• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن کامپیوتر > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
کامپیوتر (بازدید: 15514)
پنج شنبه 3/4/1389 - 15:16 -0 تشکر 207063
مقالات آموزشی نرم افزار

با سلام
برای این که مطالب ها از هم جدا نشوند و انجمن کامپیوتر شلوغ نشود ، لطفاً مقالات مربوط به نرم افزار در این پست درج کنید  و فقط مسائل جدید را در صفحه اصلی انجمن درج کنید.

در صورت امکان از هر یک از پست ها خوشتون اومد + سبز را بزنید .

با تشکر  Reza Godarzi

 

پنج شنبه 3/4/1389 - 17:39 - 0 تشکر 207119

اكسپلویت چیست ؟


پاورقی:همونطوری که می دونیم به هر کاراکتر یک عدد که شامل 0و1 است اختصاص داده میشه کدهای اکسپلویت از این قانون اطاعت می کنند. برای تبدیل اینا به زبون صفرویک که تو رایانه شما استفاده میشه از مترجم استفاده میشه که همون IIS است (درواقع این کلمه همون internet information services خودمونه !)
ببینید برای متوجه شدن این مفهوم باید با آسیب پذیری ها یا Vulnerability ها آشنایی داشته باشید . فكر كنید كه شما می خواهید به فولدر یك وب سایت كه سرور آی-آی-اس بر آن نصب شده است با استفاده از باگ Unicode دسترسی پیدا نمایید و نیاز به ارسال تعدادی درخواست به سرور هستید( البته این كار جهت هكر های خبره مانند استفاده از ماشین حساب در انجام عملیت ریاضی است‌) .

چگونه می توان از آن استفاده كرد ؟
كدهای اكسپلویت رو كامپایل كنید(نمونه كدهای اكسپلویت در سایت موجود است) بعد از كامپایل كردن یه خط فرمان به شما میده یا یه پوشه به نام read me كه دستوراتی كه میشه از اون اكسپلویت استفاده كرد رو توش نوشته ..برای اجرای اكسپلویت هم شما باید مسیر اونو درcommand سیستم مشخص كنید و با استفاده از دستورات خود اكسپلویت و آی پی هدف به اون سایت وصل بشین البته این رو هم بگم شما اول باید سایتی كه میشه از طریق اون اكسپلویت ازش Share اشتراك گرفت رو پیدا كنید ...
كامپایل اكسپلویت
شما از طریق دو سیستم عامل لینوکس و ویندوز می توانید اکسپلویت های خود را کامپایل کنید . توصیه من لینوکسه چون اکثر اکسپلویت ها در اون کامپایل میشن ولی در ویندوز چون بعضی از هدر ها رو شامل نمی شه نمیشه همه اکسپلویت ها رو کامپایل کرد .

كامپایل اكسپلویت تحت ویندوز:
برای کامپایل کردن اکسپلویت های C در ویندوز می تونید از ++Visual C و Lccwin و ++Borland C استفاده کنید (برنامه پیشنهادی من)
بعد از كامپایل اكسپلویت باید اونو اجرا کنید . و شما نمی تونید اونو با کلیک کردن اجرا کنید چون باز نمیشه برای اینکار باید اکسپلویت کامپایل شده را در دایرکتوری ویندوزتون در یك پوشه ای کپی کنید . و بعد به منوی استار رفته و روی گزینه Run کلیک کنید و سپس تایپ کنید :

کد:
cmd



حالا command prompt باز شده حالا باید اسم اکسپیویتتون رو تایپ کنید بطور مثال :



کد:
lsas.exe



اکسپلویت هم نحوه کار رو داخل همون داس ویندوز توضیح می ده که اگه یه کم زبان بلد باشین می فهمید . مثلا همین اکسپلویت بالا. با نوشتن ای پی و یک پورت انتخابی مثل ۶۶۶۹ یا ۵۲۷۷ .نوع سیستم عامل طرف رو به شما می ده و اگر سیستم طرف ویندوز سری ان تی قدیمی ( مثلا ماله پارسال ) باشه به پورتی که شما دادین حمله می کنه و کاری می کنه که شما می تونید با یه تلنت به اون پورت به شل ( Shell) سیستم قربانیتون برسید .

كامپایل اكسپولیت تحت لینوكس:

برای کامپایل کردن اکسپلویت های C در لینوکس می تونید از کامپایلر GCC استفاده کنید
برای كامپایل اكسپلویت در لینوكس به قسمت Shelle میریم و با دستور زیر



کد:
Gcc – O Exploit Name


اكسپلویت كامپایل میشه و برای اجرای اون هم از دستور زیر استفاده میكنیم



کد:
/.


