• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن ادب و هنر > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
ادب و هنر (بازدید: 14893)
سه شنبه 22/8/1386 - 14:26 -0 تشکر 16787
نظرسنجی انتخاب هفت جاذبه ی طبیعی *مهم*

سلام

مطلب زیر توسط یکی از کاربران همیشه فعال ما، شقایق صحرایی عزیز در سیستم قدیم زده شده بود که به علت اهمیت موضوع دوباره دراین انجمن درج می شود تا این بار از قافله عقب نمانیم و اسم زیبای ایران را با افتخار در جایی که شایسته اش است ببینیم.

شقایق صحرایی:

پس از پایان یافتن نظرسنجی انتخاب عجایب هفت‌گانه‌ی دنیای مدرن، نظرسنجی جدیدی برای انتخاب هفت جاذبه‌ی طبیعی در راه است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،‌ بنیاد «وبر» (Weber) ستاد جدیدی را برای انتخاب هفت عجایب طبیعی راه‌اندازی کرده است.
سازمان عجایب هفت‌گانه‌ی جدید، نام مکان‌های مختلف را برای شرکت در این نظرسنجی تا هشتم ماه آگوست سال ‌٢٠٠٨ قبول می‌کند و سپس از میان آن‌ها، ‌٢١ محوطه را انتخاب می‌کند، تا به رای مردم گذشته شوند.
مکان‌هایی که در این نظرسنجی می‌توانند شرکت کنند شامل محوطه‌هایی مانند سواحل دریا،‌ جنگل‌ها، کوه‌ها، دریاها، دریاچه‌ها، رودخانه‌ها، آبشارها و …. هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت http://www.natural7wonders.com می‌توان مراجعه کرد.
سازمان فرهنگی، علمی و آموزش سازمان ملل (یونسکو) سایت‌های میراثی جهان را معرفی می‌کند و معتقد است که مکان‌های انتخاب‌شده به‌عنوان عجایب فقط نظر افرادی‌اند که در این نظرسنجی‌ها شرکت می‌کنند.
برگزارکنندگان نظرسنجی اعلام کردند که در نظرسنجی برگزارشده هیچ راهی برای جلوگیری از شرکت کردن بیش از یک‌بار افراد وجود نداشته است و رای‌ها از تمام کشورهای دنیا گرفته شده‌اند.

شما کجا را انتخاب می کنید؟
لطفا جاذبه های طبیعی ایران را که قابلیت مطرح شدن در میان جاذبه های طبیعی برتر جهان دارند معرفی کنید تا نتایج را برای نظرسنجی در اختیار سایت سازمان عجایب هفت گانه ی جدید قرار بدهیم ...
وگرنه مثل نظرسنجی قبلی از قافله عقب می مونیم و سرمون بی کلاه می مونه ها winkarrow


همانطور که در متن اصلی تاپیک هم اشاره شده سایت انتخاب هفت جاذبه ی طبیعی جهان تا تاریخ 17 مردادماه 1387 اطلاعات جاذبه های طبیعی سراسر جهان را دریافت می دارد و پس از بررسی از میان جاذبه های معرفی شده، 21 مورد جهت رای گیری نهایی معرفی خواهد شد.
در این تاپیک اطلاعات مربوط به جاذبه های طبیعی کشور گردآوری می شود تا در زمان مقرر مورد توجه ترین جاذبه ها
از نظر کاربران سایت تبیان به سایت انتخاب 7 جاذبه ی طبیعی جهان معرفی گردند.
علاوه بر این علاقه مندان می توانند با مراجعه به فرم
نظر سنجی
هفت جاذبه ی طبیعی برتر از نظر خود را مستقیما به سایت مربوطه معرفی کنند.

جمعه 10/3/1387 - 1:46 - 0 تشکر 41438

کویر مرنجاب

کویر مرنجاب در شمال شهرستان آران و بیدگل در استان اصفهان قرار دارد. این کویر از شمال به دریاچه نمک آران و بیدگل، از غرب به کویر مسیله و دریاچه های نمک حوض سلطان و حوض مره، از شرق به کویر بند ریگ و پارک ملی کویر و از جنوب به شهرستانهای آران و بیدگل و کاشان محدود می شود.

