• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
ارتباطات و فن آوری اطلاعات (بازدید: 2676)
پنج شنبه 15/11/1388 - 16:42 -0 تشکر 180192
درج مقالات کاربران انجمن برای صفحه اصلی تبیان

با سلام به شما کاربران عزیز انجمن های تخصصی تبیان

همانگونه که در صفحه اصلی سایت تبیان اطلاع داده شد ؛ از این پس قرار است 30 درصد مطالب صفحه اصلی تبیان با قلم و دستان توانای شما تولید گردد .

لذا از شما کاربر گرامی می خواهیم با انتخاب موضوع و انجمن مورد نظر خود ؛ مطلب خودتان را تنها در ذیل همین مبحث مطابق با قالب مندرج در اطلاعیه سایت وارد نمایید .

 

 

نمونه مطلب ارسالی

 

ساختار ورود مقالات باید از الگویی مشابه جدول ذیل پیروی نماید:

  
1 – عنوان یا تیتر مطلب چگونه از بروز بیماری قلبی جلوگیری کنیم ؟
2 – کلید واژه ها بیماری قلبی ؛ چربی ها ؛ فشار خون ؛ تغذیه مناسب و ...
3 – تولیدی یا تلفیقی یا تجمیعی تلفیقی
4 – متن مطلب امروزه بیماری های قلبی از مهمترین عوامل مرگ و میر در جوامع پیشرفته و در حال توسعه محسوب می شوند . ....
5 – نام نویسنده و منبع مطلب 1 – هفته نامه سلامت 2 – انجمن تخصصی پزشکان بدون مرز 3 - ....
 

برای شما عزیزان آرزوی موفقیت داریم

 

جمعه 14/12/1388 - 18:40 - 0 تشکر 188224

تیتر:ارتباط دو کامپیوتر از طریق خط تلفن

کلمات کلیدی: ارتباط دو کامپیوتر،Dialup Server


نوع مقاله:تجمیعی

در این مبحث به آموزش ارتباط دو کامپیوتر که ترجیحا سیستم عامل ویندوز XP را دارند خواهیم پرداخت. در این ارتباط ما از Incoming Dial-Up Connection استفاده می کنیم. یقینا این تنها روش برای ارتباط میان دو سیستم نیست. شما می توانید از کابل link موازی یا سریال، USB، یا حتی تکنولوژی بی سیم مادون قرمز موسوم به Infrared و یا Bluetooth برای ارتباط، استفاده کنید.
آیا تا به حال برایتان پیش آمده است که خواسته باشید از بیرون از منزل مثلا در اداره به کامپیوتر شخصی خود دسترسی داشته باشید یا حتی برعکس؟ یا مثلا سایتی را طراحی کرده اید و اکنون می خواهید در یک زمان معین بدون انتقال آن به اینترنت، سرعت بارگذاری صفحات آن را به صاحب کار نشان دهید؟ یا از اینترنت دایمی اداره تان استفاده کنید؟ ( که خیلی ها رو دیدم همین کار رو انجام می دن و کلی ذوق می کنند ). یا به طور کلی تر از منابع متصل به سیستم مانند چاپگر یا اسکنر استفاده کنید؟
قبل از این که استارت کار را بزنیم توجه کنید که ویندوز XP در یک زمان از یک اتصال تلفنی و نه بیشتر استفاده می کند. اگر تعداد بیشتری سیستم را می خواهید از این طریق به هم وصل کنید باید سراغ Windows ۲۰۰۰ Server و یاWindows.Net Server ۲۰۰۳ را بگیرید. زیرا این ویندوزها هیچ محدودیتی ندارند و حتی به مراتب کار با آن ها جالب تر است.
بهتر است که بدانید در این وضعیت سرعت انتقال داده ها ما بین ۲۸.۸ تا Kbps ۳۳.۶ خواهد بود حتی اگر دو کامپیوتر از مودم های ۵۶ Kbps استفاده کنند، چرا که برای سرعت بالاتر باید بین شرکت مخابرات و کامپیوتر سرور خط تلفن دیجیتال E۱ و یا در خارج T۱ کشیده شده باشد.
البته این عمل ضعف بسیار بالایی دارد و آن هم مسائل امنیتی است که از طریق ترفندهای مختلف قابل حل است. هنگامی که یک Dialup Server را تنظیم می کنید، بصورت پیش گزیده، توانایی استفاده از منابع به اشتراک گذاشته شده تمام شبکه نیز داده می شود، و این موضوع هر چند جالب و مفید است اما می تواند بسیار خطرناک نیز باشد. البته تنها کاربرانی می توانند به یک کامپیوتر Dialup Server متصل شوند که برایشان سطح دسترسی تعریف شده باشد. اما چنان چه اسم و رمز کاربری تصادفا یا عمدا در اختیار یک فرد مشکل دار و با نیت سوء قرار گیرد، قطعا همه شبکه در خطر خواهد بود.
ضمنا سیستم فایل NTFS و تنظیم صحیح حق دسترسی ها می تواند مفید باشد، اما کافی نیست. علاوه بر این که اگر از دیوار آتش استفاده می کنید، کاربرد Dialup Server باعث رد شدن آن خواهد شد و هکرها به راحتی می توانند آن را دور بزنند و به شبکه نفوذ و اعمال خویش را تحقق بخشند. بنابراین در استفاده از آن دقت کنید و در شبکه های وسیع حتی الامکان از انجام آن خودداری کنید.
اما تنظیم سرور و استفاده از باز شماره گیری (Callback): به عنوان یک اصل بدیهی ابتدا از تنظیمات مودمتان و درستی کارکرد آن مطمئن شوید. سپس مراحل زیر را به دقت طی کنید:
۱) با یک حساب دارای سطح دسترسی مدیر ( Administrator) وارد ویندوز شوید.
۲) به قسمت Network Connections بروید ( به کنترل پانل و از آنجا Network Connections را انتخاب کنید).
۳) بر روی Create a new connection که در پانل سمت چپ واقع شده است، کلیک کنید. پنجره اولی که باز می شود برای خوش آمد گویی و معرفی است، کلید Next را بفشارید.
۴) در پنجره بعدی گزینه ی آخر یعنی Set up an advanced connection را انتخاب کنید و Next را بفشارید.



۵) در پنجره بعد گزینه ی اول را انتخاب و مجددا کلیک Next را بفشارید.



۶) در پنجره بعد مودمی را که می خواهید به درخواست های اتصال پا سخگو باشد، انتخاب کنید. دقت کنید که بر اساس تاکید خود مایکروسافت هم تنها یک اتصال همزمان ممکن است. از طریق کلید Properties هم می توانید ویژگی های مودم انتخاب شده را تغییر دهید . پیشنهاد می شود آن ها را در همان حالت دیفالت یا پیش فرض نگه دارید و با فشردن کلید Next به مرحله ی بعدی بروید.



۷) در پنجره بعدی باید معلوم کنید که آیا می خواهید VPN -Virtual Private Network را پشتیبانی کنید؟ بهتر است همان حالت دیفالت که No می باشد را انتخاب و به پنجره بعدی بروید.
در این پنجره فهرست کاربران ویندوز نمایش داده می شود. می توانید از طریق فشردن کلید Add یک حساب کاربری در ان سیستم برای خود ایجاد کنید . پس از پر کردن فیلدهای کادر New User کلید Ok را بفشارید، هم اکنون حساب کاربرای شما ایجاد شده و در لیست قرار گرفته است به کمک کلید Properties می توانید رمزعبور کاربر را تغییر دهید . اما تب Callback که در این پنجره قرار گرفته برای چیست؟ همان گونه که از اسم آن پیداست اگر شما بازشماره گیری را فعال کنید، پس از اتصال شماره گیرنده به کامپیوتر و بررسی درستی اجازه ورود، ارتباط قطع می شود و Dialup Server با شماره هایی که از شماره گیرنده دریافت کرده است و یا شما تعیین کرده اید، تماس خواهد گرفت.



