• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 2015)
شنبه 16/3/1388 - 1:12 -0 تشکر 119511
متن كامل مناظره موسوی و رضایی

به نام خدا

دوستان سلام

 

جام جم آنلاین: در ادامه مناظره های تلویزیونی نامزدهای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری؛ مناظره میان آقایان میر حسین موسوی و محسن رضایی پنجشنبه شب 14 خرداد برگزار شد.

به گزارش واحد مرکزی خبر؛ رضا پورحسین مدیر شبکه چهار سیما مسئولیت اجرای این مناظره را بر عهده داشت .

در آغاز سومین مناظره نامزدهای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری آقای پورحسین مجری این مناظره در سخنانی گفت: امروز چهاردهم خرداد سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی (ره) بود؛ جا دارد رحلت جانگداز امام راحل را به همه مردم عزیز ایران تسلیت عرض کنم.

وی افزود: همچنین فردا پانزدهم خرداد است، یاد و خاطره شهدای پانزدهم خرداد را گرامی می دارم.

 

اللَّهُــــــــمّے صَــــــلٌے  و سَلّـــــمّے علَےَ مُحمَّــــــــدْ وَ آلِےَ مُحمَّـــــــــدْ و عجِّـــــــلْ فرَجَهُــــــمّے
 
 
شنبه 16/3/1388 - 1:19 - 0 تشکر 119522

به نام خدا

دوستان سلام

موسوی: به اصل 44 اعتقاد دارم

میرحسین موسوی در ادامه این مناظره تلویزیونی خطاب به رضایی گفت: مثل اینکه ما درباره اصل 44 متوجه حرف هم نشدیم؛ من گفتم نحوه تفسیر یک اصل را قبول نمی کنم اما به اصل 44 اعتقاد دارم.

وی افزود: معتقدم این کار نباید شعاری انجام شود و به سازماندهی قوی، نهادسازی، عزم و زمانبندی نیاز دارد در غیر این صورت چشم باز می کنیم و می بینیم که سی سال گذشته است بدون اینکه هیچ گونه تحققی داشته باشیم مشغول خصوصی سازی و اجرای اصل 44 هستیم.

وی افزود: بیراهه هایی که در این زمینه می بینیم ناشی از این موارد است.

نامزد دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: بحث من این است که اصل 44 چگونه باید اجرا شود تا در زمانی معین به انتها برسد و اثرگذار باشد و جهت گیری آن اصل در موضوع جایگاه بخش خصوصی و تعاونی باید به گونه ای حل شود که نسبت آن با سهام عدالت نیز روشن شود.

موسوی در ادامه با اشاره به اختلاف نظرش با رضایی درباره صندوق توسعه ملی افزود: شما در صحبتتان با آقای کروبی بحث توزیع 70 هزار تومان و امثال آنها را مطرح کردید در حالی که صندوق توسعه ملی تکامل یافته حساب ذخیره ارزی است و هدف آن تبدیل دارایی های زیرزمینی به ثروت های روزمینی و در عین حال ضربه گیر نوسانات قیمت نفت است.

وی گفت: اگر آن صحبتی که من از شما شنیدم درست باشد که می خواهید همه را سهام دار آن صندوق بدانید؛ به طرح تحول اقتصادی بر می گردد که به آن معتقد نیستم چرا که از پول نفت نمی توانیم این گونه استفاده هایی داشته باشیم.

این نامزد دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: در خصوص مسئله بازبینی و تجدید نظر در مدل اداری نیز صرفاً معتقد نیستم که به وضع پیش آمده نقد دارم اما زمانی اصطلاح کامیونی مدیران را مطرح کردم و این گونه هم شد چرا که قدیم هر کس می آمد یک لایه نازکی از مدیران را تعویض می کرد اما در دولت جدید ماشاء الله از بالا تا پایین حتی آبدارچی ها را تغییر دادند و این موارد کشور را دچار مشکل می کند.

موسوی گفت: همان طور که در زمان جنگ از نیروهای همه جریان های مختلف کشور استفاده می کردم باز هم از کسانی که مخالف بنده باشند اما شایستگی های لازم را داشته باشند در دولت آینده استفاده خواهم کرد.

