• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن قرآن و عترت > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
قرآن و عترت (بازدید: 11622)
چهارشنبه 7/5/1388 - 16:26 -0 تشکر 136812
#حضرت خضر را میشناسید ؟؟زنده ست#

 

به نام هستی بخش عالم

 

*سلام قولا من ب الرحیم*

 

 

انجمن قرآن وعترت جایستکه میتونیم شبهاتمون روبپرسیم وبه جواب برسیم ...

 

آیا تا بحال اسم حضرت خضر ع به گوشتون خورده ؟؟چقدر اون رو میشناسید ؟

ایا خضر پیامبر بوده؟؟؟میگن زنده هست؟؟!!آیا میشه خضر رو دید ؟؟؟

 

در این تایپیک میتونیم شناختمون رو نسبت به خضر ع بیشتر کنیم از همه شما همراهان انجمن میخوام اگر اطلاعاتی دراین باره دارید یا اگر پاسخ این سوالات رو میدونید اینجا ثبت کنید تا همگی استفاده کنیم ...

 

موفق باشید

 

 

 وبلاگ من ....وبلاگ پيامبران رحمت

 

امام صادق(ع) فرمود:به دنبال مونسى بودم كه در پناه آن, آرامش پيدا كنم, آن را در قرائت قرآن يافتم.

سه شنبه 30/6/1389 - 6:54 - 0 تشکر 233617

به نام خدا

سلام

دیدار موسى از سه حادثه عجیب

موسى و یوشع و خضر - علیه السلام - با هم به كنار دریا آمدند و در آنجا سوار كشتى شدند آن كشتى پر از مسافر بود، در عین حال صاحبان كشتى آنها را سوار كردند. پس از آنكه كشتى مقدارى حركت كرد، خضر - علیه السلام - برخاست و گوشهاى از كشتى را سوراخ كرد و آن قسمت را شكست و سپس آن قسمت ویران شده را با پارچه و گل محكم نمود كه آب وارد كشتى نشود.

موسى - علیه السلام - وقتى این منظره نامناسب را كه موجب خطر جان مسافران مىشد دید، بسیار خشمگین شد و به خضر گفت: «آیا كشتى را سوراخ كردى كه اهلش را غرق كنى، راستى چه كار بدى انجام دادى؟»

حضرت خضر - علیه السلام - گفت: «آیا نگفتم كه تو نمىتوانى همراه من صبر و تحمّل كنى؟!»

موسى گفت: مرا به خاطر این فراموشكارى، بازخواست نكن و بر من به خاطر این اعتراض سخت نگیر.

از آنجا گذشتند و از كشتى پیاده شدند به راه خود ادامه دادند، در مسیر راه خضر - علیه السلام - كودكى را دید كه همراه خردسالان بازى مىكرد، خضر به سوى او حمله كرد و او را گرفت و كشت.

موسى - علیه السلام - با دیدن این منظره وحشتناك تاب نیاورد و با خشم به خضر - علیه السلام - گفت: «آیا انسان پاك را بىآنكه قتلى كرده باشد كشتى؟ به راستى كار زشتى انجام دادى.» حتّى موسى - علیه السلام - بر اثر شدّت ناراحتى به خضر - علیه السلام - حمله كرد و او را گرفت و به زمین كوبید كه چرا این كار را كردى؟

خضر گفت: به تو نگفتم تو هرگز توانایى ندارى با من صبر كنى؟

موسى - علیه السلام - گفت: اگر بعد از این از تو درباره چیزى سؤال كنم، دیگر با من مصاحبت نكن، چرا كه از ناحیه من معذور خواهى بود.

 

 وبلاگ من ....وبلاگ پيامبران رحمت

 

امام صادق(ع) فرمود:به دنبال مونسى بودم كه در پناه آن, آرامش پيدا كنم, آن را در قرائت قرآن يافتم.

