• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن حوزه علميه > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
حوزه علميه (بازدید: 3144)
دوشنبه 2/1/1389 - 23:3 -0 تشکر 191226
تقدیر مراجع تقلید از شجاعت رییس‌جمهور در بیان مواضع دینی و انقلابی و تلاش خالصانه دولت

رئیس‌جمهور و جمعی از اعضای هیئت دولت صبح تا آخرین روز کاری سال 88 را با سفر به استان قم گذراندند اما تفاوت این سفر دکتر احمدی‌نژاد به قم با چند سفر قبلی وی، دیدار مجدد او با چند مرجع تقلید بود تا در میان شایعه‌سازی‌ها درباره رابطه دولت و مرجعیت، وی با آیات عظام مکارم شیرازی، نوری همدانی و سبحانی دیدار کند و در جمع اعضای شورای مرکزی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز حضور یابد.

به گزارش رجانیوز، این دیدارهای صمیمانه در شرایطی انجام شد که هفته گذشته هنگامی که صفارهرندی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت نهم برای سخنرانی در مسجد اهل بیت(ع) قم حضور یافت، درباره رابطه دولت و روحانیت مورد سؤال قرار گرفت.

وی در بخشی از سخنانش از برخی تلاش ها برای عدم برقراری ارتباط مناسب دولت و مرجعیت پرده برداشت و تاکید کرد: در اینکه کسانی دوست داشتند رابطه دولت و مراجع خوب نباشد، هیچ گونه تردیدی نیست، برخی از افراد مدام در میان دو شهر قم و تهران در حال هروله و رفت و آمد بودند تا رابطه دولت و مرجعیت را به هم بزنند و این کار را برای خود ماموریت می دانستند و متاسفانه در این کار خود موفق هم شدند.

هرندی همچنین خاطره‌ای خواندنی و ناگفته از دیدار رئیس‌جمهور با مرحوم آیت‌الله فاضل لنکرانی نیز بیان کرد. (اینجا)

دکتر احمدی‌نژاد امروز (پنج‌شنبه) پیش از افتتاح طرح توسعه غربی حرم مطهر حضرت معصومه(ص) به دیدار مراجع و علما رفت.

رییس‌جمهور در دیدار آیت‌الله مكارم شیرازی:
دولت در خدمت تعالی ارزش‌های دینی و انقلابی جامعه است

رییس‌جمهور در جریان سفر به قم با آیت‌الله ناصر مكارم شیرازی از مراجع عظام تقلید دیدار و گفت‌وگو كرد.

 

دكتر محمود احمدی‌نژاد در این دیدار با تأكید بر اینكه دولت با تمام وجود در خدمت تعالی ارزش‌های دینی و انقلابی جامعه است، گفت: تمام اعضای هیأت دولت با ارزش‌های والای دینی و انقلابی پیوند ایمانی دارند و بدون تردید عده‌ای با ادعاهای نادرست نمی‌توانند بر این پیوند ناگسستنی خدشه‌ای وارد كنند.

رییس‌جمهور با اشاره به اهتمام ویژه دولت به فعالیت‌های فرهنگی تصریح كرد: همه عشق و علاقمندی دولت و بنده به عنوان خادم مردم این است كه ارزش‌های فرهنگی جامعه هر چه بیشتر ارتقاء پیدا كند.

دكتر احمدی‌نژاد با بیان اینكه فضای فرهنگی و ایمانی جامعه حتی با چند سال گذشته متفاوت شده‌ است، خاطر نشان كرد: امروز فضای كشور به شدت ضداستكباری شده است و اگر كسی بخواهد به نفع بیگانه سخنی بر زبان جاری كند، بدون تردید از سوی مردم طرد خواهد شد.

رییس‌جمهور با بیان اینكه اهتمام دولت به فعالیت‌های فرهنگی بیش از بخش‌های دیگر است، گفت: بخش مهمی از بودجه سال آینده به تقویت و ارتقاء سطح فعالیت های فرهنگی جامعه اختصاص یافته است و برای تجهیز و احداث مساجد، حوزه‌های علمیه و مصلاها ارقام مناسبی پیش‌بینی شده است.

دكتر احمدی‌نژاد افزود: دولت در احداث مساجد و تجهیز كتابخانه‌ها مصمم است و بدون تردید در سال آینده در این بخش‌ها شاهد جهش بلندی خواهیم بود.

رییس‌جمهور تصریح كرد: دولت در فعالیت‌های فرهنگی معتقد به اقدامات اثباتی است چرا كه فرهنگ ایران فرهنگی موثر متعالی و ناب است كه اگر به درستی به مردم عرضه شود، اكثریت انسان‌ها آن را خواهند پذیرفت.

