• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن روانشناسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
روانشناسي (بازدید: 13169)
شنبه 4/2/1389 - 8:42 -0 تشکر 197035
آیا نامزدتان معتاد است؟

به نظرم رسید که این بحث برای همه ما خیلی مفیده چراکه اکثر کاربران تبیان نوجوانان و جوانان هستند و تعدادی هم ممکن است بخواهند به زودی تشکیل خانواده بدهند. گفتم شاید بد نباشه این مطلب را برای شما عزیزان بگذارم تا  اگه موارد دیگه ای هم در این مورد هست و در این مقاله آورده نشده شما آن را برای دوستان مطرح و در این زمینه بحث کنید. هر کدام از شما منبعی از اطلاعات و تجربه هستید که با در اختیار قرار دادن آن برای دیگران می توانید کمک دیگری برای موفقیت آن ها داشته باشید.

 

http://img.tebyan.net/Big/1389/02/81147162153018013186150181959118814627130.jpg

بحث اعتیاد در سال‌های اخیر در کشورمان یکی از عمده‌ترین مسایل مطرح شده در جامعه است. با وجود آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی ایجاد شده توسط فرد مصرف ‌کننده، باید به فرد معتاد به عنوان یک انسان باهمه آرزوها و آمال فردی نگاه کنیم. اعتیاد معمولا در سنین نوجوانی شروع می‌شود. هر چند به ندرت می‌تواند در سنین بالاتر نیز آغاز شود که در این صورت معمولا علت خاصی برای ابتلا به آن وجود دارد. بسته به سن شروع، مسایل مختلفی مانند اشتغال، ازدواج، بچه‌دارشدن، ادامه تحصیل و ارتباط اجتماعی در پیش روی فرد قرار دارد که تمام این موارد می‌توانند تحت‌الشعاع مصرف مواد فرد قرار گیرند. در مورد ازدواج مصرف‌کننده مواد مخدر سوال‌های مختلفی در جامعه ازطرف بستگان، دوستان و سایرین مطرح می‌‌شود. برخی اعتقاد دارند که ازدواج به صورت یک فاکتور حمایتی اجتماعی می‌تواند باعث بالابردن انگیزه فرد برای‌ترک مواد شود، فرد را مسوولیت‌پذیر کند و استرس او را کاهش دهد و مشغولیت با مسایل خانواده باعث شود زمان کمتری برای گذراندن با دوستان و هزینه کمتری نیز برای خرج کردن برای مواد در اختیار داشته باشد. این باوری است که در کشورما در رابطه با ازدواج و نقش آن در درمان همه دردها و بیماری‌ها وجود دارد که البته این موضوع به طور مطلق صحت ندارد.

ازدواج در ابتدای امر انگیزه خوبی برای‌ ترک اعتیاد است. این انگیزه می‌تواند کوتاه مدت یعنی برای مخفی ماندن اعتیاد در تست مورفین و بلند مدت برای پاک ماندن در همه زندگی باشد. معمولا در آستانه ازدواج مراجعات زیادی از این دست به مراکز درمان اعتیاد دیده می‌شود و بیماران در این مرحله ممکن است به طور موقتی پاك شوند.

http://img.tebyan.net/big/1384/11/19011747171315318911719720919530219239135.jpg

اعتیاد تنها به معنای حضور یك ماده مخدر و یا محرك در خون نیست. با مصرف حتی یك بار از بعضی از مواد مدار پاداش خاصی در مغز تحریك می‌شود كه تقریبا همیشه به طور نیمه خاموش حتی در هنگام عدم مصرف باقی می‌ماند. مصارف طولانی مدت می‌تواند باعث ایجاد تغییرات خاصی در شخصیت فرد شود. این تغییرات می‌تواند به‌ صورت انفعال، وابستگی یا پرخاشگری باشد. مهارت‌های زندگی(كنترل خشم، ‌استرس، همدلی.....) به خصوص در مصرف‌كنندگان مواد پرتخریب آموخته نمی‌شوند و مواد تنها به صورت سرپوشی برای آرام‌سازی و پركردن ناكفایتی این افراد به كار می‌رود. بعد از ترک فرد مواجه با سال‌های از دست‌رفته و ناتوانایی‌های خود می‌شود و در مقابل با مسایل پراسترس راه‌حلی بلد نیست.

