• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 2331)
شنبه 28/1/1389 - 9:58 -0 تشکر 195458
انرژی هسته‌ای برای همه، سلاح هسته‌ای برای هیچ‌كس

پس از انبوهی از کنفرانس های باصطلاح خلع سلاح هسته ای که توسط کشور های دارنده سلاح های هسته ای، در طول سال ها، برگزار شده است و به جز توجیه حفظ و گسترش و ساخت نسل جدیدتر این سلاح ها، توسط کشورهای دارنده، هدف دیگری نداشته است، اینک اولین کنفرانس واقعی خلع سلاح هسته ای، توسط کشوری که خود سلاح هسته ای در اختیار ندارد و به تمام تعهدات بین المللی خود عمل کرده است و هدفش استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای است، یعنی جمهوری اسلامی ایران، در تهران، در حال برگزاری است.

در این مبحث شما را در جریان سیر تحولات و دستاورد های این نشست مهم بین المللی قرار می دهیم.

 

کنفرانس بین‌المللی خلع سلاح تهران

عکس: خبرگزاری فارس

 ما مي توانيم ....

شنبه 28/1/1389 - 17:16 - 0 تشکر 195555

جلیلی: سپردن خلع سلاح به دارندگان سلاح هسته‌ای امیدی واهی بیش نیست 

دبیر شورای عالی امنیت ملی كشورمان، سپردن امر خلع سلاح به دارندگان سلاح‌ هسته‌ای را امیدی واهی و سرابی بیش ندانست. 

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی كشورمان پیش از ظهر امروز شنبه در نخستین كنفرانس بین‌‌المللی خلع سلاح و عدم اشاعه طی سخنانی اظهار داشت: بعد از جنگ جهانی دوم متاسفانه مناسبات بین‌المللی، نه بر مبنای حق برابر ملت‌ها بلكه بر قدرت برخورداری از سلاح هسته‌ای شكل گرفت.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح كرد: سپردن امر خلع سلاح به دارندگان سلاح هسته‌ای امیدی واهی و سرابی بیش نیست.
جلیلی با اشاره به كشتار مردم بیگانه در افغانستان و عراق در پی لشكر‌كشی‌های آمریكا به این منطقه اظهار داشت: آیا این میزان كشتار مردم نمی‌تواند مصداقی برای مدعیان حقوق بشر باشد ولو اینكه از سلاح كشتار جمعی به معنای خاص آن استفاده نشده باشد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بسته پیشنهادی ایران اظهار داشت: جمهوری اسلامی بارها برای گفتگو حول نگرانی‌های مشترك جامعه جهانی بر مبنای تعهدات دسته جمعی اعلام آمادگی كرد.
وی افزود: كسانی كه رسما اعلام می‌كنند در كنار گفتگو از اهرم فشار استفاده خواهند كرد، رسما به جامعه جهانی اعلام می‌كنند كه به دلیل فقدان در منطق و گفتگو به فشار متوسل می‌شوند.
جلیلی آنها را به بازگشت به گفتگو و پاسخگویی به جامعه جهانی دعوت كرد. 

منبع: خبرگزاری فارس

 ما مي توانيم ....

