• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن معارف > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
معارف (بازدید: 3284)
دوشنبه 7/4/1389 - 11:52 -0 تشکر 207719
ناگفته هایی از عقیله بنی هاشم

ضمن عرض تسلیت وفات حضرت زینب (س) در این تاپیک مطالبی رو می گذارم که کمتر شنیدیم.

اگر شما هم ناگفته هایی شنیدید اینجا بگذارید تا استفاده کنیم.

 

هنگامي که مقدمات نعمتها به شما مي رسد دنباله آن را به واسطه کمي شکر گزاري از خود دور نسازيد .
يکشنبه 13/4/1389 - 15:45 - 0 تشکر 209179

روز شمار زندگى حضرت زینب علیهاالسلام
ـ در ششمین سال هجرت به دنیا آمد.
ـ در 5 سالگى (سال یازدهم هجرى)، شاهد شكستن درخت پرثمر انسانیت و رهبر جامعه اسلامى و آخرین پیامبر خدا بود.
ـ شاهد طرح انحرافى سقیفه بنى ساعده و كوشش بى‏امان مادرش براى جلوگیرى از این انحراف بود.
- شاهد سخنرانى شجاعانه و كوبنده مادرش در مسجد النبى در دفاع از مقام ولایت بود.
ـ شاهد هجوم وحشیانه غاصبان خلافت به خانه امامت و عصمت بود.
ـ شاهد شهادت مادر عزیزش و به خاك‏سپارى شبانه او بود.
در 12 ـ 13 سالگى (سال 18 ـ 19 هجرى)، با عبداللّه‏ بن جعفر ابى‏طالب ازدواج كرد.
ـ در 34 سالگى (سال 40 هجرى)، شاهد شهادت پدرش امیرالمؤمنین علیه‏السلام بود.
ـ شاهد بى‏وفایى‏هاى مردم كوفه و توطئه‏هاى حساب شده دشمنانى چون معاویه علیه برادرش، امام حسن علیه‏السلام بود.
شاهد قرارداد مظلومانه صلح امام حسن مجتبى علیه‏السلام با معاویه بود.
در 43 سالگى (سال 49 هجرى)، شاهد شهادت برادرش، امام حسن‏مجتبى علیه‏السلام و اهانت به جنازه آن عزیز بود.
در 55 سالگى (سال 61 هجرى) شاهد حماسه عاشورا در كربلا و شهادت برادرش، امام حسین علیه‏السلام ، حضرت عباس علیه‏السلام و فرزندان و دیگر خاندانش بود.
ـ سرانجام در سال 62 هجرى به دیار حق شتافت.

 
يکشنبه 13/4/1389 - 15:46 - 0 تشکر 209180

شش اصل از اصول مدرسه زینبى
مدرسه زینبى، مدرسه عشق به آرمان‏هاى حسین علیه‏السلام است با رویكردى فراتاریخى و فراجغرافیایى، مدرسه‏اى مبتنى بر مدیریتى اسلامى ـ الهى. در مدرسه زینبى، كسانى كه معناى صبر و مقاومت را مى‏فهمند، خدا را به آسانى مى‏شناسند.
در مدرسه زینبى، انسان به عالى‏ترین سطح از انسانیت مى‏رسد، به گونه‏اى كه در برابر ستم سكوت نمى‏كند و در این راه حاضر است از جان خود بگذرد.
رسیدن به این الگوى انسانى از اهداف مدرسه زینبى است؛ یعنى گذشتن از محبوب‏ترین تعلقات دنیایى در راه خدا و در جهت اهداف متعالى حق.
هر كه بخواهد در این مدرسه و در سلك زینبیان درآید، باید به دنیا پشت كند و در راه خدا و براى خدا قدم بردارد.

 
يکشنبه 13/4/1389 - 15:46 - 0 تشکر 209182

اصل اول: بیدارى
ارزش واقعى انسان در مدرسه زینبى در این است كه بتواند چشم دلش را باز كند و با معرفت و عشق در جهت مسیر الى اللّه‏ قدم بردارد. حضرت زینب علیهاالسلام در مدرسه زینبى خود مى‏آموزد كه هر آنچه از سر جهل و ناآگاهى است، راهى جز به تباهى و سرنوشتى جز به گمراهى ندارد.