وی با اشاره به اینکه یکی از مسائلی که باید تکلیفش مشخص شود اصل شوراهاست افزود: حدود هفت اصل شورایی داریم که امکانات وسیعی برای مانور به ما می دهد و خیلی فراتر از دایره ها و مناطق اقتصادی است.

نامزد دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: شوراها می توانند نظریات فرهنگی در زمینه آموزش و سلامت را دریافت و بسیاری از مشکلات اقتصادی محلی و استانی و حتی چند استانی را با هم حل کنند و امکان آن را فراهم آورند که با استفاده از نیروهای محلی مدیریت را تربیت کنند تا به کارآمدی نظام منجر شود اما تاکنون جزئی از این دریا را استفاده کرده ایم.

موسوی با اشاره به کاهش اختیارات شوراها افزود: این اختیارات هم اکنون به اداره شهرداری ها خلاصه شده است.

وی گفت: در دولت آینده نخستین کارم این است که از ظرفیت شوراها بر اساس قانون اساسی در بالاترین سطح استفاده کنم.

این نامزد دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: به طور یقین در این مسیر مهمترین مشکلی که با آن مواجه خواهم شد این خواهد بود که چگونه برخی وظایف وزارتخانه ها را که سال هاست به آن می پردازند به شوراها واگذار کنم که کاری سخت اما شدنی است.

موسوی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه برخی استان های شمال غرب کشور نقش عظیمی در سطح کشور داشتند گفت: اکنون اگر هشت ناحیه اقتصادی در حاشیه های کشور ایجاد کنیم زیرساخت ها اصلاح خواهد شد.

وی به مزیت های نقاط مرزی کشورمان اشاره کرد و افزود: ما از این مزیت به صورت اقتصاد زیرزمینی مانند قاچاق که بسیار فاجعه بار است استفاده می کنیم در صورتی که باید از آن برای ارتقای فناوری، تولید ملی و حمایت سرمایه گذاری استفاده شود تا تحول ایجاد شده در این مناطق به همه کشور سرایت کند.

نامزد دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: اینکه در گذشته راه ابریشم قدرتی برای ما محسوب می شد به این سبب بود که ما را به حوزه های جمعیتی و اقتصادی کلان وصل می کرد.

موسوی افزود: اگر بخواهیم مانند برخی کشورها که بالای 10 درصد رشد داشتند، رشد کنیم باید دنبال طرح های عظیم و با دامنه وسیع باشیم که در این زمینه 5 طرح در ذهن دارم.

اللَّهُــــــــمّے صَــــــلٌے  و سَلّـــــمّے علَےَ مُحمَّــــــــدْ وَ آلِےَ مُحمَّـــــــــدْ و عجِّـــــــلْ فرَجَهُــــــمّے
 
 
شنبه 16/3/1388 - 1:19 - 0 تشکر 119523

به نام خدا

دوستان سلام

رضایی دولت سایه را تشریح کرد

محسن رضایی در ادامه سومین مناظره نامزدهای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: در بحث سیاست های اصل 44 کاملا روشن است باید الزاماتی را فراهم کنیم و آن الزامات اجرایی است مثل محیط کسب و کار.

وی افزود: محیط کسب و کار ایران عقب است یعنی سرمایه گذاران چه داخلی و چه خارجی احساس امنیت در این محیط نمی کنند اولین کار من این است که امنیت را فراهم می کنم و خودم تضمین کننده سرمایه گذاری ها خواهم بود.

رضایی تصریح کرد: حداقل تا مدتهای مدیدی این را به صورت جدی دنبال خواهم کرد چه سرمایه گذاران خارجی که بازدهی آنان را تضمین می کنم و چه سرمایه گذاران داخلی که مرتب دچار نوسانات زیادی هستند در موقعی که رکود به وجود می آید به کمکشان خواهم شتافت.

وی افزود: ‌بنگاه هایی را که امروز در کشور موفقند و سابقه طولانی و خوبی دارند شناسایی می کنم و بنگاه هایی را که در بازارهای بین المللی حضور فعال دارند مشخص می کنم.