شنبه 28/1/1389 - 17:26 - 0 تشکر 195559

مهمان‌پرست:تهدیدات آمریكا علیه كشورها تفاوتی با اقدامات تروریستی ندارد

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت كه تهدیدات آمریكا علیه برخی از كشورها تفاوتی با اقدامات تروریستی ندارد.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس، رامین مهمان‌پرست سخنگوی وزارت امورخارجه در حاشیه كنفرانس بین‌المللی خلع‌سلاح و عدم اشاعه تهران در جمع خبرنگاران، گفت: ایده تشكیل این اجلاس به 2 سال پیش برمی‌گردد كه هنوز اوباما رئیس‌جمهور نشده بود.
مهمان‌پرست اظهار داشت: این كنفرانس در پی ایجاد خلع‌سلاح هسته‌ای و برطرف كردن نگرانی‌هایی درباره دسترسی گروه‌های تروریستی به سلاح‌های هسته‌ای است.
وی افزود: اگر سلاح‌های هسته‌ای به دست گروه‌های تروریستی بیافتد مردم كشور‌های مختلف را از بین می‌برند، تهدیدات آمریكا علیه برخی از كشورها تفاوتی با اقدامات تروریست‌ها ندارد.
سخنگوی وزارت امورخارجه با تاكید بر اینكه بزرگترین تروریست‌ها كسانی هستند كه ملت‌ها را به استفاده از سلاح هسته‌ای تهدید می‌كنند، تاكید كرد: امروز نگرانی دنیا از آمریكا، فرانسه و دیگر كشورهای اروپایی است و وظیفه سازمان ملل و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز ایجاد تسهیلاتی برای كشورهای دارنده دانش هسته‌ای صلح‌آمیز است.
مهمان‌پرست در ادامه سخنان خود تامین سوخت راكتور ‌تهران را یكی از نكات مهم برشمرد و یادآور شد: ما درخواست خود را برای تامین سوخت راكتور تهران به آژانس ارائه كردیم اما آنها پیش‌شرط معاوضه را مطرح كردند و پس از آنكه ما این پیشنهاد را پذیرفتیم اعلام كردند باید اورانیوم 3.5 درصد را در كشوری ثالث زیر نظر آژانس نگهداری كنیم و سپس اورانیوم 20 درصد را دریافت كنیم اما ما اعلام كردیم اگر به آژانس اعتماد دارید اورانیوم 3.5 درصد را در ایران نگهداری كنید تا اورانیوم 20 درصد به دست ما برسد.
وی در پاسخ به سئوالی در خصوص عدم امضای معاهده NPTتوسط كشورهایی همچون پاكستان و هند تاكید كرد: اگر واقعا به دنبال زندگی در دنیای سراسر از امنیت هستیم همه كشورها باید برای از بین بردن سلاح‌های هسته‌ای تلاش كرده و دانش هسته‌ای را تنها برای مصارف صلح‌آمیز استفاده كنند.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینكه چطور است كه از خلع سلاح صحبت می‌كنید در حالی‌ كه در انتخابات ریاست‌جمهوری دوره دهم تعداد زیادی از مردم ایران در زندان به سر می‌برند، گفت: اشتباهی كه كشورهای غربی در 31 ساله گذشته تكرار كردند، نوع محاسبات آنها بوده است.
وی افزود: در انتخابات ریاست جمهوری ایران 40 میلیون نفر یعنی 80 درصد واجدین شرایط شركت كرده‌اند كه این نشان دهنده اوج آزادگی و دموكراسی در ایران است در حالی كه در كشورهای غربی از دموكراسی تنها به عنوان ابزاری استفاده می‌كنند.
سخنگوی وزارت خارجه عنوان كرد: در انتخابات ایران رقابت سنگینی بود و كاندیدای پیروز نزدیك به 24 میلیون و كاندیدای دیگر نزدیك به 13 میلیون رای آورد و چند هزار نفر نیز برای اعتراض رای ندادند و این در حالی است كه بعد از ادامه اعتراضات متوجه سوء استفاده غربی‌ها شدند تعداد كسانی كه از نظام خود دفاع كردند افزایش پیدا كرد به طوری كه 40 میلیون نفر به عنوان حامی نظام در صحنه حضور یافتند.
رامین مهمان‌پرست گفت: اگر در كشور شما چند هزار نفر به آشوب روی آورند آیا پلیس شما از آنها استقبال می‌كند و یا برخورد.
وی در خصوص اظهاراتی مبنی بر اینكه ایران خطری برای منطقه است نیز خاطرنشان كرد: ما فكر می‌كنیم هیچ نگرانی وجود ندارد و كشورهای همسایه می‌داند كه دانش هسته‌ای ایران برای پیشرفت‌های صلح‌آمیز آن است كه در این زمینه آمادگی در كشورهای منطقه را دارد.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین افزود: یكی از دلایل حضور میهمانانی از كشورهای منطقه در كنفرانس بین‌المللی خلع سلاح و عدم اشاعه تهران همین موضوع است.
مهمانپرست افزود: نگرانی اصلی از كشورهای دارنده سلاح‌های هسته‌ای است كه همواره تهدید محسوب می‌شوند.
وی با اشاره به فشارهایی كه به میهمانان ایرانی شركت كننده در كنفرانس بین‌المللی خلع سلاح و عدم اشاعه تهران از سوی برخی كشورها وارد می‌شود، یادآور شد: علی‌رغم همه فشارهای سیاسی برای جلوگیری از شركت‌ میهمانان ما در این كنفرانس، 60 هیئت در این اجلاس شركت كرده‌اند كه بین 20 تا 30 كشور در سطح وزیر و معاونین وزیر شركت كرده‌اند.
سخنگوی وزارت خارجه با ابراز امیدواری از ایجاد دبیرخانه برای این اجلاس تأكید كرد: امیدواریم كه با ایجاد دبیرخانه‌ای برای كنفرانس بین‌المللی خلع سلاح و عدم اشاعه تهران، این كنفرانس سالانه و ادواری برگزار شود تا همه كشورها در جریان اهداف آن قرار گیرند.
وی مخاطب اصلی كنفرانس بین‌المللی خلع سلاح و عدم اشاعه تهران را مردم دنیا و افكار عمومی دانست و خاطر نشان كرد: این اجلاس راه حل و راهكارهای واقعی را برای از بین بردن سلاح‌های هسته‌ای نشان می‌دهد.

منبع: خبرگزاری فارس

 ما مي توانيم ....

