• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 7448)
سه شنبه 15/10/1388 - 7:9 -0 تشکر 174240
...و اما سیگار...

با سلام

پیرو پرسشی که در تاپیک "یه سوال کوچیک" پرسیده بودم و سرجمع با در نظر گرفتن کامنت دوستان این تاپیک که یکی از مهمترین معضل های سلامتی کشورمون هست رو ایجاد کردم. امیدوارم که با یاری شما اطلاعات خوبی رو در اون رد و بدل کنیم.

بتره با یه سری آمار تکان دهنده شروع کنیم:

-طبق تحقیقات سازمان جهانی بهداشت در هر 8 ثانیه یک نفر به خاطر استعمال دخانیات جان خود را از دست می دهد.

-نتایج بررسیها نشان داده است که استعمال دخانیات ممکن است میانگین عمر یک انسان را حدود 7 تا 10 سال کمتر کند.

-چنانچه افراد در سنین نوجوانی شروع به کشیدن سیگار کنند (که بیش از 70درصد سیگاری شدن در این سنین اتفاق می افتد)ومدت 20 سال به کشیدن سیگار ادامه دهند، بین 20 تا 25 سال زودتر از کسانی که اصلا سیگار نکشیده اند خواهند مرد.

-بیشترین گروه سنی که سیگار می کشند در سن 18 تا 24 سال یعنی جوانان هستند.

نظرات شما انگیزه رو برای ادامه تاپیک زیادتر می کنه.........ممنون از همراهیتون.

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

سه شنبه 20/11/1388 - 22:15 - 0 تشکر 181345

90 هزار تومان؟؟ نه بابا!!!! خیلی بیشتر از این حرفاس. 90 هزار كه پولی نیست.

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
چهارشنبه 21/11/1388 - 12:47 - 0 تشکر 181491

بیشتر باید بشه ولی باید توجه کرد که این رقم متوسط افراد سیگاریه یعنی حتی اوانیی که تو روز یه دونه سیگار می کشن. به نظرتون بازم درست نیست؟!!

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

پنج شنبه 22/11/1388 - 0:23 - 0 تشکر 181660

آره میدونم. اما تعداد اونایی كه در روز یكی میكشن خیلی معدود و اندك هست!!!

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
يکشنبه 25/11/1388 - 18:44 - 0 تشکر 182462

تعجب نكنید، یك پسربچه ‌دو و نیم ساله چینی، جوان‌ترین سیگاری در جهان است.


این كودك كه «تونگ لیانگ لیانگ» نام دارد، اهل شهر «تیانجین» چین است كه به گفته خودش به دلیل آنكه پدرش سیگاری است، او نیز به كشیدن سیگار تمایل پیدا كرده و به همین دلیل در سن دو سالگی یك سیگاری حرفه‌ای است.

پدر این كودك ‌5/ 2 ساله گفت: پسرم با بیماری بادفتق به دنیا آمد اما پزشكان به ما گفتند، او كوچك‌تر از آن است كه بتوان جراحی رویش انجام داد. به همین دلیل من برای آنكه او درد نكشد در ‌18 ماهگی به او سیگار دادم، اما فكر نمی‌كردم به یك سیگاری تمام عیار بدل شود، به‌طوری كه روزانه یك پاكت سیگار یا ‌20 نخ سیگار می‌كشد.

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
دوشنبه 26/11/1388 - 0:35 - 0 تشکر 182556

بارها گفته ام اگر سیگار یک ضد ارزش در جامعه معرفی شود مصرف سیگار کاهش میابد

پنج شنبه 29/11/1388 - 19:24 - 0 تشکر 183627

ahooahoo گفته است :
[quote=ahooahoo;515667;182556]بارها گفته ام اگر سیگار یک ضد ارزش در جامعه معرفی شود مصرف سیگار کاهش میابد

خوب مشكل اینجاس كه بعضی از منافع كشور داره از هزینه های سیگار تامین میشه!!!!!

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
سه شنبه 3/1/1389 - 0:57 - 0 تشکر 191242

هر دقیقه تنفس در تهران برابر با کشیدن 9 نخ سیگار است

یک آسیب شناس اجتماعی گفت:بر اساس آمارهای سازمان بهداشت جهانی هر دقیقه تنفس در هوای پایتخت برابر با کشیدن 9 نخ سیگار است.

دکتر مجید ابهری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: آلودگی هوا از نگاه سلامتی انسان دارای اهمیت خاصی است در مورد این مساله تعاریف زیادی وجود دارد که به طور کلی بر محور اثرات آلودگی هوا بر سلامت انسان می چرخد.