ارتفاع متوسط کویر مرنجاب از سطح آبهای آزاد در حدود ۸۵۰ متر می باشد. قسمت عمده این کویر پوشیده از تپه های شنی و ریگزار است. کویر مرنجاب از نظر پوشش گیاهی بسیار غنی است. عمده پوشش گیاهی منطقه شامل گیاهان شور پسند از جمله درختهای گز و تاق و بوته های قیچ است.

پوشش جانوری منطقه به دلیل وجود آب و غذای فراوان بسیار غنی است. از جمله حیوانات موجود می توان به گرگ، شغال، کفتار، روباه شنی، گربه شنی، بزمجه، آفتاب پرست، انواع مارمولک، مار، عقرب، تیهو، عقاب، شاهین اشاره کرد. در سال اخیر یک جفت پلنگ نیز در منطقه مرنجاب مشاهده شده است.

کویر مرنجاب یکی از زیباترین نقاط کویری ایران محسوب می شود. تپه های شنی بلند و جنگلهای تاق جلوه زیبایی به این منطقه بخشیده است. دریاچه نمک آران وبیدگل و جزیره سرگردان از دیگر نقاط دیدنی منطقه محسوب می شوند. چاه تاریخی دستکن در قسمت شرق کویر، محل آبشخور شترهای کاروانها بوده است. لعه مرنجاب قلعه مرنجاب، كاروانسرایی است در كویر كه در مسیر راه ابریشم قرار دارد و كاروانها برای سفر به خراسان، اصفهان، ری و بالعكس از این مسیر می گذشتند. درباره دلیل ساخت این قلعه و كاروانسرا در كنار دریاچه نمك، نقل است كه شاه عباس با وجود ایجاد كاروانسرا و قلعه های متعدد در سراسر كشور، در این منطقه تأسیسات دفاعی تعبیه نكرده بود، چون تا آن زمان دشمنان به خاطر دریاچه نمك و گستره كویر، از این سوی به پایتخت هجوم نبرده بودند. حمله ازبكها و افغانها از طریق دریاچه نمك به كاشان كه تا اصفهان پیش رفتند، شاه عباس را به صرافت انداخت تا در سال ١٠١٢ قمری سریعاً یك پایگاه نظامی در این منطقه ایجاد كند و جلوی تهدید را بگیرد. بالای كاروانسرا به شكل سنگرهای دیدبانی است و ذكر شده است كه همیشه ٥٠٠ پاسدار مسلح در قلعه حضور داشتند و امنیت عبور كالا از چین به اروپا و بالعكس را در این منطقه تأمین می كردند. قنات كنار كاروانسرا كه بركه بزرگی به وجود آورده است، آب شیرین دارد و این در كویر نمك و شوره زار یك معجزه است. معجزه ای بی مانند كه رازش را هنوز نمی دانند كاروانسرای مرنجاب در قلب كویر كاروانسرای مرنجاب در موقعیت جغرافیاییٍِ’٧و‏‎‎ ْ٣٤ عرض جغرافیایی و ’٤٨و ‎ْ٥١ طول جغرافیایی، در ارتفاع ٨١٠ متری از سطح دریای آزاد در حاشیه جنوبی دریاچه قم واقع شده است.مرنجاب از دهستان كویرات شهرستان آران و بیدگل و در ٥٠ كیلومتری شمال شرق مركز این شهرستان قرار دارد.

راه های ورود به منطقه

مسیر اول : مسیر شهر آران وبیدگل به سمت پادگان ارتش و سپس جاده خاکی مرنجاب که پس از طی مسافتی در حدود ۴۵ کیلومتر به مرنجاب می رسد

مسیر دوم : مسیر پارک ملی کویر است که از پیشوا آغاز شده و سپس مبارکیه (۱۵ ک.م.) - قصر بهرام (۶۰ ک.م) - کاروانسرای سفیدآب (۸۰ ک.م.) - و سپس مرنجاب (۵۰ ک.م.) می باشد. شایان ذکر است تردد در این جاده تا سفیدآب نیاز به مجوز از سازمان حفاظت از محیط زیست استان سمنان دارد.

مسیر سوم : مسیر کاشان به ابوزیدآباد و سپس کاروانسرای سفیدآب و مرنجاب می باشد.

منبع: ویکی پدیا

Je suis un etre de dialogue et non point d'affirmation

من گفتگو می کنم ، نه تأیید !  

