• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نصف جهان > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نصف جهان (بازدید: 8338)
يکشنبه 4/11/1388 - 13:51 -0 تشکر 177732
چرا نصف جهان؟؟؟؟

دوستان اصفهانی و یا هر کسی که  میتونه کمکی بکنه جواب بده

در مورد این که اصفهان مهد فرهنگ و تمدن و خواستگاه هنر اصیل ایرانی اسلامی هست، هیچ شکی نیست . و خب دوران شکوفایی اون در دوره صفوی باعث افتخار همه هست.

ولی اگر در زمینه آثار باستانی مطالعه ای کرده باشید تعداد آثار باستانی شناسایی شده( شاه طهماسب در سال 951 هجری پایتخت را از تبریز به قزوین آورد)

و ثبت شده در استان قزوین بیشترین تعداد رو دربین استان های کشور هست ( نسبت به دوره های تاریخی)

و یا در مورد شهر تبریز هم  گفته میشه :""اصفهان نصف جهان است اگر تبریز نباشد""(با صنایع دستی و آجیل و فرش های مرغوب دست باف که جهان رو تکون داده)

البته این رو هم باید عرض کنم که سابقه و تاریخ ایران از شمال تا جنوب و از چین و هندوستان تا اروپا اثرات خودش رو داشته  و همه آن باعث غرور ماست

به نظر من ایران نصف جهان که چه عرض کنم "کل بهشته"

فقط اگر بخوایم واقعا زندگی خوب و سالمی کنیم.

يا علي ذاتت ثبوت "قل هولله احد"         نام تو نقشِ نگين امر "الله صمد"

"لَم يَلِد" از مادر گيتي"ولَم يولد" زتو     "لَم يَکن" بعد از نبي مثلت "لَهو کُفوآً احد"

***

حسود کور در خواب و خياله

منو دل کندن از حيدر محاله

سه شنبه 6/11/1388 - 11:16 - 0 تشکر 178233

سلام راستی راستی كه چو اصفان نباشد تن من مباد!

!!!!!!!!!!!!!تبيان !!!!!!!!!!!!

يعني جايي كه امضايت هم ويرايش مي شود

چهارشنبه 7/11/1388 - 21:18 - 0 تشکر 178603

سلام. اصفهان کله جهانه. اعتراضی هست؟

پنج شنبه 8/11/1388 - 20:29 - 0 تشکر 178810

كه گوید اصفهان نصف جهان است؟؟؟؟؟ جهانی گر بوَد آن اصفهان است!!!!!!!!!

!!!!!!!!!!!!!تبيان !!!!!!!!!!!!

يعني جايي كه امضايت هم ويرايش مي شود

پنج شنبه 8/11/1388 - 22:11 - 0 تشکر 178828

راستی از نظر فرهنگ و تمدن خراسان قدمت و قدرت بیشتری از همه جا داره پایتخت فرهنگی شایسته خراسان است و بس از فردوسی گرفته تا غزالی خیام عطار بیهقی طوسی الی ماشا لله تا ........ در حال حاضر شعرا و از همه مهمتر عالمان برجسته ون شهید مطهری آیت الله خامنه ای و.. به ایران اسلامی تقدیم كرده. اصفهان چه؟

CN.Behesht@Gmail.com
 
انقلاب خميني
مقدمه اي بر انقلاب حضرت مهدي (عج)
 
نهضت پيروان خط رهبري
آنتي توهم سبز
جمعه 9/11/1388 - 7:26 - 0 تشکر 178868

ضمن این كه درج اولین پاسخ! شما رو بهتون تبریك می گم، توجهتون رو به آمار جزئی زیر از اصفهان جلب می كنم:

از شعرا : محتشم كاشانی، عبدالرزاق، صغیر اصفهانی، هاتف اصفهانی، سپیده كاشانی، الهی قمشه ای و ....

از هنرمندان: حامد كمیلی، محمد علی كشاورز، حسن اكلیلی، استاد تاج اصفهانی و ...

