• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
دانش و فن آوری (بازدید: 7906)
سه شنبه 17/7/1386 - 8:51 -0 تشکر 15196
گروه زیست فناوری(biotechnology)

سلام

دراینجاسعی داریم شمارابازیست فناوری آشناکنیم.

درابتدابه چندنمونه ازمطالبی که دوستانتان دراین زمینه ثبت کرده اندرا

بیان می کنیم وبه دنبال آن منتظرمطالب خوب شماهستیم.

 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

يکشنبه 7/11/1386 - 12:31 - 0 تشکر 26923

این بود داستان تولدیک جوجه

 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

يکشنبه 7/11/1386 - 21:54 - 0 تشکر 27036

ببخشید، تصاویر جوجه ها با فناوری آبلیموای ترسیم شدند؟؟


چهارشنبه 10/11/1386 - 12:55 - 0 تشکر 27478

ببخشید تصاویر بد آپلود شده بود.

ازاونجایی که مامانم گفته با آتیش بازی نکنم منم دست نزدم.

اما الان درست شده عکسها.

 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

چهارشنبه 10/11/1386 - 18:53 - 0 تشکر 27525


واقعا استفاده کردم از مطالبتون،

عکسهایی هم که گذاشتید،واقعا برام جالب بودن.

   این غزه همان یوسف كنعانی ماست

                       با دست برادران به چاه افتادست!

شنبه 13/11/1386 - 21:42 - 0 تشکر 28023


دنیای زیست فناوری درونش چقدر مهیب ه ...
ممنون بابت عکس ها! من الان خوشحالم که رشته فنی خوندم!


يکشنبه 26/3/1387 - 8:5 - 0 تشکر 43449

بانام و یاد او كه هرچه داریم و هست از اوست

تـــوجه * . : . * . : . * . : . * تـــوجه

سلام به دوستان گلم

همونطور كه مشاهده كردید تا كنون در این تاپیك به اخبار مربوط به زیست شناسی پرداختیم به این صورت كه هر عزیزی خبری كه به نظرش جالب می اومد رو در این مكان قرار می داد.

اما حالا قضیه یك مقدار جالب تر میشه.

از این به بعد علاوه بر قرار دادن اخبار، یك سری سوالات كوچولو در مورد اصطلاحات به كار رفته در اون اخبار مطرح خواهد شد تا با پاسخ گویی به اونها به اطلاعاتمون افزوده بشه و خبر رو بهتر درك كنیم.

نكات قابل توجه

_ سوالات مطرح شده از هر خبر می تواند شرایط زیر را دارا باشد:

· شما می توانید نكات مهمی كه در خبر به چشم می خورد و یا حتی نكاتی كه در مورد آنها اطلاعاتی ندارید را به صورت سوال در آورده و در پایان هر خبر با رنگ قرمز مشخص كنید.

· حتی المقدور سوالات در مورد اصطلاحات به كار رفته در خبر باشد، چراكه پاسخ گویی به مكانیزم عمل تحقیقی كه تازه كشف شده، سخت و یا شاید غیر ممكن باشد.

· اگر هدف شما از بیان سوال آموختن نكته ای به دوستان هست، لطف كنید در پاسخ دادن به مدت یك هفته صبر كنیدتا دوستان امكان تحقیق و پاسخ گویی داشته باشند.

 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

يکشنبه 26/3/1387 - 8:11 - 0 تشکر 43450

پیشرفت درمان سرطان با siRNA به كمك نانو ذرات

به نقل از سایت ستاد توسعه فناوری نانو:

قطعات كوچك نوكلئیك اسید كه siRNA نامیده میشوند قادر به خاموش كردن تولید پروتئین های خاصی میباشند لذا از آن ها می توان به عنوان دسته جدیدی از داروهای ضد سرطان نام برد. در حقیقت حداقل دو نوع درمان مبتنی بر siRNA كه هر دو بوسیله نانو ذرات به تومورها هدایت می شوند در مرحله مطالعات بالینی میباشند.

سه مطالعه جدید نشان دهنده پیشرفت چشمگیر محققان در ساخت درمان های ضد سرطانی كارآمد مبتنی بر نانوذرات حاوی siRNA می باشد.

در اولین مطالعه محققان موسسه فناوری كالیفرنیا با استفاده از مدل سازی ریاضی و نتایج حاصل از مطالعات صورت گرفته بر روی موش های مبتلا به سرطان برای توضیح پاسخ درمانی به نانو ذرات حاوی siRNA هدفمند و غیر هدفمند استفاده كردند. در این مطالعه محققان از siRNA برای كاهش تولید ساب یونیت آنزیم ریبوكلئوتید ردوكتاز كه نقش مهمی در رشد تومورهای دارد استفاده كردند. مطالعات صورت گرفته نشان داد كه نانو ذرات هدفمند شده نسبت به نانو ذرات غیر هدفمند بسیار موثر بودند.

