• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن معارف > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
معارف (بازدید: 5016)
پنج شنبه 7/8/1388 - 17:58 -0 تشکر 161254
چگونه جوانان را به مساجد جذب كنیم؟

سلام علیكماز دوستان عزیزی كه در این بحث شركت می كنند پیشاپیش تشكر و قدردانی می نمایماما عاجزانه نیاز به شورا و مشورت شما عزیزان میباشماگر كمكی در بحث می توانید بكنید آنرا دریغ نفرماییداما بحث اینجاست كه چرا اقبال عمومی نسبت به مسجد و شركت در برنامه های فرهنگی و ورزشی و... آن كم است؟ آیا راهی برای جذب جوانان به مساجد و شركت در جلسات و حضور موثر در آنها سراغ دارید؟اما زمینه و جرقه آن اینهاست: برخورد نامناسب مسئولین، جذابت نداشتن برنامه ها و جذاب نبودن امام جماعت ، اما من از شما دوستان خواهش دارم موشكافانه وارد شوید و جزئیات هم ذكر نمایید. 

سه شنبه 24/9/1388 - 21:27 - 0 تشکر 169912

سلام علیکم

یکی از مهمترین نقش ها تو مسائل فرهنگی نقش پدر و مادره

در این مورد هم اینکه اونها مسجدی باشند یا نه و چطور به مسجد برند و چطور فرزندشون رو به مسجد رفتن تشویق کنند از همه چیز مهمتره .

اونهایی که کار فرهنگی می کنند خیلیاشون به این نتیجه رسیدن که کار فرهنگی رو باید از کودکان شروع کرد . اگر والدین درصدد این باشند و این براشون یه دغدغه باشه که باید فرزندشون مسجدی باشه تا یک مسلمان خوب باشه اونوقت قضیه خیلی متفاوت میشه . اگر یک پدر بفهمه که فرزندش بدون مسجدی بودن نمی تونه یک مسلمان کامل باشه ( و این مساله از روایات ما مشهوده ) اون وقت تمام تلاشش رو انجام میده که فرزندش از همون سنین کودکی در مسجد رفت و آمد کنه و در مسجد بزرگ بشه . طبیعتا جوون هم که می شه خیلی شخصیتش فرق می کنه و با یک تشر و اخم از مسجد زده نمی شه ولی الان جوانهای ما منتظرند که تو مسجد همه براشون فرش قرمز پهن کنند و ازشون خواهش کنند که بیان مسجد بخاطر همین یک کم که سردی و گرمی بشه دیگه نمیان چون بیشتر از اینکه تو زندگیشون با مسجد مانوس و محشور باشند با چت و اینترنت و گیم و تلویزیون و موبایل محشور بودند . 

البته قطعا ما مسائل دیگه مسجد و جذابیت های دیگه ای که باید در مساجد باشه و نیست و رفتار ائمه جماعت و مامومین رو هم مهم می دونیم ولی به نظر میاد پایه ای که یک والدین خوب می تونن برای فرزند بذارن اونقدر می تونه محکم باشه که به این سادگی خراب نشه .

و بخاطر اینکه به آنها رحمت کند آفریدشان 

دوشنبه 19/11/1388 - 10:8 - 0 تشکر 180969

حقایقی رو که شمردید، واقعا هست. اگر برگردیم به صدر اسلام، پیامبر به ما یاد داده که مسجد فقط برای شبهای احیای ماه رمضان، روز عاشورا، نماز جماعت اون هم فقط نماز مغرب و عشا نیست. مسجد فقط برای پیرزن ها و پیرمردهایی که می خوان توبه کنند نیست. می دونید وقتی جنگ خندق می خواست اتفاق بیفته، کجا بود که پیامبر با صحابه جلسه گذاشت؟ مسجد می دونید وقتی مهاجرها از مکه به مدینه اومدن و توی شهر غریب بودن، کجا پناه بردن؟ سکوهای جلوی مسجد که اصطلاحا به اونا می گفتن اصحاب صفه. می دونید که مسجدهای زمان پیامبر چند تا در داشته؟ در خونه های بعضی از صحابه تو مسجد باز می شده که البته بعد این قضیه ممنوع شد و فقط در خانه حضرت علی به مسجد باز می شد. این یعنی مسجد خونه دوم مسلمونا بود. مسجد زمان پیامبر محل جلسات سیاسی، مذهبی، اجتماعی، فرهنگی و ... بود، اما الان چی؟ بعضی از جوونا فکر می کنند مسجد یعنی محل برگزاری مراسم ختم. چرا بعضی ها فکر می کنند ورود افراد زیر 50 سال به مسجد ممنوعه؟ به نظر من جذابیت های ظاهری مسجد مهمه، اما شاید علت اصلی مشکل در تصور بعضی افراد از مسجده که باید اصلاح بشه و این یک همت جمعی می طلبه. روحانی مسجد، دست اندرکاران و خادمان مسجد، حتی کسانی که برای نماز می آن.