رضایی گفت: بنابراین با الزاماتی که در اقتصاد فراهم می کنم اصل 44 را عملیاتی می کنیم، بازار بورس، ‌بیمه ها و درحقیقت بسترهای مناسبی که سیاست های اصل 44 باید در آن صورت بگیرد تحقق می یابد.

وی افزود: خوشبختانه بخش مهمی در قانون سیاست های اصل 44 که در مجلس تصویب و بخش های خیلی خوبی در آن قانون دیده شده است آن قانون را کاملا عملیاتی می کنم.

رضایی گفت:‌ شورای رقابتی به وجود آمده در قانون سیاست های اصل 44 که من آن را می دانم و در نوشتن آن در مجلس نقش داشتم جدی می گیرم و سهل انگاری نخواهم کرد.

وی افزود: مسئله صندوق توسعه ملی که جنابعالی گفتید بیشتر وظیفه اش فراهم کردن پس انداز برای سرمایه گذاری است یعنی یک بخش از پول نفت می رود در آنجا و پشتوانه می شود و برای سرمایه گذاری کردن. حالا ما آمده ایم استفاده دوم را کرده ایم یعنی می گوییم پول نفت را نفروشیم که با ورود به جیب مردم تبدیل به تورم شود و از آن جیبشان خارج شود.

رضایی گفت: ما می گوییم پول نفت برود در این صندوق و تبدیل به کالا و سرمایه گذاری شود از آن طرف که وارد بازار می شود سهام این صندوق دست مردم باشد.

وی افزود: یعنی سهام صندوقی که کارش سرمایه گذاری است و لذا آن مشکلی که اکنون ما در بخش های یارانه ای داریم که بعضی کاندیداهای محترم می گویند ما آن مشکل را نخواهیم داشت و این با دقت طراحی شده است.

رضایی گفت: نواحی اقتصادی که شما می گویید خوب است اما ضعیف تر از مناطق فدرال اقتصادی است.

وی افزود: فدرال اقتصادی کاملا فلسفه اش این است که ما مثلا در تبریز یکی از این مراکز فدرال اقتصادی را خواهیم داشت، در کرمانشاه این طور خواهد بود و حالا من نمی خواهم اسم بیاورم.

رضایی گفت: ما 9 منطقه فدرال اقتصادی داریم، که اینها کشورهای مجاور، مثلا فدرالی که در تبریز است به آذربایجان و ترکیه ارتباط دارد و پیگیری می کند و شمال عراق و از این طرف استان های همجوار خود را و نیازهای جمعیتی حدود 50 میلیون نفر از طریق این فدرال تامین می شود.

وی افزود: به نظر من بحث فدرال قوی تر از بحث نواحی اقتصادی است و ما نباید در اینجا محافظه کاری کنیم چون بعضی وقت ها به نتایجی می رسیم و از بس وقت تلف می کنیم بعدا خود ما به عنوان مهمترین مدافعان آن نظر می آییم در صحنه که مثل همین سیاست های اصل 44 که این همه طول کشیده است تا در حقیقت به یک نتیجه رسید.

رضایی گفت: در مسئله استفاده از جوانان به نظرم خیلی خوب می توانیم استفاده کنیم اگر ما اجازه نمی دادیم جوانان در آزادسازی خرمشهر اشتباه کنند هیچ گاه خرمشهر تا الآن آزاد نمی شد.

وی افزود: در عین حال من مدلی که طراحی کردم به این صورت است که اولا یک دولت در سایه داریم و یک دولت در راس، دولت در سایه عمدتا از نخبگان کشور شکل می گیرد و بسیار کوچک و جمع و جور است.

رضایی گفت: مثلا وزارت نفت یک وزارت در سایه دارد که افراد نخبه و با تجربه کشور مثل وزرای قدیمی نفت و بسیاری از روسای شرکت های نفتی می آیند در آن وزارت در سایه نفت.

وی افزود: البته استادان دانشگاه که در سطح خیلی بالایی باشند چون می خواهیم حجم دولت را کوچک بگیریم لذا ناچاریم بهترین افراد را در عالی ترین سطوح در آنجا بیاوریم که این نوع دوم است.

