• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
زن ریحانه آفرینش (بازدید: 4452)
چهارشنبه 20/8/1388 - 11:55 -0 تشکر 163095
حجاب اجباری!

 

طرح پرسش نادرست

این سوال که شما با حجاب اجباری موافقید یا مخالف ؟  سؤال صحیحی نیست؛ اگر محدوده سوال روشن شود که حجاب اجباری یعنی چه ؟ و منظور اجبار در کجا است ؟ نادرست بودن این سوال خود را نشان می دهد .


یک وقت حجاب بعنوان یک امر عقلائی یا یک امر ایمانی و دینی مطرح است؛ یعنی من می خواهم به طرف مقابلم مسئله حجاب را یا بعنوان یک فکر و اندیشه جدید و برتر معرفی کنم که او هم آنرا بپذیرد، یا بعنوان امری ایمانی و الهی ابلاغ کنم که به آن ایمان بیاورد؛ بدیهی است که ابزار اجبار در این دو محدوده اساسا بی معنا است؛ نه اجبار در اندیشه و فکر؛ و نه اجبار در ایمان و باور، هیچکدام معنا ندارد و امکان پذیر نیست تا بگوئیم شما با آن مخالفید یا موافق ؟!
و یک وقت حجاب بعنوان یک قانون اجتماعی در نظر گرفته می شود؛ یعنی اینکه جدای از بحث اندیشه و ایمان، وارد جامعه ای می شویم که تحت قوانین خاصی اداره می شود و فرض ما بر این است که رعایت حجاب بعنوان یکی از قوانین اجتماعی در این جامعه تعریف شده و به تصویب رسیده است؛ در اینجا نیز سوال از اینکه آیا با حجاب اجباری موافقید یا مخالف سوال بی جائی است؛ زیرا اجبار در اینجا به معنای پایبندی و اصرار بر اجرای قانون است و مخالفت با اجرای قانون، نظری نیست که در میان افراد عاقل و فهمیده طرفدار داشته باشد.
قوانین، هنجارهایی هستند که توسط حکومتها به عنوان اصولی که شهروندان می بایست از آنها پیروی کنند تعریف و ارائه می شود. و هر شیوه رفتاری که قانون را نقض کند جرم محسوب می شود و حکومت علیه کسانی که از قوانین پیروی نمی کنند از ضمانتهای اجرایی رسمی استفاده می کند.
مثال عرفی آن که مورد قبول و فهم همگان باشد را در قوانین راهنمائی و رانندگی می توان مشاهده کرد؛ مثلا در ایران قانون اینگونه وضع شده که اتومبیلها از سمت راست حرکت می کنند؛ به هر دلیلی - خواه درست یا غلط - قانونگذار این سیستم را وضع کرده و به مرحله اجرا گذاشته است و پلیس راهنمائی و رانندگی ضامن اجرای آن بوده و با متخلفین برخورد می کند.
اکنون تصور کنید گروهی بیایند و بگویند ما در انگلستان دیده ایم که اتومبیلها از سمت چپ حرکت می کنند، خیلی هم خوب است ما می خواهیم آزاد باشیم و طبق آن عمل کنیم چرا ما را اجبار می کنید ؟ اگر ما برای حل این مشکل اجتماعی، و رعایت حقوق شهروندی این گروه، این سوال را مطرح کنیم که آیا با اجباری بودن حرکت از سمت راست موافقید یا مخالف ؟  بعد هم به فرض نتیجه این بشود که باید هرکس آزاد باشد هر که خواست از راست حرکت کند و هر که خواست از چپ ! هرگز به نتیجه مطلوبی دست نمیابیم و اساسا طرح این سوال به این نحو غلط است. تا زمانی که قانون این کشور حرکت از سمت راست است، اجبار در اجرای آن درست است و موافقت یا مخالفت گروه های اجتماعی نمی تواند در آن نقشی داشته باشد. به هزار و یک دلیل هم که ثابت کنم حرکت از سمت چپ بهتر است و من آنرا می پذیرم و می پسندم، اگر تخلف کنم و بخواهم به رای و نظر و پسند خودم عمل کنم با من برخورد میشود و بعنوان مجرم باز خواست می شوم جریمه می شوم و اگر تمرد کنم محرومیتهای اجتماعی متعددی گریبانگیر من خواهد شد.
بله می توانم برای مخالفت با این قانون با قانونگذار تماس بگیرم و دلایل خود مبنی بر غلط بودن حرکت از سمت راست را ارائه کنم و مبانی عقلی و منطقی قانون او را زیر سوال ببرم و او را متقاعد کنم که قانونش نقص دارد. اگر قانون تغییر کرد آنوقت من می توانم به هدف خود برسم؛ تازه در اینجا نیز الزام و اجبار بر اجرای این قانون جدید حکمفرما است و اینبار خودم طرفدار و مدافع این اجبار هستم !.

 

اي آقاي ما برس به داد ما

پنج شنبه 1/11/1388 - 0:3 - 0 تشکر 177226

درتعجم از پاسخ miniman001جملاتی از ایشان"اصل حجاب که تو قران هم اومده وبرای مسلمونا هم واجبه شکی هم نیست که درسته. منظورم اجبار تو جامعه است."این یعنی چی؟اگر در درستی آن، شكی نیست مشكل كجاست؟ اصل حجاب برای منِ فردِ مسلمان كجا كارایی دارد غیر از جامعه !؟خانواده من كه محرم من هستند ( خانواده =پدر مادر خواهر برادر، نه فامیل ) پس من فرد مسلمان برای حضور در جامعه، نیاز به رعایت این "اصل واجب شده" دینی را دارم و طبق دستورات موكد همین دین، نظارت بر اجرای اصول دین جزو وظایف حكومت اسلامی است. جدا از دین – كه اصلا خوشم نمیاد مسایل روزانه زندگی ام را از دینم جدا كنم- رعایت قوانین هر حكومت از وظایف شهروندی ماست. آیا حجاب در ایران اجباریست؟ بله، چون حكومت ایران حكومت جمهوری اسلامی است . پس برای حضور در جامعه ایرانی باید حجاب داشت.

آیا چادر مشكی در ایران اجباریست؟ خیر، من با توجه به آموزه های دینی و عرف جامعه یی كه در آن ساكنم چادر را ترجیح داده ام وگرنه در سرزمین من ایران بزرگ، در شمال و جنوب و غرب و شرق و مركز آن پوشش های دیگری هم هست و

.

. امّا امان از تهران، شهر بی هویت خوبی چو از حد بگذرد ابله   گمان  بد   برد

شنبه 17/11/1388 - 16:56 - 0 تشکر 180613

به نظر من تمام این مسائل باید در خانواده رشد پیدا بکنه وقتی یه خانواده بره دنبال ارزشهایی که حجاب وبه دنبال داره غیره مستقیم فرزند رو به حجاب سوق داده اگر منطقی فکر کردن را به بچه ها یاد بدیم اگه دعوتشون کنیم تا خودشون در مورد اسلام تحقیق کنند با منطق به دین برسند اون موقع با منطق به حجاب می رسند اگه بدونند چرا اشرف مخلوقات شدند واگر پی به ارزشهاشون ببرن واعتماد به نفس داشته باشند می بینید که نه تنها حجاب بلکه تمام مسائل دین چقدر برای آنها جذابه باید سعی کنیم جوانان را به دانایی بکشانیم باید به آنها یاد بدیم که همه چیز را با تحقیق واستدلال یاد بگیرن که هر بلایی سر ما می یاد از نادانی ماست

l
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.