 

دوشنبه 13/3/1387 - 15:30 - 0 تشکر 41933

یا لطیف

 معرفی چشمه و ابشر تخت سلیمان( آب ملخ)

چشمه و آبشار تخت سلیمان درجنوب استان اصفهان و نزدیك شهرستان سمیرم و روستای آب ملخ است . برای رفتن به این محل زیبا پس از گذشتن از اصفهان و شهرضا و سمیرم به سمت یاسوج می روید . حدود 35 كیلومتر كه از سمیرم دور شدید سمت چپ جاده یك جاده فرعی آسفالته به سمت روستای آب ملخ میرود ولی شما وارد این جاده نشوید و در كنار آن یك جاده فرعی خاكی به سمت جنوب شرقی وجود دارد كه شما را بعد از حدود 7 كیلومتر و گذشتن از یك پل فلزی باریك به روستای قدیمی و متروكه آب ملخ می رساند می توانید ماشین خود را در مكانهای مخصوصی كه اهالی روستا جهت پاركینگ درست كرده اند پارك كنید و از این به بعد باید حدود 2 كیلومتر پیاده روی كنید تا به محل چشمه و آبشار زیبای تخت سلیمان برسید . توجه داشته باشید كه قسمت جنوبی آبشار پرتگاه بسیار خطر ناكی است و باید جانب احتیاط را در این محل در نظر بگیرید . برای رفتن به این محل بهترین وقت از خرداد ماه تا پایان مهر ماه میباشد اگر علاقه مند به ماهیگیری هستید حتما تجهیزات خود را به این مكان ببرید . امیدوار نهایت لذت رااز این مکان ببرید.

تعدادی عکس از آبشار آب ملخ:

دوشنبه 13/3/1387 - 15:38 - 0 تشکر 41938

هوالمحبوب

تنگ سولك:

با فاصله 40 كیلومتری شمال شهرستان بهبهان از توابع شهرستان بهمئی در حوزه استحفاظی استان كهگیلویه وبویراحمد قرار دارد این منطقه گرمسیری وكوهستانی بعنوان منطقه حفاظت شده پیشنهاد كه اخیراً از طرف شورای عالی محیط زیست بعنوان منطقه حفاظت شده تصویب گردیده، این منطقه زیبا كه شامل تنگ سولك ونیمی از تنگه ماغررا تحت عنوان حفاظت شده سولك دربر می گیرد علاوه بر آثار قدیمی وسنگ نوشته های باستانی موجود از دوران اشكانی دارای طبیعتی بدیع واستثنایی وچشمه زار وجنگلهای آن غالباً بلوط ودرختان زیبای زربین واز تیپی كوهستانی وصخره ای برخوردار است و اهمیت اصلی آن وجود درختان نادر وكمیاب زربین بوده كه اخیراً از طرف مدیریت منابع طبیعی استان عرصه هایی از آن زربین كاری شده است وچندین بنه وآبادی فصلی كوچك بنام آبدولی، سینه سولك، چال انجیر،زیرچك( زیركمر) در این منطقه موجود است وتعداد شش چشمه دائمی ودو چشمه فصلی در عرصه مذكور وجود دارد كه از میان این چشمه ها چشمه گوردك از آبدهی قابل توجهی برخودار وماورای بسیار حائز اهمیتی جهت وحوش منطقه محسوب ومختصر باغات موجود انار و000 از این چشمه مشروب وقسمت اعظم آن در قالب خط لوله آب آشامیدنی روستاهای بخش لیكك استفاده می شود، در حال حاضر آماری قریب به 30 الی 50 هزار اصله از درختان كهنسال ونهالهای دست كاشت زربین شمال وغرب تنگ سولك را پوشش كه این منظره بسیار بدیع چشم هر بیننده ای را خیره می گردانند، جالب تر از آن وجود حیات وحش بسیار غنی از جمله، كل وبز وپرندگانی چون كبك، تیهو، كبوترجنگلی وچاهی وانواعی از كلاغها در این منطقه بصورت مشهود موجود است كه باید اذعان نمود این محدوده 2000 هكتاری شرایط بسیار حائز اهمیتی به عنوان آثار طبیعی ملی را دارا می باشد وتنها جاده خاكی ماشین رو بطول تقریبی 4 الی 5/5 كیلومتر تا محل روستای آبدولی در قلب تنگ سولك ادامه دارد واز طرفی منطقه مذكور از نقطه نظر پوشش گیاهی دارای گیاهان دارویی وخوراكی وزینتی حائز اهمیتی از قبیل بن سرخ، حلپه، تره ، كارده، آب اندول، بومادران، پشموك، كنگر، گل لاله سرنگون، آویشن، و000 جنگلهای پرپشتی از بلوط وسایر گونه های متفاوت این محدوده را در گرفته است.