نکته:اکسپلویت هایی که تحت لینوکس هستند دارای انکلود*هستند و از طریق همین انکلود هست که ما متوجه میشیم که این اکسپلویتها برای سیستم عامل لینوکس نوشته شده است
انکلود*:مجموعه ای است از تعاریف دستوراتی که برنامه نویس در برنامه اش از آن استفاده می کند
برای اجرا کردن اکسپلویت های پرل در محیط های ویندوز و لینوکس هم تنها به برنامه Active Perl احتیاج دارین

پنج شنبه 3/4/1389 - 17:40 - 0 تشکر 207120

شنایی با انواع برنامه های جاسوسی
SPY :

هر برنامه ای که به صورت مخفیانه و بدون آگاهی کاربر به کامپیوتر وارد شود SPY نامیده می شود SPY WARE ها می توانند فعلیتهای تخریبی بیشماری انجام دهند مثلا می توانند شماره کارت های اعتباری و یا آدرس های ایمیل و همچنین پسورد ها و ... را استخراج کنند و تمامی اطلاعات را برای شخص نفوذ گر بفرستند.

کرم اینترنتی یا Worm :

گونه ای از برنامه های تخریبی کرم اینترنتی یا Worm هستند و کار اصلی آنها تخریب اطلاعات شخصی بر اساس یک الگوی خاص و مشخص می باشد

این گونه برنامه ها بدون این که ردپایی از خود باقی بگذارد اطلاعات را تخریب می کنند و در عین حال از کامپیوتری به کامپیوتر دیگر میروند

بعضی از این گونه کرمهای اینترنتی بسیار بد تر از ویروس ها عمل می کنند چون از همه موانع امنیتی به راحتی عبور می کنند و اعمال تخریبی خود را انجام می دهند .

اسب تروآ Trojan :

گونه دیگری از برنامه های تخریبی اسب تروآ یا تروجان Trojan می باشند این گونه از برنامه ها در ظاهر وانمود می کنند که خوب و بی ضرر اند اما در حقیقت هدف این گونه از برنامه ها خراب کردن و دزدیدن اطلاعات می باشند . اسبهای تروآ می توانند در زمان اتصال به اینترنت و یا از طریق ایمیل به سیستم وارد شوند و می توانند فایلها را حذف و اضافه ویا تغییر دهند.

سیستم مانیتور System Monitor :

سیستم مانیتور برنامه هایی خاص منظوره برای کنترل
فعالیتهای کاربران می باشند .این گونه از برنامه ها می توانند تمامی اطلاعات را از قبیل آدرسهای Email و پسورد ها و سایتهای بازدید شده و کلمات تایپ شده توسط صفحه کلید را جمع آوری کنند این گونه از برنامه ها حتی می توانند از فعالیتهای کاربران عکس برداری کرده و عکسها را بعلاوه سایر اطلاعات جمع آوری شده به آدرس ایمیلی خاص هدایت کنند .


BACK DOOR :
گونه ای از برنامه ها که فرد تجاوز گر به جا گذاشته و امکان نفوذ مجدد را برای دستیابی بعدی فراهم می کند.


TRACE :


یک نمونه از برنامه های جاسوسی TRACE می باشد این گونه از برنامه ها می توانند به صورتهای مختلف سیستم را تخریب کنند یعنی هم می توانند به محیط ریجستری وارد شده و یا در حافظه رم مقیم شوند ویا به درون دیسکها منتقل شوند و حتی خود را به فایلها بچسبانند و کار تخریبی انجام دهند.

علاوه بر این گروه از ابزار های تخریبی و جاسوسی گونه های دیگری ازاین قبیل ابزار ها وجود دارند که سیستم را مورد هجوم و تخریب می دهند
می توان از این گروه به ماکرو ها و EXPLOIT ها نیز اشاره کرد

جمعه 4/4/1389 - 18:57 - 0 تشکر 207325

درباره‌ی فناوری "تشخیص حروف با نور" OCR
هر چه که بنویسی می‌فهمم!
-------------------------------------

