• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن کامپیوتر > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
کامپیوتر (بازدید: 17915)
پنج شنبه 3/4/1389 - 15:15 -0 تشکر 207062
مطالب اینترنت و شبکه

با سلام
برای این که مطالب ها از هم جدا نشوند و انجمن کامپیوتر شلوغ نشود ، لطفاً مطالب و مشکلات و مقالات مربوط به اینترنت در این پست درج کنید و فقط مسائل جدید را در صفحه اصلی انجمن درج کنید.

در صورت امکان از هر یک از پست ها خوشتون اومد + سبز را بزنید .

با تشکر  Reza Godarzi

 

شنبه 5/4/1389 - 10:26 - 0 تشکر 207403

خنثی كردن ممنوعیت راست كلیك در سایتها و وبلاگها

احتمالا شما هم به سایتهایی مراجعه كردین که هنگام راست کلیک اخطار میده ,كه نمی تونید از منوهای راست كلیك استفاده كنید .

البته این روش های جلوگیری از راست كلیك اصلا مفید نیستن چون به هر حال كل صفحات سایت همراه با محتوی سایت توسط مرورگر در داخل History ثبت میشن .

خب می پرسید چطوری میشه راست كلیك كرد ؟؟‌ اینم راه حل :

روش های زیادی وجود داره :
1. ساده ترین راه غیر فعال كردن Java Script هست . 2.دو تا کلیک (راست و چپ) رو با هم فشار بدین و با هم بلند کنید (این روش در بعضی از سایت ها كار نمی كنه)

2. در صفحه راست كلیك كنید , دكمه راست كلیك رو هم چنان پایین نگه دارید و بعد Esc را بزنید تا اخطار ناپدید شود . دكمه راست كلیك رو رها كنید , حالا می تونید از منو های راست كلیك استفاده كنید .

3. راه دیگه اینه كه عكس یا هر چیز دیگه رو كه در سایت هست و احتمالا شما راست کلیک رو برای برداشتن اون میخواین انجام بدین رو به صورت Drag and Drop در بالای مرورگر ( جایی كه آدرس های اینترنتی رو وارد می كنید ) بكشید (بكشید و رها كنید)

شنبه 5/4/1389 - 10:28 - 0 تشکر 207404

آشنایی با دو شاخص مهم شبکه، پهنای باند و میزان تاخیر

پهنای باند از جمله واژه های متداول در دنیای شبکه های کامپیوتری است که به نرخ انتقال داده توسط یک اتصال شبکه و یا یک اینترفیس ، اشاره می نماید . این واژه از رشته مهندسی برق اقتباس شده است . در این شاخه از علوم ، پهنای باند نشان دهنده مجموع فاصله و یا محدوده بین بالاترین و پائین ترین سیگنال بر روی کانال های مخابرانی ( باند ) ، است. به منظور سنجش اندازه پهنای باند از واحد " تعداد بایت در ثانیه " و یا bps استفاده می شود .
پهنای باند تنها عامل تعیین کننده سرعت یک شبکه از زاویه کاربران نبوده و یکی دیگر از عناصر تاثیرگذار ، "میزان تاخیر" در یک شبکه است که می تواند برنامه های متعددی را که بر روی شبکه اجراء می گردند، تحت تاثیر قرار دهد .

پهنای باند چیست ؟
تولید کنندگان تجهیزات سخت افزاری شبکه در زمان ارائه محصولات خود تبلیغات زیادی را در ارتباط با پهنای باند ، انجام می دهند . اکثر کاربران اینترنت نسبت به میزان پهنای باند مودم خود و یا سرویس اینترنت braodband دارای آگاهی لازم می باشند.پهنای باند، ظرفیت اتصال ایجاد شده را مشخص نموده و بدیهی است که هر اندازه ظرفیت فوق بیشتر باشد ، امکان دستیابی به منابع شبکه با سرعت بیشتری فراهم می گردد . پهنای باند ، ظرفیت تئوری و یا عملی یک اتصال شبکه و یا یک اینترفیس را مشخص نموده که در عمل ممکن است با یکدیگر متفاوت باشند . مثلا" یک مودم V.90 پهنای باندی معادل 56 kbps را در حالت سقف پهنای باند حمایت می نماید ولی با توجه به محدودیت های خطوط تلفن و سایر عوامل موجود، عملا" امکان رسیدن به محدوده فوق وجود نخواهد داشت . یک شبکه اترنت سریع نیز از لحاظ تئوری قادر به حمایت پهنای باندی معادل 100Mbps است ، ولی عملا" این وضعیت در عمل محقق نخواهد شد ( تفاوت ظرفیت تئوری پهنای باند با ظرفیت واقعی ) .

پهنای باند بالا و broadband
در برخی موارد واژه های "پهنای باند بالا" و " braodband " به جای یکدیگر استفاده می گردند . کارشناسان شبکه در برخی موارد از واژه "پهنای باند بالا " به منظور مشخص نمودن سرعت بالای اتصال به اینترنت استفاده می نمایند . در این رابطه تعاریف متفاوتی وجود دارد . این نوع اتصالات، پهنای باندی بین 64Kbps تا 300kbps و یا بیشتر را ارائه می نمایند . پهنای باند بالا با broadband متفاوت است . broadband ، نشاندهنده روش استفاده شده به منظور ایجاد یک ارتباط است در صورتی که پهنای باند ، نرخ انتقال داده از طریق محیط انتقال را نشان می دهد .

اندازه گیری پهنای باند شبکه
به منظور اندازه گیری پهنای باند اتصال شبکه می توان از ابزارهای متعددی استفاده نمود . برای اندازه گیری پهنای باند در شبکه های محلی ( LAN ) ، از برنامه هائی نظیر netpref و ttcp ، استفاده می گردد. در زمان اتصال به اینترنت و به منظور تست پهنای باند می توان از برنامه های متعددی استفاده نمود . تعداد زیادی از برنامه های فوق را می توان با مراجعه به صفحات وب عمومی استفاده نمود . صرفنظر از نوع نرم افزاری که از آن به منظور اندازه گیری پهنای باند استفاده می گردد ، پهنای باند دارای محدوده بسیار متغیری است که اندازه گیری دقیق آن امری مشکل است .

تاخیر
پهنای باند صرفا" یکی از عناصر تاثیر گذار در سرعت یک شبکه است . تاخیر( Latency ) که نشاندهنده میزان تاخیر در پردازش داده در شبکه است ، یکی دیگر از عناصر مهم در ارزیابی کارآئی و سرعت یک شبکه است که دارای ارتباطی نزدیک با پهنای باند می باشد . از لحاظ تئوری سقف پهنای باند ثابت است . پهنای باند واقعی متغیر بوده و می تواند عامل بروز تاخیر در یک شبکه گردد . وجود تاخیر زیاد در پردازش داده در شبکه و در یک محدوده زمانی کوتاه می تواند باعث بروز یک بحران در شبکه شده و پیامد آن پیشگیری از حرکت داده بر روی محیط انتقال و کاهش استفاده موثر از پهنای باند باشد .

تاخیر و سرویس اینترنت ماهواره ای
دستیابی به اینترنت با استفاده از ماهواره به خوبی تفاوت بین پهنای باند و تاخیر را نشان می دهد . ارتباطات مبتنی بر ماهواره دارای پهنای باند و تاخیر بالائی می باشند . مثلا" زمانی که کاربری درخواست یک صفحه وب را می نمائید ، مدت زمانی که بطول می انجامد تا صفحه در حافظه مستقر گردد با این که کوتاه بنظر می آید ولی کاملا" ملموس است. تاخیر فوق به دلیل تاخیر انتشار است .علاوه بر تاخیر انتشار ، یک شبکه ممکن است با نوع های دیگری از تاخیر مواجه گردد . تاخیر انتقال ( مرتبط با خصایص فیزیکی محیط انتقال ) و تاخیر پردازش ( ارسال درخواست از طریق سرویس دهندگان پروکسی و یا ایجاد hops بر روی اینترنت ) دو نمونه متداول در این زمینه می باشند .

اندازه گیری تاخیر در یک شبکه
از ابزارهای شبکه ای متعددی نظیر ping و traceroute می توان به منظور اندازه گیری میزان تاخیر در یک شبکه استفاده نمود . برنامه های فوق فاصله زمانی بین ارسال یک بسته اطلاعاتی از مبداء به مقصد و برگشت آن را محاسبه می نمایند . به زمان فوق round-trip ، گفته می شود . round-trip تنها روش موجود به منظور تشخیص و یا بدست آوردن میزان تاخیر در یک شبکه نبوده و در این رابطه می توان از برنامه های متعددی استفاده نمود .

پهنای باند و تاخیر دو عنصر تاثیر گذار در کارائی یک شبکه می باشند .معمولا" از واژه ( QoS ( Quality of Service به منظور نشان دادن وضعیت کارآئی یک شبکه استفاده می گردد که در آن دو شاخص مهم پهنای باند و تاخیر مورد توجه قرار می گیرد.

شنبه 5/4/1389 - 10:28 - 0 تشکر 207405

ایجاد یک اتصال dial-up بهتر!!!

اگر چه با نگاه اول به وضعیت كنونی ارتباطات جهان و تبلیغات رسانه‌‌ای، ممكن است این طور به نظر برسد كه سرویسهای كابلی و DSL ، تنها راه دستیابی به اینترنت هستند. اما در حال حاضر تنها 25 درصد از كاربران اینترنت، اتصالات باند پهن (broadband) دارند. از آنجائیكه سرویسهای كابلی و DSL گران بوده و در بسیاری از مناطق قابل دسترس نیستند، مودم‌هایdial-up، روشی قابل اطمینان و محبوب برای دسترسی به اینترنت محسوب می‌شوند این مقاله راهكارهایی برای كسب بهترین عملكرد از مودم‌های 56 كیلوبیت در ثانیه ارائه می‌كند.مودم‌های V.92 به صورت داخلی (internal) و خارجی (external) بوده و غالبا از نظر قیمت بسیار مقرون به صرفه هستند. این مودم‌ها در انتقال داده‌ها هنگام اتصال به اینترنت و گشت‌وگذار در آن، سرعت مناسبی دارند و ویژگی hold آنها به شما امكان می‌دهد تا بدون نیاز به قطع كردن اتصال اینترنتی خود، با تلفن صحبت كنید. مودم V.92 قطعا برای اتصالات dial-up بسیار مناسب است اما یك نكته وجود دارد: این مودم فقط در صورتی موجب بهبود گشت‌وگذار در اینترنت خواهد شد كه ISP شما از این استاندارد پشتیبانی كند.