 

ازدواج به عنوان یک مرحله پرمسوولیت و استرس‌زا نیازمند مهارت‌های بین فردی و اجتماعی خاصی است. بعداز گذشتن ماه‌های اولیه در فردی که تنها به صورت پاکسازی بدن از مواد درمان شده است، فرد در یک موقعیت تنش‌زایی قرار می‌گیرد که در حل آن ناتوان است و با توجه به ماهیت بیماری اعتیاد، عود و مصرف مجدد دور از انتظار نیست. به نظر می‌رسد ماندگاری این افراد در ‌ترک نمی‌تواند زیاد باشد. صورت مثبت قضیه این است که در فردی که از حمایت خانوادگی نامناسبی برخوردار بوده است و یا در محیط‌های اجتماعی پراز موادمخدر و مصرف‌کننده زندگی می‌کرده است، با دوری از این شرایط بتواند روزهای پاک بیشتری را تجربه کند.

 

در مورد اعتیاد این نکته را باید در نظر داشته باشیم که امکان عود و بازگشت همیشه وجود دارد و هرگز درمورد ‌ترک کامل آن نمی‌توان به طور قطعی اظهار نظر کرد. توجه به نکته فوق باعث می‌شود که در جامعه دلواپسی خاصی در مورد ازدواج با فرد مصرف‌کننده وجود داشته باشد.

 

 چگونه می‌توان مطمئن شد که همسر آینده ما مصرف‌کننده مواد مخدر نیست؟

تست‌های مورفین (به تنهایی و بدون حضور موادمحرک) آزمایش غربالگری اعتیاد در کشور ماست. دلواپسی در مورد پاسخ منفی کاذب این تست‌ها و اینکه گاهی روش‌هایی برای مخدوش کردن نتایج این تست‌ها موجود است، بی‌جا نیست. این نکته را هم اضافه کنم که در مراکز تخصصی امکان پیگیری حضور انواع مواد به طور صددرصد وجود دارد که با هیچ ماده‌ای قابل پوشش دادن نیست. مشکل در اینجاست که این افراد درست در حوالی انجام آزمایش دست به‌ترک ماده مصرفی به هر روشی می‌زنند که در آن زمان جواب آزمایش به طور درست منفی و به معنای عدم حضور ماده گزارش می‌شود.

راه های دیگر تشخیص: تغییرات خلق‌وخو، شایع‌ترین علامت مصرف است. در طی روز فرد می‌تواند تغییرات بارز وبیش از حدی در رفتار و خلق داشته باشد. حتی گاهاً این افراد در هنگام مصرف مواد بسیار مهربان و پرتوجه می‌شوند. در ساعت نیاز به مصرف مواد تحریک‌پذیری شایع است. این افراد درساعات خاصی نیاز به تنهایی دارند و از بودن کنار خانواده به هر دلیل امتناع می‌کنند و از جمع‌هایی که نیاز به حضور مداوم و طولانی مدت دارند فرار می‌کنند. که نمونه آن رفتن به سفرهای دسته جمعی است. 

 مشکلات خواب به صورت کم‌خوابی، پرخوابی، به هم خوردن ساعات معمول خواب و بیداری، خواب آلودگی روزانه و بیداری‌های شبانه می‌تواند با انواع مواد دیده شود. همچنین تغییرات وزن و اشتها به صورت کاهش و افزایش مشاهده می‌شود. تغییر در رفتار جنسی اعم از میل یا تحریک جنسی رخ می‌دهد. مصرف بعضی از مواد بوی خاصی دارد که از لباس ووسایل شخص استشمام می‌شود. در چهره برخی از مصرف‌کنندگان نیز می‌تواند تغییراتی را به صورت کبودی دور چشم، فرو رفتن گونه‌ها، آسیب‌های دندانی و تیرگی لب‌ها مشاهده کرد.

