگترین و شفاف ترین نقشه آسمان شب در 19 ساعت


پروژه Terapixel شرکت مایکروسافت با سر هم کردن هزار و 700 جفت تصویر به ثبت رسیده توسط دو تلسکوپ قدرتمند، شفاف ترین و بزرگترین نقشه آسمان شب را ارائه کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، مایکروسافت ابتدا امکان سفر مجازی به مریخ را فراهم آورد و اکنون چنین نقشه بزرگ و واضحی را با وضوح یک تریلیارد پیکسل از آسمان شب ارائه کرده است.

پروژه Terapixel این شرکت بزرگ نرم افزاری بیش از هزار و 791 جفت تصویر به ثبت رسیده توسط تلسکوپهای "پالومار" در کالیفرنیا و "اشمیت" در استرالیا را در کنار یکدیگر گذاشت. تصاویری که آسمان شب نیم کره شمالی و جنوبی را پوشش می دهند.

کاربران می توانند با استفاده از برنامه های World Wide Telescope و برنامه نقشه های Bing نقاط مختلف آسمان را بزرگنمایی کرده و از میان غبارهای کیهانی کهکشان راه شیری به کهکشانهای دور دست چشم بدوزند. به گفته مایکروسافت برای نمایش دادن تمامی پیکسلهای تصویر به تلویزیونهای با کیفیت نیم میلیون پیکسل نیاز است و در صورتی که فردی بخواهد آن را چاپ کند، ابعاد صفحه چاپی به اندازه یک زمین فوتبال خواهد بود.



سازندگان این نقشه از کدهای مشابه بر روی 512 هسته رایانه در خوشه رایانه ای WHP ویندوز استفاده کرده و توانستند تصاویر خام را در نصف یک روز پردازش کنند. زمانی که فایلهای تصویری از حالت فشرده خارج شدند، باید تغییراتی برای تصحیح رنگ آنها به وجود می آمد. تصاویر آبی و سرخ رنگ به ثبت رسیده توسط دو تلسکوپ بزرگ باید به گونه ای در کنار یکدیگر قرار می گرفتند که تصویری با رنگ واقعی به وجود آورند و سپس تمامی تصاویر در کنار یکدیگر قرار گرفتند. این عملیات نیز سه ساعت زمان برای پردازش را صرف کرد.

بر اساس گزارش پاپ ساینس، در نهایت با استفاده از برنامه بهینه سازی تصویری نقشه ای کروی، پانوراما و یکپارچه از آسمان به وجود آمد که این مرحله نهایی نیز چهار ساعت به طول انجامید. حجم نهایی این نقشه 802 گیگابایت اعلام شده است.

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
چهارشنبه 13/5/1389 - 15:2 - 0 تشکر 218013

احتمال امواج سونامی خورشیدی به زمین

دانشمند ان هشدار دادند كه زمین ممكن است پس از انفجار عظیم در خورشید به زودی مورد اصابت موجی از جو مهاجم و آشفته فضایی قرار بگیرد. آتش بازی های خورشیدی در آخر هفته توسط چندین ماهواره شامل رصدخانه جدید دینامیك خورشید سازمان فضایی آمریكا (ناسا) به ثبت رسید و این رصدخانه شاهد موج تكان دهنده خورشیدی به سمت بیرون بوده است. اختر شناسان در سراسر جهان شاهد فوران عظیمی در بالای یك لكه بزرگ خورشیدی به اندازه سیاره زمین بودند كه آن را به یك انفجار بزرگتر در سطح خورشید ربط داده اند. این انفجار مستقیمی به سمت زمین رخ داد و سپس یك سونامی خورشیدی با سرعت حركت ۲۳ میلیون مایل در سرتاسر فضا منتشر كرد. تصاویر این رصدخانه به موج عظیم و تكان دهنده ای اشاره می كند كه از این فوران خورشیدی وارد فضا شده است. روزنامه تلگراف در این زمینه نوشت: كارشناسان می گویند موج این گاز فوق العاده باردار ممكن است به زمین برسد و به سپر مغناطیسی طبیعی محافظ زمین آسیب برساند.

چهارشنبه 13/5/1389 - 20:33 - 0 تشکر 218103

mohagh گفته است :
[quote=mohagh;397731;217353]

یکی از مخازن خنک کننده ایستگاه

با سلام 

الان این تصویر چیه؟؟؟؟؟

شاتل هست؟ اون زردها چیه؟؟؟

یا كلا خنك كننده هست؟؟؟

خیلی گنگ هست واسه من كه :دی

موفق باشید.

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
چهارشنبه 13/5/1389 - 22:2 - 0 تشکر 218127

این تصویر ایستگاه فضایی (ISS) هست.

قسمتهای زرد رنگ موجود در تصویر صفحات خورشیدی برای تامین انرژی ایستگاه است.

این هم تصویر ایستگاه فضایی است که قطعات آن به تفکیک توضیح داده شده اند.