كارآیی دو گانه
تصور كنید كه می‌توانید بدون نگرانی در مورد از دست دادن یك تماس تلفنی مهم، به دنبال مطالب مورد علاقه خود، در وب جست‌وجو كنید. این یكی از ویژگی‌های جالب مودم V.92 است. تاكنون، اگر یك خط تلفن داشتید، مجبور بودید میان استفاده از تلفن و دسترسی به اینترنت، یكی را انتخاب كنید، حتی اگر از ویژگی انتظار مكالمه (call waiting) نیز استفاده می‌كردید.
در واقع تمامی مودم‌های V.90 و مودم‌های پیش از آن، وقفه‌ای را كه در اثر ویژگی انتظار مكالمه (call waiting) ایجاد می‌شود، به عنوان قطع اتصال در نظر می‌گیرند و بنابراین ارتباط شما را با اینترنت قطع می‌كنند. بدین ترتیب شما مجبور می‌شوید مجددا شماره‌گیری كرده و اتصال را برقرار سازید. شما می‌توانید ویژگی انتظار مكالمه را غیرفعال كنید البته این امر در ایران امكان‌پذیر نیست تا از بروز چنین وقفه‌های ممانعت كنید، اما با این كار امكان پاسخ به تماس‌های تلفنی خود را از دست خواهید داد. با كمك ویژگیhold ، یك مودم می‌‌تواند مودم دیگری را برای چندین دقیقه در حالت hold قرار دهد این زمان غالبا به وسیله ISP تعیین می‌شود و از این رو به كاربر امكان می‌دهد تا اتصال اینترنتی خود را رها كرده و به تماس تلفنی ایجاد شده پاسخ دهد و سپس مجددا اتصال خود را برقرار سازد.
همچنین V.92 ویژگی‌های دیگری نیز به كاربران اینترنت ارائه می‌دهد. مودم‌ها، تحت استاندارد V.90 برای پشتیبانی از سرعت دریافت (downstream) حدود 52 كیلوبیت در ثانیه، از تلفیق كد پالس (PCM) استفاده می‌كنند. اما سرعت انتقال (upstream) داده‌ها از كامپیوتر شما به ISP به دلیل روش تلفیق تربیعی دامنه(QAM)، به ندرت از 33 كیلوبیت در ثانیه تجاوز می‌كند. در مودم‌های V.92 در هر دو مسیر از روش PCM استفاده می‌شود تا سرعت انتقال به 48 كیلو بیت در ثانیه برسد این كار درهنگام ارسال نامه‌های الكترونیكی حاوی ضمیمه‌هایی با حجم بالا، بسیار مفید است.
همچنین اگر زمان لازم برای برقراری اتصال طولا‌نی شود مودم‌‌های V.90 و مودم‌های dial-up قدیمی‌تر دچار مشكل می‌شوند. مودم‌های V.92 با ذخیره ویژگی‌های متداول اتصالات قبلی در RAM با ثبات، زمان لازم برای برقراری یك اتصال متداول را كه در حدود 25 تا 30 ثانیه است، سرعت می‌بخشند .در تماسهای بعدی با یك مودم V.92 دیگر، مودم با بررسی میزان پاسخ تشخیص می‌دهد كه شرایط خط تلفن مطابق شرایطی است كه قبلا ‌ثبت شده است یا خیر كه در صورت همسان بودن، یك اتصال می‌تواند ظرف 12 تا 15 ثانیه برقرار شود.
كوتاه شدن زمان لا‌زم برای برقراری یك اتصال بسیار عالی است اما فشرده‌سازی داده‌ها نیز عامل مهمی در افزایش سرعت توان عملیاتی مودم محسوب می‌شود یك الگوریتم فشرده‌سازی، داده‌های شما را جست‌وجو می‌كند تا داده‌هایی را كه تكرار می‌شوند، بیابد سپس آن توالی‌ها را با علائم كوتاه جایگزین می‌كند. این امر به كاربر امكان می‌دهد تا داده‌های بیشتری را با كاراكترهای كمتر تبادل كرده و سرعت انتقال داده‌های مودم را به‌طرز چشمیگری افزایش می‌دهد. استاندارد شناخته شده V.42bis كه در اغلب مودم‌های V.90 استفاده می شود، بیش از 10 سال قبل ایجاد شده و چندان نیز در فشرده‌سازی داده‌های صفحات وب موثر نبوده است. استاندارد V.44 كه در مودم‌های V.92 به كار می‌رود، برای كار با محتوای سنگین گرافیكی در وب، بهینه شده است و طبق نظر كارشناسان بسته به سرعت اتصال كاربر و محتوای وبی كه مشاهده می‌كند سرعت دریافت صفحات وب را 10 تا 120 درصد افزایش می‌دهد.

به كارگیری مودم‌های جدید
مودم‌های جدیدتر معمولا با مودم‌های قدیمی به خوبی كار می‌كنند. به عنوان مثال، اگر مودم 56 كیلوبیت در ثانیه شما به یك مودم 33/6 كیلوبیت در ثانیه متصل شود باید در سطحی پایین تر از 33/6 كیلوبیت در ثانیه، عمل كند. اگر در حال حاضر، یك مودم V.92 داشته باشید، قطعا می‌توانید به هر ISP با ویژگی dial-up متصل شوید، اما استفاده از ویژگی‌های جدید فقط زمانی ممكن است كه شما وISP تان، هر دو از مودم‌های V.92/V.44 استفاده كنید. اما معمولا این موضوع ایجاد مشكل می‌كند، زیرا اغلبISP های بزرگ، تاكنون خود را ارتقا نداده‌اند، اما برخی از آنها در بعضی مناطق از V.92 پشتیبانی می‌كنند.
مودم‌هایV.92 ، به صورت كارتهای توسعه PCI داخلی یا مودمهای خارجی با درگاه سریال یا USB در دسترس هستند در نتیجه، لازم است یك شكاف یا درگاه مناسب در PC خود داشته باشید. اطمینان حاصل كنید كه سیستم عامل شما از مودم جدید پشتیبانی می‌كند اغلب مودم‌ها با درایورها و برنامه‌های سودمند لازم مانند برنامه فكس عرضه می‌شوند.
اگر بخواهید یك مودم داخلی V.92 جدید را نصب كنید، لازم است كه كامپیوتر را خاموش كنید، دستگاه را متصل كرده و سپس كامپیوتر را مجددا راه‌اندازی كنید سپس به سیستم عامل امكان دهید تا مودم را شناسایی كند .در این هنگام می‌توانید CD مربوط به مودم را داخل درایو قرار داده و درایورها و نرم‌افزارهای كمكی را بارگذاری كنید ممكن است لازم باشد تا برای اجرای ویژگی hold در مودم، یك برنامه كمكی نصب كنید. همچنین شاید لازم باشد برای اعمال تغییرات، سیستم خود را مجددا راه‌اندازی كنید. اگر قصد ارتقاء مودم فعلی خود را دارید، توصیه می‌شود برای جلوگیری از كاهش توان سیستم، برنامه‌های كمكی مودم قبلی را از روی سیستم برداشته (uninstall) و ورودی مودم قدیمی‌تر را از Windows Device Manager حذف كنید .این كار می‌تواند از شناسایی نادرست مودم جدید جلوگیری كند.

شنبه 5/4/1389 - 10:29 - 0 تشکر 207406

نحوه ترجمه اسامی Domain توسط DNS

آیا تاکنون این سوال برای شما مطرح شده است که پس از تایپ نام یک سایت در مرورگر وب، آدرس IP آن چگونه پیدا می شود؟ برای ارتباط با یک سایت ، می بایست قبل از هر چیز آدرس IP آن مشخص گردد . به منظور ترجمه اسامی کامپیوترهای میزبان و Domain به آدرس های IP از پروتکل DNS استفاده می گردد.

Queries و Resolution
یک سرویس گیرنده به منظور استفاده از DNS و اخذ پاسخ لازم از دو روش متفاوت استفاده می نماید :

در روش اول ، سرویس گیرنده با سرویس دهندگان نام ارتباط برقرار می نماید . فرآیند فوق مادامیکه سرویس دهنده مجاز شامل اطلاعات مورد نیاز پیدا نشود ، ادامه خواهد یافت ( روش non Recursive query ) .

در روش دوم ، ماموریت ترجمه نام به آدرس به DNS واگذار می شود . در این روش سرویس گیرنده اقدام به ارسال درخواست خود برای DNS نموده و DNS پس از انجام عملیاتی خاص و یافتن آدرس IP سایت درخواستی ، آن را برای سرویس گیرنده ارسال می نماید (روش Recursive query ) .

به منظور آشنائی با نحوه انجام عملیات فوق به بررسی یک نمونه مثال می پردازیم . زمانی که شما قصد مشاهده یک وب سایت نظیر وب سایت شرکت سیسکو ( [url]www.cisco.com[/url] ) را داشته باشید ، پس از فعال نمودن مرورگر وب و تایپ آدرس [url]http://www.cisco.com[/url] و یا [url]www.cisco.com[/url] ، پس از مدت زمان کوتاهی ! صفحه اصلی وب سایت در مرورگر شما نمایش داده می شود . برای یافتن آدرس IP وب سایت درخواستی مراحل زیر دنبال می شود :

مرحله اول : فعال نمودن مرورگر و درج آدرس [url]www.cisco.com[/url] در بخش آدرس آن . در این مقطع کامپیوتر شما دارای آگاهی لازم در خصوص آدرس IP وب سایت سیسکو نمی باشد. بنابراین یک درخواست DNS را برای سرویس دهنده DNS مربوط به مرکز ارائه دهنده سرویس های اینترنت ( ISP ) ارسال می نماید . حتما" این سوال برای شما مطرح شده است که کامپیوتر به چه صورت از آدرس IP سرویس دهنده DNS آگاهی می یابد تا درخواست خود را برای وی ارسال نماید ؟ در صورتی که شما از طریق Dial-up به اینترنت متصل شده اید ، این موضوع با استفاده از تنظیمات انجام شده ( ایستا و پویا ) پروتکل TCP/IP مرتبط با آداپتور مجازی Dial-up انجام خواهد شد . در صورتی که دارای یک اتصال دائم به اینترنت و از طریق یک شبکه محلی می باشید ، این موضوع با استفاده از تنظیمات انجام شده ( ایستا و پویا ) پروتکل TCP/IP مرتبط با آداپتور کارت شبکه انجام خواهد شد .

مرحله دوم : سرویس دهنده DNS مرکز ارائه دهنده خدمات اینترنت ( ISP ) شما ، آدرس IP مربوط به سایت سیسکو را نمی داند و بدین دلیل، آدرس سایت فوق را از یکی از سرویس دهندگان نام ریشه درخواست می نماید .

مرحله سوم : سرویس دهنده DNS ریشه ، بانک اطلاعاتی خود را بررسی نموده و از سرویس دهنده DNS اولیه Cisco.com آگاهی می یابد ( IP : 198.133.219.25 ) . پس از آگاهی از آدرس IP سرویس دهنده DNS مربوط به cisco.com ، پاسخ لازم برای سرویس دهنده ISP شما ارسال می گردد.

مرحله چهارم : در این مرحله سرویس دهنده DNS مرکز ISP شما دانش لازم به منظور ارتباط با سرویس دهنده DNS سیسکو را پیدا نموده و پس از برقراری ارتباط از وی آدرس IP وب سایت سیسکو ( [url]www.cisco.com[/url] ) را جویا می شود. بدین منظور سرویس دهنده شما یک درخواست Recursive را برای سرویس دهنده DNS مربوط به Cisco.com ارسال می نماید.

مرحله پنجم : سرویس دهنده DNS سیسکو، بانک اطلاعاتی خود را بررسی نموده و از وجود رکورد [url]www.cisco.com[/url] در بانک آگاه می گردد. رکورد فوق دارای یک آدرس IP معادل IP:198.133.219.25 است . در این حالت خاص ، سرویس دهنده وب بر روی ماشین مشابهی است که سرویس دهنده DNS نصب شده است . در صورتی که سرویس دهنده وب و سرویس دهنده DNS بر روی یک ماشین مشابه نصب نشده باشند ، آدرس IP آنان متفاوت بوده و این موضوع از طریق رکوردهای منبع موجود در بانک اطلاعاتی سرویس دهنده DNS مشخص می گردد .

مرحله ششم : سرویس دهنده DNS مربوط به ISP شما از آدرس IP مربوط به [url]www.cisco.com[/url] آگاهی پیدا نموده و نتایج را برای کامپیوتر شما ارسال می نماید .

مرحله هفتم : کامپیوتر شما در این مقطع دارای آگاهی لازم در خصوص آدرس IP وب سایت سیسکو بوده و می تواند با آن ارتباط برقرار نماید . بنابراین کامپیوتر شما یک درخواست http را مستقیما" برای سرویس دهنده وب سیسکو ارسال نموده و از وی درخواست یک صفحه وب را می نماید .

