• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن قرآن و عترت > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
قرآن و عترت (بازدید: 2515)
دوشنبه 5/12/1387 - 15:43 -0 تشکر 93020
رحلت خاتم پیغمبران

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام علیكم و عرض تسلیت به مناسبت فرارسیدن شهادت خاتم پیغمبران حضرت محمد (ص)

 

دوستان عزیز هدف از ایجاد كردن این بحث آشنایی شما باحضرت محمد (ص) میباشد .

*سعی كنید مطالبتون را طبقه بندی شده قرار دهید*

پس منتظر همكاریتان هستم

موفق و موید باشید

التماس دعا

دوشنبه 5/12/1387 - 15:51 - 0 تشکر 93027

به نام خدا

سلام

ضمن عرض تسلیت به مناسبت این روز، لطف کنید عنوان تاپیک رو از "شهادت خاتم پیامبران" به "رحلت خاتم پیامبران" تصحیح کنید.

به منظور به هم نخوردن نظم بحث، بعد از تصحیح فکر کنم بهتر باشه این پست من توسط مدیر محترم حذف بشه.

متشکرم

 

بخشيدن يعني آزاد کردن يک زنداني...

و کشف اين که آن زنداني خودت هستي!

 

دوشنبه 5/12/1387 - 16:4 - 0 تشکر 93030

بسم الله الرحمن الرحیم

سلااااااااااااااااااام

رحلت جانسوز پیامبر اعظم صلوات الله علیه وآله وشهادت آقا امام حسن مجتبی علیه السلام را بر همه عاشقان اهل بیت تسلیت عرض مینمایم 

کاش در این شب مدینه میبودیم 

چه صفایی داره بین الحرمین خدا قسمت کنه بریم

بر جمال دلربای مهدی صلوات

اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم  

 

 وبلاگ من ....وبلاگ پيامبران رحمت

 

امام صادق(ع) فرمود:به دنبال مونسى بودم كه در پناه آن, آرامش پيدا كنم, آن را در قرائت قرآن يافتم.

دوشنبه 5/12/1387 - 16:14 - 0 تشکر 93032

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام علیكم

شرمنده من حواسم نبود از توجهتون هم خیلی ممنونمم.

موفق باشید

سه شنبه 6/12/1387 - 1:49 - 0 تشکر 93195

به نام خدا

بنده هم به نوبه خودم عرض تسلیت دارم رحلت جانگداز پیامبر اکرم و سبط ارجمندش امام حسن مجتبی رو خدمت همه مسلمانان و شیعیان جهان.

امیدوارم بتونیم در زندگی با الگو قرار دادن این بزرگواران به سعادت ابدی و اخروی نایل بشیم.

به امید ظهور منجی و منتقل اهل بیت و زنده کننده دین خدا 

سه شنبه 6/12/1387 - 17:59 - 0 تشکر 93308

مردی از دنیا می رود که دنیا ، چشم انتظارش بود تا بیاید و دایره نبوت را در افق باز چشم هایش به پایان برساند .

مردی که دنیا به انتظارش نشست تا نقطه بگذارد بر انتهای سطر پیامبری  و نامه رسالت را با نقش نگین خاتمیت خود مزین سازد .

حالا او در حالی از دنیا می رود که انسانها را با وظایفشان آشنا کرده است .

او زیر بازوی عقل را گرفت تا برخیزد و اعلام موجودیت کند .

او حالا پس از اینکه زخمهای معنویت را مرهم نهاد ، در حال رفتن به سوی معبود خویش است .

یا رسول الله (ص) ! مثل تو دیگر در پهنه زمین تکرار شدنی نیست . اما با تکرار صلوات بر تو ، نور حضورت را در قلب خود احساس می کنیم .

با غروب آفتاب تو ، کعبه تا قیامت سیه پوش گشته و زمزم ، اشک عزا به رخسار کعبه می ریزد .

رحلت رسول مهربانی حضرت محمد مصطفی (ص) بر تمامی مسلمانان تسلیت باد.