هنگامي که مقدمات نعمتها به شما مي رسد دنباله آن را به واسطه کمي شکر گزاري از خود دور نسازيد .
دوشنبه 19/11/1388 - 10:13 - 0 تشکر 180972

البته خوشبختانه کارهای خوبی شده که باعث شده مسجد از تک منظوره بودن دربیاد و قابل تقدیره مثل - در نظر گرفتن مساجد به عنوان پایگاه جمع آوری آرا - ایجاد صندوق های قرض الحسنه - برگزاری مراسم مختلف فرهنگی و آموزشی - ایجاد تورهای زیارتی و گاه سیاحتی - ...

هنگامي که مقدمات نعمتها به شما مي رسد دنباله آن را به واسطه کمي شکر گزاري از خود دور نسازيد .
دوشنبه 19/11/1388 - 10:33 - 0 تشکر 180985

ممنون از همه دوستانی كه در این بحث شركت كردند و ان شاءالله شركت می كنند درسته مسجد باید دارای جذابیت هایی باشه از جمله محلی برای شوراها كه میتونه ایده خوبی باشه فقط احیای اون نیازمند یك همكاری گسترده است مثلا الان دشمن در بحث فرهنگی خیلی جلو تر از ما پیشرفته همونطور كه می دونید cd ها و خود ماهواره و بسیار وسایل دیگه كه با سوپسیت! وارد كشور می شه! خودش از ابزاری هست كه فرهنگ مهاجم رو به واقعیت تبدیل می كنه متاسفانه و متاسفانه فضای دانشگاه، فضای اجتماعی و فرهنگی و فضای كل جامعه به وسیله فیلمهای وارداتی از جمله هالیوودی و ... داره به فرهنگ غرب تمایل پیدا می كنه ناخود آگاه با دیدن فیلم جومونگ ما تزریق فرهنگی میشیم ما چه بخواهیم و چه نخواهیم فیلم جومونگ روی ایرانی ها تاثیر می ذاره حالا اون یك مدلشه و دشمن خودش مدل های دیگری رو هم در نظر داره می تونم به جرات بگم كه بولوتوث ها هم یكی از جنگ های دشمن باماست از زمان های قدیم اقوام ایرانی ازجمله ترك و رشت و ... رو با هم دشمن كردند از تخریب فرهنگی كه بگذریم خواهیم دید كه دشمن همینطور ثابت نمی ماند جنگ سیاسی و سپس جنگ مذهب رو در كشور ایجاد كرد خوب بلاخره كشور ما یك نمونه در حال حاضر از نظر كشور اسلامی هست اینها هم دلایلی می تونه باشه كه مردم رقبت كمتری به مسجد نشون بدن البته با تقویت مساجد همونطور كه دوستان عزیز گفتن می تونیم مساجد قوی تری هم داشته باشیم مسجد محوری یك نكته كلیدی بود كه دوستان اون رو اشاره كردند همچنین مسئول كردن اعضای خود داخل مسجد هم میتونه باعث شكوفایی بیشتر بشه مسئولیت دادن و یك مدیریت مناسب به مساجد از عوامل دیگر هست امیدوارم دوباره دوستان در این بحث شركت كنند و نقطه نظرات خودشونو اعلام كنند قطعا این بحث می تونه راه گشا باشه و چون در سرویس های جستجو مثل گوگل هم این موضوع جست و جو میشه میتونه از این باب هم برای دیگر مسئولین كمك باشه -------------- غیر از خدا هر آنچه بخواهی شكست توست. رجبعلی نكوگویان(خیاط)

پنج شنبه 18/12/1390 - 11:27 - 0 تشکر 439231

خوشحال میشم دوستان دیگه هم توی بحث شرکت کنند

يکشنبه 27/1/1391 - 23:15 - 0 تشکر 446548

به نام خدا
چگونگی جذب نوجوان و جوان به مسجد:
با نوجوان و جوان بودن
مسئولیت ها را تقسیم کردن
استفاده از کارتهای جایزه و هدیه در ماه
بعد از نماز یک صفحه قران
مکبر انتخاب کردن از بین بچه های کوچک تر
اردو
اهتمام به ورزش نوجوان و جوان

   

مدیر انجمن حوزه علمیه 

تماس بامن:

forum:www.mahdiyavar.mihanbb.com

e-mail:ya_lasaratelhosain@yahoo.com


 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.