شنبه 28/1/1389 - 17:33 - 0 تشکر 195560

رییس‌جمهور در دیدار احسان اغلو:
سازمان كنفرانس اسلامی می‌تواند پرچمدار خلع سلاح جهانی باشد

رییس جمهور و دبیر‌كل سازمان كنفرانس اسلامی مهمترین مسائل منطقه و جهان اسلام را مورد بحث و تبادل نظر قرار دارند.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از دفتر امور رسانه‌های ریاست جمهوری، محمود احمدی‌نژاد در حاشیه كنفرانس بین‌المللی خلع سلاح و عدم اشاعه در دیدار كمال‌الدین احسان اوغلو دبیر‌كل سازمان كنفرانس اسلامی با بیان اینكه كسانی كه پرچمدار خلع سلاح می‌شوند باید فاقد اینگونه سلاح‌ها باشند، اظهار داشت: سازمان كنفرانس اسلامی این ظرفیت را دارد كه پرچمداری خلع سلاح جهانی را بر عهده بگیرد.
وی همچنین با قدردانی از اقدامات دبیر‌كل سازمان كنفرانس اسلامی در موضوعات مربوط به فلسطین و جهان اسلام خاطر‌نشان كرد: جهان در آستانه تحولات بزرگی قرار دارد و باید بر مدیریت این تحولات حضور فعالی داشته باشیم؛ اگر این حضور كمرنگ باشد عده‌ای مجدداً نظم جدیدی را تدوین و بر جهانیان تحمیل خواهند كرد.
رئیس جمهور افزود: سازمان كنفرانس اسلامی می‌تواند در مدیریت تحولات جهانی نقش فعال و سازنده‌ای داشته باشد.
احمدی‌نژاد از مواضع دبیر‌كل سازمان كنفرانس اسلامی در حمایت از حقوق مردم مظلوم فلسطین قدردانی كرد و گفت: فلسفه تشكیل سازمان كنفرانس اسلامی حمایت از مردم فلسطین بوده است و از این رو ضرورت دارد هر چه فعال‌تر در این عرصه اقدام شود تا از تداوم جنایت‌های رژیم صهیونیستی جلوگیری شود.
كمال‌الدین احسان اوغلو دبیر‌كل سازمان كنفرانس اسلامی نیز در این دیدار سخنرانی احمدی‌نژاد در كنفرانس خلع سلاح را بسیار مثبت و سازنده دانست و گفت: این سخنرانی به خوبی رفتار دوگانه برخی قدرت‌ها را آشكار كرد.
دبیر كل سازمان كنفرانس اسلامی افزود: سازمان كنفرانس اسلامی از حقوق جمهوری اسلامی ایران در استفاده صلح‌آمیز از‌ انرژی هسته‌ای حمایت می‌كند و از ابتدا نیز اعلام كرده‌ایم كه خواهان استفاده از انرژی هسته‌ای در راستای اهداف صلح‌آمیز و مخالف استفاده از آن برای ساخت تسلیحات نظامی هستیم.
وی ایجاد خاورمیانه‌ای عاری از سلاح‌های هسته‌ای را مورد تاكید قرار داد و افزود: سازمان كنفرانس اسلامی این موضوع را با جدیت در مجامع و سازمان‌های بین‌المللی دنبال می‌كند.
دبیر‌كل سازمان كنفرانس اسلامی همچنین با اشاره به اوضاع افغانستان خاطر‌نشان كرد: اعمال هر گونه راه حل نظامی برای رفع مشكلات افغانستان با شكست مواجه خواهد شد‌، چرا‌كه رفع مشكلات افغانستان راه حل منطقه‌ای و درونی دارد و ایران در این زمینه می‌تواند نقش بسیار برجسته‌ای داشته باشد.
وی در ادامه آخرین اوضاع فلسطین را مورد اشاره قرار داد و اضافه كرد: قدس خط قرمز مسلمانان جهان است و اگر اشغالگران از این خط قرمز عبور كنند، عواقب آن برای آنها غیرقابل پیش‌بینی است.

منبع: خبرگزاری فارس

 ما مي توانيم ....

شنبه 28/1/1389 - 17:40 - 0 تشکر 195561

ولایتی: جهان تشنه شنیدن پیام‌ها و تصمیم‌گیری برای خلع سلاح است

مشاور عالی مقام معظم رهبری در حاشیه كنفرانس خلع سلاح در تهران گفت: جهان تشنه شنیدن پیام‌ها و تصمیم‌گیری برای خلع سلاح است.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، علی اكبر ولایتی مشاور عالی مقام معظم رهبری پیش از ظهر امروز شنبه در حاشیه نخستین كنفرانس بین‌المللی خلع سلاح و عدم اشاعه كه در تهران در حال برگزاری است، در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: آنچه مسلم است این كه مردم دنیا تشنه شنیدن چنین سخنانی به خصوص از زبان مقامات مهم و تاثیرگذار جهان هستند.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری و تاثیرگذاری این اظهارات به خصوص در منطقه خاورمیانه كه خطاب اصلی، پیام ایشان به مردم این منطقه بود، یادآور شد: برخی به دنبال آن هستند كه با غبارآلود كردن فضا در ارتباط با انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای ایران، مردم خاورمیانه را از انرژی هسته‌ای محروم كنند.
ولایتی اضافه كرد: برگزاری این اجلاس‌ها كه مورد استقبال مردم جهان قرار می‌گیرد علیرغم اینكه فرصت زیادی برای برگزاری آن نبود اما با استقبال صاحبنظران مواجه شد و این استقبال از كنفرانس تهران با شعار انرژی هسته‌ای برای همه، سلاح هسته‌ای برای هیچكس نشانگر تشنگی مردم جهان برای شنیدن چنین پیام‌ها و تصمیم‌گیری برای خلع سلاح است.
مشاور عالی مقام معظم رهبری با ذكر این نكته كه متاسفانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به عنوان یكی از نهادهایی كه وظایف آن خلع سلاح است تاكنون به وظایف خود عمل نكرده، گفت: امیدواریم پیام اجلاس تهران بتواند در این زمینه راهگشا باشد

منبع: خبرگزاری فارس

 ما مي توانيم ....