از علما: شهید دكتر بهشتی، آیت الله خادمی، آیت الله دكتر تهرانی، بانو مجتهده امین، علامه محمد تقی مجلسی، علامه محمد باقر مجلسی، میرفندرسكی، میرداماد، و ...

از شهدا : سي هزار سردار شهيد

باز هم بايد عرض كنم؟ يا بسه؟

!!!!!!!!!!!!!تبيان !!!!!!!!!!!!

يعني جايي كه امضايت هم ويرايش مي شود

سه شنبه 12/5/1389 - 11:18 - 0 تشکر 217616

هیچ می دونستید معماری باغ، تلفیقی از معماری ژاپنی - چینی با معماری ایرانی است.

قسمت آبشار صخره ای باغ الهام گرفته از معماری ژاپنی است.

 

جواني شمع ره کردم که جويم زندگاني را

نجستم زندگاني را و گم کردم جواني را

چهارشنبه 13/5/1389 - 10:13 - 0 تشکر 217907

 اصفهان یكی از شهرهای مبنایی برای كشور ایران در طول تاریخ بوده وهست. این شهر از معدود مراكز باستانشناسی ارزشمند جهانی وبسیاری از آثار باستانی آن در لیست آثار بشری به ثبت رسیده است. اگر از تاریخ این شهر سخن به میان آید سرگذشت آن تا اعماق اساطیر وافسانه ها ریشه دارد تاریخ این شهر از یك سو به سلیمان ونوح متصل واز سوی دیگر پایگاه نهضت كاوه آهنگر بر علیه ضحاك خونخوار معرفی می گردد.

اهمیت اصفهان به اندازه ای است كه در اكثر دائره المعارفهای بزرگ جهان مدخلی به آن اختصاص یافته و سفرنامه هایی از محاسن وشكوه ظاهری و باطنی آن از پژوهندگانی چون تاورنیه ,شاردن و... به نگارش درآمده ومظاهر تمدن آن همانند سبك معماری ,مكتب فلسفی ومنهج فقهی آن چشمگیر است.
در هر حال نام اصفهان در ابتدا انزان بوده وسپس به گابیان یا گی تبدیل شده است در دوران عیلامیان شعبه ای از مادها به سوی اصفهان رهسپار شدند وبا توجه به این كه اصفهان تحت تسلط عیلامیان قرار داشت از پیشرفت آنها جلوگیری به عمل آمد.
در این دوران جاده تجارتی كه خلیج فارس را به ناحیه اصفهان مربوط می ساخت به این شهر اهمیت خاصی می بخشید. یاقوت حموی اصفهان را شهر سواران نامیده كه مشتق از واژه های اسپهان وسپاه است. احتمالا وجه تسمیه این شهر به دلیل وجود پادگان نظامی در آن بوده است .
اردشیر بابكان بنیانگذار سلسله ساسانی اصفهان را به تصرف خود درآورد این شهر كه محل فرمانروایی یكی از هفت خاندان بزرگ بود با ظهور اسلام در زمان خلیفه دوم به تصرف مسلمانان درآمد وپس از این كه اصفهان اسلام را پذیرفت برای مدتی جی نامیده شد در قرن چهارم هجری مرداویج بنیانگذار سلسله زیاری اصفهان را ضمیمه تصرفات خود كرد .