رضایی گفت: نوع سوم کارشناسانی که می آیند در دولت سایه منتقدان وضع موجود هستند. در حقیقت سه نوع کادر و منابع انسانی را جمع می کنیم در دولت سایه.

وی با اشاره به محسنات دولت سایه افزود: این دولت نظارت می کند، مشورت می دهد و مهم تر از اینها رصد می کند.

رضایی گفت: جنابعالی حتما دیده اید هم در گذشته و هم اکنون بعضا کشور غافلگیر می شد مثلا فرض کنید خشکسالی یا تحریم ها یا بحران مالی مثلا می گوییم زلزله را دقیق نمی شود پیش بینی کرد اما در بسیاری از مسائل الان دولتها دچار غافلگیری می شوند.

وی افزود: حسن این دولت سایه که متشکل از بسیاری از افراد معدود و سطح عالی است کارشان نظارت،‌ مشورت و در حقیقت پیش بینی کردن حوادث است و چون درگیر مسائل روزمره و اجرایی مردم نیستند در عین حال آن حالت نقادیشان را خواهند داشت.

رضایی گفت: این طور نیست که دولتی درست کنیم که همه از هم تعریف کنند بالاخره یک دولت در سایه برای تمام وزارتخانه ها و حتی نهاد ریاست جمهوری وجود دارد که مرتب اینها را نقد می کند، مشاوره می دهد، نظارت و ‌پیش بینی می کند و در حقیقت کارها را جلو می برد.

اللَّهُــــــــمّے صَــــــلٌے  و سَلّـــــمّے علَےَ مُحمَّــــــــدْ وَ آلِےَ مُحمَّـــــــــدْ و عجِّـــــــلْ فرَجَهُــــــمّے
 
 
شنبه 16/3/1388 - 1:20 - 0 تشکر 119524

به نام خدا

دوستان سلام

موسوی اجرای اصل 44 را نیازمند نهادسازی خواند

میرحسین موسوی در ادامه مناظره با محسن رضایی گفت: درباره اصل 44 که خیلی تکرار می شود مسئله سیاست ها و نهادسازی در اجرای این اصل است؛ بنده می گویم موقعیت بخشی که مسئول این کار است بسیار ضعیف است.

وی افزود: این کار یا باید تبدیل به وزارتخانه یا نهادی متصل به ریاست جمهوری شود که از بالاترین اختیارات برخوردار و باید طرحی داشته باشد که در چند سال این کار را آغاز کند و به پایان برساند.

نامزد دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: تا این کار نشود عملی نیست و این دولت قدرتی می خواهد که قدرت نهادسازی داشته باشد.

موسوی با اشاره به مشکلات خصوصی سازی گفت: بسیار طرح های خوبی داریم ولی مشکل اینجاست که حضرات نمی توانند نهادسازی خوبی در این باره کنند و بهترین قوانین را از بین می برند.

وی افزود: در مورد تضمین سرمایه خارجی هم همین مسئله است ما صرف اینکه رئیس دولت استنباط داشته باشد که تضمین خارجی باید بکند به نظرم کافی نیست، چگونه باید این تضمین صورت بگیرد، اینجاست که برمی گردیم به مبانی حقوقی،‌چارچوب ها و وظایفی که توضیح می دهند در وزارتخانه های مختلف، چگونه این کار صورت گیرد.

موسوی درباره دولت در سایه نیز گفت: تصوری که از دولت سایه داشتم بیشتر در مورد الگویی است که در انگلستان و مربوط به احزاب مخالف و حزبی است که سر کار است و موازی آن وزیر خارجه ای در آن دارند و آن طرف حزب دارند که همه اطلاعاتی که به این وزیر خارجه داده می شود به آن نیز داده می شود برای اینکه اعلام آمادگی شود که وقتی نیرویی از صحنه خارج شود آن نیروی دیگر آمادگی داشته باشد و صحنه را پر کند و حتی آنها حقوق هم می گیرند و اختیارات وسیع از نظر اطلاعات دارند.