تعدادی عکس از تنگه بسیار زیبای سولک یا سروک

سه شنبه 14/3/1387 - 1:24 - 0 تشکر 42030

 یالطیف

آبشار مارگون:آبشار مارگون یکی از بزرگ ترین و با شکوه ترین آبشارهای ایران است که که از نظر زیبائی و بزرگی و حجم آب خروجی با آبشار شوی رقابت می کند. این آبشار در استان فارس و در کنار روستای مارگون قرار دارد. این روستا از توابع روستای کمهر از شهرستان سپیدان (اردکان سابق) است. سپیدان و مناطق اطراف آن به دلیل کوهستانی بودن و داشتن ارتفاعی بالای ۲۲۰۰ متر آب و هوائی سرد دارد و به گفته شاهدان عینی در مواقعی از زمستان در این آبشار قندیل هائی از یخ (یخسار) تشکیل می شود.
در منطقه باغهای سیب زرد و سرخ فراوان دیده می شود. در بین درختان جنگلی آنجا هم زالزالک و نوعی زرشک دیده می شود.
ساکنان منطقه را «لر» ها و کوچندگان «قشقائی» که بعضی از آنها ساکن شده اند، تشکیل می دهند. یکی از رسوم زیبای روستای مارگون این است که در هنگام جشن ازدواج، عروس و داماد و شرکت کنندگان در جشن با لباسهای زیبای محلی ساعتی را در کنار آبشار به شادمانی می گذرانند.
  برای دیدن این آبشار از شهر های یاسوج و شیراز می شود به آنجا رفت که از یاسوج دو راه و از شیراز یک راه وجود داردکه همه آسفالته هستند:
۱- یاسوج - کاکان - مارگون  به طول ۶۵
کیلومتر.
۲- یاسوج - سپیدان - مارگون به طول ۱۲۵
کیلومتر.
۳- شیراز - سپیدان - مارگون به طول ۱۳۰
کیلومتر.
راه ماشین رو تا جائی که حدود
۸۰۰
متری آبشار است. ادامه دارد و بقیه راه را باید پیاده رفت که این راه سنگفرش و در نزدیکی آبشار دارای پله های سیمانی است.
در محوطه ورودی آبشار پارکینگی ساخته شده که عکس آن را در گزارش می توانید ببینید.
در اطراف پارکینگ سرویس بهداشتی و محوطه های مسطحی ساخته شده که برای اقامت و برپا کردن چادر مناسب است.
در اطراف پارکینگ و در طول راه رسیدن به آبشار سطل زباله نصب شده ولی متاسفانه بعضی از گردشگران زباله های بسیاری را در محیط پراکنده اند.
اینم چنتا عکس از جاذبه های ابشار مارگون!!! واقعا رویاییه

دوشنبه 20/3/1387 - 23:2 - 0 تشکر 42756

سواحل کیش

آب خلیج فارس به نحو شگفت انگیزی زلال است و جزیره ی کیش دارای یکی از وسیعترین ساحل هاست و در دنیا کمتر ساحلی را می توان یافت که در وسعت کیش قابل استفاده باشد و مسافران بتوانند با آرامش و دور از غوغای سواحل معروف، در آن به استراحت بپردازند.

ماهی ها و دیگر آبزیان موجود در سواحل کیش، استثنایی ترین ویژگی این جزیره به شمار می آیند. ماهی های تزئینی و بسیار زیبا که در آب های حاشیه کیش غوطه ور هستند و وجودشان را از مسافران هم پنهان نمی کنند، جاذبه استثنایی کیش به حساب می آیند و می توانند مسافران را ساعت ها سرگرم کنند.

نخلستان غروب کیش، منطقه جنگلی کیش و درختان کهنسال لور از دیگر جاذبه های طبیعی این جزیره است.

Je suis un etre de dialogue et non point d'affirmation

من گفتگو می کنم ، نه تأیید !  