دكتر احمدی‌نژاد با بیان اینكه در جامعه عده‌ قلیلی هستند كه به صورت سازمان یافته در راستای تخریب فرهنگ جامعه و مردم فعالیت می‌كنند، تصریح كرد: باید با چنین افرادی قاطعانه برخورد شود.

رییس‌جمهور با بیان اینكه دولت نسبت به تحكیم بنیان خانواده توجه ویژه‌ای دارد، اظهار داشت: در برنامه پنج ساله و بودجه سال آینده طرح‌های مناسبی در این زمینه پیش‌بینی شده است، البته فعالیت‌های فرهنگی نیازمند همكاری و مشاركت عمومی بخصوص علما و حوزه‌های علمیه است.

دكتر احمدی‌نژاد در ادامه با اشاره به اظهارات آیت‌الله مكارم شیرازی درباره توجه‌ی ویژه به عمران و آبادانی شهر قم، گفت: در 4 سال گذشته اقدامات خوبی در توسعه و پیشرفت سطح استان قم انجام شده است و چهره این استان نسبت به چهار سال قبل متفاوت است. البته تا نقطه مطلوب فاصله وجود دارد و امیدواریم با افزایش اعتباراتی كه در بودجه سال آینده استان قم پیش‌بینی شده است، چهره شهر قم به گونه‌ای باشد كه امكان برگزاری اجتماعات جهانی در آن فراهم شود.

آیت‌الله مكارم شیرازی نیز در این دیدار ضمن خوش‌آمد گویی در سخنانی با اشاره به فعالیت‌های شبانه‌روزی دولت خطاب به رییس‌جمهور اظهار داشت: شما زندگی ساده‌ای دارید و به فكر خدمتگزاری به مردم و معتقد به مبانی دینی هستید كه آثار آن در سطح جامعه نمایان است و اینها مسائلی است كه نمی‌توان آن را نادیده گرفت و جای تقدیر و قدردانی دارد.

وی در ادامه توجه ویژه به مسائل و موضوعات فرهنگی جامعه را مورد تأكید قرار داد و اظهار داشت: فرهنگ نسبت به موضوعات اقتصادی و سیاسی از اهمیت زیادی برخوردار است، از این رو ضرورت دارد كه هر چه بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.

وی همچنین خواستار نهادینه شدن امر به معروف و نهی‌ازمنكر در جامعه شد.

آیت‌الله مكارم شیرازی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مسائل اقتصادی كشور گفت: امیدواریم دولت و مجلس دست به دست هم هدفمند كردن یارانه‌ها را به سرانجام مناسبی برسانند و مردم را از نگرانی خارج كنند.

وی در ادامه با قدردانی از اقدامات دولت در توجه به عمران و آبادانی شهر قم خواستار تسریع و ارتقاء سطح فعالیت‌های عمرانی دولت در قم شد.

قدردانی رییس‌جمهور از مواضع انقلابی آیت‌الله نوری همدانی

رییس‌جمهور ظهر امروز در جریان سفر به قم با حضور در بیت آیت‌الله نوری همدانی با ایشان دیدار و گفتگو كرد.

دكتر محمود احمدی‌نژاد در دیدار آیت‌الله نوری همدانی با قدردانی از مواضع روشن و انقلابی ایشان به‌خصوص در جریانات اخیر اظهار داشت: حضور و مواضع قاطع حضرتعالی موجب دلگرمی یاران انقلاب و خنثی‌كننده طراحی شیاطین بود.

رییس‌جمهور در ادامه با بیان اینكه جایگاه و اقتدار ملت ایران انقلاب اسلامی در جهان بی‌نظیر است، اظهار داشت: امروز ملت ایران در بهترین و بالاترین موقعیت قرار دارد و در داخل كشور نیز شاهد اقتدار و بی‌نظیری هستیم.

دكتر احمدی‌نژاد تصریح كرد: مستكبران و شیاطین تمام توان خود را بسیج كردند تا اقتدار ملت ایران را تضعیف كنند اما به لطف خدا در همه طراحی های خود با شكست مواجه شدند و امروز انقلاب و جمهوری اسلامی مقتدرتر از گذشته در صحنه حضور دارد.

رییس‌جمهور با بیان اینكه روند فعالیت‌های عمرانی در سراسر كشور با سرعت در حال پیشروی است، گفت: به واسطه اقدامات انجام شده دلبستگی و امید مردم به نظام تا حد بسیار بالایی ارتقاء پیدا كرده است و دولت مصمم است این روند را با توان بیشتری ادامه دهد.

آیت‌الله نوری همدانی نیز در این دیدار با خیر مقدم و تبریك پیشاپیش عید نوروز به ملت ایران با اشاره به جایگاه نظام جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: امروز در نظامی زندگی می‌كنیم كه دنباله نظاماتی است كه پیامبران الهی در راه تحصیل آن گام برداشته‌اند.