در این تب سه گزینه رادیویی وجود دارد اولی Do not allow callback که این امکان را غیر فعال می کند و بصورت دیفالت انتخاب شده است. دومی Allow the caller to set the callback number که اگر آن را انتخاب کنید پس از ارتباط پنجره ای ظاهر خواهد شد که تقاضای شماره تلفن می کند. این در مواقعی مفید است که بخواهید هزینه تماس بر عهده Dialup Server باشد.
گزینه سوم یعنی Allow use the following callback number نیز به شما این امکان را می دهد که از قبل شماره را مشخص کنید که از نظر امنیتی اهمیت دارد. در این حالت فقط از یکجا و با یک شماره تلفن می توان تماس گرفت و نه از جای دیگر.
۹) در پنجره بعدی گزینه های مربوط به شبکه نشان داده می شود. برای غیر فعال کردن امکان دسترسی به شبکه محلی، بر روی گزینه ی Internet Protocol - TCP/IP دو بار کلیک کنید و در پنجره ای که ظاهر می شود، گزینه Allow Callers to access my local area network را غیر فعال کنید. اگر از برنامه هایی استفاده می کنید که نیاز به دانستن شماره IP کامپیوتر مقابل دارند، مانند بازی های تحت شبکه و یا برنامه VNC می توانید در قسمت TCP/IP شماره IP مشخصی را برای کامپیوتر متصل شده تعیین کنید. در غیر اینصورت شماره به وسیله DHCP برنامه به صورت خودکار داده می شود.



۱۰) در این مرحله کار به اتمام می رسد و با فشار کلید Finish می توانید حاصل کار خود را که ایجاد یه Incoming ساده است در قسمت Network Connections ببینید.
حال شما به سراغ سیستم دیگر بروید و همان گونه که یک کانکشن دیال آپ برای اتصال به اینترت و آی اس پی تان در قبل می ساخته اید، ایجاد کنید. اینبار به جای کلمه عبور و اسم رمز مقادیر قبلی را که در بند ۸ ذکر شد وارد کنید و بجای تلفن، شماره تلفن Dialup Server را.
توجه! توجه! اگر پس از اتمام مراحل کار, مودم شما به تماس ها پاسخ نمی دهد به قسمت Properties مودمتان واز آنجا به تب Advanced بروید و در کادر Extra Initialization commands عبارت ats۰=x را وارد کنید که در آن x بیانگر تعداد زنگ هایی است که پس از آن مودم به تلفن پاسخ می دهد . برای مثال ats۰=۱ پس از یک زنگ به تلفن پاسخ می دهد .



منبع:http://www.academist.ir

شنبه 15/12/1388 - 15:4 - 0 تشکر 188373

موضوع: مقایسه جزء به جزء آنتی ویروس های مطرح جهان ، قسمت اول : عملکرد

کلید واژه ها:آنتی ویروس؛ بررسی؛عملکرد؛جهان ویروس ها

تجمیعی

متن:

هرچقدر شیوع روز افزون تهدید های رایانه ای در سال های اخیر برای کاربران و حتی شرکت های بزرگ دردسر ساز و هزینه بر بوده است در این بین رقابت شرکت های سازنده نرم افزار های امنیتی برای بدست آوردن سهم بیشتر از این بازار پر سود هر روز داغ تر و شدید تر می شود.انواع ویروس ها ، نرم افزار های جاسوسی ، حملات فیشینگ  و اسپم ها باعث شده است که امروزه نصب یک نرم افزای امنیتی در اولویت کاربران خانگی و شرکت های بزرگ قرار بگیرد .

اما تعدد عناوین این سری نرم افزار ها که هر کدام ویژگی ها و شعار های خاص خود را دارند باعث شده است که انتخاب از بین آنها بسیار سخت و توام با ریسک باشد. در این مقاله سعی شده است امکانات و ویژگی های آنتی ویروس های بنام این روز های بازار با دیدی بی طرف و بر اساس واقعیت مقایسه و بدون هیچگونه نتیجه گیری در اختیار کاربران قرار بگیرد.

نتایج تست های اشاره شده در این مقاله بر اساس آزمایشات سایت Av-Test.org ، لابراتوار شرکت بیت دیفندر و سایت Pc World جمع آوری شده و مشخصات سیستم مورد استفاده جهت تست ها به شرح زیر بوده است :

نوع دستگاه: Dell Inc.

مدل: Optiplex 755

رم : 2 Gb

پردازنده : Intel Core 2 Duo E6550 @ 2.33 GHz

سیستم عامل: Windows XP Professional Service Pack 3

-

شناسایی Proactive

شناسایی Proactive معیاری است که توسط آن قدرت آنتی ویروس در شناسایی ویروس های قدیمی و ویروس های نآشناخته مشخص می شود.

نمودار زیر درصد تعداد نرم افزار های مخرب شناسایی شده توسط برند های مختلف را نشان می دهد.نکته اینکه این جدول بر اساس قدرت شناسایی ویروس ها از نوع رفتار آن ها تنظیم شده است و نه بر اساس پایگاه داده نرم افزار.به بیان ساده تر آنتی ویروس ها امروزه حتی اگر ویروس جدیدی در سیستم باشد که هنوز در پایگاه داده شان قرار نگرفته باشد می توانند آن را از از روی رفتار مخربش شناسایی کنند .

-

نمودار شناسایی proactive ( عدد بیشتر بهتر است )

-

میزان تاخیر ایجاد شده در زمان بوت

بطور کلی تمامی آنتی ویروس ها در زمان بوت سیستم تا حدودی تاخیر ایجاد می کنند .نمودار زیر میزان این تاخیر را بر حسب ثانیه و برای برند های مختلف نشان می دهد.

-

نمودار تاخیر در زمان بوت ( عدد کمتر بهتر است )

-

میزان اشغال حافظه (رم ) :

تست میزان اشغال حافظه از 2 جهت بررسی می شود :

(On Access Memory (mb : در این تست میزان اشغال حافظه در زمان انتقال فایل ها یا درخواست سیستم عامل برای دسترسی به آنها در نظر گرفته می شود.

(On Demand Memory (mb : در این تست میزان اشغال حافظه در زمان اسکن فایل ها توسط آنتی ویروس در نظر گرفته می شود .

-

تست میزان حافظه اشغالی بر حسب مگابایت ( عدد کمتر بهتر است )

-

میزان استفاده از پردازنده :

در این تست نیز میزان استفاده از پردازنده در حالت On Access و On Demand و بر حسب درصد بررسی شده است .

-

تست میزان استفاده از پردازنده ( عدد کمتر بهتر است )

-

تاخیر دسترسی به فایل ها :

با توجه به اینکه با نصب آنتی ویروس کلیه فایل های سیستم در هر نوع انتقال یا دسترسی یکبار بطور نا محسوس اسکن می شوند تاخیر کوچکی در دسترسی به آنها به وجود می آید که هرچه کمتر بودن این تاخیر باعث سریع تر شدن عملکرد کلی سیستم خواهد شد.نمودار زیر میزان این تاخیر را بر حسب ثانیه و برای برند های مختلف نشان می دهد.

-

تست میزان تاخیر دسترسی به فایل ها ( عدد کمتر بهتر است )

-

زمان فشرده سازی و خارج کردن فایل ها از حالت فشرده :

فایل های فشرده این روز ها بخش مهم و بزرگی از داده های کاربران را تشکیل می دهند.هرچند شاید زمان فرایند فشرده سازی و خارج کردن فایل ها از حالت فشرده آنچنان موضوع مهمی به نظر نرسد اما می تواند معیار خوبی برای بررسی میزان تأثیر گزاری آنتی ویروس ها بر سرعت سیستم باشد.