پرونده:ISS configuration oct-2007 en.svg

پیکربندی ایستگاه فضایی بین‌المللی تا اکتبر ۲۰۰۷

برای مشاهده جزئیات روی تصویر کلیک کنید.

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

سه شنبه 19/5/1389 - 14:16 - 0 تشکر 219607

 ستاره ای درخشان در منطقه ای رنگارنگ

 تلسکوپ لاسیلا واقع در رصدخانه شیلی موفق به ثبت تصویری زیبا از ستاره سوزان، درخشان و عجیب WR22 در محدوده ی جنوبی کهکشان راه شیری در منطقه ی رنگارنگ سحابی کارینا (NGC3372) شد

ستارگان wr22 عضو یک سیستم ستاره ای دوتایی در فاصله ی 5000 سال نوری از ما قرار گرفته اند. این ستاره جزو داغترین، درخشان ترین و همچنین پرجرم ترین ستاره های شناخته شده در کیهان است که در ابر کارینا جلوه نمایی می کند.

تصویر پانورامیک از سحابی کارینا به همراه ستارگان wr 22 و ستاره درخشان اتا کارینا (eso)

جرم این ستاره حدود 70 برابر تنها ستاره ی منظومه ی ما خورشید می باشد و آنقدر درخشان است که حتی با چنین فاصله ی زیادی از زمین، در شبی صاف و مساعد رصدی و به دور از آلودگی شهرهای بزرگ با کمی دقت و مهارت با چشم غیرمسلح دیده می شود.

پس زمینه ی رنگی NGC 3372 (ابر بزرگ کارینا) نتیجه ی تداخل میان تشعشعات پرتو فرابنفش حاصل از wr22 و سایر ستارگان حجیم و درخشان اطراف این سحابی و همچنین ابرهای گازی عظیم هیدروژنی می باشند.

گفتنی است این ستارگان نخستین بار در اواسط قرن 19 میلادی توسط دو ستاره شناس فرانسوی کشف و نام گذاری شدند که یکی از پرجرم ترین آنها wr22 می باشد.

 منبع: پایگاه خبری ماهنامه نجوم

 ما مي توانيم ....

جمعه 22/5/1389 - 18:33 - 0 تشکر 220659

كشف بزرگ نجوم توسط رایانه های خانگی


سه شهروند - دانشمند با روشن نگهداشتن رایانه های خانگی خود حتی در اوقات بیکاری توانستند یکی از کمیاب ترین اجرام کیهانی را کشف کنند.به گزارش خبرگزاری مهر، این یافته غیر عادی "تب اختر دوتایی از هم گسیخته" نام دارد که در هنگام فروپاشی ستاره ای عظیم به وجود می آید. این سه کاشف آلمانی و آمریکایی جسم کیهانی را حین کمک به پروژه ای به نام پروژه "انیشتن در خانه" کشف کردند.
این پروژه از کاربران رایانه ای درخواست می کند بخشی از زمان خود را در پای رایانه ها به جستجوی اطلاعات علمی بپردازند، این نوع از پروژه ها به محاسبات رایانه ای توزیع شده شهرت دارند. پروژه انیشتین در خانه انرژی و قدرت رایانه های خانگی را به منظور پردازش حجم بزرگی از اطلاعات به کار می گیرد.
"کریس و هلن کولوین" متخصصان تکنولوژی اطلاعات در آیوا آمریکا و "دانیل گیبهارت" تحلیلگر سیستمهای رایانه ای در آلمان افرادی هستند که این کشف را به نام خود به ثبت رسانده اند. رایانه های این افراد در کنار 500 هزار رایانه دیگر در سرتاسر جهان برای پردازش اطلاعات مورد نیاز پروژه "انیشتین در خانه" مورد استفاده قرار می گیرد.
تب اختر رادیویی تازه کشف شده که به PSR J2007+2722 شهرت دارد ستاره نوترونی است که با سرعت در گردش است و می تواند طی انواع خاصی از ابرنواخترها و یا انفجارهای ستاره ای شکل بگیرد. این تب اختر تنها در هر ثانیه 41 بار به دور خود می چرخد و از میدان مغناطیسی ضعیفی برخوردار است.
به گفته محققان دانشگاه کورنل این جرم زمانی در همسایگی ستاره ای عظیم بوده که پس از وقوع انفجار شدید این ستاره، اجرام به جا مانده از این حادثه در فضا رها شده اند.
این تب اختر در میان اطلاعاتی کشف شده که توسط رصدخانه "آرسیبو" جمع آوری شده اند. پروژه انیشتین در خانه در اصل به منظور یافتن امواج گرانشی که در فضا و زمان در حال موج زدن هستند راه اندازی شده است. در حدود یک سوم اطلاعات مورد استفاده در این پروژه توسط رصد خانه آرسیبو جمع آوری شده و این اولین کشف بزرگ نجومی است که توسط این پروژه به ثبت رسیده است.
منبع :مهر

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.