شنبه 28/1/1389 - 18:5 - 0 تشکر 195562

ولید المعلم: هدف ما عزم جهانی برای خلع سلاح هسته‌ای است

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس، ولید المعلم وزیر خارجه سوریه صبح امروز شنبه در حاشیه كنفرانس خلع سلاح هسته‌ای و عدم اشاعه در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی در خصوص هدف از شركت در این اجلاس گفت: هدف ما این است كه عزمی برای خلع سلاح هسته‌ای به وجود بیاید.
وی با تاكید بر اینكه تاكیدكننده اصلی در زمینه هسته‌ای در خاورمیانه اسرائیل است، تصریح كرد: ‌امیدواریم روسیه و آمریكا تعهدی كه چندی پیش در خصوص خلع سلاح هسته‌ای امضا كرده‌اند پایبند باشند و به آن عمل كنند.

منبع: خبرگزاری فارس



علوی: كنفرانس تهران تاكید مجددی بر صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران است

وزیر امورخارجه عمان گفت كه برگزاری كنفرانس خلع سلاح و عدم اشاعه در تهران، تأكید مجددی بر صلح آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران است.

به گزارش خبرنگارس سیاست خارجی خبرگزاری فارس، «یوسف بن علوی» وزیر امور خارجه عمان امروز شنبه طی سخنانی در نخستین كنفرانس بین‌المللی خلع سلاح و عدم اشاعه گفت: بدون تردید مقابله با گسترش سلاح‌های كشتار جمعی، مسئولیت مشترك جامعه جهانی می‌باشد كه همه كشورها باید بر اساس این مسئولیت، تلاش كنند.
وی ركود حاكم بر موضوع خلع سلاح را موجب نگرانی در این زمینه خواند و خاطرنشان كرد: عدم توافق برای رسیدن به یك دیدگاه در خصوص خلع سلاح یك نگرانی عمده است كه ظلم و امنیت جهانی را به خطر می‌اندازد.
وزیر خارجه عمان برگزاری این اجلاس را تأكید مجددی از سوی جمهوری اسلامی مبنی بر صلح آمیز بودن برنامه هسته‌ای خود خواند و افزود: جمهوری اسلامی تاكید می‌كند كه هدفش مسالمت آمیز بوده و نه نظامی؛ آنگونه كه برخی كشورها ادعا می‌كنند.
یوسف بن علوی یادآور شد: ما بر این اساس در كنفرانس تهران شركت كردیم تا تأكید مجددی بر این باشد كه برنامه هسته‌ای ایران مسالمت آمیز است.
وزیر خارجه عمان با اشاره به نشست بازنگری ان.پی.تی در آینده‌ای نزدیك در نیویورك گفت: كنفرانس تهران گام جدیدی برای هماهنگی و رسیدن به یك دیدگاه در خصوص موضوع خلع سلاح و عدم اشاعه است.
وی با ذكر این نكته كه نباید حقوق دیگر كشورها را برای دستیابی به انرژی هسته‌ای محدود كرد، خاطرنشان كرد: ما در تمام مناسبت‌ها بر مسالمت آمیز بودن این مسئله تاكید كرده‌ایم.
وزیر امور خارجه عمان اهمیت استفاده از انرژی مسالمت آمیز هسته‌ای را روشن دانست و خاطرنشان كرد: یكی از اهداف استفاده از این انرژی، پیشرفت اقتصادی برای بشریت است و در این راه به هیچ كس نباید ضرری زده شود.
وی در پایان خاطرنشان كرد: انرژی هسته‌ای میراثی برای تمام بشریت و پیشرفت جوامع انسانی است

منبع: خبرگزاری فارس

 ما مي توانيم ....

شنبه 28/1/1389 - 18:9 - 0 تشکر 195563

نخست‌وزیر ژاپن: خلع سلاح هسته‌ای از مهمترین موضوعات صلح و ثبات جهان است 

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، منوچهر متكی وزیر امور خارجه كشورمان صبح امروز در ادامه نخستین كنفرانس بین‌المللی خلع سلاح و عدم اشاعه، پیام «یوكیو هاتویاما» نخست‌وزیر ژاپن خطاب به محمود احمدی‌نژاد كه دیروز 16 آوریل ارسال شده، را قرائت كرد.
نخست‌وزیر ژاپن در این پیام به موضوع خلع سلاح اشاره كرده است و افزوده است: خلع سلاح و عدم اشاعه هسته‌ای یكی از مهمترین موضوعات جهت حفظ صلح و ثبات جهان است.
نخست‌وزیر ژاپن در ادامه این پیام آورده است كه كشور ژاپن معتقد است، به عنوان تنها قربانی بمب اتم دارای این مسئولیت اخلاقی است كه در اقدامات مرتبط با خلع سلاح هسته‌ای پیش قدم شود.
نخست‌وزیر ژاپن در این پیام، كنفرانس بازنگری NPT در نیویورك را فرصت مهمی خواند تا بتوانیم برای تحقق جهان عاری از سلاح هسته‌ای گام مشخصی برداریم.
وی در این پیام خاطرنشان كرد: در نظر داریم در آستانه كنفرانس مزبور، تلاش دیپلماتیك فعالانه‌ای را به عمل آوریم

منبع: خبرگزاری فارس

 ما مي توانيم ....