نمودار زیر زمان این فرایند را برای آنتی ویروس های مختلف وبر حسب ثانیه نشان می دهد .

-

نمودار زمان فشرده سازی و خارج کردن فایل ها از حالت فشرده ( عدد کمتر بهتر است )

-

زمان مورد نیاز برای اسکن :

مهمترین ویژگی هر آنتی ویروس قدرت آن در اسکن فایل هاست. با توجه به اینکه معمولاً در هنگام اسکن کلی سیستم نیاز بالایی به منابع سیستم وجود دارد و عملا کار دیگری نمی توان انجام داد ، هرچه کمتر بودن زمان مورد نیاز برای اسکن از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

در نمودار زیر مدت زمان مورد نیاز بر حسب ثانیه برای اسکن حجم مشخصی از فایل ها برای برند های مختلف نشان داده شده است.

-

مدت زمان مورد نیاز برای اسکن فایل ها ( عدد کمتر بهتر است )

-

در قسمت های یعدی به بررسی امکانات خاص هرکدام از آنتی ویروس ها و همچنین مقایسه قیمت آنها در بازار می پردازیم.

-

نویسنده: علی صفت زاده

منابع :

1- Av-Comparatives.org

2- Av-Test.org

3- PC World


زندگی چیدن سیبی است باید چید و رفت / زندگی تکرار پاییز است باید دید و رفت

زندگی رودی است جاری که هرکه آمد شادمان / کوزه ای پر کرد و رفت . . .

پورتال بندری های خونگرم

شنبه 15/12/1388 - 21:3 - 0 تشکر 188479

جناب jamshid52
برای مطلب خود با عنوان نگاهی به gprs کلمات کلیدی مناسب تری را ثبت کنید .

شنبه 29/12/1388 - 12:39 - 0 تشکر 191029

1 – تیتر مقاله: تعریف IT  یا فناوری اطلاعات:
2 – کلید واژه ها : فناوری اطلاعات چیست، مهمترین رسالت فناوری اطلاعات، تعاریف متفاوت و ....
3 – تجمیعی
4 – متن مطلب :


تكنولوژی اطلاعات چیست؟
تکنولوژی اطلاعات یكی از فاکتورهای مهم پیشرفت در قرن بیست و یكممی باشد .IT موجب ایجاد دگرگونی و تحول در روش های زندگی ، آموزش ، كار وبازی خواهد شد . پیشرفت های مربوط به محاسبات کامپیوتر و تکنولوژیارتباطات ، زیر ساخت های جدیدی برای تجارت ، پژوهش های علمی و فعالیت هایاجتماعی ایجاد می كند. این زیر ساخت گسترش داده شده ابزارهای جدیدی رابرای ارتباط داشتن با سراسر دنیا و كسب علم ودریافت اطلاعات به ما ارائهمی دهد . تكنولوژی اطلاعات به ما كمك خواهد كرد كه بدانیم چه طور محیطاطراف مان را تحت تاثیر قرار دهیم و چطور از آن بهتر مراقبت كنیم .ITوسیله ای برای رشد اقتصاد است .
IT محل كار را جذابتر ، كیفیت مراقبتهای پزشكی را بهبود و دولت را مسئولیتپذیرتر و در دسترس تر برای برآوردن نیازهای شهروندان می كند.
این تكنولوژی مربوط به سخت افزار و نرم افزار كامپیوتر برای پردازش ،ذخیره سازی و انتقال اطلاعات است. تكنولوژی اطلاعاتIT علم و مهارت های همهجنبه محاسبات ، ذخیره سازی اطلاعات و ارتباطات است . IT مبحث جدیدی است كهبه سرعت رشد كرده و تغییرات بنیادی در دنیای كنونی ایجاد می كند ، اینتغییرات ناشی از انجام روش های تجاری جدید ، ایجاد تنوعات و سرگرمی هایجدید و به وجود آوردن هنرهای جدید می باشد. تكنولوژی اطلاعات شاملموضوعاتی است كه به علم و تكنولوژی كامپیوتر ، طراحی ، توسعه ، نصب وپیاده سازی سیستم ها و نرم افزارهای اطلاعاتی مربوط می شود. تكنولوژیاطلاعات به طراحی و استفاده از كامپیوتر و ارتباطات برای حل انواع مختلفمسایل مربوط می شود. بسیار جالب توجه است كه كامپیوترهایی كه در 5 سال پیشتولید شدند ، اكنون در تعداد زیادی از سازمان های بزرگ استفاده می شوند.ما پذیرفته ایم كه تقریبا تمام صورت حساب ها و پرداخت های ما از اداراتدولتی و سازمان های بزرگ توسط كامپیوتر چاپ می شوند و خدماتی مانندBankcard و Medicare فقط به دلیل وجود آنكه كاربردهای كامپیوتر بسیارمتنوع است ، از چاپ صورت حساب ها گرفته تا كنترل كوره های بسیار حساس ،همه آنها نیاز دارند كه اطلاعاتشان در كامپیوتر ذخیره شده و برنامه هاتوسط كامپیوتر با مهارت اداره شوند. بعضی از مفاهیم اصلی در استفاده ازكامپیوتر عبارتند از : روش های سازماندهی شده برای برنامه ریزی كامپیوترهاجهت اداره اطلاعاتشان، سازماندهی اطلاعات ذخیره شده در سازمان ( ساختمانداده ها)، مفاهیم اصولی در طراحی كامپیوتر ( معماری كامپیوتر ) و شبكه هایكامپیوتری( ارتباطات داده ها و شبكه های كامپیوتری ). علاوه بر مفاهیماساسی بالا ، تكنیك های خاصی وجود دارد كه در انواع كاربردهای خاص موردنیاز می باشد . در وهله اول ، برای مثال ، در كار بردهای تجاری ، نیاز بهذخیره اطلاعات زیادی می باشد . یك شركت بیمه ، برای مثال نیاز دارد كهجزییات همه سیاست های مربوط به دریافت كنندگان بیمه را نگه داشته و بهسوالات مربوطه پاسخ دهد. ثانیا در كاربردهای علمی ، مقدار اطلاعاتی كهباید ذخیره شود معمولا بسیار كم است ، اما محاسباتی كه روی اطلاعات بایدانجام گیرد بسیار پیچیده است . بالاخره طراحی كامپیوترها برای استفاده درخانه و یا اداره و یا لوازمی مانند ماشین ها ، اجاق ها ، چرخ خیاطی وماشین تحریر به مهارت های خاصی نیاز دارد.
تكنولوژی اطلاعات به ایجاد ، جمع آوری ، پردازش ، ذخیره و تحویل اطلاعات وفرآیند ها وتدابیری كه همه اینها را امكان پذیر می سازد اشاره می كند.ایده اصلی تكنولوژی اطلاعات ایجاد زندگی مفیدتر و مؤثرتر می باشد