وی تاکید کرد:هر وقت کیفیت و ترکیب عناصر موجود در هوای استنشاقی افراد به شکلی تغییر کند که به سلامت آنان تاثیر بگذارد هوا دچار آلودگی شده که این موضوع بر جسم، روح،هوا و رفتار انسانها تاثیر می گذارد.

این آسیب شناس اجتماعی گفت:بسیاری از مسمومیت‌های خونی، پرخاشگری ها، سردردها و ... ناشی از آلودگی هوا است که در کنار این مساله مهم آلودگیهای صوتی و اثرات منفی آن بر روح و جسم انسانها نیز مورد توجه قرار می گیرد.

ابهری با اشاره به اینکه ریزش زود هنگام برگها و بروز بسیاری از فرآیندهای منفی در رفتارهای انسان ناشی انواع آلودگیهای تنفسی و صوتی است، اظهار داشت: براساس جدید ترین آمار سازمان بهداشت جهانی تهران یکی از آلوده ترین پایتخت های جهان است به طوری که هر دقیقه تنفس در تهران برابر با کشیدن 9 نخ سیگار است.

کارشناسان این رشته خطر آلودگی هوای تهران را 38 برابر استانداردهای جهانی می دانند که البته آلودگیهای صنعتی ناشی از صنایع و کاخانجات از یک طرف و افزایش روزانه یک میلیون و 200 هزار خودرو به چرخه حمل و نقل تهران عوامل اصلی در این زمینه محسوب می شوند.

این محقق و استاد دانشگاه گفت: برنامه جامع آلودگی هوا مصوب سال 1375 اشاره دارد بر توجه دستگاههای مسئول به عوامل آلودگی هوا و مقابله با آنها که البته حدود 62 کلانشهر کشور مانند مشهد، تبریز، اصفهان، شیراز، کرج و اهواز نیز در ردیف شهرهای آلوده هستند. بیشترین سهم آلودگی هوای تهران به دلیل خودروها و منواکسید کربن و ذرات معلق است.

ابهری تاکید کرد: اصلاح و تقویت الگوی بهره مندی از وسایل نقلیه عمومی و استفاده از خوردوهای شخصی باید در سرلوحه کار نهادهای آموزشی و فرهنگی قرار گیرد که صد البته افزایش ظرفیت ناوگان حمل و نقل عمومی و اقداماتی نظیر راه اندازی مسیرهای ویژه و اتوبوسهای تندرو می تواند به حل این مشکل جدی کمک بیشتری کند.

به گفته این متخصص علوم رفتاری در هر حال تغییر دیدگاههای فرهنگی و آموزشی از طریق رسانه های عمومی و تصویری و شنیداری و حتی مدارس نیز می توانند از زیانهای بیشتر آلودگی هوا جلوگیری کرده و گامهای بلندی بسوی سلامتی، رفاه و تندرستی هموطنان بردارند.

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
دوشنبه 10/3/1389 - 16:51 - 0 تشکر 203102

کاهش سن مصرف دخانیات

دخانیات

مشاور دبیرخانه ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات، برخی ادعاها مبنی بر کاهش سن مصرف دخانیات به 9 سال و 10 سال را بزرگنمایی و غیرواقعی خواند و گفت: طرح ‌های جامع انجام شده از سوی وزارت بهداشت یا مراکز تحقیقاتی هرگز بازگو کننده چنین مطلبی نیست. اما در مجموع آن چه که مشخص است نه تنها در ایران بلکه در تمام دنیا، سن مصرف دخانیات تا حدودی کاهش یافته است.

دکتر هومن شریفی، معاون مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در گفتگو با ایسنا گفت: متاسفانه در بسیاری از مواقع مشاهده می‌ شود که با استناد به نتایج برخی طرح ‌های تحقیقاتی، درباره افزایش یا کاهش سن مصرف مواد دخانی اظهار نظرهایی صورت می‌ گیرد. در این باره باید گفت که هیچ کدام از این اقدامات تحقیقاتی نمی‌ توانند شاخصی برای میزان استعمال دخانیات در کل کشور باشند.

وی با اشاره به جمعیت 20 درصدی زنان سیگاری در دنیا ادامه داد: به این ترتیب 20 درصد از یک میلیارد و 300 میلیون نفر سیگاری در جهان را زنان تشکیل می ‌دهند.