در معتادان تزریقی آثار تزریق روی دست‌ها و بازوها و نقاط غیرمعمول در کشاله ران یا گردن دیده می‌شود که می‌تواند توسط لباس یا خالکوبی پوشانیده شود. گاهی نیز صدای مصرف‌کنندگان استنشاقی تودماغی می‌شود

 

وجود چه وسایلی در محل کار و زندگی فرد می‌تواند ما را به او مشکوک کند؟

برای مصرف بعضی از مواد وسایل خاصی مورد نیاز است. مثلاً دیدن سوزن سوخته یا کاغذهایی که لوله شده‌اند و یا دستمال نیم‌سوخته و ابزار شیشه‌ای خاص می‌تواند شک‌برانگیز باشد. در مورد علایم و نشانه‌های فوق قطعا نمی‌شود اظهارنظر کرد. در بعضی از افراد علایم مشابهی وجود داردکه ناشی از مصرف مواد نیست و در مقابل مصرف‌کننده‌هایی نیز هستندکه شدت علایم در آنان قابل ملاحظه نیست. توجه کنید که هیچ فردی حتی پزشک به‌رغم وجود نشانه‌های بالینی و مشکوک، در مورد مصرف یا عدم مصرف مراجع بدون آزمایش نمی‌تواند اظهار نظر قطعی کند. خوش بینی و بد بینی بیش از حد هردو در فردی که قرار است با وی ازدواج کنید می‌تواند زندگی آینده شما را تحت‌الشعاع قرار دهد.

 

نظر شما دوستان خوب  در این زمینه چیست؟

تجربیات شما در این مورد تا چه مقدار است؟ منتظر پاسخ ها و نظرات خوب شما عزیزان هستیم.

گروه سیمرغ با اندکی تغییر و تلخیص 

 

چهارشنبه 8/2/1389 - 12:28 - 0 تشکر 197762

کاربر محترم soroosh_dehkadeh_it
حقیقتا ما هم برای دوست شما آرزوی موفقیت می کنیم که بتونه تصمیم درستی در مورد زندگی اش بگیره. اما این بحث تقدیر و ... از حوزه کاری ما خارجه. ولی مسئله ای که اینجا من می تونم راجع به این موضوع بگم اینه که تمام مراحل زندگی ما آزمایش و امتحانه و این مورد نیز برای این دوست عزیز یک امتحان است که باید بتونه با کمک خداوند و عقلی که خداوند داده تصمیم درست رو بگیره و بتونه در زندگی آینده اش خوشبخت و عاقبت به خیر باشه. برای این دو جوان عزیز آرزوی موفقیت دارم.

چهارشنبه 8/2/1389 - 13:58 - 0 تشکر 197776

کاربر محترم soroosh_dehkadeh_it
حقیقتا ما هم برای دوست شما آرزوی موفقیت می کنیم که بتونه تصمیم درستی در مورد زندگیش بگیره. اما این بحث تقدیر و ... از حوزه کاری ما خارجه. تنها مسئله ای که اینجا من می تونم راجع به این موضوع بگم اینه که تمام مراحل زندگی ما انسان ها آزمایش و امتحانه و این دوست عزیز باید بتونه با کمک خداوند و عقلی که خداوند داده تصمیم درست رو بگیره و بتونه در زندگی آینده اش خوشبخت و عاقبت به خیر باشه. برای این دو جوان عزیز آرزوی موفقیت و سلامتی دارم.

چهارشنبه 15/2/1389 - 14:59 - 0 تشکر 198783

تا حالا به این مورد رسیدید که بعضی ها متوجه می شوند که نامزدشان معتاد است ولی با این تفکر که می توانند در طول زندگی ترک شان بدهند با آنها ازدواج می کنند؟ و ای وای که چه مصیبی را باید متحمل شوند و .....