سه شنبه 30/6/1389 - 6:55 - 0 تشکر 233619

به نام خدا

سلام

از آنجا حركت كردند تا اینكه شب به قریهاى به نام ناصره رسیدند، آنها از مردم آنجا غذا و آب خواستند، مردم ناصره، غذایى به آنها ندادند و آنها را مهمان خود ننمودند، در این هنگام خضر - علیه السلام - به دیوارى كه در حال ویران شدن بود نگاه كرد و به موسى - علیه السلام - گفت: به اذن خدا برخیز تا این دیوار را تعمیر و استوار كنیم تا خراب نشود. خضر - علیه السلام - مشغول تعمیر شد.

موسى - علیه السلام - كه خسته و كوفته و گرسنه بود، و از همه مهمتر احساس مىكرد شخصیت والاى او و استادش به خاطر عمل نامناسب اهل آن آبادى سخت جریحهدار شده و در عین حال خضر - علیه السلام - به تعمیر دیوار آن آبادى مىپردازد، بار دیگر تعهّد خود را به كلّى فراموش كرد و زبان به اعتراض گشود، اما اعتراضى سبكتر و ملایمتر از گذشته، گفت: «مىخواستى در مقابل این كار اجرتى بگیرى؟» اینجا بود كه خضر - علیه السلام - به موسى - علیه السلام - گفت:

«هذا فِراقُ بَینِى وَ بَینِكَ...؛ اینك وقت جدایى من و تو است، اما به زودى راز آنچه را كه نتوانستى بر آن صبر كنى، براى تو بازگو مىكنم.»[5]

موسى - علیه السلام - سخنى نگفت، و دریافت كه نمىتواند همراه خضر - علیه السلام - باشد و دربرابر كارهاى عجیب او صبر و تحمّل داشته باشد.

 

 وبلاگ من ....وبلاگ پيامبران رحمت

 

امام صادق(ع) فرمود:به دنبال مونسى بودم كه در پناه آن, آرامش پيدا كنم, آن را در قرائت قرآن يافتم.

سه شنبه 30/6/1389 - 6:56 - 0 تشکر 233621

به نام خدا

سلام

توضیحات خضر - علیه السلام - در مورد سه حادثه عجیب

حضرت خضر - علیه السلام - راز سه حادثه شگفتانگیز فوق را براى موسى - علیه السلام - چنین توضیح داد:

اما آن كشتى مال گروهى از مستمندان بود كه با آن در دریا كار مىكردند، و من خواستم آن را معیوب كنم و به این وسیله آن كشتى را از غصب ستمگر زمان برهانم. چرا كه پشت سرشان پادشاه ستمگرى بود كه هر كشتى سالمى را به زور مىگرفت. معیوب كردن من، براى نگهدارى كشتى براى صاحبانش بود.

و امّا آن نوجوان، پدر و مادرش با ایمان بودند و بیم داشتیم كه آنان را به طغیان و كفر وادارد، از این رو خواستیم كه پروردگارشان به جاى او فرزندى پاكسرشت و با محبّت به آن دو بدهد.[6]

و امّا آن دیوار از آنِ دو نوجوان یتیم در آن شهر بود، گنجى متعلّق به آن یتیمان در زیر دیوار وجد داشت، و پدرشان مرد صالحى بود، و پروردگار تو مىخواست آنها به حدّ بلوغ برسند و گنجشان را استخراج كنند. این رحمتى از پروردگار تو بود، من آن كارها را انجام دادم تا زیر دیوار محفوظ بماند و آن گنج خارج نشود و به دست بیگانه نیفتد، من این كارها را خودسرانه انجام ندادم. این بود راز كارهایى كه نتوانستى در برابر آنها تحمّل كنى.[7]

موسى - علیه السلام - از توضیحات حضرت خضر - علیه السلام - قانع شد.

 

 وبلاگ من ....وبلاگ پيامبران رحمت

 

امام صادق(ع) فرمود:به دنبال مونسى بودم كه در پناه آن, آرامش پيدا كنم, آن را در قرائت قرآن يافتم.