وی افزود: در خود وزارتخانه ها چنین دولتی درست کردن اطلاع دارم که شبیه ده ها دستگاه نظارتی که موجب آشفتگی در کشور است جز آشفتگی چیزی ایجاد نخواهد شد.

موسوی گفت: زمانی هست که شوراهای مشورتی می گذاریم و از آنها و دانشگاهیان استفاده می کنیم و اتاق فکری می گذاریم؛ من آن را قبول دارم اگر منظور این است بنده آن را کامل قبول دارم.

وی افزود: اما اینکه در دولت سایه وزیری داشته باشی شبیه آن وزیر کابینه و چیزهایی شبیه به اینها، فکر می کنم مسئله ساز است با اینکه فرض کنیم پشت سر دولت که 24 - 25 وزیر است شبیه به همین تعداد در خود دولت باشد که پشت سر این دولت، ‌دولت سایه تشکیل دهند و تصمیم بگیرند، که بحث آن هم مخل کارهای دولت است؛ مگر اینکه به صورت گروه مشورتی برای دولت باشند.

موسوی گفت: می خواهم از وقتم استفاده کنم برای اینکه یکی از برنامه هایم را که اعلام کردم درباره فرمان 8 ماده ای حضرت امام است که اجرا خواهم کرد که بخش هایی از آن را برای مردم می خوانم چون حساس است و یکی از مهم ترین کارهایی است که اجرا خواهم کرد.

اللَّهُــــــــمّے صَــــــلٌے  و سَلّـــــمّے علَےَ مُحمَّــــــــدْ وَ آلِےَ مُحمَّـــــــــدْ و عجِّـــــــلْ فرَجَهُــــــمّے
 
 
شنبه 16/3/1388 - 1:20 - 0 تشکر 119525

به نام خدا

دوستان سلام

محسن رضایی: مردم ایران فرهنگی هستند

محسن رضایی در ادامه این مناظره گفت: بحث نهادسازی را آقای موسوی دولتی فرض کردند نهاد دو نوع داریم یکی نهادهای طبیعی و دیگری نهادهای اجتماعی است مانند بازار پول یا فرض کنیم درحقیقت خود علم که آن را نهاد می دانیم.

وی افزود: یک وقت صحبت از نهادهای سازمان یافته می کنیم که سازمان یافته دو شکل است یکی سازمان یافته در درون جامعه است یکی سازمان یافتگی در درون دولت.

رضایی گفت: معتقدم نهادهایی که غیر دولتی هستند باید اهمیت بیشتری بیابند یعنی اگر ما اجازه دهیم بازار شکل بگیرد و واقعا در ایران بازار شکل بگیرد و منظورم از بازار، بازار سنتی نیست بازار به معنای واقعی کلمه است، مثلا بازار پول کار خود را انجام دهد و دولت دخالت نکند.

وی افزود: در بازار، ‌بازار سرمایه شکل بگیرد و بتواند همه پس اندازها را جذب کند قطعا سرمایه گذاری افزایش می یابد و یا اینکه درحقیقت اجازه دهیم نهادهای نظارتی چه آنهایی که در اختیار دولت است چه آنهایی که در اختیار اصناف است خود اصناف توانایی خیلی بزرگی دارند که می توانند اقتصادشان را کنترل و اداره کنند.

رضایی گفت: پس مسئله نهادسازی را اتفاقا احساس خطر می کنم اگر دولت خودش بخواهد بیاید نهاد خصوصی سازی درست کند آن هم زیر نظر رئیس جمهور و بخواهد از چارچوب قواعد اقتصادی خارج شود آن اشکال ندارد که ما بگوییم مسئله خصوصی سازی را یک مقدار جدی تر بگیریم و زمانبندی کنیم.

وی افزود: بحث تضمین سرمایه گذاری خارجی همین طور است، قوانین سرمایه گذاری خارجی که اکنون تصویب شده و قانون درستی است و خود جنابعالی زمانی که اختلاف پیش آمد میان مجلس و شورای نگهبان حضور داشتید اکنون آن قانون عمل نمی شود.