وی با اشاره به شعارهای عدالت، مهرورزی، خدمت، تعالی، ترقی و پیشرفت دولت كه از سوی دكتر احمدی‌نژاد به عنوان شعارهای محوری بیان شده است، گفت: امروز شاهد هستیم كه دولت به وعده‌های خود توجه ویژه‌ای دارد و در راستای شعارهای محوری خود گام برمی‌دارد.

 

وی با تقدیر از شجاعت رییس‌جمهور در بیان مواضع دینی و انقلابی گفت: اینكه در هر صحنه و كشوری كه حضور پیدا می‌كنید با شجاعت ارزش‌های اسلام ناب و نظام ولایی را بیان می‌كنید و نقاط ضعف دشمن را آشكارا مطرح می‌نمایید، بسیار قابل تقدیر است.

وی افزود: امروز دولت در راه تأمین آرمان امام خمینی(ره) گام برمی‌دارد و در این راه شاهد تلاش‌های شبانه‌روزی و مسافرت‌ها و فعالیت‌های پی‌درپی به‌منظور ارتقاء و پیشرفت جامعه هستیم.

وی در ادامه همچنین خواستار رسیدگی و بهبود وضعیت اقتصاد كشور و ارتقاء فرهنگ جامعه شد.

دكتر احمدی‌نژاد در دیدار رئیس و اعضای مركزی جامعه مدرسین:
جامعه مدرسین سنگر مستحكم صیانت از اسلام و آرمان‌های امام خمینی(ره) است

رییس‌جمهور جامعه مدرسین را سنگر مستحكم صیانت از اسلام ناب و آرمان‌های الهی حضرت امام(ره) دانست.

دكتر محمود احمدی‌نژاد در دیدار رییس و اعضای مركزی جامعه مدرسین با بیان اینكه سطح درگیری با جبهه استكبار گسترده‌تر و پیچیده‌تر از طول دوره انقلاب اسلامی است، اظهار داشت: امروز در تمام حوزه‌ها از یكسو عمق درگیری با استكبار افزایش پیدا كرده است و از سوی دیگر ابعاد و دامنه درگیری‌ها گسترش یافته است.

 

رییس‌جمهور افزود: امروز همه استكبار با تمام وجود و البته برای دفاع از موجودیت خود در برابر ملت ایران و انقلاب اسلامی قرا گرفته‌اند.

وی خاطر نشان كرد: اگر چه سطح تقابل با استكبار در بالاترین حد قرار دارد اما جمهوری اسلامی ایران در موضع ضعف قرار ندارد و اقتدار و جایگاه انقلاب و ملت ایران در بالاترین مرتبه قرار دارد و در مقابل دشمنان هیچ‌گاه از جمهوری اسلامی ایران به اندازه امروز وحشت نداشتند.

دكتر احمدی‌نژاد با بیان اینكه جهان به سرعت در حال تغییر و حركت به سوی كمال است، اظهار داشت: سطح دانش و فهم سیاسی و انقلابی كه در متن مردم كشورمان وجود دارد، حتی بیش از سال گذشته است و میزان ارتباط و دلبستگی و اعتمادی كه امروز مردم به جمهوری اسلامی ایران دارند در طول 30 سال گذشته بی‌سابقه است.

رییس‌جمهور با اشاره به فعالیت‌های فرهنگی دولت گفت: دولت معتقد است حتی اگر فعالیت‌های عمرانی و اقتصادی انجام می‌دهد این فعالیت‌ها می‌باید در خدمت تعالی معنوی و كمال انسانی باشد.

رییس‌جمهور لازمه فعالیت‌های فرهنگی را تولید قابل عرضه و انسان‌های فرهنگی دانست و گفت: باید عناصر فرهنگی را برای تعالی فرهنگی جامعه به خدمت گرفت.

دكتر احمدی‌نژاد با بیان اینكه فعالیت‌های فرهنگی با دستور و فرمان قابل اجرا و نهادینه شدن نیست، اظهار داشت: البته در این میان با كسانی كه به صورت سازمان‌یافته و با اهداف شیطانی به دنبال تخریب فرهنگ جامعه هستند باید برخورد كرد و فرمان اصلی اقدامات فرهنگی باید در دستان اهالی فرهنگ باشد.

رییس‌جمهور نشان كرد: در فعالیت‌های فرهنگی باید حوزه‌های علمیه و علما پیشاپیش سایرین وارد عرصه شوند و دولت در این زمینه با همه وجود از طرح‌ها و پیشنهادات فرهنگی حمایت و پشتیبانی می‌كند.

دكتر احمدی‌نژاد در ادامه با تأكید بر اینكه عده‌ای قصد دارند به نقاط اصلی و مثبت دولت از جمله دینداری، ولایتمداری و مردمی بودن خدشه وارد كنند، گفت: دولت در تمام مواضع انقلابی و آرمان‌های بلند امام راحل محكم و استوار ایستاده است و قاطعانه از آن دفاع می‌كنند.