شنبه 5/4/1389 - 10:30 - 0 تشکر 207407

نحوه ذخیره و نگهداری Domain names

یکی از بزرگترین ویژگی های اینترنت عدم تعلق آن به فرد و یا شرکت خاصی است . اینترنت ، متشکل از شبکه های کامپیوتری ( بزرگ و کوچک ) متعددی است که با استفاده از روش های مختلفی به یکدیگر متصل تا موجود جدیدی با نام "اینترنت" را خلق نمایند. در این شبکه عظیم ، تعدادی از کامپیوترها به عنوان سرویس دهنده مطرح بوده که از طریق آنان سرویس های متعددی در اختیار کاربران اینترنت قرار می گیرد . این نوع از سرویس دهندگان به منزله "میزبان " ( host ) سرویس ها و خدمات مطرح بوده و به منظور ارائه خدمات خود می بایست دارای یک آدرس ثابت در مدت زمان حیات خود باشند . متقاضیان با آگاهی از آدرس کامپیوتر میزبان ، قادر به ایجاد یک ارتباط با آن می باشند.کامپیوترها با اعداد ( کد ) سروکار دارند و انسان ها علاقه مند به اسامی هستند .
در سال 1969 هسته اولیه اینترنت امروزی متشکل از چهار کامپیوتر میزبان تشکیل گردید. با توجه به روند رشد اعجازگونه اینترنت ، تعداد کامپیوترهای میزبان نیز بسرعت افزایش یافت ،بگونه ای که ما امروزه شاهد حضور میلیون ها کامپیوتر میزبان در اینترنت می باشیم . در ابتدای این مطلب به این موضوع اشاره گردید که اینترنت در تملک شخص و یا شرکت خاصی نیست ولی این بدین مفهوم نیست که مانیتورینگ و نگهداری آن نیز تابع مجموعه مقررات و سیاست هائی نمی باشد . Internet Society در سال 1992 تاسیس و مسئولیت تدوین سیاست ها و پروتکل های مورد نیاز به منظور ارتباط با اینترنت را برعهده گرفت .
در ابتدا به منظور ارتباط با کامپیوترهای میزبان ، کاربران ملزم به استفاده از آدرس های ( IP :Internet Protocol) بودند . استفاده مستقیم از آدرس های IP ( یک عدد 32 بیتی منحصر بفرد ) به منظور ایجاد ارتباط با کامپیوترهای میزبان در صورتی که تعداد کامپیوترهای میزبان کم باشد ، می تواند مفید و کارساز واقع شود ، ولی همزمان با رشد سریع اینترنت و حضور سازمان و موسسات متعددی در عرصه جهانی ، روش فوق مشکلات خاص خود را بدنبال داشت .بدین منظور تلاش های متعددی در جهت ارائه راه حل های جایگزین ، صورت پذیرفت .
در اولین تلاش ، پیشنهاد استفاده از یک فایل متنی با نام HOST.TXT به منظور ذخیره اطلاعات مرتبط با کامپیوترهای میزبان ( نام و آدرس مربوطه )، مطرح گردید . در فایل فوق برای هر کامپیوتر یک نام و معادل آدرس آن به عنوان یک رکورد اطلاعاتی ذخیره می گردید . مسئولیت نگهداری و بهنگام سازی این فایل به موسسه تحقیقاتی استنفورد در کالیفرنیا واگذار گردید . فایل فوق از طریق یک کامپیوتر اصلی با نام SRI-NIC در اختیار دیگران قرار می گرفت . مدیران فنی شبکه ، تغییرات مربوطه را از طریق پست الکترونیکی و یا به صورت دستی هر هفته یک مرتبه اعمال می کردند . همزمان با رشد اینترنت ، حجم فایل فوق بزرگ و عملا" امکان استفاده از آن با مشکل مواجه گردید . در روش فوق ، امکان بروز مسائل متعددی وجود داشت :
Name Collisions : امکان درج اسامی یکسان برای دو کامپیوتر
Trafic&Load : افزایش ترافیک و لود عملیات بر روی کامپیوتر حاوی فایل آدرس دهی
Consistency : بروز مشکل در پشتیبانی،کنترل یکپارچگی اطلاعات و بروز رسانی

در سال 1983 ، در دانشگاه Wisconsin سیستم ( DNS ( Domain Name System ، ایجاد گردید . در سیستم فوق ، به منظور معادل سازی نام و آدرس از یک بانک اطلاعاتی توزیع شده و با یک ساختار سلسله مراتبی و "سرویس دهندگان نام" مرکزی که به منزله هسته این سیستم می باشند ، استفاده می گردد . مسئولیت نگهداری و پشتیبانی از "سرویس دهندگان نام مرکزی " به منظور پیشگیری از تعریف اسامی تکراری به سازمان خاصی واگذار گردید .
در سال 1993 U.S. Department of Commerce با همکاری چندین بخش دولتی و خصوصی ، InterNIC را به منظور نگهداری یک بانک اطلاعاتی مرکزی مشتمل بر تمامی اسامی دامنه ریجستر شده بهمراه آدرس های IP مرتبط در امریکا ایجاد نمود. ( سایر کشورها مسئولیت نگهدارای NIC:Network Information Center خود را بر عهده دارند ).شرکت Network Solutions ، عضوی از InterNIC به منظور مدیریت و نگهداری رشد اسامی دامنه های اینترنتی و آدرس های IP آنان انتخاب گردید . بانک اطلاعاتی مرکزی بر روی سرویس دهندگان "سطح بالای دامنه " ( TLD:Top Level Domain ) در سراسر جهان تکثیر و جداول روتینگ اولیه به منظور ارتباط هر کامپیوتر با اینترنت را ایجاد می نماید .

شنبه 5/4/1389 - 10:31 - 0 تشکر 207409

حفاظت کامپیوتر قبل از اتصال به اینترنت

تعداد بسیار زیادی از کاربران اینترنت را افرادی تشکیل می دهند که فاقد مهارت های خاصی در زمینه فن آوری اطلاعات بوده و از امکانات حمایتی مناسبی نیز برخوردار نمی باشند . سیستم های اینگونه کاربران دارای استعداد لازم به منظور انواع تهاجمات بوده و بطور غیر مستقیم شرایط مناسبی را برای مهاجمان به منظور نیل به اهداف مخرب آنان ، فراهم می نمایند . بر اساس گزارشات متعددی که در چندین ماه اخیر منتشر شده است ، تعداد حملات و آسیب پذیری اینگونه سیستم ها ، بطرز کاملا" محسوسی افزایش یافته است . علت این امر را می توان در موارد زیر جستجو نمود :

تعداد بسیاری از تنظیمات پیش فرض کامپیوترها ، غیر ایمن می باشد .

کشف نقاط آسیب پذیر جدید در فاصله بین زمانی که کامپیوتر تولید و پیکربندی می گردد و تنظیماتی که اولین مرتبه توسط کاربر انجام می شود.

در مواردی که ارتقاء یک نرم افزار از طریق رسانه های ذخیره سازی نظیر CD و یا DVD انجام می شود ، همواره این احتمال وجود خواهد داشت که ممکن است نقاط آسیب پذیر جدیدی نسبت به زمانی که نرم افزار بر روی رسانه مورد نظر مستقر شده است ، کشف شده باشد .

مهاجمان دارای آگاهی لازم در خصوص دامنه های آدرس های IP از نوع Dial-up و یا Broadband بوده و آنان را بطور مرتب پویش می نمایند .

کرم های بسیار زیادی بطور مرتب و پیوسته بر روی اینترنت در حال فعالیت بوده تا کامپیوترهای آسیب پذیر را شناسائی نمایند .

با توجه به موارد فوق ، متوسط زمان لازم به منظور یافتن کامپیوترهای آسیب پذیر در برخی شبکه های کامپیوتر به مرز دقیقه رسیده است .
توصیه های استاندارد به کاربران خانگی ، Download و نصب Patch های نرم افزاری در اسرع وقت و پس از اتصال یک کامپیوتر جدید بر روی اینترنت است . فرآیند فوق ، با توجه به این که مهاجمان به صورت دائم اقدام به پویش و یافتن قربانیان خود می نمایند ، ممکن است در موارد متعددی توام با موفقیت کامل نگردد .
به منظور حفاظت کامپیوترها قبل از اتصال به اینترنت و نصب هر یک از Patch های مورد نیاز ، موارد زیر پیشنهاد می گردد :

در صورت امکان ، کامپیوتر جدید را از طریق یک فایروال شبکه ای ( مبتنی بر سخت افزار ) و یا روتر فایروال به شبکه متصل نمائید .
یک فایروال شبکه ای و یا روتر فایروال ، سخت افزاری است که کاربران می توانند آن را بین کامپیوترهای موجود در یک شبکه و دستگاههای Broadband نظیر مودم کابلی و یا DSL نصب نمایند . با بلاک نمودن امکان دستیابی به کامپیوترهای موجود بر روی یک شبکه محلی از طریق اینترنت ، یک فایروال سخت افزاری قادر به ارائه یک سطح حفاظتی مناسب برای کاربران در خصوص دریافت و نصب patch های نرم افزاری ضروری خواهد بود .
در صورتی که قصد اتصال کامپیوتر خود به اینترنت را از طریق یک فایروال و یا روتری با پتانسیل NAT:Netwoirk Address Translation ، داشته باشید و یکی از موارد زیر درست باشد : الف ) ماشین جدید تنها کامپیوتر متصل شده به شبکه محلی از طریق فایروال است . ب ) سایر ماشین های متصل شده به شبکه محلی پشت فایروال نسبت به نصب patch های مورد نیاز بهنگام بوده و بر روی آنان کرم ها و یا ویروس هائی وجود ندشته باشد ، ممکن است به وجود یک فایروال نرم افزاری نیاز نباشد .

در صورت امکان ، از فایروال نرم افزاری همراه کامپیوتر نیز استفاده نمائید .
در صورتی که سیستم عامل نصب شده بر روی کامپیوتر شما دارای یک فایروال نرم افزاری از قبل تعبیه شده می باشد ، پیشنهاد می گردد آن را فعال نموده تا امکان اتصال سایرین به شما وجود نداشته باشد . همانگونه که اشاره گردید ، در صورتی که کامپیوتر شما از طریق یک فایروال به شبکه متصل است و تمامی کامپیوترهای موجود در شبکه محلی نسبت به نصب هر یک از Patch های مورد نیاز بهنگام شده می باشند ، این مرحله می تواند اختیاری باشد .علیرغم موضوع فوق ، در بخشی از استراتژی "دفاع در عمق " به این موضوع اشاره شده است که بهتر است فایروال نرم افزاری ارائه شده همراه سیستم عامل،همواره فعال گردد. در صورتی که سیستم عامل موجود برروی کامپیوتر شما دارای یک فایروال نرم افزاری از قبل تعبیه شده نمی باشد ، می توان یک نرم افزار فایروال مناسب را تهیه نمود . پیشنهاد می گردد که اینگونه نرم افزارها از طریق رسانه های ذخیره سازی نظیر CD و یا DVD نصب گردند (در مقابل اتصال به یک شبکه و دریافت نرم افزار مورد نیاز از یک کامپیوتر حفاظت نشده ) . در غیر اینصورت همواره این احتمال وجود خواهد داشت که کامپیوتر شما قبل از اینکه قادر به دریافت و نصب اینچنین نرم افزارهائی گردد ، مورد تهاجم واقع شود .

غیر فعال نمودن سرویس های غیرضروری نظیر "اشتراک فایل و چاپگر"
اکثر سیستم های عامل به صورت پیش فرض پتانسیل "اشتراک فایل و چاپ " را فعال نمی نمایند .در صورتی که شما سیستم خود را به یک سیستم عامل جدید ارتقاء داده اید و کامپیوتر دارای گزینه فعال "اشتراک فایل و چاپ " می باشد، بدیهی است که سیستم عامل جدید نیز این گزینه را فعال نماید . سیستم عامل جدید ممکن است دارای نقاط آسیب پذیری باشد که شما آنان را در نسخه قبلی سیستم عامل مربوطه از طریق نصب تمامی patchهای مورد نیاز ، برطرف کرده باشید و در سیستم عامل جدید این وضعیت وجود ندارد. برای حل مشکل فوق پیشنهاد می گردد قبل از ارتقاء سیستم عامل ، پتانسیل "اشتراک فایل و چاپ " را غیر فعال نموده و در ادامه فرآیند ارتقاء را انجام دهید . پس از ارتقاء سیستم و نصب Patch های مورد نیاز ، می توان در صورت ضرورت اقدام به فعال نمودن پتانسیل "اشتراک فایل و چاپ " نمود .

