• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نصف جهان > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نصف جهان (بازدید: 6544)
يکشنبه 29/7/1386 - 8:41 -0 تشکر 15688
اصفهان نصف جهانه ولی مردمش یه دنیان!

دوستانی که تو برسا پی گیر مطالب نصف جهان بودن می دونن که اون جا یه تاپیکی داشتیم به همین عنوان

آدرس اون تاپیک رو می زارم تا کسانی که مطالعه نکرده اند مطالعه کنند

اصفهان نصفه جهانه ولی مردمش یه دنیان

توی اون تاپیک تقریبا تعداد زیادی از متأخرین اصفهانی رو خدمتتون معرفی کردیم

این جا بهتره با معاصرین شروع کنیم

!!!!!!!!!!!!!تبيان !!!!!!!!!!!!

يعني جايي كه امضايت هم ويرايش مي شود

دوشنبه 15/7/1387 - 7:32 - 0 تشکر 63229

گل نیلوفر آبی :

بهشت را به بها می دهند نه به بهانه
این جمله از یکی از بزرگمردان اصفهان بزرگ است که به __شهید مظلوم آیت الله دکتر بهشتی__ شهرت دارد .
تولد: دوم آبان 1307 در محله لبنان نزدیک چهار سوق، اصفها
شهادت:هفتم تیر ماه 1360 به واسطه انفجار در دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی به همراه 72 تن از مسئولین نظام جمهوری اسلامی.

««« تبیان »»»

 

دوشنبه 15/7/1387 - 7:32 - 0 تشکر 63230

گل نیلوفر آبی :

چهارمین شهید محراب

__شهید آیت الله عطاء الله اشرفی اصفهانی__ در بیست و سوم مهرماه سال شصت و یک در مسجد جامع کرمانشاه به دست منافقین کوردل شهید شد و به آرزوی خود که چهارمین شهید محراب باشد, نایل آمد. وی پس از پیروزی انقلاب از سوی امام خمینی نماینده ایشان در کرمانشاه و امام جمعه ی آن شهر گردید و سرانجام در نماز جمعه ی آن شهر به شهادت رسید. از آثارش "برهان قرآن" "جامع الشتات «7 جلد»" را می توان نام برد.
---
امام راحل فرموده بودند: «من هر وقت آقای اشرفی اصفهانی را می بینم به یاد خدا می افتم.»
وی در مورد شهادت خود از خداوند چنین خواسته و گفته بود: «از خدا این درخواست را دارم که چهارمین شهید محراب باشم و در شهادتم اخلاص باشد نه برای این که جزء شهدا قرار گرفته باشم»
آرامگاه این شهید گرامی در گلستان شهدای اصفهان واقع شده است

««« تبیان »»»

 

دوشنبه 15/7/1387 - 7:33 - 0 تشکر 63232

گل نیلوفر آبی :

استاد جلال الدین همایی
فرزند میرزا ابوالقاسم محمد نصیر، متوفی 1400 ق.
متخلص به «__طرب__» (از شعرای بزرگ روزگار خویش بود.) دانشمند برجسته و ادیب شاعر. وی نزد پدر و استادان بزرگ حوزه ی اصفهان همچون سید محمد باقر درچه ای، ملا عبدالکریم گزی، حاج آقا رحیم ارباب، و علمای دیگر کسب علم نمود. ایشان اجازه ی روایتی از آیت الله آقا شیخ مرتضی آشتیانی، شیخ محمد حسین فشارکی،‌ و اجازه ی اجتهادی از آخوند فشارکی و آقا سید محمد نجف آبادی و مرحوم سید العراقین داشت. در دبیرستان ها و دانشگاه به تدریس پرداخت و در سراسر زندگی جز به تألیف و تدریس نپرداخت. وی کتاب های زیادی به رشته ی تحریر در آورد که از آن جمله می توان به «تاریخ ادبیات فارسی» در پنج جلد، «تاریخ اصفهان» در ده جلد که دو جلد آن به چاپ رسیده است،‌ «دو رساله در فلسفه ی اسلامی»،‌ «غزالی نامه»، «دیوان اشعار»، «مولوی نامه»، «فنون بلاغت»، و «صناعات ادبی» اشاره نمود.