 
يکشنبه 13/4/1389 - 15:46 - 0 تشکر 209183

اصل دوم: پایدارى
پایدارى در برابر مصایب و مشكلات از مهم‏ترین اصول مدرسه زینبى است. زینب علیهاالسلام به تمام مخاطبان مكتب خود مى‏آموزد اگر در راه آرمان‏هاى الهى شكیبایى ورزند، به آنچه كمال مطلوب انسانى است، خواهند رسید. او این اصل را در مكتب پیامبر و پدرش، على علیه‏السلام و مادرش، زهرا علیهاالسلام آموخته بود. كسى كه پرورده دامان پیامبراعظم صلى‏الله‏علیه‏و‏آله است و در آغوش امیر مؤمنان على علیه‏السلام و دامان حضرت زهرا علیهاالسلام پایدارى را تجربه كرده است، به جایى مى‏رسد كه آزمون الهى را نماد زیبایى معرفى مى‏كند، آنجا كه فرمود: «ما چیزى ندیدیم جز زیبایى.» فریاد برمى‏آورد و كاخ یزید را این گونه مى‏لرزاند: «اى یزید! آیا چنین مى‏پندارى كه چون اطراف زمین و آسمان را بر ما تنگ گرفتى و ما را مانند اسیران از این شهر به آن شهر بردند، ما در پیشگاه خداوند خوار شدیم و تو گران‏مایه گشتى؟»

 
يکشنبه 13/4/1389 - 15:46 - 0 تشکر 209184

اصل سوم: دفاع از مقام ولایت
زینب علیهاالسلام ، بزرگ‏آموزگار مكتبى است كه در آن، زن زیر پرچم عشق به خدا حاضر است. راه را بر فرومایگان ببندد و مظهر والاى دفاع از ارزش‏هاى اسلام شود. در مدرسه زینبى، زن، مرزبان حریم ولایت است. حمایت از ولایت از آموزه‏هاى این مكتب است. زینب علیهاالسلام به خوبى مى‏دانست كه پس از سیدالشهدا علیه‏السلام ، امام سجاد علیه‏السلام ، وظیفه امامت امت و بار سنگین ولایت را بر دوش دارد. پس باید زنده بماند تا زمین از حجت خالى نشود. بنابراین، مسئولیت حفاظت از جان امام سجاد علیه‏السلام را بر دوش خود احساس مى‏كرد. او در چند جا توانست از عهده این مسئولیت خطیر برآید. اول، هنگام حمله لشكر عمر سعد به خیمه‏ها، آنجا كه شمر خواست امام سجاد علیه‏السلام را به شهادت برساند، فرمود: «به خدا سوگند، نمى‏گذارم او را بكشید مگر اینكه اول مرا بكشید.» دوم، هنگام عبور اسیران از قتل‏گاه هنگامى كه امام سجاد علیه‏السلام ، اجساد كشته را دید، كم مانده بود از شدت غم روح از بدن نازنینش جدا شود. در این حال، زینب علیهاالسلام با یادآورى اهداف نهضت عاشورا، وى را دلدارى داد تا از آنجا گذشتند. سوم، در كاخ ابن زیاد، آنجا كه زیاد دستور داد تا گردن امام سجاد علیه‏السلام را بزنند».

 
يکشنبه 13/4/1389 - 15:46 - 0 تشکر 209185

اصل چهارم: حضور سیاسى
یكى دیگر از اصول مهم مدرسه زینبى، اصل حضور سیاسى است. زن در مدرسه زینبى مى‏آموزد كه در حساس‏ترین و سرنوشت‏سازترین صحنه‏هاى سیاسى وارد عمل شود. قرآن كریم با بیان نمونه هایى از حضور سیاسى بانوان در صحنه اجتماع، افزون بر اینكه بر این حضور صحّه گذارده، از این‏گونه فعالیت‏ها تجلیل كرده است. حضرت‏خدیجه علیهاالسلام ، اولین مشاركت عملى بانوان در صحنه‏هاى سیاسى اسلام را پدید آورد. همچنین مادر موسى علیه‏السلام با هوشمندى، باردارى خود و تولد موسى را از فرعون پنهان كرد پس از تولد نیز با الهام الهى موسى را به آب انداخت و خواهر موسى را موظف كرد كه وى را دورادور تعقیب كند. اوج مشاركت سیاسى حضرت زینب علیهاالسلام نیز در كربلاست، آنجا كه دوشادوش مردان در صف مخالفان یزید ایستاد و با خطبه‏هایش به تشریح عملكرد نادرست الگوهاى منفى پرداخت.