آیت‌الله یزدی نیز در این دیدار از خدمات و تلاش‌های بی‌دریغ و مداوم دولت قدردانی كرد و گفت: امروز به واسطه اقدامات دولت شاهد پیشرفت‌های گوناگونی در سراسر كشور هستیم ولی با همه این شرایط قانع بودن به شرایط موجود كافی نیست و همیشه باید برای تلاش‌های بالاتر و بیشتر برنامه‌ریزی كرد.

رییس جامعه مدرسین در ادامه توجه ویژه و خاص به موضوعات فرهنگی و ضرورت رعایت ظواهر شرعی در جامعه را مورد تأكید قرار داد و خواستار توجه ویژه دولت و دستگاه‌های فرهنگی به این عرصه‌ها شد.

رییس‌جمهور در دیدار آیت‌الله مصباح یزدی:
روح حاكم بر فعالیت‌های دولت اقدامات فرهنگی است

رییس‌جمهور روح حاكم بر فعالیت‌های دولت را اقدامات فرهنگی دانست و گفت: فعالیت‌های حكومت اسلامی در بخش‌های مختلف باید موجب تقویت ارزش‌های متعالی دینی و الهی در جامعه شود.

دكتر محمود احمدی‌نژاد ظهر امروز در جریان سفر به قم در دیدار آیت‌الله مصباح یزدی و اعضای آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: هدف اصلی دولت در فعالیت‌های اقتصادی، عمرانی و حتی سیاسی باید توجه به تقویت و ارتقاء سطح فرهنگ جامعه و مردم باشد.

رییس‌جمهور عرصه فرهنگ را صحنه درگیری حقیقی با جبهه استكبار دانست و اظهار داشت: درگیری اصلی با مستكبران و شیاطین درگیری فرهنگی است و باید این جبهه را هر چه بیشتر تقویت كرد وظیفه دولت در این زمینه پشتیبانی و تأمین تجهیزات و امكانات است.

دكتر احمدی‌نژاد در ادامه با قدردانی از مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: اقدامات بسیار خوب و امیدآفرینی در این موسسه انجام می‌شود و باید كه هر چه بیشتر گسترش پیدا كرده و در اقصی نقاط كشور منتشر شود.

آیت‌الله مصباح یزدی در این دیدار با تجلیل از خدمات دولت دكتر احمدی‌نژاد، اظهار داشت: اقدامات و توفیقات رییس‌جمهور در خدمت به مردم افتخاری برای ایشان و دولت است و بركات فراوانی برای مردم شریف و ولایتمدار ایران دارد.

وی با اظهار امیدواری از اینكه دولت توفیق فراوانی در خدمات فرهنگی به مردم داشته باشد، گفت: امیدواریم دولت در انجام آنچه موجب تقویت پایبندی مردم به ارزش‌های دینی می‌شود، بتواند خدمات بیشتر و كامل‌تری ارائه دهد.

دیدار رییس‌جمهور با آیت‌الله سبحانی

رییس‌جمهور در جریان سفر یك روزه به شهر مقدس قم با آیت‌الله سبحانی از مراجع عظام تقلید دیدار كرد.

دكتر محمود احمدی‌نژاد بعدازظهر امروز در جریان سفر یك روزه به شهر قم در دیدار آیت‌الله سبحانی گزارشی از اقدامات و فعالیت‌های دولت و وضعیت كشور در عرصه‌های داخلی و بین‌المللی ارائه كرد و اظهار داشت: امروز گرایش بشریت به ارزش‌های اسلامی و الهی در حال گسترش است مطالبات فرهنگ دینی مردم روزافزون می‌باشد.

رییس‌جمهور با بیان اینكه دولت در سال آینده اقدامات ویژه‌ای در زمینه فرهنگ در دستور كار خود دارد، خاطر نشان كرد: در سال آینده حمایت از مراكز فرهنگی و تقویت تولیدات بخش فرهنگ توسعه بیشتری خواهد داشت.

دكتر احمدی‌نژاد همچنین با تقدیر از مواضع آیت‌الله سبحانی در عرصه‌های مختلف داخلی و بین‌المللی، گفت: مواضع مثبت شما همواره مورد نشاط و امید مردم ولایتمدار ایران و نیروهای مؤمن و انقلابی است.

رییس‌جمهور همچنین برای این مرجع تقلید عالیقدر آرزوی سلامتی و بهبودی كرد.

آیت‌الله سبحانی نیز در این دیدار تلاش شبانه‌روزی و خالصانه دولت را موجب افزایش محبت مردم به دولتمردان دانست و گفت: امروز دولت در مقام خدمتگزاری به مردم شریف ایران است و همه مردم این را با تمام وجود لمس می‌كنند.