««« تبیان »»»

 

دوشنبه 15/7/1387 - 7:35 - 0 تشکر 63233

گل نیلوفر آبی :

نخودکی
الشیخ العالم العامل الالهی حسنعلی بن علی اکبر بن رجبعلی المقدادی الاصفهانی رحمه الله و رضوانه علیه، در خانواده زهد و تقوا و پارسایی چشم به جهان گشود، پدر وی مرحوم ملا علی اکبر، مردی زاهد و پرهیزگار و معاشر اهل علم و تقوی و ملازم مردان حق و حقیقت بود و در عین حال از راه کسب، روزی خود و خانواده را تحصیل می کرد و آنچه عاید او می شد، نیمی را صرف خویش و خانواده می کرد و نیم دیگر را به سادات و ذراری حضرت زهرا علیها السلام اختصاص می داد.
در سال 1269 هجری قمری، دختری به وی عنایت شد که مادرش تا چهار ماه پس از وضع حمل حتی قطره ای شیر در سینه نداشت و آنچه دوا و دعا کردند، موثر نیفتاد. تا یکی از دوستان، او را به سوی مردی صاحب نفس به نام حاج محمد صادق درویش تخته پولادی هدایت کرد. ملا علی اکبر به دلالت دوست خود به حضور حاجی رسید و عرض حاجت نمود. حاجی به وی دستور داد تا هرچه دعا و دوا برای زوجه اش گرفته است. از وی دور سازد و خود، نفس مبارک در حب نباتی بدمید و فرمود تا آن را به زوجه خود بخوراند. با انجام دستور حاجی پس از ساعتی شیر از پستان زن جریان یافت و به خارج راه گشود و همین امر سبب ارادت فراوان ملا علی اکبر به مرحوم حاجی محمد صادق گردید و مدت بیست و دو سال خدمت درویش را به عهده گرفت و در این مدت تحت تربیت و ارشاد وی به مقاماتی معنوی نائل آمد. ملا علی اکبر در شهر، به کسب خود اشتغال می ورزید و در عین حال حوایج آن مرد بزرگ را نیز فراهم می ساخت و شبهای دو شنبه و جمعه به خدمت او می رفت و در تخت پولاد بیتوته می کرد.
از طرف دیگر مرحوم ملا علی اکبر که فرزند ذکوری نداشت، عهد کرده بود که به اعتاب مقدسه مشرف و متوسل شود تا خداوند پسری به او کرامت فرماید، این سفر که در سال یازدهم از خدمت او به مرحوم حاجی محمد صادق اتفاق افتاد با حامله شدن عیالش پایان پذیرفت و حاجی قبل از تولد فرزند به او بشارت پسری داده و سفارش کرده بود که آن پسر را حسنعلی نام گذارد. و بالاخره در سحرگاه یک شب که ملا علی اکبر در تخت پولاد، به خدمت استاد خود سرگرم بوده است، خبر شادی بخش تولد نوزاد را از مرشد و مخدوم خود می شنود و مجدداً در مورد نامگذاری کودک به حسنعلی توصیه می گردد.