 
يکشنبه 13/4/1389 - 15:47 - 0 تشکر 209187

اصل پنجم: پاى‏بندى به حجاب
مدرسه زینبى، مدرسه تربیت بر اساس پاى ژبندى به تقواى الهى و پروا داشتن از زشتى و پلیدى است. زینب علیهاالسلام ، آموزگار این مدرسه، پاى‏بندى به حرمت‏ها و احكام خدا و مراعات حجاب را از جلوه‏هاى حضور زنان در حماسه عاشورا معرفى مى‏كند. او منادى متانت و عفاف و دفاع از حریم و حدود الهى است، آنجا كه خطاب به یزید فرمود:
اى زاده آزادشدگان فتح مكه! آیا این عدالت است كه همسران و كنیزان خود را پشت پرده‏ها قرار داده‏اى، ولى دختران رسول خدا صلى‏الله‏علیه‏و‏آله را به عنوان اسیر، روانه كرده‏اى. پرده‏هاى حرمت آنان را دریده، چهره‏هایشان را آشكار كرده‏اى و زیر سلطه دشمنان از شهرى به شهرى مى‏گردانى، آن‏گونه كه مردم شهرها آبادى‏ها و قلعه‏ها به آنان مى‏نگرند و از دور و نزدیك به آنها نگاه مى‏كنند.

 
يکشنبه 13/4/1389 - 15:47 - 0 تشکر 209188

اصل ششم: شهید پرورى
راه حسین علیه‏السلام ، جز با فداكارى و از خودگذشتگى پیموده نمى‏شود. در مدرسه زینبى، میراث‏دارى و نگهبانى از خط و خون شهیدان و تبیین آرمان‏هاى آنان، به همراه صبر بر بلا در راه خدا به انسان آموخته مى‏شود. پیام مدرسه زینبى به انسان، شهیدپرورى و تربیت نسلى شهادت‏طلب است.
آنجا كه مادر وهب، مادر عمروبن جناده، ام‏خلف و... نه تنها از شهادت جوانان خویش در راه عقیده اندوهگین نمى‏شوند، بلكه مشوّقى براى این گونه مجاهدت‏هایند. جلوه دیگر این اصل در شهیدپرورى، حضرت زینب علیهاالسلام است. زینب هم دختر شهید است، هم خواهر شهید، هم مادر شهید و هم عمه شهید.

 
يکشنبه 13/4/1389 - 15:47 - 0 تشکر 209189

پیام رسانى
نامیرایى قیام امام، به حضرت زینب علیهاالسلام در كربلا وابسته است، زینب علیهاالسلام بنا به وصیت برادرش، امام حسین علیه‏السلام ، تلاش‏هایى كرد كه اگر آنها را انجام نمى‏داد، شاید امروز نامى از عاشورا و عاشوراییان بر زبان‏ها نبود و پیام نهضت اباعبداللّه‏ علیه‏السلام در كربلا همراه با اجساد مطهرشان مدفون مى‏شد و به كسى نمى‏رسید. زینب علیهاالسلام با فعالیت‏هاى همراه با سیاست و كیاست خود از عهده وظیفه خبررسانى واقعه عاشورا به خوبى برآمد. شاخص‏هاى خبررسانى كاروان اسیران به رهبرى حضرت زینب علیهاالسلام الگو و ره‏توشه‏اى مناسب براى تمامى خبر رسانان جهان خواهد بود. برخى از این شاخص‏ها عبارتند از:

 
يکشنبه 13/4/1389 - 15:47 - 0 تشکر 209190

واقع‏گویى و صداقت
راست‏گویى و بیان واقعیت از ویژگى هایى است كه در فرهنگ اسلامى به‏ویژه قرآن كریم، بر رعایت آن تأكید شده است. قرآن كریم، در آخرین آیه سوره یوسف تأكید مى‏كند در بیان این حوادث، واقع‏گویى كاملاً رعایت شده است. از این آیه شریفه در مى‏یابیم كه نقل خبر باید بر اساس واقع باشد.
این ویژگى در خبررسانى واقعه كربلا به خوبى مشهود است. زینب علیهاالسلام به عنوان پیام‏آور كربلا در خطبه‏اش در مجلس كفرآمیز ابن زیاد، بر صداقت و حق‏گویى خود چنین تأكید كرد: «...اى پسر زیاد! رسوا نمى‏شود، مگر فاسق و دروغ نمى‏گوید، مگر فاجر! و آن چیزى است كه ما از آن به دوریم...».
صداقت حضرت در پیام‏رسانى واقعه عاشورا سبب جلب اعتماد مخاطبان، اثر بخشى بیشتر و عبرت‏آموزى مردم شد.

 
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.