فن آوری اطلاعات و ارتباطات چیست ؟
در پنجاه سال گذشته بروز تحولات گسترده در زمینه کامپیوتر و ارتباطات ،تغییرات عمده ای را در عرصه های متفاوت حیات بشری به دنبال داشته است .انسان همواره از فن آوری استفاده نموده و کارنامه حیات بشریت مملو ازابداع فن آوری های متعددی است که جملگی در جهت تسهیل زندگی انسان مطرح شدهاند. در سالیان اخیر ، فن آوری های اطلاعات و ارتباطات که از آنان بهعنوان فن آوری های جدید و یا عالی ، یاد می شود ، بیشترین تاثیر را درحیات بشریت داشته اند . دنیای ارتباطات و تولید اطلاعات به سرعت در حالتغییر بوده و ما امروزه شاهد همگرائی آنان بیش از گذشته با یکدیگر بوده ،بگونه ای که داده و اطلاعات به سرعت و در زمانی غیرقابل تصور به اقصی نقاطجهان منتقل و در دسترس استفاده کنندگان قرار می گیرد . بدون شک مهمترین ودر عین حال بزرگترین پیشرفت در زمینه فن آوری اطلاعات و ارتباطات به ابداع"وب" توسط " تیم . برنرزلی " در اواخر سال 1980 در CERN ، برمی گردد . بهمنظور آشنائی با جایگاه واقعی "وب " ، کافی است به ضریب نفوذ آن پس ازابداع توجه گردد. پس از ابداع هر فن آوری ، مدت زمانی بطول می انجامد تافن آوری مورد نظر در مقیاس عمومی مورد استفاده قرار گیرد( ضریب نفوذ) .مثلا" تلفن پس از 74 سال ، رادیو پس از 38 سال ، کامپیوترهای شخصی پس از16 سال ، تلویزیون پس از 13 سال و "وب " پس از 4 سال ، موفق به جذب پنجاهمیلیون استفاده کننده شده اند .
فن آوری اطلاعات و ارتباطات ، بدون شک تحولات گسترده ای را در تمامی عرصههای اجتماعی و اقتصادی بشریت به دنبال داشته و تاثیر آن بر جوامع بشریبگونه ای است که جهان امروز به سرعت در حال تبدیل به یک جامعه اطلاعاتیاست . جامعه ای که در آن دانائی و میزان دسترسی و استفاده مفید از دانش ،دارای نقشی محوری و تعیین کننده است .
شاید تاکنون سوالات متعددی در رابطه با فن آوری اطلاعات و ارتباطات برای شما مطرح شده باشد:
فن آوری اطلاعات و ارتباطات چیست ؟
تفاوت فن آوری اطلاعات با فن آوری اطلاعات و ارتباطات چیست ؟
آیا انباشت سخت افزار و یا نرم افزار ، دستیابی به اینترنت و تعداد تلفنهای سلولی ، نشان دهنده استفاده از فن آوری اطلاعات و ارتباطات می باشد؟
ضریب نفوذ اطلاعات و دانش در یک جامعه به چه میزان است و جایگاه فن آوری اطلاعات و ارتباطات در این زمینه چیست ؟
جایگاه ابزارها ، اهداف ، زیرساخت ها و عوامل انسانی در فن آوری اطلاعات وارتباطات چیست ؟ آیا می شود یک ابزار را به عنوان یک هدف مطرح و آن را بهعنوان یکی از شاخص های استفاده از فن آوری اطلاعات و ارتباطات مورد توجهقرار داد ؟
چرا با این که سال های زیادی است که از سخت افزار و یا نرم افزار استفادهمی شود ، از چنین واژه ای تاکنون استفاده نمی گردید، به عبارت دیگراستفاده از واژه "فن آوری اطلاعات و ارتباطات " در عصر حاضر نشاندهنده چهواقعیتی است ؟
ارتباط فن آوری اطلاعات و ارتباطات با توسعه چیست ؟
شکاف و یا فاصله دیجیتالی چیست و چه عواملی باعث ایجاد و یا تشدید این فاصله می شوند ؟ وظیفه هر یک از ما در کاهش این فاصله چیست ؟
آیا برای کاهش شکاف دیجیتالی می بایست در فرهنگ و نوع نگاه ما ، تغییری داده شود ؟
برای حرکت به سمت یک جامعه مبتنی بر اطلاعات به چه امکانات و یا زیرساخت هائی نیاز می باشد ؟ اولویت ها در این رابطه چیست ؟
آیا ایجاد زیرساخت ارتباطی برای استفاده از مزایای فن آوری اطلاعات و ارتباطات به تنهائی کافی است ؟
شرط لازم و کافی به منظور استفاده عموم شهروندان یک جامعه از دستاوردهای فن آوری اطلاعات و ارتباطات چیست ؟
جایگاه توسعه منابع انسانی به منظور استفاده سودمند از دستاوردهای فن آوری اطلاعات و ارتباطات چیست ؟
جایگاه تولید محتوی به زبان استفاده شده در هر جامعه چیست و مختصات آن در فن آوری اطلاعات و ارتباطات به چه صورت مشخص می گردد؟
آیا برای آشنائی و استفاده از مزایای فن آوری اطلاعات و ارتباطات به اطلاع رسانی خاصی نیاز است ؟
استراتژی ملی فن آوری اطلاعات و ارتباطات به چه صورت می بایست تدوین گرددو آیا در این رابطه به یک مدل خاص و متناسب با شرایط بومی هر کشور نیازاست ؟
نحوه بررسی و ارزیابی میزان موفقیت برنامه های ملی فن آوری اطلاعات و ارتباطات به چه صورت است ؟
استراتژی حرکت به سمت یک جامعه مدرن اطلاعاتی به چه صورت می بایست تدوینگردد؟ آیا بدون وجود یک استراتژی مشخص و جامع ، امکان حرکت مثبت در اینراستا وجود دارد ؟
جایگاه فن آوری اطلاعات و ارتباطات در جهت افزایش سواد عمومی دیجیتال ،ارتقاء سطح دانش عموم شهروندان یک جامعه ، افزایش ضریب نفوذ اطلاعات وتولید علم چیست ؟
و سوالات بسیار فراوان دیگر !
قطعا" در این مقاله نمی توانیم به تمامی پرسش های فوق پاسخ دهیم ولی قصدداریم با بررسی فن آوری اطلاعات و ارتباطات و نقش آن در توسعه به نوعیفضائی را ایجاد نمائیم که شاید لزومی به پاسخ صریح به اکثر سوالات فوقنباشد و هر خواننده بتواند پاسخی شایسته برای آنان را پیدا نماید .
اطلاعات و دانش
تعاریف متفاوت اطلاعات ( Information ) از زوایای مختلف :
تعریف اطلاعات از لحاظ نظری : اطلاعات ( Information ) به هر نوع داده جمعآوری شده با استفاده از روش های مختلفی نظیر : مطالعه ، مشاهده ، شایعه وسایر موارد دیگر اطلاق می گردد. در واژه "اطلاعات" ، بار معنائی از قبلتعریف شده ای در رابطه با کیفیت ، معتبر بودن و یا صحت داده وجود نداشته وامکان برخورد با اطلاعات معتبر ، غیرمعتبر ، واقعی ، نادرست ، صحیح وگمراه کننده ، وجود خواهد داشت .