ركن الدوله دیلمی دو محله مسلمان نشین شهرستان ویهودیه را به همدیگر ملحق نمود اصفهان در دوره آل بویه وسلجوقیان پایتخت بوده وآثاری كه از دوره دیالمه وجود دارد مبین این مطلب است كه درزمان این سلسله نیز اصفهان كاملا مورد توجه قرار گرفته بود دردوره سلاجقه به ویژه در مدتی كه خواجه نظام الملك وزیر دوتن از پادشاهان این دوره بود اصفهان بسیار ترقی كرد وبعد از فروپاشی سلاجقه واستقرار حكومت اتابكان در نقاط مختلف كشوردستخوش حملات گردید كه قتل عامهای دوران مغول و تیمور وهمچنین جهانشاه قره قویونلو از این نمونه می باشد وپس از قتل عام تیمور شهر در موقعیت بسیار آشفته ای قرار گرفت.
در سال 1000 هجری قمری بدستور شاه عباس اول پایتخت صفویان از قزوین به اصفهان انتقال یافت دراین زمان جمعیت اصفهان به یك میلیون نفر رسید وبه شدت از نظر مراكز تجاری وفرهنگی ترقی نمود.
خیابانهای وسیع ومیدانهای بزرگ مساجد و كاخهای سلطنتی بخشی از سیمای شهر اصفهان در این دوران است. به طور كلی آثار مهم تاریخی در شهر اصفهان عبارتند از میدان امام یا نقش جهان ,عالی قاپو,كاخ چهلستون ,منارجنبان ,مدرسه چهارباغ یا سلطانی ,مسجد امام ,مسجد شیخ لطف الله ,كلیسا وگنجینه وانك ,سی وسه پل یا پل الله وردیخان ,پل خواجو وبازار اصفهان.

از جمله نقاط دیدنی این شهر مسجد جامع ,سردرقیصریه ,كاخ هشت بهشت ,تالار اشرف ,بقعه بابا ركن الدین ,امامزاده اسماعیل ,هارون ولایت ,مناره چهل دختران ونقاط تفریحی بیشماری از جمله بوستان شهری ملت ,آیینه خانه ,باغ پرندگان وباغ گلهاست .

 

  به طواف كعبه رفتم ،به حرم رهم ندادند          كه برون درچه كردي، كه درون خانه‌آئي

 

                                    

يکشنبه 17/5/1389 - 1:23 - 0 تشکر 218885

زیبایی و شكوه آثاروابنیهء تاریخی اصفهان چنان بیننده را مفتون می سازد كه حتی برای شهروندی كه سالها در كنار این آثار بدیع زندگی كرده است نه تنها خسته كننده نیست بلكه با هر بار مشاهده مكرّر، راز و رمزهای تازه و شگفتی را كشف می كند.بی مناسبت نیست كه ((نصف جهانش)) نامیده اند و ازهزار سال پیش این شهر پذیرای جهانگردان و سیاحان بی شماری بوده كه هر یك به زبانی عظمت و زیبایی شهر و بناهای آن را ستوده اند.ناصر خسرو شاعر و یكی از تیزبین ترین جهانگردان عالم كه به خوبی می دانست از میان آن چه در سفرهایش مشاهده می كرد چه مطالبی را باید انتخاب كند و بنویسد كه خوانندگانش احساس كنند كه شخصاً با او همراه اند و همه چیز را به چشم خود می بینند دربارهء اصفهـــــانی كه دیــــدار میکرد می نویسد : " شهــــری است بر هامون نهاده با حصاری محكم و بسیار بلند محصور شده و دوازده دروازه دارد ....

جویهای آب روان در تمام شهر حفرشده و خانه های آن زیبا و مرتفع اند . می گویند كه طول حصار شهر اصفهان سه فرسنگ و نیم است . هر چه داخل شهر می بینم از رفاه و آبادی حكایت می كند و من هیچ بنای ویرانی در آن ند یدم" . ناصر خسرو در جای دیگر می گوید : " من درهمه زمین پارسی گویان شهری نیكوتر و جامع تر و آبادان تر از اصفهان ند یدم" قصد من این نیست كه در این مقدمه آن چه را جهانگردان در توصیف زیبایی های اصفهان نوشته اند بازگو كنم و یا به دلیل آن كه ((من این جا زاده شده ام)) و یا به دلیل آن كه گنبدها و مناره های لاجوردی با نقش و نگارهای دل انگیز در دل آسمان فرورفته ، برای من که ازكودكی با آنها خو گرفته ام زیبا است اغراق گویی كنم . تنها با نقل سه نمونه مطالبی كه درباره اصفهان ِ1000 سال پیش و400 سال پیش و دوره معاصر نوشته شده است می خواهم برای خوانندهء عزیزی كه شهر اصفهان را ندیده است و یا سالها پیش دیده است ، حال و هوای گذشته و امروزی شهر و آن چه را كه به صورت تصویر درصفحه مانیتور خود مشاهده می كند مجسم نمایم .