سایت گنجینه دانلودهای رویایی

فریاد بی صدا حرف دل همه کسانی که میگویند ولی شنیده نمی شوند ...هستند ولی دیده نمی شوند ..پس تو نیز بی صدا فریاد کن....

پنج شنبه 8/12/1387 - 11:50 - 0 تشکر 93647

یكی از بهترین طرق شناخت مدعیان راستین از دروغین، بررسی ویژگی‌های اخلاقی آنهاست. این ویژگی‌ها می‌تواند به عنوان نشانه‌های روشن برای نفی یا اثبات حقانیت مدعی مورد استفاده قرار گیرد. خوشبختانه سوابق زندگی و ویژگی‌های اخلاقی پیامبر اكرم(ص) - به خاطر اقامت طولانی چهل ساله قبل از نبوتش در میان مردم آن محیط - روشن است و این برجستگی‌های اخلاقی، همه به صورت طبیعی (و نه تصنعی و غیر واقعی) در او وجود داشت.
در قرآن كریم، بارها از رسول خدا(ص) نام برده شده و مهم‌ترین ویژگی‌های اخلاقی ایشان بیان شده است. خداوند او را دارای، خلق عظیم، ، روِوف و رحیم، ، اسوه حسنه و معرفی می‌كند.
از عایشه همسر پیامبر(ص) درباره‌ اخلاق رسول خدا(ص) پرسش شد كه در پاسخ گفت:
، انَّ النّبی كانَ خُلقُهُ القُرآن ؛ اخلاقش قرآن بود. (یعنی او قرآن مُجَسَّم بود).
همچنین از آنجا كه حضرت علی(ع) سی و اندی سال از عمر خود را در خدمت پیامبر اكرم(ص) گذرانده بود و از اخلاق آن حضرت دقیق‌ترین اطلاع را داشت، پس از خدای مهربان، آگاه‌ترین فرد به پیغمبر خاتم است. در حدیثی از رسول خدا(ص) آمده است:
، یا علیُّ! ما عَرَف‌الله الّا انا و انتَ، و ما عَرَفَنی الّا اللهُ و انتَ، و ما عَرفَكَ الّا ‌الله و انا ؛ ای علی(ع)! خدا را نشناخت مگر من و تو، و مرا نشناخت مگر خداوند و تو، و نشناخت تو را مگر خدا و من.
در این مقاله با برخی ویژگی‌های اخلاقی پیامبر اكرم(ص) از جنبه‌های فردی، اجتماعی از نگاه قرآن و نهج‌البلاغه و با این دلیل كه چرا صفات اخلاقی پیامبر (ص) می‌تواند الگوی حسنه اخلاقی زمان ما باشد، آشنا می‌شویم.
‌ویژگی‌های اخلاق فردی
انسان جدای از دیگران و بدون ارتباط با آنها، در وجود خود ویژگی‌ها و خلقیاتی دارد. این ویژگی‌ها در شكل‌دهی شخصیت فرد، نقش اساسی دارد و طبیعتاً بروز و ظهورش در مسائل خانوادگی و اجتماعی و سیاسی است. در ذیل به چند نمونه از خلقیات فردی پیامبر(ص) از نگاه قرآن و نهج‌البلاغه می‌پردازیم:
توكّل
بشر برای موفقیت در زندگی مادی احتیاج به دو گونه اسباب دارد: یكی اسباب طبیعی و دیگری اسباب روحی. آنچه موجب تقویت روحی انسان می‌شود، توكل به خداست. این عمل سفارش قرآنی است كه خدا به همه‌ انسان‌ها و به ویژه رسول گرامی‌اش(ص) یادآوری می‌كند. خداوند در نه آیه قرآن به پیامبرش دستور می‌دهد كه در كارهایت به من توكل كن و مرا فراموش نكن و در سه آیه از زبان رسول خدا(ص) بیان شده كه:
، لا الهَ اِلّا هُوَ عَلیهِ تَوَكّلتُ (توبه(9)/ 129 ؛ رعد(13)/30 ) ؛ هیچ معبودی جز او نیست، بر او توكل كردم.