سه شنبه 30/6/1389 - 6:59 - 0 تشکر 233626

به نام خدا

سلام

توصیه خضر - علیه السلام - و نوشته لوح گنج

هنگام جدایى خضر - علیه السلام - از موسى - علیه السلام -، موسى به او گفت: مرا سفارش و موعظه كن، خضر مطالبى فرمود از جمله گفت:

«از سه چیز بپرهیز و دورى كن:

1. لجاجت 2. و از راه رفتن بىهدف و بدون نیاز 3. و از خنده بدون تعجّب، خطاهایت را بیاد بیاور و از تجسّس در خطاهاى مردم پرهیز كن.»

از حضرت رضا - علیه السلام - نقل شده آن گنجى كه زیر دیوار مخفى بود، لوح طلایى بود كه در آن چنین نوشته شده بود:

«بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیم، مُحَمَّدٌ رَسولُ اللهِ، عَجِبْتُ لِمَنْ اَیقَنَ بِالمَوْتِ كَیفَ یفْرَحُ، عَجِبْتُ لِمَنْ اَیقَنَ بِالْقَدَرِ كَیفَ یحْزَنُ؟ و عَجِبْتُ لِمَنْ رأى الدُّنیا و تَقَلُّبَها بِاَهْلِها كیفَ یرْكَنُ اِلَیها، و ینْبَغِى لِمَنْ غَفَلَ عَنِ اللهِ اَلّا یتَّهَمَ اللهُ تَبارَكَ و تَعالى فى قَضائِهِ و لا یسْتَبْطِئَهُ فِى رِزْقِهِ؛ به نام خداوند بخشنده مهربان - تعجّب مىكنم براى كسى كه یقین به مرگ دارد چگونه شادى مستانه مىكند؟ تعجّب مىكنم براى كسى كه یقین به قضا و قدر الهى دارد، چگونه اندوهگین مىشود، تعجّب مىكنم براى كسى كه دنیا و دگرگونیهاى آن را با اهلش مىنگرد، چگونه بر آن اعتماد مىكند؟ و سزاوار است آن كسى كه از خداوند غافل مىگردد، خداوند متعال را در قضاوتش متّهم نكند، و در رزق و روزى رساندن او را به كندى و تأخیر یاد ننماید.»[8]

نیز روایت شده: بین آن پدر صالح و یتیمان كه آن گنج را براى فرزندانش ذخیره كرده بود، هفتاد پدر واسطه بود، خداوند به خاطر نیكوكارى آن پدر (جدّ هفتادم) گنج او را به دو یتیم از نوههایش رسانید، و پاداش نیكوكارى او را این گونه ادا كرد.[9]

------------------------------

[1] به گفته اكثر مفسّران، منظور از این تنگه دو دریا، محل اتّصال خلیج عقبه با خلیج سوئز است.

[2] بحارالانوار، ج 13، ص 278.

[3] در حدیثى از پیامبر - صلى الله علیه و آله - نقل شده فرمود: هنگامى كه موسى - علیه السلام - با خضر - علیه السلام - در كنار دریا ملاقات كرد، پرندهاى در برابر آن دو ظاهر شد، قطرهاى آب دریا با منقارش برداشت، خضر به موسى - علیه السلام - گفت: «آیا مىدانى این پرنده چه مىگوید؟ موسى گفت: چه مىگوید؟

خضر گفت: مىگوید «وَ رَبِّ السَّماواتِ و الاَرضِ وَ رَبِّ الْبَحْرِ ما عِلْمُكُما مِنْ عِلْمِ اللهِ اِلّا قَدْرَ ما اَخَذْتُ بِمِنْقارِى مِنْ هذَا الْبَحْرِ؛ و سوگند به پروردگار آسمانها و زمین و پروردگار دریا، دانش شما دو نفر (موسى و خضر) در مقایسه با علم خدا نیست مگر به اندازه آنچه از آب در منقارم گرفتهام نسبت به این دریا» (بحارالانوار، ج 13، ص 302).

و در روایت دیگر آمده: «این پرنده كوچكتر از گنجشك بود و از نوع پرستو بود و گفت: «علم شما در مقابل علم محمّد و آل محمّد - صلى الله علیه و آله - به اندازه مقدار آبى است كه به منقار گرفتهام نسبت به دریا.» (همان مدرك؛ پاورقى).