از تایپ کردن خسته شده‌اید؟ نمی‌توانید مدت زمان زیادی را به نوشتن و دوباره تایپ کردن یک متن طولانی دانشگاهی یا گزارش خبری‌تان اختصاص دهید؟ می‌خواهید صفحات یک کتاب را اسکن کنید تا بتوانید قسمتهای مورد نیازش را حذف و برخی قسمتهای دیگر را برای ویرایش و تغییر انتخاب کنید اما وقت ندارید؟ نامه‌یی طولانی نوشته‌اید اما آنقدر بدخط است که فقط خودتان می‌توانید بخوانیدش و مجبورید دوباره تایپ کنید؟ پیشنهاد ما این است که از فناوری نوین و جالب OCR استفاده کنید.
فناوری تشخیص یا ادراک نوری حروف که از آن به عنوان Optical Character Recognition یا اختصاراً OCR نام می‌برند، یکی از انواع نرم‌افزارهای کامپیوتری است که برای ترجمه‌ی تصاویر حاوی دست‌نوشته‌ها یا تایپ‌نوشته‌های غالباً ثبت‌شده توسط اسکنر به متن و حروف قابل درک و فهم برای کامپیوتر استفاده می‌شود.
این فناوری از تشخیص قالب و الگو، هوش مصنوعی و چشم ماشینی استفاده می‌کند تا متنهایی که به صورت پرینت‌شده یا دست‌نوشته بر روی کاغذهای معمولی در اختیار داریم را به متنهای قابل ویرایش توسط نرم‌افزارهای ادیتور متن با کامپیوتر بدل نمایند.
معمولاً از OCR در زمانهایی استفاده می‌شود که فرصت زیادی برای تایپ کردن متون وجود ندارد و شما می‌خواهید به سرعت متنی را که به شکل دست‌نوشته با قلم یا خودکارهای معمولی روی کاغذ نوشته‌اید، اسکن کنید تا بتوانید آن را به شکلهای مختلف، ویرایش متنی نمایید.
یکی دیگر از کاربردهای فناوری تشخیص بصری حروف در زمانی است که شما می‌خواهید متن مقالات، کتابها یا نوشته‌های از قبل پرینت‌شده‌یی را اسکن و مجدداً ویرایش و ارسال کنید که حجم زیادی دارند و ذخیره‌سازی آنها در قالب فایلهای تصویری مثل JPEG یا GIF امکانپذیر نیست.
نرم‌افزارهای جدید OCR که غالباً از آنها در گوشی‌های تلفن همراه یا کامپیوترهای قابل حمل مجهز به صفحه‌های لمسی و Padهای نوشتار با قلم نوری استفاده می‌شود، امکانی برای تمرین کردن دارند به این معنی که هر کاربر جدید، در مدت زمانی خاص متونی مشخص‌شده را با دست‌خط خود می‌نویسد و از طریق اسکنر یا Touch Pad به نرم‌افزار ارسال می‌کند تا سنسورهای مصنوعی و نرم‌افزاری بصری، با این دستخط آشنا شوند و بتوانند همواره آن را درک کنند.
مطمئناً ماشین یا کامپیوتر به عنوان یک دستگاه صرف، دارای هوش و ادراک انسانی نیست و نمی‌تواند متنهایی که به صورت دست‌خط به او داده می‌شود را درک کند. ضمن اینکه کامپیوتر، تمامی تصاویر ذخیره‌شده با فرمتهای تصویری مثل Gif را تنها به عنوان یک تصویر می‌شناسد و هیچگاه محتویات آن را برای ویرایش درک نمی‌کند. به همین رو نیاز است تا در صورتی که از آن برای تشخیص دستخظ انسانی استفاده می‌شود، به مدتی خاص تحت تمرین قرار بگیرد.
نمونه‌ی این تمرین برای افزایش هوش مصنوعی کامپیوتر را در مجموعه‌ی تازه ارایه‌شده‌ی Office ۲۰۰۳ می‌توانیم بیابیم جایی که در نرم‌افزارهایی مثل Word شما می‌توانید فرمانهای صوتی را برای اجرای دستورهای و توابع مختلف به نرم‌افزار بدهید. برای این کار و افزایش بازدهی عملگر فرمان صوتی که بتواند دقیقتر و با درصد خطای کمتری کلام شما را متوجه شود، بخشی با عنوان Speech Training وجود دارد که در آن شما متنهای مشخصی را با صدای خودتان برای نرم‌افزار می‌خوانید و حافظه‌ی مجازی نرم‌افزار نیز فرکانسها و بسامدهای صدای شما را ذخیره می‌کند و هر لغت جدیدی را که شما ادا کنید، بدون مشکل تشخیص می‌دهد.
با این تفاسیر می‌توانیم خلاصه اینگونه جمع‌بندی کنیم که OCR برای تبدیل کردن تصاویر محو و مبهم به متنهای قابل درک و ویرایش مورد استفاده قرار می‌گیرد و اشکال گرافیکی را به کدهای ASCII و Unicode تبدیل می‌کند به شکلی که فونت، سایز، استیل، صفحه‌آرایی و تمام مختصات پاراگرافی آنها قابل ویرایش باشد.