خلاصه آنکه مرحوم حاج شیخ حسنعلی شب دوشنبه و یا جمعه نیمه ماه ذی القعده الحرام سال 1279 هجری قمری با بشارت قبلی مرحوم حاجی محمد صادق در اصفهان در محله معروف به جهانباره که گویند میهمانسرای سلطان سنجر بوده است، دیده به جهان می گشاید.
مرحوم ملا علی اکبر فرزند دلبند را از همان کودکی در هر سحرگاه که خود به تهجد و عبادت می پرداخته ، بیدار و او را با نماز و دعا و راز و نیاز و ذکر خداوند آشنا می ساخته است و از هفت سالگی او را تحت تربیت و مراقبت مرحوم حاج محمد صادق قرار داده است.
پدر بزرگوارم مرحوم حاج شیخ حسنعلی اصفهانی نقل فرمود: بیش از هفت سال نداشتم که نزدیک غروب آفتاب یکی از روزهای ماه رمضان که با تابستانی گرم مصادف شده بود، به اتفاق پدرم، به خدمت استاد حاجی محمد صادق مشرف شدم. در این اثناء کسی نباتی را برای تبرک به دست حاجی داد. استاد نبات را تبرک و به صاحبش رد فرمود و مقداری خرده نبات که کف دستش مانده بود، به من داد و فرمود بخور، من بی درنگ خوردم. پدرم عرض کرد: حسنعلی روزه بود. حاجی به من فرمود مگر نمی دانستی که روزه ات با خوردن نبات باطل می گردد. عرض کردم: آری، فرمود: پس چرا خوردی؟ عرضه داشتم: اطاعت امر شما را کردم استاد دست مبارک خود را بر شانه من زد و فرمود: با این اطاعت به هر کجا که باید می رسیدی رسیدی.
منبع: کتاب نشان از بی نشان ها.

««« تبیان »»»

 

دوشنبه 15/7/1387 - 7:36 - 0 تشکر 63234

شقایق صحرایی :

اشرف الکتاب
مرحوم آقا زین العابدین اصفهانی محمد تقی حدود سال 1187ه.ق. در اصفهان متولد شد. خط را نزد آقا محمود خوشنویس اصفهانی و آقاعبدالغفار اصفهانی فراگرفت و با مشق نمودن از روی خطوط میرزا احمدنیریزی به اوج قله نسخ نویسی در زمان خود رسید و خوشنویس دربار فتحعلی شاه و ناصرالدین شاه قاجار شدو در زمان ناصرالدین شاه ملقب به اشرف الکتاب گردید، از همین رو سلطانی رقم می کرد.
اشرف الکتاب شیوه و سبکی خاص در نوشتن نسخ داشت که از شیوه ی دیگر معاصران نامدارش در عرصه ی نسخ نویسی مانند آقاغلامعلی خوشنویس اصفهانی ممتازتر بود و محکمتر و جاافتاده تر می نوشت و قلمش به سان سربی بر کاغذ نقش می بست.
اشرف الکتاب در دوران طولانی عمرش که قریب صد و ده سال می باشد، کتب ادعیه و احادیث و آیات قرآن مجید را کتابت نمود و امروزه نسخه های متعددی از این آثار ارزشمند خطی که مزین به تذهیب با آب طلا می باشد در موزه های اروپایی و آستان قدس رضوی نگهداری می شود. ضمن آنکه مجموعه ای از آثار این بزرگ شامل زیارت امیرالمومنین(ع)، زیارت عاشورا و دعای علقمه می باشد، تحت عنوان « ولایت عشق » از سوی مجموعه ی فرهنگی تاریخی تخت فولاد به چاپ رسیده است.
آقازین العابدین __اصفهانی__ با اینکه نزدیک به صد و ده سال از عمرش می گذشت به هیچ وجه سستی و ناتندرستی و رعشه در دستش پیدا نشد و همچنان به محکمی و قرصی عهد جوانی کتابت می کرد و به عقیده ی برخی از اساتید خط « __در پیری شیرین تر و قرص تر از جوانی می نوشته است__»
میرزا عبدالله سرگشته شاعر در وصف خط اشرف الکتاب چنین سروده است:
__به پیش خط خوش نغز اشرف الکتاب
ز خط سبز، نکویان همه دهان بستند__
سرانجام این نابغه ی دوران در نهم شعبان 1295ه.ق. چشم از جهان فروبست و در صحن جنوب شرقی تکیه آقا حسین خوانساری در تخت فولاد اصفهان به خاک سپرده شد. 
در عصر حیات این بزرگوار چهار نفر خوشنویس با نام مشابه آقا زین العابدین در سراسر ایران حضور داشتند از جمله آقازین العابدین قزوینی و آقا زین العابدین اصفهانی

««« تبیان »»»

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.