تعریف اطلاعات از منظر تئوری اطلاعات : اطلاعات دربردارنده یک معنی خاصخصوصا" در ارتباط با پیشگوئی احتمالی از داده است .در تعریف فوق ، میزانمعنی و محتوای ارائه شده توسط اطلاعات مورد توجه قرار می گیرد.مثلا" پیامیکه به ما اعلام می نماید:"فردا خورشید طلوع می نماید " دارای حجم اندکیمحتوای اطلاعاتی است در حالیکه یک پیام در رابطه با روز قیامت ، شامل حجمبالائی از اطلاعات است . در تعریف ارائه شده از منظر تئوری اطلاعات ،همانند تعریف ارائه شده قبلی ، توجه خاصی به کیفیت و یا ارزش اطلاعات نمیگردد .
تعریف اطلاعات از منظر علم اطلاعات و فن آوری اطلاعات :علم اطلاعات و فنآوری اطلاعات با اطلاعات به عنوان داده جمع آوری شده ، ذخیره شده ،بازیابی شده ، پردازش شده و ارائه شده سروکار دارد . در تعریف فوق نیز بهمواردی همچون اعتبار ، کیفیت و ارزش اطلاعات به صورت جانبی ، توجه میگردد.
در تعاریف فوق ، توجه خاصی به کیفیت و یا ارزش اطلاعات نشده است . درمقابل اطلاعات از واژه ای دیگر و با نام " Knowledge " استفاده می شود کهمی توان آن را معادل " دانش " در نظر گرفت . " دانش " ، بر خلاف اطلاعات ،دارای بار معنائی مختص به خود بوده که توسط فرد و یا افرادی کارشناس و براساس بررسی و مطالعه انجام شده بر روی اطلاعات معتبر ، حاصل می شود.اطلاعات معتبر ، به خودی خود مفید و قابل استفاده می باشند ولی قادر بهپیشگوئی نتایج نمی باشند. برخی اطلاعات معتبر نظیر قیمت یک کالا و یاخدمات و یا برنامه زمانبندی پروازهای هوائی ، مستقیما" قابل استفاده میباشد، ولی برخی اطلاعات دیگر نظیر داده هواشناسی و یا داده مربوط به آنتیبیویتک ها صرفا" زمانی مفید و معتبر می باشند که در ابتدا توسط کارشناسانمتخصص ( دارای دانش لازم ) استفاده وپس از بررسی و آنالیز داده ها ی اولیه، نتایج استخراج و در اختیار عموم علاقه مندان جهت استفاده قرار گیرد.دربطن دانش همواره آنالیز و نتیجه گیری نهفته است در حالی که ، اطلاعات دربهترین وضعیت استنتاج استقرائی را به دنبال خواهد داشت . بنابراین حداقلاز لحاظ فلسفی ، شایسته و منطقی است که ظهور " جوامع مبتنی بر دانش " رادر مقابل " جوامع اطلاعاتی " ، ترویج نمود . در جوامع مبتنی بر دانش ،آموزش و فراگیری به عنوان فرآیند کسب دانش مطرح بوده تا در مرحله بعد ،امکان ایجاد دانش فراهم می گردد ( ترکیب و آنالیز قیاسی ) .
از لحاظ تاریخی ، دستیابی به اطلاعات از طریق رسانه های چاپی ( کتاب ،روزنامه ، مجله ) حاصل می گردید در حالی که فراگیری دانش از طریق مدارس ودانشگاهها بدست می آمد . امروزه ، فن آوری اطلاعات و ارتباطات افقی جدیددر رابطه با تولید و عرضه اطلاعات را ارائه نموده است و می بایست بطورهمزمان امکانات موجود را در جهت فراگیری و ایجاد دانش ، سازماندهی و بهخدمت گرفت . ما می بایست در مرحله اول با بهره گیری از امکانات موجود موفقبه فراگیری دانش بوده تا در ادامه امکان تولید ، میسر گردد. بدیهی است بااستفاده مناسب از دستاوردهای فن آوری اطلاعات و ارتباطات، می توان به سرعتاقدام به فراگیری دانش و در نهایت تولیدعلم نمود . شاید از زاویه فوق ،بتوان مهمترین رسالت فن آوری اطلاعات و ارتباطات را ایجاد زیرساخت و بسترمناسب برای فراگیری و تولید علم در نظر گرفت . در جوامعی که توانسته اندزیر ساخت مناسبی ( صرفا" زیرساخت ارتباطی مورد نظر نمی باشد ) در رابطه بافن آوری اطلاعات و ارتباطات ایجاد نمایند ، شرایط مناسب برای استفاده از"دانش " فراهم و میزان تولید دانش در اینگونه جوامع ارتباط مستقیمی بازیرساخت فن آوری اطلاعات و ارتباطات آنان دارد.
استفاده مناسب از دانش و بکارگیری آن در تمامی عرصه های زندگی و در نهایت تولید دانش ، ارتباط مستقیمی با توسعه دارد .
دانش و توسعه
همانگونه که در بخش قبل اشاره گردید ، بین استفاده و تولید دانش با توسعهارتباطی مستقیم وجود دارد . قطعا" در جوامع توسعه یافته برآیند استفاده ازدانش مثبت بوده و در ادامه با توجه به زیرساخت ها و سیاست های تدوین شده ،امکان تولید دانش فراهم می گردد .
"درآمد سرانه " ، یکی از شاخص های مهم به منظور سنجش میزان موفقیت برنامههای توسعه است که همواره در آمار اعلام شده توسط سازمان ها و نهاد هایدولتی به آن استناد تا میزان موفقیت برنامه های توسعه ، نشان داده شود. بهمنظور آشنائی با تاثیر دانش بر توسعه و در نهایت افزایش درآمد سرانهشهروندان یک جامعه ، دو کشور غنا و کره جنوبی را بررسی می نمائیم . براساس مستندات بانک جهانی ، چهل سال قبل ، میزان درآمد سرانه دو کشور کرهجنوبی و غنا معادل یکدیگر بوده است . در حالی که امروزه درآمد سرانه کرهای ها ، شش مرتبه بیشتر شده است . به عبارت دیگر شهروندان کره جنوبی ششبرابر نسبت به شهروندان غنائی ثروتمندتر شده و یا مردم غنا نسبت به مردمکره جنوبی شش برابر فقیرتر شده اند . بر اساس بررسی انجام شده ، بیش ازپنجاه درصد نابرابری فوق ، به استفاده موفقیت آمیز کره ای ها در رابطه بافراگیری و استفاده از دانش برمی گردد. استفاده موثر و موفقیت آمیز از دانش، عامل اصلی شکوفائی و موفقیت اقتصادی در برخی کشورهای آسیائی بوده که ازآن به عنوان "معجزه اقتصادی " ، نام برده می شود. استفاده از سایر امکاناتنظیر جاده ها ، ساختمان ها ، ماشین آلات کمتر از سی درصد سهم داشته است.از دیگر نمونه های موجود در این رابطه و نقش دانش و توسعه می توان به"انقلاب سبز " در آسیا اشاره نمود. در این رابطه با استفاده از روش هایپیشرفته اقدام به ارتقاء سطح دانش و آگاهی افراد گردید و استفاده کنندگانبا به کارگیری اندوخته های خود توانستند حرکتی عظیم و تحولی گسترده را درجامعه خود باعث گردند .در گذشته دانش ( برای توسعه ) از طریق کارشناسان وارتباط مستقیم با فراگیران به آنان منتقل می گردید . بدیهی است در چنینمواردی میزان سرمایه گذاری محدود به قیمت و تعداد کارشناسان مورد نظری بودکه می بایست رسالت انتقال دانش به مخاطبان خود را انجام دهند. هندوستان ،یکی از کشورهای موفق در این زمینه بوده که از رسانه های ارتباط جمعی نظیررادیو و تلویزیون برای نشر دانش استفاده نموده است . رادیو ، تلویزیون وتلفن های ثابت از جمله عناصر موجود در زیرساخت فن آوری اطلاعات وارتباطات،می باشند( کانال های نشر اطلاعات ) . انقلاب سبز ، اولین تجربهموفقیت آمیز در زمینه استفاده از فن آوری اطلاعات و ارتباطات در آسیا میباشد .