شنبه 18/2/1389 - 13:36 - 0 تشکر 199191

همه میدانیم ترک اعتیاد تقریبا در حد نا ممکن است اما بوده اند کسانی که توانسته اند مدتها (مقاومت ) کنند گفتم مقاومت چون میدانیم مصرف کننده تا آخر عمر معتاد باقی میماند اما هستند کسانی که با ایجاد تنفر واقعی در خود برابر وسوسه و عود مجدد مقاومت میکنند نمی توان به این بهانه که کسی مصرف کننده بوده تمام حقوق زندگی را از او بگیریم ام اگر خود من هم بخواهم روزی با کسی که معتاد بوده ازدواج کنم حتما با وسواس بیشتری عمل خواهم کرد اما میدانم که با تغییر شرایط و شیوه زندگی و فراهم نمودن شغل در بعضی موارد و تغییر نگرش فرد به زندگی اورا برای همیشه از اعتیاد نجات داد میشناسم کسانی راکه سالهاست سالم زندگی میکنند برای همه گرفتاران اعتیاد دعا میکنم به امید خدا رها شوند او توانا است

پنج شنبه 14/5/1389 - 22:51 - 0 تشکر 218309

دلتمون خوشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟ آخه آدم با این گرونی، بی پولی و...... و تمامه مشکلاتی که داره، میتونه زن بگیره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ خودتون قضاوت کنید!!

سه شنبه 14/10/1389 - 10:38 - 0 تشکر 270470

با سلام
الان اکثر ما و همچنین بقیه دوستان معتاد هستیم منتها معتادی ما بی خطر و فرهنگی است است چون به سایت تبیان معتاد شدیم.

نیکی و بدی که در نهاد بشر است                         شـادی و غمی که در قضا و قدراست 

با چرخ مکن حواله کاندر ره عقل                        چرخ از تو هزار بار بــــیچاره تر است

مدیر انجمن خانواده ی تبیان

 

 

سه شنبه 14/10/1389 - 10:39 - 0 تشکر 270471

متاسفانه در زمانهای قدیم فقط یک تریاک بود الان بیش از 100 نوع یا شاید بیشتر ماده مخدر داریم
کرک . کریستال. حشیش و ...

نیکی و بدی که در نهاد بشر است                         شـادی و غمی که در قضا و قدراست 

با چرخ مکن حواله کاندر ره عقل                        چرخ از تو هزار بار بــــیچاره تر است

مدیر انجمن خانواده ی تبیان

 

 

چهارشنبه 15/10/1389 - 11:13 - 0 تشکر 270718

حضرت محمد(ص) می فرمایند:
شوخی زیاد،آبرو را می برد.
ونیز:
كودكان را دوست بدارید وبا آنها مهربان باشید.
امام صادق (ع) می فرماید:
كسی كه زمان خود را بشناسد،آماج اشتباهات قرار نگیرد.

چهارشنبه 15/10/1389 - 21:43 - 0 تشکر 270861

سلام،
در وضعیت فعلی تشخیص اینكه شخص مورد نظر اعتیاد دارد یا نه مشكل نیست . چون به قاطعیت می گویم 90درصد از مردم اعم از جوان ، نوجوان، میانسال، مسن و بیكار و شاغل مصرف انواع مواد مخدر دارند. بهتر آن است فكری كنیم كه ما بقی افراد به اعیتاد رو نیاورند و آنهایی هم كه معتاد شدند از این وضع خلاصی یابند چون اكثرشان هم خودشان متوجه عمل ناشایست خود بوده و از وضع خودشان خسته شده اند.

جمعه 17/10/1389 - 14:2 - 0 تشکر 271376

سلام
منم با رضایار موافقم متاسفانه منم معتاد شدم معتاد به تبیان از صبح که وارد نت میشم اول سایت تبیان و اولم میام میام سراغ انجمنها تو را خدا به منم کمک کنید تا بتونم تا حدی کمش کنم.

 

  به طواف كعبه رفتم ،به حرم رهم ندادند          كه برون درچه كردي، كه درون خانه‌آئي

 

                                    

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.