شنبه 28/1/1389 - 18:13 - 0 تشکر 195564

دبیرکل کنفرانس خلع سلاح: اجلاس تهران انتظارات را برآورده کرد

مهدی آخوندزاده معاون وزیر امور خارجه کشورمان روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا با بیان این مطلب اظهار داشت: این کنفرانس مقدمه‌ای برای کنفرانس سال آینده خلع سلاح در تهران است.
وی افزود: بسیاری از افراد و مقامات برای اولین‌بار است که به ایران آ‌مده‌اند و تصویر مثبتی از برنامه‌های ما نداشتند و ذهن آنها توسط تبلیغات رسانه‌ای غرب در رابطه با ساخت بمب پر شده بود، اما در اینجا تصویر دیگری را مشاهده می‌کنند.
آخوندزاده در پاسخ به سوالی در رابطه با تاثیر این کنفرانس بر کنفرانس بازنگری N.P.T تصریح کرد: طراحی اولیه ما برای این کنفرانس نیز تاثیرگذاری بر کنفرانس بازنگری N.P.T بوده است.
دبیرکل کنفرانس خلع سلاح تهران گفت: یک جهان عاری از سلاح‌های هسته‌ای که همه دنیا بر آن تاکید دارند مد نظر ماست که می‌خواهیم با برگزاری این کنفرانس به آن دست یابیم.
وی در رابطه با کنفرانس بازنگری N.P.T تاکید کرد: این کنفرانس می‌تواند بر کنفرانس بازنگری نیویورک و اینکه چه مکانیزم و روش‌هایی را برای ادامه مسیر انتخاب کنیم، تاثیر زیادی داشته باشد

منبع: خبرگزاری ایرنا

 ما مي توانيم ....

شنبه 28/1/1389 - 18:23 - 0 تشکر 195568

هشدار "صالحی" در خصوص احتمال از بین رفتن کارایی "ان. پی. تی" 

fه گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، علی اکبر صالحی که عصر شنبه در کنفرانس بین المللی خلع سلاح و عدم اشاعه در تهران سخن می‌گفت، اظهار داشت: بیش از 65 سال از کشف کاربردهای انرژی هسته‌ای می‌گذرد. کشفی که در صورت استفاده صحیح از آن، مردم جهان می‌توانستند در شرایطی بسیار مطمئن‌تر، پیشرفته‌تر و امن‌تر از شرایط کنونی زندگی کنند.
وی ادامه داد: متاسفانه فناوری‌هایی که می‌توانست در خدمت بشریت و استفاده‌های صلح‌آمیز باشد اما به دلیل زیاده‌طلبی‌ها، رفتارهای تبعیض‌آمیز و ناعادلانه و عدم پایبندی دولت‌‌های هسته‌ای به تعهدات خود، تبدیل به بزرگترین تهدید علیه جامعه بشری شده است.
صالحی با بیان اینکه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در جهت تسهیل گسترش استفاده صلح‌آمیز از برنامه‌های هسته‌ای و برنامه اتم برای صلح تشکیل شد، خاطرنشان کرد: اما با دخالت‌های سیاسی برخی کشورهای غربی و تضعیف وظایف اساسنامه‌ای آن و نیز ایجاد مانع در راه دسترسی کشورها به اهداف صلح‌آمیز در حال تبدیل شدن به یک نهاد نظارتی صرف در خدمت منافع سیاسی اعضای محدود و دائم شورای امنیت است.
رییس سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: استفاده نظامی از انرژی هسته‌ای در بمباران هیروشیما و ناکازاکی، تلقی منفی از این انرژی را در افکار عمومی ایجاد کرده است.
نماینده سابق ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ادامه داد: علاوه بر آن برخی کشورها که خود را ضامن تامین صلح و امنیت و حافظان معاهدات بین‌المللی می‌دانند، به خود اجازه می‌دهند که امنیت فرضی خود را امنیت جهانی تلقی کنند. از این رو، هرگونه اقدام غیرقانونی علیه دیگران را برای خود مجاز می‌دانند و ضمن محروم کردنشان از حقوق حقه خود، روز به روز بر قیود و تعهدات آنها نیز می‌افزایند.
صالحی تاکید کرد: اگر دولت‌های هسته‌ای علاقه‌مند به حفظ و تقویت معاهده عدم اشاعه هستند، باید این معاهده را در تمامیت آن بپذپیرند و تقویت کنند و به مسئولیت خود در قبال آن پایبند باشند.
رییس سازمان انرژی اتمی اظهار داشت: یقینا تداوم مسابقات تسلیحات هسته‌ای و اعمال سیاست‌های دوگانه در استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای، جهان را با چالش بزرگی مواجه کرده است.
وی اضافه کرد: اگر نسبت به رفع تبعیض، برخوردهای گزینشی، استفاده از زبان تهدید و بی‌عدالتی و استانداردهای دوگانه در اسرع وقت اقدام نشود، معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای NPT در آینده نزدیک دچار فقدان مشروعیت شده و کارآیی خود را از دست خواهد داد و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روزبه‌روز از مسیر تعیین شده اساسنامه‌ای خود نیز منحرف خواهد شد.