رضایی گفت: خیلی ازایرانیان می گویند ما پولمان را آورده ایم در ایران و بعد پشیمان شده و برگشته ایم و دیگر نمی خواهیم بیاییم.

وی افزود: اینها تضمین و اقتداری در ایران می خواهند که وقتی به آن و به دولت نگاه می کنند احساس کنند دولت پشت سرآنهاست.

رضایی گفت: جنبه روانی سرمایه گذاری خارجی در ایران به خصوص ایرانیان خارج از کشور کم مسئله ای نیست اما دولت در سایه موجب آشفتگی نمی شود چون تقسیم کار می کنیم و به آنها می گوییم کار شما مشاوره، ‌نظارت و رصد کردن است و هیچ نوع کار اجرایی در اختیار آنها نیست.

وی افزود: حالا جنابعالی می خواهید اسم اتاق فکر روی آنها بگذارید که اشکالی ندارد اما کار آنها نظارت است و چون باید همه تجارب دنیا را بومی کنیم سه نوع کارشناس در آن تعبیه کرده ام.

رضایی گفت: کارشناسانی که تجربه دارند و در وزارتخانه ها بودند که اینها دوباره برمی گردند اما نه اینکه بروند در وزارتخانه دخالت کنند یا مزاحم کار وزیر شوند.

وی افزود: جای مرتب می نشینند و با حوصله کل روند وزارتخانه را رصد می کنند استادان دانشگاه هستند که از آنها استفاده می شود و منتقدان صاحب نظر که از آنها هم استفاده می کنیم.

رضایی گفت: مسئله بعد، ‌مسئله فرهنگ است اگر فکر جدی و اساسی برای آن نکنیم قطعا نمی توانیم خواسته ها و آرمانهایمان را اجرا کنیم.

وی افزود: خود کلمه آریایی یعنی آدمهای نجیب، در فرهنگ لغت که جنابعالی هم اطلاع دارید آریایی یعنی انسانهای نجیب و ایران از خود فرهنگ ذاتی ایرانیان بیرون آمده است.

رضایی گفت: مردم ایران فرهنگی هستند و چه مقدار در گذشته به فرهنگ توجه شده است، حتی در گذشته هم نمی بینیم.

وی افزود: با توجه به اینکه آقای موسوی خود مشاور آقای خاتمی بوده و بعد هم در شورای عالی انقلاب فرهنگی حضور داشته است شاهد توجه جدی به اصحاب فرهنگ، رسانه و هنرمندانمان نبوده ایم و بسیاری از فرهنگیانمان برای اینکه بتوانند کتابی را منتشر کنند دچار مشکل هستند.

رضایی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی در این مدت چه کار کرده و چرا نتوانسته است برای فرهنگیان آموزش و پرورش کار اساسی بکند.

وی افزود:آموزش و پرورش ما با این همه انسان های فرهیخته و شایسته ای که دارد امروز در مشکلات اولیه خود به سر می برد.

رضایی گفت: حالا چه تعداد از اینها قراردادی هستند و باید دستمزدی شوند تا مسئله بیمه و حقوق و مشکلات دیگری که دارند.

وی افزود: اینکه می گوییم انقلاب اقتصادی یعنی اینکه کشاورزی جایگاه خود را پیدا کند و اینجا هم سوالی از آقای میرحسین موسوی دارم که اینکه ما در مسئله کشاورزی معتقدیم نباید به تعرفه ها به این صورتی که در سالهای اخیر پیش آمد عمل می شد. کشاورزی در تمام دنیا حتی در امریکا تعرفه دارد.

رضایی گفت: چرا دولت ها آمده اند این تعرفه را برداشته اند که این مشکلات جدی به وجود آید؟ حالا از همدان تا گیلان و برنج و چای ایران و بسیاری از کالاهای کشاورزی تولید شده دنیا وارد ایران شده اما محصولات کشاورزی در انبارها باقی مانده است.