افزایش و ارتقاء سطح دانش و آگاهی شهروندان یک جامعه دارای دستاوردهایبسیار مثبتی می باشد و شاید برخی از دستاوردهای به دست آمده در مرحله اولمحسوس و یا ملموس نباشند( مثلا" ارتقاء سطح دانش شهروندان یک جامعه دررابطه با یک بیماری خاص که به دنبال آن کاهش ویا ریشه کنی بیماری را بهدنبال خواهد داشت ، ارتقاء سطح دانش شهروندان یک جامعه در رابطه با حوادثرانندگی که کاهش تصادفات و حوادث رانندگی را به دنبال خواهد داشت ) .ارتقاء سطح دانش تاثیر مستقیم و مثبتی بر کیفیتت زندگی شهروندان یک جامعهرا به دنبال داشته و شرایط مناسبی را برای توسعه همه جانبه فراهم می نماید.
مهمترین رسالت فن آوری اطلاعات و ارتباطات ، ارائه امکانات و زیر ساختلازم برای تولید و توزیع دانش می باشد . بدیهی است از زاویه فوق و با توجهبه ارتباط مستقیم استفاده و تولید دانش در یک جامعه با توسعه ، می توان بهاهمیت و جایگاه واقعی فن آوری اطلاعات و ارتباطات در ارتباط با توسعه همهجانبه بیشتر واقف گردید.
در بخش دوم این مقاله با تمرکز بر روی فن آوری اطلاعات و ارتباطات و ارائهتعاریف متفاوت از آن به بررسی زیرساخت فن آوری اطلاعات و ارتباطات ،خواهیم پرداخت .
فن آوری اطلاعات و ارتباطات چیست ؟ ( بخش دوم )
در بخش اول این مقاله به منظور آشنائی با ابعاد متفاوت فن آوری اطلاعات وارتباطات به طرح سوالاتی در این رابطه پرداخته گردید. در ادامه ، ضمنبررسی تفاوت بین " اطلاعات " و "دانش " ، به این موضوع مهم اشاره گردید کهمی توان اطلاعات را به منزله مواد اولیه تولید دانش در نظر گرفت . بیناستفاده درست از اطلاعات و تولید دانش با توسعه ، ارتباط مستقیم وتنگاتنگی وجود دارد.
در بخش دوم با تمرکز بر روی فن آوری اطلاعات و ارتباطات و ارائه تعاریفمتفاوت، به بررسی زیرساخت فن آوری اطلاعات و ارتباطات ، خواهیم پرداخت .
فن آوری اطلاعات و ارتباطات ( ICT )
تفاوت فن آوری اطلاعات و ارتباطات ( ICT) با فن آوری اطلاعات ( IT ) ،چیست ؟ در فن آوری اطلاعات و ارتباطات ، دستگاه ها و فن آوری های ارتباطیدارای جایگاهی خاص بوده و از عناصر اساسی به منظور استفاده از مزایا ودستاوردهای فن آوری اطلاعات و ارتباطات ، محسوب می گردند. در ادامه باتعاریف متفاوت ICT ، بیشتر آشنا می شویم :
· در اوایل سال 1990 به مجموعه سخت افزار ، نرم افزار ، شبکه و صنایعمرتبط به آنان ، فن آوری اطلاعات ( IT ) گفته می شد. در فن آوری اطلاعات وارتباطات ( ICT ) ، تاکید و محوریت بر روی جنبه ارتباطی می باشد ، بگونهای که ارتباطات به منزله یک "باید" مطرح بوده که فن آوری اطلاعات بدونوجود آن امکان ارائه سرویس ها و خدمات را دارا نمی باشد .
· فن آوری اطلاعات و ارتباطات،واژه ای است که به هر نوع دستگاه ارتباطی ویا برنامه نظیر: رادیو ، تلویزیون ، تلفن ها ی سلولی ، کامپیوتر ، نرمافزار ، سخت افزارهای شبکه ، سیستم های ماهواره اری و نظایر آن اطلاق شدهکه سرویس ها ،خدمات و برنامه های متعددی به آنان مرتبط می گردد( کنفرانساز راه دور ، آموزش از راه دور) .
· فن آوری اطلاعات وارتباطات اغلب در یک مفهوم و جایگاه خاص مورد بررسیکاربردی دقییق تر قرار می گیرد نظیر : فن آوری اطلاعات وارتباطات در آموزش، بهداشت ، کتابخانه ها و غیره .
· فن آوری اطلاعات و ارتباطات ، به مجموعه امکانات سخت افزاری ، نرمافزاری ، شبکه ای و ارتباطی به منظور دستیابی مطلوب به اطلاعات ، گفته میشود .
· همگرائی بین کامپیوتر و ارتباطات ، فن آوری اطلاعات و ارتباطات را شکلمی دهد .( پیوند بین کامپیوتر و بهره برداری از تمامی قابلیت های آنخصوصا" پردازش و ذخیره سازی داده با امکانات متعدد ارتباطی ) .
· با این که تکنولوژی های مرتبط با کامپیوتر به نوعی در جنگ جهانی دوممورد استفاده قرار می گرفت ، ولی پتانسیل های گسترده آن پس از تحقق دوتحول عمده در سال 1980 بر همگان آشکار گردید : تحول در صنعت نیمه هادی ها( ترانزیستور ، مدارات مجتمع ، میکرو تراشه ها ) ، کوچک و ارزان شدنکامپیوترها را به دنبال داشت . متعاقب این تحول عظیم ، امکان استفاده ازکامپیوتر در ابعاد بسیار گسترده و برای عموم کاربران، فراهم گردید( کافیاست به اطراف خود نگاهی داشته باشیم!) . دومین تحول عمده ، ارتباطکامپیوترها با یکدیگر و بر پاسازی شبکه های کامپیوتری است . در ادامه بااستفاده از فن آوری های متعدد مخابراتی و ارتباطی ، امکان اتصال و ارتباطبین شبکه های کامپیوتری ، فراهم گردید .تحولات فوق ، زمینه انقلاب عظیماطلاعاتی در عصر حاضر و ظهور فن آوری های متعدد اطلاعات و ارتباطات راایجاد نموده است .
· مهمترین ویژگی فن آوری اطلاعات و ارتباطات ، نحوه ذخیره سازی ، پردازش و دستیابی به اطلاعات است .
· به مجموعه فن آوری هائی که امکان ذخیره سازی ، پردازش ، ارائه و انتقالاطلاعات را از طریق محیط های انتقال فراهم می نماید ، اطلاق می گردد.
5 – منبع: وبلاگ آی تی 

