• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن قرآن و عترت > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
قرآن و عترت (بازدید: 4593)
شنبه 7/6/1388 - 0:52 -0 تشکر 147265
کلاس اخلاق 2:خوشگمانی نقطه مقابل بدگمانی

به نام هستی بخش عالم

 

*سلام قولا من رب الرحیم*

 

 

 

یَا أیُّهَا الَّذینَ ءَامَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِیراً مِّنَ الظَّنِّ إنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إثْمٌ وَلاَ تَجَسَّسُوا وَلاَیَغْتَبَّ بَّعْضُكَم بَعْضاً أَیُحِبُّ أحَدُكُمْ أَن یَأكُلَ لَحْمَ أخِیهِ مَیْتاً فَكَرِهْتَمُوهُ وَاتَّقُوا اللهَ إنَّ اللهَ تَوَّابٌ رَّحِیمٌ[1]؛

«ای كسانی كه ایمان آورده اید، از بسیاری از گمان ها بپرهیزید كه پاره ای از گمان ها گناه است، و جاسوسی مكنید، و بعضی از شما غیبت بعضی نكند؛ آیا كسی از شما دوست دارد كه گوشت برادر مرده اش را بخورد؟ از آن كراهت دارید. [پس] از خدا بترسید، كه خدا توبه پذیر مهربان است».

 

 

بدگمانی یك بیماری روحی روانی است كه اگر انسان به درمان آن نپردازد، خود و دیگران را با مشكلات اجتماعی و زوال ارزش های اخلاقی مواجه می سازد.

 

روانشناسان معتقدند خوشبینی وبدبینی ، عاداتی هستند كه ما از زمان كودكی می آموزیم و والدین ما الگو و سرمشق ها ی ما هستند .

هر هفته قراره یک صفت خوب رو درخودمون تقویت کنیم ویک صفت بد رو از وجودمان پاک کنیم ....

این هفته سعی دارم این صفت ها رو در خودم تقویت کنم اگر شما هم مایلید به خوش بینی ودوری از بدبینی میتونید با من همراه باشید .......

 

موضوع اصلی درباره ظن وگمانهاست ......

 

 وبلاگ من ....وبلاگ پيامبران رحمت

 

امام صادق(ع) فرمود:به دنبال مونسى بودم كه در پناه آن, آرامش پيدا كنم, آن را در قرائت قرآن يافتم.

جمعه 13/6/1388 - 18:3 - 0 تشکر 148704

به نام آرام قلب ها...

سلام به همگی

استاد عزیز یه سوالی برام پیش اومده : میشه در بعضی موارد گفت که خوشگمانی همان امید است؟ درواقع وقتی شخصی خوشگمان هست که امیدوار باشد ! آیا این دو باه هم رابطه نزدیکی دارند؟

 

آرامش آن است كه بدانی در هر گام دستهای تو در دستان خداست 

لحظه هایت آرام  

جمعه 13/6/1388 - 19:16 - 0 تشکر 148720

با سلام

ممنونم از همه حاضرین علی الخصوص استاد گرامی كه به خوبی موضوع خوشبینی یا مثبت نگری كه نقطه مقابل بدبینی یا منفی نگری است را بیان كردند. خدا قوت؛

مطالب بسیار خوبی مطرح شد، واقعاً استفاده كردم.

و اما در ادامه می خواهم یك مقاله پرمحتوا رو در تكمیل بحث براتون تایپ كنم، حتما خوشتون میاد؛

مقاله ای تحت عنوان

تفكر مثبت به شرط رفتار مثبت

از مجموعه سخنرانی های منتشر نشده آنتونی رابینز

این سخنرانی برای جمعی از خلبانان و خدمه پرواز خطوط هوایی ATW و به دعوت مدیران این خطوط برای بهبود روابط خدمه با مسافرین برگزار شده است. رابینز در این سخنرانی صراحتاً می گوید كه فقط داشتن تفكر مثبت كفایت نمی كند و تفكر مثبت اگر با عمل مثبت همراه نباشد فایده ای ندارد!