● تاریخچه

در سال ۱۹۲۹ برای نخستین بار، گوستاو توشچک از آلمان، امتیازی برای اختراع خود با نام OCR دریافت کرد و از همان زمان، استارت طراحی نرم‌افزارهای هوشمند درک متن را زد.
اختراع او، یک دستگاه اسکنر نوری بود که یک سری الگوهای متنی آماده را در خود ذخیره می‌کرد و متنهایی که دریافت می‌نمود را در صورت تطابق کامل و تشابه بدون کم و کاست با الگوی ابتدایی ذخیره‌شده، درک می‌کرد و به کامپیوتر می‌داد. ایراد اختراع او این بود که یک نمونه‌ی از پیش تهیه‌شده شامل شکل کوچک و بزرگ حروف الفبا در اختیار داشت و در صورتی که متن ارایه‌شده به دستگاه کوچکترین تفاوتی با الگو و نمونه‌ی آماده داشت، قادر به تشخیص نبود. با این حال، این کار سرآغاز ارایه‌ی اختراعاتی شد که در آینده به تولید نرم‌افزارهای هوشمند تشخیص متن منجر شدند. در حال حاضر، این نرم‌افزارها برای درک متون تصویری به زبانهای مختلف طراحی شده‌اند و نمونه‌های جدید آنها بر روی بسیاری از گوشی‌های تلفن همراه نصب شده است.
اساس و پایه‌ی کار قلمهای نوری یا Light penهایی که همراه با برخی گوشی‌های تلفن همراه ارایه می‌شوند نیز همین فناوری است. زمانی که شما برای تایپ کردن متن یک پیام کوتاه یا شماره‌گیری کردن، بدون در اختیار داشتن هیچ کیبوردی تنها به نوشتن معمولی اعداد و حروف با دستخط خاص خودتان مبادرت می‌کنید، یعنی در حال استفاده از ثمرات OCR هستید به شکلی که یک صفحه‌ی کریستال مایع هوشمند به کمک قلم نوری، امکان درک و ردیابی کردن خطوط به ظاهر بی‌معنی ترسیم‌شده توسط شما را فراهم می‌کند.
در سال ۱۹۵۰ دومین نمونه‌ی نرم‌افزار تشخیص خط بصری کاراکترها توسط دیوید شپارد از سرویس جاسوسی سازمان نیروهای مسلح ایالات متحده طراحی شد. شپارد که متخصص رمزشکنی و باز کردن قفلهای مخفی اطلاعاتی و متنی بود، با همکاری یک پروفسور ژاپنی، نمونه‌یی از نرم‌افزار نوین OCR را طر احی کرد که نیازی به الگوی ثابت از پیش‌تعیین‌شده نداشت و به راحتی می‌توانست دست‌خطهای افراد مختلف را درک کند. ویژگی این نرم‌افزار، فهمیدن و درک کردن راحت متنهایی بود که بسیار کم‌رنگ یا توسط مداد نوشته شده بودند و یا بر اثر گذشت زمان، از وضوحشان کاسته شده بود. در آن زمان، به دلیل وجود نداشتن نرم‌افزارهایی مثل Adobe Photoshop که بتوانند وضوح و contrast تصاویر را تنظیم کنند، بالا بردن کیفیت و ترمیم تصاویر قدیمی، تار و محوشده بسیار سخت بود و به آسانی انجام نمی‌گرفت.
همچنین سرویس پستی ایالات متحده، از سال ۱۹۵۶ شروع به استفاده از OCR کرده تا بتواند امور مربوط به ارسال و دریافت نامه‌های خود در سراسر دنیا را ساماندهی نماید. با استفاده از فناوری تشخیص بصری متن، ادارات پست سراسر آمریکا به جای وارد کردن دستی یا تایپ اطلاعات مربوط به هر نامه، پاکتها و بسته‌های پستی را اسکن می‌کنند و اطلاعات مورد نیاز نیز به شکل خودکار توسط کامپیوتر فهمیده و ذخیره می‌شود. یاکوب رینبو، نخستین کسی بود که این سیستم را وارد ادارات پست و بانکهای آمریکایی کرد.
در حال حاضر هرچند نرم‌افزار رسمی و معتبری برای درک متون به زبانهای آسیای غربی و برخی زبانهای غیرلاتین‌دیگر وجود ندارد، اما جدیدترین حوزه‌ی تحقیق و گسترش نرم‌افزارهای OCR برای تشخیص حروف چسبان و شکسته‌ی لاتین است. در حال حاضر برای اکثر زبانهایی مانند فرانسوی، ایتالیایی، انگلیسی، آلمانی و... که از الفبای لاتین استفاده می‌کنند، نرم‌افزار تشخیص بصری کاراکترها وجود دارد و اشکالات رایج در آنها به دلیل وجود تفاوت در املای برخی از کلمات یا تفاوت الفبا نیز حل شده است. به همین دلیل کارشناسان، به این حوزه روی آورده‌اند که نرم‌افزارها را قادر سازند حروف چسبان، شکسته و خوشنویسی را درک کنند.
گفته می‌شود برخی از شرکتهای نرم‌افزاری در کشور ما نیز مشغول طراحی نرم‌افزار OCR فارسی هستند با این حال به نظر می‌رسد پیچیدگی‌های خاص موجود در نوشتار و الفبای فارسی و تعدد سبکهای نوشتاری فارسی برای اشخاص مختلف که حروف گوناگون را به اشکال متنوع تحریر می‌کنند، این کار تا مدتهای زیاد نیاز به تحقیق و مطالعه داشته باشد.