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
شنبه 29/12/1388 - 12:46 - 0 تشکر 191030

1 – عنوان مقاله: مبانی شبکه کامپیوتر Network ؛ شبکه های بدون کابل – بی سیم یا وایرلس Wireless
2 – کلید واژه ها : اجزای شبکه کامپیوتری ، مزایا و ... 
3 – تجمیعی - تلفیقی 
4 – متن مطلب:

شبکه های بدون کابل یکی از چندین روش موجود بمنظور اتصال چند کامپیوتر بیکدیگر و ایجاد یک شبکه کامپیوتری است .



شبکه های بدون کابل یکی از چندین روش موجود بمنظور اتصال چند کامپیوتر بیکدیگر و ایجاد یک شبکه کامپیوتری است . در شبکه های فوق برای ارسال اطلاعات بین کامپیوترهای موجود در شبکه از امواج رادیوئی استفاده می شود. تکنولوژی شبکه های بدون کابل از ایده " ضرورتی به کابل ها ی جدید نمی باشد" ، استفاده می نمایند. درمجموع با شبکه بسیم می توان ؛ یک شبکه ای سیارداشته باشیم لب تابهایی که توسط کارمندان حرکت می کند ؛ حتی کامپیوتر تعبیه شده رو خودرو پلیس و .... پس در مباحث شبکه های کامپیوتری بحثی مهم است. در این گفتار با مبانی و تعریف شبکه های کامپیوتری و اجزا تشکیل دهنده آن آشنایی مختصری پیدا می کنیم سپس با انواع شبکه های بی سیم ؛ بدون سیم ؛ وایرلس و تکنولوژیهای به کار رفته در آن آشنا خواهیم شد ؛ شاید قسمتهای انتهای گفتار کمی فنی به نظر برسد اما به هر تقدیر؛فن آوری نوین شبکه های کامپیوتری به خصوص شبکه های بی سیم بحث روز است .شبکه های بدون کابل را بررسی کنیم
مثلا" در صورتیکه این نوع شبکه ها را در یک فضای کوچک نظیر یک ساختمان اداری ایجاد کرده باشیم و دارای یک کامپیوتر laptop باشیم که از کارت شبکه مخصوص بدون کابل استفاده می نماید ، در هر مکانی از اداره مورد نظر که مستقر شده باشیم با استفاده از Laptop می توان بسادگی به شبکه متصل و از امکانات مربوطه استفاده کرد. شبکه های بدون کابل یکی از چندین روش موجود بمنظور اتصال چند کامپیوتر بیکدیگر و ایجاد یک شبکه کامپیوتری است . در شبکه های فوق برای ارسال اطلاعات بین کامپیوترهای موجود در شبکه از امواج رادیوئی استفاده می شود. تکنولوژی شبکه های بدون کابل از ایده " ضرورتی به کابل ها ی جدید نمی باشد" ، استفاده می نمایند.
در این نوع شبکه ها ، تمام کامپیوترها با استفاده از سیگنال هائی رادیوئی اقدام به انتشار اطلاعات مورد نظر برای یکدیگر می نمایند. این نوع شبکه ها دارای ساختاری ساده بوده و براحتی می توان یک کامپیوتر متصل به این نوع از شبکه ها را مکان های دیگر استقرار و کماکن از امکانات شبکه بهره مند گردید تعریف نت Net : شبکه کامپیوتر Network چیست هسته اصلی سیستم‌های توزیع اطلاعات را شبکه‌های کامپیوتری تشکیل می‌دهند. مفهوم شبکه‌های کامپیوتری بر پایه اتصال کامپیوترها و دیگر تجهیزات سخت‌افزاری به‌یکدیگر برای ایجاد امکان ارتباط و تبادل اطلاعات استوار شده است. گروهی از کامپیوترها و دیگر تجهیزات متصل به هم را یک شبکه می نامند.
یک تعریف از شبکه کامپیوتر Network کامپیوترهایی که در یک شبکه واقع هستند، می توانند اطلاعات، پیام، نرم‌افزار و سخت‌افزارها را بین یکدیگر به اشتراک بگذارند. به اشتراک گذاشتن اطلاعات، پیام ها و نرم‌افزارها، تقریباً برای همه قابل تصور است در این فرآیند نسخه‌ها یا کپی اطلاعات نرم‌افزاری از یک کامپیوتر به کامپیوتر دیگر منتقل می‌شود. هنگامی که از به اشتراک گذاشتن سخت‌افزار سخن می‌گوییم به معنی آن است که تجهیزاتی نظیر چاپگر یا دستگاه مودم را می‌توان به یک کامپیوتر متصل کرد و از کامپیوتر دیگر واقع در همان شبکه، از آن‌ها استفاده نمود. انواع شبکه از لحاظ مکانی و جغرافیایی Range طبقه بندی براساس گستره جغرافیایی (Range) شبکه‌های کامپیوتری براساس موقعیت و محل نصب دارای انواع متفاوتی هستند. که چهار شبکه
۱) شبکه محلی‌ (LAN) یا‌ Local Area Network
۲) شبکه‌های شهری یا (Metropolitan Area Network MAN )
۳) شبکه‌های MAN معمولاً از ترکیب و ادغام دو یا چند شبکه‌ LAN به‌وجود می‌آیند.
۴) Wide Area Network WAN یا شبکه‌های گسترده وجود دارد.
اجزای شبکه کامپیوتری یک شبکه کامپیوتری شامل اجزایی است که برای درک کارکرد شبکه لازم است تا با کارکرد هر یک از این اجزا آشنا شوید.شبکه‌های کامپیوتری در یک نگاه کلی دارای چهار قسمت هستند. ؛ کامپیوتر سرویس‌دهنده server ، کامپیوتر سرویس‌گیرنده یا Client ، محیط انتقال اطلاعات ؛ تجهیزات جانبی یا منابع سخت‌افزاری اجزا اصلی شبکه های کامپیوتری هستند محیط انتقال اطلاعات تمام شبکه‌های کامپیوتری دارای بخش سومی هستند که بستر یا محیط انتقال اطلاعات را فراهم می‌کند. متداول ترین محیط انتقال در یک شبکه کابل است. بحث امروز ما نیز در مورد نوعی از محیط انتقال اطلاعات است که به شبکه را با امواج رادیویی وبدون سیم متصل می نماید مبانی شبکه های بدون کابل - وایرلس Wireless تکنولوژی شبکه های بدون کابل از ایده " ضرورتی به کابل ها ی جدید نمی باشد" ، استفاده می نمایند. در این نوع شبکه ها ، تمام کامپیوترها با استفاده از سیگنال هائی رادیوئی اقدام به انتشار اطلاعات مورد نظر برای یکدیگر می نمایند. این نوع شبکه ها دارای ساختاری ساده بوده و براحتی می توان یک کامپیوتر متصل به این نوع از شبکه ها را مکان های دیگر استقرار و کماکن از امکانات شبکه بهره مند گردید مثلا" در صورتیکه این نوع شبکه ها را در یک فضای کوچک نظیر یک ساختمان اداری ایجاد کرده باشیم و دارای یک کامپیوتر laptop باشیم که از کارت شبکه مخصوص بدون کابل استفاده می نماید ، در هر مکانی از اداره مورد نظر که مستقر شده باشیم با استفاده از Laptop می توان بسادگی به شبکه متصل و از امکانات مربوطه استفاده کرد. نگاهی فنی به شبکه های کامپیوتری شبکه های کامپیوتری از نقطه نظر نوع خدمات وسرویس دهی به دو گروه :
۱) نظیر به نظیر
۲) سرویس گیرنده / سرویس دهنده
نقسیم می گردند. در شبکه های نظیر به نظیر هر کامپیوتر قادر به ایفای وظیفه در دو نقش سرویس گیرنده و سرویس دهنده در هر لحظه است . در شبکه های سرویس گیرنده / سرویس دهنده ، هر کامپیوتر صرفا" می تواند یک نقش را بازی نماید. ( سرویس دهنده یا سرویس گیرنده ) . در شبکه های بدون کابل که بصورت نظیر به نظیر پیاده سازی می گردنند ، هر کامپیوتر قادر به ارتباط مستقیم با هر یک از کامپیوترهای موجود در شبکه است . برخی دیگر از شبکه های بدون کابل بصورت سرویس گیرنده / سرویس دهنده ، پیاده سازی می گردند. این نوع شبکه ها دارای یک Access point می باشند. دستگاه فوق یک کنترل کننده کابلی بوده و قادر به دریافت و ارسال اطلاعات به آداپتورهای بدون کابل ( کارت های شبکه بدون کابل ) نصب شده در هر یک از کامپیوترها می باشند. شبکه های بدون کابل Wireless چهار نوع متفاوت از شبکه های بدون کابل وجود دارد ( از کند و ارزان تا سریع و گران )