دریافت و نصب patch های مورد نیاز
پس از ایمن سازی کامپیوتر در مقابل حملات با استفاده از فایروال های سخت افزاری و یا نرم افزاری و غیر فعال نمودن پتانسیل "اشتراک فایل و چاپ " ، می توان با اطمینان بیشتری سیستم خود را به منظور دریافت و نصب patch های مورد نیاز به شبکه متصل نمود . به منظور دریافت patch های نرم افزاری، توصیه می گردد که حتما" از سایت های ایمن و مطمئن ( وب سایت تولید کنندگان ) استفاده گردد .بدین ترتیب احتمال این که یک مهاجم قادر به دستیابی سیستم شما از طریق برنامه هائی موسوم به Trojan گردد ، کاهش می یابد .

شنبه 5/4/1389 - 10:32 - 0 تشکر 207412

استفاده و کار با فرمان Netstat



فرمان Netstat یکی از فرمان های تحت DOS است که شما از طریق آن می توانید علاوه بر آدرس IPی کامپیوتر خود، آدرس IPی هر کامپیوتر دیگری را از راه دور پیدا کنید. همچنین حتی تشخیص دهید که آیا کامپیوتر مذکور -- شده است یا خیر! ( ما در ادامه راجب پورت و منظورمان از آن به طور مفصل صحبت خواهیم کرد).

فرمان Netstat هم مثل هر فرمان تحت DOS دیگری سوییچ های بسیاری دارد که عبارتند از:

NETSTAT [-a] [-e] [-n] [-s] [-p proto] [-r] [interval] Hamed & Navid

لازم به ذکر است که ما در ادامه ی بحث تنها از یک سوییچ از همه بیشتر استفاده خواهیم کرد، اما در اینجا برای آنکه کارایی بقیه سوییچ ها را برای یک بار هم که شده مروری کرده باشیم، تا در صورت نیاز، شما بتوانید در آینده به عنوان مرجعی از آن استفاده کنید، توضیحی در باره ی هر یک از سوییچ ها آمده که از نظرتان می گذرد.

کارایی هر یک از سوییچ ها در جدول زیر آمده است:





کارایی
سوییچ

تمامی پورت هایی که در وضعیت شنود (listening) به سر میبرند به همراه بقیه اتصالات (connections) نشان می دهد.
a-

آمار اترنت (Ethernet) را نشان می دهد. e-

آدرس ها و اعداد پورت ها را به فرم عددی نشان می دهد.
n-

تمامی اتصالت (connections) مربوط به پروتکلی که توسط proto مشخص شده را نشان می دهد. p proto-

تمامی محتویات جدول مسیر یابی (routing table) را نشان می دهد. r-

آمار هر پروتکل را نشان می دهد. در حالت پیش گزیده آمار پروتکل های TCP،UDPو IP نشان داده می شود. s-

آمار انتخابی را مجددا به نمایش در می آورد. interval-



از میان تمامی سوییچ های بالا ما از همه بیشتر از سوییچ [n-] که در -- کردن هم کارایی بیشتری دارد استفاده خواهیم کرد.

اتصال خود به اینترنت را بر قرار کرده و سپس بر روی گزینه MS-DOS Prompt که در شاخه Programs از منوی Start آمده Click کنید.
فرمان netstat -n را Type کنید و Enter بزنید ( دقت کنید که میان عبارات netstat و n- باید فاصله وجود داشته باشد.
ملاحضه می کنید که در حالت طبیعی اگر بر روی کامپیوتری هیچ برنامه ای مثل: Yahoo Messenger , MSN Messenger و یا هر برنامه دیگری از این دست که به محض کسب اطلاع از ورود کامپیوتر به اینترنت به طور خودکار اقدام به برقراری ارتباط می کنند اجراء نشده باشد، انتظار می رود که هیچ آدرس IP یا پورت باز شده ای بر روی کامپیوترتان وجود نداشته باشد. اما اگر با در نظر گرفتن موارد فوق در این مقطع بر روی کامپیوتر شما آدرس IPای در این پنجره آمده باشد، در این صورت به احتمال زیاد کامپیوتر شما -- شده و سرور هکی (---- Server) هم بدون اطلاعتان بر روی آن نصب گردیده است. ما راجع به این مسئله و چگونکی برخورد با آن بزودی صحبت خواهیم کرد، پس نگران نباشید! اما همین حالا به خاطر بسپارید که یکی از روش های اساسی و ابتدایی در شناسایی -- شدن یک کامپیوتر همین اجرای دستور netstat -n پس از حضور آن در اینترنت است که در اینجا به آن اشاره کردیم.
در این مرحله قصد داریم تا از طریق اجرا کردن نرم افزار پیام رسانی (Messenger) با عنوان Yahoo Messenger ارتباط خود با اینترنت را برقرار سازیم. بلافاصله پس از Sign in کردن ( وارد شدن ) به نرم افزار Yahoo Messenger یکبار دیگر فرمان netstat -n را اجرا کنید.

شنبه 5/4/1389 - 10:32 - 0 تشکر 207413

آشنایی و کار با فرمان Ping



فرمان Ping بخشی از پروتکل Internet Control Message Protocol) ICMP) است که در اشکال زدایی شبکه هایی که تحت پروتکل TCP/IP کار می کنند مورد استفاده قرار می گیرد. ( اگر تا اینجا از صحبت های من چیزی سر در نیاوردید هیچ اشکالی ندارد، این مقدمه ی فنی را گفتم که حداقل یک بار نام این پروتکل به گوشتان خورده باشد و چنانچه در آینده ی نزدیک در حین خواندن مقاله ای در زمینه ی -- با نام پروتکل روبرو شدید، چندان با موضوع بحث غریبه نباشید ). اما به زبان ساده تر، Ping فرمانی است که شما به کمک آن می توانید بسته های حاوی اطلاعاتی را به کامپیوتری در یک شبکه فرستاده و از کامپیوتر مذکور بخواهید تا در صورت Online بودن ( حاضر بودن ) در شبکه، همان بسته های دریافتی حاوی اطلاعات اولیه یا هر جواب دیگری را که صلاح می داند، برای شما پس فرستاده، از این طریق شما را از وضعیت Online و حضور فعالش در شبکه مطلع سازد. به عبارت دیگر از طریق فرمان Ping شما می توانید چک کنید که آیا کامپیوتری در آن لحظه ی خاص در محیط شبکه ای ( شبکه جهانی اینترنت ) حضور فعال دارد یا خیر.

از آنجایی که اولین گام در -- کردن هر کامپیوتری در اینترنت کسب اطلاع از وضعیت Online و حضور فعال آن در اینترنت است، از این رو فرمان Ping یکی از فرمان های کلیدی و اصلی هکرها به حساب می آید. به این ترتیب که هکر ها ابتدا با اجرای فرمان Ping یا اصطلاحا Ping کردن به یک کامپیوتر از حضور آن در اینترنت اطمینان حاصل کرده، سپس اقدام به برنامه ریزی برای -- کردن سیستم قربانی خود میکنند.

شیوه ی کار فرمان Ping که در محیط DOS اجرا می شود اینگونه است که وقتی شما آن را اجرا می کنید یا همان طور که گفتم اصطلاحا به کامپیوتری Ping می کنید، کامپبوتر شما ۴ بسته حاوی اطلاعات را به کامپیوتر مورد نظر ارسال کرده و منتظر می ماند تا در صورت Online بودن ( یا حضور فعال ) کامپیوتر مذکور در اینترنت، حداقل یکی از بسته های ارسالی، برگشت داده شده و دریافت شود. البته در اکثر موارد در صورت Online بودن کامپیوتر راه دور هر ۴ بسته برگشت داده می شوند.

برای روشن شدن بیشتر مطلب تمرینی که در ادامه آمده را انجام دهید:

همانطور که اشاره شد فرمان Ping در محیط Dos اجرا می شود. بنابراین ما ابتدا باید از محیط ویندوز به محیط Dos برویم. برای این کار بر روی Start ویندوز۹۸ رفته سپس بر روی عبارت Programs رفته و سپس بر روی عبارت MS-DOS Prompt کلیک کنید.
پنجره ی MS-DOS Prompt باز می شود. ملاحضه می کنید که در حالت
اتصال خود را از طریق Windows به اینترنت برقرار نموده، سپس فرمان Ping yahoo.com ( یا هر سایت دیگر ) را در DOS وارد نموده و Enter بزنید. توجه داشته باشید که تایپ کردن [url]http://www[/url] لزومی ندارد.
همانطور که ملاحضه میکنید آدرس عددی IPی متناظر با وب سایت [url]www.yahoo.com[/url] مقابل Reply from دیده می شود. ( البته امکان دارد آدرس IPای که هر بار با اجرا کردن فرمان Ping بر روی کامپیوتر شما ظاهر می شود با آدرس IPی قبلی متفاوت باشد. این امری کاملا طبیعی است، زیرا از آنجایی که عموما صدها یا حتی هزاران نفر به طور همزمان از سایت !Yahoo بازدید می کنند، برای آن که بتوان به همه ی بازدیدکنندگان سرویس مناسبی ارائه کرد و هر یک دارای آدرس IPی منحصر بفردی هستند).
همین حالا سعی کنید تا به عنوان تمرین آدرس IPی چند سایت دیگر را پیدا کنید. برای مثال میتوانید آدرس IPی سایت ISPای که از طریق آن به اینترنت وصل میشوید را به دست آورده و آنرا با آدرس Ipای که در قسمت قبل با استفاده از فرمان winipcfg پیدا کرده بودید مقایسه کنید.

شنبه 5/4/1389 - 10:32 - 0 تشکر 207414

استفاده از 100 درصد پهنای باند در ویندوز XP


خب این هم یه مقاله در مورد افزایش سرعت اینترنت در ویندوز XP Pro كه فكر كنم مفید باشه.
در ویندوز XP در حالت پیش فرض Packet Scheduler سیستم را به 20 درصد از پهنای باند یك اتصال به اینترنت
محدود می كند. یعنی اگر شما این تنظیمات را تغییر ندهید تنها قادرید از 20 درصد از پهنای باند اتصالتان به اینترنت
بهره ببرید. برای این كه بتوانید از 100 درصد پهنای باندتان استفاده كنید مراحل زیر را انجام دهید:

1- Run را از منوی Start اجرا كنید.
2- در Run عبارت gpedit.msc را تایپ كرده و OK را كلیك كنید.
3- منتظر بمانید تا Group Policy اجرا شود.
4- در بخش Local Computer Policy و در زیر Computer Configuration گزینه Administrative Templates را
گسترش دهید (این كار را با كلیك بر روی علامت + كار آن انجام دهید)
5- در لیست باز شده گزینه Network را نیز گسترش دهید.
6- حال در این لیست QoS Packet Scheduler را انتخاب كنید.
7- به گزینه هایی كه در سمت راست ظاهر می شوند دقت كنید.
8- بر روی Limit reservable bandwith كلیك راست كرده و Properties را كلیك كنید.
9- پس از اینكه پنجره Limit reservable bandwith Properties باز شد در برگه Setting و در زیر Limit reservable
bandwith گزینه Enabled را انتخاب كنید .
10- مشاهده می كنید كه با انتخاب آن در روبروی Bandwidth Limit مقدار پیش فرض آن یعنی 20 درصد به نمایش
در می آید.
11- به جای عدد 20 مقدار 0 را تایپ كرده و OK را كلیك كنید.
12- حال به Connection ی كه بوسیله آن به اینترنت وصل می شوید رفته و بر روی دكه Properties كلیك كنید.
13- به برگه Networking بروید و دقت كنید كه QoS Packet Scheduler فعال باشد (تیك كنار آن مشاهده شود)
14- این پنجره را OK كنید.
15- كامپیوتر خود را Restart كنید.