در مطالعه دوم محققان دانشگاه نورث كارولینا نوعی فرمولاسیون ایپوزومی خود سامان حاوی siRNA ساختند كه میتوان آن را با پلی اتیلن گلیكول روكش كرد. آن ها دریافتند كه فعالیت خاموش كننده ژن در فرمولاسیون هدفمند شده بیشتر از نوع غیر هدفمند است آن ها دریافتند نانو ذرات هدفمند شده بطور موثری وارد متاستازهای ریوی گردیدند.

در مطالعه سوم كه توسط محققان دانشگاه گفت در بلغارستان صورت گرفت از نوسان تابش فلورسانس جهت اندازه گیری پایداری فرمولاسیون های حاوی siRNA استفاده شده به روش مذكور آن ها دریافتند كه حتی لیپوزوم های حاوی siRNA روكش شده با پلی اتیلن گلیكول محتوای خود را در خون آزاد می سازند.

سوالات:

قطعات كوچك نوكلئیك اسید به نام siRNA ؟

لیپوزوم ؟

پلی اتیلن گلیكول ؟

فرمولاسیون ایپوزومی ؟

 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

سه شنبه 14/2/1389 - 10:48 - 0 تشکر 198607

گـُـل دریا، تقدیم به شما

شَقایـِق دریایی نام گروهی از جانوران آبزی شکارچی است.

این موجود، از رده گل‌سانان (Anthozoa)، زیرردهٔ شِش‌مرجانیان (Hexacorallia) و راستهٔ شقایق‌های دریایی (Actiniaria) است.

آنتوزوآ پلیپ‌های دریایی بشکل گل هستند و به اندازه‌های کوچک یا بزرگ یافت می‌شوند. بافت و ترکیب آنها نسبتا محکم است و به علت وضع مری و دیواره‌های داخلی به تقارن دو شعاعی ، تمایل دارند. همگی به شکل پولیپ هستند که معمولا بر روی تخته سنگها ، ثابت می‌باشند و هیچ نوع تغییر محل نمی‌دهند گاهی جدا و منفرد زندگی می‌کنند ولی غالبا کلنی‌های بزرگ درست می‌کنند. این جانوران در آبهای گرم سطحی فراوانند ولی بعضی از آنها در دریاهای قطبی ساکن هستند و گونه‌های مختلف از خطوط جزر و مد تا اعماق 5300 متری یافت می‌شوند.

تعدادی از انواع بسیار کوچک شقایق قادر هستند با تکان دادن شاخکهای خود شنا کنند و بعضی از انواع باریک هم ، کف دریا را سوراخ می‌کنند و فقط شاخکها را رها می‌سازند و در نتیجه صفحه دهانی‌شان رو‌‌باز می‌شود.
شقایق‌ها بوسیله ماهیها ، خرچنگها ، سایر سخت پوستان ، ستاره‌های دریایی و نرم تنان خورده می‌شوند. ماهی روغن ، و ماهی پهن هم از شقایق استفاده می‌کنند. بعضی از انواع نرم تنان نسبت به زهرهای شقایق‌ها مصون بوده و حتی نماتوسیت‌های خارج شده را در داخل بدن جای می‌دهند.


 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

سه شنبه 14/2/1389 - 10:50 - 0 تشکر 198609

ساختمان شقایق دریایی


v یک گونه معروف از شقایق دریایی به نام متریدیوم (Meridium) ، بدن استوانه‌ای کوتاهی دارد. روی صفحه دهانی که در بالا و بصورت مسطح است ، تعداد زیادی شاخکهای کوتاه و تو خالی در اطراف دهان ، قرار گرفته‌اند. پایه یا صفحه پایی نیز برای چسبیدن جانور به اجسام سخت دریا ، استفاده می‌شود.

v بدن از داخل بوسیله 6 زوج دیواره‌های عمودی کامل به نام سپتا (Septa) به قسمتهای شعاعی تقسیم می‌شود که از دیواره بدن به مری امتداد دارند. در میان این دیواره‌ها ، دیواره‌های ناقص وجود دارد که به مری نمی‌رسند. بواسطه وجود سپتاها ، کنار حفره گوارشی به بخشهای حفره مانند تقسیم می‌شود و شاخکها در دنباله حجره‌ها قرار دارند. در زیر صفحه دهانی منافذی یافت می‌شوند که می‌توانند آب را میان قسمتهای داخلی عبور دهند.

v بر روی حاشیه داخلی و آزاد هر دیواره یک رشته ضخیم و چین خورده وجود دارد که تا پایین امتداد پیدا می‌کنند بر روی آنها نماتوسیت‌ها و سلولهای غده‌ای وجود دارند.

v سطح خارجی بدن جانور از اپیدرم خشنی بطور کامل پوشیده شده و صفحه قاعده‌ای و شاخکها ، علاوه بر پوشش مزبور دارای مژک هستند و مری انترون از گاسترودرم مفروش شده‌اند.

منابع:

_ پایگاه اینترنتی رشد

_پایگاه اینترنتی ویكی پدیا

 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.