پیشتر نقل قولی ازناصر خسرو ارائه شد و اكنون بخوانید آنچه كه در چهارصد سال پیش ژان شاردن درباره اصفهان می نویسد :

از خیابان بزرگی آغاز می كنم كه می توان آن را حیاط شهر نامید . خیابانی كه زیباتر از آن نه دیده و نه شنیده ام... آنگاه شاردن به توصیف نهر آب وسط خیابان و كوشك ها و تالارها و حجره های زیبای وسط باغ می پردازد كه به قول او با ظرافت بسیار منقش و مطلا شده اند . دیوارها روزنه هایی دارند كه بدون ورود به باغ می توان از بیرون همه كسانی كه در آن هستند و آن چه را كه در باغ می گذرد مشاهده كرد.

از معاصران نقل قول كوتاهی از نشریهء معماری چاپ لندن(May 1976) اكتفا می كنیم :

سر دبیر نشریه مذكور در توجیه آن كه چرا یك شماره را به توصیف اصفهان اختصاص داده است می نویسد :

((چرا اصفهان ؟ اصفهان نصف جهان ))

اصفهان یك نیمهء جهان است و این در زبان فارسی بازتابی است كه بازدید كنندگان آن در دوران عظمت و شكوهی كه تا به امروز باقی است از شگفتی برآورده اند ، اصفهان همانند رم و لنینگراد یكی از بزرگترین شهرهای جهان است و آن به تنهایی شایستگی لازم را دارد كه یك شماره به آن اختصاص یابد .

من در جستجوی قطعه ای از آسمان پهناور هستم كه از تراكم اندیشه های پست تهی باشد                                                                مسعود خادمی                                        
يکشنبه 17/5/1389 - 1:26 - 0 تشکر 218886

اصفهان یكی از شهرهای مبنایی برای كشور ایران در طول تاریخ بوده وهست این شهر از معدود مراكز باستان شناسی ارزشمند جهانی وبسیاری از آثار باستانی آن در لیست آثار بشری به ثبت رسیده است اگر از تاریخ این شهر سخن به میان آید سرگذشت آن تا اعماق اساطیر وافسانه ها ریشه دارد تاریخ این شهر از یك سو به سلیمان ونوح متصل واز سوی دیگر پایگاه نهضت كاوه آهنگر بر علیه ضحاك خونخوار معرفی می گردد.

اهمیت اصفهان به اندازه ای است كه در اكثر دائره المعارفهای بزرگ جهان مدخلی به آن اختصاص یافته و سفرنامه هایی از محاسن وشكوه ظاهری و باطنی آن از پژوهندگانی چون تاورنیه ,شاردن و... به نگارش درآمده ومظاهر تمدن آن همانند سبك معماری ,مكتب فلسفی ومنهج فقهی آن چشمگیر است

دائره المعارف بستانی تاریخ اصفهان را از قرن سوم پیش از میلاد مسیح ذكر كرده است ولی دكتر لطف الله هنرفر در مقدمه كتاب آشنایی با شهر تاریخی اصفهان نوشته است موجودیت تاریخی این شهر به هزاره سوم قبل از میلاد هم می رسد

من در جستجوی قطعه ای از آسمان پهناور هستم كه از تراكم اندیشه های پست تهی باشد                                                                مسعود خادمی                                        
دوشنبه 25/5/1389 - 1:30 - 0 تشکر 221354

اصفهان را نیمه خوانند در جهان
صد جهان من دیده ام در اصفهان

حالا فهمیدید؟؟!!

 
در این مملکت همه آزادند الا بچه حزب الهی ها
 
سید شهیدان اهل قلم
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.