و:، ذلِكُمُ اللهُ رَبّی عَلَیهِ تَوَكّلتُ (شوری(42)/10) ؛ این است خداوند، پروردگار من، بر او توكل كردم.
معنای توكل این نیست كه انسان از وسایل و اسباب پیروزی كه خداوند در جهان ماده در اختیار او گذاشته است، صرف‌نظر كند؛ بلكه منظور این است كه انسان در چهار دیوار عالم ماده و محدوده قدرت و توانایی خود محاسبه نشود و چشم خود را به حمایت و لطف پروردگار بدوزد. این توجه؛ آرامش و اطمینان و نیروی فوق‌العاده روحی و معنوی به انسان می‌بخشد كه در مواجهه با مشكلات اثر عظیمی خواهد داشت. و پیامبر خدا(ص) از توكّل كنندگان به درگاه خدا بود تا با كمك او به انجام مأموریت الهی‌اش بپردازد.
صبر
زندگی پیامبران بزرگ خدا، خصوصاً پیامبر اسلام(ص) بیانگر صبوری بی‌حد و حصر آنها در برابر حوادث سخت و توفان‌های شدید مشكلات طاقت‌فرساست و با توجه به این‌كه مسیر حق همیشه دارای این گونه مشكلات است، رهروان راه حق باید از آنها در این مسیر الهام بگیرند.
توصیه خداوند به پیامبر(ص) در زمینه صبر به چند شكل در قرآن آمده است:
الف) ارائه الگوهایی از صبر و پایداری پیامبران گذشته:
، فَاصبِر كَما صَبَرَ اُولُوا العَزمِ مِنَ الرُّسُلِ وَ لا تَستَعجِل لَّهُم (احقاف(46)/35) ؛ پس صبر كن، آن گونه كه پیامبران اولوا‌العزم صبر كردند و برای (عذاب) آنان شتاب مكن.
، فَاصبِر لِحُكمِ رَبِّكَ وَ لا تَكُن كَصاحِبِ الحُوتِ (قلم(68)/48)؛ منتظر فرمان پروردگارت باش، استقامت و شكیبایی كن و مانند صاحب ماهی (یونس) مباش (كه بر اثر ترك شكیبایی لازم، گرفتار آن همه مشكلات و مرارت شد).
، اصبِر عَلَی ما یَقُولُونَ وَ اذكُر عَبدَنَا دَاوودَ ذَا الایدِ اِنَّهُ اوَّابٌ (ص(38)/17) ؛ در برابر آنچه می‌گویند شكیبا باش و به خاطر بیاور بنده ما داوود صاحب قدرت را، كه او بسیار توبه‌كننده بود.
ب) نهی از عجله حتی در گرفتن وحی:
، وَ لا تَعجَل بِالقُرآنِ مِن قَبلِ ان یُقضی الَیكَ وَحیُهُ (طه(20)/114) ؛ پس نسبت به قرآن عجله مكن، پیش از آنكه وحی آن بر تو تمام شود.
ج) دعوت به صبر آن هم از نوع زیبایش:
، فَاصبِر صَبراً جَمیلاً (معارج(70)/5) ؛ پس صبر جمیل پیشه كن.
د) دعوت به صبری كه همراه با هجران و دوری از مشركان به طرز شایسته است:
، وَ اصبِر عَلی ما یَقُولُونَ وَاهجُرهُم هَجراً جَمیلاً (مزمل(73)/10) ؛ و در برابر آنچه آنها (دشمنان) می‌گویند شكیبا باش و به طرز شایسته از آنها دوری نما.
دوران 23 ساله رسالت پیامبر(ص) همه صبر بود: 13 سال صبر مكی؛ صبر بر آزارها و شكنجه‌ها و 10 سال صبر مدنی؛ صبر به جهاد و قتال. صبر مكی بر جهاد عقیدتی، اخلاقی و تربیتی استوار بود و صبر مدنی بر جهاد سیاسی، اقتصادی و نظامی.
اسوه صبر؛ رسول حق(ص) از آن هنگام كه بار سنگین رسالت را به دوش گرفت، تا آن زمان كه به رفیق اعلی پیوست، هیچ متزلزل نشد و صبوری را پیشه خود كرد.