صالحی در ادامه کنفرانس بین المللی خلع سلاح و عدم اشاعه در تهران اظهار داشت: معاهده عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای (NPT)، مجموعه‌ای از اصول هنجارها، قواعد و روش‌های تصمیم‌گیری است که بعضا انتظارات کشورهای مختلف پیرامون موضوع هسته‌ای را برآورده می‌سازد.
رییس سازمان انرژی اتمی مبنای این معاهده را حول سه پایه و یا سه محور عدم اشاعه، استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای و خلع سلاح هسته‌ای خواند.
صالحی اضافه کرد: در واقع این مجموعه اصول، هنجارها، قواعد و رویه‌های تصمیم‌گیری، به طور یکسان و متوازن بر روی این سه محور اعمال نشده است.
وی خاطرنشان کرد: معاهده NPT از نظر محتوایی دارای کاستی‌هایی از جمله تبعیض میان اعضا(دارنده و فاقد سلاح هسته‌ای) است و در طول 40 سال گذشته از زمان اجرایی شدن آن عملا بعد خلع سلاح آن مورد اغماض جدی قرار گرفته است.
وی در ادامه به عناصر تفکیکی معاهده NPT اشاره کرد و گفت: اصول معاهده عدم اشاعه شامل "باور به ضرورت نابودی کامل سلاح‌های هسته‌ای و تحقق خلع سلاح هسته‌ای"،"باور به اینکه استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای حق همه کشورها است و سیاست‌های عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای، نباید مانع تداوم و گسترش استفاده‌های صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای شود"،"باور به اینکه گسترش افقی و عمودی سلاح های هسته‌ای باید متوقف شود" و بالاخره" باور به برقراری ارتباط بین عدم اشاعه افقی و عدم اشاعه عمودی و اینکه در یک چشم‌انداز بلندمدت، گسترش سلاح‌های هسته‌ای متوقف شده و ذخایر آن نیز به‌طور کلی نابود شوند."
صالحی همچنین در ادامه به هنجارهای معاهده عدم اشاعه نیز اشاره کرد و گفت که این هنجارها شامل " تعهد دولت‌های هسته‌ای به تداوم مذاکرات برای رسیدن به خلع سلاح جهانی"، "حق همه کشورها برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای"، "تعهد کلیه دولت‌ها از جمله دولت‌های هسته‌ای به عدم انتقال سلاح‌های هسته‌ای به دولت‌های غیر هسته‌ای "، "تعهد کشورهای غیر هسته‌ای مبنی بر اینکه به دنبال سلاح اتمی نباشند" و " تعهد کشورهای غیرهسته‌ای مبنی بر تحت پادمان قرار دادن تاسیسات هسته‌ای خود از طریق امضای قرارداد با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است".
صالحی افزود: در خصوص قواعد معاهده عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای، این قواعد در حقیقت دربرگیرنده نسخه‌های اجرایی مشخص و ویژه بخش هنجارهای مورد اشاره فوق است.
رییس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: مشکلی که در این خصوص وجود دارد این است که برای برخی از هنجارها در قالب تعهدات و حقوق، قواعد مشخصی وجود دارد اما در مورد برخی دیگر قواعد خاصی پیش‌بینی نشده است.
وی اضافه کرد: به‌عنوان مثال قواعد مربوط به تعهد کشورهای هسته‌ای برای خلع سلاح هسته‌ای و تضمین حق استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای حالت مشخص شده و ویژه را به خود نگرفته است در حالی که مقررات اجرایی سامانه راستی آزمایی عدم اشاعه در قالب مقررات مدون پادمان‌های جامع برای بررسی پایبندی و عدم پایبندی به تعهدات کشورها به صورت کاملا روشن و شفاف تدوین شده است.
صالحی با بیان اینکه عدم وضوح و کاهش شفافیت در تخصیص قواعد در استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای و خلع سلاح سبب کاهش سطح نهادینگی در این زمینه‌ها شده است، تاکید کرد: همین موضوع توازن بین سه پایه معاهده NPT را در جهت برجسته کردن محور عدم اشاعه به هم زده است.
رییس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: رویه‌های تصمیم‌گیری که شامل سازوکارهای اتخاذ تصمیم، مخصوصا در زمینه مسایل مربوط به اجرای قواعد است نیز شاهد عدم توازن روشنی حول سه پایه یاد شده در معاهده NPT است به گونه‌ای که بیشتر رویه‌های تصمیم‌گیری حول محور عدم اشاعه قرار دارد.