شنبه 5/4/1389 - 10:32 - 0 تشکر 207415

IP چیست؟

شماره ایست که به هر کامپیوتر متصل به اینترنت داده میشود تا بتوان بهکمک آن شماره به آن کامپیوترها دسترسی داشت. این عدد برای کامپیوترهایی که حالت سرور دارند و نیز کامپیوترهای کلاینتی که معمولا به روشی غیر از شمارهگیری (Dial Up) به اینترنت وصل هستند، عددی ثابت و برای دیگران عددی متغیر است.و در هر بار وصل شدن به اینترنت این شماره عوض میشود یعنی هر بار که شما با شرکت ISP خود تماس گرفته و به اینترنت وصل میشوید، عددی جدید به شما نسبت داده میشود.
این عدد یک عدد ۳۲ بیتی است و برای راحتی بهصورت زیر نوشته میشود:
xxx.xxx.xxx.xxx که منظور از xxx عددی بین ۰ تا ۲۵۵ است (البته بعضی شمارهها قابل استفاده نیست ). مثلا ممکن است آدرس شما به صورت 195.219.176.69 باشد. حتی اسمهایی مثل [url]www.yahoo.com[/url] که برای اتصال استفاده میکنید، در نهایت باید به یک IP تبدیل شود، تا شما سایت یاهو را ببینید.
در IP معمولا xxx اولی معنای خاصی دارد، که بعدا توضیح میدهم... فقط این را بگویم که اگر به روش Dial Up به اینترنت وصل شوید، معمولا عددی که به عنوان xxx اول میگیرید، مابین 192 تا 223 خواهد بود.این توضیح برای تشخیص کامپیوترهای کلاینت از سرور (حداقل در ایران) بسیار میتواند مفید باشد.
بعد از اتصال به اینترنت برای به دست آوردن IP خود، از دستور IPCONFIG یا در command prompt استفاده کنید.

پورت (Port):
محلی است که دادهها وارد با خارج میشوند. در مبحث -- معمولا با پورتهای نرمافزاری سروکار داریم که به هر کدام عددی نسبت میدهیم. این اعداد بین ۱ و ۶۵۵۳۵ هستند. معمولا به یک سری از پورتها کار خاصی را نسبت میدهند و بقیه بهصورت پیشفرض برای استفاده شما هستند. پورتهای که فعال هستند، هرکدام توسط یک نرمافزار خاص مدیریت میشوند. مثلا پورت ۲۵ برای ارسال Email است، بنابراین باید توسط یک نرمافزار این کار انجام شود و این نرمافزار بر روی پورت ۲۵ منتظر (فالگوش) میماند. اینجا ممکن است شخصی از فلان نرمافزار و دیگری از بهمان نرمافزار استفاده کند ولی بههر حال پورت ۲۵ همیشه برای ارسال Email است.
و پورتی که یاهو مسنجر از آن استفاده میکند ۵۰۵۰ هست. از پورت های مهم : ۷۹ ,۱۱۰,۱۳۹,۲۱,۷,۱۵,۲۳,۱۱۹و....که بعد در موردشان بیشتر توضیح میدم.

اولین نکتهای که لازم است بگویم اینه که وقت خود را برای -- کردن کامپیوترهای کلاینت هدر ندهید (اگرچه برای افراد مبتدی کار با نرمافزاری مثل Sub7 زیاد هم بد نیست ولی نباید زیادهروی کرد) علت هم اینه که هربار که به اینترنت وصل میشوند ip جدیدی به آنها اختصاص پیدا میکنه و زحماتتون هدر میره

یافتن آدرس IP
با وجود اینکه به احتمال قوی این مقاله نه تنها کاملترین نوشته در مورد روشهای یافتن IP به زبان فارسی، بلکه به طور کلی کاملترین نوشته در این زمینه بر روی اینترنت می باشد، فراموش نکنید که روشهای یافتن IP به این موارد محدود نمی شوند و به همین دلیل در زیر ابتدا مقدمه ای در مورد کلیت روشهای یافتن IP و مجاز یا غیرمجاز بودن آنها آورده ایم و سپس به چند روش مهم اشاره کرده ایم.
هر بار که یک کامپیوتر به کامپیوتر دیگری متصل می شود، حداقل اطلاعاتی که باید به آن بدهد آدرس IP خود است؛ بنابراین یافتن IP کسی که به دلیلی قصد اتصال به رایانه شما را داشته است نه تنها غیر قانونی نیست بلکه یک موضوع کاملاً طبیعی است. تمامی روشهای یافتن IP به نوعی به این اصل کلی برمی گردند. شاید به نظرتان بیاید که هنگامی که با کسی روی مسنجر صحبت می کنید باید کامپیوترهای شما به هم متصل باشند و بنابر این به سادگی بتوان IP فرد مقابل را به دست آورد، اما مسنجرهای معتبر مانند Yahoo یا MSN در حقیقت میزبان خود را بین شما و فرد مقابل قرار می دهند به این صورت که شما و دوستتان هر دو به سرور مسنجر متصل می شوید و همه پیامها از آن عبور می کنند. پس پیامی که شما می نویسید وارد سرور مسنجر می شود و سپس از طریق سرور مسنجر به فرد مقابلتان می رسد و بالعکس. اما نگذارید این موضوع شما را ناامید کند! هنگامی که شما و دوستتان در یک بازی مسنجری شرکت کنید یا فایلی را به طور مستقیم برای او بفرستید دو کامپیوتر به طور مستقیم به هم متصل هستند! این روش یکی از مناسبترین روشهاست. در زیر چند روش مناسب یافتن IP را برای شما توضیح می دهیم، اما قبل از آن، نکته مهمی را یادآوری می کنیم: اگر کسی از اینترنت قطع شود، IP او عوض می شود! پس اگر شما امروز IP کسی را به دست آورید که با خط تلفن و مودم به اینترنت وصل می شود، ممکن است 30 ثانیه بعد او Disconnect کند و دوباره Connect شود که در این شرایط قاعدتاً IP دیگری خواهد داشت که این موضوع اطلاع قبلی شما را بی فایده می کند! اما اگر کسی به هردلیل قصد حمله و آزار شما را داشت، بلافاصله IP او را به دست آورید که از طریق آن بتوانید به طور قانونی از وی شکایت کنید. تمامی مدارک را نگه دارید. من حاضرم به محض دریافت IP آنها و مدارکی که دلالت به مهاجم بودن آنها کند، اطلاعات کامل مربوط به صاحب IP شامل شماره تلفن و آدرس ایمیل او را برای شما ارسال کنم تا از این طریق و با دادن زمان دقیقی که فردی با آن IP قصد آزار شما را داشته است به صاحب IP، وی را به دام بیندازید. از طرف دیگر اگر کسی از Proxy استفاده کند، به دست آوردن IP او بسیار دشوار می شود (اگر فرد Java Script را از کار نینداخته باشد با استفاده از آن می توانید IP را به دست آورید!)
• خواندن IP از طریق ایمیل:
هنگامی که شما یک ایمیل از فردی می گیرید، معمولاً آدرس IP وی در آن نامه وجود دارد. ابتدا باید با رفتن به قسمت تنظیمات ایمیل خود آن را در حالتی قرار دهید که تمامی Header نامه را به شما نشان دهد که با کمی گردش در قسمت تنظیمات ایمیل خود آن را پیدا خواهید کرد. حال به بالای ایمیل دقت کنید و به دنبال عبارت Received: from باشید. شما معمولاً دو یا چند بار عبارت "Received: from" را در بالای ایمیل خواهید دید که ما فقط با پایینی کار داریم که معمولاً کمی با بالاییها فاصله دارد و بعد از Message ID قرار می گیرد. آدرس IP فرستنده ایمیل درست در ابتدای این عبارت قرار می گیرد. دادن روش دقیق غیر ممکن است، اما معمولاً همانطور که گفتیم در پایینترین Received باید به دنبال IP باشید. با این حال در شرایطی که فقط در بالاترین Received عددی شبیه IP مشاهده کنید، IP همان است. از سوی دیگر بسیاری از میزبانان ایمیل، راه آسانتری هم برای کمک به شما در نظر می گیرند به این صورت که قسمتی با نامی شبیه به X-Originating-Ip برای شما قرار می دهند و IP فرستنده نامه را در آن می نویسند. به مثالهای زیر توجه کنید که IP فرستنده به رنگ قرمز مشخص شده است:
Received: from [email]yechizi@yechizi.com[/email] [62.145.61.1] by server4pfs
(SMTPD32-7.12 ) id A90313018E; Mon, 30 Jun 2003 0043 -0700
Message-Id: <200306300104500.SM01212@yechizi@yechizi.com >
From: [email]yechizi@yechizi.com[/email]
Date: Mon, 30 Jun 2003 01:06:38 -0700
X-RCPT-TO: [email]yechizi@yechizi.com[/email]
Status: U
X-UIDL: 347731237
Received: from spf1.us.outblaze.com [205.158.62.158] by server4pfs
(SMTPD32-7.12 ) id AC9E5400EA; Sat, 07 Jun 2003 09:02:38 -0700
Received: (qmail 31068 invoked from network); 7 Jun 2003 16:03:39 -0000
Received: from unknown (205.158.62.68)
by spf1.us.outblaze.com with QMQP; 7 Jun 2003 16:03:39 -0000
Received: (qmail 61611 invoked from network); 7 Jun 2003 16:03:37 -0000
Received: from unknown (HELO ws1-7.us4.outblaze.com) (205.158.62.57)
by 205-158-62-153.outblaze.com with SMTP; 7 Jun 2003 16:03:37 -0000
Received: (qmail 54891 invoked by uid 1001); 7 Jun 2003 16:03:35 -0000
Message-ID: <20030607160335.54889.qmail@mail.com>
Content-Type: multipart/mixed; boundary="----------=_1055001809-54370-0"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
MIME-Version: 1.0
X-Mailer: MIME-tools 5.41 (Entity 5.404)
Received: from [217.218.57.55] by ws1-7.us4.outblaze.com with http for
[email]yechizi@yechizi.com[/email]; Sat, 07 Jun 2003 11:03:29 -0500
From: "Reza"
To: [email]yechizi@yechizi.com[/email]
Date: Sat, 07 Jun 2003 11:03:29 -0500
Subject: The Interactive Matrix
X-Originating-Ip: 217.218.57.55
X-Originating-Server: ws1-7.us4.outblaze.com
X-RCPT-TO:
Status: U
X-UIDL: 344393350

اما یک استثنا: اگر فرد برای فرستادن ایمیل از فرمهای موجود در برخی سایتها مانند سایتهایی که اجازه ارسال یک خبر یا کارت را می دهند یا سایتهایی که ادعای ارسال ایمیل فارسی را دارند (هرچند واقعاً فارسی تایپ کردن در یاهو از اکثر آنها بهتر است) یا فرمهای "تماس با ما" در سایتها استفاده کنند، بعید است IP آنها در ایمیل شما باشد و معمولاً IP سرور خود سایت را در آن می بینید. در مثال زیر که ایمیلی است که با استفاده از فرم "تماس با ما" سایت همسفر برای مدیر آن ارسال شده بوده است، فقط IP خود همسفر را مشاهده می کنید:

Received: from server4pfs [38.118.143.98] by hamsafar.com with ESMTP
(SMTPD32-7.12 ) id A5C54400DC; Sat, 07 Jun 2003 0653 -0700
From:
To:
Subject: hadirayaneh
Date: Sat, 7 Jun 2003 0653 -0700
Message-ID: <000301c32cf7$1046b740$628f7626@server4pfs>
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain;
charset="iso-8859-1"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Mailer: Microsoft CDO for Windows 2000
Thread-Index: AcMs9xBGKda5j5B/RZms1WTby6vhkQ==
Content-Class: urn:content-classes:message
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
X-RCPT-TO:
Status: U
X-UIDL: 347730753
• به دست آوردن IP از طریق سایت خودتان:
اگر سایت یا وبلاگی دارید، راههای بسیاری برای به دست آوردن IP بازدیدکنندگانتان دارید و با دادن آدرس سایت یا وبلاگتان به یکی از دوستان می توانید IP او را به دست آورید. از آنجایی که در یک لحظه ممکن است چندین بازدید کننده داشته باشید، بهتر است صفحه زیبایی مخصوص این کار بسازید که هیچ لینکی به آن نباشد و آن را برای به دست آوردن IP مورد استفاده قرار دهید.
برای این کار دو روش اصلی داریم:
1- برنامه نویسی: با کمی جستجو در اینترنت کدهای بسیار کوتاهی را می یابید که IP را به دست می دهند و به سادگی می توانید آن را به همراه تاریخ و ساعت در یک فایل متنی یا پایگاه داده ذخیره کنید.
2- استفاده از سایتهای دیگر: اکثر شمارنده ها این امکان را به شما می دهند که IP بازدید کنندگان صفحات خود (حداقل چند بازدید کننده اخیر) را ببینید. پس با نصب یک شمارنده روی آن صفحه ای که گفتیم، IP به دست آمده است.