يکشنبه 6/4/1389 - 23:45 - 0 تشکر 207680

با سلام
بعد از ساختن فونت نستعلیغ توسط دانشگاه تهران که فونتهای فارسی را متحول کرد
در حالی تمام فونتهای فانتزی و زیادی کامپیوتری هستند و جای خالی فونت دستنویس
در زبان فارسی حس میشد ما سعی کردیم این جای خالی را با ساختن فونتی که
هم اکنون در اختیار شما فرار میگیرد پر کنیم.
ما برای ساخت این از یکی از دوستان که دستخط خوبی داشت و کمک گرفتیم و
حروف ها را در کامپیوتر وارد کرده و این فونت را ساختیم.
لینک دانلود :
http://irooniam.persiangig.com/download/danstevis.rar

موفق باشید.
رضا گودرزی (DJ MIX)

دوشنبه 7/4/1389 - 14:30 - 0 تشکر 207759

ماكرو چیست؟
ماكروها با خودكاركردن بسیاری از فعالیت‌‏های كاربران سرعت آنها را به طور چشمگیری افزایش می‌‏دهند.

برای بسیاری از كاربران واژه ماكرو (macro) نا آشنا است، در حالی كه عملا همواره با آن در تماس هستند و در بسیاری موارد كارهای كامپیوتری آنها را تسهیل می‌‏كند.
ماكروها ابزارهای كوچك اما كارآمدی هستند كه سرعت كار كاربران را افزایش می‌‏دهند.
به عنوان مثال اگر فرد با كارتكراری و پر دردسری در اكسل روبرو باشد, نظیر فرمت كردن یك متن خاص یا وارد كردن یك جدول, ماكرو می تواند این كار را به طور خودكار انجام دهد، بعد از آن كه ماكرو مربوطه بر روی سیستم نصب شود با یك بار كلیك كردن یك دكمه شورت كات (میان بر) كار خود به خود انجام خواهد شد.
ماكروها به كاربران اجازه می‌‏دهند كارهای خود را در كوتاه‌‏ترین زمان انجام دهند, برنامه‌‏های كاربردی نظیر Word, اكسل, آوت لوك, Visio, Projects وغیره همگی از سیستم نصب یا ضبط ماكرو برخوردارند.

دوشنبه 7/4/1389 - 14:55 - 0 تشکر 207777

Symbian چیست ؟

در ابتدا تلفن های همراه دارای ساختار پیچیده ای نبودند . سخت افزار محدود نیاز به نرم افزارهای پیچیده نداشت ، تا اینکه شرکتهای مطرح ساخت گوشی های تلفن همراه نسل های دوم و سوم گوشی های خود را عرضه کردند . این گوشی ها دارای امکانات سخت افزاری بیشتری بودند که شامل سی پی یو ، رم و هارد بوده و تقریبا به صورت یک کامپیوتر کوچک طراحی شدند . در این زمان بود که این شرکتها به اهمیت نرم افزار در این گوشی های پی برده و رقابت نرم افزاری در کنار رقابت سخت افزاری شروع شد . مایکروسافت یکی از شرکتهایی بود که قبلا روی سیستم عامل کامپیوتر های جیبی خود کار کرده بود و Windows CE را به همین منظور طراحی کرده بود . این ویندوز قابلیت این را داشت که روی موبایل ها نیز نصب شود . بعد از رسمیت یافتن موبایل های نسل جدید شرکت های مطرح در این صنعت که به مشکلات بی شمار Windows CE پی برده بودند و نمی خواستند نرم افزار این صنعت را در انحصار یک شرکت نگه دارند با همکاری هم سیستم عامل جدیدی برای موبایل ها به وجودد آوردند که Symbian نام گرفت . البته رقبای دیگری نیز مثل سیستم عامل Linux در این صنعت وجود دارند که فعلا به صورت عمده استفاده نشده اند . در اصطلاح به موبایل هایی که از این سیستم عامل استفاده می کنند SmartPhone گفته می شود .

پیدایش و حیات Symbian :
شرکت نرم افزاری Symbian برای اولین بار در ماه ژوئن سال 1998 به صورت کاملا مخفی و خصوصی برای کار بر روی سیستم عاملی برای کار روی موبایل ها تاسیس شد . مقر اصلی این شرکت در انگلیس تاسیس شد اما هم اکنون دارای حدود 750 کارمند در کشورهای انگلیس ، ژاپن ، سوئد و آمریکاست که درکار تحقیق و برنامه نویسی برای گسترش سیستم عامل و نرم افزارهای آن هستند . تا اواخر سال 2003 هیجده موبایل از پنج شرکت معروف سونی ، نوکیا ، فوجیتسو ، موتورولا و زیمنس با این سیستم عامل عرضه شد و علی رغم قیمت بالا مورد استقبال قرار گرفت و حدود 26 موبایل هم در برنامه این شرکتها و چند شرکت دیگر با این سیستم عامل در برنامه ساخت قرار گرفت . هم اینک نیز 48 مورد از این موبایل ها به بازار عرضه شده و یا به زودی عرضه خواهد شد . آمار فروش موبایل های Symbian تا پایان سال 2003 به 6.7 میلیون موبایل رسید و در سال 2004 نیز با رشد بی سابقه فروش مواجه شد به طوری که طبق آمار شرکت در سال 2004 فروش این نوع موبایل ها رشد 201 درصدی داشته است . به علت فروش بالای موبایل های Symbian هر روزه بر تعداد برنامه نویسان آن افزوده شده و نرم افزارهای فوق العاده ای برای این سیستم عامل طراحی می شود . تا اواخر تابستان سال 2004 تعداد این برنامه ها 3254 مورد گردیده است .