صالحی در ادامه کنفرانس بین المللی خلع سلاح و عدم اشاعه در تهران که در سالن همایش‌‌های صدا و سیما برگزار شد تاکید کرد که اگر تاکنون معاهده عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای به عنوان یک رژیم فراگیر مورد استقبال نسبی کشورها قرار گرفته به این دلیل بوده است که منافع کشورها در قبال یکی از این محورها تا حدودی تامین گردیده است.
وی افزود: با وجود زیاده‌خواهی برخی از کشورهای هسته‌ای دو محور خلع سلاح و استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای را تحت‌الشعاع محور عدم اشاعه قرار داده است که در صورت تداوم این وضعیت، معاهده NPT نه تنها از ماهیت اولیه خود خارج خواهد شد و به یک موجودیت دیگر تغییر شکل خواهد داد بلکه ممکن است که مشروعیت و اعتبار خود را نیز به کلی از دست بدهد.
صالحی با بیان اینکه بررسی عملکرد کشورها در قبال معاهده NPT نشانگر این واقعیت تلخ است، تصریح کرد: متاسفانه بیشترین موارد نقض و عدم پایبندی به اغلب مفاد NPT از سوی دولت‌های هسته‌ای صورت می‌پذیرد.

ادامه دارد...

 ما مي توانيم ....

شنبه 28/1/1389 - 18:30 - 0 تشکر 195570

ادامه:
وی در این خصوص به مواردی اشاره کرد که ذیل می‌آید:
1- شانه خالی کردن از تعهدات ماده 6 معاهده و عدم پایبندی به این ماده در زمینه خلع سلاح در این ارتباط تناقضات واضح در گفتار و رفتار از جمله سخنرانی 2009 رییس‌جمهور آمریکا در پراگ و همچنین برنامه "بازبینی رویکرد جدید هسته‌ای آمریکا" و بالاخره موافقتنامه استرات - 2، همگی نشان‌دهنده ریشه‌های بی‌اعتمادی جامعه بین‌الملل به سیاست‌های آمریکا است.
2- عدم پایبندی به ماده یک و سه با انجام ترتیبات امنیتی، همکاری و شراکت هسته ای با کشورهای غیرعضو معاهده مخصوصا رژیم صهیونیستی و تبادل مواد هسته‌ای با آن و نیز انتقال سلاح هسته‌ای به برخی کشورهای غیرهسته‌ای تحت چتر ناتو. این در حالی است که در برخی موارد سلاح‌های هسته‌ای مستمر شده آمریکا در قلمرو سایر کشورها، در ساختارهای نظامی کشورهای میزبان نیز ادغام شده است.
3 - عدم پایبندی به ماده چهار معاهده ان پی تی با اعمال محدودیت و در پاره ای از موارد ایجاد موانع در راه اعمال حق لاینفک کشورهای عضو معاهده در زمینه صلح آمیز از انرژی هسته ای و همچنین وضع تحریم های یک جانبه و استفاده ابزاری از نهادهای بین المللی.
صالحی در ادامه با بیان اینکه کنفرانس بازنگری معاهده ان پی تی نزدیک است و این کنفرانس فرصت مناسبی را در این زمینه فراهم می سازد، خاطرنشان کرد: برای مقابله با چالش بزرگ رویکردهای تبعیض آمیز، استانداردهای دوگانه و برخوردهای گزینشی دول هسته ای، انجام اقدامات ذیل برای نجات معاهده ان پی تی ضروری است:
1 - همخوانی و انسجام در آموزه های نظری دولت ها با تاکید بر ضرورت عبور از رهیافت خود محور و ماکیاولیستی قدرت مدار در برخورد با موضوعات مرتبط با معاهده ان پی تی .
2 - اعتقاد به تحقق همکاری در موضوعات امنیتی بین کشورهای مختلف از طریق احترام به منافع همه کشورها و تاکید بر مسئولیت های مشترک .
3 - تعهد به عدم استفاده از سلاح هسته‌ای و انهدام آنها.
4 - حذف سلاح هسته‌ای از دکترین‌های دفاعی کشورهای هسته‌ای .
5 - برچیدن سلاح‌های هسته ای در کشورهای فاقد سلاح‌های هسته‌ای .
6 - لزوم تثبیت این اصل که وجود سلاح هسته‌ای بزرگترین تهدید علیه صلح و امنیت بشری است و نیز لزوم تعهد به عدم توسعه کمی و کیفی سلاح‌های هسته‌ای توسط دولت‌های هسته‌ای.
7 - لزوم توصیه بازنگری معاهده NPT به کنفرانس خلع سلاح مستقر در ژنو برای تدوین یک کنوانسیون الزام آور و مکانیزم راستی آزمایی قوی .
8 - تعیین ضرب الاجل زمانی نابودی سلاح‌های هسته‌ای در کنفرانس پیش روی بازنگری NPT .
9 - اعطای تضمین‌های امنیتی به دولت‌های غیر هسته‌ای عضو معاهده NPT برای فراهم کردن یک محیط مناسب و امن تا رسیدن به نابودی کامل سلاح‌های هسته‌ای و همزمان شروع مذاکرات در کنفرانس خلع سلاح برای انعقاد یک معاهده بین المللی الزام آور.
10- تضمین حق مسلم همه کشورها برای استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای مخصوصا در زمینه ورود به فعالیت‌های چرخه سوخت و پیگیری توافق ایجاد شده در بیانیه نهایی کنفرانس NPT سال 2000 در این زمینه‌ها .
11 - افزایش تبادلات بین کشورهای در زمینه استفاده از انرژی هسته‌ای مطابق با اساسنامه آژانس بین المللی انرژی اتمی و رفع همه موانع در این خصوص و نیز ایجاد یک محیط مبتنی بر تعامل و اعتماد .
12 - تغییر مکانیزم بودجه در زمینه همکاری‌های فنی آژانس بین المللی انرژی اتمی برای استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای از حالت داوطلبانه به وضعیت همکاری‌های بین کشورهای عضو آژانس .
13 - تلاش برای جهان‌شمول کردن معاهده NPT و افزایش فشار به آنهایی که خارج از معاهده هستند مخصوصا رژیم صهیونیستی در پیوستن به آن و تحت نظارت بین المللی قراردادن تاسیسات هسته‌ای این رژیم در پادمان آژانس .
14 - تغییر رهیافت استاندارد دوگانه کنونی در دادن پاداش به غیر اعضای معاهده (مثل رژیم صهیونیستی) و اعمال محدودیت و تنبیه اعضای آن (مانند جمهوری اسلامی ایران).
15 - ترغیب همکاری‌های منطقه‌ای و همکاری‌های هسته‌ای صلح آمیز و ایجاد مناطق عاری از سلاح هسته‌ای مخصوصا در خاورمیانه و اعمال فشار به رژیم صهیونیستی در پیوستن بدون درنگ به NPT به عنوان تنها مانع تحقق آن .
صالحی در بخش دیگری از سخنان خود بار دیگر بر این موضوع که جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو فعال تمامی معاهدات خلع سلاح و کنترل تسلیحات کشتار جمعی همواره به تعهدات خود پایبند بوده و به مبارزه خود با سلاح‌های هسته‌ای در عین اصرار بر اعمال حق ‌استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای ادامه می‌دهد، تاکید کرد.
صالحی در پایان خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران بر اساس آموزه‌های دینی خود و نیز محاسبات استراتژیک منافع خود را در جهان عاری از سلاح هسته‌ای می‌داند و در این راستا از هر گونه تلاش برای مبارزه با تبعیض، اقدامات غیر قانونی، استانداردهای دوگانه و بی عدالتی فروگذار نکرده و در همکاری‌های صلح آمیز هسته‌ای با سایر کشورها به خصوص کشورهای منطقه نیز دریغ نخواهد کرد.