وی افزود: این به خاطر این بوده که نظام تعرفه ای نظام درستی نبوده است اما آیا ما نظام تعرفه ای را درباره صنعت هم می خواهیم ادامه بدهیم؟

وی افزود:‌ آیا می خواهیم این تجهیزات استانداردی که انرژی بر هستند و دو برابر استاندارد بین المللی سوخت کشور را به هدر می دهند از آنها سیاست های حمایتی داشته باشیم؟

رضایی گفت: مسئله اقوام به نظر من ظرفیت بسیار قوی در کشور ماست وقتی می گوییم دولت ائتلافی یعنی می خواهیم اقوام را به کار بگیریم.

وی افزود: اقوام ایرانی به عنوان فرزندان یک پدر و مادر هستند و همه برادرند.

رضایی گفت: معتقدم بیش از عدالت باید به اقوام رسیدگی کنیم و آن عدالت و برادری است.

وی افزود: اگر عدالت و برادری داشته باشیم حتما می توانیم انسجام بیشتری داشته باشیم.

رضایی گفت: اگر دولت را در دست بگیرم با همه توان و تجربیات از همه ظرفیت ها استفاده می کنم و این انقلاب اقتصادی تحول فرهنگی و مدیریتی و اصلاحات سیاسی را انجام می دهم.

اللَّهُــــــــمّے صَــــــلٌے  و سَلّـــــمّے علَےَ مُحمَّــــــــدْ وَ آلِےَ مُحمَّـــــــــدْ و عجِّـــــــلْ فرَجَهُــــــمّے
 
 
شنبه 16/3/1388 - 1:21 - 0 تشکر 119527

به نام خدا

دوستان سلام

موسوی: حضرت امام با تجسس در امور شخصی مردم مخالف بودند

میرحسین موسوی در ادامه مناظره با محسن رضایی با بیان اینکه بحث اقتصادی ملی ما بحث مهمی است گفت: شب گذشته به دلیل ضیق وقت گرچه دوست داشتم بخشی از فرمان هشت ماده ای حضرت امام (ره) را برای مردم بخوانم به دلیل اینکه مهم هم هست فقط این جمله را می خوانم برای اینکه کاشف آن چیزی است که خدمت مردم می خواهم عرض کنم که بنده در چه جهتی حرکت می کنم.

وی افزود: چند بند دارد که وسط جنگ به دولت ها ابلاغ شده بود از این نظر مهم است و خود خط سیر این فرمان و نگاهی که بر آن حاکم بود؛ فکر می کنم اگر ملت ما خوب دقت کند خواهد دید که رعایت آن می تواند چه مشکلاتی را حل کند و به چه سیاستهایی می تواند منجر بشود.

وی اضافه کرد: طبق یکی از بندها اگر برای کشف خانه های تیمی که آن موقع موافق آن بودند ایشان حداکثر را می دیدند مراکز جاسوسی، افساد علیه نظام جمهوری اسلامی، از روی خطا و اشتباه به منزل شخصی و محل کار کسی وارد شدن یعنی نیروهای نظام و در آنجا با آلات لهو یا قمار، فحشا و سایر جهاز انحرافی مثل مواد مخدر برخورد کردند حق ندارند آن را پیش دیگران افشا کنند چرا که اشاعه فحشا از بزرگترین گناهان کبیره است؛ هیچ کس حق ندارد هتک حرمت مسلمان و تعدی از روابط شرعیه کند و باید به وظیفه نهی از منکر به نحوی که در اسلام مقرر است عمل کند و حق جلب و بازداشت، ضرب و شتم صاحبان آن خانه و ساکنان را ندارند.

موسوی افزود: دیروز ما نمونه آن را دیدیم از این عدول می کنیم می بینیم 10تا 15 تا از سران کشور کسانی که در کشور در حال فعالیت هستند با چه سخاوتی اسمهایشان رامی بریم و مورد حمله قرار می دهیم .

وی یادآور شد: تجسس در امور شخصی مردم یکی از مسائلی است که از اول نظام مطرح بوده است و حضرت امام با آن مخالف بودند ما مواردی در این زمینه داریم که بنده برای بهتر کردن فرهنگ کشور، احساس اعتماد در مردم و رهایی آنها از ترس دنبال خواهم کرد و اینکه مشکلات را بتوانیم حل بکنیم بلکه ریشه دراعتقادات دینی ما هم دارد.