شریفی جمعیت زنان سیگاری ایرانی را در مقایسه با بسیاری از کشورهای دنیا بسیار پایین عنوان کرد و گفت: بر  اساس آخرین آمار، 11 درصد جمعیت عمومی کشور به صورت روزانه دخانیات مصرف می‌ کنند که این امر 21 درصدِ مردان و کمتر از یک درصدِ زنان را شامل می ‌شود. این در حالی است که مصرف تجربی سایر اشکال مواد دخانی مانند قلیان و مصرف تفننی سیگار می‌ تواند از این رقم‌ ها بالاتر باشد.

قلیان

وی، تمایل به مصرف سیگار در مردان را بیشتر از زنان دانست و ادامه داد: فاکتور سن نیز در مصرف سیگار بسیار مهم است؛ به ویژه زمانی که سن در مقابل محصولات دخانی قرار گیرد. در مجموع در رده‌ های بالای سنی مصرف دخانیات به شکل سیگار، زیاد است، اما با حرکت به سمت رده‌ های سنی پایین ‌تر یعنی از سنین 70 تا 80 سال به سمت 15 تا 19 سال، مصرف قلیان زیاد می‌ شود. به این ترتیب در سنین پایین الگوی مصرف محصولات دخانی به شکل قلیان است.این امر حاکی از آن است که در هر دو سر این رده‌ های سنی باید برنامه‌ های پیشگیری از استعمال دخانیات برای هر گروه سنی در نظر گرفته شود.

شریفی، میزان تحصیلات و وضعیت تاهل را فاکتورهای مهمی برای استعمال دخانیات عنوان کرد و به ایسنا گفت: پیش ‌بینی می ‌شود هر چه میزان تحصیلات بالاتر باشد، استعمال دخانیات پایین ‌تر است. متاهل بودن نیز معمولا یک فاکتور محافظت کننده برای عدم استعمال سیگار است.

زنان و سیگار

وی با اشاره به وضعیت اقتصادی ــ اجتماعی جوامع به عنوان عاملی موثر در مصرف سیگار است، ادامه داد: به این ترتیب هر چه وضعیت اقتصادی ــ اجتماعی جامعه بهتر باشد احتمال تمایل افراد به تجربه و مصرف روزانه دخانیات هم کاهش می‌ یابد.

شریفی با تاکید بر لزوم طراحی ابزارهای پیشگیرانه استعمال دخانیات برای تمام رده‌ های سنی و مقاطع تحصیلی ادامه داد: به منظور کنترل دخانیات در کشور، ارایه بسته‌ های پیشگیری از دخانیات ضروری است؛ چرا که مشاهده می ‌شود حتی در رده‌ های سنی پایین تمایل تجربه مصرف قلیان و سیگار وجود دارد.

وی در رابطه با برنامه‌ های وزارت بهداشت برای پیشگیری و مبارزه با استعمال دخانیات در کشور گفت: وزارت بهداشت به عنوان یکی از بازوهای کنترل دخانیات در کشور محسوب می‌ شود و به این منظور باید وزارتخانه ‌های ارشاد، آموزش و پرورش، نیروی انتظامی، سازمان صدا و سیما و دیگر ارگان‌ های مسوول در کنار هم قرار گیرند و با یکدیگر پیش روند.

دکتر شریفی در پایان با اشاره به شعار سازمان بهداشت جهانی برای روز جهانی بدون دخانیات مبنی بر " جنسیت و دخانیات با تاکید بیشتر بر حفاظت از زنان در مقابل استعمال دخانیات " گفت: سال 1989 نیز شعار " دخانیات و زنان " در نظر گرفته شده بود که با توجه به اهمیت زنان در تربیت نسل آینده، سازمان بهداشت جهانی امسال برای دومین بار بر مساله دخانیات در زنان تاکید دارد.

سلام دوستان این مطلب به نقل از خود سایت تبیان و فقط برای یادآوری هفته بدون دخانیات است.

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

دوشنبه 10/3/1389 - 19:10 - 0 تشکر 203142

medman گفته است :
[quote=medman;497712;203102]وی، تمایل به مصرف سیگار در مردان را بیشتر از زنان دانست

با سلام 

باز در این بین كه زنان رو میخوایم در موردش بحث كنیم دو دسته میشن: زنان شاغل و كسانی كه توی اجتماع هستند و كسانی كه با احتماع سر و كار ندارند 

كه دسته ی اول زنان بیشتر تمایل دارن تا دسته ی دوم

دلیلش هم یه دكتر گفت: كه این دسته از زنان بیشتر میخوان احساس مساوی بودن با مردان بكنن توی جامعه و تمایلشون برای اعتیاد به سیگار بیشتر هست

مراقب خودتون باشید /

موفق هم باشید.

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.