 
جمعه 13/6/1388 - 19:54 - 0 تشکر 148723

رابینز: من مادر ترزا را خیلی دوست دارم. منظورم همان راهبه از خود گذشته ای است كه برای كمك به انسان های فقیر سختی ها و زحمات زیادی را متحمل شد. او برای من سمبل فردی است كه در ضمن داشتن مثبت ترین تفكرات، رفتار و كرداری فوق العاده مثبت داشت و بزرگترین درس مقاومت و اعتقاد و باور را به انسان های اطراف خود آموخت.

بارها در جلسات مختلف راجع به تفكر مثبت صحبت كرده ام. كلمه مثبت اندیشی امروز آن قدر توسط افراد منفی استفاده شده كه احساس می كنم به محض شروع صحبت در این خصوص خیلی ها نگاهشان را به سمت دیگر می گردانند و به خود می گویند: "آها این را قبلاً شنیده ام! تونی چیز جدیدی نمی گوید! مثبت اندیشی یعنی چشم بستن به روی منفی های زندگی و سرگرم نكات مثبت و انرژی بخش شدن! اما مگر می شود چنین كاری كرد!؟"

اما تفكر مثبتی كه امروز راجع به آن می خواهم با شما صحبت كنم، تا حدودی با آنچه احتمالاً قبلاً شنیده اید فرق می كند! قبل از آن بد نیست كمی راجع به علاقه ام به مطالعه صحبت كنم. حتماً می توانید حدس بزنید كه برای آدمی كه این قدر زیاد و البته تند صحبت می كند داشتن حرفی برای گفتن (و حتی المقدور حرف جدید) نیازمند مطالعه مستمر و پیوسته است. در این میان من فرهنگ مشرق زمین را هم مطالعه می كنم. در خاور دور ضرب المثلی است به این معنا كه هر اتفاقی در این عالم رخ می دهد بر اساس یك هدف و حكمت خیر و نیك است. البته در حالت كلی این حرف درست است اما نكته اینجاست كه در هر اتفاقی كه در دنیا رخ می دهد یك نكته مثبت و مفید و به درد بخور برای دقیقاً من و شما قرار دارد. شاید در نگاه اول این دیدگاه زیاد چیز مهمی نباشد اما اگر خوب به آن توجه كنیم متوجه می شویم كه چرا فقط باور كردن این دیدگاه می تواند تغییری شگرف در رفتار و اعمال ما داشته باشد. معنایی كه من از این نظریه استنباط كردم این است كه اساساً هیچ اتفاقی در این دنیا علیه من رخ نمی دهد! حتی اگر توسط دشمنان و به قصد آزار عمدی آزار رسانی من صورت گرفته باشد. البته این نظریه برای ما غربی ها شاید دست روی دست گذاشتن، ترجمه شود اما اصلا این طور نیست.

خوب به زندگی مادر ترزا دقت كنید. او سخت زندگی می كرد. ناراحتی های زیادی نیز متحمل می شد اما با وجود این راضی بود و این همه آزار و اذیت ها را، مهربانی و لطف خالق دنیا ترجمه می كرد و اتفاقاً از آن لذت هم می برد. عجیب است نه؟ یك نفر در اوج سلامت روانی از رنج روزگار لذت ببرد و حتی راه های دور را طی كند و به استقبال رنج برود تا بتواند به دیگران كمك كند و از این راه به معبود و معشوق خود بیشتر نزدیك شود.

البته معمولاً حوادث روزمره در زندگی زیاد سخت نیست ولی باید قبول كرد كه همیشه اوضاع بر وفق مراد پیش نمی رود و حقیقتش را هم بخواهید اوضاع بیشتر مواقع اصلا هم مطابق میل و خواسته های ما به جلو نمی رود چراكه اگر اینطور بود دیگر زندگی در این دنیا هیجان انگیز و زیبا نبود. مثل كتابی بود كه قبلاً كسی آخرش را به ما گفته باشد.

شما ممكن است امروز توی چند پرواز مشكل داشته باشید. مثلا یك جا سیستم های هواپیما دچار مشكل شود و یك جا با تعدادی مسافر پردردسر روبرو شوید و حتی اعلام خرابكاری شود و تمام روز، دچار ترس و هراس باشید، خوب، تفكر مثبتب كه الان لق لق دهان ها شده می گوید كه لبخند بزن! البته قبل از آن نفس عمیقی بكش و بعد به خودت بگو اصلاً چیز مهمی نیست. از این اتفاق ها همیشه امكان وقوعش وجود دارد. بهتر است به یك خاطره خوش یا فكر مثبت بیندیشم. و بعد ...