• به دست آوردن IP از طریق مسنجرها:
همانطور که در مقدمه گفتیم، فقط هنگامی که شما در حال ارسال یا دریافت فایلی به طور مستقیم (یا در برخی بازیهای مسنجری) باشید می توانید از این روش استفاده کنید. این روش که به روش Netstat معروف است، از همه روشها معروفتر است ولی به نظر من به خوبی روشهای بالا نیست. با کمی Social Engineering می توان هر کسی را راضی به دریافت یک فایل یا عکس کرد. بهتر است حجم فایل کم نباشد که فرصت کافی داشته باشید. البته اگر از AOL مسنجر استفاده می کنید، در منوهای آن گزینه ای برای برقراری Direct connection خواهید دید که مناسبتر است. هنگامی که فردی در حال دریافت یا فرستادن فایل به شما به طور مستقیم (نه روش فرستادن فایل با استفاده از Upload در یاهو مسنجر) باشد، با استفاده از Netstat می توانید IP او را ببینید. با توجه به شلوغ بودن خروجی Netstat یکبار قبل از آغاز به گرفتن/فرستادن فایل و بار دیگر بعد از آن این خروجی را بگیرید تا IP فرد را که به تازگی به لیست اضافه شده تشخیص دهید. برای ساده شدن کار بهتر است تمامی برنامه هایی که به هر طریق از اینترنت استفاده می کنند را ببندید که از شلوغی لیست کم شود. اگرچه در بیشتر راهنماها گفته می شود از پسوند n- استفاده کنید، به طور معمول در ایران استفاده نکردن از آن بهتر است. تنها تاثیر n- این است که تمام آدرسها را به طور عددی نشان می دهد و این کار یافتن آدرس IP ایرانیها را که به طور معمول به هر حال به شکل عددی است، در میان عددهای دیگر دشوارتر می کند.
برای اجرای netstat کافی است cmd.exe را از run اجرا کنید و به سادگی در آن تایپ کنید netstat و enter را فشار دهید. لیستی از تمامی اتصالهای موجود بین کامپیوتر شما و کامپیوترهای دیگر را مشاهده خواهید کرد. حال پس از برقراری ارتباط، دوباره این کار را تکرار کنید، آدرس جدید آدرس IP فرد مورد نظر است. اگر در لیست آدرسهای عددی ندیدید، از netstat -n استفاده کنید. با کمی تمرین این روش برایتان آسان می شود. یک روش کمکی استفاده از روش رو به رو است: "netstat > temp1.txt" که این کار خروجی netstat را به درون فایل temp1.txt می ریزد. (که اگر وجود نداشته باشد ساخته می شود و اگر از قبل موجود باشد اطلاعات قبلی آن پاک می شود!) و سپس پس از برقراری اتصال، "netstat > temp2.txt" را وارد می کنید و سر فرصت تفاوت فایلها را بررسی می کنید.
• به دست آوردن IP از طریق دادن IP خودتان:
مسخره ترین روش به دست آوردن IP آدرس این است که اول IP خودتان را به آنها بدهید تا شاید روی آن کلیک کنند و IP آنها به دست شما بیفتد! متاسفانه برنامه هایی که برای به دست آوردن IP از اینرنت می گیرید یا روی CDهای بی ارزشی که به قیمت زیادی از بازار می خرید پیدا می کنید، از این روش استفاده می کنند. IP شما را به طور واضح یا کمی کد شده به فرد می دهند یا از شما می خواهند که خودتان آن لینک را که چیزی جز IP شما نیست به او بدهید تا اگر روی آن کلیک کرد IP او را به شما بدهد! شکی نیست که این روش غیر منظقی ترین روش است و بهتر است از خیر چنین برنامه هایی بگذرید! کار پیچیده ای هم نمی کنند، Port خاصی را زیر نظر می گیرند (کاری که با Netstat خودتان هم می توانستید انجام دهید) و لینکی می سازند که با کلیک روی آن فرد به آن port شما متصل شود. جدای از خطرات این روش و مشکلات آن با Firewallها، این کار به طور کلی صحیح نیست اما روشی بسیار مشابه آن وجود دارد که کمی بهتر است. اگر از web server یا ftp server موجود در IIS ویندوز (یا هر میزبان دیگری) استفاده کنید و به این شکل سایتی به راه بیندازید، باز هم با دادن IP خودتان این شانس را دارید که IP آنها را هم به دست آورید.


تقسیمبندی انواع حملات

۱- حمله به روش Denial of Service Attack) DoS)
۲- حمله به روش Exploit
۳- حمله به روش Info Gathering (تلنت کردن یکی از مثالهای آن است )
۴- حمله به روش Disinformation

Telnet و آشنایی بیشتر با این دستور:

Telnet در اصل پروتکلی است که برای login و استفاده از یک کامپیوتر دیگر به کار می رود. روش اجرای Telnet در لینوکس یا انواع دیگر Unix و نیز ویندوز 2000 تا حد خیلی زیادی شبیه چیزی است که ما گفتیم. برای آشنایی بیشتر با telnet و گرفتن جواب دقیقتر سوالات بالا روی مـــن کلیک کنید که به یک میزبان واقعی Telnet شما را متصل می کند که می توانید به رایگان عضو شوید و از خدمات آن استفاده کنید. خواهید دید که لینک فوق در حقیقت Hyper Terminal را باز می کند. در حقیقت هم اگر به درون Hyper Terminal بروید می توانید در قسمت برقراری تماس با انتخاب TCP/IP مستقیما از آن به عنوان Telnet استفاده کنید. اما اینکه Telnet در -- چه نقشی داره و چه فایده ای داره کلاً رو از زبان "کارولین مینل" برایتان می نویسم: "فقط با یک سرویسگیر Telnet [مثل همین Telnet خودمون در ویندوز] شما می توانید:
• ایمیل بفرستید.
• سورس (متن برنامه) سایتها را بخوانید.
• به میزبانهای وب ورودیهای غیر منتظره بفرستید که می تواند سبب دریافت پاسخهای شگفت انگیز و گاهی غیر قانونی شود.
• به بسیاری از دیگر سرویسهای کامپیوترهای میزبان وب ورودی دلخواه خود را بدهید.
• در سرویسهایی که میزبانها، روترها و حتی کامپیوترهای شخصی مردم در منزلشان در اختیار شما می گذارند کاوش و جستجو کنید."

تلنت کردن معمولا اولین کاری است که یک هکر برای -- کردن یک سایت انجام میدهد، زیرا بعضی از پورتها در صورت بسته نبودن روی آن سرور، معمولا حاوی اطلاعات بسیار مهمی هستند.(به همین دلیل ما باید اول پورتها رو چک کنیم بعد telnet چون اگر پورتی که ما بهش telnet میکنیم close باشه دستور اجرا نمیشه)

موضوع مهمی كه یك نفوذ گر واقعی به آن توجه می كند در سه اصل خلاصه شده است :

۱- او هیچگاه سعی در استفاده از برنامه هایی كه دیگران نوشته اند نمی كند ... »البته ممكن است تعدادی از هكر ها باشند كه با استفاده از تروجان ها یا Back doors ها به این كار بیپردازند و فقط خود را با این مباحث ساده درگیر کنند.

2- معمولا از به كارگیری برنامه های گرافیكی كه حتی خود طراحی كرده اند نفرت دارند و فقط در دنیای سیاه و سفید msdos-prompt برای خود حكومت تشكیل میدهند.(در اصل از استفاده نرم افزار برای -- نفرت دارند)

3- موضوع سوم و اساسی این است كه فقط یك چیز را در دنیا میشناسند و آن هم تایپ كردن است.تایپ در صفحه سیاه و سفید command prompt .

در ویندوز XP، یکی از بهترین ابزارهایی که در دست شماست، همان صفحه مشکی Command prompt است. در ویندوز XP دو نوع DOS وجود دارد. یکی cmd.exe و دیگری command.com که cmd.exe برای کارهای ما مناسبتر است و کلیک روی دگمه Start و انتخاب All programs و انتخاب Accessories و سپس کلیک روی Command prompt نیز همین را باز خواهد کرد. (راه مناسبتر: دگمه ویندوز کیبورد را به همراه حرف R فشار دهید، تایپ کنید cmd و Enter کیبورد را فشار دهید). تایپ کردن Help و فشردن Enter لیستی از دستورات را برای شما به نمایش در می آورد که متاسفانه دستورهای مناسب برای -- را از قلم انداخته است. (ناگفته نماند که Help ویندوزXP اگر بدانید که در کجای آن به دنبال چه بگردید نسبتاً کامل است). از جمله مهمترین این دستورها می توان به دستورات زیر اشاره کرد:
TCP/IP command: telnet, netstat, nslookup, tracert, ping, ftp
NetBIOS commands: nbtstat, net use, net view, net localgroup (و چند دستور دیگر)
در این شماره، برای اینکه هم کمی با telnet (که به عنوان یکی از مهمترین ابزارهای -- مطرح بوده و هست) آشنا شوید هم از موضوعی شروع کرده باشیم که ملموس و جذاب باشد، فرستادن ایمیل از طرف هرکسی به هرکسی با telnet را آموزش می دهیم (من هم می دونم که راههای آسونتری برای این کار هست و راحتترین راهش استفاده از Outlook مایکروسافت است، اما مطمئنم از دیدن پشت صحنه نمایش فرستادن ایمیل لذت خواهید برد). قبل از هر چیز بگم که telnet کردن به خودی خود جرم نیست و استفاده از telnet برای فرستادن یا گرفتن ایمیل نه ضرری برای شما دارد و نه میزبان. اما شما این حق را ندارید که از طرف کسی به کس دیگر ایمیل بزنید مگر با اجازه آنها.اول وارد صفحه سیاه خط فرمان شوید (مراحل نوشته شده در بالا)، حالا می خواهیم از دستور telnet استفاده کنیم: telnet target port به جای target آدرس سایت یا کامپیوتر و به جای port باید آدرس پورت را وارد کنید. در مثال این شماره با فرستادن ایمیل (smtp) سروکار داریم که پورت آن 25 است و آدرس نیز آدرس یک سرور ایمیل باید باشد. به عنوان مثال telnet mail.hamsafar.com 25 را خواهیم داشت. همسفر، وب سایت من که عضویت در آن را به شما توصیه می کنم، فقط یک مثال است و شما می توانید از هر آدرس مشابهی استفاده کنید. جوابی دریافت خواهید کرد که معمولا شامل نام میزبان ایمیل است. حالا وقت سلام کردن با دستور helo است (دستور ehlo هم داریم که می توانید امتحانش کنید). بهتر است جلوی helo آدرس ایمیل فرستنده را درج نمایید.


با گرفتن جواب سلام، برای فرستادن ایمیل از دستور mail استفاده می کنیم:mail from [email]leyli@masalan-ye-sity.com[/email] بعد از گرفتن OK حالا گیرنده را معرفی می کنیم: rcpt to: [email]majnoon@hamsafar.com[/email] این بار بعد از گرفتن OK دستور data را تایپ و Enter کنید. توجه کنید که میزبان به شما می گوید وقتی کارتان تمام شد . بزنید که این یعنی زدن یک Enter، تایپ کردن یک نقطه و دوباره زدن Enter. حالا وقت وارد کردن Subject، to و from و سپس زدن دو Enter و وارد کردن متن ایمیل و سپس زدن Enter، تایپ کردن نقطه و زدن Enter دوم است. در عکس بالا فقط Subject وارد شده است. نمونه کاملتری که شامل To و From می باشد به صورت زیر است:

data
354 ok, send it; end with .
From: [email]Leyli@masalan-ye-sity.com[/email]
To: [email]Majnoon@hamsafar.com[/email]
Subject: Salam!