پنج شنبه 8/12/1387 - 11:50 - 0 تشکر 93648

تواضع‌
با این‌كه پیامبر(ص) دارای عالی‌ترین مقام بود، از همه مردم بیشتر تواضع داشت. خداوند به این ویژگی زیبنده‌ پیامبر در قالب فرمان اشاره می‌كند:
، وَ اخفِض جَناحَكَ لِمنِ اتّبَعَكَ مِنَ المُؤمِنینَ (شعراء(26)/215) ؛ و بال و پر خود را برای مؤمنان كه از تو پیروی می‌كنند، بگستر.
در این آیه خداوند به عالی‌ترین و طبیعی‌ترین چهره تواضع كه همان شكستن، پایین انداختن و رها كردن بال یك پرنده برای تحت پوشش قرار دادن جوجه‌ها و یا به هنگام فرود آمدن باشد، اشاره می‌كند و از پیامبر(ص) می‌خواهد كه در برابر پیروانش فروتن و شكسته بال باشد و با مدارا رفتار كند كه چنین هم بود.
امام علی(ع) تواضع نبی گرامی اسلام را چنین توضیح می‌دهد:
، وَ لَقَد كانَ (ص) یأكُلُ عَلَی‌الارضِ، وَ یَجلِسُ جِلسَه‌َ العَبدِ، وَ یَخصِفُ بِیَدِهِ نَعلَهُ، وَ یَرقَعُ بِیَدِهِ ثَوبَهُ، وَ یَركَبُ الحِمارَ العارِیَ، وَ یُردِفُ خَلفَهُ ؛ پیامبر اكرم(ص) روی زمین می‌نشست و غذا می‌خورد و با تواضع همچون بردگان جلوس می‌كرد و با دست خویش كفش و لباسش را وصله می‌كرد. بر مركب برهنه‌ سوار می‌شد، حتی كسی را پشت سر خویش سوار می‌كرد.
آن حضرت به دستور خداوند، با تواضع تمام حتی در سلام كردن بر دیگران پیشی می‌گرفت و می‌فرمود:
، اَلحَمد‌ُ لله الَّذی جَعَلَ فی اُمّتی مَن امَرنی ان ابدءهُم بِالسَّلامِ ؛ سپاس خدایی را كه در امت من كسانی را قرار داده كه مرا مأمور به پیش‌دستی در سلام كردن بر آنها كرده است.