شرکت های به وجود آورنده :
14 شرکت اصلی و چند شرکت فرعی از به وجود آوردندگان این محصول بودند ، بعضی از این شرکتها در زمینه نرم افزار و بعضی از آنها در زمینه سخت افزار به رشد این سیستم عامل و موبایل های آن کمک کرده اند . از اصلی ترین شرکتها می توان به Nokia ، Sony-Erricson ، LG ، Samsung ، Motorola ، Arima ، BenQ ، Fujitsu ، Lenovo ، Sanyo ، Sendo ، Mitsubishi Electronics و Siemense اشاره کرد .

تکنولوژی Symbian :
Symbian شبیه دیگر سیستم عامل های مدرن و امروزی که برای PC ها وجود دارند ، به وجود آمده است . بنابراین دارای امکانات خوبی مثل Multitasking ، MultiThreading و همچنین مدیریت حافظه می باشد . در طراحی اولیه مبنای کار را بر روی این موضوع بنا نهاده اند که این سیستم عامل می بایست روی امکانات سخت افزاری بسیار کم ( مثل 4 مگابایت رم ) کارایی فوق العاده ای داشته باشد . به همین دلیل این سیستم عامل می تواند روی موبایل های امروزی فوق العاده سریع کار کرده و حداقل مشکل را داشته باشد . مبنای کار این سیستم عامل بر اساس event ها بنا نهاده شده است ( شبیه دیگر سیستم عامل های امروزی مثل ویندوز ) و سی پی یو طوری مورد استفاده قرار می گیرد که کمترین میزان بار روی موبایل قرار گیرد . هم اکنون با اینکه نسخه هشتم Symbian عرضه شده است اما نسخه 7 این سیستم عامل روی موبایل ها قرار می گیرد و تا به حال نسخه های مختلفی از آن بدون اینکه به صورت کامل استفاده شوند به فراموشی سپرده شده اند . جالبترین مورد برای این سیستم عامل به وجود آمدن اولین کرم و ویروس موبایل روی این سیستم عامل در سال 2004 بود . این کرم که Cabir نام دارد می تواند با استفاده از تکنولوژی Bluetooth خود را به موبایل های دیگر منتقل کند .

زبانهای برنامه نویسی برای Symbian :
بدون شک زبان اصلی برنامه نویسی برای Symbian زبان C++ است اما زبانهای مختلفی برای برنامه نویسی در این سیستم عامل به وجود آمده اند . از جمله مهمترین زبانها می توان به OPL ، Python ، Visual Basic ، Perl و Personal Java اشاره کرد . هر یک از این زبانها می توانند امکانات کامل برنامه نویسی در Symbian را فراهم نمایند . رشد زبانهای برنامه نویسی در این سیستم عامل بسیار سریع می باشد . به طوریکه نصف این زبانها همین امسال وارد این سیستم عامل شده اند و بدون شک این رشد با ورود زبانهای دیگر ادامه خواهد یافت . ابزارهای برنامه نویسی مختلفی از جمله ادیتورهای متنوع نیز برای کار با این زبانها به همراه شبیه سازهای موبایل ( برای تست برنامه روی PC قبل از نصب آن روی موبایل ) به بازار عرضه شده است .

رابط های کاربری :
هم اکنون دو رابط اصلی کاربری برای Symbian به وجود آمده است . اولین رابط که بیشترین استفاده را در موبایل ها دارد توسط نوکیا نوشته شده است . این رابط دارای نسخه های مختلفی است اما Series 60 نسخه اصلی این رابط است که بسیار مورد استقبال قرار گرفته است . رابط کاربری دوم با نام UIQ به وجود آمده است که دارای امکانات بسیار خوبی است و رفته رفته در حال باز کردن جای خود در بین شرکت های تولید کننده موبایل است . هر دوی این رابط ها به صورت کاملا گرافیکی و شبیه به هم طراحی شده اند و کار با آنها بسیار راحت است .

بازی بر روی Symbian :

خوشبختانه سیستم عامل Symbian یکی از غنی ترین سیستم عامل ها برای بازی کردن است . به خصوص بعد از تولید N-gage اولین کنسول بازی موبایلی توسط نوکیا که بر اساس Symbian و رابط کاربری Series60 به وجود آمد ، سیل بازیهای مختلف و حرفه ای به سوی این موبایل و در کنار آن این سیستم عامل سرازیر شد . حتی شرکت های مطرح بازی سازی هم اکنون به صورت حرفه ای روی این سیتم عامل و موبایل های دارای این سیستم عامل سرمایه گذاری می کنند .