وی همچنین توجه به حفظ عفت عمومی جامعه و رعایت ظواهر اسلامی را مورد تأكید قرار داد.

افتتاح طرح‌های توسعه حرم مطهر حضرت معصومه(س) توسط رییس‌جمهور

همچنین طرح‌های توسعه حرم مطهر حضرت معصومه(س) با حضور رییس‌جمهور افتتاح و به بهره‌برداری رسید.

 

دكتر محمود احمدی‌نژاد صبح امروز در جریان سفر به استان قم طرح توسعه غربی حرم مطهر حضرت معصومه(س) و ساماندهی قمرود سردر ورودی غربی و طرح ساماندهی كتابخانه مسجد اعظم و نیز طرح مرمت و بازسازی پل آهنچی را افتتاح كرد.

پیش از افتتاح طرح توسعه غربی حرم مطهر حضرت معصومه(ص) و ساماندهی رودخانه قمرود به صورت پاركینگی برای حرم درآمده بود و آلودگی خودروها و اتوبوس‌ها بعلاوه پسابهای صنعتی كه در كف رودخانه جریان می‌یافت. منظره نازیبایی را در جوار مجموعه حرم بوجود آورده بود و نیز با اجرای طرح ساماندهی تراز روی رودخانه به صورت صحن یا حیات شهری دیده شده است كه در وسط و طرفین شهر حفره‌ها و چشم‌اندازهای به سمت فضای سبز وجود دارد.

در طرح سردر ورودی غربی و طرح ساماندهی كتابخانه مسجد اعظم، زیربنای گذشته كتابخانه حدود 360 متر مربع بود كه در طرح جدید مساحتی بالغ بر 4500 متر مربع پیدا كرده است. گنجایش قبلی حدود 25 هزار جلد بوده كه در وضعیت جدید به 150 هزار جلد افزایش پیدا كرده است.ضمن اینكه در وضعیت گذشته هیچگونه پیش‌بینی برای آتش‌سوزی و تأسیسات ویژه كتابخانه، مخزن ویژه كتب نفیس تالار مطالعه رایانه‌ای وجود نداشت كه در وضعیت كنونی همه موارد یاد شده لحاظ شده است. عملیات اجرایی این طرح نیز از آبانماه 1386 آغاز شده است.

طرح مرمت و بازسازی پل آهنچی نیز كه از پروژه‌های افتتاح شده است، در مجموعه طراحی‌های توسعه غربی حرم مطهر حضرت معصومه(س) به پل آهنچی به عنوان یادگاری از گذشته قم نگار شده و با كمك كارشناسان مرمت طرحی برای آن ریخته شده كه از ملحقات آهنی خلاص گردد و به شكل اولیه خود بازسازی شود مسیر عبوری خودروها نیز در زیر آن اصلاح گردیده عملیات اجرایی مرمت و بازسازی پل آهنچی از اردیبهشت ماه سال 87 آغاز شده است.

رییس‌جمهور با حضور در ساختمان كتابخانه مرحوم آیت‌الله عظمی بروجردی از بخش‌های مختلف این كتابخانه بازدید كرد و با توضیحات آیت‌الله علوی بروجردی تولیت این كتابخانه در جریان تجهیز و بازسازی آن قرار گرفت.

 

سه شنبه 10/1/1389 - 18:15 - 0 تشکر 192140

nasimesahri گفته است :

 ...دوست عزیز اگر طرف شما من نبودم بلکه طلبه ای با سواد بود در همان پاسخ اول با روایاتی متقن ومحکم جنابعالی را ضربه فنی کرده بود واز میدان خارج ولی متاسفانه می بینید که انجمن حوزه علمیه شده است محل تاخت وتاز بنده وشما ای کاش مدیریت محترم حداقل ...
vahidmiladi گفته است :

nasimesahri گفته است :

vahidmiladi گفته است :

sadra2554 گفته است :
[quote=nasimesahri;331665;191981][quote=vahidmiladi;415987;191962][quote=nasimesahri;331665;191881][quote=vahidmiladi;415987;191842]

[quote=sadra2554;391884;191839]بسم الله
با سلام
دوست گرامی جناب نسیم سحری خودتون رو ناراحت نکنید . اصلا بحث کردن با برخیا بی فایده است . شما هرچه بگید اگه گوش شنوایی نباشه فایده ای نداره . خودتون بهتر از ما می دونید که ما را از مراء و جدال با چه دسته ای تو احادیث منع نموده اند.
من تقاضا می کنم از مدیر انجمن حوزه که گویا مدتیه تشریف ندارن و همینطوری بی ادبی تو این انجمن میشه و جلو گیری نمی کنند که برخی از پاسخ ها نیاز به بازبینی داره و اگه امکانش هست اخطار هم داده بشه . و کار به جایی نکشه که خدایی ناکرده برخی موراد بازگو بشه که دودش تو چشم همه بره

بسم الله

با سلام

پاسخ در لینک  زیر قرار داده شد. چون مطلب مفیدی بود ترجیح دادم به عنوان تلپیک جدا مطرح بشه

http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=17257&threadID=192139&forumID=461

چهارشنبه 11/1/1389 - 9:53 - 0 تشکر 192203

به نام خدا

سلام

سال نو همگی مبارک

بدترین علما آنهایی هستند که به دیدار سلاطین میروند و بهترین سلاطین آنها هستند که به دیدار علما میروند.