[4] مضمون آیات 60 تا 70 سوره كهف.

[5] كهف، 71 تا 78؛ بحارالانوار، ج 13، ص 280. روایت شده: پیامبر - صلى الله علیه و آله - فرمود: «خدا برادرم موسى - علیه السلام - را رحمت كند، اگر تحمّل مىكرد، عجیبترین شگفتىها را (از دست خضر) مىدید و نیز فرمود: اگر صبر مىكرد، هزار شگفتى مىدید. (نورالثقلین، ج 3، ص 282) و از امام باقر - علیه السلام - یا امام صادق - علیه السلام - نقل شده فرمود: «لَوْ صَبَرَ مُوسى لَاَراهُ الْعالِمُ سَبْعِینَ اُعْجُوبَة؛ اگر موسى - علیه السلام - صبر و تحمّل مىكرد، آن عالِم (خضر) هفتاد حادثه عجیب به موسى - علیه السلام - نشان مىداد.» (بحارالانوار، ج 13، ص 284 و 301).

نیز روایت شده: از موسى - علیه السلام - پرسیدند: سختترین حادثه زندگى تو چه بود؟ موسى - علیه السلام - در پاسخ گفت: «هیچیك از آن همه مشكلات (عصر فرعون و عصر حكومت بنىاسرائیل با آن همه رنجها) همانند گفتار خضر - علیه السلام - برایم رنجآور نبود كه خبر از فراق و جدایى خود از من داد و مرا از علوم خود محروم ساخت.» (تفسیر ابوالفتوح رازى، ذیل آیه 78 كهف).

[6] كارهاى خضر - علیه السلام - به خصوص كشتن نوجوان گر چه ظاهرى بسیار زننده داشت، ولى باید توجّه داشت كه فرق است بین نظام تشریع و تكوین، خداوند حاكم بر هر دو نظام است، در این صورت هیچ مانعى ندارد كه خداوند گروهى مانند موسى - علیه السلام - را مأمور اجراى نظام تشریع كند، و گروهى یا شخصى (مانند خضر) را مأمور اجراى نظام تكوین، از نظر نظام تكوین، هیچ مانعى ندارد كه خداوند حتّى كودك نابالغى را دچار حادثهاى كند كه جان بسپارد، چرا كه وجودش ممكن است در آینده موجب خطرهاى عظیم گردد، مانند اینكه پزشك دست یا پاى كسى را قطع مىكند تا میكرب سرطان از آن به سایر اعضاء سرایت ننماید.

كارهاى حضرت خضر - علیه السلام - در ماجراى فوق در محدوده نظام تكوین بوده، ولى حضرت موسى - علیه السلام - مأمور كارها در محدوده تشریع بود، از این رو مقام موسى - علیه السلام - در این راستا از حضرت خضر - علیه السلام - بالاتر بود، اگر چه در محدوده نظام تكوین، مقام خضر - علیه السلام - بالاتر بود.

از سوى دیگر این كار خضر - علیه السلام - از نشانههاى رحمت الهى و پاداش او به پدر و مادر با ایمان بود، خضر به دستور خدا آن كودك كافر را - كه اگر مىماند موجب كفر و انحراف پدر و مادر مىشد، كشت، ولى به جاى آن كودك، خداوند دخترى به آن پدر و مادر مرحمت فرمود، كه كانون ایمان و تقوا بود و به فرموده امام صادق - علیه السلام - از نسل او هفتاد پیامبر، به وجود آمد. (تفسیر نورالثقلین، ج 3، ص 286).

[7] كهف، 79 تا 83.

[8] بحارالانوار، ج 13، ص 294.

[9] همان، ص 289.

 

 وبلاگ من ....وبلاگ پيامبران رحمت

 

امام صادق(ع) فرمود:به دنبال مونسى بودم كه در پناه آن, آرامش پيدا كنم, آن را در قرائت قرآن يافتم.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.