دوشنبه 7/4/1389 - 15:10 - 0 تشکر 207786

نصب لینوکس در کنار ویندوز


آماده سازی Hard disk برای میزبانی Red Hat Linux :

قبل از نصب و راه اندازی Linux در كنار windows لازم است تا درایو هارد دیسك را برای پذیرفتن آماده كنید:
1. یك نسخه پشتیبان از كامپیوتر تهیه كنید ( برای این كار می توانید از نرم افزار Norton Ghost 2002 استفاده كنید).
2. فضاهای ذخیره سازی قطعه قطعه شده دیسك خود را پیوسته سازید (defragmenter).
3. برای باز كردن جا جهت Linux در كنار windows (یا هرسیستم عامل دیگر) هارد دیسك خود را دوباره پارتیشن بندی كنید:

تغیییر اندازه پارتیشن ها FAT و NTFS در ویندوز توسط Partition Magic :
پس از نصب برنامه Partition Magic واجرای آن نمایی از پارتیشن های هارد خود را خواهید دید:

پیشنهاد ما برای نصب لینوكس:
برای نصب لینوكس با توجه به اینكه نصب ما از نوع Workstation می باشد ما نیاز به فضایی از هارد داریم . حداقل 2.2 GB برای نصب و 5 GB را به صورت Unallocated توسط partition Magic در می آوریم .
به عنوان مثال زیر ما 5 GB را از درایو F جدا می كنیم .

برای این كار روی درایو مورد نظر كلیك سمت راست كرده و Resize/Move را انتخاب می كنیم.


سپس سایز درایو را تغییر می دهیم:


فضای ایجاد شده (بخش خاكستری رنگ) :





1.دیسك CD-ROM نصب را داخل درایو قرار دهید.
2. كامپیوتر خود را بوت كنید.

● پس از اعلان بوت ، در جلوی اعلان بوت كلید Enter را برای ورود به نصب گرافیكی، فشار دهید.
● صفحه خوش آمد گویی :
این صفحه آغاز فرایند نصب را به شما اعلام میكند. فقط كافی است روی كلید Next كلیك نمایید.
● انتخاب زبان :
پس از آغاز برنامه نصب، اولین سوالی كه پرسیده میشود، انتخاب زبان برنامه نصب است. زبان مورد نظر خود را انتخاب نموده و روی گزینه Next كلیك نمایید.
● انتخاب صفحه كلید :
نوع صفحه كلید خود را انتخاب نمایید. مثلا صفحه كلید 105 كلید و با كلیدهای انگلیسی
● ماوس :
نوع ماوسی كه روی سیستمتان نصب شده است را انتخاب نمایید. انواع ماوسهای درگاه سریال و PS/2 و USB پشتیبانی میشوند. در صورتی كه ماوس شمادو
كلید دارد ، میتوانید با انتخاب گزینه Emulate 3 buttons ، هنگام استفاده با نگه داشتن كلید Shift ، كلید سوم ماوس را شبیه سازی نمایید . كلید سوم توسط
برخی از برنامه های كاربردی لینوكس مورد نیاز میباشد.
● انتخاب نوع نصب (Install Type) :
ایستگاه كاری (Workstation): كامپیوتر شما را بصورت خودكار پارتیشن بندی نموده و بسته های نرم افزاری لازم برای یك ایستگاه كاری را نصب می كند. یكی از
محیطهای گرافیكی GNOME و یا KDE نصب خواهند شد و برنامه X Window ساختارهای لازم برای اجرای آنها را فراهم می كند . محیط GNOME محیط گرافیكی
پیش گزیده "لینوكس ردهت" است. شما میتوانید پس از نصب محیط KDE را نیز نصب نمایید.
● انتخاب استراتژی پارتیشن بندی (Partitioning) :
شما دو راه برای انتخاب نوع پارتیشن بندی دیسك سخت خود پیش رو دارید:
- پارتیشن بندی خودكار : برنامه نصب به صورت خودكار عمل پارتیشن بندی را برای شما انجام خواهد داد . با این انتخاب تمام پارتیشن های لینوكس موجود روی
دیسك سخت پاك شده و فضای خالی ایجاد شده برای پارتیشن بندی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
- پارتیشن بندی دستی توسط ابزار Disk Druid : با انتخاب این گزینه ابزار Disk Druid برای انجام عمل پارتیشن بندی اجرا خواهد شد.
● پارتیشن بندی خودكار :



1- پاك كردن تمام پارتیشن های لینوكس موجود (Remove all Linux partitions on this system) :
با انتخاب این گزینه پارتیشن های ویندوز و پارتیشن های غیر لینوكسی روی سیستم باقی خواهند ماند.

2- پاك كردن تمام پارتیشن های موجود (Remove all partition on this system):
تمام پارتیشن ها و اطلاعات موجود از میان خواهند رفت.