 

سه شنبه 21/3/1387 - 20:19 - 0 تشکر 42857

دریاچه پریشان

دریاچه پریشان یکی از زیباترین دریاچه‌های آب شیرین ایران است. این دریاچه به نامهای مور، پریشان، شور، کازرون، یون، موز، توز، پریشم، فزشویه، و فامور نیز شناخته شده‌است.

این دریاچه بین ۵۱ درجه و ۴۴ دقیقه و ۵۱ درجه و ۵۱ دقیقه طول شرقی و ۲۹ درجه و ۳۲ دقیقه و ۳۰ ثانیه عرض شمالی واقع شده‌است.

 ارتفاع آن از سطح آب‌های آزاد ۸۲۰ متر است. حوزه آبریز آن ۵/۲۶۶ کیلومتر مربع است و بیشترین مساحت را در اردیبهشت ماه دارد. این دریاچه در کنوانسیون رامسر به عنوان تالاب بین المللی ثبت گردیده‌است و در تقسیم بندی مناطق جزء منطقه حفاظت شده محسوب می‌گردد.

دور تا دور این دریاچه را کوه احاطه کرده است فاصله دریاچه نسبت به کوه از طرف شمال حدودا 4 الی 5 کیلومتر می باشد و از طرف جنوب حدودا 500 متر می باشد. فاصله دریا تا کوه (از طرف شمال ) روستای مالکی(قلات نیلو دهپاگاه،هلک،پریشان)،روستای عرب فامور،روستای سیسخت و در قسمت شرق قلعه نارنجی ، جروق و در جنوب قلعه نرگس زار و در غرب دریاچه روستای پل آبگینه قرار دارند.فاصله شهرستان کازرون تا این دریاچه حدودا 12 کیلومتر میباشد.

منبع: ویکی پدیا

Je suis un etre de dialogue et non point d'affirmation

من گفتگو می کنم ، نه تأیید !  

 

چهارشنبه 22/3/1387 - 1:4 - 0 تشکر 42918

هوالمصور

آبشار اخلمد:

این آبشار در نیشابور و در ۲ کیلومتری روستای قدیمی اخلمد جریان دارد.

آهکی بودن جنس کوه‌های اخلمد باعث پیدایش حفره‌های ژرف مدور در زیر این آبشار

شده‌است.

این دره دارای دیواره های صخره ای با ارتفاع حدود 200-300 متر می باشد که یکی از بزرگ‌ترین

مناطق برای ورزش مفرح سنگنوردی در ایران می باشد از دیواره های معروف ان می توان به

(دیواره سفید - الله اکبر -عقاب و...)نام برد این دره دارای چندین آبشار می باشد که 4 تای آنها

دایمی و چندین آبشار فصلی دارد. آبشار اصلی اخلمد حدود 40 متر ارتفاع دارد.

در ورودی دره اخلمد بندی است كه در زمان حاكم توس در نیمه اول سده نهم ساخته شده است .

چهارشنبه 22/3/1387 - 12:43 - 0 تشکر 42950

دریاچه بختگان

دریاچه بختگان، زیستگاه زمستانه پرندگانی است كه از روسیه و دشتهای سیبری به ایران مهاجرت می‌كنند (مانند فلامینكو، درنا، كبوتر دریایی، آبچلیك، مرغابی، غاز و ...) كه همگی در حفظ بوم سا ختار و محیط زیست نقش بسیار ارزنده‌ای دارند. دریاچه بختگان، باعث افزایش رطوبت هوا می‌شود و، بعلت بلند بودن ارتفاع كوه‌های پیرامون نی‌ریز، رطوبت حاصله در هوای همان منطقه باقی مانده و باعث ثمردهی درختان انجیر، بادام، رز و زیتون در كوه‌ها می‌شود (كه می‌توان به نوعی آن را آبیاری مصنوعی كوه‌ها نامید) 

منشا آب دریاچه

رودخانه ی کوچک «سیوند» در دره ای به نام «سیوند» ( یا «تنگه بلاغی») جریان دارد. «سیوند» نام روستایی بزرگ و خوش‌آب و هوا در مسیر راه شیراز به اصفهان (در میانه راه تخت جمشید به پاسارگاد) می‌باشد. سیلاب رود «سیوند» در انتهای مسیر خود به رود «كُر» پیوسته و از آن جا به دریاچه «بختگان» می ریزد.