 ما مي توانيم ....

يکشنبه 29/1/1389 - 18:17 - 0 تشکر 195827

آیت الله نوری همدانی
شعار"انرژی هسته ای برای همه و سلاح هسته ای برای هیچکس"، کلیدی است

حضرت آیت الله"حسین نوری همدانی"ازمراجع تقلیدبا تقدیر از برگزاری کنفرانس بین المللی خلع سلاح هسته ای درتهران گفت:شعار"انرژی هسته ای برای همه و سلاح هسته ای برای هیچکس" یک شعار کلیدی است. 

به گزارش ایرنا،این مرجع تقلید روز یکشنبه در دیدار با جمعی از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: انرژِی هسته ای یکی از نعمتهای خداوند بر روی زمین است و همانطور که نمی توانیم انسانها را از نور خورشید محروم کنیم نمی توان آنها را از در اختیار داشتن انرژی هسته ای نیز محروم کرد. 
آیت الله نوری همدانی اظهار داشت:عدالت اقتضا می کند که همه افراد بشر حق استفاده از انرژی هسته ای را داشته باشند و از آن در راه صلح، پیشرفت و عدالت استفاده کنند. 
وی معانی جنگ و جهاد را جدا ازیکدیگر عنوان کرد و افزود:
ما در اسلام جهاد همراه با ایمان را داریم به همین دلیل استفاده از سلاح هسته ای حرام است
این مرجع تقلید گفت:اسلام از سلاح هسته ای به دلیل این که با استفاده از آن زنان و کودکان و منابع طبیعی و مزارع از بین می رود، مخالف است. 
وی تاکید کرد:دراسلام تا زمانی که جهاد فی سبیل الله با تکیه بر ایمان و اعتقادات مردم داریم، نیازی به سلاح هسته ای نیست. 
آیت الله نوری همدانی افزود:
آمریکا و همپیمانانش خود دارنده بیشترین سلاح هسته ای در جهان هستند و مسلمانان باید در مقابل چنین ظلمی ایستادگی کنند
وی اضافه کرد:آمریکا که خود اولین جنایتکار هسته ای دنیاست چگونه می خواهد در جهان صلح و عدالت ایجاد کند؟ 
این مرجع تقلید ضمن گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی افزود: هشت سال دفاع مقدس نقش بزرگی درتثبیت انقلاب اسلامی داشت و ما توانستیم نظامی ولایی و انقلابی را به جهانیان معرفی کنیم.

منبع: خبرگزاری ایرنا 

 ما مي توانيم ....

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.