جناب میلادی گرامی حدیث زیبایی رو بیان کردند وبا این حدیث میفهمییم بدترین علما چه کسانی اند وبهترین سلاطین چه کسانی ،بدترین علما آنهایی اند که سلاطین ظالم وستمکار را قبول دارند ومدام برای تملق وچاپلوسی بدیدارشان میروند وبهترین سلاطین کسانی اند که بدیدار علما میروند واز علم ودرایت انان در اجرای مسئولیتشان بهره میگیرند .

این حدیث زیبای پیامبر ص نباید اینجا مطرح میشد به چند دلیل

1. زیرا اگر مراجعی چون(مکارم ،سبحانی ،وهمدانی)رابجرم دیدار با ریس جمهور (کسیکه از طرف مردم انتخاب شده ) بدترین بخوانیم باید مدرکی برای بد بودن آنها داشته باشیم واگر بی جهت انها را بد بخوانیم مرتکب گناه تهمت،بد بینی شده ایم وطبق فرموده امام صادق علیه السلام :هرگاه مومن به برادر خود تهمت زند ایمان در قلب او اب شود همچنان که نمک در آب حل شود .

2. باید دید منظور پیامبر ص از سلاطین وعلما چیست ؟خب این امر مسلمه که دو نوع سلاطین داریم سلاطین خوب وسلاطین بد ،علما خوب وعلما بد

قال الصادق علیه السلام

«ما اکل رسول الله صلی الله علیه و آله متکئا منذ بعثه الله عزوجل نبیا حتی قبضه الله الیه, متواضعا له عزوجل.»

امام صادق علیه السلام فرمود:

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله هرگز از آغاز بعثت تا رحلت, در حال تکیه دادن غذا نخورد(آنگونه که رسم سلاطین بود)و این از روی تواضع در برابرخدا بود.

بحارالانوار, ج 16, ص 242.

حضرت صادق (ع) فرمود:

«کان یکره أن یتشبه بالملوک.» الکافی ج 6 ص272 ،بحار الانوار ج 16 ص262

(پیامبر) بد می دانست که تشبه به سلاطین داشته باشد.

او اجازه نمی داد که کسی او را با پای پیاده همراهی کند در حالی که خود سواره بود، مگر اینکه حضرت آن فرد را همراه خود سوار می کرد و اگر نمی پذیرفت، می فرمود: شما جلو برو و در فلان مکان منتظر باش و اگر کاری داری در آنجا یکدیگر را ملاقات می کنیم.

اگر مقصود پیامبر از سلاطین ،اینگونه سلطانهایی باشد که متکبرند ،ظالمند ......پس اینجا باید گفت اگر علما به دیدار چنین سلاطینی بروند بدتریند ......

3. نکته سوم اینکه باید دید مقصود پیامبر از دیدار چه دیداریست

مگر پیامبر اکرم ص بهترین علما نبود؟؟؟؟ایا به دیدار پادشاهان وسلاطین روم وایران نرفت ؟؟؟؟دیدارش چگونه بود ؟؟؟آیا برای تملق جلب توجه انان به خود به دیدارشان میرفت ؟؟؟یا برای تبلیغ دین اسلام !!!!!

پس هر حدیثی رو نمیشه هر جایی بکار برد وبیهوده علما وسلاطین رو زیر سوال برد وانها را بد دانست احادیث پیامبر ص نیاز به تفسیر داره چون در زمانها وحالت های خاص خودش بیان شده پس مراقب باشیم به خدا وپیامبر ص افترا نبندیم که اینم گناه بزرگیه

شما انسانهای شریف ودانایی هستید وخوبه انسانهایی مثل شما با احادیث پیامبر ص اشنایید واین باعث خوشحالیه اما نباید فراموش کنید که هر حرفی رو باید در مکان خودش زد وگرنه نتیجه عکس میده .....

برای همه شما عاشقان حضرت محمد ص آرزوی موفقیت دارم ان شا الله خداوند شناخت صحیح پیامبر ص ودرک احادیث زیبای این بزرگوار را به همه ما عنایت فرماید ودر زندگی مجری این کلمات ناب باشیم .

شاد باشید وسربلند

 

 وبلاگ من ....وبلاگ پيامبران رحمت

 

امام صادق(ع) فرمود:به دنبال مونسى بودم كه در پناه آن, آرامش پيدا كنم, آن را در قرائت قرآن يافتم.