کاهش میزان آب ورودی

هم اکنون میزان ورودی آب رودخانه كُر به دریاچه بختگان بسیار اندك و حتی گاهی به صفر می‌رسد (مقداری از آب كُر در گذشته به دلیل ساختن سد «درود زن» كم شده است)، در نتیجه ورودی آب دریاچه تنها محدود به سیلاب‌های منطقه (آباده طشک،شهرستان بختگان، خیر، نی ریز ، خرامه و ارسنجان) می باشد.

در این میان، از سال ۱۳۷۲ ساختن سدی بر روی رود «سیوند» (در تنگه بلاغی، آغاز شده كه امسال به پایان می‌رسد و احتمالاً آب‌گیری آن در سال جاری یا آینده شروع می‌شود. پس از آبگیری سد سیوند، دیگر سیلاب رودخانه «سیوند» هم به رود «کر» نرسیده و، در نتیجه، به دریاچه نیریز نخواهد ریخت.

اثرات زیست‌محیطی

به دنبال این رویداد، پیوستگی میان دو دریاچه طشك و بختگان برای همیشه از یبن خواهد رفته و نتیجه آن خشك شدن دریاچه بختگان خواهد بود. اندكی پس از آن دریاچه طشك هم به خاموشی فرو خواهد رفت؛ چرا كه هم اكنون شوری دریاچه طشك به ۱۲۰۰ واحد رسیده است كه حدود ۴ برابر سال‌های پرآب گذشته می‌باشد.

و آن گاه است كه فاجعه ای زیست محیطی برای بختگان رخ خواهد داد. چاه‌ های پیرامون دریاچه، نخست شور (همانگونه كه برخی از آن‌ها هم اكنون شده‌اند) و پس از آن تلخ خواهند شد (یعنی زه دریاچه را خواهند كشید). بدین ترتیب آب موجود نه تنها دیگر كوچكترین سودی برای كشاورزی نخواهد داشت بلكه در آینده باعث ناباروری زمین‌های كشاورزی هم خواهد شد كه گاهی برای بازیافت آن‌ها چندین ده سال لازم است.

از سوی دیگر، با خشكی دریاچه، دیگر بخار آبی از دریاچه برنخواهد خواست و در نتیجه محصولات كوهی نی‌ریز واستهبان (به ویژه انجیر و بادام) به شدت كاهش خواهد یافت.

روی دیگر فاجعه‌، زمین‌های شوره‌زار كف دریاچه خواهد بود كه با وزش هر نسیمی، نمك‌های آن همچون پرده‌ای بر روی زمین‌های كشاورزی كشیده خواهند شد و حتی اگر آبی از چشمه‌سارها برای زمین‌ها باقی مانده باشد دیگر زمین‌های شوره‌زار استعداد چندانی برای شكوفایی نخواهند داشت. گذشته از این، نمك‌های بادآورده برای تندرستی انسان‌های ساكن اطراف و جانوران اهلی و وحشی هم زیان‌آور خواهد بود و بیماری‌های پوستی، ریوی و چشمی افزایش خواهند یافت.

با خشك شدن دریاچه بختگان، پرندگان مهاجر و كوچ كننده هم دیگر به سوی بختگان نیامده، در نتیجه اكوسیستم بهم خورده و كویر، به‌عنوان مهمان ناخوانده، به معنای حقیقی آن واقعیت تلخ منطقه خواهد شد. پیش از سد سیوند آب رود (سیوند) به بیرون از ایران یا شن‌زارهای بی‌حاصل كویر لوت نمی‌رود كه به هدر رفته باشد. در واقع این سد آبی را كه در دریاچه بختگان گرد می‌آمد و در كشاورزی و دیم‌كاری و دامپروری به كار می‌رفت به پشت سد سیوند منتقل خواهد كرد و به كشاورزان و مردم دیگری خواهد داد. یعنی تقریباً كاری عبث و بیهوده.

دیده بان محیط زیست ایران تعداد ۲۰۰۰ جوجه فلامینگو در میان نمکزارهای دریاچه بختگان تلف شدند . آیا کسی به این پرنگان مهاجر خبر خواهد داد که چنانچه در سالهای آینده خواستند به طبیعت ایران سفر کنند بجای بختگان به دریاچه پشت سد سیوند بروند.