3- حفظ تمام پارتیشن ها و استفاده از فضای خالی موجود (Keep all partitions and use existing free space) :
این گزینه به شرطی كار خواهد كرد كه شما فضای خالی كافی پارتیشن بندی نشده روی دیسك سخت خود داشته باشید.
● انتخاب برنامه بوت كننده (Boot Loader) :
در این مرحله میتوانید یكی از برنامه های GRUB و یا LILO را انتخاب نمایید .



به خاطر داشته باشید حتماً گزینه Configure Advanced boot loader option را فعال كنید:

● پیكربندی شبكه (Network Configuration) :
در صورت داشتن شبكه ، آن را پیكربندی كنید در غیر اینصورت Next را كلیك كنید .
● انتخاب زبانهای قابل پشتیبانی (Language Support)
● انتخاب موقعیت زمانی (Time Zone)
● تنظیم كلمه عبور ریشه (Set root password) :
كلمه رمز باید حداقل دارای 6حرف باشد.
● انتخاب بسته ها (Select Packages )
● شروع و كپی نصب
● تنظیم مانیتور
<< پایان نصب >>

دوشنبه 7/4/1389 - 15:54 - 0 تشکر 207809

آموزش نصب ویندوز در 7 دقیقه
برای این کار شما به کمک CD Writer و نرم افزار Nero Burning Rom یک فایل بک آپ از تمام فایلهای ویندوز با پسوند exe می سازید به نحوی که بعدا میتوانید به سرعت با اجرای فایل exe ویندوزی آماده کار خلق نمایید.



نحوه انجام کار :

11. قبل از هر چیز باید یک ویندوز مرتب بهمراه تمامی نرم افزارهای مفید تهیه کنید (نرم افزارهای اضافی رو رفع نصب کنید و اونهایی رو هم که ندارین نصب کنید، همه درایورها را نصب کنید، با ضد ویروس بروز شده سیستم را چک کنید)
نکته1: ویندوز شما بایستی روی درایو C نصب شده باشد و برنامه های همراهش هم روی همین درایو نصب شده باشند
2. همه فایلها و شاخه های ریشه اصلی درایو C را از حالت مخفی خارج کنید.
نکته2: اگر دو ویندوز بر روی سیستم دارید بهتر است بقیه عملیات را از روی ویندوزی که بر روی C نصب نشده دنبال کنید
3. نرم افزار Nero Burning Rom را اجرا کنید
4. از منوی file یا recorder گزینه Burn HD Backup... را انتخاب کنید
5. حالا پارتیشن 1 و یا همون درایو C رو به عنوان نشانی مبدا انتخاب کنید
6. در صفحه بعدی دکمه Write را بزنید تا سی دی ویندوز ۷ دقیقه ای شما آماده شود.
و اما نحوه استفاده از سی دی ویندوز ۷ دقیقه ای :
1: درایو C را فرمت کنید.
2: در خط فرمان DOS فایل nrestore.exe رو از سی دی ویندوز ۷ دقیقه ای اجرا کنید
3. زبان دلخواه را انتخاب کنید
4. مقصد کپی را درایو C قرار دهید (در غیر اینصورت ویندوز ۷ دقیقه ای کار نخواهد کرد)
5. و در آخر Restart
نکته 3: ویندوز ۳ویندوز ۷ دقیقه ای که شما ساخته اید، در دیگر کامپیوترها نیز قابل استفاده است با این قید که در آنها بایستی سخت افزارهای جدید شناسایی و نصب شوند که این کار حدود 5 الی 10 دقیقه زمان می برد.

دوشنبه 7/4/1389 - 15:54 - 0 تشکر 207811

صفحه آبی مرگبار در ویندوز




شاید شما هم صفحه آبی مرگبار ویندوز را دیده باشید . نام این صفحه کمی عجیب است، ولی بی مسما نیست. همه کاربران ویندوز حداقل یکبار با این صفحه خطای ویندوز مواجه شده اند. BSOD یا Blue Screen of Death صفحه خطای آبی رنگی است که معمولا هنگام خطای سخت افزاری در رم یا درایور ها، خطای نرم افزاری در رجیستری ویندوز و خرابی فایلهای DLL روی می دهد. مایکروسافت سالها است که در حال ارتقای سیستم عامل ویندوز است. اما هنوز این مشکل را حل نکرده است. مشکلی که در سیستم های عامل دیگر نظیر لینوکس یا اپل مکینتاش کمتر دیده می شود. عجیبتر اینکه در پیشرفته ترین نسخه ویندوز، یعنی ویندوز ویستا هم شاهد این صفحه آبی رنگ هستیم.

حتی سیستم عامل کنسول بازی مایکروسافت، XBOX هم BSOD دارد، اما به رنگ سبز.

سه شنبه 8/4/1389 - 16:34 - 0 تشکر 208077

صفحه آبی مرگبار ویندوز Xp یكی از صفحات پر بازدید هست
هوووووووووووووووووووووووووووووووووووووم

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.