سوال من از این به بعد این است. خوب بعدش چی! همینطوری دهانت را باز كنی و بی دلیل بخندی و دردسر ها جدی نگیری! این كه درست نیست و همه با خود می گویند او را ببین! اصلا متوجه نیست توی چه دردسری افتاده! یك گوشه نشسته و بی جهت می خندد. شاید حتی به شما بگویند الكی خوش و همه می دانیم صفت الكی خوش اصلاً صفت خوبی نیست! به خصوص اگر كسانی باشند كه بخواهند با استفاده از این لقب شایستگی و لیاقت و از همه مهمتر شغل آدم را زیر سوال ببرند.

برمی گردم به سر سوال خودم! بعدش چی!؟

ادامه دارد...

 
جمعه 13/6/1388 - 22:2 - 0 تشکر 148735

برمی گردم به سر سوال خودم! بعدش چی!؟

خوب تفكر مثبت اختیار كردی و مساله ای كه تو را ناراحت می كرد را از پنجره جدیدی نگاه كردی و دیدی كه می توان با آن كنار آمد و زخم و اذیت آن را كم كرد و حتی نادیده گرفت.

خوب بعدش چی!؟ به كار قبلی خودمان ادامه دهیم!؟ این كه باعث می شود مساله منفی همانطور بلاتكلیف در چند قدمی ما منتظر بماند و هر وقت اشتباهی سرمان را برگرداندیم مستقیماً با صورت ما برخورد كند!؟ می بینید كه فقط عوض كردن عینك نگاه به اتفاقات و سبز كردن رنگ شیشه ها باعث نمی شود قرمزی چهره های عصبانی مقابل ما از بین بروند. ما باید از این تلاش ذهنی یك قدم جلوتر بگذاریم و دست به یك اقدام و تلاش بزنیم.

خوب انسان از دید عوام دو جور می تواند عمل كند. یكی عمل كردن مثبت است ئو ئیگری منفی. یكی هم خنثی و بی ربط است كه گاهی این سومی بهتر جواب می دهد. عمل منفی چطور عملی است. از اسمش معلوم است. عملی است كه ضد عمل یا واكنشی منفی را حتما برانگیزد. مثلا مسافری به ما و خط هوایی ما توهین می كند و سر ما فریاد می كشد و ما هم بلافاصله با فریاد از او بخواهیم كه سر جایش بنشیند و خفه شود! این كه معلوم است نتیجه اش چه می شود. مسافر بلافاصله كاغذ شكایات را برمی دارد و بر اساس اسم و مشخصاتی كه روی سینه ما حك شده وقایع را با آب و تاب و احتمالاً با امضاء گرفتن از چند آشنا تعریف می كند. چند تا از این برگه ها كه به دست بازرسی بیفتد سلامت رفتاری ما را زی سوال می برد و بقیه اش را هم خود شما بهتر از من می دانید.

واكنش مثبت این است كه با خود بگوییم خوب! یك مسافر از مجموعه هواپیما گله مند است. بروم ببینم چه نكته مثبتی در این شكایت نهفته است. شاید صبر و استقامت و شكیبایی من در تحمل رفتار مناسب قرار است در مقابل چشمان مسافران و همكاران و شاید بازرسان مخفی، سنجیده شود. شاید اشكالی در ساختار هواپیما و یا روند پذیرش و پذیرایی و سرویس دهی از مسافران وجود دارد كه نادیده گرفته شده و من می توانم با ردیابی و شناسائی آن خدمات شركت را بهبود بخشم. شاید ...

خوب دقت كنید. ما شروع به اقدام كردیم و همزمان هم دیدگاه مثبت و پنجره نگاه انرژی بخش و پرامید و عاری از كینه و سیاهی و منفی بودن را حفظ كردیم و همینكه بیكار ننشستیم و برای حل مشكل دست به اقدام زدیم. روحیه ای هم كه در برخود با مشكل بری خود پیشه كرده ایم باعث می شود بتوانیم سریع با مشكل و به وجود آورنده مشكل كنار بیاییم و سریعتر نسبت به رفع آن اقدام كنیم. نتیجه چه می شود؟ بسیار ساده است! بعد از چند دقیقه، دیگر مورد منفی وجود ندارد و ما یك قدم جلوتر رفته ایم. یعنی تجربه ای داشته ایم كه اثربخشی تفكر مثبت توام با عمل و رفتار مثبت را تایید كرده كه در دراز مدت باعث می شود تمام عملكرد های ما معنادار و مفید و قابل تحسین شوند.