موسوی با اشاره به اینکه مسئله فرهنگ مهمترین مسئله است گفت: نظام باید نگاه عملیاتی خود را از فرهنگ بردارد و بعد سلیقه خودش را سلیقه صد در صد عمومی تلقی نکند، دست در خانواده ها و جامعه و یکی را خودی یکی را غیر خودی نکند. بگذارد که نهاد خانواده، نهادهای مدنی، محلات و ریش سفیدهای سنتی و بسیاری از چیزهای معنوی که می شود در جامعه ایجاد کرد، حلال مشکلات فرهنگی مردم و روابط آنها با همدیگر باشد.

نامزد دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: سعی کنند به معنی واقعی مردم را به آشتی و دوستی بین خودشان و بین آنها و نظام بکشانند ، هر نوع دخل و تصرف حالا بخشی از آن بر می گردد به مسئله کتاب و نشریات، روزنامه ها یا در مورد مسائل هنری و بنده سعی خواهم کرد به این شعاری که دادم مبنی بر اینکه دولت فرهنگی و فرهنگ غیردولتی نایل شوم.

وی گفت : دولت موظف است با هنرمندان ، خلاقانی که در این زمینه هستند روراست باشد و صداقت داشته باشد و با آنها ارتباط نزدیک برقرار کند و مسائل آنان را بفهمد و طوری عمل نکند که این قشری را که بسیار از نظر تاثیرگذاری در جامعه مهم است عملا در مقابل دولت، نظام و افکار عمومی قرار دهد زیرا ما از اینها در مطبوعات و جراید و خود همین صدا و سیما استفاده می کنیم.

موسوی افزود: اینها قشرهای فعالی هستند هم برای توسعه کشور و هم برای فرهنگ کشور مهمند. الان بنده جدایی بین قشرهای هنرمند خودمان و فرهنگ خودمان را با دولت می بینم و سیاستهای دولت کنونی را حداقل نمی پسندم یک درون فهمی از این جامعه در خود دولت باید به وجود بیاید که بتواند این ارتباط صمیمی را برقرارکند .

وی اضافه کرد: باید به اقتصاد ملی خودمان نه تنها به دلایل اقتصادی بلکه به عنوان مولفه ای از مولفه های اقتدار ملی نگاه کنیم اگر صنعت و کشاورزی ما نیرومند باشد به همان نسبت در سطح بین المللی اقتصادی نیرومند و کشوری قوی تر خواهیم داشت که متاسفانه الان چنین نیست یعنی الان مواردی هست که احساس می کنم عرق ملی در کشور و دولت ما بسیار پایین آمده است.

نامزد دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: بسیاری از سیاستها را من این جوری تلقی می کنم یعنی دولت نمی توانست تحمل کند که در بازارهای رشت برنج باسماتی باشد خود برنج های شمال در انبارها باشد چغندر قند ما بماند، بپوسد و مزارع و کارخانه قند ما تعطیل شود.

وی افزود: شکر خارجی بازارهای ما را پر کند تا برسد تراکتورسازی تبریز 5 هزار تراکتور در انبارش ردیف شده باشد کشاورز نیاز دارد به آن دسترسی نداشته باشد از سوی دیگر خود کارخانه نتواند از ظرفیت استفاده کند برای اینکه تولید کند مشکلات نقدینگی داشته باشد و دچار مشکل بشود این غیر از معنای اقتصادی معنای یک نوع کم توجهی به اقتصاد ملی هم در آن وجود دارد.

در ادامه، پورحسین مجری برنامه گفت: طبق قانون صحبت کردن درباره کاندیداهای سوم و چهارم که غایب هستند این امکان را برای آنان ایجاد می کند که بتوانند همین میزان از خودشان دفاع کنند این در قانون کمیسیون 62 و 63 بررسی تبلیغات آمده است.

اللَّهُــــــــمّے صَــــــلٌے  و سَلّـــــمّے علَےَ مُحمَّــــــــدْ وَ آلِےَ مُحمَّـــــــــدْ و عجِّـــــــلْ فرَجَهُــــــمّے
 
 
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.