▪ BlueTooth
▪ IrDA
▪ HomeRF)SWAP)
▪ WECA)Wi-Fi)
در مورد فن آوری بیسیم یا تکنولوژی فن آوری Wireless ( بی سیم) چه می دانید نگاهی به انواع شبکه های بدون سیم Wireless شبکه های Bluetooth در حال حاضر عمومیت نداشته و بنظر قادر به پاسخگوئی به کاربران برای شبکه ها ی با سرعت بالا نمی باشند. IrDA)Infrared Data Association) استانداردی بمنظور ارتباط دستگاههائی است که از سیگنال ها ی نوری مادون قرمز استفاده می نمایند. استاندارد فوق نحوه عملیات کنترل از راه دور، ( تولید شده توسط یک تولید کننده خاص ) و یک دستگاه راه دور ( تولید شده توسط تولید کننده دیگر ) را تبین می کند. دستگاههای IrDA از نورمادون قرمز استفاده می نمایند. مدل های SWAP و Wi-Fi قبل از بررسی مدل های SWAP و Wi-Fi لازم است که در ابتدا با استاندارد اولیه ای که دو مد ل فوق بر اساس آنها ارائه شده اند ، بیشتر آشنا شویم . اولین مشخصات شبکه های اترنت بدو ن کابل با نام IEEE ۸۰۲.۱۱ توسط موسسه IEEE عرضه گردید. در استاندارد فوق دو روش بمنظور ارتباط بین دستگاهها با سرعت دو مگابیت در ثانیه مطرح شد. دو روش فوق بشرح زیر می باشند :
▪ DSSS)Direct-sequence spread spectrum)
▪ FHSS)Frequency-hopping spread spectrum)
دو روش فوق از تکنولوژی FSK)Frequency-shift keying) استفاده می نمایند. همچنین دو روش فوق از امواج رادیوئی Spread-spectrum در محدوده ۴/ ۲ گیگاهرتز استفاده می نمایند. Spread Spectrum ، بدین معنی است که داده مورد نظر برای ارسال به بخش های کوچکتر تقسیم و هر یک از آنها با استفاده از فرکانس های گسسته قابل دستیابی در هر زمان ، ارسال خواهند شد. دستگاههائی که از DSSS استفاده می نمایند ، هر بایت داده را به چندین بخش مجزا تقسیم و آنها را بصورت همزمان با استفاده از فرکانس های متفاوت ، ارسال می دارند. DSSS از پهنای باند بسیار بالائی استفاده می نماید ( تقریبا" ۲۲ مگاهرتز ) دستگاههائی که از FHSS استفاده می نمایند ، دریک زمان پیوسته کوتاه ، اقدام به ارسال داده کرده و با شیفت دادن فرکانس (hop) بخش دیگری از اطلاعات را ارسال می نمایند. با توجه به اینکه هر یک از دستگاههای FHSS که با یکدیگر مرتبط می گردند ، بر اساس فرکانس مربوطه ای که می بایست Hop نمایند و از هر فرکانس در یک بازه زمانی بسیار کوتاه استفاده می نمایند ( حدودا" ۴۰۰ میلی ثانیه ) ، بنابراین می توان از جندین شبکه FHSS در یک محیط استفاده کرد( بدون اثرات جانبی ) . دستگاههای FHSS صرفا" دارای پهنای باند یک مگاهرتز و یا کمتر می باشند. HomeRF و SWAP HomeRF ، اتحادیه ای است که استانداری با نام SWAP)Shared Wireless Access protocol) را ایجاد نموده است . SWAP دارای شش کانال صوتی متفاوت بر اساس استاندارد DECT و ۸۰۲.۱۱ است. دستگاههای SWAP در هر ثانیه ۵۰ hop ایجاد و در هر ثانیه قادر به ارسال یک مگابیت در ثانیه می باشند. در برخی از مدل ها میزان ارسال اطلاعات تا دو مگابیت در ثانیه هم می رسد. ، توانائی فوق ارتباط مستقیم به تعداد اینترفیس های موجود در مجیط عملیاتی دارد. مزایای SWAP مزایای SWAP عبارتند از :
▪ قیمت مناسب
▪ نصب آسان
▪ به کابل های اضافه نیاز نخواهد بود
▪ دارای Access point نیست
▪ دارای شش کانال صوتی دو طرفه و یک کانال داده است
▪ امکان استفاده از ۱۲۷ دستگاه در هر شبکه وجود دارد.
▪ امکان داشتن چندین شبکه در یک محل را فراهم می نماید.
▪ امکان رمزنگاری اطلاعات بمنظور ایمن سازی داده ها وجود دارد. اشکالات SWAP برخی از اشکالات SWAP عبارتند از :
▪ دارای سرعت بالا نیست ( در حالت عادی یک مگابیت در ثانیه )
▪ دارای دامنه محدودی است ( ۷۵ تا ۱۲۵ فوت / ۲۳ تا ۳۸ متر )
▪ با دستگاههای FHSS سازگار نیست .
▪ دستگاههای دارای فلز و یا وجود دیوار می تواند باعث افت ارتباطات شود.
▪ استفاده در شبکه های کابلی ، مشکل است . تراتسیور بدون کابل واقعی بهمراه یک آنتن کوچک در یک کارت ISA , PCI و یا PCMCIA ایجاد( ساخته ) می گردد. در صورتیکه از یک کامپیوتر Laptop استفاده می شود ، کارت PCMCIA بصورت مستقیم به یکی از اسلات های PCMCIA متصل خواهد شد. در کامپیوترهای شخصی ، می بایست از یک کارت اختصاصی ISA ، کارت PCI HomeRF و یا یک کارت PCMCIA بهمراه یک آداپتور مخصوص ، استفاده کرد. با توجه به ضرورت استفاده از کارت های اختصاصی ، صرفا" کامپیوترها را می توان در یک شبکه SWAP استفاده کرد. چاپگرها و سایر وسائل جانبی می بایست مستقیما" به یک کامپیوتر متصل و توسط کامپیوتر مورد نظر بعنوان یک منبع اشتراکی مورد استفاده قرار گیرند. اکثر شبکه های SWAP بصورت " نظیر به نظیر " می باشند .
برخی از تولیدکنندگان اخیرا" بمنظور افزایش دامنه تاثیر پذیری در شبکه های بدون کابل ، Access point هائی را به بازار عرضه نموده اند. شبکه های HomeRf نسبت به سایر شبکه های بدون کابل ، دارای قیمت مناسب تری می باشند. شبکه های موسوم به WECA و Wi-Fi WECA)Wireless Ethernet Compatibility Alliance) رویکرد جدیدی را نسبت به HomeRF ارائه نموده است . Wi-Fi ، استانداردی است که به تمام تولیدکنندگان برای تولید محصولات مبتی بر استاندارد IEEE ۸۰۲.۱۱ تاکید می نماید . مشخصات فوق FHSS را حذف و تاکید بر استفاده از DSSS دارد. ( بدلیل ظرفیت بالا در نرخ انتقال اطلاعات ) . بر اساس IEEE ۸۰۲.۱۱b ، هر دستگاه قادر به برقراری ارتباط با سرعت یازده مگابیت در ثانیه است . در صورتیکه سرعت فوق پاسخگو نباشد ، بتدریج سرعت به ۵/۵ مگابیت در ثانیه ، دو مگابیت در ثانیه و نهایتا" به یک مگابیت در ثانیه تنزل پیدا خواهد کرد. بدین ترتیب شبکه از صلابت و اعتماد بیشتری برخوردار خواهد بود. مزایای Wi-Fi عبارتند از :
▪ سرعت بالا یازده مگابیت در ثانیه
▪ قابل اعتماد
▪ دارای دامنه بالائی می باشند ۱.۰۰۰ فوت یا ۳۰۵ متر در قضای باز و ۲۵۰ تا ۴۰۰ فوت / ۷۶ تا ۱۲۲ متر در فضای بسته
▪ با شبکه های کابلی بسادگی ترکیب می گردد.
▪ با دستگاههای DSSS ۸۰۲.۱۱ ( اولیه ) سازگار است . اشکالات Wi-Fi برخی از اشکالات Wi-Fi عبارتند از :
▪ گران قیمت می باشند.
▪ پیکربندی و تنظیمات آن مشکل است .
▪ نوسانات سرعت زیاد است . Wi-Fi سرعت شبکه های اترنت را بدون استفاده از کابل در اختیار قرار می دهد. کارت های سازگار با Wi-Fi بمنظور استفاده در شبکه های " نظیر به نظیر " وجود دارد ، ولی معمولا" Wi-Fi به Access Point نیاز خواهد داشت . اغلب Access point ها دارای یک اینترفیس بمنظور اتصال به یک شبکه کابلی اترنت نیز می باشند. اکثر ترانسیورهای Wi-Fi بصورت کارت های PCMCIA عرضه شده اند. برخی از تولیدکنندگان کارت های PCI و یا ISA را نیز عرضه نموده اند.






5 – منبع: http://amirsupport.blogfa.com/post-21.aspx 



هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.