چهارشنبه 11/1/1389 - 11:12 - 0 تشکر 192205

بسم الله الرحمن الرحیم

مقدمه:

برای شناخت و استنباط یک حکم از حدیث فقط خواندن یک حدیث و یا روایت کفایت نمی کند و باید علوم فراوانی را برای استخراج یک حکم و فهم مراد یک حدیث دانست.از آن جمله می توان به دانستند علومی از قبیل :منطق ، اصول و دانشهای حدیثی اشاره کرد .

دانشهای حدیثی هم خود شامل علوم دیگر می باشند که از آن جمله می توان به درایة الحدیث و یا مصطلح الحدیث ، فقه الحدیث و رجال حدیث اشاره نمود.

درایة الحدیث علمی است که در آن از چگونگی فهم نوع حدیث به ما اطلاعاتی می دهد و اهم موضوعات آن عبراتند از:

مفاهیم اولیه :

1- حدیث 2- خبر 3- اثر 4- روایت 5-سنت 6-سند 7- اسناد 8- طریق 9 – متن 10- طبقه.

اقسام خبر:

1- متواتر 2 –خبر واحد با اقسامشان.

اقسام خبر واحد:

1-صحیح 2- حسن 3- موثق 4- ضعیف.

اقسام خبر واحد بر اساس طریق:

1-مستفیض 2- مشهور 3- عزیز 4 – مفرد 5 – غریب.

اقسام خبر واحد با توجه به گوینده:

1- مرفوع 2- موقوف 3 – مقطوع 4 – قدسی.

اقسام خبر واحد بر اساس اتصال:

1- متصل 2 – مسند 3- منقطع 4- معلق 5- مرسل 6 – معضل 7- مرفوع 8- مضمر .

در علم رجال حدیثی هم باید اشاره کرد که علمی است که در آن بحث از روایان حدیث و احوال آنها و شرایط اسناد حدیث می شود.

علم فقه الحدیث هم که از علوم دانش های حدیث است به بررسی دلالت های لغوی و اصطلاحی متون احادیث می پردازد.

حال بحث اینجاست که بدون بهره گیری از هر یک از این علوم ، برداشتی که ما از یک روایت و یا حدیث داشته باشیم راه صواب را نمی پیماید و به کج راهه منتهی خواهر گردید.

دانستن و تبحر در علومی مانند منطق و اصول و دانش های حدیثی از واجباتی است که فرد برای پرداختن به متن یک حدیث بدان نیاز دارد.

برای مثال برداشت غلط از یک حدیث را برای نمونه بیان می کنم

روایت شده که:

قال رسول الله(ص):الفقها امنا الرسل ما لم یدخلو فی الدنیا.قیل:یا رسول الله وما دخولهم فی الدنیا؟ قال:اتباع السلطان فاذا فعلوا ذالک فاحذروهم علی دینکم

بعد فردی که از فنون بالا در حد یک مبتدی بهره نبرده از این حدیث چنین نتیجه میگیرد که « پس فلان عالم که با امیر ملاقات داشته است از او تبعیت نموده است پس امین رسول خدا نیست و باید از او حذر شود است.»

یعنی قیاسی ترتیب داده که مقدمه اول آن یک قضیه شخصیه است و مقدمه دوم آن و کبرای آن یک روایت و نتیجه آن شده که آن شخص گرفته.

شاید در نگاه اول به مغالطه ای که شخص برای نیل به مقصودش بکار گرفته مشخص نباشد و گمان رود که نتیجه کاملاً درست است .

اما...

اما با کمی دقت متوجه می شوید که کبرای قیاس یک قضیه مهمله می باشد ( قضیه مهمله در مقابل شخصیه و طبیعیه ) که نمی توان آن را به صورت کلی و بدون قیودش ذکر کرد . زیرا اینگونه قضایا محتاج قیودی هستند تا شرایط صدق را تعریف و مشخص کنند.برای نمونه شخصی می گوید : «ترشی ضرر دارد » این سخن به خودی خود و بدون داشتن قیودش نمی تواند درست و یا غلط باشد خواه این قید در ادامه ذکر شود و یا قید در درون جمله مستتر باشد . اما قیدش این است که مثلاً ترشی برای فردی که مبتلا به سرما خوردگی و گلو درد است ضرر دارد.با توجه به قید ذکر شده جمله ما یک جمله کلی می شود و صلاحیت قرار گرفتن در کبرای قیاس را دارا می باشد البته نسبت به افراد خودش و جزئی میشود نسبت به سایر افراد . پس با توجه به این بحث قیاس ما اصلی ترین شرط انتاجش را کلی بودن کبرای آن بود از دست داد و جزئی شدن کبری در شکل اول قیاس یک مغالطه صوری می باشد.