پنج شنبه 8/12/1387 - 11:51 - 0 تشکر 93649

شجاعت
پیامبر اكرم(ص) در اوج قله صلابت و شجاعت قرار داشت. او در سخت‌ترین میدان‌ها حضور می‌یافت و با استواری در میدان مستقر می‌شد و بارها قهرمانان دشمن در برابر شجاعت او می‌گریختند. در جنگ احد وقتی مسلمین شكست خوردند، همه آنها جز اندكی همانند علی(ع) صحنه جنگ را ترك كرده، پا به فرار گذاشتند و برای حفظ جانشان از كوه‌ها بالا رفتند، اما پیامبر شجاعانه در میدان جنگ ایستاد و مسلمانان فراری را دعوت به بازگشت می‌كرد. این واقعه را قرآن كریم به خوبی بیان كرده است.
امیر‌المؤمنین علی(ع) كه از شجاعان روزگار، بلكه شجاع شجاعان است، شجاعت نبی‌ گرامی اسلام(ص) را این گونه ترسیم می‌فرماید:
، هرگاه جنگ، سخت و شعله‌ور می‌شد، ما به رسول خدا(ص) پناه می‌بردیم و در آن هنگام، هیچ یك از ما به دشمن نزدیك‌تر از او نبود.
ویژگی‌های اخلاق اجتماعی
انسان بدون ارتباط با دیگران، بسیاری از توانایی‌هایش بروز نمی‌كند. ایجاد رابطه با دیگران نیز آداب و شرایط خودش را دارد. در گیر و دار این ارتباط‌هاست كه گوهر آدمی هویدا می‌شود و انسان اجتماعی بار می‌آید. در این قسمت به چند ویژگی اجتماعی از اخلاق پیامبر اكرم(ص) اشاره می‌شود:
استقامت و پایداری
رسول اكرم(ص) در جامعه‌ای عقب افتاده و دور از عقل و دانش و در برابر مردمی لجوج و سرسخت و در میان دشمنانی انبوه و مصمم و در طریق ساختن جامعه‌ای سالم و سربلند و با ایمان و پیشتاز باید استقامت می‌كرد. فرمان این پایداری و مقاومت را خداوند برای رسولش صادر می‌كند:
، فَاستَقِم كَما اُمِرتَ (هود(11)/112) ؛ پس همان گونه كه فرمان یافته‌ای، استقامت كن.
استقامت رسول خدا(ص) در زمینه‌های گوناگون؛ اما با هدف واحد اجرای احكام الهی و جلب رضایت خداوند بود. استقامت در برابر خرافه‌پرستی مردم، پایداری در برابر بت‌پرستی، استقامت در انجام رسالت الهی، استقامت در راه تبلیغ دین، مقاومت در برابر دشمنی‌ها و تحمل سختی‌ها؛ از جمله مواردی بود كه پیامبر اكرم(ص) در برابر آنها ایستاد و متحمل آزار و اذیت‌هایی شد، تا آنجا كه خود آن حضرت فرموده است:
، ما اوذیَ نَبیُّ مِثلَ ما اوذیت ؛ هیچ پیامبری به اندازه‌ من مورد آزار قرار نگرفت.
اما این سختی چون در راه انجام رسالت الهی بود، تحمّل آن هرگز بر پیامبر(ص) تلخ نبود، بلكه با كمال رضایت مشكلات را به جان می‌خرید.
امام علی(ع) درباره‌ پایداری و استقامت نبی گرامی اسلام(ص) در راه تبلیغ دین نیز می‌فرماید:
، وَ اشهَدُ انَّ مُحَمَّداً عَبدُهُ وَ رَسُولُهُ، دَعَا الَی طاعَتِهِ، وَ قاهَرَ اعداءَهُ جِهاداً عَن دِینِهِ، لایَثنِیهِ عَن ذلِكَ اِجتِماعٌ عَلی تَكذیبِهِ، وَ التِماسُ لِاطفاءِ نورِهِ ؛ گواهی می‌دهم كه محمّد(ص) بنده و فرستاده‌ اوست. انسان‌ها را به اطاعت از خداوند دعوت فرمود و با دشمنان خدا در راه دین پیكار كرد و پیروز شد و هیچ‌گاه هم‌‌آهنگی دشمنانش در تكذیب و خاموش ساختن نور او، وی را از كوشش در راه آیینش باز نداشت.
حیاء و چشم‌پوشی
منظور از چشم‌پوشی، نادیده گرفتن امور ناپسندی است، كه سرشت انسان آن را نمی‌پسندد. راغب در معنای حیاء می‌نویسد:
، وَ الحَیاءُ انقباضُ النفسِ عَنِ القَبائحِ وَ تَركُه؛ حیاء خودداری نفس از زشتی‌ها و ترك زشتی‌هاست. پیامبر اسلام(ص) در این راستا در درجه‌ نهایی آن بود. خداوند در قرآن در مورد حیاء و شرم پیامبر اسلام(ص) می‌فرماید:
، اِنَّ ذلِكم كانّ یُؤذِی النَّبِیَّ فَیَستَحی مِنكُم (احزاب(33)/53) ؛ این عمل (مزاحمت و صحبت بعد از صرف غذا در خانه پیامبر) پیامبر را آزار می‌دهد، اما او از شما شرم می‌كند.
در شأن نزول این آیه آمده است كه: هنگامی كه رسول خدا(ص) با زینب بنت جحش ازدواج كرد، ولیمه نسبتاً مفصلی به مردم داد. پس از صرف غذا، جمعیت پراكنده شدند، اما سه نفر همچنان در اتاق پیامبر(ص) ماندند و مشغول بحث و گفتگو بودند. سخنان آنها به طول انجامید و این گونه مزاحمت برای رسول خدا(ص) ایجاد كردند. وحی نازل شد و دستورات لازم را در برخورد با مسائلی از این دست به آنها تفهیم كرد.
در روایت آمده: از حیاء او این‌كه: به چهره‌ كسی نگاه طولانی نمی‌كرد و هرگاه در تنگنای سخن ناروا قرار می‌گرفت، با كنایه و اشاره آن را مطرح می‌كرد.
آن حضرت سلام دادن به زنان جوان را كراهت داشت و می‌فرمود: می‌ترسم از آهنگ صدای آنها خوشم آید، آن وقت ضرر این كار از اجری كه در نظر دارم، بیشتر شود.
دلسوزی نسبت به مردم
پیامبر(ص) دلسوز مردم بود. رنج‌های آنها را رنج خود می‌دانست و برای سختی‌هایی كه مردم تحمل می‌كردند، رنج می‌برد و سعی فراوان در رفع مشكلات مردم داشت. چنان نبود كه خود در خوشی و رفاه زندگی كند، در حالی كه مردم در مشكلات باشند. او واقعاً و قلباً مردم را دوست می‌داشت. حتی نسبت به دشمنانش هم مهربان بود. از درگاه خداوند برایشان عذاب طلب نمی‌كرد. قرآن درباره‌ این ویژگی پیامبر(ص) می‌فرماید:
، لَقَد جاءَكُم رَسُولٌ مِن انفُسِكُم عَزیزٌ عَلَیهِ ما عَنِتُّم... (توبه(9)/128) ؛ همانا رسولی از خود شما به سویتان آمد كه رنج‌های شما بر او سخت است...
همچنین آیات دیگری نیز نمایشگر دلسوزی پیامبر(ص) نسبت به امت خویش است:
فَلَعَلَّكَ باخِعٌ نَفسَكَ عَلی آثارِهِم ان لَم یُؤمِنوا بِهَذا الحَدیثِ اسَفاً (كهف(18)/6) ؛ گویی می‌خواهی به خاطر اعمال آنان، خود را از غم و اندوه هلاك كنی اگر به این گفتار ایمان نیاورند!
شبیه این آیه در جای دیگر هم آمده است:
لَعَلَّكَ باخِعٌ نَفسَكَ الا یَكُونُوا مُؤمِنینَ (شعراء/3) ؛ گویی می‌خواهی جان خود را از شدت اندوه از دست دهی، به خاطر این‌كه آنها ایمان نمی‌آورند.
مهر همگانی و، رحمه للعالمین بودن پیغمبر رحمت، اقتضا می‌كرد كه از رفتار كافران و گنهكاران غمگین شود و دلش به حال آنها بسوزد.
از دیدگاه امام علی(ع)، آن وجود شریف مانند طبیبی است كه به خاطر دلسوزی فراوان، خود به سراغ بیمارش می‌رود، در حالی كه روال طبیعی این است كه بیمار هنگام احساس درد و مرض نزد پزشك می‌رود تا به مداوای او بپردازد. امام(ع) در این باره می‌فرماید:
طَبیبٌ دَوّارٌ بِطِبّهِ قَد احكَمَ مَراهِمَهُ وَ احمی مَوَاسِمَهُ یَضَعُ ذلِكَ حَیثُ الحاجَه‌ُ الَیهِ مِن قُلوبٍ عُمیٍ وَ آذانٍ صُمٍّ وَ السِنَه‌ٍ بِكُم مُتَتَبِّعٌ بِدَوَائِهِ مَواضِعَ الغَفلَه‌ِ وَ مواطِنَ الحَیرَه‌ِ ؛ پیامبر(ص) طبیبی است كه برای درمان بیماران، سیّار است. مرهم‌های شفا‌بخش او آماده و ابزار داغ‌كردن زخم‌ها را گداخته. برای شفای قلب‌های كور و گوش‌های ناشنوا و زبان‌های لال و با داروی خود در پی یافتن بیماران فراموش شده و سرگردان است.
رویگردانی از باطل
مسلّماً یك شخصیت اجتماعی كه در‌صدد اصلاح نابهنجاری‌های فكری، عقیدتی و فرهنگی و... جامعه است، ناروایی‌های گفتاری و رفتاری زیادی را از سوی مخالفان خود خواهد دید. اگر او بخواهد متّه به خشخاش گذاشته و به هر واكنش ناروایی پاسخ بگوید و با مخالفان بر سر هر چیزی بحث و جدل راه بیندازد، علاوه بر این‌كه یك جنگ روانی بی‌حاصل به راه خواهد افتاد كه مانع از انجام كار اصلی می‌شود، به شخصیت خود نیز لطمه وارد خواهد كرد؛ زیرا خود را در سطح آنان پایین خواهد آورد. بهتر آن است كه به حركات ناشایست مخاطبان - آنجا كه به اصول لطمه‌ای وارد نشود - بی‌اعتنا باشد و خود را به جزئیات مشغول نكند.
در بسیاری از آیات از پیامبر(ص) خواسته شده كه از اعمال مشركان اعراض كند و نسبت به آنها واكنشی از خود نشان ندهد و چنان برخورد كند كه گویا ندیده و نشنیده و یا برای او این اعمال اصلاً مهم نیست و این چه بسا برای مخالفان كوبنده‌تر از عكس‌العمل نشان دادن است:
1، وَ اذا رَایتَ الَّذینَ یَخُوضُونَ فِی آیاتِنا فَأعرِض عَنهُم حَتّی یَخُوضُوا فِی حَدیثٍ غَیرِهِ وَ امّا یُنسِیَنَّكَ الشَّیطَانُ فَلا تَقعُد بَعدَ الذِّكری مَعَ القَومِ الظَّالِمِینَ (انعام(6)/68) ؛ هرگاه كسانی را دیدی كه آیات ما را استهزا می‌كنند، از آنها روی بگردان تا به سخن دیگری بپردازند. و اگر شیطان از یاد تو ببرد، هرگز پس از یاد آمدن با این جمعیت ستمگر منشین.
گاه مشركان در مسجد الحرام می‌نشستند و آیاتی از قرآن را به حالت تمسخر می‌خواندند تا پیامبر(ص) و مسلمین را بیازارند. خداوند از پیامبر(ص) می‌خواهد وقتی چنین صحنه‌ای را مشاهد كرد، خود را وارد آنها نكند و با بی‌اعتنایی از كنارشان بگذرد تا آن كه وارد موضوع‌ دیگری شوند. مشركان با این كار هم می‌خواستند پیامبر(ص) را آزار روحی بدهند و هم مانع انجام مراسم عبادی توسط آن حضرت در مسجد‌الحرام بشوند.
2‌، خُذِ العَفوَ وَ امُر بِالعُرفِ وَ اعرِض عَنِ الجاهِلینَ (اعراف(7)/199) ؛ (به هر حال) با آنها مدارا كن و عذرشان را بپذیر و به نیكی‌ها دعوت نما و از جاهلان روی بگردان (و با آنان ستیزه مكن).
خداوند در این آیه سه دستور‌العمل كلی به پیامبر(ص) ارائه می‌دهد:
الف) مبنا قرار دادن عفو و بخشش در مسائل شخصی و اهل مدارا و آسان‌گیری بودن.
ب) گرایش دادن مردم به سوی نیكی‌ها.
ج) روی‌گردانی از بی‌خردان و جاهلان. چه اینكه ستیزه‌جویی با آنان باعث اتلاف وقت، لجاجت بیشتر و جنگ روانی و آسیب دیدن شخصیت انسان می‌شود.

جمعه 9/12/1387 - 11:49 - 0 تشکر 93931

او همان کسی بود که در آخرین روزهای زندگی 7 دینار اندوخته خودش رو بین فقرا تقسیم کرد تا در آن دنیا شرمنده خدا نشه.

اون وقت مااااااا.........

 

 

خدایا ریشه ی شادی های مرا در غم دیگران قرار مده... 

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.