دوباره به مادر ترزا و رفتار مثبت برخاسته از دیدگاه های مثبتش دقیق شوید. او مثل خیلی از راهبه ها درون كلیسا خود را زندانی نكرد و به عبادت مشغول نشد. بلك عبادت را در عمل مؤثر برای دردمندان و مستمندان معنا كرد و با عمل كردن و اتفاقاً خیلی سخت عمل كردن نشان داد كه تفكر مثبتش می تواند اعمال مثبت فراوانی را باعث شود. خیلی از بیماران به همت تلاش و پافشاری او در دعوت از پزشكان بدون مرز و درخواست دارو از كشورهای ثروتمند در هندوستان درمان شدند و بسیاری از كودكان با آینده تاریك توانستند مدرسه بروند و با تمدن جدید آشنا شوند.

پس راز این جلسه را در عمل در زندگی خود از همین الان پیاده كنید. تفكر مثبت داشته باشید، اما به آن اكتفا نكنید بلكه همین الان یك عمل مثبت انجام دهید. لحظه بعد یك رفتار مثبت دیگر و لحظه بعد از آن هم با یك واكنش مثبت به سمت جلو بروید. بعد از مدتی خواهید دید كه در دریایی از شادی و آرامش و اشتیاق شناور هستید و هر كس به شما می رشد ناخودآگاه آرام می شود و خنده شوق بر لبانش جاری می شود. شما با اعمال مثبت مستمر خود به یك قطب انرژی عملی مثبت تبدیل می شوید و این معنای واقعی مثبت اندیشی است.

برداشتی از: مجله موفقیت – شماره 101

 
شنبه 14/6/1388 - 12:1 - 0 تشکر 148846

به نام خدا

سلام

mary گرامی سوال خوبی مطرح کردید ....

میشه در بعضی موارد گفت که خوشگمانی همان امید است؟ درواقع وقتی شخصی خوشگمان هست که امیدوار باشد ! آیا این دو باه هم رابطه نزدیکی دارند؟

میتوان گفت امید زیر مجموعه خوش گمانیست ...بله خوش گمانی وامید رابطه نزدیکی باهم دارند

اگر امید در زندگی نباشد نمیشود خوشگمانی رو تقویت کردانسان خوش گمان سعی میکند امیدش رو در هیچ شرایطی از دست ندهد.ولی انسان بدبین اجازه می دهد ناامیدی در بخشی از زندگی اش وارد شود و به سایر بخشها نفوذ و سرایت كند

به عنوان مثال وقتی به شخصی گفته می شود به طور موقتی از كار بر كنار شده است ، انسان بدبین نه تنها به خاطر از دست دادن شغل خود احساس بدی دارد بلكه نگرانی اش را به سایر ابعاد زندگی خود منتقل كرده ، ابراز می كند كه زندگی زناشویی اش در معرض خطر است و فرزندانش غیر قابل كنترل هستند، اما انسان خوشبین اجازه نمی دهد یك شكست ، تما م زندگی او را محدود كند ، او با خود فكر می كند " پس من در این شرایط، شغلی ندارم ، ولی من وهمسرم هنوز رابطه خیلی خوب و نزدیكی با هم داریم و فرزندانمان مایه افتخار ما هستند ".

اما انسان خوشبین ، شكست را به عوامل موقتی نسبت می دهد " من در امتحان رد شدم چون دقت نكردم " و موقعیت های مطلوب را به عوامل پایدار: " او برای من گل هدیه آورد، چون مرا دوست دارد ".

امید درقرآن وکتاب مقدس

________________

با تشکر از شما روبه آسمان گرامی ..مطالب خوبی بود .موفق باشید .

 

 وبلاگ من ....وبلاگ پيامبران رحمت

 

امام صادق(ع) فرمود:به دنبال مونسى بودم كه در پناه آن, آرامش پيدا كنم, آن را در قرائت قرآن يافتم.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.