In email faghat be ghasde azmayesh ferestade shode ast.
Rooze khooby dashte bashid
.
250 Message queued

به تفاوت این دو مورد در عکس زیر توجه کنید:

توجه کنید که همسفر فقط به شما اجازه خواهد داد به آدرسهایی که به hamsafar.com ختم می شوند ایمیل بزنید. اگر تمایل به خرید ایمیل روی همسفر (webmail & pop3) را دارید، با ما به آدرس [email]sales@hamsafar.com[/email] مکاتبه کنید. اما دستوراتی که گفته شد روی هر میزبانی کار خواهد کرد. به احتمال زیاد جایی که از آن اینترنت گرفته اید اگر درخواست ایمیل POP3 از آنها بکنید به رایگان به شما خواهند داد و شما آدرسی که به عنوان SMTP یا Outgoing server از آنها دریافت می کنید را به جای mail.hamsafar.com خواهید نوشت. در هر صورت شما این اجازه را دارید که با روش فوق با من به آدرس [email]ehssanr@hamsafar.com[/email] مکاتبه کنید و به این شکل روش را آزمایش کنید. به یاری خدا در شماره آینده با آموزش نحوه نصب و استفاده از میزبان SMTP خود ویندوز XP، خواهید آموخت که چگونه بی نیاز از هر SMTP ایمیل بفرستید.
حالا که به اینجا رسیدیم امیدوارم این سه سوال برای شما پیش آمده باشد که اگر جوابشان را هم می دانستید که هیچ وگرنه ما به آنها جواب مختصر و مفید خواهیم داد. اگر هم هیچ سوالی برایتان پیش نیامده این قسمت را باز هم به دقت بخوانید چرا که مهمترین مفاهیم را به سادگی توضیح داده ایم. باز هم تاکید می کنم که این سه سوال و پاسخ آنها را با دقت بخوانید و بفهمید.
چند نکته مهم :
سوال : اسم Target که در قالب Telnet target port مطرح کردیم چیست و چرا برخی به جای آن 4 تا عدد می زنند؟
پاسخ: هر کامپیوتر روی اینترنت با 4 عدد بین 0 تا 255 که با نقطه از هم جدا می شوند مشخص می شود. در XP برای فهمیدن IP خود کافی است که روی مانیتورهای نشاندهنده اتصال شما به اینترنت دابل کلیک کنید و از بالای پنجره ظاهر شده با انتخاب قسمت جزئیات (Details) آدرس IP خود را خواهید دید.(برای کسانی که ویندوز قدیمی دارند معمولا یک راه مناسب تایپ کردن winipcfg در پنجره Run و فشردن Enter است). حال وقتی که کسی یک Domain ثبت می کند، در واقع روی این عددها یک اسم می گذارد. این کار دو فایده اساسی دارد. یکی اینکه اگر عدد فرد به هر دلیل عوض شود لازم نیست دوباره به همه خبر دهد و دلیل دیگر آن این است که اسم ساده تر به خاطر سپرده می شود و احتمال اشتباه در آن کمتر است. همانطور که می بینید تشبیه IP به شماره تلفن تا حدی به فهم آن کمک خواهد کرد. در اینجا قصد نداریم وارد بحث دقیق IP بشویم اما دو عدد اول IP حتما به اینکه از کجا اینترنت دارید مربوط است و به طور تئوری با داشتن IP شما می توان مکان شما را به صورت فیزیکی هم در روی کره زمین مشخص کرد. برای دانستن IP یک سایت کافی است که از داخل Command Prompt، دستور Ping را اجرا کنید. به سادگی تایپ کنید Ping yahoo.com یا Ping hamsafar.com تا IP را ببینید. پس حالا دیدید که در واقع منظور از Target شماره آن کامپیوتری است که قصد دارید به آن متصل شوید.
(مفهوم Port و کمی از پروتکل Telnet
سوال : اصطلاح port که در قالب Telnet target port مطرح کردیم چیست و چرا ما آنرا برابر 25 گرفتیم؟ اگر جای آن را خالی بگذاریم چه می شود؟
ترجمه کلمه port به فارسی "بندر" می شود. کامپیوتر مقصد را به صورت جزیره ای تصور کنید که چندین بندر دارد و هرکدام تخصص خاص خود را دارند. یکی برای نفتکشهاست یکی برای صادرات سنگ معدن و... . Port روی کامپیوتر هم در حقیقت همچین مفهومی داره. Port کامپیوتر جایی است که اطلاعات می توانند از آن خارج یا به آن وارد شوند. کیبورد، پرینتر، نمایشگر و مودم از پورتهایی هستند که به راحتی از آنها درک فیزیکی دارید اما پورتهای مجازی توسط نرم افزار ایجاد می شوند. وقتی پورت مودم شما به اینترنت متصل می شود، کامپیوتر شما می تواند هر کدام از پورتها را که تعدادشان بیش از 65000 عدد است ببندد یا باز بگذارد و نیز می تواند به هر کدام از این پورتهای یک کامپیوتر دیگر متصل شود (البته در صورتی که آن کامپیوتر بر روی این پورت چیزی در حال اجرا داشته باشد و نیز دیوارآتش (firewall) آن را نبسته باشد. (در ویندوز XP هنگامی که اینترنت خود را تنظیم می کنید این امکان را به شما می دهد که با استفاده از دیوار آتش جلوی نفوذ دیگران به شما را بگیرد که به طور پیش فرض خودش آنرا فعال می کند). پورتهای خاص کاربردهای خاص دارند. پورت 25 معمولا برای SMTP (مخفف Simple mail transfer protocol ) است و ما برای ارسال ایمیل از آن استفاده کردیم. اگر قصد دریافت ایمیلهایمان را داشتیم به چورت 110 سر می زدیم، برای مشاهده صفحات وب به سراغ پورت 80 می رویم و... (درست حدس زدید! Outlook هم به طور پیش فرض برای ارسال ایمیل از پورت 25 و برای دریافت آن از پورت 110 استفاده می کند و اینترنت اکسپلورر هم به پورت 80 شماره IP آدرس سایتی که می نویسید سر می زند.) و در پایان اگر پورت را ننویسید، پورت برابر 23 فرض می شود که پورت Telnet است. به پاسخ سوال اول دوباره سر بزنید. وقتی روی لینکی که داده ام کلیک می کنید در حقیقت به پورت 23 آن میزبان متصل می شوید. امروزه بسیاری از سایتها بخصوص سایتهایی که از میزبانی ویندوزی استفاده می کنند سرویس Telnet ندارند و امکان اتصال به پورت 23 وجود ندارد اما من باز هم توصیه می کنم که برای تجربه Shell Account هم که شده Telnet واقعی را تجربه کنید. این Telnet در حقیقت معمولا یک BBS هم هست اما امکانات بسیار زیادی هم برای یک هکر دارد. برای آشنایی اولیه صرف اینکه کمی انگلیسی بفهمید و هرموقع گیر کردید تایپ کنید Help و Enter کنید باید کافی باشد.


سوال :آدرس مورد استفاده در Telnet برای سایتهای مختلف را چگونه پیدا کنیم؟
پاسخ:اگرچه بسیاری از سایتها از همان mail.domain-name.com استفاده می کنند، این امر همه گیر نیست. در ویندوز و با استفاده از cmd.exe خودمان به راحتی می توانیم این آدرس را برای 99% دومینها تعیین کنیم.
پس از اجرای cmd، دستور nslookup را با تایپ کردن این کلمه و فشردن Enter اجرا کنید. از آنجایی که ما قصد گرفتن اطلاعات در مورد سامانه دریافت ایمیل آن سایت را داریم، از کد mx که مخفف mail exchanger است استفاده می کنیم. به طور کلی اطلاعات یک domain شامل چند قسمت است که برای مورد ما فقط این اطلاعات مورد نیاز است. پس تایپ کنید set q=mx و Enter را فشار دهید. حال کافی است نام domain را تایپ و Enter کنید.
در برخی موارد مانند مثال زیر فقط یک جواب می گیرید:
> irib.com
Server: UnKnown
Address: 213.165.123.1

irib.com MX preference = 60, mail exchanger = mail.irib.com
mail.irib.com internet address = 62.220.119.60
و یا مثال زیر:

irna.com MX preference = 10, mail exchanger = irna.com
irna.com nameserver = ns1.gpg.com
irna.com nameserver = ns1.irna.net
irna.com nameserver = ns1.simorgh.com
irna.com nameserver = ns2.irna.net
irna.com internet address = 209.1.163.101
ns1.irna.net internet address = 217.25.48.18
ns1.irna.net internet address = 194.126.61.8
ns2.irna.net internet address = 194.126.61.7
ns2.irna.net internet address = 217.25.48.17

که نشان می دهد برای آدرس irib.com باید از mail.irdir.com استفاده کرد و برای آدرس irna.com باید از irna.com استفاده کرد. به قسمت قرمز رنگ دقت کنید. همیشه پاسخ مورد نظر ما بعد از عبارت mail exchanger قرار می گیرد. گاهی تعداد جوابها بیشتر است:
hamsafar.com MX preference = 10, mail exchanger = mail.hamsafar.com
hamsafar.com MX preference = 15, mail exchanger = hamsafar.com
mail.hamsafar.com internet address = 38.118.143.98
hamsafar.com internet address = 38.118.143.98
و یا مثال زیر:

hotmail.com MX preference = 5, mail exchanger = mx4.hotmail.com
hotmail.com MX preference = 5, mail exchanger = mx1.hotmail.com
hotmail.com MX preference = 5, mail exchanger = mx2.hotmail.com
hotmail.com MX preference = 5, mail exchanger = mx3.hotmail.com
hotmail.com nameserver = ns1.hotmail.com
hotmail.com nameserver = ns2.hotmail.com
hotmail.com nameserver = ns3.hotmail.com
hotmail.com nameserver = ns4.hotmail.com
mx4.hotmail.com internet address = 65.54.254.151
mx4.hotmail.com internet address = 65.54.253.230
mx1.hotmail.com internet address = 65.54.254.129
mx1.hotmail.com internet address = 65.54.252.99
mx1.hotmail.com internet address = 65.54.166.99
mx2.hotmail.com internet address = 65.54.254.145
mx2.hotmail.com internet address = 65.54.252.230
mx2.hotmail.com internet address = 65.54.166.230
mx3.hotmail.com internet address = 65.54.254.140
mx3.hotmail.com internet address = 65.54.253.99
ns1.hotmail.com internet address = 216.200.206.140
ns2.hotmail.com internet address = 216.200.206.139
ns3.hotmail.com internet address = 209.185.130.68
ns4.hotmail.com internet address = 64.4.29.24
و یا مثال زیر:
cnn.com MX preference = 10, mail exchanger = atlmail4.turner.com
cnn.com MX preference = 20, mail exchanger = atlmail2.turner.com
cnn.com MX preference = 30, mail exchanger = nymail1.turner.com
cnn.com MX preference = 10, mail exchanger = atlmail1.turner.com
cnn.com nameserver = twdns-04.ns.aol.com
cnn.com nameserver = twdns-01.ns.aol.com
cnn.com nameserver = twdns-02.ns.aol.com
cnn.com nameserver = twdns-03.ns.aol.com
atlmail1.turner.com internet address = 64.236.240.146
atlmail4.turner.com internet address = 64.236.221.5
atlmail2.turner.com internet address = 64.236.240.147
nymail1.turner.com internet address = 64.236.180.95
اگر کمی دقت کنید، قسمت MX preference همواره دارای یک عدد است. اگر جوابهای متفاوتی پیدا شد، جوابی که عدد MX preference آن کمتر باشد به طور معمول انتخاب مناسبتری است و باید اولین جوابی باشد که امتحان می کنید.
با این روش شما می توانید بدون استفاده از SMTP خاصی ایمیلهای خود را ارسال کنید یا برنامه ای بنویسید که ایمیل ارسال کند.
سوالی که در اینجا پیش می آید این است که چه کارهایی در این زمینه مجاز و چه کارهایی غیرقانونی است. فرستادن ایمیل به هزاران نفر طوری که به هر کدام فقط یک ایمیل برسد و آنها راهی برای خروج از لیست شما داشته باشند غیرقانونی نیست اما ممکن است ISP یا Host شما را عصبانی کند، بنابراین بهتر است از آنها سوال کنید یا حداقل مطمئن باشید که در قراردادی که با آنها امضا کرده اید ممنوعیت این مورد ذکر نشده باشد. البته اگر این ایمیل طوری فرستاده شود که فرستنده آن صحیح نباشد و به نظر برسد که از طرف کس دیگری آمده است قابل پیگرد قانونی است و افراد زیادی در دنیا به این دلیل محاکمه شده اند. فرستادن چندین ایمیل به یک فرد طوری که سبب مزاحمت وی یا از دست رفتن برخی از اطلاعات وی شود جرو است و از طریق مراجع ذیصلاح قابل پیگرد قانونی می باشد. فرستادن ایمیل طوری که به نظر برسد از آدرسی دیگر آمده است، اگر آن آدرس دیگر متعلق به شما نباشد علاوه بر غیر اخلاقی بودن عمل، انشاءالله قابل پیگیری قانونی می باشد.
از توضیح نصب و کار با SMTP روی ویندوز شخصی منصرف شدیم، اما همین قدر بدانید که از control panel-> add/remove programs بایأ به قسمت add/remove windows components بروید و از آنجا IIS و Message queuing را نصب کنید و سپس در صورت نیاز آنها را تنظیم کنید. به این شکل شما قادر به فرستادن ایمیل با telnet کردن به آدرس localhost یا آدرس IP 127.0.0.1 به هر آدرسی خواهید بود.
امیدوارم بعد از خواندن این صفحات به این نتیجه رسیده باشید که هرکسی به راحتی می تواند هر ایمیلی را از طرف کس دیگری برای شما ارسال کند و در مورد ایمیلهای مشکوک باید احتیاط کنید. البته مشکلات ایمیل به اینجا ختم نمی شود... ایمیل را به طور معمول به کارت پستال بدون پاکت تشبیه می کنند به این مفهوم که در مسیر رایانه شما به رایانه گیرنده نامه در تمام مسیرهای میانی و توسط پستچیها قابل خواندن است! اگرچه متاسفانه در ایران به دلیل اهمیت ندادن به امنیت اطلاعات، تمامی مکالمات تلفنی (بخصوص تلفن همراه)، فکس و مانند آنها هم همین حکم را دارند و در مقایسه وضع ایمیل کمی بهتر است (بعد بگید چرا تجارت الکترونیکی نداریم... یا بگید چرا بانکها خودشون برا خودشون شبکه راه می اندازند یا...)!


سوال :جگونه می شود به یک پورت باز telnet کرد؟

پاسخ:برای اینکه عملکرد یک پورت برای شما روشن شود، باید به آن پورت Telnet کنید.البته معمولا تعدادی از پورتهایی را که ممکن است اطلاعاتی مهم را در اختیار هکرها قرار دهند مثل پورت ۷۹ یا ۸۰ معمولا بسته است و ارتباط با آنها شاید برقرار نشود. برای telnet کردن در command prompt دستور زیر را تایپ کنید:
telnet hostname portnum
در این دستور بهجای hostname شماره ip و یا نام سایت را وارد میکنید و بهجای portnum شماره پورت توجه کنید که فقط در صورتی میتوانید با یک پورت تلنت کنید که ان پورت open باشد .
مثلا برای تلنت کردن به پورت ۱۳ که ساعت و تاریخ را بهدست میدهد در کامپیوتری با IP :
۱۹۲.۱۶۸.۱۰۰.۳۵ مینویسید:
telnet 192.168.100.35 13
یا اگر ip سایت مورد نظر رو بلد نبودید (بعد روش بدست اوردن ip رو هم میگم) میتوانید از این راه استفاده کنید:
telnet yahoo.com 13

دستور Netstat و استفاده از این دستور

این دستور که با سویچ های دیگری هم استفاده میشه یکی از دستورایی هست که همه هکر ها اول باهاش آشنا میشن.که با تایپ این دستور شما متوجه آی پی سیستمها و پورتهایی که با آنها در ارتباط هستید میشوید و مشاهده میکنید که چه پورتهایی Listening و یا Established هستن این باعث میشود اگر پورتی مخصوص یک تروجن مثل 27374 که پورت اصلی Sub7 هست در سیستم شما باز بود شما متوجه این پورت باز بروی سیستمتان بشوید. اگر در قسمت Foreign Address هم یک آی پی بوسیله پورتی به سیستم شما وصل بود شما به سرعت متوجه می شوید که یک نفر با آن آیپی در سیستم شماست ، پس این راهیست که متوجه گردید سیستمتان آسیب پذیر است یا نه ، برای مثال من با تایپ دستور Netstat در Ms-Dos پس از اتصال به اینتر نت نتایج زیر را گرفتم :
C:\WINDOWS>netstat
Active Connections
Proto Local Address Foreign Address State
TCP Midia:1454 cs33.msg.sc5.yahoo.com:5050 ESTABLISHED
TCP Midia:1488 63.123.44.222:80 ESTABLISHED
TCP Midia:1491 opi1.vip.sc5.yahoo.com:80 TIME_WAIُT
TCP Midia:1497 64.187.54.23:80 ESTABLISHED
TCP Midia:1498 64.187.54.23:80 ESTABLISHED

همانطور که ملاحظه میکنید این دستور گاهی اوقات اسم صاحب سیستم کلاینتی که شما با آن در ارتباط هستید را نیز میدهد و چون اینجا من با کسی در PM نبودم اسم کسی را نمیبینید ولی اگر کسی با من چت کند و دستور Netstat را اجرا كند اسم را میبیند و متوجه میشود کهMidia صاحب آن سیستم کلاینتی می باشدکه در حال چت كردن با آن است و همچنین در این قسمت مشخص است که من با پورت 5050 با یاهو مسنجر ارتباط برقرار کرده ام و نیز نتایجی که در زیر Local Address مشخص است اطلاعاتی درباره خود من می باشد . و نتایجی که در Foreign Address بدست میاد مشخص میکند که ما با چه سرور یا کلاینتی در ارتباط هستیم . که در سطر پنجم مثال بالا یعنی 63.123.44.222:80 آیپی سایت یاهو میباشد و مشخص میكند كه من در سایت یاهو بوده و به وسیله پورت 80 که پورت Http میباشد با این وب سرور ارتباط برقرار کرده ام و در قسمت Status هم مشخص میشود که شما با چه پورتهایی Established هستید یعنی ارتباط برقرار کرده و وصل هستید و چه پورتهایی Listening یا منتظر Request و در حال شنیدن می باشید ، بنابراین با دستور Netstat می شود یک عمل مانیتورینگ از تمام آیپی ها - پورتها و ماشینهایی که شما با آنها در ارتباط هستید گرفت .

دستور Netstat/? :
Help برنامه Netstat را معرفی میکند و سویچ های که ازش میتوان استفاده کرد و در مقابل هر سویچ در مورد کار آن توضیح مختصری میدهد.

دستور Netstat -n :

با این دستور میتوان آیپی و پورت سیستمی که شما با آن در ارتباط هستید را بدست آورد .
برای مثال وقتی شما با یک نفر در یاهو مسنجر چت میکنید پورت ۵۰۵۰ روی سیستم open هست چون یاهو از پورت ۵۰۵۰ استفاده میکند پس با تایپ netstat -n خواهید داشت:
Active Connections
Proto Local Address Foreign Address State
TCP 217.219.223.21:1425 216.136.175.226:5050 TIME_WAIT
TCP 217.219.223.21:1431 64.242.248.15:80 ESTABLISHED
TCP 217.219.223.21:1437 217.219.223.38:5101 ESTABLISHED

همانطور که ملاحظه میکنید من در این لحظه با آیپی 217.219.223.38 در حال چت کردن بودم که اشتراکش هم از رایان روش بوده (مثل خودم)و آی پی خود نیز پروتکلی که ما بوسیله آن با یک سیستم ارتباط برقرار کردیم Proto مشخص میشود در قسمت Local Address من هم TCPارتباط برقرار شده است.

دستور Netstat -na :

با تایپ کردن این دستور در MS-DOS Prompt تمام پورتهایی که داده ها و بسته ها را میفرستند مشخص میشود ، نشان " na " در تمام دستورات به معنی نمایش همه پورتها و لیست کردن آدرسهای شبکه و شماره فرمها در یک قالب عددی می باشد ، برای مثال من با تایپ این فرمان در MS-DOS این نتایج را گرفتم :

C:\WINDOWS>netstat -na
Active Connections
Proto Local Address Foreign Address State
TCP 0.0.0.0:1954 0.0.0.0:0 LISTENING
TCP 0.0.0.0:5101 0.0.0.0:0 LISTENING
TCP 217.219.223.21:1954 207.46.106.21:1863 ESTABLISHED
TCP 217.219.223.21:1971 216.136.225.36:5050 ESTABLISHED
TCP 217.219.223.21:2031 63.121.106.74:80 TIME_WAIT
TCP 127.0.0.1:1025 0.0.0.0:0 LISTENING
*:* UDP 0.0.0.0:1958
*:* UDP 64.110.148.59:9
*:* UDP 64.110.148.59:137
*:* UDP 64.110.148.59:138

خب میبینید که پورتهای باز روی سیستم من لیست شده است. مثل 1954-1971-2031

دستور Netstat -a :
این دستور نیز مثل دستور Netstat -an یا -na عمل میکنه فقط فرقش در اینه که این دستور پورتها را با معادل اسمیشان نشان میدهد ، برای مثال پورت 139 را با معادل اسمیش یعنی Netbios نشان میدهد و همچنین مانند دستور Netstat اسم صاحب سیستم را پرینت میكند .(این دستور برای تست کردن نقطه ضعفها و پورتهای باز در سیستم های خودمان بسیار مفید میباشد و اگر سیستم آلوده به تروجن بود میشود از این دستورها و کلاً برنامه Netstat این موضوع را فهمید ، پس آنهایی که سوال میکنند ما چگونه بفهمیم سیستم خودمان آلوده به تروجن هست یا نه ، استفاده از این دستور و کلاً دستورات Netstat میتواند خیلی به آنها کمک کند )

دستور Netstat -p xxx :
منظور از xxx یعنی آن پروتکلی که شما در نظر دارید که میتواند TCP و UDP باشد.

دستور Netstat -e :
این دستور نیز یکی از دستورات Netstat است که آماری از ارتباطها و بسته ها و شماره های ارسال و ذخیره بسته ها و داده ها را نشان میدهد .(این دستور بیشتر برای ویندوزهای 98 , me و همینطور مودمهایی که آمار بسته ها را نمیدهند خوب

و مفید است چون در ویندوز 2000 – XP- قسمتی از این آمار براحتی در اختیار User قرار میگیرد ، و شما میتونید با استفاده از این دستور ترافیک ISP و شبکه را ببینید و همینطور برنامه هایی که در حال دانلود هستسد را چک کنید و یا اگر بسته ای در ارسالش مشکلی پیش بیاد میتوانید در قسمت Errors مشاهده کنید ، ...)

دستور Netstat -r :
این دستور توسط کاربران معمولی اینترنت زیاد بکار گرفته نمیشود چون درک بعضی از گزینه هاش برای کاربران عادی دشوار ، بحرحال این دستور جزییات دقیقی مثل آدرس Gateway - Interface Metric -Netmask , ... درباره آدرس آی پی شما در شبکه میدهد ، همچنین در ویندوزهای8 9 - ME کار دستور Netstat -a را هم انجام میدهد

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.