منبع: ویکی پدیا

Je suis un etre de dialogue et non point d'affirmation

من گفتگو می کنم ، نه تأیید !  

 

جمعه 24/3/1387 - 1:49 - 0 تشکر 43161

پارك ملی كلاه قاضی

منطقه كلاه قاضی به موجب شرایط خاص از دیرباز زیستگاه وحوش بوده و دارای قدمت تاریخی زیادی است.

چنانكه در تاریخ آمده است از زمان شاه عباس صفوی و بعد از آن به خصوص در دوره قاجاریه این كوهها از شكارگاههای مخصوص این سلاطین محسوب می‌شده است. در اواخر قرن نوزدهم ظل السلطان پسر ارشد ناصرالدین شاه كه سالهای متمادی حاكم اصفهان بوده در كتاب خود از كلاه قاضی و شاهكوه به عنوان شكارگاههای غنی و زیبا یاد كرده است. وجود اكوسیستم خوب و زیستگاههای قابل توجه باعث گردید كه در سال 1346 شورایعالی شكاربانی و نظارت بر صید طی مصوبه‌ای ارتفاعات كلاه قاضی را به نام منطفه حفاظت شده كلاه قاضی قرق اعلام نمود. این منطقه به دلیل دارا بودن تنوع بوم شناختی، حفاظت از تنوع زیستی، حفاظت از منابع ژنتیكی و بقای تعادل طبیعی همچنین كاهش ناهنجاری‌های حاصل از فعالیت صنایع و عوارض جمعیتی، برخورداری از چشم اندازهای زیبای نواحی كوهستانی و تپه ماهوری، وجود انواع گیاهان و گونه‌های متعدد حیات وحش جانوری و استفاده‌های علمی، پژوهشی، اقتصادی و گردشگری دارای ارزش وجودی پارك ملی بوده است. از این رو پس از فراز و نشیبهای بسیار نهایتاُ در سال 1374 با پیگریهای مستمر و وجود كمترین تعارضات یعنی نداشتن هرگونه عرصه و اعیانی تحت تملك اشخاص حقیقی و حقوقی و حل مسأله دامداران توسط نهادهای عضو شورای كشاورزی استان با اعتبارات پیش بینی شده در جهت اسكان عشایر از طریق اداره كل امور عشایر استان اصفهان و تأیید مسؤولین استان طی مصوبه شماره 6/7/74 شورایعالی محیط زیست به عنوان پارك ملی معرفی گردید

موقعیت‌ جغرافیایی:

 پارك ملی‌كلاه قاضی با مساحتی در حدود 50 هزار هكتار در منطقه‌ جنوب‌ شرقی اصفهان واقع شده‌ است و جاده آسفالته اصفهان ـ شیراز از كناره شمالی و غربی آن می‌گذرد. نزدیكترین گوشه پارك كه گوشه شمال غرب آن است در حدود 36 كیلومتری شهر اصفهان قرار دارد. در این منطقه رشته كوههایی به موازات هم وجود دارند كه جهت آنها شمال غربی به جنوب شرقی است. این پارك شامل رشته كوه شیدان در رشته كوه كلاه قاضی می‌باشد كه این كوه نام خود را از دو ارتفاع سنگی گرفته كه هر دو از دو طرف با شیبهای تند كه به دشت ختم می‌شود و به صورت دو برج سنگی برافراشته‌اند

پوشش گیاهی:

پارك ملی كلاه قاضی كه یك منطقه صخره‌ای می‌باشد، علاوه بر پوشش گیاهی علفی، گونه‌های درخت و درختچه‌ دارد كه این گونه‌ها در نقاط مختلف دره‌ها و كوهپایه‌ها می‌رویند و از نظر طراوت و سرسبزی جلوه خاصی به منطقه داده‌اند. انواع مختلفی از گیاهان بوته‌ای از جمله درمنه، گل گندم، شقایق وحشی، آویشن، لاله وحشی، اسپند، خارشتر و درختان و درختچه‌ها مانند تنگرس، بادام كوهی، انجیر و بنه در این پارك می‌رویند. همچنین تعدادی از گیاهان دارویی از جمله چوبك، قدومه، همیشه بهار، ریواس، خاكشیر، گل گاوزبان، شنگ، كاسنی سمی و … در این پارك می‌رویند پارك ملی كلاه قاضی زیستگاه گونه‌های مختلفی از پستانداران، پرندگان و خزندگان می‌باشد كه برخی از آنها بسیار با ارزش می‌باشند و تعدادی نیز در معرض خطر انقراض بوده و تحت حفاظت و حمایت شدید می‌باشند. از جمله پستانداران موجود در این پارك می‌توان به موارد ذیل اشاره كرد :كل و بز وحشی قوچ و میش وحشی، آهو، پلنگ، گرگ، روباه معمولی، كفتار، شغال، خرگوش، تشی، دوپا، جرد و انواع موش. بیش از 40 گونه پرنده در این پارك شناسایی شده كه برخی از آنها بومی و برخی مهاجر بهاره و تابستانه یا مهاجر زمستانه می‌باشند و تعدادی نیز عبوری دیده می‌شوند. از مهمترین گونه‌های پرندگان می‌توان به عقاب طلایی، شاهین، سارگپه، كبك، تیهو، پرستو، چكچك، كمركلی، كبوتر چاهی و باقرقره اشاره كرد از گونه‌های خزندگان می‌توان لاك‌پشت مهمیزدار، بزمجه بیابانی، انواع آگاما، مار و افعی را نام برد.

Je suis un etre de dialogue et non point d'affirmation

من گفتگو می کنم ، نه تأیید !  

 

يکشنبه 26/3/1387 - 12:44 - 0 تشکر 43484

غار اسپهبد خورشید ، بلند ترین طاق طبیعی دنیا

غار اسپهبد خورشید در ابتدای مسیر منتهی به خطیرکوه و در 2 کیلومتری روستای رواتسر قرار گرفته است . (در ۱۸۲ کیلومتری تهران در جاده فیروزکوه در سه راهی دوآب به سمت شرق یعنی به سمت سمنان و شهمیرزاد) 

ابعاد دهانه ورودی غار حدود 80 متر ارتفاع و 100 متر عرض دارد ، که با توجه به این ابعاد بزرگترین طاق طبیعی دنیا بشمار می رود.

در سمت چپ داخل غار قلعه ای مستحکم از سنگ و ساروج در چهار طبقه ساخته شده است ، که در نوع خود از شاهکارهای معماری است . درسمت راست آن سنگرها و تاسیسات دفاعی مستحکمی ساخته شده که پس از گذشت قرنها همچنان با صلابت و استوار پا برجا مانده است. برای ارتباط بین این دو قسمت ، مسیری ارتباطی از سنگ و ساروج به عرض 2 متر در ارتفاع 50 متری ساخته بوده اند که امروز تنها قسمت هایی از آن بجا مانده است.

در بیرون دهانه غار نیز بقایایی از آب انبار ، سیلوها و دیگر سازه های دفاعی وجود دارد . پایه های بجا مانده در اطراف دهانه غار حاکی از این امر است که به احتمال قریب به یقین اطراف غار توسط همین پایه ها محصور گردیده بوده است که امروز آثار قسمتی از این پایه ها مشهود است .

این غار قلعه که در اواخر دوران ساسانی ساخته شده ، در قرون اولیه اسلامی سنگر دفاعی مهم تبرستان بشمار می رفت.با توجه به متون تاریخی خورشید شاه آخرین اسپهبد تبرستان هنگام حمله اعراب به ایران ، بهمراه قوم تحت سلطه خویش به آنجا پناه می برد و لشگر اعراب نیز در کوهپایه غار قلعه آنها را محاصره می کنند. این محاصره 2 سال به طول می انجامد و سر انجام با شیوع بیماری وبا در میان قوم خورشید شاه کم کم مردم تلف می شوند و در نهایت تسلیم لشگر اعراب می گردند.وجود آب انبار ها و سیلو های موجود در دژ این غار قلعه تصدیق کننده همین روایات است

با به قتل رسیدن خورشید شاه آخرین اسپهبد تبرستان توسط اعراب ، پادشاهی اسپهبدان تبرستان نیز سرنگون گردید

بر اساس مدارک و شواهد موجود این قلعه تا قرن 3 و 4 هجری کم و بیش مورد استفاده قرار می گرفته است

Je suis un etre de dialogue et non point d'affirmation

من گفتگو می کنم ، نه تأیید !  

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.