این با توجه به علم منطق

اما با توجه به علم اصول چگونه این فرد باز هم مرتکب اشتباه شده است زیرا ما در احادیث با احادیث فراوانی برخورد می کنیم که در نگاه اول با هم تناقض و یا تضاد دارند . علم اصول برای رفع این معضل تدابیری دارد تا با برخورد با اینگونه احادیث بتوان مطلب را درست از آن استنتاج نمود.این حدیث هم برای خود داری معارضاتی هست ( البته اگر حدیث را با دید آن شخص ببینیم زیرا حتی برداشت ساده او از حدیث هم بسیار اشتباه بوده)

در نهج البلاغه و روایات دیگر ما بر لزوم مشورت گرفتن سلاطین و امرا از علما سفارشات زیادی شده است برای نمونه امام علی علیه السلام به مالک فرمودند :« اکثر مدارسة العلما و مناقشة الحکما »

و یا در روایتی دیگر مروی است که « شر العلما من زار الامرا و خیر الامرا من زار العلما»

و یا روایات دیگر که بر لزوم ملاقات امرا و مشورت خواستن از عالم نقل شده است .

حال سوال اینجاست که برای رفع این تناقض ظاهری چه باید کرد؟؟؟

علمای اصول احکامی با استفاده از احادیث وضع نمو ده اند تا بوسیله آنها این تناقضات ظاهری رفع گردد. احکامی از قبیل: احکام تعادل تراجیح ، احکام باب تزاحم ، عام و خاص ، مطلق و مقید ، حاکم و محکوم و ... که با استفاده از آنها می توان اشکال اینگونه استنباط ها مشخص گردد.برای نمونه می توان این حدیث را اینگونه ارزیابی نمود که دلیلی که این حدیث بوسیله آن علما را فاسد نامیده چیست ؟؟

با کمی کنکاش حد وسط برای ثبوت این حکم مشخص می گردد. علما اگر برای دنیای خود به سوی امیران بروند سبب تباهی دین می گردند ( جالب است که علت حکم در خود حدیث هم آمده است و فرد از آن چشم پوشی نموده است ) زیرا لازم است که برای جلب نظر امرا در فتاوی خود تغییر حاصل نمایند . پس این تغییر در فتوا بر اساس هوس مورد مذمت قرار گرفته است نه مطلق ملاقات و دیدار علما با سلاطین.

اشاره می کنیم امام علیه السلام بزرگترین عالم دینی همه اعصار به دیدار امیر و سلطان وقت خود می رود . حال این کار او اشتباه است ؟ خیر ، زیرا ملاکی که ذکر کردیم را ندارد. یا لقمان به عنوان یک عالم و حکیم دینی خود شخصاً به دیدار حاکم و سلطان زمان خود می رود و با او نشست و برخاست هم دارد و به او مشورت می دهد . حال آیا کار او نادرست است؟ خیر ، کار او در نهایت درستی و صواب است و همانگونه که ملاحظه شد این عمل او مصداق برداشت آن شخص از حدیث قرار نمی گیرد .

از منظر دیگر و با نظر به برداشت شخصی آن فرد از حدیث این حدیث از جمله اخبار واحد میگردد که در هنگام تعارض با اخبار متواتر در تأیید مشورت و ملاقات سلاطین با علما تاب تحمل ندارد و در حکم بدان اعتناء نمی گردد. البته این مورد در صورتی است که از حدیث همان نتیجه غلط را استنتاج نماییم.

باز هم باید تأکید شود که با اطلاعات اندک و اکثراً مشوب به اغراض پست دنیوی نمی توان به سراغ احادیث رفت وآن ها را تفسیر با رأی نمود زیرا همان گرفتاری که برای مفسری که قرآن را تفسیر به رای می کند هست برای او هم خواهد بود.

البته این تنها ذکر یک مثال بود ، مثال های دیگری هم می توان برای این مورد بیان نمود.

جمعه 13/1/1389 - 8:32 - 0 تشکر 192468

با تشکر ازجتاب صدرا وگلها ی گرامی به خاطر پاسخهایی که داده اند

جناب صدرا ذکر یک نکته را لازم می دانم وآن اینکه حداقل احساس من نسبت به انجمن حوزه علمیه این است که هیچ شبهه ای نباید بدون پاسخ بماند والا یک نمونه از براشتی راکه بعد از بدون پاسخ ماندن شبهه می توان داشت را همین جا مشاهده کردید: استیصال !!! وگمان می کنم دفاع ز جایگاه حوزه ومراجع تقلید وروحانیت حداقل وظیفه اعضای این انجمن باشد این فقط توقع یک کاربراست نسبت به انجمن حوزه علمیه وفعالیتهای اعضای این انجمن
قصد اینکه برای کسی تعیین تکلیف کنم را نداشتم

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.